TRW
2 163 5 1

Opinie o TRW

Filtruj opinie po kryteriach:

Drago
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Dzień dobry, 1. jak wyglądają zarobki netto w dziale finansowym na stanowisku, gdzie wymagana jest znajomość języka niemieckiego lub hiszpańskiego? 2. jak wyglądają zarobki netto w dziale zakupów na stanowisku buyera? Czy ktoś może podać widełki? Miłego dnia!

Pomocna?
TakNie1
Marek
 Opinia

Witam, mam pytanie ile netto podwyżki dostali specjaliści w biurach?

Pomocna?
Tak1Nie1
bekaZKorpo
 Opinia
@Marek 17.03.2019 17:47

Im nie wolno ujawniać zarobków osobą na innych stanowiskach więc nie licz na to że ktoś ci tu powie. (W teorii wogóle im nie wolno ujawiać ale to akurat jest nie zgodne z kodeksem pracy)(Jeśli tego nie wiesz to pewnie jesteś z produkcji i chcesz porównać się do biura). Powiem tak jeśli chodzi ci o strajk to w teorii ta podwyżka jest dla wszystkich taka sama, ale tak zwanych"specjalistów" to nie sądzę żeby ta podwyżka soldarności zbytnio obeszła. Jest możliwe że dostali jeszcze jakieś inne podwyżki, w końcu mamy nowy rok - a nie ze względu na strajk ogólny.

Pomocna?
Tak1Nie
Marek
 Opinia
@bekaZKorpo 17.03.2019 19:20

Tak tak, chodzi o coroczną podwyżkę jaką się dostaje w biurze a nie o tą co dostała produkcja ze strajku. Czy to kwoty rzędu 200-300 zł netto?

Pomocna?
Tak1Nie
bekaZKorpo
 Opinia
@Marek 17.03.2019 20:23

Przykro mi ale nie mogę ci ujawnić tych kwot ani nawet procentów :( Jedyne co mogę ci poradzić to nie słuchać tej propagandy którą wciska wielki management. A dlaczego chcesz to wiedzieć?

Pomocna?
Tak1Nie
Kaśka
 Opinia
@bekaZKorpo 17.03.2019 22:26

Przedział 150 - 300 zł w zależności od ocen rocznych, projektów oszczędnościowych i usprawniających i ogólnego zaangażowania. Oczywiście istotny jest również poziom absencji.

Pomocna?
Tak1Nie
bekaZKorpo
 Opinia
@Kaśka 17.03.2019 22:35

Dlaczego odpowiadasz na mój post? Mnie to nie interesuje i odcinam się od tych bzdur. Poza tym polecam ci poczytać umowe o prace jesteś pewna że wolno ci ujawniać informacje o zarobkach?

Pomocna?
Tak1Nie
Marek
 Opinia
@Kaśka 17.03.2019 22:35

Dzięki :) tak też podejrzewałem że taki przedział :)

Pomocna?
Tak1Nie
bekaZKorpo
 Opinia
@Marek 17.03.2019 23:51

A ja ci powtarzam że nikt ci prawdziwych kwot nie poda amebo. (Ten wyżej coś usłyszał i powtarza). Po co ci takie informacje?

Pomocna?
Tak2Nie1
Marek
 Opinia
@bekaZKorpo 18.03.2019 00:21

Temat jest już zakończony dobranoc.

Pomocna?
Tak1Nie
Kaśka
 Opinia
@bekaZKorpo 18.03.2019 00:21

Tak usłyszałam, a nawet podpisałam na angażu. Nie mam w umowie żadnego zapisu, że podawanie widełek podwyżek jest zabronione. Zresztą nie widzę w tym nic złego - z tego co wiem, to pracownicy produkcyjnie dostali więcej niż pracownicy biurowi. To co podałam chyba nie jest oburzające ? Swoją drogą (wyłapię teraz masę minusów) - ludzie z produkcji wypowiadający się na tym forum delikatnie mówiąc mają nie po kolei w głowie, skoro narzekają na warunki pracy w TRW. Wybaczcie, Wasza praca jest ważna, istotna i niezbędna, ale nie oszukujmy się - nie wymaga szczególnych umiejętności (język, IT, SAP, technologia wyrobów itp.). Właściwie każdy po przejściu szkolenia i mający IQ wyższe niż szympans, poradzi sobie tu bez problemu. Oprócz tego nie ma potrzeby użerania się z klientami, dostawcami czy natrętnymi Niemcami z centrali. 2400 na rękę z marszu bez wykształcenia i 8h pracy z czystą głową po wyjściu z zakładu ? Pfff, mąż po medycynie na stażu zarabiał mniej i siedział w szpitalu nawet po kilkanaście godzin dziennie, mając w swoich rękach ludzkie życie i zdrowie.

Pomocna?
Tak9Nie6
Anna
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kaśka 18.03.2019 23:16

To daj znać tym z umiejętnościami (język,IT ....) niech się nie męczą , tam gdzie teraz pracują tylko przychodzą na produkcję to zobaczymy ile wytrzyma.

Pomocna?
Tak5Nie3
Po co?
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Kaśka 18.03.2019 23:16

Wydaje mi się, że Pani lubi szydzić z ludzi.... Burżuazyjne podeście do życia, to jest to!!! Masz pieniądze i znajomości, jesteś Panem a nawet BOGIEM, urodziłeś się w skromnej rodzinie albo nawet "KLEPIESZ BIEDĘ", nie lubisz "PIERDÓŁ i OBRABIANIA CUDZEJ (usunięte przez administratora) jesteś "NIKIM" Umiejętności? Każdy człowiek jest w stanie nauczyć się tych rzeczy, co Waćpanna podała, tylko, że często potrzebne są na to spore ilości funduszy. Będąc przeciętnie zamożnym polakiem trudno jest to osiągnąć, natomiast mając bogatą rodzinę nawet z największego NIEUKA i DEBILA zrobią OMNIBUSA. Dziękuje, dobranoc!!!

Pomocna?
Tak3Nie2
Niezadowolony
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Kaśka 18.03.2019 23:16

Nie no jak 2400 to szał.

Pomocna?
Tak1Nie
Kaśka
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Po co? 14.04.2019 23:33

Chyba jednak źle się wydaje. Jakie spore ilości funduszy ? Nauka w szkole wymaga aż tak wielkich funduszy ? Rozumiem, że studiów też "nie da rady" skończyć bez pieniędzy spadających z nieba ? Całe studia dzienne pracowałam po zajęciach i nikt mi niczego nie dał za darmo, a na pewno nie pieniędzy. Nie kontynuuje tej bezowocnej dyskusji z osobą, która jest po prostu głupia i czyjeś lenistwo lub brak pomysłu na życie tłumaczy brakiem bogatej rodziny (to chyba jakiś żart). @Niezadowolony, tak, 2400 za pracę na produkcji to niezły szał. Rezydent na specjalizacji w szpitalu dostaje mniej za taką ilość godzin w pracy. Zachęcam pójść na produkcję do typowego Janusza Sp. z.o.o. Tam na pewno kwestie praw pracownika, bhp i etyka jest na wyższym poziomie niż w ZF.

Pomocna?
Tak1Nie1
Biurowiec
 Opinia
@Marek 17.03.2019 20:23

600zl ;)

Pomocna?
TakNie
mlody
 Opinia

Pracowałem jakiś czas w tym zacnym przybytku. Na start można raczej polecić, na pewno nie jest to zła firma aby rozpocząć swoją przygodę z branżą i zdobyć choć trochę doświadczenia, bezcennego na rynku pracy. Choć atmosfera raczej daleka od ideału. Zasiedzeć się raczej nie warto, bo wynagrodzenia na tle innych częstochowskich na pewno nie są złe, ale w porównaniu do innych firm z branży na terenie kraju są bardzo słabe. Do tego o wewnętrzny awans jest bardzo ciężko, a i podobno ten też nie wiąże się rozsądną podwyżką. Na temat pracy na produkcji się nie wypowiadam, bo nie spotkałem się nigdy z żadną firmą produkcyjną, gdzie pracownicy by nie narzekali. Normy i przysłowiowy bat są wszędzie. A tyle co zdążyłem zauważyć przez czas spędzony w ZF, praca wcale nie jest zła i nie należy do najcięższych. Ludziom się nigdy nie dogodzi. Kupcie sobie może po kilka krówek i świnek, będzie więcej pieniążków =))

Pomocna?
Tak2Nie4
noSieeema
Nazwa działu: IT
 Opinia
@mlody 10.04.2019 22:32

Generalnie masz racje poza tym kawałkiem że ludziom się nigdy nie dogodzi. Ludzie odchodzili właśnie bo nie chcieli tam utknąć, bo jak sam napisałeś jest to dobra praca na start. Kiedyś pracownicy rozwijali w pewien sposób skrót TRW. A co do twoich krówek i świnek jak pracujesz w TRW to proszę cię nie ucz ludzi jak zarabiać pieniądze =))

Pomocna?
Tak1Nie
Po co?
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@mlody 10.04.2019 22:32

Dobra, dobra, a podaj mi argument, czy kiedykolwiek człowiek na stanowisku "produkcyjnym" był szanowany? Szczerze? Masz bardzo negatywne zdanie o osobach, które pracują na montażu. Być może jest to spowodowane Twoją doskonałą sytuacją materialną i bogatym pochodzeniem (z pokolenia na pokolenie to i mnie skapło). W sumie, nie wnikam, jednakże dla pracowników strikte "fizycznych" należy się chyba jakiś szacunek? Prawda? Nie zmienia to faktu, iż zacne ZF TRW przyjmuje ludzi po znajomości na wyższe stanowiska, którzy pchają się w świat informatyki i automatyki nie mając wiedzy i podstaw z tym związanych....

Pomocna?
Tak3Nie1
mlody
 Opinia
@Po co? 14.04.2019 23:21

@Po co? Chętnie się odniosę do Twojej wypowiedzi. Przede wszystkim nigdzie nie napisałem, że to jak są traktowane osoby na produkcji w zasadzie we wszystkich zakładach automotive mi się podoba. Wręcz przeciwnie, ale nie mam takiej mocy sprawczej aby cokolwiek z tym zrobić. Szanuję każda jedna pracująca w ten sposób osobę, bo wiem jak taka praca może być stresująca i denerwujaca. Miałem jednak okazję obserwować trochę pracę na produkcji w ZF i nie dostrzegłem tam tych setek problemów, z powodu których ludzie wylewaja tu swoje żale. Normy, rygor, nie do końca mili liderzy.. To jest standard w tej branży, bo każdy jeden ma nad sobą inny bat i robi wszystko by jak najrzadziej nim dostawać po... plecach.... Na głowę się tu nie leje, praca nie jest męcząca, nie śmierdzi, duża stołówka, bądź co bądź regularne podwyżki, jakieś lepsze lub gorsze benefity.. Jak na standardy branżowe jest co najmniej OK. A jak wiadomo wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma... Pokaż mi proszę firmę produkcyjna, gdzie ktoś kiedyś napisał na takim forum, że praca jest lekka, dobrze płacą.. bla bla bla... Na moją sytuację materialna sam sobie ciężko zapracowalem, a z nieba niestety nic mi nie skaplo i jakoś się na to nie zanosi. Co do końcówki wypowiedzi to na pewno jest ziarno prawdy w tej legendzie =) pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie
zniesmaczona
 Opinia

TRW ZF LEGIONÓW. Nie wiem czy ktoś odpowiedzialny za kształt tej firmy czyta opinię zamieszczone na tej stronie, ale nie widzę żadnych formularzy wewnętrznych na których by można było ją umieścić, chociaż i może na to przyjdzie kiedyś pora. Nie będzie o zarobkach a o czymś innym. Mianowicie kulturze, a w zasadzie braku tej kultury w pracy niektórych ludzi, przeważnie panów z linii lub magazynu (choć niektóre panie są nie lepsze). Niestosowne odzywki o podtekście seksualnym od osób, z którymi się nawet nie chce rozmawiać to się nazywa (usunięte przez administratora) słowne. Taki podstarzały erotoman myśli, że jest zabawny? Niech sobie do swojej matki z takimi tekstami wyjedzie. Jest to wstrętne. I niestety akceptowalne przez wielu współpracowników. Rozumiem, że prostaków nie brakuje, ale od tego firma ma odpowiednie zasoby i kadry, żeby ludziom o poziomie rozwoju skrzeczącej żaby z upośledzeniem umysłowym, wbić do tych nierozkręconych zwojów, że takie rzeczy są niedopuszczalne. Inaczej nie dziwię się jak co mniej wytrzymała osoba będzie się zwalniać, niekoniecznie ze względu na pracę, a tak zwaną atmosferę.

Pomocna?
Tak13Nie
Ciekawy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam, kilka dni temu pojawiło się ogłoszenie,że szukają osób do prac porządkowych przez Mega Service do TRW w Częstochowie i mam odnośnie tematu kilka pytań: 1. Jak wygląda zakres obowiązków, czy warto zadzwonić ? 2. Czy jako pracownik porządkowy tego zakładu mogę korzystać z autobusów TRW ? 3. Czy pensje są zawsze na czas do 10-go ?

Pomocna?
Tak2Nie
byly worker
 Opinia
@Ciekawy 21.03.2019 18:06

jak większość nowych będziesz robił za dwóch ,nie licz na specjalne traktowanie tak ,starsi się lenią a młodzi harują , transport darmowy tak a pensję to zależy od firmy mega serwis nie znam???

Pomocna?
Tak2Nie
Ciekawy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@byly worker 22.03.2019 10:40

Tak, ogłaszają się na olx w Częstochowie "Mega Service - technologie czystości" mają takie logo niebieskie w postaci tych napisów i strzałek pozwijanych i piszą,że poszukują pracowników do prac porządkowych w nowej hali w Skorkach na Dźbowie wybudowanej przez TRW/ ZF. Nie wiem gdzie tam jest zakład TRW na googlach też nie wyszukuję tylko pokazuje na ul. Rolniczą albo Legionów. Jeśli chodzi o zarobki to są takie podane: 2 250 - 2 350 zł/mies. ale brutto chyba.

Pomocna?
Tak1Nie
Tomek
 Opinia

Dział finansowy/księgowość na legionów: Firma po 2 miesiacach odzywa sie na cv wyslane przez pracuj.pl, zaprasza na 2.5 godzinna rozmowę polaczona testami, a po 14 dniach decyzja i uwaga, firma proponuje na stanowisko księgowego 1900 zl netto czyli mniej niż na kasie w popularnym dyskoncie :D niezły ubaw musza mieć wlasciciele w Niemczech którzy wiedzą, ze w Polsce niewolnicy pracuja dla nich za 400 euro miesięcznie. Tak wlasnie takie firmy robia z Polski bangladesz Europy.

Pomocna?
Tak10Nie
niktWazny
 Opinia
@Tomek 15.03.2019 14:35

Po co chodzisz na rozmowy jak nie znasz oferowanych widełek? Wiadomo że jak pracodawca nie chce podać widełek to pewnie nie chce się kompromitować i nie ma co tracić czasu.

Pomocna?
Tak2Nie
Kasia
 Opinia
@Tomek 15.03.2019 14:35

A ile masz lat doświadczenia?

Pomocna?
TakNie1
Tomek
 Opinia

Witam, mam pytanie na jakie zarobki netto na start (osoba z doświadczeniem) i na jakie po kilku latach można liczyć w Globalnym biurze zakupów ? Jak osoby pracujące w nim oceniają pracę pod względem rozwoju, atmosfery i atrakcyjności?

Pomocna?
TakNie
franek
 Opinia
@Tomek 29.01.2019 11:21

2000

Pomocna?
TakNie
Nikt
 Opinia

TRW Legionów. Dyrektor Operacyjny Piotr W. jest mężem córki siostry Dyrektora TRW Legionów Krzysztofa Sz. Jest to tajemnica poliszynela, ale i niedopuszczalne praktyka. Przez te ukryte koligacje rodzinne był ciągnięty przez swojego 'wujka' przez lata w górę (ostatecznie zastąpił szanowanego powszechnie Dyrektora Operacyjnego Wiesława G). Teraz obaj sobie rządzą na Legionów. Piotr W., w mojej opinii, niespecjalnie lubi ludzi i nie ma oporów, by być wobec nich bezwzględnym. Ze względu na ww. koligacje rodzinne nie istnieje niestety instytucja odwoławcza do decyzji Dyrektora Operacyjnego. Krzysztof Sz., wydaje się, że lubi udawać dobrego wujka. Do brudnej roboty awansuje sobie osoby o pasującej mentalności, np. Magdalenę S. (szefowa HR Legionów), czy Witolda B. (szef Innowacji Legionów). Oni udowodnili wcześniej swą uległość, odpowiednio, bezrefleksyjnymi zwolnieniami pracowników oraz podnoszeniem norm bez uzasadniających to usprawnień na liniach. Przykro jest obserwować, jak Krzysztof Sz., którego kiedyś szanowałem, potrafił się zmienić, by się nie dać oderwać od korporacyjnego koryta. Żadne pieniądze nie są tego warte, gdy potem wstyd pokazać swoją twarz 'na mieście', gdy spojrzenie na własne odbicie w lustrze staje się nieznośne. Zaś powód, że TRW w Częstochowie kojarzy się z obozem pracy, jest finansowy. Otóż jakiś czas temu TRW Automotive zostało odkupienie przez fundusz inwestycyjny. Jego celem było jedynie pompowanie wskaźników giełdowych, by cena akcji szła w górę. Wtedy po raz pierwszy nastąpiło pogorszenie sytuacji pracowników. Następnie TRW, wygolone do kości, zostało sprzedane z fantastycznymi, na papierze, wskaźnikami do ZF jako kura znosząca złote jajka. Zakup został sfinansowany z kredytu, na którego spłatę, wyciśnięte już wcześniej jak cytryna, TRW ma zarobić. Zasadniczo nie ma już z czego golić ani wyciskać, ale Krzysztof Sz. i jego 'siostrzeniec' Piotr W. podjęli się tego zadania i je właśnie realizują. Płacą pieniądze przede wszystkim tym osobom, które są gotowe przyjąć ich zdegenerowany system wartości za swój własny i zapomnieć o przyzwoitości i szacunku do człowieka. Celem jest wyciśnięcie jak najwyższej sprzedaży na osobę i jak najmniejszego kosztu zatrudnienia. Zarówno liczba pracowników, jak i wysokość ich pensji stoi na przeszkodzie w drodze do 'sukcesu'. Premiowane są projekty, które redukują zatrudnienie w odniesieniu do wykonywanej pracy. Pracownik produkcji w oczach Kierownictwa zatracił swe człowieczeństwo i stał się zbędną cyfrą w Excelu.TRW w Częstochowie nie istnieje po to, by pełnić misję społeczną dawania godnej pracy, lecz jedynie by wyeksploatować lokalną siłę roboczą i wytransferować zyski za granicę. Wydaje się, że w opisanych okolicznościach szary pracownik nie ma perspektyw zmiany sytuacji na lepszą. Jest wykorzystywany ponad miarę przyzwoitości. Gdy próbuje wyartykułować swe wątpliwości, słyszy, że nie zdaje sobie nawet sprawy, jaki powinien czuć się szczęśliwy. Ci na górze nie mają oporów, by dymać dół. Kiedyś nawet usłyszałem z ust Krzysztofa Sz. usprawiedliwienie : '...Trzeba się było uczyć...'

Pomocna?
Tak83Nie
Gość
 Opinia
@Nikt 27.12.2017 23:43

Kolejny z klanów rodzinnych w trw

Pomocna?
Tak6Nie
gość
 Opinia
@Nikt 27.12.2017 23:43

Panie Krzysztofie Sz. na liniach pracują ludzie z wykształceniem wyższym niż Pan je ma i wykreowana przez Pana Magdalena S. nie wspomnę już o Liderach

Pomocna?
Tak14Nie
lolo
 Opinia
@gość 06.02.2018 06:44

Ciekawe czy żona wie o Magdalenie S. bo pracownicy wiedzą

Pomocna?
Tak26Nie
gość
 Opinia
@gość 06.02.2018 06:44

Jak znacie jakieś jeszcze klany to wymieniajcie

Pomocna?
Tak9Nie
Przestałam_im_wierzyć
 Opinia
@Nikt 27.12.2017 23:43

Relacja rodzinna na Legionów między dyrektorem Sz. a dyrektorem operacyjnym W. (mąż siostrzenicy Sz.) - nazywa się nepotyzm. Zachęcam do sprawdzenia w Internecie, co to oznacza i dlaczego tak nie można. Sama dyrekcja łamie więc skrycie podstawowe zasady uczciwości. Jak można więc ufać w sprawiedliwe awanse i regulacje wynagrodzeń w zakładzie ? Jak można wierzyć, że kierują się dobrem nas - pracowników, a nie wyłącznie swoim własnym ? Jak pracować z zaangażowaniem, gdy czuję się wyzyskiwana ?

Pomocna?
Tak11Nie
Padlec
 Opinia
@Nikt 27.12.2017 23:43

Zła dyrekcja na legionów to terror i wyzysk za grosze podwyżki zawsze poniżej krajowej co to za przyszłość do niczego człowiek w życiu nie dojdzie czemuś bogaty boś swiniowaty

Pomocna?
Tak6Nie
Karla
 Opinia
@Nikt 27.12.2017 23:43

Tak Ci Panowie a miałem niedawno ,, przyjemność'' z nimi rozmawiać to ludzie bez skrupułów i sumienia. Za stołki sprzedaliby duszę diabłu, omijajcie takich dużym łukiem.

Pomocna?
Tak5Nie
Ostatni
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Może napiszę także swoją opinię :) Do czego można się doczepić? W sumie do wszystkiego. Osoby powyżej 190cm to lepiej niech tam nie idą. Stanowiska według standardów krajowych i unijnych nie są w ogóle przystosowane. Wyśrubowane normy w takim stopniu, że jeśli nie pracujesz z kimś to samemu tego nie zrobisz. Fizycznie nie da się wyjść do toalety, bo po prostu nie nadrobisz tego wszystkiego. Praca jest stojąca. 7.5 godziny to jest stanie. Na niektórych stanowiskach można jeszcze śmiało zrobić po 3-4 kroki, ale są takie gdzie się stoi. Wracając do wzrostu. Osoby wysokie mogą wręcz klęczeć i sięgną do wszystkiego. Jakaś forma siedzeń jest niedopuszczalna. Ludzie są dla siebie także niemili, ciągle jakieś kłótnie. Po prostu wygląda to jak (usunięte przez administratora) :) Nie dziwcie się, że ludzie pracują tu po kilka dni, bo młodzi nie dają sobie w kaszę dmuchać i wiedzą, że znajdą lepszą ofertę. Zarobki jak na typ pracy są absurdalne. 14,7zł brutto/h? Może zróbcie 28zł brutto/h to wtedy ludzie chętnie przyjdą do pracy, ale jednak lepiej zapłacić swojemu wujkowi, cioci, tacie, babci i innych pochodnych rodziny z wysokich stanowisk. Najgorszemu wrogowi nie poleciłbym tutaj pracy. Nie za takie pieniądze. Jeśli chcesz zmarnować swoje zdrowie to proszę bardzo.

Pomocna?
Tak10Nie
Edek
 Opinia

Ci, co zarządzają ZF-TRW - dyrekcja i kierownicy, są wykształceni i inteligentni. Tak więc w pełni świadomie, za pieniądze i strach przed ich utratą, traktują ludzi jak bydło. To idzie od góry - od dyrektora zakładu, przez dyrektora operacyjnego (siostrzeńca dyrektora zakładu) i kierowników. Zabili szacunek do drugiego człowieka w imię wskaźników, za które biorą judaszowe srebrniki od bezwzględnych mocodawców w Niemczech.

Pomocna?
Tak28Nie
Nick
 Opinia
@Edek 29.05.2018 00:12

Na Legionów to taki model zarządzania z Korei Północnej. Skoligaceni Krzychu i Pietrek jak Kim Dzong Il i Kim Dzong Un. Strach się nie bać.

Pomocna?
Tak5Nie
Tomasz Żabny
 Opinia
@Edek 29.05.2018 00:12

Jak jest w TRW? Tak świetnie że ludzie się rzucili do referendum strajkowego. Kto wie może idzie lepsze gdy zmieni się wreszcie ta odczłowieczona dyrekcja i ich protegowani. Nigdy nie byłem zwolennikiem Solidarności w TRW Częstochowa (mają swoją stronę www, z której się można trochę dowiedzieć) ale faktycznie to oni mają teraz realną szansę by wreszcie coś poprawić. Nowa Dyrekcja to byłaby jakaś nadzieja. Przynajmniej pomarzyć sobie można.

Pomocna?
Tak15Nie
xe23
 Opinia

Testy w siedzibie ZF składają się z dwóch części: - analitycznej - test na spostrzegawczość oraz analizy wykresów, przy niektórych pytaniach trzeba coś obliczyć, - językowej - test ok 30 pytań + 2 zadania opisowe, np napisanie emaila do kontrahenta. Rozmowa z Managerami na temat dotychczasowej pracy, umiejętności, kilka zdań po angielsku. Pytania do kandydata typu: jak zapatruje się na wyjazdy zagraniczne, konieczność zostawania po godzinach.

Pomocna?
Tak3Nie
Ciekawy
 Opinia

Witam, widzę że poszukują osób do sprzątania na terenie TRW czy warto tam aplikować ? i czy jest możliwość zdobycia uprawnień u was na wózki widłowe ?

Pomocna?
Tak33Nie
1234abi
 Opinia

Jaka jest stawka pracownika przechodzacego pod firme zf ?

Pomocna?
TakNie
gospodarka siada
 Opinia

zamówienia spadają kryzys pomału wchodzi pozwalniają a potem zakłady do likwidacji albo do jakiejś Rumunii

Pomocna?
Tak35Nie
informatorka
 Opinia
@gospodarka siada 18.11.2018 09:18

najpierw pewnie pozwalniają tych starszych pracowników co mają wyższe stawki zostawią nowych młodych by wycisnąć z nich wszystkie soki

Pomocna?
Tak24Nie
Jaaaaaa
 Opinia
@gospodarka siada 18.11.2018 09:18

A niech to zamkną w piz....

Pomocna?
Tak11Nie
informatorka
 Opinia

najpierw pewnie pozwalniają tych starszych pracownicków co mają wyższe stawki a zostawią nowych mlodych by wycisnąć z nich wszystkie soki a potem zostawić

Pomocna?
Tak21Nie
informatorka
 Opinia
@informatorka 04.12.2018 05:24

na pastwe losu

Pomocna?
Tak12Nie
Krzysiek
 Opinia

Droga, kochana Dyrekcjo... Co wy robicie z tym zakładem, niedługo nikt tam nie będzie pracował. Zostaną wam tylko Ukraińcy i patologia z żółtym papierami. I tak nie ma kim pracować. Starzy pracownicy są rozmieszczenie na najcięższe stanowiska,bo nowi są oszczędzani, żeby nie uciekli. Z zakładu odchodzą solidni pracownicy co pracowali po parę lat. Ale to i tak wam nic nie daje do myślenia.... tak dalej.... Tylko zastraszanie nadgodziny my już nie mamy sił...... Stary pracownik może już niedługo nowy pracownik

Pomocna?
Tak47Nie
Jaaaaaa
 Opinia
@Krzysiek 17.06.2018 16:27

Dokładnie , ucieklam po kilkunastu latach z tego syfu i teraz śpię spokojnie ....zero stresu . Teraz z uśmiechem na twarzy idę do pracy. Zarobki na początek dostałam takie (tylko.1 zmiana )jak po XX latach w tym.zakładzie na 3 zmiany .Nikt mnie nie je... że nie mam związanych włosów, niezapietego fartucha czy za krótkiej sukienki JESTEM WRESZCIE SZCZĘŚLIWYM PRACOWNIKIEM.

Pomocna?
Tak33Nie
Elif
 Opinia
@Jaaaaaa 23.06.2018 22:59

Witam,to gdzie masz taką dobrą pracę?jeśli można wiedzieć/?

Pomocna?
Tak1Nie
Jaaaaaa
 Opinia
@Elif 25.07.2018 13:47

No tak na forum to nie bardzo mogę Ci powiedzieć ????????

Pomocna?
TakNie
Elif
 Opinia
@Jaaaaaa 25.07.2018 17:15

Jestem ciekawa bo dostałam propozycję pracy do Trw i się zastanawiam czy tam warto?a widzę opinie mocno podzielone

Pomocna?
TakNie
Elif
 Opinia
@Jaaaaaa 25.07.2018 17:15

Gdzie może mi Pani napisać co to jest za firma teraz obecnie co Pani pracuje?skoro tu na forum nie?bo może tam są przyjęcia

Pomocna?
TakNie
Jaaaaaa
 Opinia
@Elif 26.07.2018 21:52

No niestety przyjęć nie ma.

Pomocna?
TakNie
Jaaaaaa
 Opinia
@Elif 26.07.2018 21:52

Tak wogole to czemu wszyscy szukają pracy w tych dużych firmach, w mojej obecnej pracy na produkcji zarabiają od 3500 do 7000 zl i tylko 1 zmiana.

Pomocna?
Tak15Nie
Nik
 Opinia
@Jaaaaaa 27.07.2018 16:26

Jasne. Juz to widze. Podaj nazwe firmy to Cie szybko zweryfikuje.

Pomocna?
Tak2Nie
Jaaaaaa
 Opinia
@Nik 30.07.2018 16:50

Akurat najmniej mi zależy czy mi wierzysz.Ja nie jestem na produkcji więc zarabiam mniej ale tak tam zarabiają

Pomocna?
TakNie
veto
 Opinia
@Krzysiek 17.06.2018 16:27

Przykro mi Krzysztofie ale jesteś dla dyrekcji jedynie baterią napędzającą cały ten moloch. Liczy się jedynie końcowy wynik, zysk i wartości na słupkach. Każdy pracownik to śruba którą trzeba dokręcać. Prawda jest taka że sytuację zmieni się tylko gdy pracownicy się postawią. Oczywiście wtedy straszenie że inwestor przeniesie fabrykę. To niech przenosi, gwarantuje że w dzisiejszych czasach od razu znajdziesz pracę. Góra ma dużo więcej do stracenia niż robol i jego 2500 w porywach przy dobrym miesiącu.

Pomocna?
Tak5Nie
Zdzisiek
 Opinia
@Krzysiek 17.06.2018 16:27

Panie Krzysztofie, a co ma powiedzieć człowiek, który zostaje po "śmiesznej" umowie 2 tygodniowej zwolniony? Bez podania uzasadnienia a najszybciej to z powodu nie wyrabiania norm. Będąc na szkółce, szkoleniu normy nie obowiązują nowego pracownika! Poza tym, jacy Ci ludzi z produkcji i kontroli jakości mają kwalifikacje? albo liderzy? Co najwyżej Akademię Polonijną albo Turystykę na AJD a pracują w zakładzie przeznaczonym dla ludzi po studiach technicznych!!!!

Pomocna?
TakNie
Hajto
 Opinia
@Zdzisiek 04.08.2018 00:01

Chłopie, musiałeś się wyjątkowo nie nadawać do tej roboty skoro w tych czasach nie dali Ci kolejnej umowy. Pan Krzysztof wcześniej o tym pisał, że nowi są oszczędzani żeby nie uciekli, a Ciebie poprostu chcieli się pozbyć więc musiałeś być wyjątkowym nierobem.

Pomocna?
Tak6Nie1
hejt
 Opinia
@Krzysiek 17.06.2018 16:27

3000 na start w trw, właśnie nasr... na starych pracowników

Pomocna?
Tak2Nie
Karolinka????
 Opinia
@Jaaaaaa 27.07.2018 16:26

Witam w jakiej firmie Pan/Pani pracuje?

Pomocna?
TakNie
Pracownik Work Service
 Opinia

Nie polecam, normy bardzo wysokie, tak żebyś się zajechał fizycznie. Na niektórych stanowiskach nie ma możliwości wyrobienia normy jeżeli pójdziesz do ubikacji, bo norma jest tak zrobiona, że stoisz lub siedzisz przy maszynie i ona Cię ogranicza, 5min. norma nie zrobiona. Wiodącego musisz się pytać czy możesz iść do ubikacji, by ktoś za Ciebie nadgonił lub powie Ci, że od tego masz przerwę. Ciągle przychodzą nowi ludzie, parę dni czy 14dni, bo tyle jest na 1 umowie przez agencję i odchodzą. Liderzy i wiodący to zwykłe chamy, dla nich liczy się tylko to żeby norma została zrobiona, nie ma tak, że masz jeden cięższy dzień, zapomnij. Zarobki? 14,70brutto, proszę was za monotonną pracę gdzie nie masz 5min wolnego w godzinie? Darujcie sobie, nie warto, na legionów nawet plandekę wywieszają, by pozyskać pracowników, bo za takie gufnianie pieniądze nikt nie chce tam pracować.

Pomocna?
Tak6Nie
darek
 Opinia

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: nie polecam pracy na liniach produkcji stawka tylko 14.70 brutto nie ma szans na podwyżkę czy awans 12 miesięcy pod agencją praca po tym okresie albo zwalniają albo umowa z trw bezposrednio umowa z trw bez stawki godzinowej tylko podstawa 2300 brutto i ok 150 brutto premia jesli w agencij pracy było chorobowe ok tygodnia nie ma szans na umowe z trw po tych 12 miesiacach

Pomocna?
Tak1Nie
Piotr
 Opinia

Witam jakie są zarobki w tej firmie?

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie
Iw
 Opinia

Jak Ci kasa pasuje to bierz, nie jest tak źle jeżeli chodzi o pracę....wymieniasz worki ze śmieciami i kartony .

Pomocna?
Tak8Nie
darek55
 Opinia

Nie polecam pracy na produkcji przez agencje pracy niski zarobek jak na prace z wysokimi bardzo normami na nie których liniach praca jest od godziny do godziny praca bardzo monotona stawka 14.70 bruto czylki ok 2300 neto z dodatkami maskra ciągłe kontrole pracy przez lidera kierwnika technologa i bhp czasmi pracowałem tam 2 lata i nie polecam najgorszy zakład w jakim byłem słyszałem tylko ze brembro gorsze ale tam nie pracowałem wiec nie wypowidam sie

Pomocna?
Tak2Nie
jaax
 Opinia

ile można zarobić na stanowisku z językiem niemieckim? czy są jakieś premie?

Pomocna?
TakNie
Grzejnik
 Opinia
@jaax 31.10.2018 13:16

To zależy na jakim stanowisku =)

Pomocna?
TakNie
jaax
 Opinia
@Grzejnik 01.11.2018 09:02

stanowiska różne np specjlaista ds. zobowiazań, należności,

Pomocna?
TakNie
Nickodem
 Opinia
@jaax 31.10.2018 13:16

To zależy czy jesteś znajomym królika. W tej firmie tylko to się liczy.

Pomocna?
Tak2Nie
taka jest prawda
 Opinia

coraz mniej zamówień idzie wielki kryzys będą zwalniać niebawem a potem przenosić zakłady

Pomocna?
Tak19Nie
Obozownik1
 Opinia

Nie polecam biznesu pierwszego zwłaszcza liderki Beaty materiał mówią na nią Rumunka i jest bardzo wkurzajaca terroryzuje ludzi tylko więcej i więcej a kierownikom to w (usunięte przez administratora) by weszła. (usunięte przez administratora). Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wziasc się za liderki bo połowa to nie jest potrzebna bo to co one robią to jak ich nie ma spokojnie tpmy ogarniają a jak chodzą i gadaja miedzy sobą to spokojnie pół dniowki mogły by przepracowac na lini

Pomocna?
Tak7Nie
....
 Opinia
@Obozownik1 19.10.2018 06:44

Na której zmianie ona jest?

Pomocna?
TakNie
Anonim
 Opinia

W centrum finansowym atmosfera pracy bardzo przyjemna, zarobki po 2 latach satysfakcjonujące.

Pomocna?
TakNie
alvaro
 Opinia

lepiej nie Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zmienic podejscie do ludzi ,to dzieki nim jest kim jest nasz Kochany Dyrektor

Pomocna?
Tak4Nie
smród
 Opinia

kiedyś koleś się zwolnił a potem poszedł zrobić kupę za maszynę na linii jak byli na przerwie

Pomocna?
Tak41Nie
roxana
 Opinia

TRW TO MASAKRA!!! uciekłam z tego wariatkowa po wielu latach. teraz żyje i pomału dochodzę do siebie.

Pomocna?
Tak40Nie
stara baba
 Opinia
@roxana 15.09.2018 12:39

też bym chciała uciec

Pomocna?
Tak29Nie
kamil
 Opinia

Produkcja w trw tragedia 3 zminy i zarobek 2100 normy wysokie bardzo umowy agecyjne

Pomocna?
Tak44Nie
gbur
 Opinia
@kamil 10.05.2018 21:13

a sa jakies premie

Pomocna?
Tak2Nie
Lo
 Opinia
@gbur 21.05.2018 21:43

Produkcyjna i obecnościowa

Pomocna?
Tak5Nie
Mila
 Opinia
@kamil 10.05.2018 21:13

Pracowałam w TRW na Legionów w Centrum Obsługi Finansowej prze ok. 3 m-ące, po czym im podziękowałam. Powiem tak: - jak chcesz zarobić 3.000,00 zł netto i znasz 2 języki obce, to się da - języka prawie nie używasz w pracy - czasem jakiś telefon bądź mail i to wszystko - praca bezsensowna - sprawdzanie numerów faktur, księgowanie ich jak jest OK, jak jakieś faktury trudniejsze, to szukanie w procedurach, jak je zaksięgować, - masz odpowiadać na maile, na które nie wiesz, co napisać, bo nikt ci nie powiedział - szkolenia z obsługi sapa i księgowania faktur robią zwykli pracownicy, często niezrozumiale, albo im się nie chce - mają ogromne pretensje, jeśli nie chodzisz na nadgodziny (co dzień + sb i nd) - uważajcie na liderkę Kaśkę - potrafi zmieszać człowieka z błotem Ogólnie uważam ten czas za stracony, pracę nie mającą najmniejszego sensu, liderzy dziwni. Lepiej szukać czegoś w Katowicach i aglomeracji lub - jak ktoś może - w Warszawie lub Krakowie. w Częstochowie jest porażka.

Pomocna?
Tak29Nie
AAAAAAA
 Opinia
@Mila 02.06.2018 11:53

a cos wiecej ? jak wygladsa rekrutacja? jakie sa testy? analityczne? assesment centre? cos moze wiecej jak wyglada caly etap rekrutacji ?

Pomocna?
Tak4Nie
xxx
 Opinia

Witam, jeżdżą autobusy pracownicze z Myszkowa do TRW LEGIONÓW?

Pomocna?
Tak4Nie1
Ktos
 Opinia
@xxx 05.09.2018 13:20

A no jeżdzą... tylko nie polecam się tam udawać. Coraz gorzej z dnia na dzień. Podobno z Myszkowa na Dąbrowe na jakąs produkcje jeżdzą. Sam szukam roboty wiec jak się coś dowiem to napisze

Pomocna?
TakNie
xxx
 Opinia
@Ktos 06.09.2018 08:22

dzięki za informacje, bo z agencji i w trw powiedzieli mi że nic na ten temat nie wiedzą.

Pomocna?
TakNie
Natka
 Opinia
@Ktos 06.09.2018 08:22

skoro jeżdżą, to można wiedzieć skąd i o której ?

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o TRW - Częstochowa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TRW