Planika

• Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Planika Sp. z o.o.

Opinie o Planika Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Planika Sp. z o.o.!

NN

21.12.2020 18:29

Praca jak dla mnie jest na plus. Czysto i dobry produkt. Prace zacząłem kilka miesięcy temu, jak z czymś był problem lub nie wiedziałem jak to zrobić to się pytałem i nie było nigdy problemów ze strony starszych stażem pracowników.
    Ev

25.01.2021 23:34

Jak się wykażesz to podwyżka zawsze wpadnie, trzeba ciężko pracować
    tymon

24.11.2020 11:00

na jaka pensje może liczyć nowo zatrudniona osoba na dziale produkcji/montazu?

29.06.2020 13:48

Imgw

08.07.2020 22:49

Zgadzam się w stu procentach z faktem, że teraz w firmie, dziale handlowym zostały osoby, które podkopały/donosily nieslusznie na innych. To wszystko do nich wróci, kwestia czasu. To był fajny team, ale nie docenili tego. O tym, że mieli fajnych ludzi świadczy to, że każdy zwolniony szybko znalazł nowa prace. Osobiście, w tym składzie - pracy tutaj nie polecam.
    Imgw

24.08.2020 00:33

Akurat nie o nim myślałem/am w swoim wpisie.Ale prawdą jest,że tu trzeba mieć silne plecy,wiedziec w jaka klikę wejść, z kim trzymać, bo się opłaca. Prywatne życie nie powinno nikogo obchodzic, poza tym takie sprawy zostawia się przed wejściem do firmy. A wyniki w firmie są, poniewaz, to właśnie zwolnieni ludzie przez lata je wypracowali! Wyniki nie robią się w kilka dnia czy tygodni!To chyba każdy wie!
    Nowy

14.07.2020 20:02

Jakie zarobki na stanowisku mistrza ?
    pla

01.05.2020 18:53

Widzę, że koleżankom z handlowego nie spodobała się moja opinia. Już skasowana, a dopiero dzisiaj została napisana. Więc powtórzę: szkoda, że prezes zwolnił najlepszych handlowców, miał dobry zespół, a zostawił sobie dosłownie spryciule w handlowym. Jedna, no może dwie, to wybitne lenie i wielu z nas się zastanawia, jak to się stało, że też nie wyleciały, a powinny jako jedne z pierwszych. Sodówka uderzyła do głowy, ale miejmy nadzieje, że też niedługo będą szukać pracy i spotkamy się gdzieś na gruncie zawodowym w innej konstelacji i się okaże co tak naprawdę handlowo potrafią, a raczej czego nie.
    Jv

04.03.2020 20:03

Dlaczego firma usuwa negatywne komentarze ? Skoro ludzi zwalniają w sposób gorszy niż wyrzucenie papierka do kosza powinna brać na klatę skutki swojego zachowania i zwyczajów
    Eks

01.04.2020 11:24

A kogo tym razem uwolniła Planika? I w jaki ciekawy sposob teraz zagrano?
    Zoni

29.04.2020 14:33

A nadal ukrywa? trzeba się wozić.
    Wywalona

02.04.2020 17:51

(usunięte przez administratora)madrzejszych od siebie czyli prawie wszystkich handlowców. Tam juz nie ma kim robic, reszta i tak odejdzie niedługo. Cala firma sie rozwali , nie spotkalam sie z tak nieszanowaniem drugiego czlowieka.
    Im

02.04.2020 18:24

Powiem Ci ze życzę aby to wszystko poszło z dymem jak te ich kominki po zainstalowaniu u klienta:) w takiej firmie to żal pracować i przebywać z tymi ludźmi, wydawałoby się ze tam gdzie jest w miarę mało ludzi powinno być spokojnie i miło. Nic bardziej mylnego.
    in.so

25.01.2020 23:47

Zgadzam się ze wszystkim co zostało napisane przez "Martwa natura", z każdym zdaniem. Niestety wartościowi ludzie się zwalniają, za chwilę nie będzie z kim pracować. Ci, którzy dobrze pracują, nigdy nie zostaną docenieni-takich się po prostu wykorzystuje. Docenia się tych, którzy się "spowiadają" przełożonym, a trzeba powiedzieć, że jest kilka takich osób, które się w tym specjalizują i w jednym, i w drugim budynku, a im bliżej "góry", tym gorsze wychodzą charaktery. Żadnych benefitów, zero! Jedynym dodatkiem jest stres, że może kogoś dziś wyrzucą. Wszyscy ostatnio zwolnieni wylecieli nie dlatego, że źle pracowali (pewnie zaraz będzie taka odpowiedź), ale dlatego, że ktoś pod nimi dołki kopał. Atmosfera fatalna, a ludzie już nawet się nie kryją z tym, że szukają innej pracy. Tworzą się "kliki" cwaniaków, którzy myślą, że szkodząc innym, kablując na innych "do góry", coś ugrają dla siebie. Produkty interesujące, z potencjałem, ale nie przy tej organizacji i atmosferze pracy.
    MK

11.09.2019 20:17

Pracowałam w Planice kilka miesięcy. Polecam!!! Wystarczy pytać i być otwartym na innych. Żałuję że odeszłam. Fajni i pomocni ludzie. Dobre zarobki.
    Ona

27.09.2019 10:24

Bardzo dobrze ze również pisze się o pracownikach bo atmosfera jest bardzo ważna(usunięte przez administratora)Wszystko do czasu. Jak coś poszukam odchodzę z firmy.
    JJ

02.07.2019 20:18

Jedna osoba pracująca tam dłuższy czas, wie jak ta praca wygląda. Jeśli komuś nie odpowiada jest dużo innych portali, gdzie można znaleźć pracę. A co do działu podzespoły, to zobacz ile robią i robi dziewczyna, która tam pracuje bardzo długo, i stara się, żeby wszystko było dobrze. Żenujące są opinie osób, które pracowały tam chwilę i myślą, że wiedza wszystko. Trzeba było postarać się bardzie a jie wyskakiwac przed szereg. Pozdrawiam serdecznie. Obecny pracownik Planiki od 6 lat
    Kk

08.07.2019 16:34

A czy to nie Ta osoba pisze o sobie ?
    IM

22.08.2019 15:05

A ty (usunięte przez administratora)zabierz się za prace, a nie wychodzisz 10 razy dziennie na papierosa a inni pracują. Już patrzeć się na to nie chce a codziennie to samo!
    JJ

02.07.2019 20:15

Co Wy ludzie piszecie wgl??? Jedna osoba, ma ewentualne pojęcie ja 1wygląda naagazynie

05.07.2019 15:08

Oczywiście ze jedna osoba może mieć pojęcie o pracy, myślisz ze to magazyn taki jak w wielkich firmach? Tu magazyn to klitka. Wiec w zupełności jedna osoba może mieć pojęcie jak to wyglada.
    Sb

17.06.2019 15:56

Witam ile na magazynie się zarobi? 4000 netto? Proszę o opinię
    Kolega

22.06.2019 11:17

Jeszcze coś ci powiem, czym zajmuje się magazyn, a wiec wszystkim aby podzespoły miały prace codziennie aby montaż miał prace bo to magazyn robi zestawy i wydaje na hale ( w szczególności jedna osoba lata tam jakby miała dodatkowy silnik zamontowany) to magazyn robi zamówienia czego brakuje wiec kontrola cały czas. W ogłoszeniu tak pięknie napisali a tak szczerze to najgorsze stanowisko w tej firmie. Nie masz żadnego rozwoju ani dobrej pensji bo jak ktoś wyżej napisał nawet 2500 na rękę nie masz.
    Natalia

28.09.2018 11:21

@Pytanie, czy możesz rozwinąć swoją myśl? Twój wpis jest bardzo krótki. Twoja opinia byłaby bardziej wiarygodna, gdyby posiadała uzasadnienie. Rozwiń proszę swoją wypowiedź i napisz co najbardziej doceniasz w firmie Planika. Czy jesteś najbardziej zadowolony z wynagrodzenia, a może z atmosfery?
    Felek

04.05.2019 15:28

Patrząc na formę Pani wpisu sadze ze jest Pani osoba która prowadzi ta strone moderatorem lub osoba która pracuje w Planice, jeśli tak to proszę przekazać do prezesa ze tak dalej się nie da, miotła która zaczęła zamiatać doprowadzi tylko do złego, a jej przudupas kiedyś zle skończy, niby tak nie chciała produkcja zarządzać a wtrąca się wszędzie i robi swoje porządki czy ktoś chce czy nie włazi z butami.

11.04.2019 18:30

01.05.2019 20:22

Ogolnie to ponoc zwalniaja na potege od jakiegos czasu, to warto w ogole skladac CV?
    Rababararbar

06.03.2019 10:20

Widzę same mieszane opinie. Pozwólcie, że wytłumaczę o co chodzi. Planika jest bardzo specyficznym miejscem pracy. To nie jest 'zakład pracy', bardziej 'wspólny projekt, który wypalił i teraz ciągniemy go do przodu'. Nie musisz wszystkiego umieć, mieć 12 dyplomów i 7 języków, ale musi Ci się chcieć. To dość proste. Najważniejsza rzecz - nie da się tutaj być anonimowym. To stanowi o specyfice pracy. Jeśli się wpasujesz charakterem w grupę, to będziesz miał najfajniejszą pracę w życiu. Jeśli chcesz mieć tylko etat i żeby wszyscy dali Ci spokój, to raczej poczujesz się wyalienowany i obcy.
    Kristofer

14.11.2018 17:59

Generalnie luksusowy produkt. Presja na perfekcję co za tym idzie stres i napięcie. Jeżeli ktoś czuje że podoła najlepiej spróbować. Zgrana ekipa na produkcji więc trudno się wgryźć. Ale do odważnych świat należy. Rynek pracy pęka w szwach więc kto przyjdzie nic nie traci.
    Ri

04.02.2019 20:13

A skąd wiadomo czy ja pracowałem czy pracuje
    Ktoś

16.11.2018 19:24

Stres. STRES. stres.
    Ktosiek

31.10.2018 20:12

Ktoś napisał że z pozoru tak miło ... Rzeczywiście . Pozory mylą.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Planika?

Kontakt - Planika Sp. z o.o.

Bydgoska 38 86-061 Bydgoszcz

NIP:5542520460

REGON:09311522200000

Branża główna: Meble

Robert

10.01.2018 11:56

Czy tak dobrze się pracuje , że nie ma chętnych do pisania??

27.09.2018 20:00

Super się pracuje
    Ktosiek

31.10.2018 20:10

Dlaczego nie ma odpowiedzi. To zastanawiające. Jest tak dobrze ? Czy tak źle ?
    Viking

21.11.2017 08:56

Cześć wszystkim, na dniach mam rozmowę o prace i zastanawiam się ile z tych opinii jest prawdziwych, osobiście pracuje w handu od lat i sprzedawałem już wiele rożnych produktów w swoim życiu ... Praca na takim stanowisku nigdy nie jest łatwa ale to zależy od osobowości i umiejętności ..Chciałbym sie raczej dowiedzieć jakie są zarobki tzn podstawa i premia % ... ile takich kominków można sprzedać miesięcznie, jakie jest na nie zapotrzebowanie w Polsce... czy maja jakaś bazę i plan działania czy każdy handlowiec zaczyna od zera. No i jak wreszcie z tymi treningami i szkoleniami jest jakieś wprowadzenie na początek. Z góry dziękuje za wasze odpowiedzi.
    Zainteresowany pracą

02.10.2017 15:27

Czy ktoś wie kiedy rusza nowa hala w Brzozie ? Bo z tego co widzę to ostro idą z budową. Będą potrzebować ludzi do pracy ??
    Justyna

24.09.2017 09:54

Ale szukają też z językiem rosyjskim. Już kiedyś szukali i teraz znowu. Ciekawe dlaczego? Taka rotacja? Jestem zainteresowana pracą tam, ale obawiam się po przeczytaniu opinii. Czy ktoś tam pracował z j.rosyjskim?

12.05.2017 08:37

Mam pytanie jak to jest z umowa w planice, na początek zlecenie? Ile miesięcy? I czy pózniej dadzą na 100% umowę o prace? Chodzi mi o pracownika produkcji. Ktoś wie i moze napisać.

17.09.2017 12:47

Jak nie dadza skoro ja dostalam od razu od pierwszego dnia pracy, po co wypowiadasz sie skoro nie wiesz. zenada

17.09.2017 12:48

ZzzZzzZzz

02.03.2017 14:55

Praca jest w porządku. Produkty faktycznie innowacyjne. Polecam.
    RB

06.12.2016 13:33

Nie polecam. Płacą mało, wymagają duzo.
    pick

07.11.2016 19:35

po raz kolejny w przeciągu kilkunastu miesięcy szukają asystentki dyrektora - ciekawe czy to kandydatka się nie sprawdziła czy sama uciekła.... wie ktoś coś? :)
    fajnie

18.10.2016 16:31

@J ja tak samo. Po co to kogoś trzymać tak w niepewności, kiedy taka osoba wtedy nie wie, co ma dalej robić
    Ola

18.10.2016 15:59

Chciałabym sie dowiedzieć ile osób pracuje w planika w Brzozie chodzi mi o pracowników produkcji, czy pracują tez kobiety? I proszę o inf na temat atmosfery ludzi itp. Dziękuje
    Karol

16.09.2016 14:13

A jak to wyglada przy produkcji? Mam doświadczenie w takiej pracy i mysle o Planice.
    Pomocnik

04.10.2016 23:04

Jak chcesz na produkcje, to skladaj CV na Dzial Wdrozen. Tam potrafia zatrudnic z dnia na dzien i raczej pozniej nie ma rotacji. No jeszcze pytanie jakie masz wymagania i co na tej produkcji chcialbys robic, ale polecam przyniesc papiery osobiscie.
    Sesesese

15.09.2016 19:22

Mnie sie podoba. Wiadomo ze czasem lepiej czasem gorzej, ale nie narzekam ani na zarobki ani na mega nadmiar pracy. Na plus sporo wolnego i częste wyjścia. I fajny zespół ludzi.
    hymyh

30.08.2016 16:20

A ja mysle ze jest spoko.
    Sarsa

30.08.2016 10:12

Czytając te opinie widać dwa obozy: osoby, którym się nie chce i narzekają, widzą same złe rzeczy. Ja się pytam, który pracodawca, szef będzie utrzymywał pracownika który nie przynosi zysku? A prawdą jest że by znależć dobrego marketingowca trzeba się naszukac. I tu się nie dziwię że zwalniają. Na rynku bydgoskim specjalistów jest mało, i nie mam tu na myśli pani Basi, Kasi, Zosi po zarządzaniu i marketingu z angielskim na poziomie FCE, a fachowców z prawdziwego zdarzenia. Ja znam angielski i niemiecki, skończyłam SGH i rok byłam na kursie na London School of Economics. Z tego co mi wiadomo oni działają nie tylko w Polsce a i USA czy UAE, więc to mówi samo przez siebie, trzeba znać realia pracy w tych krajach. Drugi (usunięte przez administratora) to ci którzy znają swoją wartość, potrafią się sprzedać i mają wiedzę. Ja właśnie tam aplikuję i póki co nie narzekam. Był pierwszy etap rekrutacji- pomyślny. Póki co pracuję w największej korpo w Byd, i wierzcie mi, tam rotacja jest masakryczna i stajesz się maszyną której nie przysługuje myślenie. A odpowiadasz przed szefem któego na oczy nie zobaczysz. Swoją drogą, zawsze jest tak, że jak się chce napisać coś złego to zawsze można. I zawsze negatywne opinie są pisane przez niezadowolonych pieniaczy. Ci, którzy sobie radzą i są dobrzy nie mają czasu by przesiadywać na jakichs dziwnych forach i jątrzyć. Trzymajcie kciuki bym przeszła drugi etap rekrutacji!

30.08.2016 15:36

Sarsa, a co Ty możesz wiedzieć o tej firmie jak dopiero aplikujesz? Porozmawiamy za kilka miesięcy jak będziesz już tam pracowała, jak to tu piszą, rozbudowane szkolenia wewnętrzne. Zobaczymy jak Ty się szybko wypalisz i ukrócisz swoje aspiracje zwłaszcza po takich kursach i studiach, które skończyłaś. Ale może Ty lubisz taki "poziom" szefostwa. Mimo wszystko życzę Ci powodzenia.
    Pracuję w Planice

29.08.2016 09:36

A ja nie zgadzam się z tymi opiniami. Pracuję w Planice od kilku lat i mam wrażenie, że tego typu wpisy jak powyższe są tworzone przez frustratów, którym się nie udało, i jedyne o czym marzą to tak robić by się nie narobić i mieć kierowniczą pensję. Wiadomo że zawsze będą układy tam gdzie pojawia się czynnik ludzki, ale prawdą jest że nie jest źle. Planika to nie korporacja, jak koś ma aspiracje to moze powinien pomyśleć o pracy w innej firmie, gdzie myślenie należy do innych osób? Ja się cały czas rozwijam, bywam na zagranicznych delegacjach itd. Kasa też ok, praca od poniedziałku do piątku, jak potrzebuję wyjśc coś załatwić to to robię. Plus integracja regularnie w tym wyjazd za granicę...Czasem myślę że osoby podpisujące się pod takimi wpisami po prostu są pracownikami do niczego, bo niestety to taka mentalnośc. Pokończyli swoje studia i czekają aż im manna z nieba spadnie. A produkt jest prestiżowy, wystarczy wspomnieć chociażby jacht Mondomarine na którym go zainstalowano. Trzeba się dostosować i tyle. A jak nie to na kasę do Biedry (n ie obrażając nikogo) i już!

26.08.2016 15:24

Ilia

29.08.2016 09:57

Boże co za żenujący wpis...ulżyło Ci?a może idź kup sobie coś na Allegro skoro na Zalando Cie nie stać- polecam też nauczyć się ortografii...

29.08.2016 18:11

@ Ilia - polecenie allegro zamiast zalando...? i wszystko w temacie :)
    marcel

04.07.2016 08:56

@Bark nie polecam oznacza nie polecam, krótki komentarz z dużym przekazem. Ja akurat polecam.

01.07.2016 07:17

NIE polecam
    yhym

31.05.2016 22:01

zwalniaja ludzi w swieta
    ester

26.10.2015 15:40

Firma międzynarodowa z luksusowym i drogim produktem. Jednak nie stać ich na umowę o pracę, ani podstawowe szkolenia wprowadzające i wdrożeniowe. O szkoleniu BHP również nie ma mowy. Może Państwowa Inspekcja Pracy powinna się tym zainteresować? Charakter pracy oraz zakres obowiązków nie ma nic wspólnego z tym co czytacie w ogłoszeniu rekrutacyjnym. Kadra zarządzająca wykazuje się całkowitym brakiem podstawowej wiedzy z zakresu zarządzania zespołem ludzi. Plusem jest to że rzeczywiście stawiają na młodych ludzi.
    Planika

02.11.2015 12:01

Bardzo nam przykro, że jest Pan/Pani zawiedziony/a współpracą z naszą firmą. Starannie dbamy o terminowe przygotowanie wszelkich formalności związanych z zatrudnieniem, jak i o odpowiednie wdrażanie nowych pracowników. W naszej firmie odbywają się rozbudowane szkolenia wewnętrzne, które są rozłożone w czasie. W pierwszych tygodniach pracownicy zaznajamiają się z firmą, otrzymują pierwsze materiały informacyjno-organizacyjne oraz wdrażają się do pracy w naszej branży. Dbamy o to by byli zaznajomieni z naszymi produktami oraz byli przygotowani do realizacji zadań, za które będą odpowiedzialni w ich późniejszej pracy. Wszystko po to, aby mogli czuć się swobodnie w miejscu pracy.

Zostaw merytoryczną opinię o Planika Sp. z o.o.