Planika

• Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Planika Sp. z o.o.

Opinie o Planika Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Planika Sp. z o.o.!

Kandydat13194

15.07.2024 09:56

Witam. Zauważyłem że firma Planika poszukuje pracowników na 2 stanowiska: - logistyk magazynowy - pracownik produkcji Moje pytanie brzmi: Bez owijania i zbędnego pisania. Ile "BRUTTO" jest na start na obu tych stanowiskach? I na jakie zarobki można liczyć po 3 miesięcznym okresie próbnym? Czekam na szybką odpowiedź. Pozdrawiam.
    Dominika

21.04.2024 07:40

Interesuje mnie praca jako konsultant w dziale projektów. zastanawiam się nad rozmowa rekrutacyjna. w opisie wskazana jest biegłość w języku angielskim. całość w nim będzie przeprowadzona? Co może się na niej pojawić?

22.04.2024 08:40

Biegły angielski na tym stanowisku jest konieczny ze względu na stały kontakt z klientami. Znajomość języka weryfikowana jest już podczas umawiania spotkania, jest też częścią rozmowy rekrutacyjnej
    Konstruktor

20.04.2024 17:49

Znowu jest poszukiwana osoba na stanowisku konstruktora. Czy takie jest zapotrzebowanie i dany dział techniczny się rozrasta czy ludzie stamtąd uciekają ?

22.04.2024 08:22

Dział konstruktorów ma stały skład od kilku lat, nikt stąd nie ucieka. Poprzedni proces rekrutacyjny nie został zakończony, dlatego do niego teraz wracamy. Zachęcam do aplikowania przez pracuj.pl
    Ola

19.04.2024 09:01

W jakich gidzinach jest praca w firmie?

19.04.2024 09:03

Godziny pracą różnią się w zależności od działu: produkcja pracuje w godzinach 6-14, administracja: 8-16

15.03.2024 12:15

Witajcie!
    Jesteśmy wdzięczni za Waszą obecność na naszym profilu w serwisie GoWork! Tutaj możecie dzielić się swoimi opiniami na temat naszej firmy. Każdy z Was ma możliwość dostosowania tego komunikatu do własnych potrzeb.
    Jako zespół pragniemy zapewnić, że to miejsce będzie otwarte na wymianę myśli oraz rzetelne dyskusje.
    Prosimy o to, aby treści publikowane w tym wątku były merytoryczne, zgodne z prawdą i kulturalne. Czytamy wszystkie treści pojawiające się na naszym profilu i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki. Będziemy jednak wdzięczni, za pozostawianie prawdziwych opinii. Swoboda w dzieleniu się informacjami na forum nie oznacza pozwolenia na szerzenie informacji mijających się z faktami, obrażanie, czy naruszania czyjejś godności i dobrego imienia.

Wpisy, które nie będą prawdziwie uzasadnione, będą usuwane przez administratora. Pragniemy, aby było to miejsce kulturalnej i merytorycznej wymiany informacji. Jesteśmy również otwarci na Wasze sugestie i pytania. Jeśli macie jakiekolwiek uwagi lub chcielibyście podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami, prosimy o kontakt bezpośredni pod adresem e-mail: [email protected]

Dziękujemy za Wasze zaangażowanie i udział w dyskusji.

01.02.2024 07:05

Powiecie proszę co się teraz dzieje na produkcji? oferta została wystawiona. Nie wiem po niej jakie są zarobki, czy średnie są możliwe do podania? Jak przy tym oceniacie teraz pracę na miejscu, czy warto się zgłosić?
    MiłaPaNi

06.02.2024 08:29

Piszę drugi raz bo usunęli niewygodną odpowiedź:) zarobki niskie dostaniesz trochę więcej niż najniższa krajowa plus oczywiście brak jakiejkolwiek premii czy dodatków, typowy prywaciarz, pracowałam tam krótko ale atmosfera całkiem spoko, ale bardzo duzo obowiązków jak za te pieniądze.

09.01.2024 18:19

@Pracodawca czy szukają Państwo nadal kogoś na stanowisko technik serwisu z j. niemieckim. Ogłoszenie przestało być aktualne . Znaleźli już Państwo kogoś czy tez rekrutacja jest nadal otwarta ?

17.01.2024 15:44

rekrutacja jest już zakończona

18.01.2024 09:37

Oczywiście, proszę przesłać swoje CV, przez pracuj.pl - jeśli jeszcze się uda, lub bezpośrednio na adres: [email protected] Aktualnie rekrutacja jest zamknięta, natomiast stale jesteśmy otwarci na talenty w różnych miejscach w organizacji.

25.12.2023 17:43

Witam , chciałbym się dowiedzieć jak wyglada kwestia wyjazdów serwisowych za granice , dot oferty pracy dla technika serwisu , oraz wysokość wynagrodzenia . Czy owa kwota jest faktycznie netto czy brutto? Na jednym z portali widnieje suma netto na innym taka sama suma lecz brutto

03.01.2024 14:12

Wyjazdy zdarzają się sporadycznie, mniej więcej raz na 6-8 tygodni, zdecydowana większość prac serwisowych odbywa się na miejscu. Wysokość wynagrodzenia podajemy w wartości brutto. Podanie jej w wartości netto jest błędem GoWork, zgłoszonym administratorowi. Przepraszamy za zaistniałą sytuację.

15.12.2023 07:40

Czy z asystentem technologa jest podobnie jak z konstruktorem? Ostatnio napisano, że nabory mają miejsce ze względu na rozwój. co z asystentem wobec tego? jakie są potem możliwości odnośnie awansów? Jak oceniacie rozwój?

19.12.2023 10:56

Dokładnie jest to ta sam sytuacja - rekrutacja związana jest z rozwojem. Jeżeli chodzi o asystenta technologa, na pewno będzie się można dużo nauczyć od doświadczonych technolożek, a tym samy rozwijać swoje kompetencje.
    kandydat

18.12.2023 19:05

Witam, Czy ktoś może opisać jak wygląda atmosfera w "biurze"? Czy jest mocne ciśnienie, stres, pośpiech itd. czy też są pomocni ludzie?
    kandydat

30.11.2023 13:49

Zauważyłem, że co jaki czas pojawia się rekrutacja na stanowisko "Konstruktora:" Czy wynika to rozwoju firmy i potrzeba rąk do pracy czy jest tak źle że ludzie się zwalniają z tego stanowiska?

14.12.2023 09:03

rekrutacja jest podyktowana rozwojem, szukamy kolejnej osoby, która wesprze dział w codziennych pracach
    Jasiu Sp

09.05.2023 06:06

Polecamy KOMINKI PLANIKA bardzo wydajne ,sprawdza się na tarasach zimowych ,bardzo estetycznie wykonane ,szeroki wybór modeli.My zakupiliśmy modele stojace do restauracji na zewnątrz raz że efekt a dwa mamy ciepły przyjemny klimat
    Hellmutos

13.12.2023 18:20

Tu powinny znaleźć się wypowiedzi o pracy i pracodawcy, a nie o produktach które ten pracodawcą wytwarza.

09.02.2023 11:20

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Planika Sp. z o.o.?
    Zainteresowany

16.03.2023 09:03

Czy jest obecnie rekrutacja? Czy wiadomo kiedy będzie wznowiona?

16.03.2023 13:32

aktualna jest oferta pracy na stanowisko technologa, podsyłam link: https://www.pracuj.pl/praca/technolog-procesu-produkcji-bydgoszcz-bydgoskich-przemyslowcow-10,oferta,1002420339?s=fc930853&searchId=MTY3ODk2OTg2MTE2My40NjAy
    Kola

06.02.2023 17:52

Witam ile zmian jest u was na produkcji

08.02.2023 14:40

Jedna od 7 do 15, ale jak jest większa ilość pracy, to jest w tym czasie uruchamiana druga.

09.01.2023 22:06

Witam. Chciałbym konkretnie wiedzieć na jakie zarobki moge liczyć w tej firmie. interesuje mnie produkcja lub montaż.. 15 lat byłem operatorem maszyn. Dowiem się chociaż czy pułap 3500zł na ręke dla nowego pracownika jest osiągalny? Pozdrawiam

11.01.2023 09:13

Widocznie nie... trudno, pozdrawiam
    Zainteresowany

16.11.2022 18:39

Witam. Jeżeli na stronie pracuj.pl status aplikacji widnieje jako „aplikacja rozpatrywana” to po jakim czasie można spodziewać się kontaktu ze strony rekruterów firmy Planika ? Jak przebiega proces rekrutacyjny w firmie i z ilu części się on składa ? Pozdrawiam. :)

09.01.2023 13:58

Dziękujemy wszystkim kandydatom za zainteresowanie naszą firmą oraz za decyzję o wzięciu udziału w procesie rekrutacyjnym. Niestety nie możemy skontaktować się z każdym z Państwa, dlatego może zdarzyć się sytuacja, w której CV pozostaje w statusie "aplikacja rozpatrywana" lub nie jest w ogóle otwarta - jeśli zakończymy proces wcześnie. Przebieg procesu jest różny w zależności od stanowiska, składa się na ogół z jednej lub dwóch części. @Liv po każdym spotkaniu rekrutacyjnym można liczyć na feedback - również ten negatywny. Tak też umawiamy się na rozmowach
    Zainteresowana

09.01.2023 16:56

Witam, wysłałam do Państwa CV tydzień temu na portalu pracuj.pl oraz na gowork, ale na pracuj. pl mam ciągle status dostarczono, aplikowałam je na ogłoszenie operator maszyn/pracownik produkcji
    abcd

22.06.2022 15:01

Super było tam pracować, atmosfera jest świetna, wszyscy mają poczucie humoru, przez co miło spędza się tam czas. Doceniam to, że wierzą w ludzi i dają im się rozwijać do tego siłownia, z której można korzystać w godzinach pracy - luźna i motywująca firma.
    W

16.10.2022 14:29

Witam,Mam doswiadczenie w obsludze maszyn 23 lata.Na jaki zarobek mozna liczyc na poczatek?Prosze o odpowiedz.
    Piotr

06.01.2023 07:03

Mam rozumieć że jesteś już na emeryturze? Czy zmieniłeś pracę? Skoro tak fajnie tam było to dlaczego nie pracujesz?
    Ogo

22.11.2022 17:16

Zapraszają na darmowy dzień próbny. Powinno być to wystarczającą informacją dla potencjalnych kandydatów.
    kandydatka

23.11.2022 14:03

Ja byłam zaproszona na dwa tygodnie próbne w dziale handlowym, które były płatne, adekwatnie do moich oczekiwań finansowych.
    W

26.11.2022 18:47

Witam,jakie warunki sa na produkcji zima I latem?
    Tomasz

26.05.2022 07:25

Aktualnie szukam pracy mam doświadczenie na Magazynie. Czy potrzebujecie ludzi na magazyn lub produkcję ??Pozdrawiam serdecznie
    Tomasz

26.05.2022 12:00

Kolega właśnie pracuje od 3 tyg i bardzo sobie chwali.A wiem że rozbudujecie się o jeszcze jedną halę i naprawdę chciałbym dostać się do waszego zespołu. Aktualnie jestem na wypowiedzeniu ponieważ moja firma przenosi się do Łodzi niestety
    Krzysztof

22.08.2022 13:21

Pamiętam dawne czasy jak Planika znajdowała się w Brzozie gdzie notabene mieszkał Pan Jarosław z rodziną. Pamietam,że mój ojciec pracował u Pana Dąbrowskiego i była to jedna z lepszych jak nie najlepsza firma w Brzozie. Mój ojciec pracował również po odejściu z firmy jako stróż który pilnował domu i zajmował się drobnymi pracami na terenie działki. Poznałem wtedy zarówno Pana Jarka jak i jego synów jako bardzo dobrych ludzi. Koniec lat 90 i początek 2000.

09.06.2022 11:00

Czy w firmie Planika Sp. z o.o. da się zarobić 9000 ? Staraliście się tam o pracę w niedawno prowadzonej rekrutacji na stanowisko Handlowiec?

10.06.2022 12:53

W Planice podejście do wynagrodzeń jest indywidualne. Zależne od wiedzy, umiejętności i doświadczeń kandydatów, które potrafimy docenić.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Planika?

Kontakt - Planika Sp. z o.o.

Bydgoska 38 86-061 Bydgoszcz

NIP:5542520460

REGON:09311522200000

Branża główna: Meble

Tomek

24.05.2022 17:13

Dobra i przyjazna atmosfera w pracy. Żałuję że nie mogłem dłużej pracować dla Waszej firmy. Bardzo lubiłem pracę w magazynie i liczę na to, że kiedyś do Was wrócę. Pozdrawiam serdecznie.
    Tomek

28.05.2022 12:13

Zależy na które stanowisko Pan aplikuje. Na spawacza i operatora obrabiarek CNC wymagane jest doświadczenie. Na innych stanowiskach wszystkiego Pana nauczą. Mi w maju firma nie przedłużyła umowy ze względu na bardzo małą liczbę zamówień. Obecnie nie prowadzą rekrutacji na żadne stanowisko. Niestety jest kryzys. Pozdrawiam Pana serdecznie.
    Bądźmy szczerzy

08.12.2020 11:00

Produkt na plus. Produkcja w porządku. Zarządzanie- niestety kiepskie wszyscy się miotają.

13.05.2021 15:45

Dziękujemy za opinię. Staramy się nieustannie optymalizować procesy produkcyjne i dostarczać produkty wyprzedzające oczekiwania rynkowe. Dzięki wdrażaniu nowoczesnych technik zarządzania, firma może rozwijać się w innowacyjny sposób.
    Nowa

25.05.2022 18:29

Witam czy teraz przyjmują na produkcję kobiety bo chętnie bym złożyła cv słyszałam dużo pozytywnej opinii
    Agata K

27.04.2022 14:47

Super miejsce pracy, atmosfera i ludzie również. Niestety przeprowadzam się i musiałam odejść - wiele się nauczyłam i było to jedna z moich najlepszych prac! Piękne biuro, siłownia, pyszna kawa i inspirujący współpracownicy.
    Agata K

18.05.2022 09:17

Siłownia jest w firmie i każdy może z niej korzystać

03.05.2022 12:21

Czy w trakcie rekrutacji firma Planika Sp. z o.o. podawała informacje o zarobkach w mieście Bydgoszcz?
    Ola

12.05.2022 14:42

Podejście do wynagrodzeń jest indywidualne, nie ma sztywnych widełek i zaszeregowań, a czas i miejsce na rozmowę o zarobkach jest właśnie podczas rekrutacji.
    Tola

20.04.2022 15:47

Polecam. Nowoczesne podejście, super atmosfera. Można się rozwijać i angażować w różne ciekawe projekty
    Tola

27.04.2022 14:41

Zależy od stanowiska i tego co potrafisz - podchodzą indywidualnie i moim zdaniem nie oszczędzają na wartościowych ludziach

14.04.2022 12:22

Czy Account Manager jest możliwy w firmie Planika Sp. z o.o.? Ktoś z pracujących się wypowie?

20.04.2022 15:10

Aktualnie właśnie jest otwarta rekrutacja na stanowisko Key Account Manager z językiem francuskim
    byłypracownik

20.04.2022 15:41

Polecam
    kandydaat

17.03.2022 15:17

Jaka jest wypłata i warunki pracy na stanowisku asystenta koordynatora serwisu

08.01.2022 09:04

Jaki jest styl zarządzania w Planika Sp. z o.o.?
    Lila

11.03.2022 15:58

Turkusowy
    Paulina

21.04.2022 08:30

Struktura jest spłaszczona i oczekuje się podejmowania decyzji od osób najbardziej kompetentnych w danej dziedzinie. Nie jest to typowa drabina a raczej grupy robocze skupiające najlepszą wiedzę pracowników, żeby działania były zgodne z celami firmy.
    Mam pytanie

06.07.2021 10:27

Witam. Widziałem, że Planika poszukuje pracownika na stanowisko Logistyk - magazynier. Jak wygląda praca na tym stanowisku, jak ludzie i atmosfera? Z tego co doczytałem to praca jednozmianowa, czy jest możliwość nadgodzin i czy praca od poniedziałku do piątku czy może weekendy również lub dla chętnych?
    Zapytanie

25.02.2022 15:02

Od kiedy planika robi na 2 zmiany? Z tego co wiem to robią 8-16

01.03.2022 08:39

Planika co do zasady pracuje na jedną zmianę, jednak ze względu na ciągły rozwój i rosnącą sprzedaż zdarza się sytuacja, że okresowo uruchamiana jest druga zmiana - wyłącznie na czas dostosowania liczby pracowników do zwiększonej produkcji.
    Spawacz

13.06.2021 09:35

Widziałem że szukają spawacza aluminium. Na jakie zarobki może liczyć spawacz Tig aluminium w Planika?? Doświadczenie zawodowe 18lat. Czy firma jest otwarta na współpracę z kimś kto woli pracować na własnej działalności??
    Lolo

28.01.2022 19:17

Bardzo słabe zarobki
    Jan

10.02.2022 16:09

Potwierdzam

20.09.2021 09:45

Dzień dobry, najakie zarobki można liczyć na stanowisku planisty? Z jakich składowych jest pensja? Bardzo dziękuje za pomoc.
    Botor

08.07.2021 20:29

Witam, chciałem się dowiedzieć jak wyglada praca na produkcji/ montażu? Jaka atmosfera, jakie zarobki na początek? Jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna?
    Pytalski

06.07.2021 08:32

Witam. Jak wygląda praca na magazynie, jaka jest tam atmosfera i na jakie zarobki można liczyć? Czy wypłata jest stała czy regulowana premia? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Były

22.04.2020 15:21

Mi nie zapłacili wypłaty od 3 miesięcy, tragedia
    Zoni

02.05.2020 15:47

Naprawdę J myśli o sprzedaży? W sumie wcale się nie dziwię. Do tej pory zastanawia mnie dlaczego pozwolono (usunięte przez administratora)w swojej własnej firmie

13.05.2021 15:47

Nigdy nie odnotowaliśmy problemów z terminową wypłatą wynagrodzeń.

14.08.2020 10:25

Jaki jest wkład kierownictwa Planika Sp. z o.o. w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?

13.05.2021 15:35

Zarząd Planiki aktywnie uczestniczy w życiu firmy, stwarza komfortowe i nowoczesne warunki pracy, co bezpośrednio przekłada się na atmosferę wśród pracowników. Bardzo cenione jest zaangażowanie i odpowiedzialne podejście do wykonywanych zadań
    Zainteresowana

25.08.2020 23:40

Widzę, że firma poszukuje na stanowisko asystenta w dziale handlowym z j. angielskim. Czy polecacie tę firmę/dział? Czy jest szansa na rzeczywiste zdobycie fajnego doświadczenia i rozwinięcie się w tej firmie? Czy na początek asystentom rzucają minimalną?

13.05.2021 15:30

Dział handlowy Planiki to szczególne miejsce, w którym można wykorzystać i doskonalić swoje sprzedażowe umiejętności. Współpraca z największymi światowymi rynkami, zaawansowany technologicznie produkt, sprzedaż B2B oraz B2C stwarzają ciekawe, pełne wyzwań warunki pracy umożliwiające rozwój i osiąganie satysfakcji z pracy. Oferowane wynagrodzenie dostosowane jest do kompetencji kandydata.

24.11.2020 09:35

Czy pracownicy w Planika Sp. z o.o. dogadują się między sobą?

25.11.2020 09:59

Kiedyś tak było,zespół był dobrany,dogadywał się,teraz mało kto został i atmosfera bardzo nieciekawa.Nie polecam.

13.05.2021 15:26

Na terenie nowego budynku w Parku Przemysłowym stworzyliśmy specjalne przestrzenie (duże komfortowe kuchnie, zadaszone miejsca wypoczynkowe przy budynku, sala sportowa), które pomagają w integracji i budowaniu pozytywnych relacji między pracownikami. W naszej firmie staramy się budować jasne zasady pracy oraz współpracy, co pomaga minimalizować niepotrzebne napięcia.

04.12.2020 14:36

Witam wszystkich. Jestem już po rozmowie i niby wszystko ok, na produkcji jest ładnie i czysto itd. Moje wrażenia ogólnie na plus, ale siedząc i czytając opinie na forum powiem szczerze, że odechciewa mi się pracy tutaj. Czy jest tutaj ktoś z pracowników produkcyjnych który mógłby powiedzieć coś więcej na temat tej firmy??? Nie chce wpaść z deszczu pod rynnę i chętnie się dowiem całej prawdy o tym zakładzie. Odpowiedzi proszę kierować na maila - (usunięte przez administratora)

13.05.2021 15:18

Dziękujemy za opinię oraz dodatkowe pytanie. Staramy się budować korzystne warunki pracy oraz jasne zasady współpracy. Z wieloma pracownikami, w tym produkcyjnymi, współpracujemy od lat. Wpisy na portalach typu GoWork traktujemy jako cenną informację zwrotną i jeśli uznajemy to za zasadne, staramy się wprowadzać stosowne zmiany. Niestety nie na wszystko możemy mieć wpływ, w tym na negatywne wpisy bez pokrycia, których w sieci nigdy nie brakuje.
    Zainteresowana.

04.03.2021 18:11

Czy praca na produkcji jest stojąca czy siedząca? Jak atmosfera po przeniesieniu do Parku Przemysłowego ? Dziękuje

13.05.2021 15:11

W zależności od wykonywanego zadania, praca na hali produkcyjnej może być stojąca, siedząca lub mieszana. Dbamy o ergonomię i różnorodność wykonywanej pracy, żeby uniknąć zbędnych przeciążeń. W nowym budynku w Parku Przemysłowym, warunki pracy jak i zaplecze socjalne są nowoczesne, przez co bardziej komfortowe. Według zebranych opinii pozytywnie wpływa to także na atmosferę.

05.04.2021 10:48

Czy rozmowa rekrutacyjna w Planika Sp. z o.o. odbywa się również w języku angielskim?
    Nck

06.04.2021 08:01

Jeśli aplikujesz na stanowisko wymagające znajomości języka/ów to owszem ;)

13.05.2021 15:06

Planika współpracuje z ponad 80 krajami na całym świecie, dlatego w części działów wymagamy posługiwania się językami obcymi, o czym informujemy w ofertach pracy. Znajomość poszukiwanych języków, w tym często języka angielskiego, weryfikujemy w procesie rekrutacji. Na stanowiskach produkcyjnych oraz biurowych, w których język obcy nie jest wymagany, rozmowy rekrutacyjne prowadzimy w języku polskim.

Zostaw merytoryczną opinię o Planika Sp. z o.o.