Excellent S.A.

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 26 ocen.

Opinie o Excellent S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Excellent S.A.

Agnieszka

@Bogdan a co dokładniej wygląda inaczej, niż z oferty jaką Ci przedstawiono (obiecano)? Możesz podać konkrety - na czym polegają wskazywane przez Ciebie różnice?

Bogdan

Bardzo niesłowni obiecują jedno robią drugie. Bardziej mogą wykończyć człowieka niż mieszkanie

Agnieszka

@Janek a co dokładniej nie zgadza się w firmie z funkcjonującymi przepisami BHP? To bardzo ważny aspekt dla wielu osób, bezpieczeństwo pracy jest kluczowe dla komfortu zatrudnienia.

Nico

A jaka jest atmosfera w nowo powstałym zakladzie produkcyjnym Machów Tarnobrzeg? jaka jest norma i czy mozna liczyc na premie? pozdro

Janek
@Nico 16.07.2017 11:06
A jaka jest atmosfera w nowo powstałym zakladzie produkcyjnym Machów Tarnobrzeg? jaka jest norma i czy mozna liczyc na premie?...

Taka sobie. Donosicielstwo na każdym kroku. Podczas upałów nie dali wiatraków - słabo. Słabo też z BHP.

Agnieszka

@Pracownik według Ciebie w Excellent S.A. są problemy z urlopem. Co masz konkretnie na myśli? Czy możesz napisać więcej na ten temat? Chętnie zapoznamy się z Twoimi doświadczeniami. Czekamy na Twoją opinię.

ajaj

Rozładunek towarów nie jest dziwnym obowiązkiem bo są to raczej standardowe zadania jak na takie stanowisko, ale czy wypłata jest terminowa? W sumie dobrze by było podjąć u nich zatrudnienie, bo przecież dorzucają do tego odpowiednie socjale.

KRYMARA

JA SZUKAM KONTAKTU Z FIRMAMI KTÓRE ZAOPATRUJĄ SIĘ W SZKŁO W TYM EXCELLENCIE. SZCZEGÓLNIE Z TAKIMI KTÓRE WYSTAWIAŁY IM KIEDYŚ WEKSLE. JAKIE MAJĄ DOŚWIADCZENIA i OPINIE.

anonim

(usunięte przez administratora)

znawca

a co ci z przerwy skumulowanej w następny dzień jak ludziom po cięzkiej pracy chce się jeść dzisiaj a nie tylko w następny dzien haha

bajkopisarz

wierzysz w bajki z ogłoszeń?

ertub

hehe kolega myśli że będzie miał czas rozkładać z mikrofalówką 15 min przerwy łapsnąć jak piesz i powrotem do roboty....czasami nie ma w ogóle czasu zjeść

zmowa cenowa w Excellent!!!!

Zmowa cenowa - Wyposażenie łazienek podziel się Facebook Twitter + 17.03.2014 Zmowa cenowa - Wyposażenie łazienek Dystrybutor wyposażenia łazienek – spółka Excellent przez 10 lat narzucała swoim partnerom handlowym ceny dalszej odsprzedaży produktów. W rezultacie niedozwolonego porozumienia konsumenci mogli być zmuszeni do płacenia wyższych cen za produkty takich marek jak: Excellent, Actima, Hansgrohe, Villeroy&Boch czy Huppe. Na przedsiębiorcę została nałożona kara finansowa w wysokości blisko 150 tys. zł Dorota Karczewska, Dyrektor Delegatury UOKiK w Bydgoszczy Wypowiedź Doroty Karczewskiej, Dyrektor Delegatury UOKiK w Bydgoszczy Taki zapis (wg. prawnika) nosi znamiona zmowy handlowej i działanie na szkodę konsumenta / jest zabronione; proponuje ten zapis jakoś rozmyć lub usunąć – to fragment (pisownia oryginalna) korespondencji wysłanej do partnera handlowego przez przedstawiciela spółki Excellent. Przedsiębiorca oferuje artykuły wyposażenia łazienek pod własną marką Excellent i Actima oraz jest dystrybutorem produktów m.in. Hansgrohe, Villeroy&Boch czy Huppe. Postępowanie przeciwko spółce zostało wszczęte w sierpniu 2013 r. Z informacji uzyskanych przez Urząd, m.in. podczas kontroli z przeszukaniem, wynika, że zawarła ona niedozwolone porozumienie ze swoimi kontrahentami, którzy zajmowali się dalszą sprzedażą (hurtowa i detaliczną) produktów wyposażenia łazienek. Przedsiębiorcy zostali zobowiązani do stosowania cen minimalnych, co oznaczało, że musieli stosować narzucone stawki lub udzielać od nich rabatu nie większego niż ustalony przez Excellent. Za samodzielną politykę cenową groziło im natychmiastowe rozwiązanie umowy bądź zapłata kary umownej. Niedozwolona praktyka trwała od 2003, a zakończyła się w 2013 r. Jej skutki mogli odczuć m.in. konsumenci, którzy urządzali lub remontowali łazienki i nie mogli kupić produktów objętych zmową taniej niż po cenach odgórnie ustalonych. Za zawarcie niedozwolonego porozumienia, na spółkę Excellent została nałożona kara w wysokości 146 277 zł. Decyzja jest prawomocna. Sankcji za udział w porozumieniu ograniczającym konkurencję można uniknąć w zamian za współpracę z UOKiK, dzięki programowi łagodzenia kar leniency. Przedsiębiorca, który dostarczy dowody na istnienie kartelu, nie był jego inicjatorem i zaprzestał niedozwolonych działań może liczyć nawet na całkowite zwolnienie z sankcji pieniężnej. Odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące programu, nawet anonimowe, udzielają prawnicy UOKiK pod numerem telefonu: 22 55 60 555. Dodatkowe informacje dla mediów: Małgorzata Cieloch, Rzecznik prasowy UOKiK Departament Współpracy z Zagranicą i Komunikacji Społecznej (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

znawca firm

5 tys. zł netto chyba dają i masz własnego osobistego kucharza, więc mikrofalówka wydaje się wtedy zbędna ;-)

z rynku

firma masę lat na rynku i nic nie osiągnęli, a nawet cofają się mocno w rozwoju, to mówi już wszystko o tej organizacji.

anonim

(usunięte przez administratora)

magazynier
@xxx 18.04.2015 19:29
Zadałem sobie ten trud i poszukałem Idiota to ty jesteś magazynier bo ja nie znalazłem paleciaka elektrycznego o udzwigu 8 to...

synu nie słyszałeś nigdy o przeładowywaniu takich wózków, w Polsce to norma i standard, taki na 5 ton spokojnie wytrzyma 8 ton i jedzie dalej, w tym kraju wszystko jest przeładowywane i to taka polska tradycja, nie pieprz głupot jeśli nigdy magazynu wysokiego składowania na oczy nie widziałeś chłopcze!!!

pracownik
@xxx 18.04.2015 19:29
Zadałem sobie ten trud i poszukałem Idiota to ty jesteś magazynier bo ja nie znalazłem paleciaka elektrycznego o udzwigu 8 to...

To jest wózek szynach na cztery skrzynki po dwie tony każda, wiec całość waży troche więcej niż 8 ton, ale pchanie tego wózka to pikuś przy innych pracach na magazynie. Wózki na szynach są trzy, w tym tylko jeden akumulatorowy. Nie rozumiem po co tu sie wypowiadaja osoby nic nie wiedzace o pracy w tej firmie. Ciekawostka - w ostatnich latach z magazynu odeszło dobrowolnie około 50 osób, pracuje kilkanaście wiec warunki muszą by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

xxx

Wniosek taki ,że pozbyto się w końcu darmozjadów np. takich co w trzy osoby 8 tonowy wózek przesuwają. 8 ton !!! jestes smieszny człowieku bo chyba nie wiesz co piszesz i jaki to jest ciężar .Nie jestem pracownikiem tej firmy ,ale z ciekawości przeczytałem opinie i wnosek mam jeden ,że tu piszą byli pracownicy ,którzy sie nie sprawdzili i wylecieli lub konkurencja.

magazynier
@xxx 16.04.2015 23:27
Wniosek taki ,że pozbyto się w końcu darmozjadów np. takich co w trzy osoby 8 tonowy wózek przesuwają. 8 ton !!! jestes smieszn...

Kolego, jesteś idiotą czy tylko go udajesz? ten wózek to przecież akumulatorowy, nikt na magazynie nie pcha wózka 8 ton ręcznie, ale leszcze z biura tego nie wiedzą, bo są tylko od picia kawy i pierdzenia w stołki i wysokich wypłat haha

raport o Excellent

Firma EXCELLENT S A Status Podmiot aktywny Adres rejestrowy ul. Nad Drwiną 10/B-3 30-841 Kraków, małopolskie Telefon stacjonarny +48 (12) 653 05 66 Fax +48 (12) 657 16 71 WWW http://www.excellent.com.pl E-mail marketing@excellent.com.pl NIP 676-10-26-714 REGON 350885473 KRS 169449 PKD 46.90.Z - Sprzedaż hurtowa niewyspecjalizowana Data wpisu 2003-08-01 Miejsce wpisu Kraków Rozpoczęcie działalności 1995 Forma prawna Spółka akcyjna Osoby zarządzające Grzybczyk Bogusław - Wiceprezes Zarządu Ziębicki Edward Zbigniew - Wiceprezes Zarządu Rogoda Krzysztof Władysław - Wiceprezes Zarządu Szczepocka Beata Barbara - Członek rady nadzorczej Rogoda Teresa - Członek rady nadzorczej Ziębicka Marta Maria - Członek rady nadzorczej Grzybczyk Katarzyna Jolanta - Członek rady nadzorczej Ostatnie dostępne zatrudnienie 194

znawca firm

na dzisiaj ta firma nie zatrudnia nawet 200 osób, a 300 to już bajki całkowite!!!

egtjs

Obecnie zatrudniają nad drwiną w Krakowie-na magazyn szkła budowlanego lub produkcja-zna ktoś jak tam robota wygląda-warunki,atmosfera i uposażenie?

anonim

(usunięte przez administratora)

wujek dobra rada

nie wiem co palisz ze masz takie wizje ale pal lepiej połowę kolego!

employed

Pracowałem w firmie 10 lat. Wypowiedź kogoś z góry,kto rzekomo pracował tam podobną ilość czasu i sobie chwali można włożyć między bajki. Zapewne to ktoś z biura. Nie dziwne - więcej tam tych pracowników niż zwykłych - fizycznych. Ci drudzy muszą poty wylewać by zapewnić utrzymanie rozrośniętym do granic możliwości pracownikom z biura (koledzy, pociotki, rodzina), a sami mają gówniane pensje w stosunku do pracy. Zdarza się dziennie przenosić naście ton. Kierownictwo, a jest dwóch kierowników, pracowników traktują jak szmaty i dziwi mnie, że do tej pory nikt nie zarzucił im mobbingu. Wyzwiska są na poziomie dziennym. BHP nie istnieje. Srają się o brak kasku, a tymczasem skaczesz po skrzyniach wysokich na 3 metry bez żadnych zabezpieczeń. Drabiną podjechać się nie da, ale niby są. Przepycha się kilkanaście razy dziennie wózek ważący nierzadko 8 ton. Konie by nie uciągnęły. We dwie, trzy osoby. Według BHP - jedna osoba na 500kg. Tymczasem do 8 ton pracowników by musiało być 32, a na zmianie jest maksymalnie 8. Całkowita żenada. Nie respektują oddawania krwi. Do tego wszystkiego socjal wręcz nie istnieje. Jedyny dodatek w grudniu. Pokrywa się z tym co zabierają, gdy idziesz na urlop wypoczynkowy. Jeśli się doprosisz. Bo na porządku dziennym jest, że kierownicy idą kiedy chcą (w przypadku jednego często jest to poniedziałek). Ale pracownicy muszą się wręcz prosić. A nie zawsze dadzą. Mi nie dali wolnego nawet gdy pokazałem papiery, że mam sprawę w sądzie! Bywało, że nie było w "kuchni" ciepłej wody, bo firma nie miała na nowy kurek. Nic dziwnego, przez lata (pewnie wciąż) działa tylko jeden bojler w ubikacji, więc idąc się myć po pracy trzeba swoje w kolejce odczekać, lub wymyć się w drugiej umywalce z zminą wodą i kranem, który wodę rozlewa poza umywalkę. Pisuar zalepiony taśmą - nieczynny, nie używać. Wizerunek Excellent. Nikomu nie polecam tam robić. Zostaniesz popychadłem za niewyobrażalny ogrom pracy, który musisz zrobić. Dramat,żenada, kołchoz.

wesoły janek
@Bruno 02.07.2015 19:57
Tak jak ktoś napisał wcześniej zacznij palić coś innego. I tak cię chyba za długo tolerowali!!!

strzel sobie porządną, zdrową kupkę bruno, to ci świetnie zrobi na stan umysłu!

Pracownik
@employed 26.03.2015 20:45
Pracowałem w firmie 10 lat. Wypowiedź kogoś z góry,kto rzekomo pracował tam podobną ilość czasu i sobie chwali można włożyć mię...

Tak popieram zero BHP, pracownicy nie z rodziny pracują na tzw rodzine ktora udaje że3 cos robi a tak to przeszweda się i tyle. Problem z urlopem i atmosfera donosicielstwa

pracownik

"W sumie mają pewnie kilkadziesiąt" w małych i dużych miastach kolego to by się zgadzało .O ilości klientów nie dyskutuję.Najpierw piszesz ,ze poza Małopolską nie istnieją ,a póżniej że maja kilkadziesiąt punktów sprzedaży .Kiedyś miała kilka salonów ,a teraz ma kilkadziesiąt punktów więc progres jest . Widać nie widać kwestia jak się patrzy.

księgowy
@pracownik 08.03.2015 17:43
"W sumie mają pewnie kilkadziesiąt" w małych i dużych miastach kolego to by się zgadzało .O ilości klientów nie dysku...

kilkadziesiąt małych saloników sprzedaży, głównie na prowincji prowadzonych na zasadzie franszyszy, na całą Polskę takiego biznesu nie utrzyma na powierzchni, skoro tam podobno pracuje 300 osób, więc koszty są ogromne!

handlowiec

jak nie ma sprzedaży to żadna franszyza nie pomoże i wtedy też franszyzodawca nic nie zarobi, bo nie ma zamówień, więc co ma dostarczać i na czym zarabiać? z samego udostępnianie logo i marki nie zarobi na utrzymanie centrali sieci, a żeby sprzedaż była to trzeba mieć szerokie, dobrze przemyślane i zróżnicowane kanały dystrybucji, żeby dotrzeć do maksymalnej grupy potencjalnych klientów i dobrze sprzedać im swój towar, tak działa nowoczesny handel, ale firma Excellent została w tym jeszcze głęboko w latach 90-tych i dlatego nie mają wyników ot co

pracownik

Pracuję w tej firmie dość długo (lata) i wiem ,że jest dobrą firma .Właściciele firmy sa na poziomie , dobrym poziomie .W życiu nie usłyszałem nic złego od żadnego z członków zarządu .Takich jak ja pracujących po 10,15 czy 18 lat w tej firmie jest dość sporo co tylko świadczy dobrze o traktowaniu pracownika .Pensja jest zróżnicowana w zależności , w którym dziale pracujesz i na jakim stanowisku .Chyba normalne .Ja nie narzekam na zarobki i atmosferę w pracy . Co do zmniejszenia stanu osobowego to chyba normalne ,że jak są zmiany np.Likwidacja działu drzewnego spowodowała zmniejszenie stanu osobowego o kilkadziesiąt etatów .Co nie oznacza ,że firma zaraz pikuje w dół :). Po prostu zmiana tego typu ciągnie za sobą takie skutki. Ja bym nie przesadzał z wpisami typu "pikuje w dół" Osoby ,które takie lub inne rzeczy piszą mało wiedza o tej firmie . W/g mnie firma ma się na tyle dobrze ,że o prace nie mam się co martwić .

z rynku
@pracownik 08.03.2015 10:34
Pracuję w tej firmie dość długo (lata) i wiem ,że jest dobrą firma .Właściciele firmy sa na poziomie , dobrym poziomie .W życiu...

bajki kolego opowiadasz, ta firma ma tak wąską sieć dystrybucji w Polsce, że praktycznie poza Małopolską nie istnieje na rynku, w dużych sieciach ich nie ma, w małych też, więc gdzie oni sprzedają, bo na rynku polskim cisza o tej firmie? W sumie mają pewnie kilkadziesiąt małych prowincjonalnych salonów sprzedaży na zasadach franszyzowych, więc jak to może generować dobrą sprzedaż, skoro te salony są w małych miasteczkach i mają bardzo mało klientów?

znawca firm

firma chwali się że zatrudnia teraz prawie 300 osób, a stan osobowy na listopad 2013 to było 198 osób (dane w rejestru firm w Polsce), a dzisiaj jest jeszcze mniej, coś mi tutaj zdrowo megalomanią zaciąga haha chyba ostro pikują w wiadomym kierunku haha

z rynku

firma widmo niby jest ale na rynku wcale jej nie widac ciekawe co to oznacza?

Krakusek

łajba wody nabiera?

znawca ludzi

"od magazyniera do bohatera" haha

z rynku

podobno zaliczyli ostatnio prawie 150 tys. zł kary za zmowę cenową na swoje produkty w latach 2003-2013, UOKIK im przywalił taką karę i nawet nie odwołali się dla zasady tylko grzecznie zapłacili...

ciekawy janek

firma sie rozwija czy zwija?

ciekawy

a co tam słychać ostatnio w tej firmie? jakoś przędą czy kiszka?

vice

A DZIAŁ DRZEWNY ? OKNA I DRZWI JESZCZE ŻYJĄ ?? DAJCIE ZNAĆ

3X

Mnie natomiast przeraża nieporofesjonalizm handlowców salonu łazienek przy ul. Zakopiańskiej, zwłaszcza pana Marka G. (nazwiska nie przytoczę). Dobrze, ze konkurencja jest bardziej fachowa.

zb
@3X 04.05.2013 11:43
Mnie natomiast przeraża nieporofesjonalizm handlowców salonu łazienek przy ul. Zakopiańskiej, zwłaszcza pana Marka G. (nazwis...

Ja mam bardzo dobra opinie o panu Marku G.Jaki i kilku moich znajomych . Profesjonalny handlowiec z dużą wiedzą produktowa .

aligator
@zb 08.11.2014 00:12
Ja mam bardzo dobra opinie o panu Marku G.Jaki i kilku moich znajomych . Profesjonalny handlowiec z dużą wiedzą produktowa ....

Ty i kilku twoich znajomych jest zadowolonych. Pozostaje pytanie ilu jest niezadowolonych.

arleta

Firma totalna porażka, ceny z kosmosu za badziewne materiały. Potykają się o własne nogi. 50 m mieszkania robią prawie 3 miesiące głupio się tłumacząc. tylko projektantki są do pogadania. Amartorszczyzna pod wielkim szyldem.

Zostaw opinię o Excellent S.A. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Excellent S.A.