4.3/5

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń
Kraków - Centrum Kształcenia Językowego "The Point"

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Centrum Kształcenia Językowego THE POINT

Opinie o Centrum Kształcenia Językowego THE POINT Kraków

Nie przegap nowości o Centrum Kształcenia Językowego THE POINT!

12.08.2020 19:18

13.08.2020 07:37

Szanowna IWCIA, Czego konkretnie nie polecasz? Jesteśmy otwarci na sugestie i chętnie odpowiemy na Twoje pytania i spróbujemy wyjaśnić wszelkie wątpliwości :) Zachęcamy do kontaktu z naszym Sekretariatem pod numerem telefonu +48 (12) 654 81 92, bądź mailowo [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół The Point

10.08.2020 10:12

Przez okres wakacji cały nasz zespół Konsultantów Oświatowych intensywnie pracował nad swoimi umiejętnościami, a także nad planowaniem swojego czasu i kreatywnością.
    Ciągle mamy mnóstwo pomysłów i energii do działania.
    Nie możemy doczekać się nowego roku szkolnego! :)
    See you soon!
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2

09.08.2020 14:44

Jaki dress code obowiązuje w Centrum Kształcenia Językowego THE POINT?

10.08.2020 08:53

Dzień dobry! Konsultanci Oświatowi współpracujący z The Point mają w tym zakresie dużą swobodę. Każdy z nas ubiera się wygodnie, jednocześnie elegancko. Cenimy sobie komfort i praktyczność ubioru. Częściej można nas spotkać w stroju casual, niż w garniturze czy garsonce ;) Pozdrawiamy Zespół The Point

30.04.2020 15:23

Czy można w Centrum Kształcenia Językowego THE POINT liczyć na jakieś dodatki?
    NieLider

06.07.2020 17:31

O co dokładnie pytasz? Są stałe, określone premie, przyznawane za jakość wykonywanej pracy, od samej firmy (od 500 zł do 1500 zł) i oprócz tego sporo bonusów, prezentów, premii itd. od Liderów i Kierownictwa. Firma organizuje imprezy integracyjne z noclegami, w fajnych miejscach w Krakowie i w całej Polsce.

20.01.2020 15:15

Czy w Centrum Kształcenia Językowego THE POINT są szkolenia zewnętrzne?
    Szkolenia zewnętrzne

20.01.2020 16:01

Tak, aktualnie wprowadziliśmy szkolenia dla osób, które chcą się z nami rozwijać i mają status lidera. Szkolenia zewnętrzne ze specjalistami organizowane są również dla całego zespołu Konsultantów Oświatowych w całej Polsce. Pozdrawiamy, The Point

12.10.2019 21:03

cz.2 mojej opinii: Jeśli chodzi o weryfikowanie wiedzy i umiejętności potencjalnych kandydatów - z mojego doświadczenia i obserwacji wynika, że osoby wybitnie mądre i inteligentne nie są w stanie u nas pracować jeśli nie mają umiejętności samodyscypliny i zadowala ich przeciętność. :) ale oczywiście, dużo większe wrażenie robią jak zaczynają. Jeśli chodzi o znajomość języków u kandydatów - pomaga ale nie jest obligatoryjna. Jeśli chodzi o umiejętności sprzedażowe - czasem przeszkadzają nawet :) najbardziej sprawdzają się osoby lubiące świadomość,ze sukces w życiu zależy od nich. Pracowite, chcące się wykazać. Dyrektor programowy daje każdemu możliwości właściwie nieskończone, bo branża w której się poruszamy i kanał dystrybucji jest regularnie odnawialny. Dyscyplina jest najważniejsza a reszty uczymy podczas szkolenia a potem doszkalamy na bieżąco. Pyta Pani o nadgodziny :) hmmm .... właściwie to jest tak, że im więcej godzin pracujemy tym więcej zarabiamy, to jest absolutnie wprost proporcjonalne. "Skoro chcecie partnerów biznesowych na działalności, popracujcie nad komunikacją. SŁABE." cenna rada - myślę, że każda z osób, które u nas zajmują się szkoleniem nowych konsultantów dzięki tej opinii będzie bardzo konkretnie wykładała fakty dotyczące rozliczeń. "Sam opłacasz biuro rachunkowe. Nikt w niczym nie pomaga. Tylko wymaga się aby robić zapisy swoim autem jeżdżąc i samemu tankując." - zgadza się. Bardzo wysokie prowizje nam to w zupełności rekompensują. Są też dodatki finansowe w postaci premii za jakość i nagrody rzeczowe (co miesiąc dla co najmniej kilku osób w zespole, które też uprzyjemniają konsultantom życie) "Ciekawe ile płacą za dobre opinie. Gdyby było tak dobrze to ludzie by nie odchodzili po kilku tygodniach." - w ostatnim roku rotacja jest nikła. Bardzo pracujemy nad jakością, może dlatego. 2 razy w miesiącu szkolenia dla konsultantów podnoszące jakość, Osoba na Stanowisku Specjalista ds. Jakości, wybrana przez zespół jako osoba z największą wiedzą i umiejętnościami - teraz pomaga indywidualnym jednostkom osiągać wymarzone cele, 4 razy w roku imprezy zespołowe (2 razy wyjazdowe, luksusowe, 5-cio gwiazdkowe hotele, dworki, pałace), zgrany zespół ludzi nie tylko inteligentnych ale przesympatycznych. Nagrody w każdym miesiącu, vouchery na wakacje już co najmniej 6 osób dostało w ciągu ostatnich 2 lat, konkursy dla 10 najlepszych konsultantów których nagrodą są wyjazdy zagraniczne (ostatnio Kuba, w przyszłym roku jeszcze nie wiemy gdzie), komputery, telefony, prezenty personalizowane, Dyrektor Regionu i liderzy pomagają w rozwoju, wychodzą na przeciw, relacje jak w rodzinie, nie jak w korpo :) "Na ogłoszeniu wygląda to wszystko pięknie.Przy rozmowie dużo się potwierdza negatywów które się tutaj pojawiają, w tym jedna z wypowiedzi tutaj na temat ślepej fascynacji szefem. " - hahahah, trudno nie być zafascynowanym, współpracuję z Dyrektorem Programowym piąty rok i nie wyobrażam sobie większego autorytetu w życiu :) to jeden z ogromnych plusów pracy tutaj - możliwość bezpośredniego kontaktu, regularnego z Dyrektorem Programowym, szalenie inspirującym biznesmenem a przy tym człowiekiem, który ma szacunek do rozmówcy KAŻDEGO jakby był Królową Brytyjską. Wybitny człowiek. "W skrócie : -praca tylko na własnej działalności -musisz udostępnić własne auto którego wszelkie koszty typu paliwo,eksploatacja etc. po twojej stronie (w śmiesznym formularzu pytanie o posiadany samochód) -zero podstawy,koszt prowadzenia działalności wyłącznie po twojej stronie -wyjazdy/dojazdy,hotele etc. po twojej stronie -standardowe benefity - które potwarzają się w 90% ogłoszeń - tutaj nie występują -nie szukasz sam/a klientów tylko bazujesz na tym co dostaniesz od przełożonej, jak sam/a szukasz to możesz mieć nieprzyjemne rozmowy bo robisz koło pióra Trochę dużo tego "po twojej stronie" dlatego imho oferta pracy niezbyt atrakcyjna." - nie rozumiem o jakie benefity chodzi? nie znam firmy, w której współpracownicy byliby bardziej doceniani. Baza klientów, której nie trzeba samemu szukać to chyba największy plus... c.d.n.
    gaspar

30.12.2019 21:34

Z tego wszystkiego co zostało podane w komentarzu to serio wyłapałeś/aś tylko to o benefitach (mam na myśli chociażby zwykły multisport) i do pozostałych rzeczy nie potrafisz się odnieść ? Jeśli dla Ciebie praca bez podstawy finansowej (do tego na własnej działalności) i podstawowych narzędzi dla handlowca typu auto (czy chociażby karta paliwowa/zwrot kosztów jazdy, już nie mówiąc o amortyzacji)/telefon/laptop to dla Ciebie tak mega atrakcyjna rzecz że trzeba uskuteczniać taką wazelinę to nawet mi Ciebie nie jest żal :-)
    SDR

02.01.2020 13:33

Szanowny "gaspar" Dziękuję za Twoją opinię i nawiązując do niej wyjaśnię: Reszta napisana w opini Współpracownika The Point jest prawdziwa, tzn. praca tylko na własnej działalności, zero podstawy,koszt prowadzenia działalności wyłącznie po twojej stronie -wyjazdy/dojazdy,hotele etc. po twojej stronie. Odniesienie do benefitów wymagało wyjaśnienia bo zastępowane jest przez szereg innych benefitów, które już zostały wymienione a nie występują w większości firm. Handlowcy sami decydują o tym na jakich zasadach chcą działać. Dzięki braku podstawy możemy pozwolić sobie na nieograniczone możliwości finansowe, to jednak wymaga samodyscypliny i tak jak w przypadku przedsiębiorców dobrej organizacji pracy i świadomości prowadzenia własnego biznesu. 60-cio osobowy zespół zbudowany od podstaw mówi sam za siebie :) Serdecznie pozdrawiam, SDR
    Anka

28.10.2019 14:19

Oni jeszcze rekrutują? Widzę, że ich ogłoszenia wiszą i wiszą w zasadzie na wszystkie województwa... i zastanawiam się czy to dlatego, że mają takie wymagania czy dlatego, że nikt nie chce u nich pracować po przeczytaniu tych opinii. Mam chęć spróbować, bo w sumie o mojej poprzedniej pracy też same negatywne opinie a pracowałam tam 7 lat????
    Marianna

28.10.2019 14:51

Pracujemy pracujemy :) jest nas 50. Potrzebujemy więcej :)
    SpokojnaKO

16.12.2019 14:46

Rekrutują i pewnie rekrutować będą, bo jako pracownik (który nie jest Liderem), widzę, że brakuje ciagle rąk do pracy. To po pierwsze, a po drugie, firma jest teraz w fazie rozwoju, przejmowania nowych terenów itd. dlatego cały czas kogoś szukają. A co do wymagań, myślę, że naprawdę nie trzeba być wybitnym. W rekrutacji biorą pod uwagę komunikatywność, pracowitość, posiadanie samochodu i gotowość do delegacji i tyle. Więc, moim zdaniem, na szkolenie nie jest się jakoś strasznie trudno dostać, bo dają szansę nawet osobom bez dużego doświadczeni. Reszta wychodzi w praktyce.
    wstyd

18.10.2019 23:48

Jak mozna wystawic opinie nie podejmujac pracy? Ludzie czytajacy opinie o firmach zapoznajcie sie prosze najpierw z warunkami przedstawionymi na rozmowach kwalifikacyjnych a nie czytajcie sfrustrowanych wypocin ludzi, ktorzy obwiniaja wszystkich za swoje porazki. Niech kazdy ocenia wg wlasnej skali. Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz, a jak wiadomo jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodził :)

12.10.2019 21:06

i już ostatnia część moich komentarzy do poprzednich opinii... "MINUSY: -brak podstawy" // dla mnie plus - bo dzięki temu możliwe dużo większe zarobki "-duże koszty stałe (zus, księgowość) oraz zmienne (noclegi, paliwo, amortyzacja auta, telefon, internet)- realnie minimum 3-4 tys. zł kosztuje Cię praca miesięcznie -wymagane własne auto -praca głównie w terenie (przyjazd do domu często jest nieopłacalny lub niemożliwy czasowo, więc realnie 20-25 dni w miesiącu jesteś non stop na wyjeździe w pracy)" - zupełna nieprawda, chyba, że osoby, które tu długo nie pobędą bo nie korzystają ze szkoleń, nie uczą się na błędach, to może.. o wyjazdach 20-25 dni pisałam wcześniej - kompletna bzdura. Chyba, że ktoś chce, to może :) " -niskiej jakości szkolenie (wiedzę zdobywasz przez praktykę) -duże zmęczenie spowodowane odległościami oraz możliwe problemy z kręgosłupem po dłużsyzm czasie pracy -brak systemu pracy" - jeśli tak to wyglądało jakiś czas temu z Twojego punktu widzenia, to zapraszamy do powrotu. Dużo się zmieniło od tego czasu. Szkolenie jest najwyższej jakości, jest dokładnie opracowany system pracy. Kręgosłup - jednym nawala, innym nie. "Podsumowując: jeżeli jesteś robotem, masz gdzieś swoje zdrowie, jesteś mistrzem manipulacji, chcesz dużo zarabiać i nie potrzebujesz życia prywatnego, to ta praca jest dla Ciebie. Jeżeli jednak nie to zastanów się z ilu rzeczy jesteś w stanie zrezygnować." to podsumowanie Pana EXPERTA jest tak szalenie krzywdzące, że nawet nie wiem jak je skomentować. Po prostu napiszę swoje: Jeśli jesteś osobą, która wie, że samodyscyplina jest kluczem do sukcesu w każdej dziedzinie życia, chcesz dużo zarabiać i masz ambicje większe niż inni, chcesz się otaczać ludźmi doceniającymi Ciebie, Twoją pracę i kreatywność i wiesz, że sukces nie spada z nieba tylko trzeba na niego zapracować :) Zapraszamy do naszego zespołu. Ocenisz po kilku miesiącach i jestem pewna, że nie pożałujesz i zostaniesz na długo. Tak ja czuję. Po prawie pięciu latach pracy w The Point nie wyobrażam sobie pracować gdzie indziej. Mam nadzieję, że wszystko co napisałam wyżej przyda się osobom, które mają dylemat. Pozdrawiam :)

12.10.2019 21:04

cz.3 moich komentarzy :))) MOJA ULUBIONA OPINIA, do której chętnie się odniosę :)) "Opinia dotyczy stanowiska konsultanta oświatowego lub jak ktoś woli prościej przedstawiciela handlowego. Zacznijmy od tego jakie są realne wymogi na to stanowisko: -własny samochód i prawo jazdy kat. B -doświadczenie w jeździe autem (minimum 100-200km dziennie w trakcie pracy, ale nawet i 1000+)" - duża przesada. Raz na jakiś czas są dalekie trasy ale nie jest to reguła "-autonomiczność (mimo elementu pracy w grupie, w 98% pracujesz samodzielnie)" - TAK "-bardzo wysoka komunikatywność -umiejętność negocjacji i sprzedaży -umiejętności manipulacyjne (tak naprawdę bez tego nie ma sensu zaczynać)" - nie zgadzam się. Jak wyżej napisałam, doświadczenie w sprzedaży może przeszkadzać bo często wykorzystując "chwyty" nie wzbudzamy zaufania :) "- wysoka wewnętrzna potrzeba posiadania wysokich zarobków (przy tak ciężkich warunkach pracy będzie Ci potrzebna)" - ciężkie warunki pracy? kompletna bzdura. Uzasadnij. " -odporność na wysoki stres i duże zmęczenie -mobilność i gotowość do delegacji (nawet 20-25 dni w miesiącu bez przerwy)" - również bzdura. Jak kogoś stresują spotkania z uczniami i rodzicami to faktycznie, bez sensu chyba się męczyć. Delegacje nie przekraczają 10 dni a często w ogóle jej nie ma. Albo jest krótsza: 7,5 dni... " -własny telefon z dostępem do Internetu (dobrze mieć też nielimitowane połączenia, bo koszty pokrywasz z własnej kieszeni) -umiejętność przemówień publicznych (najlepiej ukończone jakieś studia pedagogiczne, aby wiedzieć jak mówić do młodzieży)" - myślę, że nie zaszkodziły by studia ale wg mnie wystarczy inteligencja emocjonalna. Przemówienia publiczne? :) może Dyrektor Regionu lub Dyrektor Programowy. "Twoja praca zaczyna się od wstępnego szkolenia, które trwa 1-2 tyg. W tym okresie już jeździsz na spotkania sprzedażowe, samodzielnie umawiasz sobie spotkania oraz musisz się na nie dostać we własnym zakresie i na własny koszt. Twoje szkolenie praktycznie kończy się gdy zaczynasz samodzielnie odbywać spotkania, a jeżeli popełniasz błędy to możesz liczyć na podpowiedzi i próbować dalej metodą prób i błędów. Od tego momentu również wszystkie koszty tj paliwo, amortyzacja samochodu (płyny, oleje, naprawy, utrata wartości auta wraz z rosnącym przebiegiem), noclegi, wyżywienie na delegacji itp. Są Twoją sprawą." - nie wspomniałeś (chyba wiem, kto pisał tą opinię:)) o tym, że wszelkie koszty do własnego zapisu pierwszego pokrywa pracodawca :) nic nie inwestujesz poza czasem. Prowizje nam wynagradzają konieczność pokrywania tych kosztów :) o szkoleniach podnoszących jakość też nie napisałeś, ale jeszcze wtedy ich nie było. Myślę, że dużo rzeczy funkcjonuje teraz zupełnie inaczej niż wspominasz... "Po 1 miesiącu musisz również założyć działalność gospodarczą aby rozliczać się z firmą" - bzdura, sporo osób to robi, ale konieczności nie ma nigdy - każdy robi to wtedy kiedy chce bo widzi ile na tym zyska. "Grupa południowa (bo jest też północna) to tylko nazwa, ponieważ wyjazdy są nawet za Poznań/Warszawę w zależności od tego jak szybko zostały odwiedzone bliższe tereny. Wymaga to więc sporych nakładów finansowych przez 1-2 miesiąc zanim otrzymasz jakiekolwiek pieniądze. " - przez pierwszy miesiąc pracy w ogóle się nie wyjeżdża, połowa konsultantów pracuje wyłącznie w promieniu 150km od miejsca zamieszkania, zależy gdzie mieszkasz i ilu jest konsultantów na danym terenie. "The Point daje jednak szansę na ponadprzeciętne zarobki ze względu na spore prowizje i dla osoby, która ma doświadczenie w tego typu pracy z klientem może osiągnąć niemały sukces. Jest to jednak tylko możliwe dla osób bardzo pracowitych, przedsiębiorczych i pewnych siebie oraz mobilnych- najlepiej singli." - są wśród konsultantów matki i ojcowie kilku dzieci, osoby awansujące i na najwyższych stanowiskach, pracujące najwięcej :) "Praca w tej firmie może dać dużo satysfakcji ze względu na zwiedzanie dużych terenów Polski (w niektórych miejscach krajobraz jest cudowny), zwiększenie umiejętności komunikacyjnych, wzrost pewności siebie, wzrost umiejętności kierowania pojazdem. Praca jest głownie popołudniami i zaczyna się najczęściej od 14-15, dowolnie na weekendach (również w niedzielę). PLUSY: -możliwość osiągnięcia wysokich zarobków -zwiększenie własnych umiejętności (komunikacja, jazda autem, pewność siebie) -zwiedzenie wielu ciekawych miejsc Polski -elastyczny czas pracy ) -motywacyjna impreza firmowa" - tu się zgadzam + wiele więcej :) ale o tym pisałam już wcześniej... c.d.n.

12.10.2019 21:02

Współpracuję z The Point od kwietnia 2015 i z chęcią odniosę się do wszystkich aspektów, które są niejasne a treść zawarta w opiniach kompletnie niezgodna z rzeczywistością. Odnosząc się do poszczególnych fragmentów: "Otrzymanie informacji dot. obowiązków, formy sprzedaży produktu jak j formy współpracy i zatrudnienia to tabu. Po 3 dniach ktoś oddzwonił i niechętnie opowiedział o firmie zatrudnienia." - znajomy mi system rekrutacji odbiega od tego, który Pan przedstawia. Liderzy - których jest 8 na ten moment w 46-cio osobowym zespole konsultantów kontaktują się z osobami, których w pierwszej kolejności CV jest atrakcyjne, najważniejsza jednak jest dla nas Ankieta Kwalifikacyjna - którą prosimy aby uzupełnił potencjalny kandydat. Wtedy spotykamy się z zainteresowanym albo w siedzibie The Point albo (jeżeli osoba aplikująca nie ma możliwości dojechania do Krakowa) nasi konsultanci są w całej Polsce więc często przeprowadzają rozmowy kwalifikacyjne możliwie najbliżej osoby, którą docelowo mamy wdrażać do pracy lub przez Skype. Podczas indywidualnych rozmów tłumaczymy wszystkie etapy pracy oraz składowe wynagrodzenia najczęściej używając do tego przykładowego pliku prowizyjnego gdzie dokładnie wyszczególnione są zarówno prowizje jak i premie. Staramy się aby każdy, kto rozważa podjęcie pracy u nas nie wyszedł z takiego spotkania lub nie zakończył rozmowy nie do końca wiedząc na co się pisze. Bardzo dokładnie mówimy o korzyściach wynikających ze współpracy jak i obciążeniach z nią związanych. "Jeśli chodzi o formę zatrudnienia to 100% B2B z własnym paliwem, autem, noclegami, gdyż 10 dni spędzamy na wyjazdach pow. 150km. Za spisanie umowy 150zl brutto? I to wpisowe jest naszym wynagrodzeniem na poczet wydatków. Czyli tyle realną prowizja od klienta. Trochę mało gdy mamy zapłacić ratę leasingowa za auto, paliwo jak i noclegi." i tu kompletnie nie tak. Jestem zaskoczona faktem, jak bardzo Państwo się nie zrozumieliście podczas rozmowy, przykro mi z tego powodu. Każda osoba, która rozpoczyna u nas pracę ma możliwość pracowania na zasadzie umowy zlecenie, na początku - natomiast docelowo najbardziej korzystną opcją współpracy (dla obu stron) jest umowa o współpracę oraz wystawianie faktur dzięki swojej (w przypadku już prawie wszystkich konsultantów The Point) jednoosobowej działalności gospodarczej. Wtedy - rzecz jasna, możemy wrzucać w koszty wszystko co związane z pracą - paliwo, noclegi, leasing itd. kwota o której Pan pisze to regulaminowa zaliczka na poczet wyrównania - co najmniej kilkukrotnie niższa od minimalnej prowizji. "Nikt mnie nie poinformował o prowizji. Jaka jest 5,20,15 czy może 20% no i jeśli jestem płatnikiem VAT to zgarnięcie 150zl na miejscu kalkuluje jako 150zl brutto. Biorąc do ręki 150zl w jaki sposób wystawiam fakturę VAT? Co do kontaktu to zajęło wam to dokładnie 3 dni z wymówieniem, ze się dzwonilo wcześniej dwa razy ????" - nie rozumiem czemu mielibyśmy Pana nie poinformować o prowizji, przecież nie zależy nam na tym, żeby Pana zniechęcić do pracy w naszym zespole :) może osoba, która rozmawiała z Panem próbowała wytłumaczyć, że abyśmy mieli pewność że warto rozmawiać o ewentualnej współpracy dobrze by było aby wypełnił Pan w pierwszej kolejności ankietę kwalifikacyjną? zapewniam, że w momencie zainteresowania Pana kandydaturą wszystkie szczegóły współpracy rzetelnie omawiamy. Usługi edukacyjne są zwolnione z vat więc fakturę wystawia Pan ze stawką zw. Trzy dni zajęło nam oddzwonienie, proszę wybaczyć - liderzy mają sporo zgłoszeń i sami bardzo intensywnie pracują więc pewnie w pierwszej kolejności podejmowali rozmowy z osobami, którzy już byli gotowi do szkolenia. To jedyna odpowiedź jaką znajduję. Znając Pana opinie będziemy bardziej się starać aby oddzwaniać/odpisywać jak najszybciej. "Doświadczyłem ostatnio bardzo podobnej sytuacji. W ogłoszeniu o pracę zawarta jest informacja o wynagrodzeniu 4500zł/mies. przez pierwsze 3 miesiące. Na rozmowie okazuje się jednak, że jest to nieprawda. Mowa już wtedy o zaliczkach 150zł brutto i pierwszej wypłacie po 2 miesiącach." Znowu ewidentne nieporozumienie. Każda osoba rozpoczynająca współpracę z The Point ma prawo do uzyskiwania po każdym tygodniu pracy (przez pierwsze 3 miesące) zaliczki na poczet wyrównania w wysokości 1000zł, w sumie daje nam to ponad 4 tysiące miesięcznie. Zaliczki 150 zł oraz wypłata (wyrównanie i plik prowizyjny) to co innego :) w The Point można zarabiać dużo więcej niż 4,5 tysiąca. cdn.
    Slugocki

12.08.2019 23:42

Z firma „The Point” mam przyjemność współpracować od 8 miesięcy. Od tego czasu pracuje w granicach 14-20 dni w miesiącu, co pozwala mi na wysoki komfort pracy, możliwość rozwijania innych przedsięwzięć oraz na wysokie zarobki z niedużym nakładem czasu, oczywiście przy odpowiedniej organizacji, stad również nie zgadzam się z komentarzem p. Łukasza. Polecam dopytać osoby rekrutującej, ponieważ wynagrodzenie jest min. 4 krotne, podkreślam MINIMUM. Jeżeli chodzi o wyjazdy powyżej 150km, jeszcze nie zdażyło mi sie pracować więcej niż 10 dni, z reguły jest to od 5-8 dni w miesiącu. Praca w The Point jest bardzo rozwojowa, ponieważ trzeba przełamać swoje słabości, oraz wyjść ze strefy komfortu. Przy minimalnym zaangażowaniu zarobki sięgają grubo ponad przeciętne, nawet po odliczeniu kosztów, których i tak nie jest dużo :) Jeżeli jesteś osoba ambitna, pracowita, oraz mająca cele w życiu, uważam ze jest to dobra alternatywa, której należy chociaż SPRÓBOWAĆ i wyrobić swoje własne zdanie na ten temat, niż kierować się opinia osób których nawet się nie zna :) Pozdrawiam :)
    Adi

24.09.2019 06:48

Być może ta niejasność wynika z nieuczciwości rekrutujących osób. 150zł, a 600 to ogromna różnica. Skoro chcecie partnerów biznesowych na działalności, popracujcie nad komunikacją. SŁABE.
    Ona

27.09.2019 08:47

Lukasz

31.07.2019 12:35

Otrzymanie informacji dot. obowiązków, formy sprzedaży produktu jak j formy współpracy i zatrudnienia to tabu. Po 3 dniach ktoś oddzwonił i niechętnie opowiedział o firmie zatrudnienia. Koszt kursów tyle co Rosetta Stone. Może są tego warte, może nie. Jeśli chodzi o formę zatrudnienia to 100% B2B z własnym paliwem, autem, noclegami, gdyż 10 dni spędzamy na wyjazdach pow. 150km. Za spisanie umowy 150zl brutto? I to wpisowe jest naszym wynagrodzeniem na poczet wydatków. Czyli tyle realną prowizja od klienta. Trochę mało gdy mamy zapłacić ratę leasingowa za auto, paliwo jak i noclegi. No ale każdy decyduje za siebie. Ja odpuszczam.
    Lukasz

03.08.2019 15:33

Krzysztof

21.09.2019 15:55

Doświadczyłem ostatnio bardzo podobnej sytuacji. W ogłoszeniu o pracę zawarta jest informacja o wynagrodzeniu 4500zł/mies. przez pierwsze 3 miesiące. Na rozmowie okazuje się jednak, że jest to nieprawda. Mowa już wtedy o zaliczkach 150zł brutto i pierwszej wypłacie po 2 miesiącach. Szanowni Państwo z organizacji The Point, jest to wprowadzanie potencjalnych kandydatów w błąd. Poproszę o wyjaśnienie, z czego wynika ta rozbieżność. Nie stawia to w dobrym świetle Waszej organizacji.
    Jadwiga

09.08.2019 14:47

Praca w The Point to przede wszystkim wspaniała atmosfera. Szefostwo jest zawsze pomocne i wspierające. Wynagrodzenie za pracę bardzo korzystne. Polecam pracę w The Point tym, którzy nie boją się wyzwań, chcą sami zarządzać swoim czasem i lubią jeździć samochodem :) The Point nie tylko dało mi szanse zarobić więcej pieniędzy niż w pracy "na etat", ale nauczyło wielu rzeczy, które również wykorzystuje nie tylko w życiu zawodowym. Możliwość samorozwoju, dobre zarobki, docenienie oraz "popychanie" ludzi do nauki języków obcych to czynniki, które sprawiają że chce się tu pracować.
    królewna

05.08.2019 19:48

Atmosfera tutaj to coś niesamowitego, mimo pracy samodzielnej poniewaz spotkania odbywamy kazdy sam cokwartalne imprezy daja szanse na poznanie niezwyklych ludzi, nie mialam okazji pracowac dlugo (nie jestem zdyscyplinowana na tyle zeby motywowac sie co miesiac do samodzielnej pracy, widocznie etat stworzyli specjalnie dla takich ludzi jak ja) ale bylam na dwoch taklich imprezach i uwazam ze Ci ludzie na prawde wiele osiagną. Mamy wszystkie skrypty do umawiania spotkan, ale takze szkoleniowcy pomagaja w osiaganiu super wynikow (jesli tylko masz checi i motywacje do pracy), zarobki super bo i misja firmy jest powazna, sprzedawanie kursow jezykowych, gdzie Twoja praca ma byc "namawianie" uczniow i rodzicow aby uczyli sie jezyka! no chyba nie ma lepszego sposobu na zarobienie pieniedzy :) Negatywy to jak w prowadzeniu kazdej dzialalnosci, musisz brac pod uwage ze jak nie działasz sam, bez bata to wiele nie zdziałasz bo zawsze znajdą się wymówki zeby nie dzownic i nie jechac na spotkania. Co tygodniowe podsumowania mejlowe motywuja tez do dzialania, grupa ogolnie zzyta, messenger az dudni od smiesznych tekstow. Super mi sie z wami pracowalo :) Pozdrawiam Was cieplutko!
    gość

02.08.2019 16:50

ciekawa

02.08.2019 17:51

Skąd informacja ze ludzie rezygnują po kilku tygodniach?
    Osoba pracująca

01.08.2019 10:33

Praca w The Point wiąże się z perspektywami które z założenia można wywnioskować z charakteru pracy jaką jest "namawianie uczniów do nauki języków". Pieniądze, które za to otrzymujemy są proporcjonalnej do naszego zaangażowania. Nie wyobrażam sobie pracować gdzie indziej gdyż "minus" radzenia sobie z kosztami, tj. paliwo, noclegi jest spokojnie do przekształcenia w plus gdyż koszty te wpisują się w prowadzoną działalność i zmniejszają podatki. Rozwój, którego doświadczyłam w tej firmie niesamowicie ukształtował moją pewność siebie, radzenie sobie z trudnymi sytuacjami, np. dużo wiem na temat samochodu ;) spalania, amortyzacji, etc. Jeśli komuś zależy na pracy, która daje satysfakcje, rozwój i pieniądze - to zdecydowanie polecam The Point. Jeśli ktoś tu pracował to wie jak wygląda ta praca, a śmieszne opinie osób które nawet nie podjęły współpracy a mówią o warunkach tu panujących są niepoważne i powinny być zignorowane. Pozdrawiam

Kontakt - Centrum Kształcenia Językowego THE POINT

ul. Monte Cassino 6 lok. 65 30-337 Kraków

Branża główna: Nauka języków

Realny komentator

15.07.2019 13:47

O Tpracy w The Point mozna powiedziec jedno - NIESAMOWICIE ROZWIJAJĄCA! To praca dla ludzi, ktorzy chcą coś w zyciu osiagnac i dodatkowo nie boją się nowych wyzwań. Akceptacja pracy na etacie i stałych zarobków mimo braku zaangażowania - o nie nie takie podejście na pewno się tu nie sprawdzi. Zauroczenie pracodawcą w moim odczuciu jest słuszne bo poziom menadżera (kobiety) jest niespotykany - świetne podejście do pracowników, szacunek, chęc pomocy - na prawde ogromny szacun za świetną robote. Baza potencjalnych klientów poddana pod nos, świetny produkt jakim są kursy na najwyższym poziomie (realizowane na terenie całej Polski przy współpracy ze szkołami publicznymi). Minusami dla niektórych jest posiadanie własnego auta i koszty z tym związane - no cóż, trzeba coś z siebie dać, żeby jeszcze więcej otrzmać. Ogólnie oceniam na duży plus.
    Administrator2

11.04.2019 13:40

W odpowiedzi do Administratora :) Obecnie w The Point odbywają się comiesięczne spotkania podnoszące jakość pracy dla każdego chętnego się rozwijać konsultanta. Na szkoleniach omawiamy spotkania, wizyty w szkołach, ewentualne obiekcje, rozmawiamy o swoich obawach i motywujemy się do pracy :) Co 3 miesiące organizowane są szkolenia dot. podnoszenia jakości w szkołach :) Szkolimy się :)))!!
    Brit

05.04.2019 12:06

Kompetentny i rzetelny pracodawca.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Centrum Kształcenia Językowego THE POINT?

gaspar

02.12.2018 19:57

Na ogłoszeniu wygląda to wszystko pięknie.Przy rozmowie dużo się potwierdza negatywów które się tutaj pojawiają, w tym jedna z wypowiedzi tutaj na temat ślepej fascynacji szefem. W skrócie : -praca tylko na własnej działalności -musisz udostępnić własne auto którego wszelkie koszty typu paliwo,eksploatacja etc. po twojej stronie (w śmiesznym formularzu pytanie o posiadany samochód) -zero podstawy,koszt prowadzenia działalności wyłącznie po twojej stronie -wyjazdy/dojazdy,hotele etc. po twojej stronie -standardowe benefity - które potwarzają się w 90% ogłoszeń - tutaj nie występują -nie szukasz sam/a klientów tylko bazujesz na tym co dostaniesz od przełożonej, jak sam/a szukasz to możesz mieć nieprzyjemne rozmowy bo robisz koło pióra Trochę dużo tego "po twojej stronie" dlatego imho oferta pracy niezbyt atrakcyjna.
    Współpracownik

06.06.2017 09:26

Moja opinia dotycząca współpracy w The Point przedstawia się następująco. Swoją współpracę z ww. firmą rozpoczęłam końcem sierpnia 2016 roku i tak trwa ona już nieprzerwanie do dnia dzisiejszego. W tym czasie od samego początku aż do dziś dnia doceniam tą współpracę i zdecydowanie widzę więcej jej plusów niż minusów. Przede wszystkim zarobki w The Point są zdecydowanie ponad przeciętną i jest to najszczersza prawda. Natomiast oczywiście należy mieć świadomość, że aby bardzo dużo zarabiać należy wykazać się pracowitością, przedsiębiorczością, ambicją i inteligencją emocjonalną. Osoby leniwe, szukające wygody i opcji aby „zarobić, ale się nie orobić” zdecydowanie nie powinny się decydować na podjęcie współpracy z The Point. I. Przede wszystkim Pan Dyrektor Programowy to człowiek, któremu można w 100% zaufać i powiedzieć o wszystkim. Nie jest to człowiek jak zwykle właściciele innych firm, którzy traktują ludzi przedmiotowo i narzucają reżimy oraz nie szanują swoich współpracowników. Pan Dyrektor Programowy to człowiek o wielkim sercu i jeszcze większej inteligencji, który zawsze pomoże, znajdzie rozwiązanie problemu oraz zmotywuje lub wesprze, jeżeli takiego wsparcia czy motywacji potrzeba. Jak na prawdziwego Lidera grupy ludzi przystało, docenia on każdy, nawet maleńki sukces, sprawiając, że człowiek czuje się ważny, potrzebny i spełniony. Pani Dyrektor Regionu Południe jest osobą, która nie dość, że ma wielkie serce i woli dawać niż brać, to w dodatku jest definicją słowa Lider w najlepszym możliwym tego słowa aspekcie. W przypadku porażki potrafi wskazać właściwą drogę, w przypadku sukcesu zawsze nagradza, a ponadto swoją postawą pokazuje, że człowiek pracowity, ambitny i dobrze zorganizowany może w tej firmie osiągnąć spory sukces. II. W The Point można naprawdę bardzo dużo zarabiać, ale pod oczywistym warunkiem wkładu własnego w postaci zaangażowania. Firma wymaga zaangażowania na poziomie 20 dni roboczych w skali miesiąca (w tym 10 dni roboczych pracy blisko miejsca zamieszkania i 10 dni roboczych pracy daleko od miejsca zamieszkania). Natomiast oczywiście nie ma konieczności, aby w każdym jednym miesiącu pracy koniecznie trzeba było rzeczywiście dokładnie taką liczbę dni roboczych we wskazanej ilościowo konfiguracji wypracować. Praca jest elastyczna i spokojnie można ją sobie układać tak, aby móc bez problemu pojechać na kilkudniowy urlop czy połączyć współpracę z The Point z np. studiami lub dodatkową inną dorywczą pracą czy innymi obowiązkami. III. Praca sama w sobie jest ciekawa i różnorodna. Jeżeli tylko lubi się kontakt z ludźmi i nie ma się problemów z nawiązywaniem relacji, to jest to praca właściwie idealna. Jeżeli ktoś nie lubi ludzi, jest nieśmiały i ma problem z poznawaniem nowych osób, to ta praca zdecydowanie nie jest dla niego. Swoja współpracę z The Point organizuje się co do zasady samemu, więc to super opcja dla ludzi, którzy nie lubią ograniczeń i schematów, jak przy pracy na etat. Samodzielność i decyzyjność jak dla mnie jest mega plusem, ale oczywiście to plus tylko dla osób, które są w stanie się same zdyscyplinować i nie potrzebują, aby przełożony nad nimi stał i mówił im co i kiedy mają zrobić. Jeżeli nie lubi się jeździć samochodem, to ta praca zdecydowanie nie przypadnie „niedzielnemu kierowcy” do gusty. W moim przypadku znów jest to spory plus, ponieważ uwielbiam jeździć samochodem i nie mam problemu z tym, że sporo czasu w nim spędzam. Trzeba mieć swój samochód i ponosić samodzielnie wszystkie koszty związane z jego eksploatacją, ale prowizje są na tyle wysokie, że kompletnie nie odczuwam faktu ponoszenia ww. kosztów posiadania własnego samochodu, czy chociażby prowadzenia działalności gospodarczej. IV. Podsumowując - moim zdaniem praca jest kompletnie bezstresowa, zarówno wizyty w szkołach, jak i umawianie spotkań informacyjno - kwalifikacyjnych z uczniami i ich rodzicami, a następnie również odbywanie owych spotkań. Oczywiście „hejterzy” znajdą we współpracy z The Point mnóstwo minusów, często wyimaginowanych (sądząc chociażby po powyższych kilku opiniach). Ja natomiast takich minusów nie widzę. Oczywiście pare drobnych niedogodności można się doszukać, ale to ilość plusów tej pracy w moim mniemaniu jest tak duża, że minusów nie dostrzegam wcale. Jeżeli ktoś jest leniwy, satysfakcjonuje go zarabiania 2.000 zł miesięcznie netto i komunikatywność jest mu obcą cechą, to ta praca zdecydowanie nie jest dla niego. Jeżeli natomiast jest się osobą z ambicjami i pracowitą, to ze współpracy z The Point można być bardzo zadowolonym, tak pod względem finansowym, jak i rozwojowym.

12.05.2017 22:23

.. to jeden z większych plusów które można wymienić - “Zawiedziona” napisała w komentarzu, że można poznać tu przedsiębiorczych ludzi.. 100% racji! można tu poznać wspaniałych ludzi, pełnych pasji i oddania :) nawiązać cudowne znajomości - nie zawsze na całe życie, ale nic nie dzieje się przypadkiem :) Każda poznana tu osoba czegoś mnie nauczyła, dawała cenne rady, wspierała, pomagała podnieść się z dołków - i pewnie nigdy się im za to nie odwdzięczę, ale takie chyba życie - ludzie przychodzą i odchodzą - po coś :) -jazda samochodem

12.05.2017 22:21

sprzedażowe, samodzielnie umawiasz sobie spotkania oraz musisz się na nie dostać we własnym zakresie i na własny koszt.” komentarz: NIEPRAWDA ! Koszty wstępnego szkolenia zawsze pokrywa pani Dyrektor Regionu Południe :) Noclegi, paliwo - koszty, które ponosi rozpoczynający pracę konsultant są w pełni zwracane :) W momencie kiedy Konsultant jest gotowy do pracy (do momentu pierwszego zapisu - dopóki nie zapiszesz ucznia na kurs koszty dojazdu i noclegu są Ci zwracane) jeździ na spotkania umawiane sobie samodzielnie - najczęściej przy asyście swojego lidera :) Ja szkoliłam się z moim ówczesnym liderem i z nim umówiłam swoje pierwsze spotkania - dzwoniliśmy razem 3-4 dni po czym uznałam, że potrafię to robić sama (bardzo szybko się usamodzielniłam :)) chociaż pomoc w jakiejkolwiek sprawie zawsze otrzymałam ) “Szkolenie Twoje szkolenie praktycznie kończy się gdy zaczynasz samodzielnie odbywać spotkania, a jeżeli popełniasz błędy to możesz liczyć na podpowiedzi i próbować dalej metodą prób i błędów. Od tego momentu również wszystkie koszty tj paliwo, amortyzacja samochodu (płyny, oleje, naprawy, utrata wartości auta wraz z rosnącym przebiegiem), noclegi, wyżywienie na delegacji itp. Są Twoją sprawą.” komentarz: Znasz swoje prawa i obowiązki więc zaczynasz pracę (zawsze tak było, jest i będzie - chyba w każdej pracy) “Po 1 miesiącu musisz również założyć działalność gospodarczą aby rozliczać się z firmą, a więc dochodzi ZUS, księgowość itp.” komentarz: 7 miesiąc w Firmie brak własnej działalności :) “musisz” ? “Grupa południowa (bo jest też północna) to tylko nazwa, ponieważ wyjazdy są nawet za Poznań/Warszawę w zależności od tego jak szybko zostały odwiedzone bliższe tereny. Wymaga to więc sporych nakładów finansowych przez 1-2 miesiąc zanim otrzymasz jakiekolwiek pieniądze.” komentarz: Ze względu na bardzo wysokie wyniki grupy południowej dostaliśmy jako zespół dużo większy teren działania - co jest chyba fajne bo mamy możliwość rozwoju :) Pisałam o tym wcześniej praca wyjazdowa to ok. 10 dni/miesiąc :) “The Point daje jednak szansę na ponadprzeciętne zarobki ze względu na spore prowizje i dla osoby, która ma doświadczenie w tego typu pracy z klientem może osiągnąć niemały sukces. Jest to jednak tylko możliwe dla osób bardzo pracowitych, przedsiębiorczych i pewnych siebie oraz mobilnych- najlepiej singli. “ komentarz: Taaaak! (o te zarobki ten krzyk) :) Ja niestety nie miałam doświadczenia w tego typu pracy a jednak daje radę :) Pracowitość jak najbardziej - leni nie szukamy :) Przedsiębiorczość - jak najbardziej! Pewność siebie - oczywiście! Można się w tej pracy tej cechy szybko nauczyć:) “Praca w tej firmie może dać dużo satysfakcji ze względu na zwiedzanie dużych terenów Polski (w niektórych miejscach krajobraz jest cudowny), zwiększenie umiejętności komunikacyjnych, wzrost pewności siebie, wzrost umiejętności kierowania pojazdem. Praca jest głównie popołudniami i zaczyna się najczęściej od 14-15, dowolnie na weekendach (również w niedzielę).” komentarz: Wszystko się jak najbardziej zgadza ! :) Dowolnie na weekendach :) “PLUSY: -możliwość osiągnięcia wysokich zarobków -zwiększenie własnych umiejętności (komunikacja, jazda autem, pewność siebie) -zwiedzenie wielu ciekawych miejsc Polski -elastyczny czas pracy -motywacyjna impreza firmowa co miesiąc” “MINUSY: -brak podstawy -duże koszty stałe (zus, księgowość) oraz zmienne (noclegi, paliwo, amortyzacja auta, telefon, internet)- realnie minimum 3-4 tys. zł kosztuje Cię praca miesięcznie -wymagane własne auto -praca głównie w terenie (przyjazd do domu często jest nieopłacalny lub niemożliwy czasowo, więc realnie 20-25 dni w miesiącu jesteś non stop na wyjeździe w pracy) -niskiej jakości szkolenie (wiedzę zdobywasz przez praktykę) -duże zmęczenie spowodowane odległościami oraz możliwe problemy z kręgosłupem po dłużsyzm czasie pracy -brak systemu pracy Podsumowując: jeżeli jesteś robotem, masz gdzieś swoje zdrowie, jesteś mistrzem manipulacji, chcesz dużo zarabiać i nie potrzebujesz życia prywatnego, to ta praca jest dla Ciebie. Jeżeli jednak nie to zastanów się z ilu rzeczy jesteś w stanie zrezygnować.” komentarz: Plusy - 100% zgody ale napisałabym ich dużo więcej :) -The Point uczy przede wszystkim ogromnej pokory :) do swojej pracy.. do ludzi.. do decyzji które podejmują.. bądź nie :) -praca tutaj uczy samodyscypliny - nie pracujesz to nie masz :) nie umawiasz spotkań? to na nie nie jeździsz - trudne? no nie… -satysfakcja !!! odkąd pamiętam jestem osobą raczej pracującą, ale żadna praca nie przynosiła mi takiej satysfakcji ! z tego, że dajesz ludziom szansę! szanse rozwoju! szanse na lepszy start! :) -ludzie

12.05.2017 22:18

Pracuję w szkole już ponad 7 miesięcy i chciałabym się odnieść do komentarzy osób, które już tu nie pracują, a ich opinia moim zdaniem nie do końca odzwierciedla rzeczywiste warunki pracy a wręcz bardzo negatywnie ją obrazuje. Odnosząc się więc do komentarza ‘Experta’ 1)“własny samochód i prawo jazdy kat. B” komentarz: pełna zgoda, praca wymaga umiejętności prowadzenia pojazdu i co ważniejsze posiadania własnego pojazdu (zdecydowanie ułatwia to pracę a wręcz jest to konieczność (chociaż są w naszym południowym zespole osoby które długi czas radziły sobie bez samochodu i dawały radę, niemniej jednak posiadanie samochodu to podstawa tej pracy)) 2)”doświadczenie w jeździe autem (minimum 100-200km dziennie w trakcie pracy, ale nawet i 1000+)” komentarz: Doświadczenie.. hmm ciężko mi się ustosunkować do tego ponieważ zaczynając tu pracę prawo jazdy posiadałam 3 lata natomiast byłam raczej niedzielnym kierowcą, więc doświadczeniem bym tego nie nazwała :) ale oczywiscie doświadczenie w prowadzeniu pojazdem jak najbardziej ułatwi pracę :) co do minimum przebytych km dziennie - co za bzdura :( (w planie pracy określamy pracę blisko i daleko - blisko (spotkania miałam dosłownie 6 min od swojego miejsca zamieszkania więc pokonałam ok. 3-4 km maksymalnie (liczac droge powrotna byloby to ok 6-8km) więc dzienna trasa 100 km? bez komentarza :) co do pracy daleko - teren na którym pracujemy obejmuje miasta takie jak Warszawa Poznań, Wrocław więc oczywiście że dojazd do samego miasta to ok. 300 a nawet 500 km ale pokonujemy taką trasę według własnego uznania ilekroć w miesiącu chcemy :) pracując np. na terenie Warszawy 5-6 dni i z powrotem wracamy na pracę blisko :) wszystko da się pogodzić, tylko trzeba chcieć. 3)”autonomiczność (mimo elementu pracy w grupie, w 98% pracujesz samodzielnie)” komentarz: oczywiście zgoda! grupa jest super dodatkiem w momentach spotkań comiesięcznych co zwiększa motywację, dzielimy się razem doświadczeniami i przede wszystkim dobrze się bawimy :D 4)”bardzo wysoka komunikatywność” komentarz: Przede wszystkim! to praca dla ludzi otwartych i lubiących innych ludzi :) 5)”umiejętność negocjacji i sprzedaży” komentarz: Brak zgody :) wiedzę w tym zakresie posiadam, ale czy ją używam? zupełnie nie, powiedziałabym, że w tej pracy takie umiejętności bardziej przeszkadzają i przesłaniają nam właśnie budowanie relacji - którą to umiejętność powinniśmy posiadać :) 6)”umiejętności manipulacyjne (tak naprawdę bez tego nie ma sensu zaczynać)” komentarz: o matko.. nie mogę tego czytać :D nie wiem jak to skomentować! Nigdy! na żadnym spotkaniu nikim nie manipulowałam! ale zapewne osoba, która wyraziła taką opinię do osiągania swoich wyników potrzebowała takich umiejętności :) zapewniam, jeśli nie umiesz manipulować drugim człowiekiem z pewnością się nadajesz haha! 7)”wysoka wewnętrzna potrzeba posiadania wysokich zarobków (przy tak ciężkich warunkach pracy będzie Ci potrzebna)” komentarz: Jasne, że tak :) Ktoś kto chce zarabiać 2-3 tysiące miesięcznie i takie zarobki go satysfakcjonują to szkoda podejmować temat, gdyż to praca dla chcących czegoś więcej :) 8) “odporność na wysoki stres i duże zmęczenie: Komentarz: Jeżeli spotkania z ludźmi są dla Ciebie stresujące to czeka Cię stres! brrrrr :) 9) “mobilność i gotowość do delegacji (nawet 20-25 dni w miesiącu bez przerwy)” komentarz: delegacje to kwestia bardzo indywidualna natomiast min. czas wyjazdu w miesiącu to ok. 10 dni :) Są osoby, które CHCĄ pracować poza miejscem zamieszkania non stop i to robią :) (Sytuacja, która miała miejsce w miesiącach zimowych (grudzień, styczeń) wymagała od nas pracy w dalekich terenach nawet do 20 dni - przyczyną takiego stanu rzeczy było znaczne powiększenie się zespołu co rzecz jasna wymagało powiększenia terenu pracy zespołu południowego (dlatego Poznań, Warszawa) :) - sytuacja uległa zmianie po ‘apelu’ zespołu o ustaleniach 10/10 (10 dni praca blisko, 10 dni daleko) i szybko wróciliśmy do początkowych ustaleń :) 10) “własny telefon z dostępem do Internetu (dobrze mieć też nielimitowane połączenia, bo koszty pokrywasz z własnej kieszeni)” Komentarz: pełna zgoda! kto dziś nie ma nielimitowanych połączeń… 11)”umiejętność przemówień publicznych (najlepiej ukończone jakieś studia pedagogiczne, aby wiedzieć jak mówić do młodzieży)” komentarz: o matko.. ktoś się nieźle nagimnastykował żeby wymyślić ten opis (congratulations!) Przemówienia publiczne trwające 3-5min. odbywają się przed uczniami szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych, więc to miłe dzieciaczki i zwykle nie potrzeba umiejętności pedagogicznych żeby przedstawić ofertę szkoły w 5 minut :D “Twoja praca zaczyna się od wstępnego szkolenia, które trwa 1-2 tyg. W tym okresie już jeździsz na spotkania
    Zawiedziona

14.04.2017 01:19

Moja przygoda z Centrum Kształcenia Językowego The Point trwała tylko kilka miesięcy, skończyła się niestety sporym rozczarowaniem, stąd ta opinia. Dotyczy ona pracy w tzw. grupie południowej. Jest to nazwa zupełnie teoretyczna, ponieważ praca może odbywać się nawet w Płocku czy Poznaniu, co raczej do południowych stron Polski nie należy. Zacznę jednak od plusów, gdyż nadal uważam, że ta praca ma ich sporo. -Moim zdaniem praca jest bezstresowa, zarówno spotkania z uczniami i rodzicami, jak i umawianie ich oraz wizyty w szkołach; -W tej pracy poznałam sporo świetnych osób- aby w ogóle podjąć się tak wymagającej pracy potrzeba dużo odwagi i przedsiębiorczości, i takich ludzi pracując w The Point można spotkać; -Wyjazdy nieraz w większych grupach, spędzanie dużej ilości czasu po i przed pracą z resztą zespołu; -Praca daje możliwość sporych zarobków, mówimy tutaj o kwotach nawet pięciocyfrowych, i to już po kilku tygodniach pracy; -Pracę organizuje się samemu, co wymaga dużej samokontroli ale też daje pewną swobodę działania; To na tyle jeśli chodzi o plusy. Teraz przejdźmy do minusów. -Po pierwsze praca jest przedstawiana w samych superlatywach, niestety wiele informacji później mija się z prawdą. W moim przypadku była to min. informacja, że muszę się pośpieszyć ze zwolnieniem z poprzedniej pracy, ponieważ jestem ostatnią osobą, która dołączy do zespołu. Po mnie w ciągu dwóch miesięcy zostało zatrudnionych kolejnych 9 (słownie: dziewięć!!!) osób. Miałam również nie zajmować się umawianiem spotkań z rodzicami, gdyż szkolone były do tego inne osoby. Ten pomysł bardzo szybko okazał się fiaskiem. Obszar pracy miał wynosić do 200 km, jednak już w drugim miesiącu działania jechałam do regionu oddalonego o 500 km. Zdeklarowałam się na tydzień delegacji w miesiącu i zostało to zaakceptowane, ale bardzo szybko okazało się, że aby w ogóle odrobić koszta tej pracy musiałabym spędzić na wyjeździe minimum 20 dni. Krótko mówiąc nic co było mi przekazywane nie pokryło się z prawdą; -Będziecie zapewniani, że wystarczy jedynie tydzień aby osiągnąć wymagany wynik- oczywiście w niektórych wypadkach to możliwe, ale musimy liczyć się z tym, że trafia się do różnych szkół i regionów i nie zawsze uczniowie czują potrzebę dodatkowej nauki lub mają odpowiednie środki finansowe- więc nie dajcie się na to nabrać; -Praca jest finansowana w 100% samodzielnie- paliwo, amortyzacja auta, hotele, telefon, jedzenie na wyjeździe, prowadzenie działalności gospodarczej i księgowość; -W przypadku gdy po paru miesiącach klient przestanie płacić, Dyrektor będzie żądać od was zwrotu prowizji, nawet jeśli skończycie już współpracę i wykonaliście wszystkie należące do was zadania poprawnie- w tej firmie ryzyko finansowe ponosi szary pracownik, nie właściciel; -Wewnątrz firmy panuje atmosfera niezdrowego wręcz uwielbienia wobec osób zarządzających (co świetnie widać w komentarzu użytkownika Magda powyżej)- jakiekolwiek słowa krytyki lub niezadowolenia są tłumaczone lenistwem i brakiem przedsiębiorczości; -Szkolenie jest prowadzone bardzo powierzchownie, trwa kilka dni- w momencie jak uda Ci się podpisać pierwszą umowę jesteś już uważany za samodzielnego konsultanta, nikt nie poświęca czasu na weryfikacje pracy, rozwijanie umiejętności, wsparcie- jeśli nie ma się ogromnej determinacji szybko można się zniechęcić do tej pracy; -3/4 miesiąca spędza się na zmianę w aucie lub noclegowniach; -Firma nie ma żadnej bazy danych, komunikacja firmowa odbywa się przez prywatne komunikatory internetowe i wysyłanie sobie zdjęć i skanów informacji, panuje spory chaos organizacyjny; -Umowa jest bardzo niekorzystna dla konsultanta. Podsumowując, ta praca ma duży potencjał- możliwe jest zarobienie sporych pieniędzy w dość bezstresowej atmosferze. Niestety okupione to jest rezygnacją z życia prywatnego, zmęczeniem spowodowanym długimi trasami i brakiem stałego miejsca zamieszkania. Do tego dochodzi ryzyko zwracania pieniędzy po zakończeniu współpracy. Jeśli się ma ogromną determinację i odwagę by podjąć to ryzyko, można spróbować swoich sił w The Point. Jednak trzeba sobie zdawać sprawę, że to jest ciężka, wymagająca praca, nie bułka z masłem- tak jak zostało to mi wmówione.
    Expert

12.04.2017 22:18

Opinia dotyczy stanowiska konsultanta oświatowego lub jak ktoś woli prościej przedstawiciela handlowego. Zacznijmy od tego jakie są realne wymogi na to stanowisko: -własny samochód i prawo jazdy kat. B -doświadczenie w jeździe autem (minimum 100-200km dziennie w trakcie pracy, ale nawet i 1000+) -autonomiczność (mimo elementu pracy w grupie, w 98% pracujesz samodzielnie) -bardzo wysoka komunikatywność -umiejętność negocjacji i sprzedaży -umiejętności manipulacyjne (tak naprawdę bez tego nie ma sensu zaczynać) -wysoka wewnętrzna potrzeba posiadania wysokich zarobków (przy tak ciężkich warunkach pracy będzie Ci potrzebna) -odporność na wysoki stres i duże zmęczenie -mobilność i gotowość do delegacji (nawet 20-25 dni w miesiącu bez przerwy) -własny telefon z dostępem do Internetu (dobrze mieć też nielimitowane połączenia, bo koszty pokrywasz z własnej kieszeni) -umiejętność przemówień publicznych (najlepiej ukończone jakieś studia pedagogiczne, aby wiedzieć jak mówić do młodzieży) Twoja praca zaczyna się od wstępnego szkolenia, które trwa 1-2 tyg. W tym okresie już jeździsz na spotkania sprzedażowe, samodzielnie umawiasz sobie spotkania oraz musisz się na nie dostać we własnym zakresie i na własny koszt. Twoje szkolenie praktycznie kończy się gdy zaczynasz samodzielnie odbywać spotkania, a jeżeli popełniasz błędy to możesz liczyć na podpowiedzi i próbować dalej metodą prób i błędów. Od tego momentu również wszystkie koszty tj paliwo, amortyzacja samochodu (płyny, oleje, naprawy, utrata wartości auta wraz z rosnącym przebiegiem), noclegi, wyżywienie na delegacji itp. Są Twoją sprawą. Po 1 miesiącu musisz również założyć działalność gospodarczą aby rozliczać się z firmą, a więc dochodzi ZUS, księgowość itp. Grupa południowa (bo jest też północna) to tylko nazwa, ponieważ wyjazdy są nawet za Poznań/Warszawę w zależności od tego jak szybko zostały odwiedzone bliższe tereny. Wymaga to więc sporych nakładów finansowych przez 1-2 miesiąc zanim otrzymasz jakiekolwiek pieniądze. The Point daje jednak szansę na ponadprzeciętne zarobki ze względu na spore prowizje i dla osoby, która ma doświadczenie w tego typu pracy z klientem może osiągnąć niemały sukces. Jest to jednak tylko możliwe dla osób bardzo pracowitych, przedsiębiorczych i pewnych siebie oraz mobilnych- najlepiej singli. Praca w tej firmie może dać dużo satysfakcji ze względu na zwiedzanie dużych terenów Polski (w niektórych miejscach krajobraz jest cudowny), zwiększenie umiejętności komunikacyjnych, wzrost pewności siebie, wzrost umiejętności kierowania pojazdem. Praca jest głownie popołudniami i zaczyna się najczęściej od 14-15, dowolnie na weekendach (również w niedzielę). PLUSY: -możliwość osiągnięcia wysokich zarobków -zwiększenie własnych umiejętności (komunikacja, jazda autem, pewność siebie) -zwiedzenie wielu ciekawych miejsc Polski -elastyczny czas pracy ) -motywacyjna impreza firmowa co miesiąc MINUSY: -brak podstawy -duże koszty stałe (zus, księgowość) oraz zmienne (noclegi, paliwo, amortyzacja auta, telefon, internet)- realnie minimum 3-4 tys. zł kosztuje Cię praca miesięcznie -wymagane własne auto -praca głównie w terenie (przyjazd do domu często jest nieopłacalny lub niemożliwy czasowo, więc realnie 20-25 dni w miesiącu jesteś non stop na wyjeździe w pracy) -niskiej jakości szkolenie (wiedzę zdobywasz przez praktykę) -duże zmęczenie spowodowane odległościami oraz możliwe problemy z kręgosłupem po dłużsyzm czasie pracy -brak systemu pracy Podsumowując: jeżeli jesteś robotem, masz gdzieś swoje zdrowie, jesteś mistrzem manipulacji, chcesz dużo zarabiać i nie potrzebujesz życia prywatnego, to ta praca jest dla Ciebie. Jeżeli jednak nie to zastanów się z ilu rzeczy jesteś w stanie zrezygnować.

08.12.2016 08:36

Jusza

08.12.2016 16:42

Jak długo pracowałeś/łaś w The Point, i w której grupie?
    Wieprz

18.05.2016 19:41

The Point ma się dobrze, opinie są faktycznie dość pozytywne jak pisze @Tymko i tylko się cieszyć takim rozwojem spraw, bo mało kto ma takie tutaj dziś
    Magda

24.06.2015 17:30

Gdy Grzesiek mi powiedział, że ktoś wstawił tutaj tak negatywną opinię, myślałam, że serce mi pęknie. Pracuję w tej szkole od prawie 3 lat. Jest to moja pierwsza praca i na razie nie planuję jej zmieniać. Zanim się rozpiszę o plusach i minusach, chcę się krótko odnieść do wpisu Adamoxa - serce mi po prostu pęka, gdy to czytam. Przez 3 lata mojej pracy, na początku tylko jako konsultant, a potem także szkoleniowiec, miałam największy kontakt z każdą nową osobą, która zaczynała u nas pracę (mówię o grupie północnej)i jest tylko jedna osoba, która odeszła stąd niezadowolona. Ukrywanie się pod nickiem niczego tu nie zmieni. Napiszę tylko tyle, że jest mi masakrycznie przykro, że po tym wszystkim co dla Ciebie zrobiliśmy, jak staraliśmy się wyciągnąć Cię z Twoich "słabych stron", walczyliśmy aby udało Ci się pokonać lenistwo i brak odpowiedzialności za najmniejsze powierzone zadanie, piszesz tutaj coś takiego. Od początku wszystko Ci nie pasowało, a problemem było nauczenie się na pamięć kilkunastu linijek prezentacji w szkołach. Nie poddawaliśmy się, bo widzieliśmy w Tobie potencjał. Sam odchodząc przyznałeś, że to nie jest praca dla Ciebie, bo jesteś zbyt mało odpowiedzialny i wolisz jednak pracować na etacie za 1200, ale mieć mało ambitne zadania. To są Twoje słowa. A teraz piszesz tutaj coś takiego? Po prostu nie wierzę. Pierwszy raz żałuję, że kogoś tak wspierałam przez cały okres pracy. Sama praca jest bardzo wymagająca, a największą pułapką jest duża swoboda, której czasem łatwo nadto się poddać. Plusy jednak wynagradzają wszystko i to one powodują, iż mimo wielu chwil zwątpienia, od trzech lat ciągle tu jestem. Mała firma, ale z dużymi, nieograniczonymi wręcz możliwościami. Wszyscy mają do siebie ogromny szacunek i nikt ze sobą nie rywalizuje. Nie wiem dokładnie jak jest w grupie południowej, ale u nas na północy jesteśmy dla siebie jak rodzina. Każda osoba, która u nas jest/była zwraca uwagę na ponadprzeciętnie bezstresową atmosferę i niesamowite wsparcie ze strony każdego współpracownika. Razem pracujemy, mieszkamy, gotujemy, imprezujemy;) Kierownik Regionalny oraz Właściciel Szkoły, są najinteligentniejszymi ludźmi, jakich w życiu spotkałam. Mam wrażenie, że przez całe życie nie nauczyłam się tyle, co przez te ostatnie trzy lata. Specyfika pracy powoduje, że rozwijamy się na wielu płaszczyznach. Nie jest to korporacja, więc jeżeli ktoś liczy na integracyjne wyjazdy za granicę, czy co miesiąc worek gratisów firmowych, to nic z tego. Zamiast tego można dostać możliwość wpływania na losy szkoły, coroczne uczty intelektualne w centrali w Krakowie, zakończone wspólnym wyjściem do klubu;) i świadomość tego, że sam Pan Dyrektor zna Cię po imieniu i wie skąd jesteś, jaki jest Twój wynik i że Twój brat był w szpitalu, więc życzy mu powrotu do zdrowia. To wszystko jest dla mnie bezcenne. Dla kogo jest to praca? Dla osób przede wszystkim PRZEDSIĘBIORCZYCH, odpowiedzialnych, uwielbiających towarzystwo i podróże. Ciężki jest tak naprawdę tylko pierwszy miesiąc, kiedy trzeba dużo się nauczyć, a jeszcze odnaleźć w nowym środowisku i czasem być poza miejscem zamieszkania nawet przez 2 tygodnie. Ale naprawdę warto i ja jestem tego najlepszym dowodem.
    ewa

08.02.2015 20:44

Bez przesady: jest wynik, jest kasa i klasa. Poza tym wspaniała atmosfera i możliwość wpływania na firmę i jej otoczenie. Dla słabych zawodników to nie jest dobra oferta, ale gdzie słabeusze wygrywają? ;)
    Robert

04.02.2015 10:24

Pracuję tu 3-ci rok. Nie jest to praca dla każdego, ale jeżeli chcesz podnosić swoje umiejętności i jesteś wytrwały to dasz radę. Początek jest zawsze trudny ale potem ... Plusy:adekwatne wynagrodzenie, nielimitowany czas pracy, doskonała atmosfera Minusy: częste delegacje(dla mnie to zaleta), konieczność posiadania samochodu
    Grzegorz

04.02.2015 07:14

Adamox czym się kierowałeś pisząc powyższe bzdury? Odstraszasz ludzi którzy być może szukają uczciwej pracy za godziwe pieniądze, szkodzisz firmie która Tobie również stworzyła taką szansę, a na końcu robisz krzywdę sam sobie. Wypisywanie paszkwili nie spowoduje że staniesz się lepszym pracownikiem. Jeśli nie wyciągniesz właściwych wniosków z porażki jaką poniosłeś w The Point to każda Twoja praca w kolejnych firmach również będzie kończyła się katastrofą.
    Lidia

02.03.2013 03:53

Chcesz wyzwań, bądź gotów na wysiłek i efekty. Jak dla mnie - warto!
    Dick

07.07.2010 01:49