Centrum Kształcenia Językowego THE POINT

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń
Kraków - Centrum Kształcenia Językowego "The Point"

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Centrum Kształcenia Językowego THE POINT

Opinie o Centrum Kształcenia Językowego THE POINT Kraków

Nie przegap nowości o Centrum Kształcenia Językowego THE POINT!

Daniel

23.11.2021 18:58

Bardzo podobało mi się w The Point, poprawiłem swoją wymowę, zdobyłem nowe umiejętności ale też nabrałem więcej odwagi do używania języka obcego. Bardzo gorąco polecam, nie pożałujecie. ????????
    Ryszarda

23.11.2021 17:45

Bardzo dobry kurs, dzięki któremu moja płynność wymowy z języka angielskiego jest na duży wyższym poziomie. Polecam wszystkim zdeterminowanym osobom!
    Rysz

23.11.2021 17:42

Ewa

22.11.2021 20:14

Polecam kurs, można go wykonywać kiedy się tylko chce, po każdej lekcji odbywają się konsultacje z lektorami, którzy odpowiadają na pytania i pomagają. Przez konwersacje ćwiczy się też rozmawianie po obcym języku.
    Martyna

22.11.2021 20:10

Duża ilość rozmów z różnymi nauczycielami pozwoliła mi rozwijać moje umiejętności językowe w sposób, którego nigdy wcześniej nie doświadczyłam w szkole. Gdybym miała ocenić kurs za pomocą gwiazdek, otrzymałby 4,5. Malutki minusie za długi czas oczekiwania na wyniki egzaminów oraz za problemy z ustalaniem terminów konsultacji. :)

18.11.2021 20:02

Bardzo polecam Centrum The Point. Atmosfera podczas konsultacji z lektorem jest niesamowita. Materiały do zajęć bardzo pomagają w nauce języka. Dzięki nauce w The Point bez problemu zaczęłam używać języka angielskiego na codzień. Polecam ten kurs, każdej osobie, która chce nauczyć się języka w przyjemny dla każdego sposób.
    KingaB.

18.11.2021 19:58

Właśnie ukończyłam kurs z poziomu B1. Jestem bardzo zadowolona i polecam każdemu zarówno początkującemu, jak i zaawansowanemu.
    Nataniel Czapek

18.11.2021 17:55

Bardzo przyjemna bezstresowa praca na konsultacjach, na każdej kolejnej lekcji można nauczyć się czegoś nowego. Ciekawe różnorodne zadania. Bardzo polecam każdemu.
    Janusz

18.11.2021 17:39

Polecam robić tutaj kurs. Pomaga on w przygotowaniu się do matury ustnej z angielskiego.
    patrycja :)

17.11.2021 19:35

Bardzo polecam! Dzięki The Point mogę dalej rozwijać swój poziom angielskiego. Kurs przebiegł szybko, i ciekawie. Ciesze się że mogłam wziąć w nim udział❤️ Super program nauczania jak i lektorzy!! Jeszcze raz polecam!
    Emilia

11.11.2021 13:31

W Centrum Kształcenia The Point podobał mi się sposób prowadzenia lekcji, podobała mi się różnorodność osób z którymi prowadziło się lekcje oraz poziom nauczania. Dodatkowo można sobie dostosować częstotliwość nauki do siebie, wszystko jest fajnie tłumaczone i nie ma presji przez co mamy chęć do dalszej nauki. Bardzo polecam!
    oliwia

10.11.2021 11:36

Według mnie szkoła godna polecenia. Na platformie do uczenia jest dużo ćwiczeń, które rozwijają wiedzę. Nauczyciele również są dobrze wykwalifikowani i do uczniów podchodzą z pozytywnym nastawieniem. Po 2 semestrach nauczania uważam że nauczyłam się bardzo dużo oraz pozbyłam się blokady przed rozmawianiem w języku obcym.
    Kamil Brandwein

09.11.2021 22:01

Polecam serdecznie, kurs językowy jest niezwykle Przyjemny oraz ciekawy.
    xyz

09.11.2021 21:54

Jestem bardzo zadowolona z kursu, dał mi on szansę na uczenie sie o nowych rzeczach i na tematy które nie sa za często poruszane, miałam okazję dowiedzieć sie wielu rzeczy i jednocześnie uczyć się języka. Wszyscy byli bardzo mili i pomocni. Bardzo podobały mi się rozmowy z lektorami, które pozwalały podszkolić swoje umiejętności mówienia. Platforma dobrze zorganizowana i nowoczesna, na której sie dobrze pracowało.
    Maciek

09.11.2021 20:14

Jeżeli chcesz poprawić swoją umiejętność komunikacji w języku angielski to warto spróbować. Atmosfera podczas konsultacji w większości jest przyjazna, można również nauczyć się wielu prostych lecz bardzo przydatnych umiejętności językowych.
    XYZ

03.11.2021 23:48

Zapisując się na kurs miałam pewne obawy, jednak niepotrzebnie ponieważ Centrum The Point jest dobrze zorganizowne, stawia na czynna rozmowe w danym języku. Pomogło mi to w pewnym sposób pokonać bariery językową. Bardzo polecam spróbować.
    Xxjshsja777

30.10.2021 21:38

Polecam, bardzo przyjemna atmosfera. Przebieg kursu dopasowany do własnych predyspozycji i czasu. Świetni ludzie przekazujący wiedzę. Wszystko na plus!

28.10.2021 18:33

Nauka w The Point to była czysta przyjemność! Udało mi się przełamać moją barierę językową, z którą długo się zmagałam i bardzo mnie to cieszy. Według mnie najlepszym aspektem tego kursu były rozmowy ze speakerami. Przebiegały w miłej atmosferze, przez co miałam wrażenie, że pół godziny mijało w ciągu 5 minut. Choć czasami niestety wyglądały tak, że głównie czytałam zadania które zrobiłam kilka dni wcześniej. Chociaż nie zdarzało się to często. Po zakończonych konsultacjach byłam zawsze w dobrym nastroju, a nie tak jak w szkole, zestresowana. Plusem były również zadania, które nie skupiały się tak mocno na samej gramatyce, a na poszerzaniu słownictwa. Ćwiczenia ze słuchania były dla mnie ciężkie ze względu na mój niedosłuch, ale uważam że ostatecznie miały na mnie dobry wpływ. Teraz nie potrzebuję napisów podczas oglądania filmów :) Przydałaby się jednak możliwość zatrzymania lub cofnięcia nagrania.
    zosia <3

27.10.2021 19:03

Bardzo polecam THE POINT. Atmosfera panującą na konsultacjach była jak swobodna rozmowa. Zadania w tematach były przystępne dla ucznia. Materiał można wykorzystać w prawdziwym życiu, nie były to tylko drętwe ćwiczenia. Dodatkowo konsultacje z lektorami pełnią kluczową rolę w przełamaniu bariery językowej. Muszę także przyznać że podczas jednego kursu nauczyłam się więcej niż przypuszczałam. Serdecznie polecam.
    Kamil

25.10.2021 21:02

Lekcje języka angielskiego oceniam pozytywnie. W trakcie ich trwania nauczyłem się wiele nowych słówek i wyrażeń. Dokształciłem wymowę oraz płynność mówienia w tym języku. Jedynym minusem były zbyt krótkie konsultacje.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Centrum Kształcenia Językowego THE POINT?

Kontakt - Centrum Kształcenia Językowego THE POINT

ul. Monte Cassino 6 lok. 65 30-337 Kraków

Branża główna: Nauka języków

Julka

25.10.2021 17:54

Bardzo polecam, super atmosfera podczas lekcji. Co najważniejsze widać efekty swojej pracy, zwłaszcza jeśli chodzi o komunikację w języku angielskim.
    Kuba

25.10.2021 17:36

Może być, największy minus to cena
    Agat

25.10.2021 13:36

Ukończyłam właśnie kurs angielskiego na poziomie B2 w szkole The point. Cała nauka ogólnie przebiegała całkiem sprawnie. Mogłam robić lekcje w wolnym czasie i umawiać się na konsultacje kiedy mi to odpowiadało. Było kilku konsultantów, z którymi konsultacje były czysta przyjemnością jak Pani Dominika Palkowska, Kamila Nowak i Kinga Pach. Wszystkie konsultacje z tymi Paniami polegały głównie na rozmowie po angielsku a nie odpytywaniu z ukończonego epizodu. Niestety zdążały się również osoby, które właściwie wcale nie poświęcały czasu na rozmowę ze mną a na odpytywanie z zadań, które zrobione z kluczem miałam przed sobą co było bez sensu. Kurs ukończyłam i w ciągu dwóch tygodni otrzymałam certyfikat.
    Amelia

24.10.2021 15:56

Właśnie ukończyłam kurs z języka angielskiego ze średnią 5,0!!! Jestem niezwykle zadowolona z całego przebiegu i efektów, jakie osiągnęłam dzięki THE POINT ❤️ Nowoczesna formuła realizowania lekcji i przemili lektorzy przyczynili się do tego, że nauka nie była stresem, nałożoną na siebie presję, a czystą przyjemnością. Ogromnym plusem był fakt, że materiał realizowaliśmy we własnym tempie, w każdej możliwej chwili. Polecam wszystkim, którzy się jeszcze zastanawiają????
    gall-anonim

24.10.2021 15:05

Kurs wspominam bardzo pozytywnie. Na pewno pomaga w otworzeniu się na rozmowy
    Katarzyna gladkowska

24.10.2021 14:00

Pracownicy bardzo fajni także z podejścia do klijenta lub jak kto woli ucznia pomocni w razie jakiego kolwiek problemu.
    grtjdlsbwlnflf

23.10.2021 18:15

Jestem bardzo zadowolona z technik stosowanych w ThePoint. Niektóre rzeczy możnaby zmienić jeśli chodzi o testy podsumowujące działy, ale z większości jestem zadowolona. Dostałam certyfikat terminowo :)
    Basia

23.10.2021 16:47

Będąc absolwentką Centrum Kształcenia Językowego The Point, z czystym sumieniem mogę polecić kurs każdej osobie, która chciałaby w przyjemny sposób nauczyć się języka obcego i przy okazji otrzymać dokument potwierdzający zdobytą wiedzę. Cały program nauki jest bardzo przemyślany, wiedzę zdobywamy stopniowo przez czytanie, słuchanie, pisanie oraz mówienie. Tematy są ciekawe i bardzo życiowe. Nauczyciele na lekcjach i egzaminach tworzą miłą atmosferę co sprawia, że nie jest to stresujące. Zdecydowanie na plus jest również możliwość dostosowania terminów nauki do siebie i swojego stylu życia. Cieszę się, że mogę kontynuować naukę w The Point.????
    Paulina

23.10.2021 15:25

Kurs w dużym stopniu pomógł mi w przełamaniu bariery językowej. Lektorzy z którymi miałam przyjemność odbywać lekcje byli sympatyczni. Zaletą kursu jest fakt iż godzinę oraz dzień lekcji można dopasować pod swój grafik.
    Martyna

22.10.2021 21:03

Cześć, jakiś czas temu skończyłam kurs języka niemieckiego na poziomie B2. Forma kursu jest bardzo przyjemna, a cała strona dobrze i czytelnie zbudowana, jest tam np. opcja robienia notatekbw formie elektronicznej, co nie którym bardziej odpowiada niż kartki papierru. Rozmowy z lektorem po każdej lekcji pozwalały oswoić się z samodzielnym mówieniem, co samemu nie jest takie łatwe, bo nie wszyscy lubią mówić do lustra, a i ono nie poprawi twoich błędów. Kurs będzie pomocny o ile będziecie żetelnie pracować nad kolejnymi lekcjami, czytanie tekstów, słuchanie nagrań i pisanie prac. Dzięki formie jaką oferuje nam platforma jest to mniej przerażające, a czasami wręcz przyjemne. Mam tylko małą radę dla osób z tzw. "dyskami", jako, że sama mam dysortografię czasami było mi trudno samodzielnie wpisać słowo. Chodzi o to, że mam tendencje do zmieniania d na t i odwrotnie, zapominania o drugiej takiej samej literce (schwimmen) lub ucinam końcówki. Gdy wpisze się słowo z takimi błędami system tego nie uznaje, a znaleźć błą w tym słowie jest poprostu bardzo trudne. Jednak można pisać mailowo lub dzwonić do obsługi The Point, a oni na pewno Pomogą. To jest moje jedyne zastrzeżenie co do tego kursu. Podsumowując, warto zapisać się na ten kurs jeżeli jesteś pewny, że zmotywujesz się do rzetelnej i systematycznej nauki. Mam nadzieję że pomogłam☺️
    Generał BB

21.10.2021 18:54

Plusy: + możliwość nawiązywania dłuższych rozmów z native speakerami czy ogólnie możliwość porozmawiania po angielsku + przyjemny program nauczania + brak "niepotrzebnych" rzeczy, w sensie np. konstrukcji gramatycznych, których się rzadko używa + Wady: - Wymagana znajomość podstaw przed przystąpieniem do kursu tzn. dobrze jest mieć ogólne pojęcie na temat języka, którego się będzie uczyć - Bardzo rzadko, ale jednak były problemy z połączeniem ze speakerem Ogólnie szkoła podobała mi się. Największą zaletą moim zdaniem jest możliwość porozmawiania w danym języku dłużej niż 30 sekund, co ma zazwyczaj miejsce w typowych szkołach. Jeśli ktoś czuje, że tego mu brakuje to jest to opcja zdecydowanie warta rozważenia. Należy jednak pamiętać, jakkolwiek trywialnie by to nie brzmiało, że jest to szkoła, więc trzeba się uczyć i czasami ta nauka będzie przypominała naukę na "normalne" zajęcia np. nauka słów. Podsumowując "The Point" jest opcją, która jest warta rozważenia, ale dalej jest to szkoła, więc ma ona też swoje wymagania w stosunku do ucznia. Mi się podobało, zaznaczając, że potrzebowałem przede wszystkim rozmów w danym języku.
    Karolina

20.10.2021 17:55

Świetny kurs językowy, naprawdę polecam. Bardzo duży plus za przykładanie dużej uwagi do mówienia. Super Lektorzy i fajnie zrobiona platforma. Naprawdę świetny sposób na naukę języka!
    Beata

04.10.2021 22:31

Świetna platforma, dzięki której lepiej rozumie słuchowiska i przełamałam Barierę językową. 100 % na egzaminie 8 klasisty. Będę korzystała z tej platformy do poziomu c1 .gorąco polecam

04.10.2021 22:12

Bardzo polecam tę platformę. Profesjonalne podejście nauczycieli, dzięki którym przełamałam barierę językowa oraz poprawiłam znacznie rozumienie tekstu słuchanego :)

04.10.2021 22:03

Bardzo polecam tę platformę, już po pół roku przełamałam barierę językowa z którą miałam duży problem oraz bardzo mi ta platforma pomogła w rozumieniu tekstu słuchanego! :)
    Jakub

04.10.2021 17:00

Witam! W mojej opinii posiadają państwo dobre oferty edukacyjne z wielu język. Osobiście jestem bardzo zadowolony. Podczas edukacji poprawiła się moja umiejętności rozmowy w języku angielskim.
    Karolajna

04.10.2021 15:41

Bardzo polecam zwłaszcza jeśli ktoś czuje stres związany z lekcjami angielskiego w szkole. Lektorzy pomagają przełamywać barierę językową! :)
    Asia

02.10.2021 20:46

Podczas kursu The Point przełamałam trochę swoją barierę językową poprzez rozmowy. Mimo, że uczę się angielskiego od wielu lat wstydzę się rozmawiać z innymi i jest to dla mnie stresujące. W trakcie nauki musiałam się przełamać dzięki czemu czuję się swobodniej porozumiewając się po angielsku. Jedyne moje zastrzeżenie to zadania, które były do wykonywania. Niektóre wydawały mi się trochę nieprzemyślane. Ogólnie moja opinia na temat The Point jest pozytywna i mogę polecić ją innym.
    Ola

30.09.2021 16:11

Bardzo polecam The Point nauczyłam się tam o wiele więcej niż w szkole. Przełamałam barierę językową dzięki konsultacją z lektorami. Zawsze jak mam jakiś problem jest on szybko rozwiązywany. Polecam każdemu.
    patrycja

01.10.2021 09:35

jesteś konsultantem The Point?
    Wika

30.09.2021 22:16

Rozmowy z nauczycielami w języku angielskim pomogły mi się przełamać.

Zostaw merytoryczną opinię o Centrum Kształcenia Językowego THE POINT