Witam, czy może się ktoś wypowiedzieć jak wygląda praca na stanowisku maszynista na bocznicy Ziemowit Lędziny ? Jakie zarobki? Jakie lokomotywy?
12.02.2020 14:12
Jak długo czekaliście na odzew z CTL Logistics S. A.? Oddzwaniają zawsze?
@Bjb
23.06.2020 17:14
@Pracownik mam nadzieję, że udało się Tobie coś znaleźć. Rynek pracy znowu "ruszył". Życzę Ci powodzenia. Nie ma sensu marnować czasu w tym GSie :-)
turuturu
18.07.2020 17:54
witam a jak jest z praca obecnie na remontach lokomotyw ??
Przychody i zysk Maczki-Bór
16,7 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Radzio
16.06.2020 12:46
Witam. Mam takie pytanie. I moze ktos mi doradzi. Chcę złożyć cv do ctl logistic. Mam uprawnienia ustawiacza i maszynisty spalinowego posiadam licencje i swiadectwo tylko ze ja ciagle jezdzilem po bocznicy nigdy na szlaku a od dwoch miesiecy pracuje w innym zawodzie a chxe wrócić na kolej i pytanie moje jest takie jaka firma by mnie przyjela i szkolila zebym mogl dla nie później pracowac? Jezeli mozecie to pomóżcie? A w ctl to maja jakis grafik? I czy zawoza do pociagow i powrot? Prosze o opinie. Chyba ze jakas inna firme jeszcze znacie..
Ludzie zarząd chce nam uwalić kasę z wypłaty nie ogłosili przestoju ekonomicznego więc nie łapneli kasy z tarczy a teraz chcą nam zapierdzielic jakiś procent z wypłaty twierdzą że nie zarabiamy tylko ctl północ i to im nie wezmą kasy a reszta ctla to mięso armatnie i cza im zapierdzielic kasę wszystkie ceny szybują w sklepie a oni będą zabierać pieniądze . Żaden z dyrektorów nie wyjdzie i nie powie o co chodzi to wstyd że pracodawca nie dba o pracownika .
15.04.2020 11:09
Witam,
Firma jak każda inna, raz lepiej raz gorzej. Opinii będzie tyle ilu było/jest pracowników i tak samo będą zróżnicowane.
Ludzie są jacy są, z jednym dogadasz się bez problemu, z innym nie dogadasz się wcale, chociaż atmosfera jest dobra, gdybym chciał porównać ją z również dużą, ale państwową firmą PKP.
Maszyniści zatrudniani są do pracy z dnia na dzień - tak odbywa się planowanie składów do uruchomienia.
Nikt nie zmusił ich do pracy w tej firmie, więc jeśli nie podoba im się ten system pracy, to można szukać jej u innych przewoźników. W PKP Cargo grafik na cały miesiąc, bez kilometrów, 12h na ławie i do domu, bez hoteli i innych przygód.
Co do "podlizywania" się maszynistów, bo zauważyłem taki temat poniżej. Jeśli ktoś jest uprzejmy, można z nim normlanie i spokojnie porozmawiać, dogadać pewne kwestie, to zawsze będzie miał lepiej od gbura i prostaka, któremu ciągle nic nie pasuję i do pracy przychodzi za karę.. twierdząc, że wszystko mu się należy.
Dyspozytura... sytuacja jak z maszynistami. Są tacy z którymi popracujesz bez problemu, dowiesz się co trzeba i dogadasz co trzeba, a są tacy, którzy przychodzą do pracy, bo muszą i zrobią tyle ile powinni.. nic więcej. Są też Ci, którzy są mili, dla tych maszynistów, którzy to odwzajemniają i tak koło się zamyka.
O zarobkach się nie wypowiadam. Jednym będą odpowiadały, innym nie.
Jako pracodawce, mogę polecić, jednak do ideału (który nie istnieje) jest trochę daleko.
Jednak jak mówi przysłowie "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma."
Michał
12.11.2019 16:57
Witam, czy ktos robił kurs na licencje maszynisty w CTL, czy trudno jest zdac?
Ozjasz
19.11.2019 17:46
A szkolenia jakieś na licencję są?
Sowa
26.10.2019 13:55
Praca i placa na poziomie, mankamentem jest zmiana organizacji zamawiania hoteli oraz dojazdu samochodem do miejsc podmian
Iga
25.04.2018 10:35
Tak dobrze się pracuję, że nie macie o czym pisać?
Jan
01.02.2019 16:43
Jak już chcesz wypowiadać się na forum, jakiekolwiek ono nie jest, zadbaj o swoje wykształcenie. Język polski - szkoła podstawowa się kłania.
@ Były pracownik - nie udało się wrócić ? Ale chyba ochota jest, skoro zaglądasz na forum byłego pracodawcy.
maszynista
06.02.2019 20:41
W zeszłym roku jeszcze coś się działo. Teraz to już czekanie na koniec. `firma idzie na sprzedaż, zarząd ustawia się żeby mieć jak najwięcej dla siebie, narobili dyrektorów żeby ratować się przed odejsciami, ale o maszynistach nawet nie pisną
ochotnik
08.11.2018 15:11
czy warto aplikować do CTL Belrin, jakie sa warunki, firma zwalnia członków zarządu, jak wyglada rekrutacja?
11.11.2018 14:54
Czlonek zarzadu w CTl Berlinzarabia ok 5-6 tys €
01.02.2019 02:57
W CTL nadal zatrudnia, posypały sie stanowiska na górze, niekompetentni kolesie zostali wyrzuceni...jeden z członków zarządu osiągnął wszystkie "targety" przespał sie z cała firmą
ciekawy
05.01.2019 13:33
Witam orientuje się ktoś jakie są zarobki w tej firmie na stanowisku manewrowy i ogólnie jak wygląda praca na tym stanowisku?
24.09.2018 15:16
A ustawiacz ile zarobi
Iwona
19.08.2018 12:28
@Z.w.k, skąd masz takie informacje? Pracujesz w CTL Logistics? Może mógłbyś napisać jak oceniasz współpracę z tą firmą? Jakie są warunki zatrudnienia i atmosfera pracy? Czy warto aplikować? Każda dodatkowa informacja będzie pomocna dla potencjalnych kandydatów.
Były
Poszukują kierownika robót
Polecacie ? Jaka kwotę mogą zaoferować? Pracuje tam ktoś na podobnym stanowisku
Gi
12.03.2018 11:54
Na szczęście niedawno usunięto ludzi, którzy o biznesie nie mieli pojęcia i tylko grzali stołki. Pewne pani znana pewnie wszystkim z chamstwa też robiła niezłe...... i dbała tylko o swój tyłek chociaż jeszcze trzeba usunąć ludzi, którzy śpiewali jak zagrała i włazili jej do du...
Jolka
21.11.2017 14:29
W tej firmie panują towarzysko-familijne układy. Prosta praca dla kuzyna, zapiernicz dla obcego. Piszę o działach biurowych.
22.11.2017 01:30
Masz racje znam troche te sprawy karierę w tej firmie robi się przez układu damsko-męskie
20.11.2017 18:16
cTL miał opinie dobrego pracodawcy 5-6 lat temu.
Ctl zal
10.10.2017 00:12
Ta firm to syf brud ubustwo. I lamanie prawa na kazdym kroku nie polecam 6 lat tu spedzilem .
18.11.2017 16:36
Racja ja spędziłem osiem .Za mojej kariery zawodowej zmienili raz nazwę z reill na logistics z cztery razy adres na pieczątkach od najdroższej ulicy w Warszawie do najtańszej .Ostatni adres to będzie Bór Dolny..Kpina goni kpine firma ledwo zipie..każdy normalny maszynista już dawno odszedł...
max
06.12.2016 13:34
Dramat !
Naprawdę radzę omijać to (usunięte przez administratora) szkoda zdrowia , wyzysk na każdym kroku !
Wywiadu udzielił/aJarosław Król
22.11.2016 15:00
Kim jest firma CTL Logistics?
CTL Logistics jest doświadczonym operatorem kolejowym, z ugruntowaną pozycją w Europie Centralnej i Wschodniej, oferującym swoim klientom skrojone na ich potrzeby, zintegrowane usługi logistyczne.Za cel stawiamy sobie satysfakcję naszych partnerów biznesowych, dlatego każdy projekt logistyczny traktujemy indywidualnie, co oznacza dokładną analizę konkretnych potrzeb i przygotowanie dedykowanych rozwiązań logistycznych. Przy okazji warto wspomnieć, że byliśmy pierwszym w Polsce prywatnym towarowym przewoźnikiem kolejowym, więc można powiedzieć, że od początku istnienia spółki przecieramy szlaki. Dziś budujemy nową strukturę Grupy CTL Logistics, aby sprawniej i jeszcze szybciej odpowiadać na potrzeby globalnego rynku, wzmacniamy pozycję spółki na rynku polskim, jak również z sukcesami budujemy ją na rynkach europejskich, m.in. na niemieckim i czeskim.
Co wchodzi w zakres Państwa usług?
Grupa CTL Logistics jest międzynarodowym koncernem logistycznym, który operuje na rynku polskim i europejskim. Portfolio naszych usług budujemy w oparciu o trzy kluczowe filary naszej działalności: przewozy, obsługę bocznic oraz zintegrowany serwis dla sektora górnictwa i energetyki, realizowany głównie przez naszą spółkę CTL Maczki Bór. Naszym klientom oferujemy kompletny produkt logistyczny, który obejmuje: transport kolejowy towarów masowych (węgla, koksu, kruszyw, złomu i innych), kontenerów, paliw i chemii, transport samochodowy, spedycję, dzierżawę wagonów, kompleksową obsługę bocznic, doradztwo celne, obsługę i utrzymanie taboru i infrastruktury kolejowej, jak również wszelkie usługi na terminalach przeładunkowych. CTL Logistics wykonuje również przewozy międzynarodowe oraz dynamicznie rozwijamy segment przewozów transgranicznych, co jest możliwe dzięki posiadaniu spółek w Niemczech (CTL Logistics GmbH) i w Czechach (CTL Logistics S.R.O.). Dzięki silnej pozycji na rynku niemieckim możemy realizować transport z Niemiec do Holandii, Belgii i Francji, a spółka w Czechach otwiera przed naszymi klientami południe Europy - Węgry, Rumunię i Bałkany. W efekcie nasi partnerzy biznesowi zyskują niezwykłe narzędzie do optymalizacji procesów logistycznych i transportowych o zasięgu europejskim.
Jaka jest misja CTL Logistics?
Misją CTL Logistics jest świadczenie wysokiej jakości zintegrowanych usług logistycznych dostosowanych do indywidualnych potrzeb każdego Klienta. Systemowo pracujemy nad coraz wyższą jakością obsługi, niezawodnością we współpracy i pewnością dostaw "just in time". Współpracując z nami, nasi partnerzy biznesowi otrzymują gwarancję jakości oraz tego, że można na nas polegać w każdej sytuacji. Ich satysfakcja jest dla nas priorytetem.
W jaki sposób udaje się to osiągnąć?
Podstawą jest uważne słuchanie partnerów biznesowych, analiza ich potrzeb i elastyczna reakcja na zapotrzebowanie zgłaszane przez rynek. Aby móc efektywnie to robić, CTL Logistics kilka lat temu podjął decyzję o przebudowie firmy na każdym poziomie jej funkcjonowania - od struktury przez procesy operacyjne po system podejmowania decyzji i obieg informacji. Skutkiem tego jest uproszczenie struktury Grupy CTL, optymalizacja procesów decyzyjnych, poprawa efektywności prowadzenia przewozów o około 20 procent i nowa strategia handlowa. Cały czas rozwijamy potencjał naszej spółki, pozyskując nowe kompetencje do firmy, inwestując w nowoczesne narzędzia IT oraz w nowy tabor, który w najbliższych latach planujemy odmłodzić o połowę. W obsłudze klienta stawiamy na innowacyjność, nieustanie szukając sposobów na zwiększenie przewagi konkurencyjnej nad pozostałymi graczami rynku przewozowego.
Te wszystkie działania przynoszą firmie efekt w postaci spektakularnych sukcesów na bardzo trudnym i wymagającym rynku niemieckim oraz wzmacniania pozycji i kreowania nowej jakości zintegrowanych usług logistycznych w Polsce.
Jak zmieniła się spedycja w ostatnich 10 latach?
Rynek zmienia się bardzo dynamicznie. Nadal kluczowymi parametrami, które determinują wybór oferty przez klienta są cena i szybkość realizacji usługi, jednak dla coraz większej liczby firm jakość usługi oraz jej kompleksowość są co najmniej równie istotne. Rynek docenia terminowość realizacji usługi i przewidywalność dostaw. W tym kontekście warto podkreślić, że CTL jest dziś prawdopodobnie najbardziej punktualnym kolejowym przewoźnikiem towarowym w Polsce.
Obszar Państwa działalności podzielony jest na 7 segmentów. Który z nich jest najbardziej rozwinięty?
Podział rynku na siedem segmentów pozwolił naszej spółce zdywersyfikować źródła przychodów i stworzyć centra kompetencyjne zbudowane z profesjonalistów zajmujących się poszczególnymi rynkami.
Obecnie najwięcej wozimy dla sektora energetyki i górnictwa. Dużą rolę w naszym portfolio odgrywają kontrakty na rynku paliw i chemii. Stosunkowo nowym obszarem handlowym jest segment stali i hutnictwa, w którym mocno zaznaczyliśmy już swoją obecność. Bardzo obiecująco rozwija się rynek intermodalny, co jest pochodną dynamicznego rozwoju portów, oraz rynek przewozu kruszyw ze względu na zaplanowane inwestycje w ramach nowej perspektywy unijnej. Dlatego też intensywnie pracujemy nad naszą ofertą handlową dla obu tych segmentów. Stawiamy na atrakcyjny stosunek ceny do jakości usługi, co z pewnością zapewni nam przewagę nad resztą rynku.
W październiku tego roku informowali Państwo o połączeniu CTL Logistics Sp. z o.o. ze spółką CTL Kargo Sp. z o. o. Czy obecnie zabieg został już przeprowadzony? Jakie konsekwencje dla firmy z tego wynikają?
Połączenie CTL Kargo z CTL Logistics, jak i inne zmiany organizacyjne w spółkach Grupy CTL odbywają się w ramach przekształceń kapitałowych i strukturalnych Grupy CTL Logistics. Ich najważniejszym celem jest zwiększenie potencjału rynkowego firmy, poprzez ujednolicenie struktury zarządzania w spółkach grupy i dalszą optymalizację procesów zarządczychoperacyjnych. Systemową przebudowę modelu zarządzania CTL Logistics prowadzi od 2012 roku, jednak to obecny rok był przełomowy dla spółki. Po pierwsze do grona właścicieli naszej firmy dołączył międzynarodowy funduszu private equity Compass Partners, a po drugie kończymy właśnie czteroletni okres przebudowy spółki. Dzięki nowemu właścicielowi zyskaliśmy nowe kompetencje, branżowe know-how w perspektywie globalnej oraz szansę na inwestycje w innowacyjność, zasoby i narzędzia zwiększające konkurencyjność na rynku. Szczególnie te ostatnie elementy będą miały duże znaczenie w realizacji planów rozwojowych Grupy CTL w nadchodzących latach.
Przeprowadzają Państwo obecnie rekrutacje? Jeśli tak, to na jakie stanowisko?
Obecnie poszukujemy specjalistów z kierunkowym wykształceniem kolejowym na stanowiska: maszynista pojazdów trakcyjnych, dyżurny ruchu, ustawiacz i manewrowy. Nasza firma jest też otwarta na ambitnych, lubiących wyzwania, doświadczonych handlowców, w każdym rynku na którym operujemy, tzn. w Czechach, Niemczech i w Polsce.
Gdzie osoby zainteresowane mogą znaleźć informacje o aktualnych ofertach pracy?
Aktualne oferty pracy zamieszczamy na naszej stronie internetowej www.ctl.pl w zakładce O FIRMIE/KARIERA. Współpracujemy również z wyspecjalizowanymi podmiotami, które zajmują się rekrutacją pracowników na wskazane stanowiska.
Jak przebiega przykładowy proces rekrutacyjny? Z ilu etapów się składa?
Przebieg procesu rekrutacyjnego zależy od tego, na jakie stanowisko aplikuje kandydat lub kandydatka. Im bardziej odpowiedzialne stanowisko, tym proces rekrutacyjny jest bardziej rozbudowany. Standardowo jednak są to dwa - trzy etapy: analiza CV, rozmowa kwalifikacyjna i - ostatni - omówienie warunków współpracy z wybranym/-ną kandydatem/-ką. W przypadku stanowisk kierowniczych oraz najwyższego szczebla zawsze prosimy o referencje.
Jak wyglądają pierwsze dni nowego pracownika?
W pierwszych dniach pracy pracownik przechodzi badania lekarskie i odbywa szkolenie BHP, a następnie ma możliwość spędzić więcej czasu ze swoim przełożonym i współpracownikami. Poznaje strukturę firmy, obowiązujące w firmie zasady oraz szerzej swoje przyszłe obowiązki.
Czy doświadczenie kandydata w branży ma duże znaczenie, czy decydują się Państwo zatrudniać również osoby dopiero chcące to doświadczenie zdobyć?
W CTL Logistics staramy się łączyć świeżość spojrzenia, chęć osiągnięcia sukcesu i ambicję z efektywnością, doświadczeniem i wiedzą osób, które już osiągnęły pozycję zawodową na rynku pracy. Dzięki temu jesteśmy innowacyjni, otwarci i doskonale przygotowani na wyzwania globalnego rynku. Zapraszamy do nas nie tylko kandydatów z doświadczeniem kolejowym. Poszukujemy zdolne osoby wywodzące swoje doświadczenie z innych obszarów logistyki, ze środowiska produkcyjnego a także z FMCG. Jesteśmy zdecydowanie otwarci na zatrudnianie studentów i absolwentów, szczególnie tych, którzy kończą szkoły z najwyższymi ocenami – u nas zrealizujecie swoje ambicje zawodowe.
W jaki sposób inwestują Państwo w rozwój swoich pracowników?
Zarządzanie zasobami ludzkimi to obszar, który bezustannie rozwijamy. Od lipca w spółce mamy nową dyrektor ds. personalnych - Ewę Przybylińską-Pietrzyk, która jest odpowiedzialna za stworzenie nowej polityki personalnej firmy. Jest to niezbędne w związku z przekształceniami strukturalnymi i kapitałowymi, które obecnie finalizujemy w firmie. W przyszłym roku skupimy się na budowie procesu zarządzania wynikami pracy i systemie motywacyjnym, gdyż w związku z głęboką restrukturyzacją firmy wymaga on przebudowy. Chcemy do rozwoju naszych pracowników podejść systemowo, aby osiągnąć synergię procesów podnoszenia kwalifikacji pracownika i rozwoju firmy.
Co stanowi największy sukces CTL Logistics?
Przez ponad 20 lat istnienia firmy, od podstaw zbudowaliśmy silną, efektywną i nastawioną na klienta organizację biznesową, która z powodzeniem konkuruje z największymi graczami na rynku. Ostatnie cztery lata poświęciliśmy na dostosowanie się do wymagań globalnej gospodarki XXI wieku. Jesteśmy godnym zaufania partnerem biznesowym, pewnym i rzetelnym, a współpraca z nami przynosi naszym klientom satysfakcję i wymierne korzyści. Właśnie to uznaję za nasz największy sukces.
Czego możemy życzyć firmie na przyszłość?
Z pewnością można nam życzyć systematycznego powiększania udziału w rynku i sprzyjających warunków gospodarczych do rozwoju.
Dziękuję za rozmowę.
cśśś
02.10.2016 19:03
Na pewno taki manewrowy - ustawiacz ma zapewnione stabilne zatrudnienie, a jak umowa jest w pełni respektowana to nic dziwnego, że ich oferty pracy są teraz tak popularne na rynku. A benefity socjalne?
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Maczki-Bór?
24.09.2016 11:18
30.09.2016 18:07
Ta firma nie da Ci więcej . Maszynista 35 lat stażu 2400 -2500 brutto to coś już znaczy. Praca za osla na wesołej za ustawiacza 2800 brutto. Paranoja ale oczywiście masz nie ograniczone nadgodziny. Zapieprzaj przez 30 dni żeby normalne pieniądze zarobić. Jeśli 1 fizyczny pracuje na 6 biurowych to coś.jest nie chalo z taką firma . Zwalnia się ludzi którzy nie przesadzajac pracują żeby tak de fakto utrzymywac firme a nie nierobow w biurze. Wyslac dyrektorka od przewozow zeby sie troche powyginal i pogimnastykowal podczas przetokow .
18.09.2016 21:21
24.09.2016 05:37
Oczywiście że sie zwolnił bo normalny człowiek nie będzie w syfie robił i żeby normalnie zarobił to 30 dni w pracy.Ale za takie pieniądze to chyba tylko desperad albo czyszczenie papierów
13.09.2016 14:24
14.09.2016 19:07
Tak jest za niewolnika na bocznicy kwk wesoła . Zapier***aj za 1800 na rękę ladujac węgiel łopata na platformę i zrzucajac 300 metrów dalej. Zatrudnienie za ustawiacza . Zastanówcie się dwa razy nad tą firmą! !!
Misiek
13.09.2016 11:21
Zaczęły się zwolnienia i jest kapa mieli nie ruszac pomocników i maszynistów.Są dyrektorzy i nie umieją załatwiać przewozów. Jeśli chodzi o kase to jak nie zrobisz godzin to nie zarobisz. Momentami jest tak ze pomocnik zarobi wiecej od maszynisty. W innych placowkach kolejowych zarobek jest ciut lepszy napewno jest lepszy socjal. A jesli chodzi o CTL TRAIN to nie wiadomo czy bedzie istnial do konca roku. Ta firma to jest dobra do czyszczenia papierów. Wiekszosc ludzi siedzi tam z przyzwyczajenia i ogarnia ich strach przed inna firmą. Dyrektorzy weźcie sie do roboty zeby ratować ta firmę i ludzi. Pozatym jest to firma rodzinna
Niewolnick
01.04.2016 11:22
Omijać szerokim łukiem...
Od manewrowego po dyżurnego trochę ponad 2tysie na rękę na Wesołej...
Posypał się CTL i ledwo zipie...
Ustawiacz Ctl Maczki Bór/Polaniec
16.02.2016 11:47
Witam czy może mi ktoś odpowiedzieć jaki macie fundusz socjalny w Ctl Maczki Bór.
Ile płacą za wczasy Pod grusza ile na Święta Bożego Narodzenia ile na Wielkanoc. Itp.
Tomek
25.01.2016 16:18
Orientuje się ktoś czy na Śląsku jest szansa na prace stanowisko manewrowy + dodatkowo kołowroty ?
balbina
31.01.2016 19:28
a co to jest " + dodatkowo kołowroty " ???
Wesoła
17.12.2015 22:26
Pewnie że CTL szuka elektromonterów, dróżników, ustawiaczy i manewrowych...bo wszyscy którzy mieli doświadczenie i znali się na robocie poszli do innych firm..gdzie zarabiają dwa albo i trzy razy więcej..zostali Ci którym mało brakuje emerytury albo młodzi których trzyma lojalka...
7 tys netto na maszynie hahaha tyle to kierownik bocznicy dostaje...kogoś z biura pana prezesa poniosło..takimi bajkami ludzi nie nagonicie do tej śmiesznej firmy...
gość
14.10.2015 20:48
w utrzymaniu jest jeszcze wakat na kierowniczym czy zatrudnili już kogoś?
Na szczęście były pracownik
29.09.2015 17:26
Omijać z daleka - teraz zapewne CTL będzie organizował mnóstwo kursów na manewrowych i szukał ustawiaczy bo ludzie zwyczajnie uciekają ! No chyba że ktoś chce zasuwać po 12 godzin na kopalnianej bocznicy za 1500 zł to miejsc będzie duuużo. Nie ma co wierzyć obietnicom i bajkom szanownego pana dyrektora K. , bo mydlenie oczu to jego specjalność - miało być pięknie i kolorowo, kursy, szkolenia, podwyżki a są obcinane premie, nadgodziny, dodatki "bo kryzys i trudności" tylko jakoś po biurach i ich wypłatach tych trudnych czasów nie widać . Wszyscy mają poskładane CV w innych firmach, w każdym miesiącu zwalnia się po kilka osób - TONĄCY OKRĘT , firma bez przyszłości
po
23.08.2015 16:22
A czy jesy możliwość zatrudnienia się na dyspozytora?
jerr
18.12.2015 11:38
CTL zatrudnia do dyspozytury w Katowicach.
Zgłoś się. Jeśli masz doświadczenie lub wiesz o co biega to Cię pewnie przyjmą.
20.07.2015 01:08
z kim rozmawiac zeby sie dostac na piaskownie tory lub za mechanika mieszkam od niedawna na borze
zatrudniony w CTL
15.05.2015 14:16
witam, a dlaczego nie odezwiecie się że chcecie więcej ?
gutek
22.03.2015 21:28
@inik na ich stronie masz 3 ogłoszenia w tym momencie aktualne: dyżurny ruchu, maszynista oraz ustawiacz,manewrowy więc jeśli coś jest w deseń tego czego szukasz to wysyłaj śmiało cv. Myślę, że warto. I od razu można śmiało mówić o swoich oczekiwaniach w tym określić właśnie rodzaj umowy jaki preferujesz. Powodzenia.
inik
12.01.2015 18:57
a co to znaczy "jestem dziobakiem"? czy aktualnie kogoś potrzebują do pracy, bo ja z pewnym doświadczeniem lecz pracuję na umowie zlecenie, a podobno u Was jest możliwość dostania umowy o prace i wysłałem cv. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej może paść wiele różnych pytań, ponieważ każdy z rekruterów jest inny. Warto jednak być przygotowanym, chociaż na część z nich, pomożecie mi z tym?
09.09.2014 14:51
Panowie jak wam nie pasuje 1300zł na start to zawsze zapraszam na jedną nockę orania na CTL MACZKI BÓR tkzw. HAŁDA ,,,, Tam nawet w tygodniu idzie zarobić 2500zł ,,, A ile trzeba się przy tym napierdolić :( ... Panowie nikt nie powiedział że życie będzie łatwe .... A tu kapa :)
NIE SPAĆ ZWIEDZAĆ (usunięte przez administratora)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
megapala
08.09.2014 17:57
ja jestem dziobakiem i zarabiam 3 klocki
l
10.08.2014 11:40
a ile na starcie dostanie maszynista
luk
25.07.2014 23:28
do specjalista
Co do stawki zalezy od doswiadczenia i uprawnien stawka okolo 2000 zł na start z doswiadczeniem .Pracuje ponad 2 lata u nich i jest to firma solidna jak na Polskie warunki !czytam te bajki tutaj to sie mi smiac chce no chyba ze ktos jest lewy to sie mu daje 1300 zl ! zdecydowanie Polecam pełen socjal wczasy pod grusza premie Bony doadatki i nadgodziny !!!!
Pracownik ctl
15.04.2014 04:12
Uciekac do ctl jak najdalej,zarobki marne(usunięte przez administratora)
Zostaw merytoryczną opinię o Maczki-Bór S.A.