CTL Logistics S. A.

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 23 ocen.

CTL Logistics S. A.
3 23 6 1

Opinie o CTL Logistics S. A.

Ja

A ustawiacz ile zarobi

Iwona

@Były, nie rozumiem co masz na myśli? Twoja wypowiedź nie wnosi żadnych informacji do dyskusji i nie jest pomocna dla innych. Forum służy do tego, aby wyrażać swoje zdanie i żeby inni mogli z tego skorzystać. Twój nick wskazuje na to, że jesteś byłym pracownikiem firmy CTL Logistics, dlatego wyraź proszę opinię o pracy w tym miejscu.

Iwona

@Z.w.k, skąd masz takie informacje? Pracujesz w CTL Logistics? Może mógłbyś napisać jak oceniasz współpracę z tą firmą? Jakie są warunki zatrudnienia i atmosfera pracy? Czy warto aplikować? Każda dodatkowa informacja będzie pomocna dla potencjalnych kandydatów.

Były
@Iwona 19.08.2018 12:28

Do których pociotków należysz

rimek aus....

pracuje w CTLu jako maszynista nikomu w dupe nie wchodze poprostu pracuje mam jakis 7tys netto i mysle ze jak ktos chce pracowac to zarobi tylko trza chciec. a nie płakac i gorzkie zale. powiem inaczej 20 nadgodzin i 4000 tys kilometrow bosze ludzie mozna to zrobic a nie płakac ze mi zle. wszendzie dobrze gdzie nas nie ma pamientajcie o tym

Pracownik
@rimek aus.... 21.11.2015 11:17

To targasz chyba na dwóch wykazach te 4000 km , i próbę sam robisz .....

anonymous
@rimek aus.... 21.11.2015 11:17

Przegiąłeś z tymi 4 tyś km... Cgyba że wpadasz na Śląsk i nie trzymasz się ograniczeń bo i takich widziałem...na 20stce ciupią 50 ..

Z.w.k
@rimek aus.... 21.11.2015 11:17

Jakbyś nie wchodził w d....to byś nie zarobił .. chyba że jesteś emerytem i pobierasz emeryturę plus wypłata z ctl to się zgodzę z tobą...a w ctl-u większość emeryty

Miro

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy i chciałbym aplikować. Powiecie coś o rekrutacji?

Iwona

@Stefan, na stronie internetowej CTL Logistics znalazłam kilka ofert pracy. Ten link przekieruje Cię na stronę gdzie znajdziesz więcej informacji odnośnie pracy w tej firmie: http://www.ctl.pl/pl/72,kariera.html @Pracownik, jak widzisz dawno nie było aktywności pracowników. Może mógłbyś powiedzieć co słychać w firmie? Jak oceniasz warunki zatrudnienia w CTL Logistics?

Stefan

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Iwona

@Jadzia opowiedz coś więcej o warunkach? Jaka atmosfera? Wynagrodzenie jest adekwatne do pracy, którą się wkłada? Kierownictwo ok? Jak wyglądała Twoja rekrutacja do tej firmy? Czy atmosfera pracy jest zadowalająca? @Iga będziesz aplikowała do tej firmy? A może już w niej pracujesz? @AB - Aplikowałeś na to stanowisko? Udało się? Jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna? Daj znać proszę.

Iga

Tak dobrze się pracuję, że nie macie o czym pisać?

Jadzia
@Iga 25.04.2018 10:35

Najgorzej nie jest. Większość malkontentów co odeszła bo twierdzili że w CTL jest źle, przekonało się na własnej skórze że gdzie indziej jest jeszcze gorzej. Teraz wracają na kolanach.

AB

Poszukują kierownika robót https://www.pracuj.pl/praca/kierownik-robot-branza-kolejowa-sosnowiec,oferta,6010709?sendid=5cda1294-261f-43e1-acf5-244bc7608b33&send_date=2018-04-20&utm_source=ja&utm_medium=email&utm_campaign=prog_ja_top Polecacie ? Jaka kwotę mogą zaoferować? Pracuje tam ktoś na podobnym stanowisku

Erwin

Mam zamiar aplikować. Podpowiedzcie co to za zmiany i czy dobre miały efekty.

Gi

Na szczęście niedawno usunięto ludzi, którzy o biznesie nie mieli pojęcia i tylko grzali stołki. Pewne pani znana pewnie wszystkim z chamstwa też robiła niezłe...... i dbała tylko o swój tyłek chociaż jeszcze trzeba usunąć ludzi, którzy śpiewali jak zagrała i włazili jej do du...

Administrator

Czy warto zainteresować się firmą CTL Logistics S. A. jako pracodawcą?

Jolka

W tej firmie panują towarzysko-familijne układy. Prosta praca dla kuzyna, zapiernicz dla obcego. Piszę o działach biurowych.

były
@Jolka 21.11.2017 14:29

Masz racje znam troche te sprawy karierę w tej firmie robi się przez układu damsko-męskie

były

cTL miał opinie dobrego pracodawcy 5-6 lat temu.

Miron

Czy jesteście pewni, że nic dobrego nie można napisać o firmie? Nie ma idealnych pracodawców i zawsze może być coś do poprawy? CTL Logistics ma opinię dobrego pracodawcy!!

Ctl zal

Ta firm to syf brud ubustwo. I lamanie prawa na kazdym kroku nie polecam 6 lat tu spedzilem .

były
@Ctl zal 10.10.2017 00:12

Racja ja spędziłem osiem .Za mojej kariery zawodowej zmienili raz nazwę z reill na logistics z cztery razy adres na pieczątkach od najdroższej ulicy w Warszawie do najtańszej .Ostatni adres to będzie Bór Dolny..Kpina goni kpine firma ledwo zipie..każdy normalny maszynista już dawno odszedł...

Iwona

@maxco rozumiesz przez wyzysk? Dalej pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się więcej o tym jak wygląda praca w CTL Logistics.

max

Dramat ! Naprawdę radzę omijać to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szkoda zdrowia , wyzysk na każdym kroku !

cśśś

Na pewno taki manewrowy - ustawiacz ma zapewnione stabilne zatrudnienie, a jak umowa jest w pełni respektowana to nic dziwnego, że ich oferty pracy są teraz tak popularne na rynku. A benefity socjalne?

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Ta firma nie da Ci więcej . Maszynista 35 lat stażu 2400 -2500 brutto to coś już znaczy. Praca za osla na wesołej za ustawiacza 2800 brutto. Paranoja ale oczywiście masz nie ograniczone nadgodziny. Zapieprzaj przez 30 dni żeby normalne pieniądze zarobić. Jeśli 1 fizyczny pracuje na 6 biurowych to coś.jest nie chalo z taką firma . Zwalnia się ludzi którzy nie przesadzajac pracują żeby tak de fakto utrzymywac firme a nie nierobow w biurze. Wyslac dyrektorka od przewozow zeby sie troche powyginal i pogimnastykowal podczas przetokow .

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Oczywiście że sie zwolnił bo normalny człowiek nie będzie w syfie robił i żeby normalnie zarobił to 30 dni w pracy.Ale za takie pieniądze to chyba tylko desperad albo czyszczenie papierów

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Tak jest za niewolnika na bocznicy kwk wesoła . Zapier***aj za 1800 na rękę ladujac węgiel łopata na platformę i zrzucajac 300 metrów dalej. Zatrudnienie za ustawiacza . Zastanówcie się dwa razy nad tą firmą! !!

Misiek

Zaczęły się zwolnienia i jest kapa mieli nie ruszac pomocników i maszynistów.Są dyrektorzy i nie umieją załatwiać przewozów. Jeśli chodzi o kase to jak nie zrobisz godzin to nie zarobisz. Momentami jest tak ze pomocnik zarobi wiecej od maszynisty. W innych placowkach kolejowych zarobek jest ciut lepszy napewno jest lepszy socjal. A jesli chodzi o CTL TRAIN to nie wiadomo czy bedzie istnial do konca roku. Ta firma to jest dobra do czyszczenia papierów. Wiekszosc ludzi siedzi tam z przyzwyczajenia i ogarnia ich strach przed inna firmą. Dyrektorzy weźcie sie do roboty zeby ratować ta firmę i ludzi. Pozatym jest to firma rodzinna

Niewolnick

Omijać szerokim łukiem... Od manewrowego po dyżurnego trochę ponad 2tysie na rękę na Wesołej... Posypał się CTL i ledwo zipie...

Ustawiacz Ctl Maczki Bór/Polaniec

Witam czy może mi ktoś odpowiedzieć jaki macie fundusz socjalny w Ctl Maczki Bór. Ile płacą za wczasy Pod grusza ile na Święta Bożego Narodzenia ile na Wielkanoc. Itp.

Tomek

Orientuje się ktoś czy na Śląsku jest szansa na prace stanowisko manewrowy + dodatkowo kołowroty ?

balbina
@Tomek 25.01.2016 16:18

a co to jest " + dodatkowo kołowroty " ???

Wesoła

Pewnie że CTL szuka elektromonterów, dróżników, ustawiaczy i manewrowych...bo wszyscy którzy mieli doświadczenie i znali się na robocie poszli do innych firm..gdzie zarabiają dwa albo i trzy razy więcej..zostali Ci którym mało brakuje emerytury albo młodzi których trzyma lojalka... 7 tys netto na maszynie hahaha tyle to kierownik bocznicy dostaje...kogoś z biura pana prezesa poniosło..takimi bajkami ludzi nie nagonicie do tej śmiesznej firmy...

gość

w utrzymaniu jest jeszcze wakat na kierowniczym czy zatrudnili już kogoś?

Na szczęście były pracownik

Omijać z daleka - teraz zapewne CTL będzie organizował mnóstwo kursów na manewrowych i szukał ustawiaczy bo ludzie zwyczajnie uciekają ! No chyba że ktoś chce zasuwać po 12 godzin na kopalnianej bocznicy za 1500 zł to miejsc będzie duuużo. Nie ma co wierzyć obietnicom i bajkom szanownego pana dyrektora K. , bo mydlenie oczu to jego specjalność - miało być pięknie i kolorowo, kursy, szkolenia, podwyżki a są obcinane premie, nadgodziny, dodatki "bo kryzys i trudności" tylko jakoś po biurach i ich wypłatach tych trudnych czasów nie widać . Wszyscy mają poskładane CV w innych firmach, w każdym miesiącu zwalnia się po kilka osób - TONĄCY OKRĘT , firma bez przyszłości

Zostaw opinię o CTL Logistics S. A. - Sosnowiec

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CTL Logistics S. A.