Osadkowski Raiffeisen Sp. z o.o.

Obłaczkowo

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 40 ocen.

Opinie o Osadkowski Raiffeisen Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Osadkowski Raiffeisen Sp. z o.o.

ziemia to moje zycie

do tomek - Żeby się zebrać i cos ustalić, to trzeba mieć z kim rozmawiać. Co do Logistyki to wybacz czasy sprawnej logistyki w Osadkowski Raiffeisen, minęły już bezpowrotnie z odejściem z tej firmy logistyka z Oddziału Przytoczna oraz logistyków zbożowych z Wrześni. To co teraz tam jest to imitacja logistyki. Sory ale taka jest prawda ludzie. Każda już firma handlowa ma dobrze zorganizowaną logistykę oraz dostosowany wachlarz aut ciężarowych, czy to dostawczych więc nie lukruj tu. ................ Do tomek masz racje trzeba zamówić u nich pierw wapno które dostarcza nie logistyka Osadkowski Raiffeisen a logistyka ze Strzelina Osadkowski SA, nasiona różnie to u nich bywa raz bezpośrednia dostawa idzie z Oleśnicy, a innym razem przeładunek na oddziale Osadkowski Raiffeisen i dalej już logistyka OR.

Falcon
@ziemia to moje zycie 12.08.2014 21:42
do tomek - Żeby się zebrać i cos ustalić, to trzeba mieć z kim rozmawiać. Co do Logistyki to wybacz czasy sprawnej logistyki w...

Arek, doskonale wiadomo , że 70 % komentarzy należy do ciebie. Wszyscy to wiedzą. Masz mega żal że nie pozwolili tobie wrocic do OR. Juz z 8 lat minęło. Wyluzuj wreszcie i zacznij żyć wlasnym zyciem.

Marcin
@Falcon 11.06.2017 23:23
Arek, doskonale wiadomo , że 70 % komentarzy należy do ciebie. Wszyscy to wiedzą. Masz mega żal że nie pozwolili tobie wrocic d...

@Falcon 11.06.2017 23:23 Hmm, zastanawiam się na jakiej podstawie stwierdzasz człowieku, że te 70% komentarzy jak to określasz, należy do wspomnianego przez ciebie Arka? Zastanawiam się, komu zależy, aby jego oczerniać, robisz wpis pod kogoś wypowiedzi z 2014 roku po prawie trzech latach i uważasz, że wspomniany Arek robił tu takie wpisy ? Że ma żal, że nie pozwolono jemu wrócić do firmy, ludzie wy naprawdę żyjecie, życiem innych. Jak zauważyłeś, bo pewnie dobrze wiesz, że minęło już tyle lat od jego odejścia z firmy, a dalej komuś zależy aby obrzucać innych błotem.... Niebywałe to jest.

Mira

Może nie każdy nadaje się do pracy w firmie? Może stracił pracę? Wiem jedno, że to dobra firma i nikt mi nie zlecał pisania!!!

Agata

@Falcon - czy mógłbyś opisać warunki zatrudnienia w Osadkowski Raiffeisen Sp. z o.o.? Wiadomo coś o aktualnych zatrudnieniach? Na stronie www nie znalazłam ofert pracy. Takie merytoryczne informacje będą cenne dla forumowiczów, którzy zaglądają tu po konkretne informacje.

były pracownik

Przepracowałem w tej firmie kilka, lat generalnie to firma dupowłazów, lizusów jesli taki jesteś aplikuj.

Min

A ja tam nic nie słyszałem, wszystko chyba jest na swoim miejscu

ert

nie ma już spółki osadkowski raiffeisen została wykupina przez rodzinę Osadkowskich więc weszła w skład grupy osadkowski więc tam trzeba szukać

anonim

(usunięte przez administratora)

rafalala

Adam odpuść sobie tą firmę! Nie ma sensu.

Basia

Co Michałku ....Powiózł wilk razy kilka.... Powieźli i wilka :-)

Taaaaa

Uczciwość jej priorytetem od której strony ??? Bo z tego co słyszałem to pewnej osoby z działu zbożowego nie potraktowaliscie uczciwie ... Choć u tej osoby zaangażowanie było na 100% . Zapytajmy tez rolników którzy nie dostali dopłat przez firmę czy owa taka uczciwa jak sobie przypisuje ;-)

Mgr. Eko

Praca jest bardzo ciekawa i rozwojowa, daje dużo satysfakcji jeżeli interesujesz się rolnictwem. Stabilizacja zawodowa jest gwarantowana. Pamiętaj, że firma oferuje atrakcyjne wynagrodzenie. Uczciwość firmy jest priorytetem.

zadowolona

No wrzody i lesery już same się zwalniają bo trza się do roboty brać a lewych rękawiczek brakuje :) szczególnie w dziale zbożowym :)

były prac

osadkowski sa to już nie ta sama firma co kiedyś

rolnik

Arecki - 2015-01-09 14:05:26 A to Panie szanowny życie i czas pokaże jak będzie. Nie zapominaj, że do struktur firmy Osadkowski przechodzą pracownicy z Osadkowski Raiffeisn, wraz ze wspaniałymi dyrektorami regionalnymi i handlowym i prezesem. Więc na razie, nie ma co się podniecać. Nie mam nic do Osadkowski SA, ale wyhodowali sobie wrzody na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w postaci tych dyrektorów głównie mowa o Handlowym szp. Piotr i prezesa szp. Marek. Wiem o czym mówię bo mnie oszukano na nasionach i tłumaczenie tych że panów to obraz tej firmy

Arecki

Pani, Panowie uprzejmie informuję, że nie ma już firmy "Osadkowski-Raiffeisen" a jest "OSADKOWSKI SA" osadkowski wykupił 100% udziału od raiffeisena. Osadkowski SA to całkiem ktoś inny inne podejście do pracownika i wg, miła atmosfera, dobrze się pracuje i nie ma nacisku że nie sprzedasz to wylatujesz.. Źle się czyta wasze komentarze bo wiem, że kierownictwo raiffesena mocno zepsuło opinie firmy osadkowski ale spokojnie, OSADKOWSKI SA to na tyle duża i porządna firma, że bardzo szybko odbuduje swoją opinie w waszym terenie i jeszcze nie jeden będzie chciał dla niej pracować :) Pozdrawiam Arekk

były PH

Do: PL - 2014-11-22 12:01:52 Nie ma czegoś takiego jak średnia... jeden dostanie 2500 netto inny 3500 netto płacone masz za pracę, jeżeli jesteś pewny choć w 80% swojej możliwości to próbuj, branża agro jest dla ludzi którzy, dają radę zapie...lać, a nie opier...ja się. Jeżeli nastawiasz się tylko na dobra i łatwą kasę to daj sobie spokój, (usunięte przez administratora) Masz racje w tej branży nie jest ładnie i słodko, inne firmy działają podobnie i to prawda ogólnie jest (usunięte przez administratora). W żadnej firmie nie ma nic za darmo,a dla ambitnych powiem tyle, jeden na 100 w tej firmie osiągnie sukces, reszta zanotuje dodatkową firmę w cv i jakiś okres pracy mam nadzieje że i doświadczenie.

były PH

,, jeśli trochę się postarasz i włożysz czas i serce w to co robisz to firma będzie i dla Ciebie ok " ... hehahehahe, ale skoro tak myślisz to działaj. Ja wyraziłem tylko swoja opinię, opinię byłego handlowca ze stażem w tej firmie prawie 6 lat. Ale jak mówię, skoro myślisz inaczej, to po co pytasz jeden z drugim ludzi tu jak tam jest, skoro wy wiecie lepiej?

anonim

Obsrywacie tak Osadkowskich, zastanówcie się w tej branży nie jest słodko... inne firmy działają podobnie jest ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nia wszędzie można zarobić. Trzeba sie naza....dalać żeby coś osiągnąć. Ludzie nastawieni na latwą kasę nie wiązać się z tą firmą bo za darmo nic nie ma. Wszyscy ambitni próbujcie bo sukces jest w waszych rękach.

PL

Czyli kolejna odpowiedz nie odpowiadajaca na nic. Przecież jakaś srednia musi być nie wierze ze jeden PH dostaje 2tys netto a drugi ze lepiej negocjowal dostaje 20tys netto. dlatego Pytam na co można liczyć.

Wojtek

Zarobki, jakie wynegocjujesz takie będziesz miał. Nie rozumie pytania, chcesz wiedzieć jak wygląda sprawa kasy w firmie dla handlowca idź, opowiedz im co masz do zaoferowania od siebie i negocjuj... dają tyle ile wyciągniesz od nich. Ale nie zawsze duża kasa, daje satysfakcję w pracy.

lol
@Wojtek 21.11.2014 21:02
Zarobki, jakie wynegocjujesz takie będziesz miał. Nie rozumie pytania, chcesz wiedzieć jak wygląda sprawa kasy w firmie dla han...

nie mówimy o satysfakcji tylko o zarobkach.

PL

Ale ciagle nikt nic nie napisał o zarobkach na stanowisku PH ?

klakier

daruj sobie ... szkoda czasu albo jak pójdziesz to uważaj na lojalkę :)

domin

Może ktoś podpowiedzieć jak wyglądają sprawy finansowe w firmie osadkowski ? szukają ludzi na przedstawicieli ile można otrzymać podstawy . Pracuję w firmie konkurencyjnej i chciałbym coś zmienić.

Klakier

"Tak mówimy – nic nie piszemy i nie przekazujemy w formie pisemnej. Ja jestem w tej chwili zajęty tylko i wyłącznie tą sprawą i w poniedziałek po serii konsultacji podam więcej szczegółów jak podejdziemy do sprawy. Proszę Was również o szczególne podejście do sprawy i uspokojenie wszystkich rozmówców-rolników(na tyle na ile jest to możliwe)." A tak prezes napisał do handlowców w sprawie powyżej :)

Rolnik

Jak dla mnie dziady nie firma, kupiłem u nich nasiona i nie mogę otrzymać dopłat do zakupionego materiału siewnego bo ktoś czegos nie dopilnować, ale takich jak ja jest dużo ludzi, ale nie ma się co rozwodzić z daleka od firmy osadkowski, do poczytania przesyłam wpis z forum PPR Temat postu: Nie przyznane dopłaty do materiału siewnego Firma Osadkowski Reiffaisen jest już znanym przez wielu rolników dostawcą nasion ale czy wiecie że do zakupionego u nich materiału nie dostaniecie dopłat z ARR . Ja nie wiedziałem i jesienią 2013r zakupiłem ziarno do którego odmówiono mi dopłaty z powodu nie dopełnienia przez Osadkowski Reiffaisen formalności rejestrowych .Jestem ciekawy ilu jeszcze kolegów zostało w ten sposób pozbawionych należnych im pieniędzy. Proszę o informacje na adres mirelli21@wp.pl .Może będzie nam wspólnie łatwiej podjąć jakieś kroki prawne.

Zadowolona

Krzysiu- gratulacje :) cieszę się że stawiłeś im czoła i prawda wyszła na jaw - te zakłamane "Wszy" dostały za swoje :) . Gratuluję wytrwania :) coś wiem na temat tych zakłamanych ludzi .

arek

W pierwszych słowach, graty dla Krzyśka pamiętam cię gdy, pracowałem w OR, zawsze byłeś spoko gość. Czytając wasze opowieści mam w głowie jedno zdanie: było , było i się zesrało, wiele z waszych opowieści to prawda, jak to np.: że odeszła naprawdę super ekipa z firmy nie sposób tu wymienić wszystkich, no cóż to już Historia i nie wróci, jak nie wrócą dobre czasy jakie były od zawiązania się OR do około max 3,5 lata, później już tylko szło ku dołowi. Nie ma co tu bić piany, dzisiaj OR jest już bez Niemieckiego udziałowca...szkoda bo ta firma miała potencjał i mogła się wyśmienicie rozwijać, ale ktoś wolał inaczej i na to już nie mamy wpływu. Co mogę powiedzieć w tej firmie nauczyłem się dużo moje prawie 5 lat pracy dało mi obraz i pomogło w dalszym rozwoju zawodowym. Pracuję nadal w branży agro i szczerze nie zamierzam zwariować bo ktoś, coś itd.. pamiętajcie Prezesem, Dyrektorem, Menagerem się bywa a człowiekiem pozostaje. Nie samą pracą człowiek żyje. Pozdrawiam ekipę z lat 2007-2012 ludzi z którymi, szło budować struktury firmy i sama firmę, bo firma sama w sobie nie była zła, źli byli jak to ktoś nazwał władcy. Bo jak ważne w budowaniu firmy jest co ?...ludzie, atmosfera to ludzie są firmą z krwi i kości, a nie z nazwy. Ale chyba nie na tym miało to polegać, skoro wyszło jak już wiemy...

szybka

Gratuluje wygranej KRIS W!

krisw

Czytam tak od roku Wasze opinie o firmie i ich władcach i zastanawiam się czy będąc jeszcze jej pracownikami mówicie to głośno na spotkaniach regionalnych czy firmowych. Może niektórzy tak ale większość nie, chociaż z mojego 5,5 letniego doświadczenia wynika że warto mówić. Jeśli nawet to do nich nie dotrze ( władców ) a na pewno NIE to pozbędą się Was i nie będziecie mieli kłopotu z lojalką.Tak było ze mną i to ja jestem który poszedł z nimi do sądu i teraz, w dniu dzisiejszym wiem ze po ponad roku wygrałem gdyż Sąd oddalił ich apelację. Marku napadli tak to można nazwać Julitę, mnie zaprosili na budżetowanie i załatwili tak jak to opisał Miłosz 09.07.2014, tak jak załatwili wielu innych. Ta wygrana cieszy ale najbardziej cieszy mnie fakt że w ich ocenie jako najgorszy handlowiec, zabrałem im na dzień dzisiejszy z mojego terenu ładnych parę milionów złotych a oni przez ten rok nawet nie potrafili zatrudnić nowego handlowca. Ale jak może być inaczej kiedy to co piszecie o firmie i atmosferze panującej w niej jest prawdą. Kuriozum jest często opiniowany tu DH który zamiast instynktu handlowca tak potrzebnego na tym stanowisku kieruje się ponad miarę rozwiniętą mentalnością windykatora w stosunku do podległych mu pracowników a w szczególności do tych którzy odeszli lub chcą odejść. Szkoda tej firmy ale sama sobie jest winna. Dziwi mnie tylko brak reakcji Szefa Szefów ale to jego małpy i jego cyrk.

barbara

jak to o czym tam rządzi sekta z dalgety :)

szoguno

ludzie , przeciez tam mozna by pozakładac tyle spraw cywilnych o obrażanie, pomówienia, defraudacje ...tylko kazdy nie chche mieszac się i chce jak najszybciej odciac sie do OR... ta firma to smutek i zagrywki jak w obecnym gimnazjum... szkoda tylko ze nadal wazelina króluje nawet w momencie gdy okręt tonie....

anonim

(usunięte przez administratora)

miłosz

Dyr.Regionalni tzw.górze mydlą oczy że ostro pracują itd.a góra jest o kilkadziesiąt km od tzw.dyr. i do końca nie widzi problemu. A niektórzy dyr.reg.,,leja górze wode" że ciężko ptacują.rZ

anonim

(usunięte przez administratora)

obszarowiec

Kolego Drogi na początek zamów wapno i nasiona.Potem mozemy porozmawiac o logistyce.

Młody

Osadkowski Raiffeisen już nie długo Raiffeisen !!! bo zostawił nas udziałowiec niemiecki :(((((((((((((((((( nie mamy już bogatego wuja. Ach co to będzie ...

miłosz
@Młody 11.08.2014 13:09
Osadkowski Raiffeisen już nie długo Raiffeisen !!! bo zostawił nas udziałowiec niemiecki :(((((((((((((((((( nie mamy już bogat...

Co będzie ?!będzie dobra mina do złej gry i dalej będą mówić że to firma ,,exkluzywna ,,a klienci już nie łykają tych bajerów że dostawa 24 ha etc.................. Zobaczcie ile osób pouciekało z tej firmy, a niestety nie widać żeby nowi przychodzili. Nie polecam tej firmy -przepracowałem tam trochę i w miare się wymiksowałem.

oczko
@miłosz 03.09.2014 18:02
Co będzie ?!będzie dobra mina do złej gry i dalej będą mówić że to firma ,,exkluzywna ,,a klienci już nie łykają tych bajerów ż...

Popieram opinie kolegi,ale nie ma tego złego co by na dobre wyszlo.Teraz pracuje w innej firmie i zarabiam dla nich i dla siebie naprawde duze pieniadze.Niestety góra OR nie potrafiła docenic pracownika.

kazik

do Pegasus - 2014-08-06 23:09:23 Nie wiemy nic o dziale z Oleśnicy, bo to Osadkowski SA firma jest. Musisz popytać bliżej. To forum jest o firmie Osadkowski Raiffeisen. pozdro

gosc

Na rynku mamy wielu dystrybutorów z którymi naprawdę warto współpracować- Osadkowski R. do nich niestety nie należy.

Pegasus

W Oleśnicy potrzebują specjalisty d/s logistyki. Ktos może coś bliżej powiedzieć jak w tym dziale wygląda atmosfera i zarobki ? z góry dzieki

handlowiec

do hmmmm... Wygląda mi na to że to słowa prezesa :)i to chodzi o kwestię tych dopłat :)piękna wypowiedź ....

klient

nie polecam firmy Osadkowski.

Michał

Do wifi - 2014-07-24 13:49:36 ,, może szefostwo się zastanowi gdzie leży problem " Wiesz, gdzie leży problem? Problem, leży w sercu firmy tzn: Dyr. handlowy, Dyr. regionalni to tu jest problem. Pozwalniali ludzi co naprawdę znali temat, a pozatrudniali pseudo fachowców co na dzień dobry kłamali, aby tylko dostać pracę. Za błędy tych pseudo fachowców i ich chore pomysły cierpią zwykli pracownicy. bo to na nich odbija się i zwala się winę. Logistyka, obsadzona ludźmi bez doświadczenia i wiedzy motający się, bojący się odpowiedzialności i decyzyjności dyr. handlowego czy dyr. skupu zbóż to jest chore.

hmmmm

Tak mówimy – nic nie piszemy i nie przekazujemy w formie pisemnej. Ja jestem w tej chwili zajęty tylko i wyłącznie tą sprawą i w poniedziałek po serii konsultacji podam więcej szczegółów jak podejdziemy do sprawy. Proszę Was również o szczególne podejście do sprawy i uspokojenie wszystkich rozmówców-rolników(na tyle na ile jest to możliwe). ( i kto to mówi ???)

rolnik z Lubuskiego

Do witek - 2014-07-22 17:55:23 oraz Maciek - 2014-07-23 11:44:39 Tak dokładnie tak, zapomniało im się... ja mam problem z nasionami, mieli mi zwrócić kase ale prezes dzwonił i prosił, abym zadośćuczynienie odebrał u nich w towarze. Odebrał bym ale towar mają w cenie na pewno nie aktualnej. Nie wiem jak to się skończy, na pewno oficjalnie muszę się na nich obrazić i zaprzestać kupować śor, nasiona i nawóz. O handlu zbożem nie ma mowy jak na razie z nimi.

Maciek

Do Witek ... Z doświadczenia to firma nie zgłosiła do agencji na czas i rolnicy biorący od nich rzeczy dotowane dotacji nie otrzymali , sam mam ten problem firma miała wpłacać i co na razie echo .... Taki profesjonalizm że zapomnieli o swoich klientach .

anonim

(usunięte przez administratora)

kermit

Szukają 7 osób- bo wiekszosc ucieka z tej firmy a nikt szanujący sie nie chce w niej pracowac.

kermit
@kermit 25.07.2014 14:03
Szukają 7 osób- bo wiekszosc ucieka z tej firmy a nikt szanujący sie nie chce w niej pracowac.

Zgadzam sie z Tobą (usunięte przez administratora)Dyr.regionalni to jest wielki problem bo kolesie ścieme walą jak z nut żeby tylko ratowac swoją skórę. A co niektórzy nie mają pojecia o pełnieniu tej funkcji.

Antek

Do śmiało... Ja pracuję ale daję nogę i zabieram swoich ludzi ;) wcale nie jest tu tak słodko . Na początku milusio , odlotowo aż za słodko. A potem wychodzi szydło z worka. Szkoda sobie tą firmą głowę zawracać .Lojalki od początku- oczywiście na ich korzyść tak żeby zgnoić handlowca . W razie jak by dał dyla :)

rolnik postępowy

Do jokod - 2014-07-16 14:52:25 a co ty myślisz że katalog to za darmochę jest? Agro puzle mają swoje drugie dno, podobnie jest na wzór Katalogu Orlen lub Bp. Wachlarz towaru mają to prawda, ale te ceny są masakryczne... ale jak to mówią, obsługa klienta zamówienie i dostawa 24 h kosztuje. Czasami korzystam, ale ostatnio w sytuacjach gardłowych, wolę poszukać cos taniej u konkurencji

śmiało

Spotkaj się. Porozmawiaj. Będziesz miał własne zdanie wyrobione. Na tego typu portalach jest tylko narzekanie i pranie brudów tych co już nie pracują

były dyrektor

Wymieniono kadrę zarządzającą bo za dużo wiedziała, zatrudniono nową gdyż można nowymi sterować i manipulować. Po jakimś czasie i nowi się skumali co jest grane i co..... zwolniono ich i zatrudniono nowych. I proszę mi tu kitów nie wciskać, że na tym portalu są ludzie mało pracowici albo tacy, którzy nie awansowali lub są zawistni, bo to pitolenie bzdur, bzdur wierutnych. Takie kity to i nasz rząd wciska nam jak i zarządzający firmą OR. do phil - 2014-07-15 18:09:17 nie wypowiadam się co do twojego doświadczenia bo cię nie znam, ale ja tam przepracowałem ładnych parę lat i wiem o czym mówię.

Handlowiec

Hmmm, tylko dlaczego wymieniono kadrę zarządzająca??? moze nie trzeba bylo duzo robic zeby zarobić? Wiem.... bo pracowałem !!!

phil

z mojego długiego okresu życia i przepracowania po kilka lat w wielu firmach, dochodzę do wniosku ze na takich portalach wyrażają opinie te negatywne ludzie albo molo pracowici, albo tacy którzy liczyli byc moze na awanse ale ich nie otrzymali, albo zawistni! moze to ich sposob zadośćuczynienia, nie wiem, ale ja nigdy sie nie sugeruje opiniami z takich stron, bo z doswiadczenia wynika ze okazuje sie iż jest zupełnie na odwrót!

TB

Do Bierutów - 2014-07-14 08:50:58 o co chodzi z tą niepełnosprawną osobą i jej mieszkaniem? (usunięte przez administratora)

handlowiec

wow, też chcę takie świadectwo :)

Zostaw opinię o Osadkowski Raiffeisen Sp. z o.o. - Obłaczkowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Osadkowski Raiffeisen Sp. z o.o.