Romanse w pracy na porządku dziennym wpływa to na pracowników szef traci autorytet Przez wybieranie sobie pracy przez adorowane pracownice powstaje konflikt interesów i firma traci na szacunku
Amanda
06.05.2026 10:58
W jakim sensie takie zachowanie szefa wpływa na pracowników - ludzie odchodzą przez to z pracy czy o co chodzi? Te "romanse" i "adorowanie pracownic" ma też wpływ na awanse albo wysokość premii?
Planum
12.03.2026 22:50
Asystent AI
Hej,
ktoś pracuje teraz jako operator prasy krawędziowej CNC? Jest tu widełki od 5384 do 9700 zł brutto na umowie o pracę. Czy takie doświadczenie naprawdę warte tej górnej stawki i czy wypłaty są zawsze na czas?
Wymagane jest wykształcenie mechaniczne lub pokrewne. W ofercie piszą o terminowych wypłatach i stabilnej umowie. Trzeba czytać dokumentację techniczną i znać obsługę komputera.
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Asia
06.03.2026 12:19
Dość szerokie te zarobki dla Operatora obecnie oferują, 5 384 – 9 700 zł brutto 🤔 Dobrze byłoby mieć to około 7 tyś już na rekę, wiadomo. Dostał ktoś tyle juz na start, czy swoje trzeba przepracować?🙂
To prawda z tą atmosfera, która ktoś teraz niedawno opisał? Bywa jakoś dołująco? Ale dlaczego, co na nią wpływa? Kiedyś chciałam tu aplikować na obsługę, ciekawe czy będą jeszcze szukać?
kandydat
23.02.2024 11:40
cały czas szukają ale z angielskim
20.08.2024 18:30
Na jakim poziomie ten angielski? Sprawdzają poziom podczas rozmowy rekrutacyjnej?
Zainteresowany
27.12.2023 18:42
Witam, jakie są mniej więcej zarobki netto w tej firmie na obsłudze klienta?
Po rozmowie telefonicznej i spotkaniu online z rekruterem i przyszłym managerem mam bardzo negatywna opinie. Na spotkaniu: dokładnie te same pytania, na które już wcześniej były zadane przez telefon, próby dewaluacji mojego doświadczenia przez managera, strata czasu, ponieważ organizacja miała na to stanowisko dużo niższy budżet niż widełki dwukrotnie przeze mnie przedstawione. Po spotkaniu: brak informacji zwrotnej pomimo obietnicy kontaktu w ciągu tygodnia… Oferowane warunki zatrudnienia są mocno niestabilne. atmosfera podczas rekrutacji również nie robi dobrego wrażenia.
WorkingMan
28.06.2023 01:38
Na jakie stanowisko aplikowałeś? Do jakiego działu? Dawno miałeś rozmowę?
Cinderala
28.06.2023 01:41
co masz na myśli pisząc mocno niestabilne warunki zatrudnienia?
Magda
18.04.2023 20:27
Czy firma podczas rekrutacji(po rozmowie) daje informacje zwrotna każdemu kandydatowi bez względu na jej wynik? Czy jest tak ze mowi się ze informacja zwrotna do tygodnia czasu a informacji brak ?
Porta Poti
02.03.2023 11:14
W CM International atmosfera jest przeciwieństwem rodzinnej - krzyk i obgadywanie jest tu na porządku dziennym. Radzę nie nastawiać się na podwyżki i rozwój zawodowy. Słabe zorganizowanie zespołów i brak należytego wprowadzenia w obowiązki. Nie polecam
Porta Poti
19.03.2023 14:55
Nawet po tej odpowiedzi można poznać panującą tu atmosferę. Takie pasywno-agresywne komentarze to norma ze strony wyżej postawionych pracowników. Nie wypisuję tu płaczy czy żali tylko opinię do której mam prawo i przestrogę dla potencjalnych pracowników. Nie muszę mieć doświadczenia w budowaniu zespołów żeby wiedzieć, że tak nie powinna funkcjonować szanująca się firma, więc będę się wypowiadać. Zatrudniając się do CMI oferowaliście mi RODZINNĄ ATMOSFERĘ, która miała wyróżniać waszą firmę na tle innych podobnych wielkościowo. Uważam tą odpowiedź za nieprofesjonalną i taki ton nie przystoi międzynarodowej firmie zatrudniającej 200+ pracowników.
23.03.2023 15:57
ja dostałam podwyżkę i mam super ekipę. Także nie zgodzę się z tą opinią
Halina
26.02.2023 14:08
Jeszcze miesiąc temu podobno na administrację szukali, skoro ogłoszenia nie widać już tzn., że na okresie próbnym ktoś pracuje? Pytam, bo speca od sprzedaży aktualnie poszukują i ciekawa jestem ile okres próbny trwa, bo go podkreślili ale nie doprecyzowali. Poda ktoś także widełki, bo ich zabrakło?
WorkingMan
09.03.2023 00:36
Okres próbny max 3miesiące , min miesiąc. Do działu handlowego są jeszcze miejsca.
Żaneta
26.01.2023 21:13
Obecnie rekrutuja na stawnowisko asystenta ds. Administaracyjnych i kadr. Jak wygląda praca w biurze ? Jak atmosfera ? Jaki jest zarząd firmy ? Jakich można spodziewać się zarobków?
15.08.2022 12:29
Jak dla mnie to mega robota, fajni ludzie i z kierownictwem da się dogadać.
PENA
08.07.2021 16:40
Firma super fajna ,atmosfera wspaniała a ludzie .... nie spodkałem lepszej załogi ! Gdyby nie te 500 zł więcej w innej firmie (smutnej) to bym nie zmieniał, newer .
kikimora
15.04.2022 09:03
Na powyzce mi nie zalezy, jestem na emerytyrze i chce robic co kolwiek aby nie zgupiec w domu. Mieszkam blisko, wiec jak mnie wkurza to wyjde i wiecej nie wróce.
Ewa
05.02.2022 12:31
To ile na tej produkcji płacicie w 2022, skoro w 2018 roku były dwa tysiące do dwóch dwieście? Dalej najniższa?
07.02.2022 13:43
Nikt w CMI nie zarabia najniższej krajowej :)
01.03.2022 15:20
Ale na jakie stanowisko? Z jakimi umiejętnościami? Jakie masz dodatkowe atuty? Czy znasz jakiś język? Czy może świetnie sobie radzisz w negocjacjach? A może jesteś mistrzem lutownicy?
Chcesz pracować? Czy siedzieć i dostawać kasę? - to chyba pytanie kluczowe :)
Oferty są dostępne na portalach. Można sprawdzić od jakiej stawki się zaczyna.
Anna
08.12.2021 20:43
Przepracowałam w firmie około dwa lata. W firmie łatwo o awans jeśli jesteś zaradny i po niego pójdziesz jednak wynagrodzenie nie zostaje adekwatnie podniesione. Mało tego najczęściej nie jest adekwatne do ilości obowiązków i odpowiedzialności. Firma jest już średniej wielkości, jednak występuje w niej nepotyzm. Rodzina / znajomi dostają z łatwością prace i wysokie stanowiska bez jakichkolwiek kwalifikacji lub nawet zaangażowania. Byłam świadkiem zwolnienia wykwalifikowanej i bardzo wydajnej osoby aby zwolnić miejsce znajomemu i nie tylko. Nerwowa atmosfera, kłótnie i krzyki są na porządku dziennym od samego prezesa przez innych przełożonych, więc jeśli nie będziesz w stanie przywyknąć to będzie Ci ciężko pracować. Brak konsekwencji w przypadku niedopełnienia obowiązków (na plus jeśli komuś często się zdarza). Firma trzyma się dzięki dobrej woli tych którzy chcą pracować i chcą jak najlepiej wykonać swoją prace. Do CM International przyjmują bez kwalifikacji - wszystkiego uczą albo nauczysz się sam. Nie wymagają języków. Podsumowując nie jest najgorzej ale jeśli masz inną opcję to polecam najpierw ją sprawdzić.
CMI
23.12.2021 22:59
Droga Anno , Oczywiście masz prawo do swojej opinii i nie będę jej podważał. Jednak w twojej wypowiedzi pełno jest nie tyle opinii co zwyczajnych kłamstw. Nie wiem dlaczego i nie wiem czy specjalnie napisałaś to w ten sposób ale czuję się w obowiązku sprostować twoją wypowiedź.
1) "Łatwy awans" - awans nigdy i nigdzie nie jest łatwy. Jest to trudne zarówno dla promującego jak i promowanego z wielu powodów. CMI jest w fazie bardzo szybkiego wzrostu, firma przyjęła strategie promowania organicznego. W pierwszej kolejności szukamy liderów/managerów na własnym podwórku jeśli wśród pracowników jest osoba która wyróżnia się na tle innych to chcemy aby miała pierwszeństwo do objęcia stanowiska. Jeśli takiej osoby nie ma, zaczynamy rekrutacje zewnętrzną. Ponieważ jak już wspomniałem CMI rośnie bardzo szybko, zapotrzebowanie na liderów i managerów jest spore.To oni bowiem tworzą strukturę która umożliwia dalszy wzrost.To zapotrzebowanie (dla kogoś kto tego nie rozumie) może dawać złudne wrażenie "łatwego awansu" podczas gdy tak na prawdę firma ma po prostu duże zapotrzebowanie na liderów .
2) Wynagrodzenie i obowiązki. Ciężko z tym dyskutować, każdemu zawsze wydaje się że robi zbyt dużo za zbyt mało . Ten problem jest stary jak świat, i bardzo powszechny nie wydaje mi się aby CMI było wyjątkowe w tym temacie.
3) Rodzina/Znajomi - nie mam pojęcia skąd wzięłaś informacje o rodzinie na wyższych stanowiskach, bzdura. Czyja rodzina? W CMI nie pracujemy " po rodzinie" Jeśli masz choćby jeden przykład układów rodzinnych udowodnij że mówię nie prawdę.
Czy w CMI zatrudniamy znajomych? Oczywiście! Jak tylko pojawia się potrzeba zatrudnienia kogokolwiek, na jakiekolwiek stanowisko pierwsze co robimy to pytamy ludzi czy znają kogoś kto by się nadawał. Dlaczego? Bo jest to ktoś z polecenia o kim wiadomo więcej niż o osobie "z ulicy". Twoje stwierdzenie o przyjmowaniu i promowaniu ludzi bez kwalifikacji czy nawet zaangażowania jest po prostu śmieszne. Nie da się zbudować firmy jaką jest dziś CMI stawiając na kluczowych stanowiskach nieodpowiednich ludzi. Z całym szacunkiem ale jakie ty posiadasz doświadczenie w tym temacie ,aby stwierdzić czy dana osoba jest odpowiednia na dane stanowisko? Troszkę skromności.
4) Byłaś świadkiem zwolnienia wykwalifikowanej i bardzo wydajnej osoby, wiem, wszyscy byliśmy. Była to bardzo ciężka decyzja i duża starta dla firmy. Nie myślisz chyba że tylko ty widziałaś potencjał w Ani?. Mimo tego że nie muszę ,to wytłumaczę ,żeby pokazać jak bardzo pochopny i niesprawiedliwy jest twój komentarz .Sprawa była wynikiem wybuchu pandemii, jak zapewne wiesz sytuacja wielu firm mocno się skomplikowała, CMI nie było wyjątkiem. Potrzebowaliśmy osoby z innym zestawem cech ( jak już pisałem wyżej, najpierw pytamy ludzi czy kogoś znają i tak się złożyło że znali). Na utrzymanie obu osób firma nie mogła sobie pozwolić i dlatego też tak się stało.Na decyzje miało więc wpływ wiele czynników i do dzisiaj żałuję. Ale jak widzisz jest to trochę bardziej skomplikowane niż tylko "zwolnić miejsce znajomemu". Nie posiadasz wiedzy w tym temacie ale zakładasz że to co ci się wydaje jest słuszne.
5)Nerwowa atmosfera ,kłótnie i krzyki. Tak, w CMI bywa głośno.Mamy charakternych ludzi którzy emocje noszą jak odzież. Pracujemy nad tym :) jest jak napisałaś.
6) Brak konsekwencji w przypadku niedopełnienia obowiązków- znowu, problem stary jak świat.Ludzie popełniają błędy. Leniuszków nie lubimy ale za błędy karać ludzi nie będziemy, każdemu może się zdarzyć :)
7) Teraz będzie moje ulubione :) "Firma trzyma się dzięki dobrej woli tych którzy chcą pracować i chcą jak najlepiej wykonać swoją prace" :)
Firma trzyma się bo jest dobrze zarządzana. W CMI nie ma ludzi którzy nie chcą pracować, ludzie pracują z dobrej woli?:) rozumiem że charytatywnie ? Aniu, firma ma obowiązki wobec pracowników i dba o nich a pracownicy mają obowiązki wobec firmy i dbają o nią. Inaczej nie miało by to sensu.
8) Do CMI przyjmują bez kwalifikacji - nie do końca. Po pierwsze musisz pasować do zespołu i chcieć się czegoś nauczyć. Kwalifikacje to też twoje cechy, zaangażowanie, pracowitość. Nie tylko umiejętności typu lutowanie, spawania. Nikt nie uczy się sam, wszystko jest wyjaśniane.
9) Kolejny hit :) "nie wymagają języków" - już samo to że w nazwie firmy jest "International"sugerowało by że jednak języki w firmie są potrzebne :) Dokładając do tego fakt że 95% naszych klientów to firmy zagraniczne ,stwierdzenie że nie wymagamy znajomości języków jest chyba mylące dla czytających twój wpis. Owszem, na stanowiskach produkcyjnych nie wymagamy ale na innych już tak( chociażby w dziale handlowym)
Tyle z mojej strony, bardzo mnie zdziwił twój wpis bo wszyscy w firmie bardzo cie lubili i wydawało się że i tobie źle z nami nie było.Bądź co. bądź jednak coś cię 2 lata trzymało :) Nie twierdzę że jest idealnie, nigdzie nie jest ale bądźmy uczciwi w ocenie.
Pozdrawiam.
Antysystem
06.08.2018 16:54
2000-2200 na reke w 2018! We Wro???
10 lat temu taka kasa starczyla na normalne zycie...
anonymous
28.08.2018 18:32
W tej chwili na produkcji maja juz 2.5-3 tys na reke
Wiec nawet 2300 jak ktos ugra to nic...
Pozd
Heron.
18.04.2021 14:50
Bzdura! Firma beznadziejna , szkoda czasu , (usunięte przez administratora) , brak szacunku do jakości, ciągła rotacja powoduje ,że urządzenia to (usunięte przez administratora) . Nikomu nie polecam !
Jarosław
03.03.2021 11:26
Witam. Chcę dowiedzieć się, czy osoby bez żadnego doświadczenia zawodowego również są mile widziane w strukturach firmy CM International? Chciałbym się tego własnie od Was dowiedzieć, dlatego liczę, że ktoś z Was po prostu będzie to wiedział i napisze. Mogę na Was liczyć?
ABC
06.03.2021 11:40
Jarosławie jak najbardziej osoby bez doswiadczenia sa mile widziane poniewaz wszystkiego nauczymy. Praca nie jest trudna ani ciezka. Licza sie checi do pracy i zdolnosci manualne. Jesli jestes zainteresowany pracą w milym zespole to zapraszamy
Michał
25.04.2020 14:40
A tam łatwo o awans ?
Joanna
03.03.2021 08:34
Panie Michale,
Większość managerów wypracowała sobie stanowisko doświadczeniem i latami pracy na szeregowych stanowiskach.
Nie ma tu ludzi zerwanych z przysłowiowej choinki,którzy nagle zarzadzaja.
Mysle,że udało mi się Panu odpowiedzieć- możliwości są.
..............................
10.12.2019 08:40
ZAROBKI MIEDZY 2100-2300 LUDZIE FAŁSZYWI I CHAMSCY,MŚCIWI SZCZEGÓLNIE CI NA STANOWISKACH NIE FIZYCZNYCH PRACA ZALEŻY GDZIE TRAFISZ SĄ PRZERĄBANE STANOWISKA NP CAŁY CZAS PRZY SZLIFIERCE KONTOWEJ ZA NAJNIZSZĄ KRAJOWĄ JEŚLI NIE NALEŻYSZ DO KLANU DO BĘDZIE CI TAM ŻLE NA SZACUNEK TAM NIE LICZ
Krzysztof
31.01.2020 15:14
Nikt nie zarabia 2100. O zarobkach można śmiało dowiedzieć się na rozmowie lub ofertach pracy. Zawsze można się dogadać, kwestia doswiadczenia i umiejętności
12.03.2020 16:45
wiadomo, że z doświadczeniem możesz liczyć na większą stawkę. jak będzie ci zalerzało to i mozesz liczyc na wieksza kase
Nat
25.02.2020 11:57
@Bożena jesteś może na etapie aplikowania? Czy jesteś już po? Orientujesz się czy są/będą jakieś przyjęcia na dział produkcji?
12.03.2020 16:43
cały czas zatrudniają.
Nat
22.02.2020 10:15
Orientuje się ktoś czy mają być jakieś przyjęcia w najbliższym czasie?
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CM International?
Bożena
16.09.2018 11:43
@lulu To dobrze, że jesteś zainteresowany podjęciem współpracy z firmą CM International. Jesteś już na etapie aplikowania, czy to nadal dopiero przed Tobą? Informuj nas o swoich dalszych decyzjach.
@ELP Jak można wywnioskować z twoich wpisów - masz sporą wiedzę na temat tego pracodawcy. Może powiesz nam, czy firma przyjmuje osoby, które posiadają niewielkie doświadczenie zawodowe?
ELP
15.10.2018 12:15
Bez doświadczenia i z doświadczeniem (zależy jakie stanowisko). Ale na miejscu wszystkiego mnie nauczyli, więc bez problemu
lulu
03.08.2018 16:08
Hej, napiszcie proszę na jakie zarobki można liczyć na stanowisku pracownika produkcji? Jak wyglądają obowiazki? czy praca jest na 3 zmiany?
ELP
27.08.2018 14:47
Praca jedno zmianowa. Od 8-16 albo od 6-14 (zależy na której produkcji)
anonymous
25.05.2018 22:13
I am looking for a job in Poland. do you help me?
Patryk
22.03.2018 18:38
Nie polecam firmy.
Strata czasu, ludzie udają miłych a obrabiają Cię za plecami. Pieniądze nie są otrzymywane są na czas.
Jak chcecie być nikim w tej firmie to wymarzone miejsce dla Was.
P
17.04.2018 15:49
Patryk/Tomek czy jakkolwiek się tam nazywasz, trzeba było wpisać swoje prawdziwe imię
ExtraLongP :)
09.05.2018 22:34
Patryk/Tomek dla Twojej informacji w CMI jest grupa ludzi, która z firmą związana jest od wielu lat. Cały zespół z 2012/13 roku pracuje nadal w CM :) i to cieszy! Jeśli jest tak jak piszesz to dziwne, że nadal tkwią w tej beznadziei :) W firmie jest tak jak pisze @Bożena . CM intensywnie się rozwija i ciągle rekrutuje nowych pracowników, o których dba. To jak CMI wygląda dzisiaj jest najlepszym dowodem na to że ludziom pracuje się tam dobrze. Jeśli firma dba o ludzi,oni dbają o firmę .
Bożena
18.04.2018 16:49
@Patryk Czy mógłbyś napisać w takim razie coś więcej o tym, o czym wspomniałeś?
Atmosfera w firmie jest bardzo ważna.
@P Portal gowork.pl nie bez powodu oferuje możliwość wypowiedzenia się anonimowo, więc nie naciskajmy na to, aby ktoś podpisał się swoim imieniem i nazwiskiem.
Natomiast rozumiem, że także jesteś bądź byłeś pracownikiem firmy CM International, więc czy mógłbyś wyrazić swoją merytoryczną opinię na temat tego pracodawcy?
P
24.04.2018 14:12
Tak, jestem pracownikiem. Atmosfera w pracy jest świetna. Młody zespół, zawsze można dogadać się z przełożonym, pieniądze są na czas. Dlatego dziwi mnie opis @Patryk/Tomek-Może nie jesteś zbyt otwartą osobą i nie za bardzo zżyłeś/zżyłaś się z ekipą. To pierwsze miejsce w jakim pracuje, gdzie pracownicy traktują się jak rodzina. Z mojej strony - mogę jedynie polecić. PozdrawiaM!
Marcin
31.03.2018 06:34
Widziałem ogłoszenie na montera elektroniki, stawka 2k na okresie próbnym, 2,2k po trzech miesiącach. Jest szansa na wyższe zarobki na tym stanowisku, płacą jakieś premie?
produkcja
17.04.2018 15:50
Tak
Tomek
22.03.2018 18:52
Haha rodzinna atmosfera.
Pójdziecie to zobaczycie ta rodzinnie śmieszną atmosferę. Fałszywi ludzie, ale tam jest to norma
Jack
27.12.2016 14:07
Miejsce dla Młodych, Kreatywnych :)
Rodzinna atmosfera i partnerskie podejście do Pracownika.
kijon
18.04.2016 21:23
No ale jednak @czimi coś tam trzeba już umieć, fajnie, że okresu próbnego nie ma
Asia
22.12.2015 09:05
Bardzo fajna firma. Młody i twórczy zespół:) Świetna atmosfera w pracy, polecam :)
11.12.2015 12:54
radzionn
Przebieg rekrutacji
Rekrutacja przebiegła dość szybko. Bez zbędnych pytań typu -Opisz się w 3 słowach itp. Konkretnie i na temat.
Pytania
Czym się zajmujemy, dlaczego aplikujesz akurat na te stanowiska i parę pytań w j. angielskim.
W firmie panuje na prawdę miła/rodzinna atmosfera. Zarobki też niczego sobie. Ogólnie mała firma ale z perspektywami na dużą korporację.
admin
12.08.2015 20:22
Znacie firmę CM International sp. z o.o. od podszewki? Wiecie jaka atmosfera panuje między pracownikami, jaki charakter ma szef i czy dobrze płaci? Czekamy na Wasze komentarze!
Zostaw merytoryczną opinię o CM International S.A.
Nie przegap nowości o CM International S.A.!