Eltel Networks Rzeszów S.A.
2 14 6 1

Opinie o Eltel Networks Rzeszów S.A.

eltelowiec

Nie będę pisał już o tej firmie . bo już się uwolniłem z mocy faraona ale jest strasznie to jest firma dla bezdomnych nie życzę nikomu tej firmy . W Widełce dużo pracowników dobrych odeszło został jeszcze stary zarząd częściowy . Dziwi mnie to że sprzedali zakład i jeszcze siedzą i się mają dobrze oszukali pracowników zarobili na sprzedaży krocie powinni być zwolnieni wszyscy już dawno przez Eltel

Dorota
@eltelowiec 16.10.2018 16:06

Przypominam, że wypowiadasz się na forum publicznym. Co masz na myśli wspominając, że to "firma dla bezdomnych"? Co dokładnie chcesz przez to powiedzieć? Oskarżenie oszustwa to poważny zarzut niosący za sobą konsekwencje prawne. Przeanalizuj swoją wypowiedź nim umieścisz ją na forum.

EX elektromonter
@Dorota 07.11.2018 17:25

Dobrze napisał,w firmie są tak częste delegacje że można by nie mieć domu.

Dorota
@EX elektromonter 09.11.2018 15:08

Nie wiem, jak wygląda kwestia delegacji a zatem opieram się wyłącznie na Waszych komentarzach. Niemniej jednak, nie dla wszystkich jest to wada. Wręcz przeciwnie, niektórzy pracownicy mogą uznać to za zaletę. Czy można zrezygnować z udziału w konkretnej delegacji?

EX Elektromonter
@Dorota 13.11.2018 20:41

W firmie są tylko delegacje.

byłypracownik
@EX Elektromonter 14.11.2018 15:54

Delegacje delgacjami, każdy o tym wie że taki jest system pracy , pytanie tylko za co? Za pare zł jezdzic po całej Polsce ? W pierwszej lepszej firmie na start dostaniesz więcej niż po kilkunastu latach pracy w Eltelu, a tam dalej nie wiedzą dlaczego się ludzie zwalniają :D Nie wspominając już nawet o dziale transportu który od zawsze ma lewe ręce i nawet karty nie potrafi wypisać ponieważ "sie nie chce" , a co dopiero o przygotowaniu samochodu do trasy :D

Piotr W.
@Dorota 07.11.2018 17:25

Dorotka nie strasz nie strasz bo się zesrasz, konsekwencje prawne niesie za sobą działanie zarządu i dyrekcji eltala, który konsekwentnie nagina i łamie różne przepisy kodeksu pracy, żeby nie być gołosłownym choćby dojazdy do miejsca wykonywania pracy są z punktu widzenia prawa pracy traktowane jako czas pracy a w ewidencji eltela znika jak bród z ciuchów przy użyciu wanisza. Dorotka oszustwa są nagminne, naciąganie i granie na czas, to jest jeszcze stara szkoła z moskwy u waszych kumów. Stara gwardia się coraz bardziej boi i ma czego bo działanie na niekorzyść spółki w końcu przyniesie za sobą konsekwencje. Chcecie iść do pracy do eltela to idzcie tylko przygotujcie się na warunki nie przejrzyste i nie pewne, to, że spędzicie w domu może z 2 dni w miesiącu to prawda i musicie się z tym liczyć. Co do warunków życia w delegacji to proponuje wcześniej pooglądać discovery channal odcinek z podróżującymi cyganami po świecie - film będzie odpowiedni dla zastanawiających się jak wygląda zycie w eltelu, chociaż cyganie mają ładniejsze budy do spania. Chętnie nawiąże dyskusję z obrońcami eltela na merytoryczne i konkretne argumenty. Pozdrawiam Piotr W.

Dorota
@Piotr W. 20.11.2018 10:14

Zachowaj kulturę wypowiedzi na forum. Szczególnie w momencie, w którym prosisz o merytoryczną dyskusję, a używasz zwrotów niecenzuralnych. Jeżeli sytuacja wygląda tak, jak to opisujesz, są to sprawy, które powinny rozwiązać odpowiednie instytucje. Na forum dyskutujemy o opiniach na temat pracy, zatrudnia, czy atmosfery w firmie. Nikt nie będzie rozwiązywał tak poważnych spraw. Bezpodstawne oskarżenia także są karalne i należy o tym pamiętać.

Koralowa
@Dorota 21.11.2018 11:28

Widzę, że jest Pani obrońcą firmy. Jedynym na wielllllllu stronach i odosobnionym. 1 za wszystkich?

Wyzwolny z Niewoli

W tej firmie dobrze mają tylko co niektóre osoby z biura i parę osób pracujących na miejscu. Ale na takie stanowiska ciężko sie dostać ,bo większość dostała się po znajomości X lat temu. Natomiast na stanowiskach robotniczych ciągła poniewierka w delegacji i zasuwanie od świtu do zmierzchu za kiepskie pieniądze. Sobota,Niedziela a bywa nawet w święta.

To koniec

Dramat Panowie,nie zdziwię się jak nie długo Ukraina zacznie robić w tej firmie.

Dorota
@To koniec 03.12.2018 15:54

Co dokładnie chciałeś nam przekazać za pośrednictwem swojej opinii? Dlaczego wspominasz o osobach innej narodowości w tym kontekście? W jaki sposób pracownicy z innych krajów mieliby wpłynąć na wizerunek Eltel Networks? Bo rozumiem, że o to Ci chodzi?

To koniec
@Dorota 04.12.2018 15:42

W jaki sposób mieli by wpłynąć na wizerunek firmy? Proszę nie zadawać takich tępych pytań. Każdy wie,że pracownicy z Ukrainy to tańsza siła robocza,są zatrudniani tam gdzie brakuje Polskich rąk do pracy z oczywistych względów. (Czyli warunki pracy,płaca) Opisałem to specjalnie żeby Pani nie musiała zadawać kolejnych pytań. A jeśli dalej Pani nie kuma o co chodzi,to proszę jeszcze raz przeczytać wszystkie opinie w tym dziale i dogłębnie przeanalizować. Dziękuję za uwagę.

byłypracownik
@To koniec 03.12.2018 15:54

Nie martw się, ukraina na pewno nie zacznie robić, nie w takich warunkach i nie za te pieniądze .

Czarek
@byłypracownik 20.12.2018 13:36

Poza tym oni są tylko okresowo, póki mają pozwolenia. Będzie ciągła rotacja. Kiedyś może firma wyciągnie wnioski.

byłypracownik

Bardzo fajny temat odnośnie firmy Eltel Networks Rzeszów , pracowałem kilka dobrych lat więc moge coś dodać w temacie ;) Kilka lat do tyłu stawki może nie były jakies super ale firma płaciła za dojazdy, powroty z delegacji, wszystkie nadgodziny były płacone , warunki socjalne były dobre , firma zapewniała hotel gdzie człowiek mógł godnie odpocząć po przepracowanych 10 czasami 12 godzinach pracy i to bylo ok. Bardzo rzadko sie zdarzyło żeby ktoś odszedl z własnej woli. Ale nie o tym co było tylko to co jest teraz . Po "sprzedaniu" firmy dziwnym trafem nic sie nie opłaca . Za dojazdy w miejsce pracy firma nie płaci , to samo z powrotami, a wiadomo trzeba jezdzić po całym kraju . Za nadgodziny , które robić trzeba pracować również się nie płaci, jakiś dziwne wyrównywanie dniami wolnymi , tym bardziej że często trzeba było pracować w weekendy. Stawki jak na taka firmę to śmiech na sali, tym bardziej gdzie większość czasu spędza sie poza domem, a wymagania firma ma wilekie tylko względem czego? Cały czas trzaba byc dyspozycyjnym i na każde zawołanie. Młody człowiek który chce pracować i usłyszy na dzień dobry 13-14 zł za godzine w takich warunkach i poza domem z miejsca podziękuje , nie mówiąc o starszych i doświadczonych pracownikach którzy maja nie wiele wyższe wynagrodzenie... Tylu zwolnien firma chyba nigdy nie miała w tak krótkim czasie, odchodzili pracownicy z bardzo długimi stażami doświadczeniem i kwalifikacjami, dlaczego , wiadomo, firma nie miała nic w zamian nawet do zaoferowania żeby takigo pracownika zatrzymać . Pracownik w tych godzinach których dojeżdzał do pracy a czasami było to i nawet kilka godzin, miał w tym czasie wpisany urlop, to dopiero chore..... Dużo by jeszcze tak wymieniać , podsumowując , jeśli ktoś szuka pracy to nie tam , za te same pieniądze lub i lepsze znajdziecie prace na miejscu ;) Pozdrawiam

Paweł

@?Niezależny!, czy opisana sytuacja dotyczy Ciebie osobiście? Co wspólnego ma Twoja wypowiedź z bieżącym wątkiem? Przypominam, że wypowiadasz się na temat Eltel Networks w Rzeszowie. Mógłbyś rozwinąć swoją myśl? Czy aby na pewno Twoja opinia dotyczy tej firmy? Czekamy na Twoją odpowiedź.

Piotr
@Paweł 22.08.2018 14:51

Paweł Madaj to ty?

zaszyfrowana wiadomość

aktamra i ikluk eiwd ,maiwats ekdów i maiwardzop

dolar

Przyjdz z ojcem, bo cie nie rozumiem.?

anastazi77

Chyba twoja glupota przechodzi mutacje ?

łysy 44

tak to oni!!!dobrze myślisz kolego:-}

wóretnomortkelemaiwardzop

O jakich braci chodzi? Bo są tylko jedni … To o nich chodzi ? B?

dafik

Po prostu tragedia, nie polecam. Byłem na okresie probnym i w tej firmie czyste niewolnictwo! Slabe zarobki, delegacje tylko i wylacznie. Nigdy w zyciu.

niewolnik

Pracowałem kilka ładnych lat w tej firmie jako elektromonter/inżynier więc się mogę wypowiedzieć, tak jak ktoś już wspomniał wcześniej dopóki nie została sprzedana to było dobrze, teraz jest coraz gorzej. zacznę może od najważniejszych informacji: 1. Dojazd na budowy - nie płatny, płatne ma tylko osoba która kieruje pojazdem, reszta osób siedzi za darmo - co najlepsze, bedąc w delegacji 10 dni to weekendy w których jest najlepsza kasa bo są 50 i 100, są zabierane - przykładowo jadąc na budowe Krajnik (koło Szczecina) nie ma możliwosci żeby w ten sam dzień pójść do pracy a muszą Ci jakoś pokryć ten dzień więc zabierają Ci przepracowaną niedziele zeby nie wypłacić setek. Tak samo jest z dniami wolnymi po delegacji, wracając po 10 dniach w środe o 15 po pracy jest zjazd czwartek i piątek mamy wolny ale jest on pokryty godzinami które przepracowaliśmy przykładowo w sobote lub z tygodnia, czyli nadgodziny nie są płacone ale ucinane, pracując przykładowo w ciągu tygodnia do 17 co teraz jest bardzo rzadko bo ludzie pracują i po 18 godzin, zabierają Ci 2 godziny czyli pięćdziesiątki na dni wolne/dojazd. CHORE 2. Połowa ludzi w biurze jest po zawodówce czy technikum - czyste znajomości. 3. Jest dwóch sławnych braci ( chyba każdy zna i wie o kogo chodzi :) ) którzy mają wujka dyrektora - w skrócie mają życie jak w madrycie, zielonego pojęcia o pracy ale wpier..ają się wszędzie, wszystkim liżą cztery litery, siedzą w budowach na barakach i udają że coś robią. 4. Płatność - szkoda gadać, jeszcze parę lat temu było w miarę okej ale teraz siedząc w delegacji 10 dni i pracując po 10-12 godzin na mrozie gdzie było -15 i tak przez cały miesiąc nie zarobić nawet 3 tyś to jest kpina. 5. Wszędzie zwracają uwagę na BHP, ale ciągnąć kable na mrozie -18 i gdy nagle na budowę przyjechał BHP czy Inspektor pracy już nie pamiętam to od kierownika usłyszeliśmy żeby się szybko pochować i kabla jak coś nie ciągnęliśmy. Żart... 6. Praca na miejscu? Jest od groma, ale lepiej wynająć podwykonawce a nas wysyłają w delegacje, w skrócie na miejscu nie posiedzisz. 7. Stawka 15 zł brutto (hahaha), o podwyżkę nie ma mowy, jak to jeden dyrektor powiedział "jak ci dam podwyżkę to ci akord utnę i wyjdzie ci na jedno", są co prawda jakieś zwyżki akordowe ale marne i śmieszne bo człowieka nie ma w domu 20 - 25 dni w miesiącu. Główna siedziba jest w Olsztynie, w Widełce ciągle jest zwalanie winy że Olsztyna decyzja. Będąc na Krajniku w porze zimowej ekipy z Olsztyna pracowały do 16 a my do 17 lub dłużej. W dzień zjazdowy ekipy z Olsztyna wyjeżdżają 9-10 a my? 15 Lub później. Pracujesz po 10 godzin a karzą Ci pisać ze 8 godzin. W skrócie MASAKRA, nigdy więcej, robota w ciężkich warunkach, marne wynagrodzenie (a nawet śmieszne) wszędzie są podpier.dalacze i wieczne pretensje że za wolno lub za mało pracujemy.

?Niezależny!

Sukces Solidarności w Volkswagen Poznań. Zarząd firmy podjął decyzję o zatrudnieniu na umowę o pracę osób wykonujących pracę w Volkswagenie, ale zatrudnionych przez Agencję Pracy Tymczasowej.

Paweł

@Niezadowolony pracownik, rozumiem Twoje rozczarowanie, ale czy prócz wynagrodzenia za delegacje firma zapewnia tez inne dodatki takie jak pakiet socjalny? Jakie umowy proponuje firma, zlecenie, czy na czas określony? Dodaj kilka słów na temat atmosfery w pracy. Czy jesteś z niej zadowolony?

Paweł

@Elektromonter linii WN, pracujesz na wysokości? Czy dostajesz dodatek, za prace w trudnych warunkach? Piszesz, że praca jest wymagająca. Jakie trzeba mieć kwalifikacje i ukończone kursy, żeby się o nią ubiegać? Delegacje, w które wysyła cię firma są dodatkowo płatne?

Niezadowolony pracownik
@Paweł 11.06.2018 13:41

W tej firmie są tylko delegacje,a płacą jak Im się podoba,dodatków za pracę nie ma.

Niezadowolony pracownik
@Paweł 11.06.2018 13:41

Za pracę na wyskości**

Elektromonter linii WN

Nie polecam pracy na słupach w tej firmie ,bardzo kiepskie wynagrodzenie za tak cieżką i niebezpieczną pracę w dodatku w delegacji.

Paweł

@Niewolnik Eltela, nie rozumiem, co masz na myśli pisząc te słowa? Wypowiadasz się w wątku o firmie Eltel Networks, gdzie przyszli pracownicy poszukują informacji o pracodawcy u którego chcą się zatrudnić. Dziwi mnie więc Twoja obecność tutaj, skoro nie dodajesz żadnej opinii o firmie i próbujesz zniechęcać innych. Jeśli masz jakieś informacje o pracy w tej firmie dodaj obiektywną opinię, tak aby poszukujący pracy wiedzieli, czy warto do niej aplikować. Wszystkie opinie są mile widziane, o ile napisane są w sposób zgodny z zasadami kultury wypowiedzi i merytorycznie.

Jacek

Ile może zarobić inżynier budowy/eaz w tej firmie?

Paweł

Pojawiły się nowe oferty pracy w firmie Eltel Networks Rzeszów S.A. Lik do strony z ogłoszeniami : http://www.eltelnetworks.com/pl-pl/polska/kariera/kariera/oferty-pracy. @pis, czy mógłbyś napisąć więcej o pracy w tej firmie? Jeśli jesteś pracownikiem, Twoja opinia może być bardzo pomocna.

Niewolnik Eltela
@Paweł 29.05.2018 08:26

Daj już spokój gościu z tą firmą.

pis

Cześ zarządu została zwolniona cześć zarządu jeszcze rządzi chodź nie powinni bo sprzedali zakład Eltelowi sami powinni się zwolnić już dawno powinni się wstydzić co zrobili dobrego sami się wzbogacili przy sprzedaży kosztem pracowników nabrali ludzi

Paweł

@Xxxxx Twoja opinia jest bardzo krótka i zawiera wyłącznie dwa zdania. Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź i napisać, co miałeś na myśli? Czy zgadzasz się z opinią @Xx, który napisał, że to praca w ciężkich warunkach? Jak wygląda kwestia zarobków w Eltel Networks Rzeszów S.A., czy są konkurencyjne na tle innych firm z tej branży?

Xxxxx

Szkoda pisać na temat tej firmy.Dobra firma dla bezdomnych

Nie polecam !!!!

Oddział w Widełce -Dużo kadry bez wyksztalcenia kierunkowego - tacy robią kariery donosząc!!! NIE POLECAM!!!! Małe pensje i tylko delegacja!!!

siwy

nastąpiły nowe zasady pracy , a mianowicie praca 10 godzin i pisanie 8 - niewolnictwo . najgorsze jest to ,że ludzie sie godzą na to wszystko za obietnicę większego zarobku - obiecanki . Zarobki spadają z miesiąca na miesiąc . Nie polecam .

Paweł

@pracownik Rozumiem, że jedyne Twoje zastrzeżenia do pracy w firmie Eltel Networks Rzeszów S.A., dotyczą godzin pracy? Jak oceniasz pozostałe aspekty pracy w tej firmie, na przykład wynagrodzenie i narzędzie pracy? Czy jesteś z tych rzeczy zadowolony? Pozostali użytkownicy na pewno będą wdzięczni za napisanie kilku słów więcej.

Xx
@Paweł 12.04.2018 11:10

Dziadostwo ,wieczne delegacje ,wynagrodzenie bez rewelacji i robota często w ciężkich warunkach

pracownik

Nie wiem jaki to prezes czy Żyd czy Fin tu w Polsce mają się za Bogów bo nie ma związków niech tak rządzi w Finlandii to w tedy zobaczymy powinni wygnać takich pracodawców z naszego kraju wprowadzają nowe zasady dla pracownika 12 godzin jazdy do pracy to tak jakby nie był w pracy trzeba odrobić w niedziele i wiele innych zasad .Praca od rana do wieczora godziny nadliczbowe nie są uwidocznione na kwitku żeby nie budzić podejrzeń w razie kontroli gdzie jest PIP .A temu wszystkiemu jest winny stary zarząd bo było dobrze

Eltelowiec

Coraz gorzej się robi w tej firmie.Nie wiadomo co to będzie za niedługo.

pol

Nigdy więcej Eltela szkoda pisać

Eltel

Olsztyn już szykuje baraki dla Widełki.

pracownik
@Eltel 15.12.2017 22:14

To jest winny stary zarząd na ciele z prezesem mieli wszyscy dobrze sprzedali firmę to niech teraz słuchają pańskiej trąby i niech ciekają na zwolnienie

niewolnik

Pracowałem w firmie Eltel Networks w Widełce było dobrze dopóki nie została sprzedana Eltelowi straszne oszczędności zabrali wszystko obniżyli stawki godzinowe do najniższych i zwalniają pracowników niedługo Widełka przestanie istnieć jako zakład 3 dni chorobowego nie ma premi ani premi rocznej za dojazdy nie płacą każą robić soboty i niedziele za dojazd a w jakich warunkach pracownicy mieszkają w tych budach to starch nie wiem kto to wszystko robi czy z Olsztyna czy z Finlandii szkoda że to jest pracodawca z Finlandii i musiałem się zwolnić to nie jest firma to jest (usunięte przez administratora) od tej firmy z daleka jak chcesz dożyć emerytury Pracowałem w różnych firmach ale takiej nie widziałem , Praca od rana do nocy i tak cały rok nie ma prawa pracownika

Zostaw opinię o Eltel Networks Rzeszów S.A. - Widełka

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltel Networks Rzeszów S.A.