Dystrybucja Polska Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 48 ocen.

Opinie o Dystrybucja Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dystrybucja Polska Sp. z o.o.

Benek

Ciekawe czy były prezes BW został zwolniony z DP bo źle zarządzał firmą, a może chciał dobrze, a nowa ekipa chce wydoić kasę i ogłosić upadłość....ktoś może wie o co chodzi ???????

To ja Anty

Dp to powinna być wykupiona przez SkyPost i MbProfil

To ja NieZadowolony

Czy w dystrybucja się sprzedała? Czy już padała?

podwykonawca
@To ja NieZadowolony 21.11.2017 23:33
Czy w dystrybucja się sprzedała? Czy już padała?

ja dzisiaj dostałem kase....

Jepan

A my na pomorzu zoswawilismy ich w pieruny cztery lata temu, i już wtedy robiła się kaszanka. Te firmy tak działają, jedna powstaje maja zlecenia rozkwitają a potem przestają płacić i walą upadłość. Kto na tym traci, my podwykonawcy. Począwszy od Promotora czy 4printa nic się za bardzo nie zmienia. W dziesięcio letniej karierze ludzie oszukali mnie na jakieś 25tyś i od nikogo tego nie odzyskam już. Ale muszę przyznać że swoje zarobiłem i wpisałem to w koszty, takie ryzyko w tej branży. Pierdzielicie zlecenia DP i z Fakturami do komornika puki czas, bo im później tym mniej zobaczycie

podwykonawca

Wszystkie niepochlebne opinie to szczera prawda, byliśmy z moją żoną podwykonawcami, są winni nam 15tyś. Pseudo dyrektor nawet nie raczy odbierać od nas telefonów. Czy ktoś już wyrwał od nich kasę, my jesteśmy na etapie ponagleń, Pozdrawiam .

Były podwykonawca
@podwykonawca 09.11.2017 11:31
Wszystkie niepochlebne opinie to szczera prawda, byliśmy z moją żoną podwykonawcami, są winni nam 15tyś. Pseudo dyrektor nawet...

Witam, wiem BARDZO dobrze że ponaglenia nic nie dadzą! Polecam jak najszybciej skierować sprawę do sądu chociaż obawiam się że jest już za późno ????. Ja również byłem przedstawicielem w jednym z większych miast , niestety na dzień dzisiejszy ponad 20tyś w plecy. Obawiam się że będzie tak samo jak z firmą ID Marketing opowiadali wszystkim że będzie dobrze itd. A jak wyszło każdy wie.

podwynonawca
@Były podwykonawca 20.11.2017 13:04
Witam, wiem BARDZO dobrze że ponaglenia nic nie dadzą! Polecam jak najszybciej skierować sprawę do sądu chociaż obawiam się że...

z id marketing było trochę innaczej... jak przestali płacić w styczniu do do czerwca grosza nie zobaczyłem , w DP walczą i coś płacą. Mam nadziję, że im się uda bo niewyobrażam sobie żeby samo ctrl zostało, banda wyzyskiwaczy

Anty

Zuzanna widać,że ty z konkurencji.Dystrybucja jak każda firma Dobrze prosperowała,aż coś walnęło

Zuzanna

@Waldus - czy piszesz ten komentarz z perspektywy pracownika Dystrybucji Polskiej Sp. z o.o., czy jesteś może kontrahentem tej firmy? Napisz nam więcej o swoich doświadczeniach związanych z firmą. Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla osób, które są zainteresowani podjęcia zatrudnienia w Dystrybucja Polska Sp. z o.o.

Koleś
@Zuzanna 18.08.2017 16:59
@Waldus - czy piszesz ten komentarz z perspektywy pracownika Dystrybucji Polskiej Sp. z o.o., czy jesteś może kontrahentem tej...

Zuzanna Wybij sobie z głowy pracę w dystrybucji

Wiola
@Waldus 18.09.2017 08:09
Piszę z pozycji podwykonawcy. Współ[racowałem z nimi ponad 10 lat. Wszystko było ok z płatnościami. Bardzo rzadko zdarzały się...

Prosze osoby pokrzywdzone o kontakt kolportazulotki@wp.pl jestem bylym podwykonawca firma dystrybucja polska jest nam winna ponad 30tys.

Waldus

Zakonczylem wspolprace z firma. Sa winni mi ok. 20 tys. za niezaplacone faktury. Nie polecam to jest dramat.

Koleś
@Waldus 04.07.2017 10:04
Zakonczylem wspolprace z firma. Sa winni mi ok. 20 tys. za niezaplacone faktury. Nie polecam to jest dramat....

Już po dystrybucji , leżą na łopatkach

Zuzanna

@qwwaco wpływa na Twoją opinię o firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat pracy w firmie i obecnych warunków zatrudnienia.

qwwa

Dziadowska nie kompetentna firma nie polecam ,,,

e

tych ofertn jest znacznie więcej bo ich partnerem biznesowym RUCH S.A., który dysponuje Centrum Logistycznym w Warszawie oraz rozwiniętą siecią transportową

juz czas

człowiek dla nich jest zerem a zera zasiadają na stołkach... nadchodzi powoli kres układom wprowadzonym przez pewnych przedstawicieli pospólstwa

wiola

Jeżeli chodzi o zarobki to owszem niby dadzą zarobić ale zawsze znajdą jakaś dziurę aby nałożyć karę ta firma bardzo często nakłada kary na pracowników .O karze zawsze dowiadywalam się jak wpłynęła pensja na konto.Zero tłumaczeń itp zwalniają z dnia na dzień jeżeli człowiek robi się nie potrzebny,idziesz na spotkanie a mówią przykro nam już od 1 tego i tego nie pracujesz.Nie szanują wogole pracownika.Pierwsze 2 miesiące były piękne w tej firmie reszta masakra nerwy brak kasy na czas,wkładasz kasę w paliwo nie ma zwrotów a jak się upomnieć o swoje to dowidzenia.Nie polecam tej firmy jako pracodawcy a wiem co mówię bo pracowałam w DP .Przy starej kadrze było super teraz jest tragedia traktują bardzo źle człowieka .Nie polecam

przedstawiciel

Widziałem trzy oferty pracy na stronie firmy i wydaje się, ze nie mają jakichś wygurowanych wymagań. Wymagają przedewsystkim doświadczenia w sprzedaży usług i oczywiście mile widziane doświadczenie w branży pocztowo - kurierskiej, więc wymagania zgodne z profilem firmy, chyba się zgłosze a potem pomartwię się o wynagrodzenie, może zaproponują coś sensownego.

do dziubas

@dziubas, czyli co nieaktualne? Wnioskuję z komentarza, że tam pracujesz, więc masz info w z pierwszej ręki, tak?

ian

To może ktos aplikował ostatnio do Dystrybucji Polskiej i dostał jakikolwiek odzew, chociaz takie, że to nie aktualne..

dziubas

pewnie jak to często bywa, gdy nie ma się porządku w papierach i internecie - zapomnieli, że te oferty wiszą ciągle w necie

rambo

myślisz, że przez ponad dwa miesiące nie znaleźliby odpowiedniego kandydata na te stanowiska przy obecnym bezrobociu?

max

Pytanie do ludzi z Warszawy - powiedzcie czy od wrzesnia dzial przesylek zostal skasowany i teraz sa tylko ulotki? Jesli tak, to jakie stawki, dzienna czy za ulotke? Ile godzin dziennie i czy praca jest codziennie?

anonim

DP to porażka zero informacji od strony firmy brak rozliczenia szczegółowego oszuści nie wypłacili mi tyle co powinni oszukali mnie na 300 zł przy rozliczaniu końcowym nachodziłam się wiele km. a tak wszystkich potraktowano i obcinali wypłatę .

lolitka

w warszawie miało być 70 zł od dnia. Firma do tej pory nie wypłaciła nikomu pieniędzy, choć u niektórych mija miesiąc od term wypłaty. Kierownicy kręcą, że nie wiedzą co się dzieje, pieniądze od 3 tyg w piątek ''wchodzą'' mi na konto...ogólnie pozorują umowy--> tzn. niby coś wypełniasz, niby to wysyłają, a jak przychodzi co doczego to oni nie wiedzą co się dzieje z umowami tudzież z pieniędzmi. Sami oceńcie gdzie chcecie się zatrudniać... Tam panuje kompletny (usunięte przez administratora). pozdrawiam.

lolitka

To straszni (usunięte przez administratora)

sylwek

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszysko woza do mlyna czy prokuratura o tym wie

zargall@o2.pl

Witam wszystkich, Oddział w Białymstoku został zamknięty z dniem 31 lipca. Byłem ciekaw czy dostane chociaż pieniądze. Dostałem, całe 84 zł, a latałem po 1/3 Białegostoku. Tak, możecie się śmiać. Jeden z opisów tej firmy najlepiej podsumowuje pracę w DP przy roznoszenie druków bezadresowych "wolontariat". Szkoda, bo lubiłem swoją pracę. Świeże powietrze i ludzie. Pozostaje jeszcze sprawa podpisanych u nich weksli in blanco. Obym nie miał z nimi do czynienia w przyszłości w sądzie.

NADGORLIWY

WITAM. LISTONOSZE Z LODZI DOSTALI WYPLATE ZA LIPIEC .14.08.2013.

podwy......

Czy ktos dostal pieniadze za lipiec?!do tej pory nie wiadomo kiedy wystawia,moze ktos z was wie

tas

Nie wiem jak w innych miatach ale w Warszawie (podobno) od końca sierpnia rusza tylko dział ulotkowy. Żadnych danych na temat stawek i samej pracy. W każdym razie adresówka już nie ruszy.

podwy......

Za duze koszty,kupuja za tanio,a dokladali do interesu

doręczyciel DP

Jaki jest powód likwidacji adresówki w Dystrybucji Polskiej? Ma ktoś informacje na ten temat?

nick

na 100% nie

Doreczyciel

UWAGA DYSTRYBUCJA ZAMYKA ADRESÓWKE W CALEJ POLSCE CIEKAWE CZY UCZCIWIE WYPLACI WYPLATY CO DO GROSZA

wiarygodny

kary sa za lamanie regulaminu ; za brak czapki , torby firmowej itp. jak pomylisz skrzynki , czy jak zostawisz przesylke w plocie . . . . najgorsze sa te wekdle . . . . . nie polecam tej firmy . . . .konkurencja lepiej dba o pracownikow . . .

obecny pracownik

W nowych umowach sa praktycznie same kary od 500 zl do 10 tys.za najmniejsze niedociagniecia . . . weksel in blanco na 5 lat . . . i tak dlugo by jeszcze mowic . . . nie polecam . . . pracuje do końca miesiaca bo jeszcze mam stara umowe . . . Nowa umowa jest nie do zaakceptowania . . . Pozdrawiam ludzi ktorzy to podpisza , wyrok na siebie . . . u konkurencji sa i stawki wieksze i wiecej przesylek . . . nie polecam pracodawcy . . . no i podejscie kierownictwa do pracownika . . .wiecznie strasza itp . . .. kierownictwo odzialu bez pojecia o adresówce . . . doreczyciele musza ukladac grafik pilnowac terminow itp . . .

były pracownik

Odradzam całkowicie, przepracowane niecałe 2miesiące. Po pierwszym był problem z wypłatą, wypłata o 100zł mniej niż powinno! Następnej w ogóle na oczy nie widziałem! Zarobki tam to jest żart, ledwo na bilet starcza. Mieli więcej dawać, by paliwo się zwracało. Dostałem przy pierwszej dostawie łaskawie 120zł na paliwo na 2miesiące pracy! Wiedząc, że wzięłem 2 miasta do obskoczenia a nie jedno. Wypłata z jednego miesiąca, 300zł! za jakieś 1500 listów i paczek. Zmarnowane kilka set godzin pracy. ODRADZAM, (usunięte przez administratora)!! Umowy na oczy nie zobaczycie, bo zawsze coś nie tak, a to nieczytelnie, a to Poznań opóźnił ! 2miesiące praktycznie na czarno przepracowane!

Nadgorliwy

Jaki rozwuj ??? Firma obcina tak drastycznie stawki ze jeszcze troche i to bedzie wolontariat . . . a co myslicie o nowych umowach zlecenie w dp ?? Tylko kary i nic wiecej . . . moze ktos sie wypowie na ten temat ????

ALI

Mam podobne odczucia - dwaj dyr. operacyjni - bardzo konkretni, rzeczowi - inteligentni ludzie. A co do kasy - nigdy nie miałam żadnych opóźnień.

rekrutujący

guess - 2012-08-01 13:01:11 Firma przeżywa teraz to samo co kilka lat temu ID. Bardzo mnie to cieszy. Zwalnia zatrudnionych Dyrektorów (oczywiscie tylko z nazwy dyrektorow) i nie płaci Mnie winna jest 30.000 zlotychguess powiedz coś więcej na ten temat.

guess

Firma przeżywa teraz to samo co kilka lat temu ID. Bardzo mnie to cieszy. Zwalnia zatrudnionych Dyrektorów (oczywiscie tylko z nazwy dyrektorow) i nie płaci Mnie winna jest 30.000 zlotych

Robertas

Kompetentni ludzie w Zarządzie. Głównie Dyrektorzy Operacyjni. Wymagający, szczególnie Północ, ale konkretni, Tak trzymać

strzygacz

kierownictwo nie ma pojecia o zarzadzaniu. bezposrednim moim przelozonym byl kolej ktory dostal fuche po znajomosci, a pojecia nie ma o niczym

Zostaw opinię o Dystrybucja Polska Sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dystrybucja Polska Sp. z o.o.