Avanti Medic

Gorzów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 19 ocen.

Avanti Medic
4 19 6 1

Opinie o Avanti Medic

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Małgosia

Dzięki za podrzutkę tego linka. No w końcu firma ,która ma jakieś konkrety na stronie . Można aplikować na konkretne zlecenie . Z tego co widzę oferty z całych Niemiec .

Aksjusza
@Małgosia 12.07.2018 09:19

Każda firma w tej branży ma zlecenia z całych Niemiec. Tak powinno być, aby każdy wybrał coś dla siebie. To normalny standard.

mirka61mama

No ciekawe jak z tą niemiecka emeryturą . Bardzo interesująca oferta . Polecę koleżance ,która ma w Polsce komornika Być może będzie to jakaś alternatywa dla niej ,żeby Komornik jest nie wytropił .Jeśli na niemieckich warunkach to w żadnym polskim urzędzie nikt jej nie będzie zgłaszał ,że pracuje.

Aksjusza
@mirka61mama 23.07.2018 13:52

Zapewniam Cię, że ją wytropi. Otórz od 1.07.2017 zaszły istotne zmiany w prawie UE i wszelkie informacje tego typu są legalnie przekazywane z jednego państwa członkowskiego do drugiego. Przed komornikiem nie ma więc co uciekać. Należy zapłacić, zamiast uciekać do końca życia. Poza tym w życiu jest tak, że człowiek i tak musi zapłacić za swoje czy to w ten czy to w inny sposób. Radzę zastanowić się nad tym.

Bolo

Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą? Czy pracy mają dużo?

Jarosław

@Małgosia Nie ma sprawy. Czy finalnie zdecydowałaś się aplikować na jakieś stanowisko w firmie Avanti Medic? Jeśli tak, to napisz, czy zostałaś zaproszona na rozmowę rekrutacyjną oraz czy udało Ci się dostać tę pracę. Będę wdzięczny. Pozdrawiam.

Jarosław

@Małgosia Droga Użytkowniczko, na stronie internetowej firmy Avanti Medic możesz znaleźć wszystkie oferty pracy. Tutaj podaję Ci link - https://avanti-medic.eu/opiekunki-osob-starszych-oferty-pracy Jeśli zdecydujesz się aplikować - daj nam, proszę, znać.

Małgosia

A w jakich rejonach ta firma ma zlecenia? Mi zależy na Baden Wurtemberg . ?

Jarosław

@Wanda49 Bardzo dziękuję za podanie tego linka. Jak już użytkowniczka @AgniechaM zauważyła - informacje tam zawarte na temat niemieckich warunków zatrudnienia na pewno będą pomocne osobom, które nie miały okazji na nich pracować. @Gaja Zarzuty, o których piszesz są poważne względem firmy Avanti Medic. Czy rzekome nieopłacenie ubezpieczenia gdzieś zgłosiłaś? Z jakim skutkiem? Będę wdzięczny za więcej informacji.

Janina

A mi się dobrze z tą firmą współpracuję .Jak dla mnie są tutaj konkurencyjne warunki zatrudnienia. Pracuję na warunkach niemiekich ( nie mylić z Gewerbą). Mam ubezpieczenie i w Polsce i w Niemczech . Większość polskich firm wysyła na śmieciowe umowy , gdzie opiekunka będąc na przerwie w Polsce nawet nie ma możliwości do lekarza pójść.

Gaja
@Janina 19.06.2018 15:14

Nie pisz bzdur .Do ubezpieczenia zgłaszają z opóźnieniem albo wcale,nie przesyłają niemieckiej karty ubezpieczeniowej.Zaslaniaja się jakimś okresem próbnym. Zanim coś napiszesz to sprawdź. W niemieckim Rentenversicherung i ZUS.Przy rocznych rozliczeniach nie wystawiają kompletu dokumentów. Przy zglaszaniu problemow nie chca rozmawiać tylko droga emailową Za podróż płacą 60euro,ale od rodziny biorą 75. Stanowczo nie polecam. Firma na jeden wyjazd.

AgniechaM

Jeśli któraś z Pań nie pracowała jeszcze na niemieckich warunkach to może te informacje z ich strony będą pomocne . Też miałam pełno pytań jak jechałam od nich pierwszy raz na te warunki niemieckie ale babeczka z biura fajnie mi wszystko wyjaśniła . Już drugi rok od nich jeżdżę i zadowolona jestem , choć pierwsze miejsce takie sobie było . Teraz jest ok ,wiec i warunki i zlecenie mi pasuje. NASZA OFERTA Opiekunka może posiadać własną działalność lub zostanie zatrudniona przez nas na umowie niemieckiej bezpośrednio w Niemczech. Umowa na czas nieograniczony trwająca nawet w czasie pobytu w Polsce. Emerytura w Niemczech po 5 latach pracy. Kindergeld na każde dziecko. Pełne składki płacone do AOK lub DAK przez cały okres współpracy (nawet w czasie pobytu w Polsce). Pełne ubezpieczenie w Polsce, w Niemczech i w całej Unii Europejskiej (bezpłatne wizyty u wszystkich specjalistów, bezpłatna, kompleksowa obsługa dentystyczna w
 Polsce i w Niemczech, refundacja niektórych leków). Niemiecka Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego oraz druk E-106. Elastyczność przy wyborze oferty i długości pobytu. Firma Avanti Medic organizuje i pokrywa koszty transportu w obie strony lub zwraca
 koszty w razie samodzielnej organizacji przejazdu / przelotu. Nie pobieramy od opiekunek żadnych opłat ani prowizji. Zakwaterowanie i wyżywienie na miejscu w pakiecie. Wysokie wynagrodzenie wypłacane w Euro. Wysokość wynagrodzenia dopasowana indywidualnie do opiekunki w zależności od znajomości językowych, doświadczenia, posiadanych referencji, ilości osób do opieki,
stopnia trudności oferty, posiadanych kwalifikacji zawodowych opiekunki. Terminowe i regularne wypłaty do 15. dnia każdego miesiąca. Pomoc konsultanta biurowego i przedstawiciela na miejscu w razie potrzeby. Dodatek 50 EUR za polecenie innej opiekunki oraz 250 EUR za polecenie innego klienta. Dodatek za święta, pracę przy 2. osobach, wstawanie nocne, itp. Miła i fachowa obsługa personelu :)

Wanda49

O warunkach zatrudnienia można poczytać u nich na stronie. https://avanti-medic.eu/o-firmie Można mieć działalność ale nie trzeba, bo firma zatrudnia na mini job później midijob . Mi właśnie głównie te niemieckie warunki odpowiadały i nie ukrywam ,że mi zależało głownie na Kindergeld i ubezpieczeniu zarówno w Polsce jak i w Niemczech . Prawo do niemieckiej emerytury zyskuje się po 5 latach i to również niewątpliwie jest plus . Jak dla mnie naprawdę fajne warunki Szczerze mogę polecić współprace z tą firmą .

Jarosław

@Wanda 49 Super, że postanowiłaś wziąć udział w dyskusji i wypowiedzieć się na temat pracy w Avanti Medic. Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, iż warto tam aplikować - może zatem orientujesz się, czy aktualnie poszukują dużej ilości ludzi do pracy. I co jeszcze mogłabyś dodać o samych warunkach zatrudnienia, które są oferowane przez tego pracodawcę?

Wanda 49

Firma ok . Można od nich startować . Długo są na rynku i jako nieliczni zatrudniają na niemieckich warunkach Mini lub Midi job. Jestem teraz na pauzie w Polsce i już mam ustawiony kolejny wyjazd od nich .

Jarosław

@Janina Dziękuję Ci za opinię. I jednocześnie cieszę się, że Twoja współpraca z firmą Avanti Medic przebiega pomyślnie. Z Twojej relacji jasno wynika, że warto tam aplikować. Może zatem orientujesz się, czy aktualnie prowadzą rekrutację?

Jarosław

@ona z doswiadczeniem Dziękuję za opis Twoich doświadczeń z firmą Avanti Medic. Jednocześnie przykro mi, że masz same złe wspomnienia związane z tą agencją pracy. Jedak, co ważne, nadmieniasz, że owa sytuacja miała miejsce dwa lata temu - to już dosyć dawno. Może zatem warunki współpracy z nimi uległy już znacznemu polepszeniu? Jeśli ktoś z obecnych na forum posiada jakieś aktualne informacje na temat firmy Avanti Medic, to niech śmiało się nimi z nami podzieli.

ona z doswiadczeniem

Przy rekrutacji wstepnej i przedstawieniu mi 3 ofert pracy ,ktore byly albo ciezkie albo warunki mieszkaniowe jakies trudne,pani z biura opryskliwie mi powiedziala ze jak nie to nie i do widzeniai zakonczyli ze mna wspolprace.To bylo ze dwa lata temu i wiecej sie nie odezwali juz do mnie ani ja do nich.A rozmawiam w jezyku niemieckim bardzo dobrze i wiele lat pracuje w opiece w Niemczech.Czyli nie biora pod uwage wybor miejsca pracy opiekunki tylko swoj nacisk maja na cel i wzbogacenie sie firmy.Tak to przynajmniej z mojej strony widze i odczulam.Inne firmy jak nie wybierzesz tego miejsca pracy to dzwonia i innym razem cos innego proponuja....

Administrator

Jak wyglądają dziś zarobki w Avanti Medic? Czy od dodania ostatniej opinii uległy one zmianie?

NIK

Przestańcie pisać pochwały i ohy.Ta firma to bagno.Umowa nie pokrywa się z rzeczywistością, a problemy pojawiają się przy rocznym rozliczeniu. Zgłaszają do ubezpieczenia z opóźnieniem albo nie zgłaszają. Niby jestesmy ubezpieczeni, a nie przysylaja karty.W umowie jakieś wkręty o okresie próbnym i należnym urlopie/ wykorzystywanym w czasie wolnym/. W najbliższym czasie mogą się spodziewać kontroli PIP i pozwów do Sądu Pracy

***

Na początku wszystko super byle opiekunka chciała podpisać umowe , po podpisaniu umowy zaczynają się schody. Coraz więcej osób narzeka na tą firmę. Obiecują dużo a mało z tego spełniają.

Don Vitoria
@Kirra 13.04.2018 11:53

Czyli generalnie firma "zero"-nie polecam.Za dużo przekrętów. Okradają nawet na kosztach podróży. Bp.rodzina płaci 75 euro, a jeśli ktoś organizuje sobie transport to wyplacaja 60.

Jarosław

@Kirra , @ursulla , @Dafnee , @LadyM , a co powiecie o atmosferze panującej w firmie, dniami wolnymi od pracy czy generalnie o systemie zmianowym? W jakich godzinach można pracować, czy idzie się dogadać z pracodawcami? A może forma ta oferuje konkretne bonusy/ benefity?

Viola

Jestem zadowolona. Póki co 6 miesięcy i bez problemów. Oby tak dalej!

OlgaN
@Viola 22.03.2018 23:40

Bardzo fajna firma. Zawsze pomaga i doradza. Można śmiało postawić na współpracę z nimi.

Martyna

O jaką pracę dla młodej osoby w Bardo chodzi? Może ktoś coś podpowiedzieć?

ONA

Moze kos sie podzieli opinia o tej firmie,dziekuje.

Maria Poznan

Dla mnie to nie jest firma na jeden wyjazd. Pracuje już długo. Nigdy nie miałam żadnych problemów. Nigdy. Zawsze miły kontakt. Szczególnie Pani Basia. Przelew też zawsze na czas.

Zainteresowana

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może jakieś rekrutacje?

słabo

bardzo niskie wynagrodzenie

Avanti Medic
@słabo 30.03.2016 13:07

Wynagrodzenia nigdy nie były niskie, ale dodatkowo od 01.01.2018 stawki dla nowych klientów Niemieckich poszły w górę, a co za tym idzie również wynagrodzenia opiekunek. Można więc w chwili obecnej liczyć na wyższą wypłatę, jeśli wyjeżdża się do nowego klienta. Wynagrodzenia, które oferujemy są podobne, a często nawet wyższe niż u konkurencji, nie mówiąc o pakiecie dodatkowym, który oferujemy, takim jak: Kindergeld, emerytura naliczana w Niemczech, ubezpieczenie EU, itp.

Diana

Radzę zwrócić szczególną uwagę na występowanie ewentualnych kar umownych w umowie. Jeżeli takowe występują, po prostu nie podpisuj jej.

annette

Firma Avanti Medic - moze nie prezentuje sie najgorzej na tle innych polskich firm ,ale duzo jej brakuje do statusu dobrej firmy.

NIK

Jeśli chcecie dokładnie wiedzieć czy i ile firma odprowadza za was składki to radzę udać się do Rentenversicherung.

Iwona 80

Pracuję z Avanti od 2 miesięcy. Na tą chwilę jest ok. Najważniejsze, że nie kombinują z wynagrodzeniem. Zdecydowałam się na tą firmę bo dają umowy niemieckie a mi zależało na Kindergeld. Podoba mi się również, że odprowadzają składki nawet jak robię 2 miesięczną przerwę w Polsce. Nie mam zastrzeżeń do Avanti. Polecam!

@Iwona 80 05.06.2017 10:50

Haha to chyba Panie z biura się nudzą i dają fajne opinie :) Po pierwsze takie składki to nie składki , po drugie jaka Polska firma zatrudnia na Niemiecką umowę ? Kary kary i jeszcze raz kary w umowie . Pewnie gdyby ktos sie im przyjrzal to duzo by ciekawych rzeczy bylo . Po trzecie Panie z biura są opryskliwe jeśli chce się coś od nich w swojej sprawie . Ahh no i to ubezpieczenie turystyczne. Na stronie karta ekuz itp a przychodzi co do czego to tego nie ma. Szukają oslow żeby pieniążki w kieszeni się zgadzaly.

Halina

Firma bardzo solidna. Wypłata zawsze na czas. Polecam

Irena Drączkowska

Pracuję z tą firmą kilka lat i nigdy nie miałam problemu z wynagrodzeniem a to dla mnie bardzo ważne. Polecam Avanti

Zostaw opinię o Avanti Medic - Gorzów Wielkopolski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Avanti Medic