Avanti Medic

Gorzów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 25 ocen.

Avanti Medic
4 25 6 1

Opinie o Avanti Medic

Kasia

Czy Avanti Medic podpisuje z polską opiekunką niemiecką umowę o pracę czy niemiecką umowę zlecenie. Pytam, bo to ogromna różnica.

Avanti Medic
@Kasia 23.10.2018 10:39

To jest umowa mini-job lub midi-job. W Niemczech nie ma rozróżnienia na umowy o pracę lub umowy zlecenie (poza Werkvertrag, która to umowa bardziej przypomina polską umowę o dzieło). Ale tak naprawdę nazwa nie odgrywa żadnej roli w poprawnej identyfikacji umowy. Tak więc próbując przełożyć taką umowę kontraktową na warunki polskie, należy się bliżej przyjrzeć, czy spełnia ona znamiona umowy o pracę, czy umowy zlecenie. Aby jakaś umowa spełniała znamiona umowy o pracę, musi być wykonywana w konkretnym miejscu, czasie i pod kierownictwem pracodawcy. W przypadku opiekunek osób starszych, praca (zlecenie) nie jest świadczona w konkretnym miejscu, lecz na rzecz konkretnej osoby, której pomaga się w czynnościach życia codziennego w domu, podczas spaceru, na zakupach, czy w czasie wizyt lekarskich, itp. Nie jest też świadczona w konkretnym czasie (od - do), gdyż uzależnione jest to od warunków i okoliczności a także potrzeb osoby starszej. Taka praca nie odbywa się w ściśle określonych godzinach czy też dniach tygodnia, z góry ustalonych. Pracodawca (zleceniodawca) również nie sprawuje kierownictwa nad opiekunką, nie pokazuje jej co ma robić, czy dobrze lub źle ugotowała obiad lub posprzątała pomieszczenie. Tak więc umowy podpisywane przez Avanti Medic czy też jakąkolwiek inną agencję zatrudniającą opiekunki nie spełniają znamion umowy o pracę i nie mogą być w ten sposób traktowane.

Zenon

Lubię atmosferę w Avanti Medic za: Polecam ta firmę . Sa u nich też oferty dla panów.

Avanti Medic

Dziękujemy za wszystkie pozytywne opinie o nas! Bardzo cieszy nas, że darzycie nas Państwo takim zaufaniem. Będziemy dalej starać się robić wszystko co w naszej mocy, aby tego zaufania nie utracić :) Pozdrawiamy, Avanti Medic

Justyna

Avanti Medic ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Żeby dostać takie wyróżnienie trzeba się dobrze starać.

Zofia15

Szukam firmy na niemieckich warunkach . mam referencje i doświadczenie . Koleżanka dała mi namiar na Avanti-medic i mam kilka pytań . Czy firma pomaga załatwiać Kindergeld? I jeszcze jedno pytanie czy ma Koordynatorów na terenie Niemiec , którzy służą pomocą w razie ciężkich przypadków.

Avanti Medic
@Zofia15 29.08.2018 09:10

Pani Zofio, Kindergeld to nie problem - mamy księgowość, która pomaga załatwiać formalności. Koordynatorzy też są rozsiani po Niemczech. Nie w każdej miejscowości oczywiście, ale z reguły w okolicach. Zapraszamy do nas. Tel. 95-721-5677. Oferty na www.avanti-medic.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

barbara-Płock

Jeżdżę z nimi już 3 rok . Mi się dobrze współpracuje . Pieniądze na czas co najważniejsze .Przed pierwszym wyjazdem dostałam umowę do wglądu na maila i oryginały pocztą do domu . Mogę polecić tą firmę . Mają sporo zleceń jeśli szuka Pan czegoś konkretnego to na ich stronie można zobaczyć dostępne oferty .https://avanti-medic.eu/opiekunki-osob-starszych-oferty-pracy.

Romek 71

Szukam właśnie czegoś dla siebie i szukam firmy wysyłającej na Niemieckich warunkach ze względu na możliwość Kindergeld . Czy ta firma ma zlecenia tylko dla kobiet czy dla opiekuna też ?

biuro
@Romek 71 23.08.2018 10:07

Panie Romku zapraszamy do współpracy również Panów oczywiście . Proszę aplikować na naszej stronie https://avanti-medic.eu/kontakt.

Kora
@Romek 71 23.08.2018 10:07

Z tego co widzę, dość często dają ogłoszenia też dla opiekunów. Ich oferty są tutaj https://avanti-medic.eu/opiekunki-osob-starszych-oferty-pracy. Albo najlepiej zadzwoń do nich i się dowiedz, czy aktualnie mają coś dla mężczyzn. Na ich stronie znajdziesz namiary. Pozdrawiam.

nicola

Wyplata na czas , ale reszta spraw dyskusyjna . Niskie wynagrodzenie , firma pobiera pieniadze za przejazd opiekunki.Opiekunka dostaje wraz z wynagrodzeniem 60 Euro po przyjezdzie i 60 euro po powrocie z pracy. Trudno mi ocenic firme ,ale osobiscie nigdy bm sie nie zatrudnila ponownie.

biuro
@nicola 23.08.2018 14:51

Pani nicolo firma organizuje i opłaca koszty transportu przy wyjzadach standardowych 8 tyg. Jeśli opiekunka ma życzenie wyjechać na krótszy okres czasu np. 4 tyg. wtedy pokrywa koszty w 1-na stronę o czym jest informowana i akceptuje to- jeśli wyjeżdża.

Bolo

Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą? Czy pracy mają dużo?

Boguśka
@Bolo 31.07.2018 18:28

Firma organizuje i pokrywa koszty transportu w obie strony podczas pobytu co najmniej 8 tyg. Mi akurat zależy na krótkich zleceniach i jeżdżę na 4 tyg. tylko . Płacę wtedy koszty transportu sama .

mirka61mama

No ciekawe jak z tą niemiecka emeryturą . Bardzo interesująca oferta . Polecę koleżance ,która ma w Polsce komornika Być może będzie to jakaś alternatywa dla niej ,żeby Komornik jest nie wytropił .Jeśli na niemieckich warunkach to w żadnym polskim urzędzie nikt jej nie będzie zgłaszał ,że pracuje.

Aksjusza
@mirka61mama 23.07.2018 13:52

Zapewniam Cię, że ją wytropi. Otórz od 1.07.2017 zaszły istotne zmiany w prawie UE i wszelkie informacje tego typu są legalnie przekazywane z jednego państwa członkowskiego do drugiego. Przed komornikiem nie ma więc co uciekać. Należy zapłacić, zamiast uciekać do końca życia. Poza tym w życiu jest tak, że człowiek i tak musi zapłacić za swoje czy to w ten czy to w inny sposób. Radzę zastanowić się nad tym.

Gosia
@mirka61mama 23.07.2018 13:52

Mirka trochę więcej możesz o tym poczytać tutaj https://avanti-medic.eu/najczesciej-zadawane-pytania Ten artykuł rozwieje twoje wątpliwości. Avanti Medic na rzeczywiście ciekawe warunki.

Małgosia

Dzięki za podrzutkę tego linka. No w końcu firma ,która ma jakieś konkrety na stronie . Można aplikować na konkretne zlecenie . Z tego co widzę oferty z całych Niemiec .

Aksjusza
@Małgosia 12.07.2018 09:19

Każda firma w tej branży ma zlecenia z całych Niemiec. Tak powinno być, aby każdy wybrał coś dla siebie. To normalny standard.

Kasia
@Małgosia 12.07.2018 09:19

Malgosia, Avanti Medic na sporo ofert w opiece w Niemczech. Opiekunki osób starszych mogą zobaczyć je tutaj : https://avanti-medic.eu/opiekunki-osob-starszych-oferty-pracy Naprawdę spory wybór

Jarosław

@Małgosia Nie ma sprawy. Czy finalnie zdecydowałaś się aplikować na jakieś stanowisko w firmie Avanti Medic? Jeśli tak, to napisz, czy zostałaś zaproszona na rozmowę rekrutacyjną oraz czy udało Ci się dostać tę pracę. Będę wdzięczny. Pozdrawiam.

Jarosław

@Małgosia Droga Użytkowniczko, na stronie internetowej firmy Avanti Medic możesz znaleźć wszystkie oferty pracy. Tutaj podaję Ci link - https://avanti-medic.eu/opiekunki-osob-starszych-oferty-pracy Jeśli zdecydujesz się aplikować - daj nam, proszę, znać.

Małgosia

A w jakich rejonach ta firma ma zlecenia? Mi zależy na Baden Wurtemberg . ?

Jarosław

@Wanda49 Bardzo dziękuję za podanie tego linka. Jak już użytkowniczka @AgniechaM zauważyła - informacje tam zawarte na temat niemieckich warunków zatrudnienia na pewno będą pomocne osobom, które nie miały okazji na nich pracować. @Gaja Zarzuty, o których piszesz są poważne względem firmy Avanti Medic. Czy rzekome nieopłacenie ubezpieczenia gdzieś zgłosiłaś? Z jakim skutkiem? Będę wdzięczny za więcej informacji.

Janina

A mi się dobrze z tą firmą współpracuję .Jak dla mnie są tutaj konkurencyjne warunki zatrudnienia. Pracuję na warunkach niemiekich ( nie mylić z Gewerbą). Mam ubezpieczenie i w Polsce i w Niemczech . Większość polskich firm wysyła na śmieciowe umowy , gdzie opiekunka będąc na przerwie w Polsce nawet nie ma możliwości do lekarza pójść.

Gaja
@Janina 19.06.2018 15:14

Nie pisz bzdur .Do ubezpieczenia zgłaszają z opóźnieniem albo wcale,nie przesyłają niemieckiej karty ubezpieczeniowej.Zaslaniaja się jakimś okresem próbnym. Zanim coś napiszesz to sprawdź. W niemieckim Rentenversicherung i ZUS.Przy rocznych rozliczeniach nie wystawiają kompletu dokumentów. Przy zglaszaniu problemow nie chca rozmawiać tylko droga emailową Za podróż płacą 60euro,ale od rodziny biorą 75. Stanowczo nie polecam. Firma na jeden wyjazd.

AgniechaM

Jeśli któraś z Pań nie pracowała jeszcze na niemieckich warunkach to może te informacje z ich strony będą pomocne . Też miałam pełno pytań jak jechałam od nich pierwszy raz na te warunki niemieckie ale babeczka z biura fajnie mi wszystko wyjaśniła . Już drugi rok od nich jeżdżę i zadowolona jestem , choć pierwsze miejsce takie sobie było . Teraz jest ok ,wiec i warunki i zlecenie mi pasuje. NASZA OFERTA Opiekunka może posiadać własną działalność lub zostanie zatrudniona przez nas na umowie niemieckiej bezpośrednio w Niemczech. Umowa na czas nieograniczony trwająca nawet w czasie pobytu w Polsce. Emerytura w Niemczech po 5 latach pracy. Kindergeld na każde dziecko. Pełne składki płacone do AOK lub DAK przez cały okres współpracy (nawet w czasie pobytu w Polsce). Pełne ubezpieczenie w Polsce, w Niemczech i w całej Unii Europejskiej (bezpłatne wizyty u wszystkich specjalistów, bezpłatna, kompleksowa obsługa dentystyczna w
 Polsce i w Niemczech, refundacja niektórych leków). Niemiecka Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego oraz druk E-106. Elastyczność przy wyborze oferty i długości pobytu. Firma Avanti Medic organizuje i pokrywa koszty transportu w obie strony lub zwraca
 koszty w razie samodzielnej organizacji przejazdu / przelotu. Nie pobieramy od opiekunek żadnych opłat ani prowizji. Zakwaterowanie i wyżywienie na miejscu w pakiecie. Wysokie wynagrodzenie wypłacane w Euro. Wysokość wynagrodzenia dopasowana indywidualnie do opiekunki w zależności od znajomości językowych, doświadczenia, posiadanych referencji, ilości osób do opieki,
stopnia trudności oferty, posiadanych kwalifikacji zawodowych opiekunki. Terminowe i regularne wypłaty do 15. dnia każdego miesiąca. Pomoc konsultanta biurowego i przedstawiciela na miejscu w razie potrzeby. Dodatek 50 EUR za polecenie innej opiekunki oraz 250 EUR za polecenie innego klienta. Dodatek za święta, pracę przy 2. osobach, wstawanie nocne, itp. Miła i fachowa obsługa personelu :)

Wanda49

O warunkach zatrudnienia można poczytać u nich na stronie. https://avanti-medic.eu/o-firmie Można mieć działalność ale nie trzeba, bo firma zatrudnia na mini job później midijob . Mi właśnie głównie te niemieckie warunki odpowiadały i nie ukrywam ,że mi zależało głownie na Kindergeld i ubezpieczeniu zarówno w Polsce jak i w Niemczech . Prawo do niemieckiej emerytury zyskuje się po 5 latach i to również niewątpliwie jest plus . Jak dla mnie naprawdę fajne warunki Szczerze mogę polecić współprace z tą firmą .

Jarosław

@Wanda 49 Super, że postanowiłaś wziąć udział w dyskusji i wypowiedzieć się na temat pracy w Avanti Medic. Z Twojej wypowiedzi jasno wynika, iż warto tam aplikować - może zatem orientujesz się, czy aktualnie poszukują dużej ilości ludzi do pracy. I co jeszcze mogłabyś dodać o samych warunkach zatrudnienia, które są oferowane przez tego pracodawcę?

Wanda 49

Firma ok . Można od nich startować . Długo są na rynku i jako nieliczni zatrudniają na niemieckich warunkach Mini lub Midi job. Jestem teraz na pauzie w Polsce i już mam ustawiony kolejny wyjazd od nich .

Jarosław

@Janina Dziękuję Ci za opinię. I jednocześnie cieszę się, że Twoja współpraca z firmą Avanti Medic przebiega pomyślnie. Z Twojej relacji jasno wynika, że warto tam aplikować. Może zatem orientujesz się, czy aktualnie prowadzą rekrutację?

Jarosław

@ona z doswiadczeniem Dziękuję za opis Twoich doświadczeń z firmą Avanti Medic. Jednocześnie przykro mi, że masz same złe wspomnienia związane z tą agencją pracy. Jedak, co ważne, nadmieniasz, że owa sytuacja miała miejsce dwa lata temu - to już dosyć dawno. Może zatem warunki współpracy z nimi uległy już znacznemu polepszeniu? Jeśli ktoś z obecnych na forum posiada jakieś aktualne informacje na temat firmy Avanti Medic, to niech śmiało się nimi z nami podzieli.

ona z doswiadczeniem

Przy rekrutacji wstepnej i przedstawieniu mi 3 ofert pracy ,ktore byly albo ciezkie albo warunki mieszkaniowe jakies trudne,pani z biura opryskliwie mi powiedziala ze jak nie to nie i do widzeniai zakonczyli ze mna wspolprace.To bylo ze dwa lata temu i wiecej sie nie odezwali juz do mnie ani ja do nich.A rozmawiam w jezyku niemieckim bardzo dobrze i wiele lat pracuje w opiece w Niemczech.Czyli nie biora pod uwage wybor miejsca pracy opiekunki tylko swoj nacisk maja na cel i wzbogacenie sie firmy.Tak to przynajmniej z mojej strony widze i odczulam.Inne firmy jak nie wybierzesz tego miejsca pracy to dzwonia i innym razem cos innego proponuja....

Administrator

Jak wyglądają dziś zarobki w Avanti Medic? Czy od dodania ostatniej opinii uległy one zmianie?

NIK

Przestańcie pisać pochwały i ohy.Ta firma to bagno.Umowa nie pokrywa się z rzeczywistością, a problemy pojawiają się przy rocznym rozliczeniu. Zgłaszają do ubezpieczenia z opóźnieniem albo nie zgłaszają. Niby jestesmy ubezpieczeni, a nie przysylaja karty.W umowie jakieś wkręty o okresie próbnym i należnym urlopie/ wykorzystywanym w czasie wolnym/. W najbliższym czasie mogą się spodziewać kontroli PIP i pozwów do Sądu Pracy

***

Na początku wszystko super byle opiekunka chciała podpisać umowe , po podpisaniu umowy zaczynają się schody. Coraz więcej osób narzeka na tą firmę. Obiecują dużo a mało z tego spełniają.

Viola
@*** 06.04.2017 10:52

Pracowałam kilka miesięcy dla avanti medic we Wisbaden. Zdecydowałam się na tą firmę bo dawali niemiecka umowę a mam dwojke małych dzieci i potrzebowałam kinder geld. Pieniądze zawsze dostawałam na czas a nawet przed czasem. Nie było problemów z zaliczka. Trafiłam tez do miłej babci. Musiałam wrócić do polski z powodów osobistych ale jak tylko zmieni mi się sytuacja to znowu od nich pojadę. Violetta Ch.

NIk
@*** 06.04.2017 10:52

Oszustwa przy każdej okazji

Martyna P
@*** 06.04.2017 10:52

Ja od ponad roku jezdze jako opiekunka z ta firmom i nigdy nie mialam problemow. najwarzniejsze dla mnie ze zawsze mam kase na koncie w terminie. Na drugi wyjazd dostalam umowe midijob i swiadczenia na corki 400 euro. wiem wiec ze skladki muszom placic.

NIk
@Martyna P 20.03.2018 13:17

Ten Minijob to tylko"wybieg"żeby płacić za pracownika jak najmniej albo wcale.To chyba jedyna firma , która ma takie umowy.

Anna Jarecka
@Martyna P 20.03.2018 13:17

Ja na współpracę z nimi nie narzekam. Pensja jest bardzo w porządku i nie zdarzyła się jeszcze sytuacja, abym nie mogła liczyć na wsparcie z ich strony.

Libia88
@*** 06.04.2017 10:52

Jak dla mnie firma w porządku. Nigdy nie miałam kłopotów ani z umową, ani też z otrzymywaniem pensji na czas.

EwkaJ
@Viola 11.05.2017 17:16

Też miałam okazję z nimi współpracować i nie mogę narzekać. Umowa w porządku, pieniążki też konkretne i bez opóźnień.

EwkaJ
@Viola 11.05.2017 17:16

Też miałam okazję z nimi współpracować i nie mogę narzekać. Umowa w porządku, pieniążki też konkretne i bez opóźnień.

Eureka
@*** 06.04.2017 10:52

Ja tutaj na pewno nie zgodzę się z opinią, że dużo obiecują, a potem nic z tego nie wynika. Moja umowa zawsze była zgodna z tym, co czekało mnie w pracy, jak i z wysokością wynagrodzenia. Przy czym nigdy nie było opóźnień z płatnościami.

LadyM
@*** 06.04.2017 10:52

Wszystko ok. Mogę polecić bez wahania:) Pieniążki zawsze na czas, na wsparcie też można w razie czego liczyć.

Dafnee
@*** 06.04.2017 10:52

Sama po raz pierwszy z Avanti Medic miałam sporo obaw. Niepotrzebnie. Po ponad roku zero problemów i zawsze świetny kontakt z agencją.

ursulla
@*** 06.04.2017 10:52

Już od dłuższego czasu z nimi współpracuję i nie mam się na co skarżyć. Praca oczywiście legalna. Umowa zgadza się ze stanem faktycznym.

Kirra
@*** 06.04.2017 10:52

Bardzo w porządku firma. Zero problemów z umową, czy wypłatami.

Don Vitoria
@Kirra 13.04.2018 11:53

Czyli generalnie firma "zero"-nie polecam.Za dużo przekrętów. Okradają nawet na kosztach podróży. Bp.rodzina płaci 75 euro, a jeśli ktoś organizuje sobie transport to wyplacaja 60.

Jarosław

@Kirra , @ursulla , @Dafnee , @LadyM , a co powiecie o atmosferze panującej w firmie, dniami wolnymi od pracy czy generalnie o systemie zmianowym? W jakich godzinach można pracować, czy idzie się dogadać z pracodawcami? A może forma ta oferuje konkretne bonusy/ benefity?

Viola

Jestem zadowolona. Póki co 6 miesięcy i bez problemów. Oby tak dalej!

Kaja88
@Viola 22.03.2018 23:40

Sama też mam bardzo fajne doświadczenia w związku ze współpracą z tą agencją. Jasne zasady, wynagrodzenie też jak najbardziej ok i przede wszystkim jedziemy do pracy w pewne miejsca:)

OlgaN
@Viola 22.03.2018 23:40

Bardzo fajna firma. Zawsze pomaga i doradza. Można śmiało postawić na współpracę z nimi.

Martyna

O jaką pracę dla młodej osoby w Bardo chodzi? Może ktoś coś podpowiedzieć?

ONA

Moze kos sie podzieli opinia o tej firmie,dziekuje.

Grazyna Kowalczyk
@ONA 07.07.2014 20:29

Moim zdaniem firma jest w porzadku. nie ma sie do czego doczepic. naprawde moge ich szczeze polecic.

Maria Poznan

Dla mnie to nie jest firma na jeden wyjazd. Pracuje już długo. Nigdy nie miałam żadnych problemów. Nigdy. Zawsze miły kontakt. Szczególnie Pani Basia. Przelew też zawsze na czas.

Zostaw opinię o Avanti Medic - Gorzów Wielkopolski

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Avanti Medic