DIVE Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 37 ocen.

DIVE Polska
2 37 6 1

Opinie o DIVE Polska

dziuniek

Nie polecam współpracy z tą firmą. Zarobki są bardzo małe, koordynatorzy są chytrzy i edytorzy czepiają się drobiazgów. Firma nie szanuje swoich współpracowników, odnosi się bez odrobiny zrozumienia. Mam nadzieję, że wkrótce stracą kontrakty ze swoimi głównymi klientami i znikną :)

Karolina

@Gutek zajrzyj na http://www.divepolska.com/?p=36 tutaj możesz spróbować podjąć pracę audytora. Myślę, że to interesująca forma współpracy, zwłaszcza dla osób nie mogących pracować w pełnym wymiarze lub chcących dorobić. Masz już doświadczenie w tym temacie?

Katrzyna

Nie chcę mieć z tę firmą nic wspólnego ! (usunięte przez administratora) !

Gutek

Może ktoś słyszał czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś podpowiedzi mile widziane.

Henryk

Jak sądzicie czy są szanse na podwyżki?

Maciek
@Henryk 18.07.2018 11:48

Nie liczyłbym na żadne podwyżki. Teraz nawet nie zawsze płacą za obecne głodowe stawki. Nie wiem kto wykonuje te badania za 15 zł na które trzeba niejednokrotnie poświęcić 2,3 godziny. Odradzam lepiej pracować na kasie w dyskoncie niż być audytorem w Dive. Koordynatorzy porażka.

Alak

Bardzo małe stawki za kilka godzin pracy. Np. badanie usług restauracji czy sklepu za 15 zł, to zajmuje około 3 godzin Paca z a15 zł za 3 godziny to są żarty.

Karolina

@Jan Czy jesteś albo byłeś pracownikiem w firmie DIVE? Co możesz powiedzięc nam o specyfice pracy tam? Twoje uwagi na pewno okażą się przydatne dla innych użytkowników forum.

Ronin

Żenująca firma. Badania za jedzenie, nie zaliczają badań o byle szczegół i nie płacą.

Jan
@Ronin 13.10.2015 17:54

To niech sobie zatrudniają bezdomnych i głodujących !

Karolina

@Domi A czy pracowałaś może w firmie DIVE Polska? Widziałam, że na ich stronie jest oferta pracy jako audytor http://www.divepolska.com/?p=36 Byłabyś zainteresowana pracą w takim charakterze? Jeśli coś postanowisz, to daj nam znać.

Ada

Tragedia, równolegle w innych firmach wykonuje 20 badań w Dive 1. Nie ma ciekawych zleceń, a te typu Pepco czyli badanie za zakupy 15 zł., ,,niech sobie sami robią. Pół dnia poświęcasz na robotę i zero kasy. Ja podziękowałam. Nie polecam

Domi
@Ada 26.02.2018 09:41

A jakie firmy polecasz Ada?

Karolina

@Ada, masz na myśli to ze badania prowadzone dla DIVE Polska są tak czasochłonne, czy jest ich tak mało? @Zainteresowana, próbowałaś swoich sił w DIVE? Możesz powiedzieć nam coś o procesie rekrutacyjnym? Aktualnie na stronie DIVE Polska można zgłaszać się do pracy jako audytor/mystery shopper. Czy ktoś z was chciałby spróbować, a nie jest jeszcze przekonany? Co was powstrzymuje?

Bel

Strata czasu. Bardziej dochodowe badania robią sami koordynatorzy. To co zostanie, po odjęciu kosztów dojazdu, daje zysk ok 2 zł / godzinę pracy. Jedna z gorszych, o ile nie najgorsza firma na rynku.

Administrator

Jakiś pracownik chciałby opowiedzieć o swojej pracy w DIVE Polska? Wiele osób w dzisiejszych czasach szuka pracy, więc informacje na forum są bardzo przydatne.

Zainteresowana

Czy jest jakiś powód, że od listopada nie piszecie? Jak się pracuje? Warto starać się o pracę?

audytorka

Stawki bardzo niskie, ale większych problemów z firmą nie miałam. Wypłacali wynagrodzenie , czasem wracali ankietę do poprawy, norma . Każdy chce pracować, wykazywać się, korektorzy również. Ostatnio jednak pojawiła się nowa korektorka w firmie. Pracownica ta jest nadgorliwa, zwraca każdą ankietę. Jeżeli nie ma konkretnych zastrzeżeń, to prosi o komentarz przy pytaniu, przy którym w ankiecie nie był wymagany. Prosi o zapisanie go w notatce, gdyż do ankiety nie ma technicznej możliwości dopisania go. Teraz wybierając badanie będę pytała koordynatora, czy ta Pani nie jest korektorką tego badania. Nie wezmę badań, które sprawdza ta Pani, gdyż szkoda mi jest czasu, zdrowia i nerwów.

milenaem

Mialam te watpliwa przyjemnosc wspolpracowac z firma Dive. Niestety pozostawili po sobie jak najgorsze wspomnienia. Przez caly okres wspolpracy nanoszono zmiany do wczesniejszych ustalen. Osoby odpowiedzialne za projekty czesto wykazywaly sie brakiem wiedzy i kompetencji. Firma nie zaplacila mi za wykonane zadania. Faktem jest ze w srodowisku badaczy,firma Dive uchodzi za marnego pracodawce i raczej nie szuka sie wspolpracy z nimi. Dolaczama sie do grona oszukanych i zdecydowanie ostrzegam przed wspolpraca z Dive.

gqwsgh

@ oko - a na czym dokładnie ta niekompetencja polega? pytam, bo chce znalexć zatrudnbbiebnie w DIVE Polska - widze że poeszukują tajem niczego klienta. Czy ktoś wie na czym ta praca dokładnie polega?

Sebek
@gqwsgh 22.09.2016 22:13

Przykład niekompetencji koordynatorów . Po przydzieleniu do zadania zapoznajesz się ze scenariuszem. Robisz test. Przygotowujesz się do wyjazdu i... Dowiadujesz się SMS-em, że nie masz zadania, bo dostał je ktoś inny. Za ten czas poświęcony na to nikt Ci nie zapłaci i nikt Cię nawet nie przeprosi. Postaw się koordynatorowi to nie dostaniesz kolejnego zadania. Chyba, że się zmieni. Kto tam nadzoruje ich pracę.

olafka

Współpracuję z firmą od 2009 i znam kilka osób, które tak jak ja od lat wykonują zlecenia dla Dive. Dziwią mnie negatywne opinie na temat firmy, bo nie spotkałam się ani razu z sytuacją niewypłacenia wynagrodzenia albo niezaliczania badań z błahych powodów. Firma w przeciwieństwie do innych na rynku nie wymyśla odpowiedzi w ankietach za audytorów. Tym, którzy chcą po prostu zrobić swoje jak najszybciej i byle jak z wiadomych względów nie podoba się, że ktoś czegoś od nich wymaga. Kontakt z koordynatorami jest dobry, może rotacja wynika z tego, że forma się rozwija i koordynatorzy przechodzą do innych obowiązków?

Sebek
@olafka 13.09.2016 10:24

Do czasu, Kiedyś koordynatorzy wiedzieli co to zaufanie. Teraz przydzielą Ci zadanie. Ty zapoznajesz się ze scenariuszem. Robisz test. Przygotowujesz się do wyjazdu i... Dowiadujesz się SMS-em, że nie masz zadania, bo dostał je ktoś inny. Kpina O czym to świadczy? Przez zatrudnianie takich ludzi niweczy się opinię firmy budowaną latami.

chlopak

Tragiczna firma, kary w umowie nie wiadomo za co, celowe czepianie się ankiet, np. ze są za długie, wynagrodzenie żenująco niskie, szkoda czasu! Wymagania nieadekwatne do wymagań. Zycze powodzenia i odradzam!

ricky

Jak dla mnie praca jest opłacalna , ponieważ za 15 minut pracy przy wypełnieniu ankiety można pójść za darmo do kina lub na zakupy . Moim zdaniem to nie drogo

audytor
@ricky 22.02.2017 11:27

Najpierw trzeba wyłożyć swoje pieniądze i czekać 2 miesiące aż firma te pieniądze zwróci. A jeżeli w kinie będzie dużo klientów i rozmowa z pracownikiem nie będzie słyszalna na nagraniu, to nikt Ci tych pieniędzy nie odda. To samo dotyczy zwrotu za zakupy w sklepach. Czy potrzebna Ci kolejna bransoletka, wkładki do butów, czy inna pierdoła? Każdy powinien zarabiać pieniądze za wykonanie badania i za te pieniądze kupić co chce, a nie to co musi.

Xyz
@ricky 22.02.2017 11:27

Właśnie takich ludzi tam potrzeba jak ty którym nie zależy na pieniądzach a wystarczy zwrot za kino popcorn i colę.

E.

Żenujące wynagrodzenia, np. 15 zł na rękę. Odjąć od tego koszy wysłania im poleconym paragonu z wizyty 4,50 zł + koperta, wychodzi 10 zł za badanie, gdzie trzeba przejść test kwalifikujący, przeczytać czasami kilkunastostronicowy scenariusz, jechać do punktu (za swoje pieniądze), spędzić tam czas, zrobić foto paragonu/witryny itd., wrócić, wypełnić ankietę. Zajęcie dla mega zdesperowanych albo dla ludzi, którzy nie mają co robić z czasem. NIE POLECAM!

Ona

Witam. Czy jeśli zostanę ankieterem w Dive to czy moje dane osobowe będą udostępnione firmie dla której wykonam ankietę? Pozdrawiam

poool

Zdecydowanie odradzam tą pseudo firmę. Nie chce mi się rozpisywać nad mnogimi wadami pracy w Dive Polska. Chciałbym tylko zwrócić uwagę wszystkich, którzy chcą zostać tajemniczymi klientami na takie rzeczy jak: - oczekiwanie na pieniądze ponad dwa miesiące - odrzucanie audytów z byle powodu - firma przykłada duże starania do tego żeby maksymalnie obciąć i tak nikła wypłatę. Szkoda czasu. Jeśli chcecie dorobić więcej zarobicie na zbieraniu puszek :)

oko

Wszystko byłoby ok, gdyby nie edytora Dorota B. Jest arogancka i niekompetentna. Nie rozumiem dlaczego ją trzymacie.

jas
@oko 22.09.2016 21:18

Dorota Bryll. arogancka chmaka. Własnie wchodzę z nią i jej firmą w spór i skończy się na wielkiej aferze.

Chris

Pracuję dla innej firmy od 6 lat, jako TK i kontroler badań. Z Dive "znam się" od 2-3 lat. Znam pracę w branży praktycznie od samej góry, począwszy od spotkań z klientami. Dive wyczynia cuda, bo stawki dla klientów proponuje bardzo niskie, przez co dostaje zlecenia. Później TK dostaje niskie stawki, bo Dive na czymś zarobić musi. Obcinanie kasy za byle błąd to norma w tej firmie. Trzeba się naprawdę wykłócać o swoje pieniądze. Dostaje się maile od "Kontrolerów", że źle przecinek, że źle napisana litera. Sam kontroluję takie audyty, i wiem jak to wygląda – to się stosuje tylko w Dive. W Dive szuka się, na czym uwalić audytora, żeby mu nie zapłacić. Raz dostałem info, że badanie niezaliczone za błędy w scenariuszu, pisownię etc. Poprosiłem o wskazanie błędów – okazało się, że błędów w pisowni nie było (przecież sam sprawdzam pisownię innych ludzi), a błąd scenariusza był nieistotny, i podyktowany tym, abym nie został rozpoznany. Koordynator audyt zaliczył, usłyszałem, że ten kontroler jest czepliwy. Więc widocznie nikomu nie przeszkadza, że ktoś w pracy wylewa swoje frustracje, i uwala badania ludziom, przez własne widzimisię. Koordynatorzy zmieniają się co parę miesięcy, bo nie wytrzymują. W innych firmach ludzie pracują przez lata. Ktoś napisał elastyczne godziny pracy – tak, ale znaczy to tyle, że jak audytor ci zadzwoni w niedzielę o 13, że ma problem, to ty masz odebrać i mu pomóc. Miałem sytuacje, że koordynator dzwonił do mnie na trasę, i dorzucał mi badanie, bo bardzo mu zależy. Przekazywał info przez telefon, okazywało się, że coś zrobiłem nie tak, bo koordynator źle przekazał info, i miałem badanie odrzucone. Koordynator umywał ręce. Nie robię nic dla nich od ponad roku. Nie potrafię też zrozumieć badań za jedzenie. Czyli zwracają ci tylko kasę za posiłek, bez wynagrodzenia. Nie spotkałem się z czymś takim w innych firmach. Polecam jedynie naprawdę zdesperowanym. Na plus – kasa w terminie (jeśli jest dobrze naliczona), i przejrzyste scenariusze.

Dive Polska
@Chris 02.04.2016 14:40

Koordynatorzy są do Państwa dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 - 17.00. Poza tymi godzinami i w weekendy istnieje możliwość kontaktu w bardzo pilnych sprawach dotyczących przeprowadzanych wizyt. Kontakt jest możliwy po wysłaniu do koordynatora sms-a z opisem problemu. Może się zdarzyć, że poza godzinami pracy koordynator nie odbiera telefonu, prosimy o wyrozumiałość i powrót w wyznaczonych godzinach.

zawiedziony firmą

Zatrudniają na umowę o dzieło lub na FV. Ofert w systemie ich jest ok. 400 na całą polskę. Ale stawki są żenujące. Jeżeli masz bardzo dużo czasu i cierpliwości zastawkę np 10 zł. Zawsze możesz spróbować i zobaczyć. Sam wybierasz zlecenia które Cię interesują.

zawiedziony firmą

Dive Group Polska - Tajemniczy Klient. Nie polecam współpracy z tą firmą. 1. Stawki są żenująco niskie 0 (darmowe jedzenie) lub 4- 6 10-12-15 zł no max 20 zł. Takie są stawki! 2. Zadania w 90% są nagrywane- ok - zrozumiałe, ale oprócz tego trzeba wypełnić max długą ankietę wraz z całkowitym opisem krok po kroku co się zrobiło w sklepie. 3. Często wracają ankiety, np. przecinki nie w tym miejscu, brak wyczerpujących odpowiedzi (co jest ściemą). 4. Wysyłanie spamów dot. propozycji badań gdy im się grunt wali- musiałem usunąć powiadomienia mailowe. Współpracując z kilkoma firmami audyotrskimi, ta jest największą porażką, która wymaga 3 x więcej niż inne, i płacą 3 x mniej! Oczywiście, niektórym współpraca pasuje, ale to każdego wybór. Ja współpracuję z różnymi firmami i mam swoje zdanie na ten temat. Już nie wykonuję badań dla nich, bo nie opłaca mi się za 10 zł ,jechać pół miasta, nagrywać wszystko , wrócić i spędzać ponad godzinę na wypełnianiu ankiet. A później? wracają do poprawy. Dziękuję i pozdrawiam

teat

Audytor w dzień robi badania, w nocy uzupełnia ankiety. Mi chodziło o to, że wielu robiących po łebkach jest niezadowolonych ze współpracy. To ludzie, którzy nie wzięliby pod uwagę, że mogą popełniac jakieś błędy. Znam ludzi robiących 200 badań miesięcznie. Nie powiedzą o żadnej firmie, że nie będą z nią współpracować. To jest biznes. Naprawdę mozna do tego podejść rozsądnie. Umieć powiedzieć, dziękuję, proszę, przepraszam.

anonim

(usunięte przez administratora)

oko

Koordynatorzy pracują tam nie dłużej niż kilka miesięcy, wszyscy uciekają.

tester

nie wypłacają wynagrodzeń, sprawa trafia do pip.

Zostaw opinię o DIVE Polska - Warszawa

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DIVE Polska