IQ METAL
3 97 6 1

Opinie o IQ METAL

magazynier

bardzo duża rotacja pracowników i BRAKI KADROWE!!

Rotacja
@magazynier 24.09.2018 17:07

Braki kadrowe sa niestety wszedzie....bo te wszystkie dunskie montownie nie po to przenosza produkcje do PL, aby placic duzo tylko oszczedzaja na czym moga.... Pracownik nisko wynagradzany rotuje....

pracownik iq
@magazynier 24.09.2018 17:07

część uważam że firma jest profesjonalna i daje możliwość rozwoju dla osób które chcą dobrze pracować . niestety nie każdy się sprawdza . większość osób pracuje od dobrych kilku lat . na szczęście przychodzą i zostają naprawdę fajni ludzie . pozdrawiam

Natalia

@HB, jesteś zainteresowany pracą w IQ Metal? Masz rację. Na stronie firmy jest kilka ogłoszeń o pracę. Pewnie firma się rozwija i dlatego poszukuje osób na nowe stanowiska pracy. Pracodawca szuka operatora lasera CNC, operatora pracy krawędziowej, młodszego operatora robota spawalniczego i inne. Firma oferuje stabilne zatrudnienie, pracę trzy zmianową, przyjazną atmosferę pracy, świadczenie pozapłacowe takie jak pakiet socjalny, rozwój zawodowy wraz z możliwością nabywania nowych umiejętności i doświadczenia, pracę na nowej hali produkcyjnej z dobrze wyposażonym zapleczem socjalnym. Wszystkie oferty na stronie http://www.iqmetal.jobs/ Czy ktoś z Was jest zainteresowany pracą w tej firmie? Piszcie.

HB

Ogłoszenia o pracę pojawiają się od wielu m-cy co jakiś czas...Jeśli to taki dobry pracodawca jak tu niektórzy piszą - to czemu stale szukają nowych pracowników dziwne.......

Natalia

@Gregor, czy mógłbyś rozwinąć swoją opinię? Według Ciebie firma ma opinię dobrego pracodawcy. Jak to się przejawia? Czy pracodawca dba o rozwój pracownika i proponuje szkolenia podnoszące kwalifikacje? Czy z odpowiednim wykształceniem i stażem pracy jest szansa na awans i podwyżkę? @Kolo, Ty masz inną opinię. Piszesz, że jest rotacja pracowników i nowe przyjęcia do pracy. Czym jest to spowodowane? Jak myślisz?

Gregor

Firma ma opinie dobrego pracodawcy, więc nie narzekajcie!!

Kolo

Jeżeli jest taka dobrze to czemu cały czas szukają kogoś do pracy. Praca jest fajna ale są osoby które mają gumowe ucho jak Pan z Goleniowa (wielki szlifiez laureat złotego ucha i złotego wlazu). Kiedyś tam pracowałem i niedawno byłem na rozmowie i cisza. Nie polecam tego typu firmy!

Natalia

@No kto to?, firma oferuje kursy poszerzające kwalifikacje i szkolenia, czy trzeba się wszystkiego dowiadywać "z praktyki"? Starsi koledzy (Bądź koleżanki) w pracy są pomocni, chętni do nauczania nowych pracowników? Jeśli ktoś jest jeszcze zainteresowany pracą w IQ METAL to na stronie pracodawcy można znaleźć oferty pracy. Link: https://www.iqmetal.com/pl/about-us1/divisions00.html

No kto to?

Firma bardzo ciekawa jeśli chodzi o samą pracę. Można się rozwinąć , nauczyć fajnych zawodów. Zarobki są bardzo różne. Jedni zarabiają lepiej, inni mają nędzę. Firma ewidentnie zmaga się z patologią zarządzania. Ewidentny brak charyzmatycznego przywódcy tej organizacji doprowadza do nieobliczalnego chaosu i marnotrawienia czasu i pieniędzy. Że prezes tego nie widzi?

Jasiek

Czy macie jakiś powód, że tak rzadko piszecie?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Jak wygląda ten aspekt w IQ METAL?

ktoś kto pracuje

@Ktos, kto pracowal, masz chyba jakiś problem z głową oraz ze swoimi urojeniami. Pisze tyle bzdur, że aż ręce opadają. Szkoda, że nie podpiszesz się imieniem i nazwiskiem pod swoimi bredniami a jedynie śmiesznym nickiem a skoro jesteś taki mądry załóż swój własny biznes i pokaż jak się to robi :) W ogóle to wytłumacz co to są uprawnienia na sprzęt do robienia produkcji :D jesteś łosiem... Do wszystkich zainteresowanych. Nie czytajcie tych wypocin frustratów co swoje żale wylewają na forach a w robocie siedzą cicho. IQ jest normalną firmą jakich wiele na rynku. Atmosfera jest normalna, hala czysta i ciepła a brygadziści ku wielkiemu rozczarowaniu większości forumowych frustratów nie donoszą na ludzi do biura. Na hali pracuje się spoko więc przyjdźcie, zobaczcie i sami oceńcie.

Ktos, kto pracowal
@ktoś kto pracuje 12.08.2017 21:08

Wiesz, kolego, bądź koleżanko po fachu. Pracowalełem w tej firmie 2 lata na kilku różnych zmianach. Przerobiłem na swoim dziale wszystkich liderow zarowno na starym systemie (kiedy lider pracowal na maszynach jak i kiedy jedynym zajeciem bylo dlubanie w nosie). Piszesz, zebym podpisal sie imieniem i nazwiskiem, a nie "smiesznym nickiem" a sam sie nie podpisujesz... Dla mnie to nie problem, ale po co mam ujawniac kiedy, jak i gdzie pracowalem? Co do problemu z głową to maja karierowicze, ktorzy uwazaja, ze zlapali Pana Boga za nogi dostajac awans za lizanie du**innym wyzszym rangą. Skoro piszesz, zeby nie sluchac bzdur wypisywanych przez frustratow, to jak wytlumaczysz sytuacje firmy, skoro w przeciagu 3 lat przewinelo sie 4 dyrektorow? Jesli bledy, za ktore moga poniesc konsekwencje ludzie z biura chowa sie maksymalnie jak tylko mozna, zeby bron Boze Bo Fischer Larsen sie nie dowiedzial, a zwyklego pracownika tyra sie za kazdy mozliwy detal? Jak to jest, jesli zakaz palenia jest wprowadzony na calej hali i nie bardzo wyjsc na papierosa w trakcie pracy (sa kary porzadkowe) a ludzie, ktorzy twierdza, ze nie ma hierarchi (biuro) lataja na fajki co chwile i nikt sie nie czepia... A co lepsze brygadzista dzialu laserow jest czesciej na fajce niz na hali... Tym bardziej, ze najczesciej mozna go zobaczyc ze swoim przydupasem... Pytasz o uprawnienia... To wytlumacz mi kwestie z dzialu laserow. Pracownicy lataja sztaplarkami bez zezwolen, bez szkolen. Zurawie sa obslugiwane bez uprawnien... Jeszcze masz jakies wątpliwości? Mam rzucić nazwiskami? Sorry chlopaku albo dziewczyno, ja nie siedzialem cicho. Smialo wyrazalem swoja opinie i to co mnie boli, ale pomimo tego, ze slyszalem "zrobimy wszystko co mozna, zeby to poprawic"... To gów** jest robione, tylko kozactwo, "ja gadalem", "ja zrobiłem" itd. Podwyżki w tej firmie to temat tabu... Ja osobiście usłyszałem "pogadamy w grudniu" mimo iż byl luty... Szary pracownik z firmy nie powie nic, bo zostanie potraktowany tak jak kilku moich kolegow (nie chce podawac nazwisk, bo to jest zupelnie niepotrzebne) i ja sam... Jesli masz zamiar obrazac mnie, badz innych, ktorzy maja negatywna opinie o tej firmie, to znaczy, ze robisz wszystko, zeby firma miala jakies poparcie, a doskonale wiesz, ze ludzie jak tylko sie przeszkolą to odejda... Bo pracowac, za te pieniądze i przy takiej presji jaka wywieraja na Ciebie to jest po prostu porazka...

ktos kto pracuje i mu sie podoba
@Ktos, kto pracowal 13.08.2017 02:52

szanowny byly pracowniku o imponujacym stazu dwoch lat. o liczbie dyrektorow to mogles tylko slyszec opowiesci - ale wiedz, ze przez 8 lat bylo ich 3. Bo Fischer wie o wszystkim co sie dzieje na firmie - zadne ukrywanie nie jest przed nim mozliwe. Sam zobacz, jak czesto jest na hali. Zadroscisz "karierowiczom" bo to ludzie, ktorym sie chcialo i chce wiecej niz frustratom piszacym po forach. Kurs na sztaplarki ma wiele osob wiec nie ma szans zeby jezdzil ktos bez uprawnien. Jak maszyny sa dla Ciebie za stare, to zaloz firme, kup nowki nie smigane - i zatrudnij ludzi i plac im podwyzki co kwartal, bo nie lapiesz jak widac ze podwyzki sa raz w roku a nie jak ktos sie podrapie w ucho i stwierdzi ze jemu sie nalezy. FIrma jest normalna i ludzie sa normalni. Socjal jak wszedzie. Cieplo i sucho. Ja pracuje w dziale bedacym sercem firmy a moje inicjaly sa z poczatku alfabetu. Pozdrawiam Cie byly kolego! ps. Wroc do nas, biuro nie jest pamietliwe.

EDYTA
@ktoś kto pracuje 12.08.2017 21:08

PRACOWAŁAM TA MIESIAC I TO PRAWDA CO PISZESZ PO MIESIACU STWIERDZILI ZE SIE NIE NADAJE I POPRSTU MNIE WYLALI .NIEKTÓRE OSOBY NIE POWINNY ZNAJDOWAĆ SIĘ NA DANYCH STANOWISKACH .CZYLI TYCH DWÓCH PAJACÓW KIEROWNIKÓW .

Ktos, kto pracowal
@EDYTA 21.08.2017 20:48

Brawo Ty, popieram w zupełności Twoje słowa: "niektore osoby nie powinny znajdowac sie na danych stanowiskach". @ktos kto pracuje i mu sie podoba Jesli siedzisz na tyłku i jedyne co robisz, to tak jak liderzy, badz brygadzista, czy inne biurowe... chodzisz i denerwujesz innych, to owszem, moze i podoba sie Ci sie praca. Chcialbym tez zauwazyc, ze klania sie czytanie ze zrozumieniem tego co napisalem, gdyz nie przypominam sobie, zebym napisal, ze ludzie, czy atmosfera pomiedzy szarymi pracownikami byla kijowa. Wrecz przeciwnie, szaraki dla siebie sa bardzo zyczliwi, nie to co bufony majace odrobine wladzy. Socjal jest tak jak wszedzie, wiec nie ma czym sie chwalic.

ktos kto pracuje i mu sie podoba
@Ktos, kto pracowal 22.08.2017 02:38

Kolego, sam sobie sie klaniaj za czytanie ze zrozumieniem. >> nie przypominam sobie, zebym napisal, ze ludzie, czy atmosfera pomiedzy szarymi pracownikami byla kijowa Zgadza sie, tez napisalem "Firma jest normalna i ludzie sa normalni." >>Socjal jest tak jak wszedzie, wiec nie ma czym sie chwalic. Zgadza sie, tez napisalem " Socjal jak wszedzie." W ramach klaniania się, teraz jeszcze przetlumacz na ludzki: >>Jesli siedzisz na tyłku i jedyne co robisz, to [...] to chodzisz To w koncu siedzisz czy chodzisz?

wróżbita Maciej
@ktos kto pracuje i mu sie podoba 16.08.2017 23:39

jeżeli ktoś uważa się za najlepszego w firmie (chyba licząc tworzony złom) to logiczne że taki pracownik może podpisać się nickiem "Ktos, kto pracowal " najlepiej( usunięte przez administratora ) potem gadać jak to firma jest beznadziejna itp. w firmie mało kto jeździ bez uprawnień, bo większość osób je już ma. a Ci co nie mają a stanowisko wymaga uprawnień to w końcu zostaną wysłani...

GW
@Ktos, kto pracowal 13.08.2017 02:52

Pracuje w firmie od 2011 roku, (jestem jednym z najdłużej pracujących osób w tej firmie) zaczynałem na magazynie, teraz jestem głównym programista itd itp. można awansować w tej firmie, można się rozwijać. więc gadanie że się nie da czy tylko przez układy to głupota. wystarczy się starać, i dawać z siebie więcej niż inni. robienie tylko swojej pracy i nie zwracanie uwagi na cokolwiek co jest obok to nie jest coś co sprawi że się awansuje. Fakt są rzeczy do których można się przyczepić, ale czy nie jest tak w każdej firmie? Panie, panowie to że wam nie wyszło to nie znaczy że firma jest najgorsza na świecie itp. może wina tego że nie pracujecie nie lezy po stronie pracodawcy a pracownika?

JOHNY BRAVO
@GW 23.08.2017 06:58

Tak jest! Mądre słowa.

Kandydat

Dobra praca i już nie ma chętnych do pisania na forum. Szkoda ,miałem nadzieję na jakieś info od pracowników.

Natalia

@ktos kto pracuje i mu sie podoba @GW dziękuję za informacje. Czy możecie się podzielić tym, jak wyglądają pierwsze dni pracy w IQ METAL? Można liczyć na szkolenie wstępne przed rozpoczęciem pracy, czy też przydziela się odpowiedniego opiekuna, który sprawuje nadzór przez pierwsze miesiące?

smieszek
@Natalia 30.09.2017 20:34

Tak, są szkolenia wstępne. Jak jestes dziewczyną to ci osobiscie zrobi niejaki Erni. Opiekun - to samo, dla dziewczyn Erni i nadzoruje je, hehe

pracaaa

Moim zdaniem firma daje duze mozliwosci jednak jest bardzo zle zarzadzana , glowny nacisk kladziony jest tam na ilosc wypracowanych godzin ., nie na jakosc czy dokladnosc wykonywanej pracy .( Niektore asy prawie tam mieszkają :)) Kadra kierownicza , brygadzisci i tzw "liderzy" niepowinni zajmowac sie tym czym sie zajmuja poniewaz w wiekszosci nie posiadaja odpowiednich kompetencji i kwalifikacji , powinni zostac ponownie przeszkoleni . Troche zal mi dunskiego wlasciciela ktory jest oszukiwany na kazdym kroku co jest wina zlego zarzadzania . Moze byloby inaczej gdyby ludziom zalezalo na pracy ale jeszcze pewnie dlugo tak tam nie bedzie gdyz pieniadze ktore oferuja ludziom szału nie robią. Atmosfera w pracy nie jest najgorsza ale trzeba uwazac na to co i komu sie mowi bo wiesci lubia sie tam szybko rozchodzic ,cos na zasadzie gluchego telefonu :) Podsumowujac , praca nie jest najgorsza , trzeba zagryzc zeby zrobic swoje i tyle , podszkolic sie troche w tym co sie robi i szukac czegos lepszego gdzies indziej .

anonim

(usunięte przez administratora)

ktos kto pracuje i mu sie podoba

Na produkcji i w magazynie system zmianowy. w biurze stałe godziny. Można awansować z operatora na lidera a potem na brygadzistę.

GW

niektóre działy mają system 3 zmianowy (między innymi Laser + obróbka, krawędziarki), inne mają 2 zmianowy (spawalnia, montażownia). a co do magazynu to nie wiem czy na pewno tam pracują na 2 zmiany, bo dosyć często rozładunki za nich robi dział laserów biuro ma 1 zmianę. oczywiście mogę coś pokręcić który dział robi na ile zmian bo tak naprawdę ja robię 1 zmianę tylko,

Ktos, kto pracowal.

IQ Metal - praca fizyczna na wszystkich działach. Prezes robiony w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kazdym kroku. Kierownictwo fałszywe, będą mydlić Ci oczy, aby przed samym koncem pracy opowiedziec historyjke o tym jak sa z Ciebie zadowoleni, ale nie spelniasz zalozonych przez nich celow. 90% maszyn, wiertarek, itp. zajechane gorzej niz 40 letnia Lada. Brygadzisci, to istna pomyłka, jeden to emeryt, ktory mogłby dorabiac u Rutkowskiego, ale idzie sie z nim dogadac, a drugi to alkoholik. Idac dalej, szczeblami trafiamy na liderow poszczegolnych działow. Wiekszoscc z nich jest ok. Aczkolwiek ta mniejszosc, to istne zakłamane [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktorzy przez wazeliniarstwo moga wszystko... Nawet spac w kiblu na nocnej zmianie, ale przeciez nikt tego nie widzi. Ogolnie rzecz biorac to inwigilacja na poziomie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niewyobrazalnym. Kierownicy potrafia sprawdzac monitoring Z DOMOW nawet o 3 rano, ale i tak twierdzą, ze sa one tylko dla bezpieczenstwa (i nie podpisuje sie klauzuli o nagrywaniu i kontroli pracy) Jak juz bylo napisane to dostaje sie na start umowe zlecenie. Jesli ktos nie odpadnie po miesiacu, to odpadnie po dwoch. Natomiast jesli uda sie przetrwac, to stawka maksymalna na umowie o prace wynosi 2000 zl + ewentualna premia (o ile lider badz brygadzista Ci jej nie obetnie, bo za dlugo na kiblu sie siedzi). Jedna wielka paranoja, gdyz nie chca robic uprawnien na sprzety konieczne do produkcji, a mimo iz zabraniaja i karaja za uzytkowanie owych sprzetow, to wymagaja tego, zeby wszystko bylo idealnie na czas badz i przed. Jesli chce ktos zlozyc aplikacje do tej firmy, zeby przerobic miesiac, to nawet tego nie polecam. Ewentualnie mozna zrobic tak jak glosi opinia wsrod pracownikow. "Przychodzisz, szkolisz sie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robic za kilka razy lepsze pieniadze", bo w tej firmie jedyne co sie moze rozwinac to papier toaletowy, ewentualnie recznik papierowy... A i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nasmarowane wazelina.

Natalia

@PRACOWNIK - a czy mógłbyś napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w IQ METAL? Na stronie www pojawiła się oferta pracy na stanowisko spawacza - czy wato tam aplikować? Merytoryczna odpowiedź będzie cenna dl forumowiczów, którzy zaglądają to w celu znalezienia konkretnych informacji o potencjalnym pracodawcy.

pracownik
@Natalia 21.07.2017 13:36

praca w IQ normalna. Spawanie bez uprawnień dozorowych, więc artyści spawalnicy nie mają co liczyć na wysoką stawkę. Liczy się solidne, powtarzalne spawanie. Atmosfera na hali dobra, ludzie dogadują się. biuro w większości normalne, jest kilku przypałów z wysokim ego - ale do normalnej pracy to nie przeszkadza. Ogólnie można polecić.

Jo men

I co cwaniaczki robaczki Nadgodziny ucięte hahaha

PRACOWNIK

ODRADZAM TAM PRACE DADZA UMOWE NA 3 MIECHY WYRZUCA PO MIESIACU STWIERDZAJAC ZE SIE NIE NADAJESZ OBARCZAJĄ CIĘ OBOWIĄZKAMI KTÓRYMI NIE JESTEŚ SPROSTA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] SYF ZLODZIEJSTWO WŚRÓD KADR Z BIURA .A ZA TO OBWINIANY JEST PRACOWNIK ALE TRAFILA KOSA NA KAMIEŃ ODPŁACIC SIE CZAS NIE ODPUSZCZE

EDYTA

CHCESZ TAM PRACOWAĆ ZASTANÓW SIĘ 100000 RAZY DADZĄ CI UMOWĘ ZLECENIE NA CZAS 3 MIECHY A PO 1 MIESIACU ZWOLNIĄ CIE .PRACUJĄ TAM SAME NIEDOROZWOJE PLOCIUCHY A CI NIBY KIEROWNICY TO PORAŻKA NIEDOUKI PROSTACY DOSTALI PRACE ZA CO. ODWDZIECZE SIĘ im ZA TO

bebek

Jakie są zarobki na stanowisku operatora lasera?

fuck you iq
@bebek 13.06.2017 21:56

1800- 2500 netto z pięcioletnim stażem

Ktos, kto pracowal
@bebek 13.06.2017 21:56

1800 na start

Hax0r1!

@szukam pracy 2017-04-14 13:50 Cześć Masz na początek umowę o pracę masz z agencji pracy KS Serwis, bezpośrednio to masz od firmy masz na zleceniu na 3 miechy. Do ciuchów roboczych sam musisz je zorganizować na początek buty też ja akurat dostałem z firmy, (to są buty z podeszwą żelazną są gorsze niż wojskowe zwykłe) Co do pracy stałej na pewno dadzą jak się nadajesz :) czy tam się wykażesz. Osobiście nie polecam tam pracy chyba że specjalizacją na dane stanowisko Ja pracowałem na dziale pakowań i odradzam na pracy. Praca na 3 zmiany w zależności tam gdzie ja byłem to jedna na rano była na 6:00

szukam pracy

Witam. Widziałem, ze IQ Metal szuka pracowników i zastanawiam się czy wysłać swoją aplikację do nich. Mam kilka pytań. Jaka jest pierwsza umowa? Zlecenie czy umowa o pracę? Wymagają na okresie próbnym własnego stroju roboczego z obuwiem na okresie próbnym? Czy po okresie próbnym są szanse na stałą pracę?

Point
@szukam pracy 14.04.2017 13:50

Zadzwon to sie dowiesz

joe

IQ jest całkiem niezle. Mogloby byc jeszcze lepsze - gdyby zgraja tzw. kierownikow nie rzucala klod pod nogi kolejnym dyrektorom.

spawak

ja tam pracuję juz kilka lat. raz jest lepiej raz gorzej ale zawsze do przodu.

Ciekawy

Zadnych opinii. Nie licząc tego, ze włąśnie 3-ci dyrek w przeciągu ca dwóch/trzech lat się wymienil. Ciekawe, kiedy następny:-).

NieCiekawy
@Ciekawy 15.03.2017 18:26

Lepiej że się zmienia dyrektor, niż zeby pracownicy odchodzili. np. za ciekawość

 anon

Piotr O. były Dyrektor. Jakieś opinie?

Patriota

Witam FIrma daje ogłoszenia na spawacza i jest taki kierowniczek taki Mareczek, który się wywyższa i co to nie on i uważa się za najlepszego spawacza na świecie. Mówiąc i obrażając mnie że wolałby zatrudnić menela z ulicy lub jego córka lepiej by pospawała ode mnie. Takiego pracownika tylko zwolnić za znieważenie osobowości. Przy próbkach powinien być kierownik działu co stoi nad tym pajacem i sam powinien zobaczyć

Max

jak ktoś pamięta, to była gra w hotdoga nie tak dawno. inzynierki madralki - latali z ketchupem Ciekawe czy cos zrozumieli z tego.

Qwerty
@Max 17.12.2016 00:06

Tak sie wszyscy napięli ze Dyrektora już z nami nie ma. Do kiedy ma ten urlop?

qwerty

W Iq na każdym stanowisku można się wykazac i calkiem przyzwoicie zarobić. teraz firma mocno idzie w LIN [jakos tak się to pisze].

Zostaw opinię o IQ METAL - Szczecin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IQ METAL