Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

5. Opinie o IQ METAL

Opinie o IQ METAL Szczecin

ReviewUserIconPatrycja

21.03.2023 20:41

Operator frezarki CNC. Miałam przyjemność przepracować w tym miejscu 2lata i 8 miesięcy. Stwierdzam, że to naprawdę był dobry czas. Jako jedyne miejsce w Szczecinie dało mi szansę na rozpoczęcie nauki w praktyce jako operator frezarki. Więc jeśli ktoś chce zacząć przygodę w tym zawodzie, to tutaj ma szansę na przyjęcie. Trafiłam na jeden z chyba z lepszych działów w firmie. Lider mojego działu, jak i również kierownik, byli takimi osobami, jakich życzę tylko spotkać podczas swojej ścieżki zawodowej i to tak zupełnie szczerze bez wazeliny. Miałam już możliwość pracować w innych miejscach, i często gęsto kierownictwo wołało o pomstę do nieba i natychmiastowe zwolnienie (nawet by się przydało szkolenie czym jest mobbiing, ale to już inna sprawa). Więc na dziale na którym pracowałam, kierownictwo było na poziomie takim, że człowiek chciał iść do pracy. Co do samego stanowiska to sytuacja wygląda tak, że nie ma ustawiacza czy programisty. Pracownik jest programistą, ustawiaczem i guzikowym. Pielęgnacja maszyny również wchodzi w kompetencje pracownika, jednak sprawy serwisowe, zgłaszamy do utrzymania ruchu. Nowa osoba jest uczona przez obecnego operatora. Jednak brakowało może osoby, która by miała stanowisko typowego instruktora. Wtedy zapewne taka praca by szła płynniej. Mimo to z perspektywy czasu, preferuję taką samodzielną pracę od 0, gdyż takie stanowiska jak guzikowy to dla mnie nieporozumienie. Wychodząc z tej firmy wyciągnęłam sporą dawkę wiedzy, która zdecydowanie można wykorzystać na wielu obszarach ścieżki zawodowej. Minusy oczywiście są. Strasznie dla mnie niezrozumiałe zachowanie to to, że nie zatrudniano nigdy osób które miały doświadczenie za adekwatną kwotę, tylko osoby z którymi można było w miarę komunikować się w języku angielskim i trzeba je było łamanym językiem szkolić od 0. Im więcej osób z umiejętnościami, a przede wszystkim z możliwą płynną komunikacją werbalną, tym produkcja szybciej idzie. Atmosferę z samej firmy wspominam bardzo dobrze. Na święta wielkanocne jest socjal gdzieś koło 300, na Boże narodzenie 450. Ogólnie szczerze polecam to miejsce do pracy.
    ReviewUserIcon@Obsrwator

30.01.2025 16:30

Co jest nie tak z firmą IQ metal że ciągle rekrutuje nowych pracowników ?

31.01.2025 08:57

Firma IQ Metal prowadzi otwarte procesy rekrutacyjne, ponieważ dynamicznie się rozwijamy i poszukujemy więcej niż jednego nowego pracownika na różne stanowiska. Dodatkowo, jak w każdej organizacji, czasem pojawiają się zmiany w zespole, co również wpływa na pojawianie się nowych ogłoszeń.

ReviewUserIconAnonim

27.05.2026 21:32

po prostu inne firmy oferują dużo wyższe stawki, przez co masa pracowników odchodzi gdy tylko załapie się na coś nowego
    ReviewUserIconSpawacz Alu

19.11.2025 12:13

Witam, jaka realna stawka netto dla samodzielnego spawacza Tig aluminium, sam ogarniam wszystko (skladanie spawanie itp) rysunki bez problemu.

ReviewUserIconAnonim

27.05.2026 21:29

nie licz na więcej niż 5 tys netto na start

ReviewUserIconPracownik

20.05.2026 09:57

Pracuję w firmie IQ Metal już jakiś czas. Firma inwestuje w pracowników, są szkolenia na wózki widłowe czy suwnice i to firma opłaca. Jasny grafik, nadgodziny dla chętnych. Mamy przerwę i na spokojnie każdy może zjeść, nikt nie stoi nad nami z zegarkiem. Fajna atmosfera w pracy.
    ReviewUserIconHansik

23.04.2026 06:48

Za takie warunki finansowe,.ktore oferujecie pracownikom to podziwiam, ze macie jeszcze załogę. W okolicy +40%.
    #Spawacz
    ReviewUserIconSpawacz

25.04.2026 10:30

Ja pracuje jako spawacz i nie narzekam na warunki. Czysto, kazdy ma swój box, wyplata dobra i na czas.

16.05.2026 00:22

wyplata na czas co za argument

16.05.2026 00:20

nie polecam, wyzysk, niskie place
    #Spawacz
    ReviewUserIconZorza

12.10.2025 15:08

Witam, na jakie zarobki można liczyć w firmie, stawka godzinowa bądź miesięczna pensja?
    ReviewUserIconHansik

31.03.2026 08:03

Porażka place. Na kasie zarabia sie wiecej.

01.04.2026 14:39

Dzień dobry, pracownicy produkcyjni są wynagradzani stawką godzinową brutto oraz co miesięczną premią uznaniową w wysokości 15% od zasadniczego, za 168godzin pracy. Premia jest pomniejszana o nieobecności typu choroba, nieobecności zasiłkowe, urlop bezpłatny. Pracownicy administracyjni otrzymują wynagrodzenie zasadnicze miesięczne. Wysokość zarobków jest uzależniona od rodzaju stanowiska, posiadanych kwalifikacji, umiejętności oraz doświadczenia.
    ReviewUserIconAdam K.

19.02.2026 19:11

Pracowałem w IQ Metal przez 8 miesięcy i to był dla mnie ogromny, życiowy test cierpliwości. Piszę to jako ktoś, kto naprawdę chciał, żeby ta praca się udała. Z mojego doświadczenia jedynym działem, który faktycznie trzyma poziom i w którym ludzie wydają się względnie zadowoleni, jest dział obróbki skrawaniem. To jedyne osoby, które realnie chwalą sobie pracę – choć nawet tam regularnie pojawia się temat braków narzędzi i problemów organizacyjnych. Reszta produkcji to zupełnie inna historia. System wynagrodzeń przez długi czas opierał się na stawkach niższych niż minimalne, które były „uzupełniane” premiami uznaniowymi. Teraz, przy wchodzących zmianach w prawie, które mają ograniczyć takie praktyki, nowy operator czy pracownik produkcji może przynajmniej liczyć na ustawową stawkę minimalną jako podstawę. Wcześniej wyglądało to inaczej. (usunięte przez administratora) Karta przedpłacona do automatów z przekąskami brzmi dobrze na papierze, ale w praktyce – jeśli ktoś kupuje tam tylko śniadanie – środki wystarczają na 4–5 dni. Potem zostaje już tylko własna kieszeń. Jeżeli ktoś szuka pracy, która nie wymaga żadnych umiejętności ani doświadczenia – odnajdzie się tam bez problemu. Z mojego punktu widzenia poziom wymagań nie istnieje. Natomiast osoby z ambicjami, umiejętnościami technicznymi czy chęcią rozwoju mogą po prostu zmarnować czas. Ja tak właśnie to dziś oceniam. Na terenie zakładu funkcjonowało miejsce, o którym wśród pracowników mówiło się jako o „(usunięte przez administratora)”. Nie wiem, jaka była formalna wiedza kadry zarządzającej, ale temat wśród załogi był powszechnie znany. Dla mnie to był sygnał, że coś w tej organizacji jest głęboko nie tak. Po 8 miesiącach mogę powiedzieć jedno: to był ogromny koszt czasowy i emocjonalny. Czas, którego już nie odzyskam. Gdybym miał podjąć decyzję jeszcze raz – wybrałbym inaczej. To wyłącznie moje doświadczenie i moja ocena, ale uważam, że osoby rozważające zatrudnienie powinny znać również tę perspektywę.
    #OperatorProdukcji
    ReviewUserIconSzewc

01.04.2026 14:19

Dzieki za odpowiedz probiwałem się czegoś dowiedziec jako osoba z doswiadczeniem ale usłyszałem, że kazdy ma doświadczenie ale jak przyjezdzaja na egzaminy to brak więc dopytałem co spawają jakie grupy materiałowe średnice rur mwtody spawania normy ale Pani nic nie wiedziała więc poprosiłem o osobe kompetentną w tej materi ale wyczułem obrażalskość poorostu cenię siebieni swój czas zanim sie spotkam z pracodawcą. Rozumiem wszystko ale powiało chłodem i brakiem zrozumienia.
    ReviewUserIconJakub

16.06.2025 17:48

Dzień dobry, planuję powrót z zagranicy oraz zmianę branży. Na portalach widnieją ogłoszenia pracy do przyuczenia na spawacza TIG. Generalnie pochodzę z innego województwa co wiąże się z przeprowadzką. Czy inwestując w kurs/y istnieje szansa na zatrudnienie i zdobycie doświadczenia w zawodzie? Ewentualnie jakaś umowa lojalnościowa?
    ReviewUserIconOK

16.07.2025 15:14

Jeśli jest zaangażowanie i chęć do pracy i odrobina umiejętności to jest możliwość zostać zatrudnionym jako spawacz do przyuczenia

16.07.2025 15:27

Dzień dobry, oferujemy możliwość przyuczenia do naszych standardów w naszej "Szkółce spawalniczej" w ramach zatrudnienia na umowę o pracę, ale podstawą jest co najmniej ukończenie kursu spawania, Nie uczymy od podstaw, nie mamy takich możliwości. Wymagamy umiejętności czytania instrukcji spawalniczej i spawania przynajmniej na poziomie podstawowym.Natomiast nie jest przeszkodą nie posiadanie aktualnych certyfikatów spawalniczych, bo wysyłamy pracowników na szkolenia i wyrabiamy certyfikaty. Umiejętność spawania oraz to czy kandydat rokuje i czy jest w stanie doszkolić się do naszych norm, weryfikujemy na próbkach spawalniczych. Pozytywny wynik jest podstawą do zatrudnienia i rozmów o warunkach.
    ReviewUserIconPotencjalny pracownik

10.07.2024 13:13

Ile aktualnie można zarobić w firmie . Mowa o stawce godzinowej czy tzw.pensi jako spawacz .
    ReviewUserIconok

16.07.2025 15:16

od 36 do 41 brutton na start
    ReviewUserIconJakub

16.06.2025 17:42

ReviewUserIconNieJestemDesperatem

03.03.2025 14:07

CV i uprawnienia przesłane przez formularz, telefon po 10minutach z działu rekrutacji "kierownik" potwierdził, że możemy się umówić na spotkanie rekrutacyjne. Umówione spotkanie godzina 12, więc dojeżdżając na miejsce dałem znać 10-15minut szybciej, żeby być pewnym spotkania. (INFORMACJE O SPOTKANIU DOSTAŁEM PO ROZMOWIE I DODATKOWO W NIEDZIELE) Pierwsze wrażenie, średnio zachęcające miejsce. Miałem dać informację do recepcji (nikogo nie było- może przerwa/toaleta normalna sprawa) Wyszła do mnie Pani z działu kadr, żebym "usiadł albo sobie postał" i zapytała czy mam swoje rzeczy na próbki. Dostałem buty i ciuchy. Spotkanie umówione na 12:00 nie odbyło się o czasie, nie odbyło sie wcale. 1. Brak zainteresowania nowym kandytatem. 2. Brak informacji czy kierownik produkcji ruszy się w ciągu 20minut. 3. Informacje pisane cyrylica. 4. Opinie na temat firmy zamieszczone w internecie. 5. Ciągła rotacja/ brak ludzi. (śledząc rynek pracy, wiecznie wisi ich ogłoszenie) 6. Specyficzny dojazd do miejsca pracy. 7. Zdziwienie, że ktos nie bedzie używał prywatnego sprzętu dla obcej firmy. Firma powinna zapewniać odzież i sprzęt ochronny :) Plusy: Straciłem tylko godzinę :) Samej pracy nie mogę opisać, ale rekrutacja leży :c

03.03.2025 16:59

Szanowny Panie, Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że proces rekrutacyjny nie spełnił Pana oczekiwań. Chcielibyśmy przeprosić za wszelkie niedogodności, jakie Pan napotkał. Informacje, które Pan otrzymał, są generowane przez system wspierający rekrutację, więc ewentualne opóźnienie w ich dostarczeniu wynika z ustawień systemowych, a nie błędu ludzkiego. Pana spotkanie było zaplanowane na poniedziałek, dlatego cieszymy się, że wszystkie szczegóły dotarły na czas. Podczas umawiania spotkania każdy kandydat otrzymuje informację, że na próbki powinien zabrać swoją odzież roboczą – do tej pory nie otrzymaliśmy w tej kwestii zastrzeżeń. W przypadku braku odpowiedniego ubioru udostępniamy naszą odzież i obuwie, co miało miejsce również w Pana przypadku. Oczywiście po zatrudnieniu każdy pracownik otrzymuje komplet odzieży, obuwia oraz środków ochrony indywidualnej od pracodawcy. Cenimy czas wszystkich kandydatów i dokładamy starań, by proces rekrutacji przebiegał sprawnie. Niemniej jednak zdarzają się sytuacje, w których występują opóźnienia – za co jeszcze raz najmocniej przepraszamy. Życzymy powodzenia w dalszej ścieżce zawodowej. Z poważaniem Dział HR IQ Metal

05.06.2024 11:30

Już w najbliższą sobotę 8 czerwca  o godz. 11:00 (start sztafety) na Jasnych Błoniach, w Parku Kasprowicza,

nasze dwie firmowe IQ Metalowe drużyny:

Szybsi od inflacji (nr startowy 1007) w składzie: Gracjan, Kamil, Radek, Tomek

oraz

IQ Miles (numer startowy 1015) w składzie: Yevhen, Krzysztof, Jakub, Tomasz

wezmą udział w biegu NCDC By Sapiens Business Race

Serdecznie zapraszamy wszystkich do kibicowania i wspierania naszej reprezentacji!

Każdy jest mile widziany!

Szczecin 08.06.2024 godz.11:00 Jasne Błonia

W tej edycji wspieramy Ligę Superbohaterów

szczecińską fundację dla dzieci,

która od 2012 roku niesie uśmiech i nadzieję maluchom w szpitalach i hospicjach!

02.05.2024 10:18

Zachęcamy do rekrutowania,
     do pracy w naszej firmie na stanowiska:

Praca - Magazynier z UDT w IQ METAL - Szczecin - GoWork.pl

Spawacz/Spawaczka MIG/MAG

Pracownik / Pracownica Działu Wysyłek

Stała praca! Magazynier/ Magazynierka z UDT – atrakcyjne warunki

02.02.2024 21:21

Hejka, są tu może pracujące Panie? Wypatrzyłam ofertę sprzed paru dni na spawanie laserowe i montaż. Podkreślają w tytule ze to praca dla kobiet. Dodatkowo jest napisane, że to w związku z rozwojem, więc tym bardziej możecie mi napisać jak się pracuje? to praca nie dla każdej kobiety?

07.02.2024 09:25

Dzień dobry, aktualnie pracują u nas panie na różnych działach w obszarze produkcji. Aktualnie poszukujemy osób do zespołu, który będzie specjalizował się w spawaniu laserowym i montażu. Głównym wymogiem wobec kandydatów są zdolności manualne oraz wysoki poziom precyzji.
    ReviewUserIconIQ

11.01.2024 19:18

Jeśli chodzi o zachowanie brygadzisty w IQ METAL POLAND w Elgiszewie to, tak czasami jest nerwowo. Jednak łatwiej jest oceniać niż postawić się na miejscu danej osoby. W tym momencie jest tylko jedna zmiana i jesteśmy po przerwie świątecznej. Zleceń jest zatrzęsienie. Ponad to on sam ma pod sobą około 20-30 osób, które trzeba pilnować. Jako brygadzista ma mnóstwo nerwów na głowie. Jako obecny pracownik też często dość szorstko z nim rozmawiam jednak rozumiem fakt tego ,że ilość obowiązków która na niego spadła jest ogromna i sam nie wiem jak bym się zachowywał w takiej sytuacji. Wiem jednak, że koniec końców jest w stanie postawić się za pracownikami, jeśli tylko w pracownikach widać jakikolwiek potencjał. Koniec końców gdy pracownik się stara to brygadzista zupełnie inaczej odbiera to co się dzieje.

10.01.2024 12:59

ReviewUserIconPracownik1

11.01.2024 13:00

A to brygadzistą ma głaskać po głowie. Bardzo dobrze zarządza ludźmi i pracą a skoro zostałeś zwolniony bo źle pracowałeś to problem jest w Tobie a nie w nim. I nie oczerniaj kogoś żeby się zemścić bo to podlega karze. A skoro Tobie było tak źle to czemu ty mu nie założyłeś sprawy tylko piszesz anonimowo strach nie pozwala ????????????
    ReviewUserIconObecny pracownik

11.01.2024 13:31

Muszę bo się uduszę jestem pracownikiem z dłuższym stażem i akurat nie dam złego słowa powiedzieć na brygadzistę Macieja odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku. Człowiek mający duża wiedzę zawsze pomocny i służący rada. Odbiera telefony o każdej porze w razie konieczności przyjeżdża do pracy po godzinach. Wiadomo że jako brygadzista jest wymagający ale to on za wszystko odpowiada swoją głową. A ty po prostu albo jemu zazdrościsz albo masz problem sam ze sobą. Panie Macieju my jesteśmy murem za Panem a takimi opiniami anonimowymi nie martw się. Dowiemy się kto jest takim kozakiem w internecie

04.06.2023 15:33

ReviewUserIconJackob

15.12.2023 17:34

Firma oferuje jedne z najniższych wynagrodzeń na rynku. Fajne aby się nauczyć, ale stawka głodowa.

20.09.2023 12:23

08.09.2023 IQ  Metal Sp. z o.o. integrowało się  na  Pikniku Motoryzacyjnym

Jak zwykle była wspaniała zabawa, konkursy, rywalizacja, dobre jedzenie, atrakcje takie jak:

·        Symulator dachowania
    ·        Symulator zderzenia
    ·        Symulator jazdy rajdowej 5D (VR)
    ·        Turniej piłkarzyków, siatkówki i badmintona
    ·        Fotobudka 360

Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4
    Zdjęcie 5
    Zdjęcie 6

ReviewUserIconPracownik hali tartaku

24.07.2023 20:34

Dzień dobry wszystkim Jak wiemy, do firmy przyszedł nowy dyrektor Na razie się wdraża Natomiast pytanie; czy wiadomo, jakie główne zadania będzie miał postawione? Ma doświadczenie z branży części do motoryzacji. Jak to się ma do naszej branży stalowej? Pozdrawiam
    ReviewUserIconTeresa

22.03.2023 22:49

Szukam informacji, której nie znalazłam w ogłoszeniu. Po jakim czasie księgowa ma umowę na czas nieokreślony, o ile w ogóle jest szansa na takie dłuższe zatrudnienie? Bo tylko napisane jest o rodzaju umowy.

23.03.2023 12:04

Szanowna Pani, w większości przypadków na początku zawieramy umowę na 3 miesięczny okres próbny, następnie na czas określony na 1 rok oraz kolejną umowę na czas nieokreślony.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w IQ METAL?

ReviewUserIconTeresa

17.02.2023 19:43

Cześć, piszę w sprawie ogłoszenia na pozycję HR koordynator. Można prosić o bardziej dokładne informacje odnośnie warunków finansowych? Czy premia za „dobre pomysły” to jedyny dodatek?

23.03.2023 09:01

Pani Tereso, proszę wysłać zapytanie w sprawie dokładnych warunków finansowych pod adres: [email protected]. Premia za "dobre pomysły" nie jest składnikiem wynagrodzenia comiesięcznego. Jest nim wynagrodzenie zasadnicze i premia uznaniowa. Bonusy poza wynagrodzeniem to : świadczenia na święta , dofinansowanie wypoczynku, nauka języka obcego, szkolenia, kursy, owocowe czwartki, elastyczny czas pracy, dopłata do okularów, dofinansowanie karty Multisport, ubezpieczenie grupowe.
    ReviewUserIconGosc

23.12.2022 11:50

Rozmowa kwalifikacyjna to jakaś parodia drodzy Państwo. Ja akurat trafiłam na Pana, który spokojnie miał mniej lat niż ja. Od razu zaczal walić na ty. Pytania o pracodawcę obecnego kompletnie bezsensowne z resztą. Jak doszło do wynagrodzenia to już poszło szybko. Nie wiem jakie są stawki ale ja dostałam odp smsem godzinę po rozmowie, że dziękujemy i zero podania przyczyny. Polecam od początku pytać żeby nie tracić czasu i pieniędzy na dojazd do tej firmy. Pozdrawiam

11.01.2023 04:54

Tobie chociaż napisali ja czekam miesiąc i nawet (usunięte przez administratora) nie ma

15.01.2023 19:45

Na jakie bym nie chciał dla mnie to (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconPracownik zusim

29.08.2021 09:07

Jakie zarobki dla doświadczonego piaskarza z dwudziestoletnim stażem ?
    ReviewUserIconiq 0 proc

27.11.2022 09:56

ta firma to jakiś wyzysk chyba , jeżeli dla nich pytanie o wypłatę jest dziwny, dla mnie to zawsze 1 pytanie na czym polega praca a 2 pytanie ile płacą , a widzę , że podejście firmy w stylu (usunięte przez administratora) z wypłatą ważne ze robota jest xd

28.11.2022 08:55

Szanowni Państwo, na rozmowie o pracę pierwszą kwestią może być pytanie o zarobki. Na Go Work nie prowadzi się rozmów o pracę, tylko pisze posty. Zapraszamy do rozmów face to face w siedzibie naszej firmy. To wymaga trochę więcej wysiłku, niż napisanie negatywnej opinii firmie, której się nie poznało.
    ReviewUserIconInka

28.10.2022 21:38

Widziałam ofertę pracy na stanowisko kontroler jakości ktoś pracował na tym stanowisku i może się wypowiedzieć. Jakie warunki i zarobki?
    ReviewUserIconasdf

02.11.2022 12:42

kilka lat temu byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Wymagali wiele, jednak wtedy proponowali marne pieniądze
    ReviewUserIconKASIA

25.10.2022 12:37

Jakie są przewidziane widełki wynagrodzenia na oferowanym przez Państwa stanowisku Księgowa?
    ReviewUserIconMarcin

27.10.2022 14:29

Zgadzam się z Kasią. Do każdej rozmowy trzeba się przygotować. Skompletować dokumenty. Wziąć wolne w aktualnej pracy i odbyć rozmowę. Jaki jest sens robić tajemnicę z widełek jakich można oczekiwać na danym stanowisku. Oszczędza to czas obu stronom. Jeśli aktualnie kadydat zarabia powiedzmy 7000zł brutto i chce zmienić pracę aby zwiększyć swoje zarobki, to nie ma sensu, żeby przechodził całą ścieżkę rekrutacji, gdy firma szuka pracownika za 4000-7000zł (w zależności od doświadczenia, umiejętności itp.). Pracodawca ponosi o wiele "niższe koszty" związanie z przeprowadzeniem rekrutacji niż potencjalny kandydat.

27.10.2022 15:26

Proszę przeczytać uważnie ogłoszenie rekrutacyjne i zwrócić uwagę na to co jest istotne z punktu widzenia pracodawcy. Podajemy warunek doświadczenie w księgowości przynajmniej 1 rok do 3 lat, co określa do jakiej grupy odbiorców ogłoszenie jest skierowane. "Koszty rekrutacji" ponoszą obie strony kandydat i pracodawca. To jest subiektywna ocena, że pracodawca ponosi "niższe koszty". Zaliczamy do nich nie tylko koszt publikacji ogłoszeń rekrutacyjnych, ale również czas pracy rekrutera/-ów, działu HR w całym procesie, czyli na kilku etapach. Obie strony podejmują działania. Nie ma obowiązku podawania widełek płacowych. Jeśli są one najważniejsze dla kandydata, to nie musi on brać udziału w rekrutacji, ani podejmować dyskusji, może uszanować swój czas i pracodawcy. Może natomiast skierować swoje kroki do dużych firm, korporacji, które być może zaoferują jemu pożądany poziom widełek płacowych.
    ReviewUserIconZainteresowany/Zainteresowana

27.06.2022 17:17

Dzień dobry, pozwolę sobie zamieścić na Państwa stronie opinię dot. oferty pracy na stanowisko: Młodszy specjalista ds. kadr i płac. Jako pierwszy warunek konieczny podają Państwo znajomość języka ukraińskiego/rosyjskiego. Mam w związku z tym pytanie czy to my Polacy mamy się uczyć rosyjskiego czy ukraińskiego aby obsługiwać pracowników, czy to pracownicy ze wschodu powinni się postarać i nauczyć języka polskiego. Moja opinia to nie krytyka narodowościowa a zwrócenie uwagi na sytuację. Piszę ją w odniesieniu do moich doświadczeń. Pracowałam w Anglii w czasach kiedy sporo Polaków było na Wyspach i było na nich zapotrzebowanie. Ale żadnemu z tych pracodawców nie przyszło do głowy uczyć się polskiego żebyśmy mogli pracować. To w naszej gestii było jak najszybsze opanowanie języka. Komu ma bardziej zależeć? Nawet spore zapotrzebowanie na pracowników z Polski nie spowodowało reakcji Anglików w postaci nauki polskiego. To rodzi postawę roszczeniową.
    ReviewUserIconhazardzistka

19.08.2022 11:47

Bardzo cenna uwaga !!!

23.08.2022 11:44

Proszę Państwa, pracodawca może formułować wymagania zgodnie z jego potrzebami, a taka jest potrzeba: znajomość języka rosyjskiego lub ukraińskiego. Nie ma to związku z tym czy cudzoziemcy chcą i muszą uczyć się języka polskiego, bo zazwyczaj chcą i uczą się.

Kontakt - IQ METAL

Kniewska 7 70-846 Szczecin

NIP:7752620602

Branże: Konstrukcje metalowe

23.07.2022 10:27

Witam Chodzą słuchy po mieście, że Polacy w tej firmie są gorzej traktowani od ukrainców? Nie chce tracić czasu na kolejną taką firme gdzie dobrze pracujący Polak który robi więcej za lesera ukrainca jest gorzej traktowany. Zależy mi na równym traktowaniu. Na jakie zarobki może liczyć doświadczony sztaplarz/suwnicowy z udt. Poproszę o szczere opinie pracowników fizycznych pracujących (bądź byłych) z tej firmy na stanowisku sztaplarza suwnicowego czy operatora cnc.
    ReviewUserIconZainteresowany/Zainteresowana

27.06.2022 17:18

ReviewUserIconJohny bravo

09.09.2021 00:05

Absolutnie odradzam pracę w tej firmie każdemu Sztaplarzowi. Orka ponad siły, mnóstwo rzeczy do zrobienia na już, niebezpieczne środowisko pracy,(usunięte przez administratora)i niskie jak na wymagania zarobki. Przez firmę przewinęło się w ostatnim czasie 9 sztaplarzy, gdyby praca była w porządku to 9 ludzi by jej nie rzuciło.

10.10.2021 22:24

Szanowni Państwo, stawki uzależnione są od posiadanych wymagań, doświadczenia i umiejętności na danym stanowisku. Nie jest prawdą, że nie ma możliwości uzyskania pensji na poziomie 3000 PLN netto / miesiąc. Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani szczegółami, proszę o złożenie aplikacji na ogłoszenia i z przyjemnością się z nimi zapoznamy oraz spotkamy, jeśli spełniacie Państwo stawiane wymagania na poszczególne stanowiska. Ponadto, zachęcamy do zbierania informacji z pierwszej ręki na rozmowie o pracę.
    ReviewUserIconJohny bravo

26.01.2022 18:20

Fatalnie
    ReviewUserIconAdministrator

21.12.2021 12:49

W mieście Szczecin poszukiwano osób na stanowisko Operator Linii Produkcyjnej. Złożyłeś tam swoją aplikację?
    ReviewUserIconAdam

26.01.2022 18:18

A lubisz jak nie wystarcza Ci na życie?
    ReviewUserIconLeon

25.09.2019 16:38

Widziałem na pracuj.pl ogłoszenie na młodszego inżyniera jakości. Jeśli takie są wymagania dla młodszego inżyniera, to aż strach pomyśleć czym zajmuje się kierownik. Chyba, że ten młodszy inżynier to jedyna osoba w dziale jakości XD powodzenia w poszukiwaniu jeleni!
    ReviewUserIconsd

05.06.2021 09:40

myślałem, że z krzesła spadne po tych wymaganiach xD
    ReviewUserIconMarek

07.12.2021 20:58

SQE, QE, QC i trochę laboranta na jednym stanowisku ? Tak nie zaoszczędzi firma pieniędzy :)
    ReviewUserIconOleg

09.09.2021 16:43

(usunięte przez administratora) Nie polecam tego pracodawcy. Firma niewątpliwie odstaje od innych z branży stalowej pod względem benefitów. Dostęp do prywatnego ubezpieczenia powoli staje się standardem, tutaj brak. Zarobki, szczególnie dla początkujących inżynierów - głodowe, przy dużych wymaganiach i natłoku obowiązków nikt nie zostanie na dłużej. Zarobki operatorów i spawaczy nie zachęcają do podjęcia współpracy. Firma nie stara się być konkurencyjna i atrakcyjna.
    ReviewUserIconWELDER

28.06.2021 19:47

JAKIE ZAROBKI DLA DOŚWIADCZONEGO SPAWACZA?
    ReviewUserIconM.

25.07.2021 23:54

Na rozmowie ci powiedzą wszystko.

26.08.2021 15:58

Tak, obecnie są wolne inne stanowiska pracy niż spawacz, zachęcam do zapoznania się z zakładką: Oferty pracy oraz Poznaj pracodawcę: Jak rekrutujemy. Zatrudnimy:kontrolera jakości-praca na produkcji, operatorów produkcji/operatorów wózka widłowego - branża Automotive, operatorów robota spawalniczego -branża Automotive, inżyniera działu technologiczno - spawalniczego/kosztorysanta, ślusarza. Rekrutacje na stanowisko spawacz przeprowadzamy w razie potrzeby. Większość załogi spawalniczej są to pracownicy z długoletnim stażem pracy, ale są też osoby, które z różnych względów rozstają się z firmą, tak jak pracownicy innych specjalności.
    ReviewUserIconAmeliniowy Rycerz

23.07.2021 17:27

Ja rozumiem, że wprowadza się zakaz urządzania sobie "kuchni Makłowicza" ze stanowiska pracy, jak najbardziej czajnik, grill i toster oraz kuchenka mikrofalowa jest przesadą. Jednak, żeby ganiać za zjedzenie batonika, jabłka czy kanapki na stanowisku to gruuuba przesada !!!

26.07.2021 08:55

Na zjedzenie batonika, jabłka czy kanapki jest świetne miejsce: stołówka, klimatyczna (nowe stoły, krzesła, sprzęty, fototapeta, relaksujące akcenty) i klimatyzowana, wyposażona w kilka mikrofalówek, 2 lodówki, czajnik, automat z ciepłym, zimnymi napojami. Jedzenie na stanowisku pracy, w firmie produkcyjnej, podczas i obok procesów obróbki metalu takich jak:spawanie, szlifowanie, czyszczenie ocynku, cięcie, gięcie jest sprzeczne z zasadami BHP.

22.06.2021 14:49

Na ile zmian pracują spawacze?
    ReviewUserIconPracownik

19.06.2021 00:21

Witam. Gdzie i jak mogę zgłosić kaizena? Mam kilka pomysłów na przyśpieszenie procesow/ułatwienie pracy.
    ReviewUserIconUmberto

05.05.2021 12:41

Czy istnieje możliwość jednoczesnej pracy i studiowania zaocznie? Da się dopasować grafik?
    ReviewUserIconDmitrij

09.03.2021 19:59

Poszukuje pracy na stanowisko spawacza motodom tig,mig,mag.

10.03.2021 09:30

Proszę o kontakt pod nr tel. 537 162 102 lub przesłać swoje cv na adres email:[email protected]
    ReviewUserIconPytanie

06.03.2021 10:03

Czy macie wiedzę na temat rozmowy rekrutacyjnej w IQ METAL i możecie wspomóc osoby poszukujące pracy? Tym bardziej, ze na GoWork.pl pojawiło się 4 marca kilka ogłoszeń.

08.03.2021 09:15

Dzień dobry, Informacje na temat:Jak rekrutujemy i jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna są zamieszone na profilu firmowym na Go Work w zakładce:"Jak rekrutujemy" https://www.gowork.pl/iq-metal,896739/jak_rekrutujemy oraz w zakładce "Rozmowy kwalifikacyjne" możemy znaleźć opinię pracowników na temat oraz przebieg rozmowy kwalifikacyjnej. Rozmowa kwalifikacyjna trwa do 30 minut, podczas której staramy się lepiej poznać, opowiedzieć Ci o obowiązkach, warunkach jakie oferujemy oraz pokazać stanowisko pracy. Jest przeprowadzana przez kierownika tego działu, który poszukuje danego pracownika.

Zostaw merytoryczną opinię o IQ METAL

Nie przegap nowości o IQ METAL!