MB Service

Opole

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 150 ocen.

Opinie o MB Service

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MB Service

Toni
użytkownik zarejestrowany

MB Service dla mnie to spoko agencja i byłem zadowolony!!

nigdy więcej MB-service

Witam wszystkich mam najświeższe informacje o postępowaniu właścicieli z MB-Service . Pracowałem tylko miesiąc . Praca była ok u niemieckiego pracodawcy , warunki zakwaterowania dobre ale bez szału . Problemy zaczęły się z warunkami umowy . Nie wypłacali pieniędzy za wszystkie godziny pracy ( w tygodniu traciłem dniówkę ) , zwrot za dojazd do pracy powyżej limitu masz wypełnić jakieś papierki i czekać nie wiadomi ile . Rozmowa z szefem cytat " zawsze może Pan wrócić do poprzedniej firmy " jedyna dobra rada , oczywiście skorzystałem . Po rozwiązaniu umowy 15-go dzień wypłaty dostaję sms proszę się zgłosić po pieniądze do siedziby firmy w Opolu. Ofertę mają bogatą ,praca jest , warunki mieszkaniowe przyzwoite . Moja rada sam zdecyduj oni na tobie na pewno zarobią . Jest mnóstwo firm pośredniczących to specyficzny rynek pracują nad bazą chętnych do wyjazdu , zdarza się , że w kilka godzin dopinają umowy bo niemiecki zleceniodawca jest wymagający i płaci w euro . Czytajcie dokładnie umowy ,negocjujcie i nie dajcie się wykorzystywać ,obie strony muszą być zadowolone ( czyli my pracownicy i pracodawcy Ci rzetelni pracodawcy ).

Tomek
użytkownik zarejestrowany

Jest tak dużo agencji pracy na rynku, że nikt nie będzie trzymał ludzi na siłę. Po co to narzekanie , lepiej zmienić agencję. Ja korzystałem z ich pośrednictwa i byłem bardzo zadowolony. Rozumiem, że coś komuś nie wyszło ale tak się poprostu zdarza.!

majster@ 2,10.2017

Majster @ 2 .10 .2017 nie doceniają uczciwych pracowników tylko kombinatorów mieszkania porażka wypłaty marne obiecują i nie dotrzymują słowa absolutnie nie polecam

Marta
użytkownik zarejestrowany

@zenek - dziękuję za Twoją odpowiedź. A czy możesz napisać, na jaki okres jest podpisywana umowa? Czy MB Service zapewnia zakwaterowanie? Piszesz, że firma zapewnia całą dokumentację zatrudnienia - to bardzo dobrze, takie praktyki naprawdę się ceni.

Antek
użytkownik zarejestrowany

Więcej spokoju i zrozumienia każdemu się przyda. Ważne, że agencja ma dobrą opinię i można z nimi jechać.

Jurgen
użytkownik zarejestrowany

MB Service to w sumie fajna agencja, szkoda że mają mało ofert.

Marta
użytkownik zarejestrowany

Czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane ze współpracą z MB Service? Jaki rodzaj umowy jest podpisywany z Agencją? Jak wygląda praca w zagranicznych lokalizacjach? Te merytoryczne informacje będą cenne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.

Gość
@zenek 22.08.2017, 14:39
Niedawno zem wyjechal z tej firmy. najlepiej do nich zadzwonic, panie z biura wszystko pieknie wytlumacza. A moj wyjazd byl bar...

Buraku naucz się pisać po Polsku! Jak ty tak pracujesz jak piszesz to ta firma ma fajnych fachowców☺

Mateusz
@Gość 28.08.2017, 19:51
Buraku naucz się pisać po Polsku! Jak ty tak pracujesz jak piszesz to ta firma ma fajnych fachowców☺

Swoją wypowiedzią pokazuje Pan/Pani swój niski poziom i kulturę. Dobrze ze z takimi nie trzeba pracować. Fach się w ma w ręku a nie w gadaniu.

Arni
użytkownik zarejestrowany

Tak mało wpisów ostatnio na forum? Czyżby wakacje wyciągnęły ludzi na powietrze? Chciałbym dowiedzieć się kilku informacji o robocie w Ettlingen. Może tam ktoś już był i mógłby podzielić się swoimi uwagami? Dobrze jest wiedzieć coś przed rozmową z agencją.

wawrzyn 75

Czy może ktoś napisać coś o pakowaniu części motoryzacyjnych w Salzgitter, proszę o jakieś informacje

Karol
użytkownik zarejestrowany

Dlaczego niektórzy uważają, że na forum powinny być tylko negatywne opinie? Ja jestem zadowolony i nie jestem z HR firmy. Jak się człowiek zachowuje tak jak należy to zawsze się można dogadać. Zrobić swoje, dobrze zarobić i wszyscy są zadowoleni z tego.

Tina
użytkownik zarejestrowany

MB Service ma bardzo skrajnie różne opinie. Jaki jest tego powód?

gość

na tej stronie nie dowiecie się za wiele o tej firmie negatywne wpisy są usuwane !!!!!!

Franek
użytkownik zarejestrowany

Słyszałem dobre opinie o firmie a teraz po lekturze wpisów nie wiem co mam sądzić o nich a chciałbym wyjechać do roboty.

Tomasz
użytkownik zarejestrowany

Mam zamiar skorzystać z ich pośrednictwa i widzę, że forum potwierdza opinię jaką słyszałem o MB Service a słyszałem sporo dobrego. Mam pytanie czy malarze znajda pracę w Niemczech? Taka by mi najbardziej pasowała.

Ananas

Witam, pracuje ktos może przy pakowaniu czesci samochodowych przez tą firme ? Mieszkania w Hildesheim wynajmuja, jak warunki ?

Paula96
@Ananas 28.06.2017, 08:37
Witam, pracuje ktos może przy pakowaniu czesci samochodowych przez tą firme ? Mieszkania w Hildesheim wynajmuja, jak warunki ?...

O hej. Jedziesz tam? Bo ja dostalam wlasnie ta oferte.. odezwij sie na meila paula020896@gmail.com

Paula96
@FILIP 01.07.2017, 17:35
Chłopie nawet nie jedz tam totalna porażka

Dlaczego? Tez dostalam oferte tam... do tych czesci. Pisz na meila paula020896@gmail.com

Karol
użytkownik zarejestrowany

Chciałbym skorzystać z ich oferty dla elektryka w Niemczech i bardzo proszę o kilka informacji na ten temat. Jakie warunki mieszkaniowe załatwiają ? Na jaką kasę można liczyć już po opłaceniu mieszkania i innych opłat bo myślę że to jest po mojej stronie koszt?

gold
@Karol 25.06.2017, 10:33
Chciałbym skorzystać z ich oferty dla elektryka w Niemczech i bardzo proszę o kilka informacji na ten temat. Jakie warunki mies...

Firma MB to była moja pierwsza niemiecka firma. Moge Ci polecic, bo mieszkania masz zalatwione i sa one za darmo i auto tez masz do tego. Kasa tez nie byla zla, lepiej niz w polsce.

NieWażne

Witam wszystkich :) Chciałabym ostrzec przed tą firmą. Jest to firma nie godna zaufania. Mianowicie chłopak miał dzwonić w połowie miesiaca czerwca 2017r. Dzwonił pisał i nic cisza połączenia odrzucane albo wyłączanie telefonu po prostu zero odzewu od Pana [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zaufaliśmy temu panu praca miała być na 100% od 3go lipca miał iść już do pracy, ale niestety po kilku dniach wydzwaniania i wypisywania smsów do Pana D...dzisiaj dnia. 22.06.2017roku dostałam wiadomość sms, że praca jest nieaktualna. Mój chłopak dał wypowiedzenie pracuje do 30.06.2017r. mieszkanie musimy zdac 1go lipca bo na poczatku miesiaca poinformowaliśmy go o tym, że rezygnujemy z wynajmu. Zostaliśmy z niczym mamy dwójkę małych dzieci, a szanowny pan Denis ma to w nosie, że nas oszukał....GORĄCO NIE POLECAM

NieWażne

Witam wszystkich :) Chciałabym ostrzec przed tą firmą. Jest to firma nie godna zaufania. Mianowicie chłopak miał dzwonić w połowie miesiaca czerwca 2017r. Dzwonił pisał i nic cisza połączenia odrzucane albo wyłączanie telefonu po prostu zero odzewu od Pana [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zaufaliśmy temu panu praca miała być na 100% od 3go lipca miał iść już do pracy, ale niestety po kilku dniach wydzwaniania i wypisywania smsów do Pana D...dzisiaj dnia. 22.06.2017roku dostałam wiadomość sms, że praca jest nieaktualna. Mój chłopak dał wypowiedzenie pracuje do 30.06.2017r. mieszkanie musimy zdac 1go lipca bo na poczatku miesiaca poinformowaliśmy go o tym, że rezygnujemy z wynajmu. Zostaliśmy z niczym mamy dwójkę małych dzieci, a szanowny pan Denis ma to w nosie, że nas oszukał....GORĄCO NIE POLECAM

Tina
użytkownik zarejestrowany

Czy jesteście pewni, że zasługuj na takie opinie?

Tina
użytkownik zarejestrowany

Opinie na tym forum potwierdzają , że ludzie pracowici są z usług MB Service zadowoleni, niektórzy muszą coś przemyśleć.

Men

Pracuję tutaj od dwóch lat, i nie rozumiem skąd te wszystkie negatywne opinie. może piszą to Ci którzy myśleli że za granica będzie raj dla nierobów. Niestety jak ktoś ma dwie lewe ręce do roboty to wiadomo że za dlugo nie popracuje a pozniej to wypisuja negatywy w internetach. mi zawsze wszystko wyplacili a i mieszkania nie byly zle. ludzie najpierw znajdzcie checi do roboty a pozniej sie wypowiadajcie.

Siwy

Jak się komu chce pracowac a nie pić to będzie z firmy zadowolony! negatywy piszą tylko Ci co woleli pić zamiast pracować! Ja tam nie narzekam, godziny są, wypłaty zawsze na czas, jak człowiek potrzebuje pieniążki na już to i zaliczkę dostanie. Mieszkanie opłacają i są niezłe warunki, to co najpotrzebniejsze jest, fajni ludzie więc się fajnie pracuje i to najważniejsze! Jest dobrze:)

JM

Pracowałam przez Mb service przez 4,5 roku jako pedagog. Jestem super zadowolona, że trafiłam na tą firmę, bardzo mi pomogli. Zapewnili mi mieszkanie, meldunek, znaleźli prace w zawodzie, zajęli się uznaniem dyplomu. Wypłaty były zawsze na czas, nigdy nie miałam problemu z załatwianiem czegokolwiek. Jak najbardziej polecam!

Tina
użytkownik zarejestrowany

MB Service podoba mi się to, że zawsze maja sporo różnych ofert.

Marek

Nie wypłacili mi za zwolnienie lekarskie z Polski do teraz są spółką komandytową i nie mają takiego obowiązku taką odpowiedź usłyszałem od Pana BD trzeba się za nich wziąć i to ostro.

Tina
użytkownik zarejestrowany

Może ktoś słyszał o nowych ofertach firmy? Zawsze mieli duży wybór robót a teraz nie mam z czego wybierać! Coś się zmienia w firmie,? Jak ktoś ma wiedzę może napisać?

Tapeciarz akrobata
@Tina 18.05.2017, 22:30
Może ktoś słyszał o nowych ofertach firmy? Zawsze mieli duży wybór robót a teraz nie mam z czego wybierać! Coś się zmienia w fi...

Ta wszystko sie zmienia Nazwa szef siedziba wypłaty Generalnie nie ma szału Juz nie wspoinajac o wynagrodzeniach pRzelomu grudzien styczen kiedy to szef (słup) sie zmienil Nowe umowy .urlop od poczatku wszyscu na Probzeit przyjeci jednym słowem rozpacz

Piki

Witam,ja też pracuję od 2-3 lat. W sumie zgodze się z tymi dobrymi i złymi opiniami,ale może ktoś z pracujacych w mb wie,co nagle sie wydarzyło,że mając daną liczbę godzin,wyplata jest o kilkaset eu mniejsza niż była za takie same godziny do grudnia 2016? Teraz 1100 euro wyplaty to bogactwo! Za 160 h!

Maurycy

Ta firma to porazka juz nie wspomne o wlascicielu panu MB nie polecam

Trener
użytkownik zarejestrowany

To doświadczona agencja. Korzystam z ich oferty i nie miałem żadnych problemów nie liczą tych z ludźmi na mieszkaniu. Niestety tam wychodzi cała prawda.

jastrząb!!!!
@Trener 10.05.2017, 11:33
To doświadczona agencja. Korzystam z ich oferty i nie miałem żadnych problemów nie liczą tych z ludźmi na mieszkaniu. Niestety...

trener ty pracujesz na budowie czy w biurze ?bo o tej godzinie nie ma pauzy!!!kolejny szpicel .!

wolfmen

pracuje dla nich już 3 lata niemiecki znam swój fach również ze smutkiem muszę stwierdzić ze robi się masówka . do roboty przyjeżdżają sieroty ,łajzy i nie rzadko ludzie prosto z zakładów karnych którzy nie potrzebnie sieja zamęt i robią burdel w firmie . -mieszkania faktycznie nie które są fatalne a warunki urągające, ale co chcieć za 10 eu. -co do pracy to wszystko w zależności od kontrahenta -urlopy płatne wystarczy sobie wszystkiego pilnować i liczyć ,pomyłki się zdarzają

Tina
użytkownik zarejestrowany

Mają imponującą ofertę pracy, dużo jest w niej pracy za granicą. Jestem ciekawa jak przebiega cały proces .

obywatel gc

obcy:)Dzień dobry wszystkim nie polecam .jak ktoś chce to pod biedronkę tam nabór robią ,na oleskiej ,jak leci :))nawet dla górnika się robota znajdzie :) polecam super agencja:)pozdrawiam szefostwo :)tak trzymać ,a w szczególności nowego "dyrektora"TO....CZ....:)pozdrawiam ,;)

obywatel gc

HENRY masz racje firma mb service jest agencją z doświadczeniem ale w kręceniu wałków ,to mają 1 plac

Waldemar
@obywatel gc 23.04.2017, 20:48
HENRY masz racje firma mb service jest agencją z doświadczeniem ale w kręceniu wałków ,to mają 1 plac...

Przeciez Henry to tez kapus i wtyka nielota wrobelka!!!!!!!!!

Henry
użytkownik zarejestrowany

MB Service jest agencją z doświadczeniem. Myślę, że znacznie łatwiej jest wyjechać na przygotowany już grunt niż szukać w ciemno pracy. Wiem również jak potrafią zachowywać się nasi rodacy jak są na wyjeździe. Sądzę , że kilku z nich jest aktywnych na forum!

Lucek
użytkownik zarejestrowany

MB Service to świetna agencja i nigdy nie było z nimi problemów.

oszukany
@Waldemar 18.04.2017, 15:23
Kapusie mają u nich dobrze

W szczególności Faja, Koza itd

obywatel gc
@Waldemar 18.04.2017, 15:23
Kapusie mają u nich dobrze

mam nadzieję że ktoś z robi porządek z tą firmą panowie:)

Zbys

Piszcie na adres e-mail zbyszek.b@onet.eu to opowiem Wam duzo ciekawych rzeczy o tych rasowych z doswiadczeniem złodziejach i ich przydupasach! MB-service-ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakich nie znacie!!!!

Tomas
użytkownik zarejestrowany

Podpowiedzcie mi proszę jak wyglada praca dla malarza w Niemczech? Jak mona zarobić? Agencja jest sprawdzona tylko chciałbym wiedzieć coś o pracy i mieszkaniu.

Gregor
użytkownik zarejestrowany

MB Service to spoko agencja a marudom dziękujemy!!

Waldemar

Wracaj do nich i donoś dalej marny elektryku!

Gregor
użytkownik zarejestrowany

MB Service to bardzo fajna firma, szkoda, że nie ma pracy dla "pisarzy". Pracowałem za ich pośrednictwem w Niemczech i mogę powiedzieć, że było wszystko w porządku zorganizowane. Myślę ponownie złożyć papiery .

Marta
użytkownik zarejestrowany

Zbys co spowodowało Twój negatywny stosunek do firmy?

Henry
użytkownik zarejestrowany

Jeśli ktoś myśli, że pojedzie do pracy w Niemczech i będzie wolno pracował to lepiej zostać w domu.Nie dziwię się tym wpisom, ludzie są jak dzieci. MB-Service organizuje pracę i mieszkanie ale każdy musi zasuwać.

Tina
użytkownik zarejestrowany

A może to Ty piszesz na czyjeś zlecenie złe opinie o firmie MB? Ja nie narzekam tylko pracuję, radzę to samo Tobie

Zbys

Te pozytywne opinie na temat MB-SERVICE,to oni sobie sami piszą.Jest to najbardziej złodziejska firma w jakiej dotychczas pracowałem.Pracowałem u nich ponad rok i sam nie chciałem dłużej u złodzieji pracować. Jeżeli chcecie znać szczegóły,to piszcie - zbyszek.b@onet.eu

Zbys

Te pozytywne opinie na temat MB-SERVICE,to oni sobie sami piszą.Jest to najbardziej złodziejska firma w jakiej dotychczas pracowałem.Pracowałem u nich ponad rok i sam nie chciałem dłużej u złodzieji pracować. Jeżeli chcecie znać szczegóły,to piszcie - zbyszek.b@onet.eu

Peter
użytkownik zarejestrowany

Mam pytanie czy MB ma prace w Niemczech dla tapeciarza? Na jakie zarobki można liczyć? Czy język muszę znać ?

Dzidek

Pracowałem u nich ponad rok.Zgadza się,wypłata dokąd jesteś pracownikiem jest na czas. Nigdy nie płacą za nadgodziny. Za urlop też nie zobaczycie kasy. Ogólnie to złodziejaszki- myślę,że teraz niebawem będą mieć spore kłopoty z tym i nie tylko z tym. Wezmą się za nich kontrole niemieckie i polskie. Nie polecam Wam tych złodzieji- niebawem opiszę Wam cd likwidacji tych oszustów.

adam

Ogólnie firma ok ale praca nie jest ok wysyłają ludzi jedziesz pod hotel okazuje się że go nie ma idziesz do taksówkarza mówisz ten i ten hotel okazuje się 50 km za miastem i płać 80 euro za przejazd taxi na wstęp . firma wynajmuje do innych firm ludzi rzucają po taśmach tu pracy nie ma za chwile znów zmiana i tak latasz i ciągle spakowany w hotelach brak kuchenek i lodówek. oceniam na jeden a obiecuje firma co to ona nie ma.

Krakowiak

Ogólnie firma wydawała się wpozadku przez ten czas który tam pracowałem było parę razy jakieś nieporozumienie takie jak brak całej wypłaty niby przez nie dostarczone godziny później się odnajdywaly się w niewyjaśnionych sposób i było wszystko wyrównywane małe problemy z mieszkaniem częściej problemy z autem a raczej z firmą która nam go wypożyczalnia. W sumie co tydzień coś ale takie uroki życia i pracy w obcym kraju :) Ale największym minusem jest zwolnienie pracowników którzy chorują by nie płacić im za okres leczenia i jedyna możliwość by się przed tym bronić to dobry adwokat Wiec dodam jak już się zdecydujeciecie na pracę w MB to miejcie świadomość tego że większość z was będzie traktowane w specyficzny sposób z angielskim poczuciem humoru czyli jak tania siła robocza nie posiadając mózgu pracownik od jakiegoś czasu w tej firmie się nie liczy tylko pieniądze

Tina
użytkownik zarejestrowany
@Krakowiak 02.11.2016, 11:32
Ogólnie firma wydawała się wpozadku przez ten czas który tam pracowałem było parę razy jakieś nieporozumienie takie jak brak ca...

Myślę, że nie masz racji. Wszędzie jest różnie i nigdzie idealnie. Ja pracuje i nie narzekam, myślę że dlatego jest mi dobrze. Polecam ten sposób!!!!!

Zostaw opinię o MB Service - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MB Service