MB Service

Opole

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 153 ocen.

Opinie o MB Service

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MB Service

ksps

To jak jest w tym mb service? Szukam pracy z mężem a oni mają oferty bez języka i od zaraz POMÓŻCIE!!!.

lolo
@ksps 10.01.2018 12:42

Witam, pozwoliłem sobie sprawdzić opinie o firmie w której pracuję i nie wierzę własnym oczom. Osoby z którymi pracowałem nigdy nie narzekały na biuro w Opolu ani na szefostwo. A w ciągu moich 3 lat pracy w DE sie ich troche przewinęło. Ogolnie mieszkania ok,wypłaty na czas, z szefem mozna sie dogadac, z Opolem też się fajnie wspolpracuje bo co potrzebujesz to doradza i staraja sie pomoc. Mysle wiecej zrozumienia i samokrytyki Ci co pisza te opinie.

Ave ;-)

Co złego? "lokale mieszkalne" - przeważnie porażka. Ciasno, rudery albo menelskie "hotele" robotnicze. Przeważnie brak TV i internetu. Brud w lokalach. Jak są fajni ludzie a takich trochę jest to da się przeżyć. Tak jak ktoś napisał, ostatnimi czasy zbierają wszystkich do pracy, nieważne jaki ma zawód i czy w ogóle ma, nie znają języka, bez prawa jazdy i bez narzędzi i jedzie taki jeden z drugim za tą samą stawkę co ktoś kto naprawdę na wykonywanej pracy się zna, wstyd po prostu przed niemieckimi pracodawcami a dla współpracowników wielki problem. Na plus: wypłaty na czas, urlopy , święta i chorobowe płatne. Z wieloma problemami można się dogadać i załatwić. Co do stawek szału nie ma, ale ... coś za coś. Dla mnie w sumie lekko na plus ;-) Ktoś napisał że tam trzeba zaiwaniać. To zależy od firmy niemieckiej do której się trafi. Jak się znasz na pracy i znasz trochę język to praca jest spoko. Pracuje się na luzie i bezstresowo . Keine Stress ;-) przeważnie Ci mówią. Jak jakiś niemiaszek chce żeby zaiwaniać za 8,5 - 9 to niech sobie tych swoich Syryjczyków i Turków wezmą, na pewno będą zaiwaniać ;-) Pozdrawiam wszystkich.

KW

Prawda jest taka, że negatywy piszą tylko te osoby, którym coś nie wyszło albo sobie nie poradzili; a Ci co pracują kilka lat i chcą pracować i są zadowoleni, a jest to z tego co wiem nawet kilkaset osób ( co o czymś świadczy ) to niestety nie wpadną na napisanie dobrej opinii, na którą jak najbardziej Firma zasługuje, chyba, że mojemu mężowi się po prostu udało, jest zadowolony z samej pracy, z ludzi z którymi pracuje, pieniążki są zawsze na czas, warunki mieszkalne mu jak najbardziej odpowiadają, mąż co drugi dłuższy weekend jest w domu, nigdy nie miał problemu z wypłaconym urlopem; więc jeżeli mogę coś doradzić osobom , które chcą pracować i znają się na fachu, jedź i przekonaj się sam, oprócz męża znam kilka znajomych, którzy pracują w Mb service, nawet inne osoby z rodziny i każdy sobie chwali, więc nie wiem czy to przypadek, pozdrawiam:)

anonymous
@KW 19.12.2017 15:24

Obywatel x

Pedro

Zgadzam się z negatywnymi opiniami o MB Service Opole. Po przepracowaniu miesiąca okazało się,że z obiecanych 10 Euro na godzinę wypłacono mi 7.50. Dojazd do Niemiec musiałem pokryć z własnych funduszy, dojazd do pracy też opłacałem z własnych pieniędzy ( a auto było służbowe). Na mieszkaniu 13 osób, jedna kuchnia, jedna łazienka i jeden prysznic. Brak pralki itd. Umowy podpisuje się po tygodniu jak zadecyduje właściciel firmy, bez tłumaczenia i w tempie błyskawicznym.Nie przestrzega się przepisów bhp. Dużo obiecują przed wyjazdem, niestety to jest kłamstwo. Przestrzegam przed tą firmą.

Obrotowy34
@Pedro 07.12.2017 18:15

Ja już pracuje długo mam wypłacane wszystko,Ale nie raz musiałem się o to prosić. PEDRO zgadzam się z Tobą bo wiem jak ludzi kręcą. POZDRAWIAM

Waldek

Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o agencji? Bardzo często nie doceniamy tego co mamy!!

t k

Odradzam wszystkim jedno wielkie oszustwo jak ktoś chce wiedzieć więcej proszę o kontakt 666 204 005

Krzyś123

Od czasu od którego do firmy dopisali trzeciego współwłaściciela to robi soe syf. Nie traktują pracowników poważnie . Bardzo ciekawe teksty w ostatnim czasie sypie pan B.D bo mysli ze wszystko mu wolno ale na każdego przyjdzie pora.

Nick01

Witam...Pracowałem w tej firmie dwa lata...Jeśli chodzi o warunki mieszkaniowe,to rożnie z tym bywało...raz lepsze raz gorsze,da się żyć ale szału nie ma(Pfortenstrasse we Frankfurcie nad Menem 20 osób i łóżka piętrowe oraz jedna malutka kuchnia,to już przesada).Auto dają do dyspozycji,to fakt...Jest ok.Ze zjazdami nie ma problemu,jest to kwestia dogadania się z niemieckim pracodawcą.Narzędzia jeśli już dostaniecie,to bez rewelacji,chyba,że jesteś jednym z brązowych języków,to masz szansę na co fajnego.Płacą na czas,ale pilnuj swoich godzin(zbieraj żółte zetle),bo później możesz się nie doliczyć godzin.Za urlop płacą ale też trzeba tego pilnować.Jeżeli nie znasz języka niemieckiego,to niczego nie podpisuj,bo Cię wykręcą.Weźcie lepiej dokumenty do przetłumaczenia.Jeżeli przytrafi Wam się dłuższe chorobowe,to masz niewielkie szanse zobaczenie pieniędzy za okres chorobowego a prędzej możesz liczyć na,to że Cię zwolnią(wyjątek stanowi wypadek w pracy).Po chorobowym przyjmą Cię...Ale tutaj UWAGA...Przy podpisywaniu nowej umowy w stosie dokumentów może znaleźć się Twoje zwolnienie za okres kiedy byłeś na chorobowym,które nie świadomie podpiszesz...

Toni

MB Service dla mnie to spoko agencja i byłem zadowolony!!

nigdy więcej MB-service

Witam wszystkich mam najświeższe informacje o postępowaniu właścicieli z MB-Service . Pracowałem tylko miesiąc . Praca była ok u niemieckiego pracodawcy , warunki zakwaterowania dobre ale bez szału . Problemy zaczęły się z warunkami umowy . Nie wypłacali pieniędzy za wszystkie godziny pracy ( w tygodniu traciłem dniówkę ) , zwrot za dojazd do pracy powyżej limitu masz wypełnić jakieś papierki i czekać nie wiadomi ile . Rozmowa z szefem cytat " zawsze może Pan wrócić do poprzedniej firmy " jedyna dobra rada , oczywiście skorzystałem . Po rozwiązaniu umowy 15-go dzień wypłaty dostaję sms proszę się zgłosić po pieniądze do siedziby firmy w Opolu. Ofertę mają bogatą ,praca jest , warunki mieszkaniowe przyzwoite . Moja rada sam zdecyduj oni na tobie na pewno zarobią . Jest mnóstwo firm pośredniczących to specyficzny rynek pracują nad bazą chętnych do wyjazdu , zdarza się , że w kilka godzin dopinają umowy bo niemiecki zleceniodawca jest wymagający i płaci w euro . Czytajcie dokładnie umowy ,negocjujcie i nie dajcie się wykorzystywać ,obie strony muszą być zadowolone ( czyli my pracownicy i pracodawcy Ci rzetelni pracodawcy ).

Tomek

Jest tak dużo agencji pracy na rynku, że nikt nie będzie trzymał ludzi na siłę. Po co to narzekanie , lepiej zmienić agencję. Ja korzystałem z ich pośrednictwa i byłem bardzo zadowolony. Rozumiem, że coś komuś nie wyszło ale tak się poprostu zdarza.!

majster@ 2,10.2017

Majster @ 2 .10 .2017 nie doceniają uczciwych pracowników tylko kombinatorów mieszkania porażka wypłaty marne obiecują i nie dotrzymują słowa absolutnie nie polecam

Marta

@zenek - dziękuję za Twoją odpowiedź. A czy możesz napisać, na jaki okres jest podpisywana umowa? Czy MB Service zapewnia zakwaterowanie? Piszesz, że firma zapewnia całą dokumentację zatrudnienia - to bardzo dobrze, takie praktyki naprawdę się ceni.

Antek

Więcej spokoju i zrozumienia każdemu się przyda. Ważne, że agencja ma dobrą opinię i można z nimi jechać.

Jurgen

MB Service to w sumie fajna agencja, szkoda że mają mało ofert.

Marta

Czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane ze współpracą z MB Service? Jaki rodzaj umowy jest podpisywany z Agencją? Jak wygląda praca w zagranicznych lokalizacjach? Te merytoryczne informacje będą cenne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.

Gość
@zenek 22.08.2017 14:39

Buraku naucz się pisać po Polsku! Jak ty tak pracujesz jak piszesz to ta firma ma fajnych fachowców☺

Mateusz
@Gość 28.08.2017 19:51

Swoją wypowiedzią pokazuje Pan/Pani swój niski poziom i kulturę. Dobrze ze z takimi nie trzeba pracować. Fach się w ma w ręku a nie w gadaniu.

Arni

Tak mało wpisów ostatnio na forum? Czyżby wakacje wyciągnęły ludzi na powietrze? Chciałbym dowiedzieć się kilku informacji o robocie w Ettlingen. Może tam ktoś już był i mógłby podzielić się swoimi uwagami? Dobrze jest wiedzieć coś przed rozmową z agencją.

wawrzyn 75

Czy może ktoś napisać coś o pakowaniu części motoryzacyjnych w Salzgitter, proszę o jakieś informacje

Karol

Dlaczego niektórzy uważają, że na forum powinny być tylko negatywne opinie? Ja jestem zadowolony i nie jestem z HR firmy. Jak się człowiek zachowuje tak jak należy to zawsze się można dogadać. Zrobić swoje, dobrze zarobić i wszyscy są zadowoleni z tego.

Tina

MB Service ma bardzo skrajnie różne opinie. Jaki jest tego powód?

gość

na tej stronie nie dowiecie się za wiele o tej firmie negatywne wpisy są usuwane !!!!!!

Franek

Słyszałem dobre opinie o firmie a teraz po lekturze wpisów nie wiem co mam sądzić o nich a chciałbym wyjechać do roboty.

Tomasz

Mam zamiar skorzystać z ich pośrednictwa i widzę, że forum potwierdza opinię jaką słyszałem o MB Service a słyszałem sporo dobrego. Mam pytanie czy malarze znajda pracę w Niemczech? Taka by mi najbardziej pasowała.

Ananas

Witam, pracuje ktos może przy pakowaniu czesci samochodowych przez tą firme ? Mieszkania w Hildesheim wynajmuja, jak warunki ?

Paula96
@Ananas 28.06.2017 08:37

O hej. Jedziesz tam? Bo ja dostalam wlasnie ta oferte.. odezwij sie na meila paula020896@gmail.com

Paula96
@FILIP 01.07.2017 17:35

Dlaczego? Tez dostalam oferte tam... do tych czesci. Pisz na meila paula020896@gmail.com

Karol

Chciałbym skorzystać z ich oferty dla elektryka w Niemczech i bardzo proszę o kilka informacji na ten temat. Jakie warunki mieszkaniowe załatwiają ? Na jaką kasę można liczyć już po opłaceniu mieszkania i innych opłat bo myślę że to jest po mojej stronie koszt?

gold
@Karol 25.06.2017 10:33

Firma MB to była moja pierwsza niemiecka firma. Moge Ci polecic, bo mieszkania masz zalatwione i sa one za darmo i auto tez masz do tego. Kasa tez nie byla zla, lepiej niz w polsce.

NieWażne

Witam wszystkich :) Chciałabym ostrzec przed tą firmą. Jest to firma nie godna zaufania. Mianowicie chłopak miał dzwonić w połowie miesiaca czerwca 2017r. Dzwonił pisał i nic cisza połączenia odrzucane albo wyłączanie telefonu po prostu zero odzewu od Pana [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zaufaliśmy temu panu praca miała być na 100% od 3go lipca miał iść już do pracy, ale niestety po kilku dniach wydzwaniania i wypisywania smsów do Pana D...dzisiaj dnia. 22.06.2017roku dostałam wiadomość sms, że praca jest nieaktualna. Mój chłopak dał wypowiedzenie pracuje do 30.06.2017r. mieszkanie musimy zdac 1go lipca bo na poczatku miesiaca poinformowaliśmy go o tym, że rezygnujemy z wynajmu. Zostaliśmy z niczym mamy dwójkę małych dzieci, a szanowny pan Denis ma to w nosie, że nas oszukał....GORĄCO NIE POLECAM

NieWażne

Witam wszystkich :) Chciałabym ostrzec przed tą firmą. Jest to firma nie godna zaufania. Mianowicie chłopak miał dzwonić w połowie miesiaca czerwca 2017r. Dzwonił pisał i nic cisza połączenia odrzucane albo wyłączanie telefonu po prostu zero odzewu od Pana [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zaufaliśmy temu panu praca miała być na 100% od 3go lipca miał iść już do pracy, ale niestety po kilku dniach wydzwaniania i wypisywania smsów do Pana D...dzisiaj dnia. 22.06.2017roku dostałam wiadomość sms, że praca jest nieaktualna. Mój chłopak dał wypowiedzenie pracuje do 30.06.2017r. mieszkanie musimy zdac 1go lipca bo na poczatku miesiaca poinformowaliśmy go o tym, że rezygnujemy z wynajmu. Zostaliśmy z niczym mamy dwójkę małych dzieci, a szanowny pan Denis ma to w nosie, że nas oszukał....GORĄCO NIE POLECAM

Tina

Czy jesteście pewni, że zasługuj na takie opinie?

Tina

Opinie na tym forum potwierdzają , że ludzie pracowici są z usług MB Service zadowoleni, niektórzy muszą coś przemyśleć.

Men

Pracuję tutaj od dwóch lat, i nie rozumiem skąd te wszystkie negatywne opinie. może piszą to Ci którzy myśleli że za granica będzie raj dla nierobów. Niestety jak ktoś ma dwie lewe ręce do roboty to wiadomo że za dlugo nie popracuje a pozniej to wypisuja negatywy w internetach. mi zawsze wszystko wyplacili a i mieszkania nie byly zle. ludzie najpierw znajdzcie checi do roboty a pozniej sie wypowiadajcie.

Siwy

Jak się komu chce pracowac a nie pić to będzie z firmy zadowolony! negatywy piszą tylko Ci co woleli pić zamiast pracować! Ja tam nie narzekam, godziny są, wypłaty zawsze na czas, jak człowiek potrzebuje pieniążki na już to i zaliczkę dostanie. Mieszkanie opłacają i są niezłe warunki, to co najpotrzebniejsze jest, fajni ludzie więc się fajnie pracuje i to najważniejsze! Jest dobrze:)

JM

Pracowałam przez Mb service przez 4,5 roku jako pedagog. Jestem super zadowolona, że trafiłam na tą firmę, bardzo mi pomogli. Zapewnili mi mieszkanie, meldunek, znaleźli prace w zawodzie, zajęli się uznaniem dyplomu. Wypłaty były zawsze na czas, nigdy nie miałam problemu z załatwianiem czegokolwiek. Jak najbardziej polecam!

Tina

MB Service podoba mi się to, że zawsze maja sporo różnych ofert.

Marek

Nie wypłacili mi za zwolnienie lekarskie z Polski do teraz są spółką komandytową i nie mają takiego obowiązku taką odpowiedź usłyszałem od Pana BD trzeba się za nich wziąć i to ostro.

Tina

Może ktoś słyszał o nowych ofertach firmy? Zawsze mieli duży wybór robót a teraz nie mam z czego wybierać! Coś się zmienia w firmie,? Jak ktoś ma wiedzę może napisać?

Tapeciarz akrobata
@Tina 18.05.2017 22:30

Ta wszystko sie zmienia Nazwa szef siedziba wypłaty Generalnie nie ma szału Juz nie wspoinajac o wynagrodzeniach pRzelomu grudzien styczen kiedy to szef (słup) sie zmienil Nowe umowy .urlop od poczatku wszyscu na Probzeit przyjeci jednym słowem rozpacz

Piki

Witam,ja też pracuję od 2-3 lat. W sumie zgodze się z tymi dobrymi i złymi opiniami,ale może ktoś z pracujacych w mb wie,co nagle sie wydarzyło,że mając daną liczbę godzin,wyplata jest o kilkaset eu mniejsza niż była za takie same godziny do grudnia 2016? Teraz 1100 euro wyplaty to bogactwo! Za 160 h!

Maurycy

Ta firma to porazka juz nie wspomne o wlascicielu panu MB nie polecam

Trener

To doświadczona agencja. Korzystam z ich oferty i nie miałem żadnych problemów nie liczą tych z ludźmi na mieszkaniu. Niestety tam wychodzi cała prawda.

jastrząb!!!!
@Trener 10.05.2017 11:33

trener ty pracujesz na budowie czy w biurze ?bo o tej godzinie nie ma pauzy!!!kolejny szpicel .!

wolfmen

pracuje dla nich już 3 lata niemiecki znam swój fach również ze smutkiem muszę stwierdzić ze robi się masówka . do roboty przyjeżdżają sieroty ,łajzy i nie rzadko ludzie prosto z zakładów karnych którzy nie potrzebnie sieja zamęt i robią burdel w firmie . -mieszkania faktycznie nie które są fatalne a warunki urągające, ale co chcieć za 10 eu. -co do pracy to wszystko w zależności od kontrahenta -urlopy płatne wystarczy sobie wszystkiego pilnować i liczyć ,pomyłki się zdarzają

Tina

Mają imponującą ofertę pracy, dużo jest w niej pracy za granicą. Jestem ciekawa jak przebiega cały proces .

obywatel gc

obcy:)Dzień dobry wszystkim nie polecam .jak ktoś chce to pod biedronkę tam nabór robią ,na oleskiej ,jak leci :))nawet dla górnika się robota znajdzie :) polecam super agencja:)pozdrawiam szefostwo :)tak trzymać ,a w szczególności nowego "dyrektora"TO....CZ....:)pozdrawiam ,;)

obywatel gc

HENRY masz racje firma mb service jest agencją z doświadczeniem ale w kręceniu wałków ,to mają 1 plac

Waldemar
@obywatel gc 23.04.2017 20:48

Przeciez Henry to tez kapus i wtyka nielota wrobelka!!!!!!!!!

Henry

MB Service jest agencją z doświadczeniem. Myślę, że znacznie łatwiej jest wyjechać na przygotowany już grunt niż szukać w ciemno pracy. Wiem również jak potrafią zachowywać się nasi rodacy jak są na wyjeździe. Sądzę , że kilku z nich jest aktywnych na forum!

Lucek

MB Service to świetna agencja i nigdy nie było z nimi problemów.

oszukany
@Waldemar 18.04.2017 15:23

W szczególności Faja, Koza itd

obywatel gc
@Waldemar 18.04.2017 15:23

mam nadzieję że ktoś z robi porządek z tą firmą panowie:)

Zbys

Piszcie na adres e-mail zbyszek.b@onet.eu to opowiem Wam duzo ciekawych rzeczy o tych rasowych z doswiadczeniem złodziejach i ich przydupasach! MB-service-ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakich nie znacie!!!!

Tomas

Podpowiedzcie mi proszę jak wyglada praca dla malarza w Niemczech? Jak mona zarobić? Agencja jest sprawdzona tylko chciałbym wiedzieć coś o pracy i mieszkaniu.

Gregor

MB Service to spoko agencja a marudom dziękujemy!!

Waldemar

Wracaj do nich i donoś dalej marny elektryku!

Gregor

MB Service to bardzo fajna firma, szkoda, że nie ma pracy dla "pisarzy". Pracowałem za ich pośrednictwem w Niemczech i mogę powiedzieć, że było wszystko w porządku zorganizowane. Myślę ponownie złożyć papiery .

Marta

Zbys co spowodowało Twój negatywny stosunek do firmy?

Zostaw opinię o MB Service - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MB Service