MB Service

Opole

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 162 ocen.

MB Service
2 162 6 1

Opinie o MB Service

Przemek Torun
Zweryfikowany użytkownik

Witam wszystkich,byłem pracownikiem Mb-service przez 2 m-ce i powiem tylko tyle złodzieje.Spawałem dla nich w miejscowości Rozenheim.Pierwsza wypłata ledwo wypłacili co było uzgodnione już chcieli manipulować stawka pogrozilem ze odejdę to wypłacili.Pracowalismy po 11 godzin z czego zapłacone za 10 godz.Zwolnilem się pobdwoch miesiącach miałem na zaitkoncie odłożone godziny nic mi nie wyplacili daje wam słowo nic! Bartek powiedział ze już miałem wypłacone wszystko w poprzednim miaciacu,Daniel szef???? piwiedzial ze Bartek to rozlicza i się nie wtrąca,Wrobel piwiedzial ze nie będzie ze mną rozmawiał o wielki szef???? pan Czaban Tomasz ich szef nie odbiera telefonów odebrał jego (usunięte przez administratora) który się nie przedstawił i piwiedzial ze z panem Czabanem kontakt tylko korespondencyjnie.Nie ważne ile będziecie u mnich pracować obrał was wydymają tak ta firma działa poczytajcie ilu z nas nie zaplacili, mojemu koledze 2,5 tys euro i pracował dobrze jak ja mam doświadczenie 15 letnie.Bartek złodzieju będziesz siedział z Czabanem w jednej celi.

Marta

@Nickolaus Masz ciekawy punkt wiedzenia i można się z nim w pewien sposób zgodzić. Jak wnioskuję - jesteś pracownikiem w MB Service - jak długo i na jakim stanowisku jesteś tam zatrudniony? Poleciłbyś pracę w tym przedsiębiorstwie osobom, które jeszcze nie uzyskały żadnego doświadczenia zawodowego?

BK

Nie polecam tej firmy szef Michał nie odbiera telefonów jak się zwalniasz to straszenie że nie wypłacaja kasy mieszkania daleko nie którzy mają tylko układy z MB np Mateusz W który pracuje dla elektro breitling wyrzuca ludzi z budowy pracowałem tam 2 tygodnie gdy się zwolniłem nie wypłacono mi kasy.

anonymous
@BK 06.09.2018 10:34

Mój teraz jechał jako malarz i coś innego robią i tylko mają się kontaktować z szefem za granicy nawet na oczy jeszcze szefa nie widzieli i (usunięte przez administratora) jak osioł nawet chłopaki nie mają na paliwo

Bolek542
@anonymous 26.09.2018 12:45

A co sobie kobieto myslalas? Jak robia w niemieckiej firmie to do szefa maja dzwonic. Jak niemiecka firma to i niemiecki szef. A o paliwie to kazdy dobrze wie, my od 2 lat jezdzimy i nikt nie plakal ze na paliwo nie ma. Teraz to zamiast do biura dzwonic to po internetach pisza, co to sie dzieje z tymi ludzmi

Michał

Z Ciekawości wszedłem na ten serwis żeby zobaczyć opinie, nie wchodziłem przed podjęciem współpracy bo właśnie banda takich idiotów nierobów pijaków jak ci co piszą te negatywne komentarze nadal kazała by mi tkwić w tej nędznej Polsce za 1800 zł. Powiem tak każdy wie po co tu jedzie a mianowicie do pracy, a ty pijaku czego oczekujesz? Śniadania do łóżka wanny z Hydromasażem? Warunki są jakie są ale nikt za nie nie płaci z własnej kieszeni. Jakbyś miał trochę oleju w głowie ziomeczku to Bła Bła carem bierzesz dwie osoby i jedziesz za darmo do Niemiec ale przepity mózg na to nie wpadnie ogólnie narzekają pijaki nieroby i ci co w pracy palą co 5 minut. Warunki są określane jasno zeitkonto do 180h wypłacane i stawka tez ale jak się jest debilem i się nie słucha tego co mowi człowiek to potem tak to wyglada. Dziekuje

Nickolaus
@Michał 20.09.2018 23:13

Masz calkowita racje, narzekaja Ci co mysla ze za granica kasa z nieba leci. W biurze nie raz widzialem jakie asy po robote przychodza. Jakby tak kazdemu z nich opinie wystawic.

Przemek Torun
@Michał 20.09.2018 23:13

Nierób to ty Michał jak tak piszesz a jak u nich pracowałeś to dobrze wiesz ze nie płaca no ale tobie za te super opinie to z naszych godzin musieli zapłacić, w tej firmie nikt nie ma dobrego zdania a mb-service jazdy kombinuje jak odejść ze swoimi pieniędzmi żeby Bartek nie okradł.

Marta

@Michał Skoro już zdecydowałeś się na udział w dyskusji, to powinieneś wiedzieć, iż nie wolno tu nikogo obrażać i wyzywać. Dobrze, że akurat Tobie współpraca z MB Service układa się pomyślnie, ale każdy ma prawo do własnego zdania. Długo już tam pracujesz? Na podstawie jakiej umowy zostałeś zatrudniony?

Marta

@BK Bardzo Cię na wstępie proszę, żeby nie używał na forum danych personalnych konkretnych osób - jest to niezgodne z regulaminem serwisu Gowork. Jeśli Szef MB Service nie odbiera od Ciebie telefonów, to może warto odwiedzić go osobiście w siedzibie firmy i wówczas wyjaśnić na spokojnie kwestie, o których piszesz. Jak to widzisz?

Electric

Jako wieloletni pracownik skwituje te wszystkie opinie tak : Wyplaty płacą szału nie ma każdy się godzi na swoją stawkę lub rezygnuje . Warunki mieszkaniowe są nie raz ciężkie Offenbach.magstadt.koln.frankfurt kto był ten wie Ale no jak by nie było firm je zapewnia Urlopy.świeta.chorobowe.swiadczenia zeitkonto są Ale nie raz trzeba się I swoje upominać. Generalnie firmę polecam ludziom którzy umieją o swoje zawalczyć I się upomnieć. I Przede wszystkim osobą że znajomością języka I fachu który się podejmuje .wtedy powinno być troszkę lżej A i firma bardziej szanuje takiego pracownika

Dk
@Electric 24.08.2018 15:10

Jeżeli znasz niemiecki i ogarniasz robotę. To trafiłeś najgorzej jak mogłeś. Szkoda waszego czasu na tą firmę. A jeżeli się zwalniasz to musisz to zrobić bardzo dyplomatycznie bo zabiorą Ci całą wypłatę.

joachim

Pracuję w firmie MB jako malarz od trzech lat. Wszystko jest ok. Pieniądze zawsze na czas, auto służbowe, kontakt z biurem bezproblemowy. Wiadomo jak w każdej pracy trzeba pracować. Niestety, osoby, które wyjeżdżają do Niemiec i chleją na budowie nie znajdą tu pracy na dłużej, mam wrażenie, że to własnie oni piszą te wszystkie śmieszne opinie. Realia są takie, że jak chcesz zarobić musisz być w porządku i wtedy to działa w dwie strony, Polecam!

k
@joachim 24.08.2018 10:25

mieszkałem z malarzami przez dwa tygodnie, dzien w dzień każdy z nich miał beret, a w firmie pracują już po 2/3/4 lata.. dramat

Dk

Pracowałem rok w tej firmie. Pracuje obecnie w firmie Fara super kasa.To co płaci mb to woła o pomstę do nieba.Chyba najgorsza firma jaką znam a jestem tu już sześć lat.Mieszkania wyglądają jak glinianki na internet nawet nie licz. Na budowę zawsze daleko będziesz w kłopocie nikt Ci nie pomoże. Dobra firma dla emerytów żeby parę groszy dorobić. Stanowczo odradzam chyba że jesteś kelnerem lub kucharzem to tu na pewno Cię zatrudnią

E

Pilnujcie swoich wypłat i nie wchodzcie w żadne umowy ustne, bo lubią obiecywać i się nie wywiazywac

Elektryk

Pracuje od paru miesięcy w tej firmie, nie ma co narzekać (bo ponoć od tego roku poprawili się w kwestii warunkow mieszkalnych) , kontakt z biurem jest, jeżeli do szefa się nie dodzwoni, można napisać SMS, po którym oddzwoni w wolnej chwili, da się ze wszystkimi dogadać. Wypłatę dostaje na czas i pracownicy potwierdzaja, że z wypłatami się nie spóźniaja. Mam świadczenia emerytalne, nie najgorsza stawkę, samochód służbowy, więc zastanawiam się kto pisze te negatywne opinie (choć może wcześniej było faktycznie gorzej i się poprawili). Ja szczerze polecam

Marek
@Elektryk 24.03.2018 13:04

Też pracuję w MB ale nr. do szefa niemam napisz mi.Samochód jest służbowy dopóki jest sprawny jak się zaczyna coś dziać to martw się sam co do mieszkań to chyba nie mieszkałeś w Magstadt.

Elektryk
@Marek 27.03.2018 14:37

Nie wiem czy jest tu taka możliwość, bym Ci podał numer do szefa, ale zapytaj kolegów z pracy, bądź w biurze. Co do samochodu, obecnie tez mam problem, bo wcisneli mi Octavie I generacji na czas naprawy Skody Fabii, ale spokojnie. Po prostu o swoje trzeba walczyć, a jak się ma to gdzieś to będą to wykorzystywac. To "normalne" w każdej pracy. Dlatego ja wszystkiego pilnuje i żądam tego co mi się należy. Pozdrawiam

anonymous
@Elektryk 29.03.2018 08:37

A kto jest szefem?

Elektryk
@anonymous 29.03.2018 18:43

Z tego co mi wiadomo to Michał i Bartek

anonymous
@Elektryk 30.03.2018 12:39

Popatrz kto podpisał twoją umowę.

Bida
@Marek 27.03.2018 14:37

Nie polecam też mieszkania w Wuppertal, brak ciepłej wody i dziesięć osób na paru metrach kwadratowych.

Deejay
@Marek 27.03.2018 14:37

Hahahahah dokładnie mieszkania kompletne dno!!!! Bydło się lepiej traktuje!!!! A jak chce się rozwiązać umowę to straszą karami Pan Michał to duże dziecko i wielki cwaniak... Praca na 2 mies ok na dłużej nie polecam!!

waldek
@Deejay 06.07.2018 13:16

Gdyby było tak źle to by tyle ludzi tam nie pracowalo. opowiadasz farmazony.

Andrzejk7

Dziękuje za zainteresowanie się moją osobą i danie szansy na wykazanie się w pracy. Jestem bardzo zadowolony, oby tak dalej.

wakacjelolo

Co roku w wakacje jade się z Mb-Service dorobić jako elektryk. Badzo fajna agencja i spoko praca. Mysle ze po szkole bede pracowac u nich na dluzej.

Rudolfl

Polecam tą robotę każdemu kto chce pracować jak normalny człowiek. Wszystko jest w porządku nie ma na co narzekać. Tak trzymać !

Marek
@Rudolfl 28.05.2018 15:28

Jak przyjedziesz ze zjazdu spowrotem na hotel a w twoim łóżku będzie ktoś spał a ty nie bedziesz miał gdzie się położyć to ciekawe czy wtedy będzie wszystko ok.

Rudolf
@Marek 28.05.2018 18:47

Odkąd tu pracuje to nie było takiej sytuacji.

wlodek78

Firma spoko, poprawilo sie.

Adam

Witam firma.ogolnie dobra wyplaty na czas mieszkania jak sie trafi z biurem w Opolu mozna sie dogadac czego juz nie mozna powiedziec o szefie panu Michale blokuje rozmowy przychodzace od swoich pracownikow no jak chcesz sie zwolnic to same problemy stwaza urlopu mie mozna wybrac tylko ci wyplaca normalnie paranoja!!!! Wiec reasumujac biuro w Opolu ok szef przedszkole.

Pracownik

Razem z bratem wyjechaliśmy do roboty z tej firmy 2 miesiące temu, na tej podstawie oceniam firme dobrze. Wypłaty na czas, żona zadowolona, w domu jesteśmy co 10 dni. na budowie jak to na budowie, robić trzeba, nikt za darmo Ci pieniedzy nie da. pierwszy wyjazd fajnie zorganizowany, auto dostalismy w Opolu, stawka też nie jest zła, bez niemieckiego sami byśmy sobie roboty nie załatwili za euro. Polecam

Szczepan

Polecam mb serwis. Przyjeżdżając na podpisanie umowy zapewniono mi nocleg w opolu a wyjazd do pracy miałem za darmo. W piątek miałem tydzień przepracowany poprosiłem o zaliczkę i nie było żadnego problemu. Dzisiaj pieniądze były ba kącie. Dziękuje za zaufanie

Mikołaj

Polecam Agencje pracy w Opolu ! Wyjazd super zorganizowany, na panie z biura można zawsze liczyć, szczegółowo odpowiadają na pytania i człowiek nie jest pozostawiony sam na pastwe losu w Niemczech. Mieszkam na Wielkopolsce to załatwili mi nocleg w Opolu za który biuro zapłaciło. Praca zapowiada się dobrze, mieszkanie też ok można odpoczac po pracy.

wykorzystany

Witam niepolecam tej firemki pan inz wojnarowski nr tel730011300 ma ogloszenie w gazetach jak zadzwonisz to niema sprawy wszystko ok super stawka 10 euro na h netto mieszkania gratis dojazd gratis wszystko moidzio mieszkania super a tak naprawde to oszust najnizcza niemjeska 7 50 na reke mieszkania (usunięte przez administratora) praca (usunięte przez administratora) brak standartow i bhpskladki na dojazdy do niemjec tez na wlasny koszt za chorobowe nieplaca spoolka kanandytowa czy jakos tam zapierdalaczka akasa w (usunięte przez administratora) jak co to paniusie w biurze tez cie maja w (usunięte przez administratora) jeszcze raz ostrzegam przed ta firma i panem dziadkiem

Marta

@Niezadowoleni klienci, czy MB Service przedstawiła powód, przez który Twoja partnerka musiała czekać na rozpoczęcie obowiązków? W jaki sposób doszło do nawiązania przez Was kontaktu z tą firmą? Proszę Was o pozostawienie wypowiedzi w tej kwestii. Będzie ważna dla osób planujących rozpoczęcie współpracy z tym pracodawcą.

Niezadowoleni klienci

Strata czasu i pieniędzy! Mieliśmy z dziewczyną umówione warunki zatrudnienia, dostaliśmy na papierze: " zaczynają Państwo pracę w poniedziałek o 8 rano", po przyjeździe na miejsce w niedziele dostajemy informację że "NAGLE" się dowiedzieli że ja w poniedziałek faktycznie zaczynam ale moja dziewczyna musi czekać... MASAKRA, w sumie już wcześniej było jakieś nie poważne podejście z ich strony pan Denis na informację odnośnie szczegółów pracy odpowiadał z opóźnieniem jedno, lub dwu dniowym, wtedy już mieliśmy wątpliwości czy warto korzystać z tej firmy ale postanowiliśmy zaryzykować i dać im szansę, jak później się okazało to był błąd i to kosztowny bo firma jest niepoważna a "wycieczka" nas kosztowała prawie tysiaka. Zdecydowanie odradzamy

Byly oszukany pracownik

Teraz szukaja jeleni w malopolskim bo w opolskim i okolicznych juz znaja te pozal sie firme kogucikludzie oszukuja na wszystkim od stawek po mieszkania nieda sie tam pracowac i zyc normalnie katastrofa na wlasny koszt dojazd do niemiec potem skladka na paliwo na dojazd do pracy robisz 200 h w miesiacu a wyplacaja za 156 a reszta to niby potem jakos nadplaca i nigdy niebedziesz widzial tej kasy moze byc tak ze po 3 dniach zi podziekuja i jestes pare stowek do tylujesli musisz wyjechac to nie zta firma oszukaja i okradna cie nigdy wjecej MBSerwice przed wyjadem pjeknie wszysto ok ales kla a potem to szajse grose szajsekajne geld pozdrawjam zastanowcie sie panowie spawacze czy warto duza tam jest rotacja maja tam swoich stalych przydupasow jak wjecej zlecen to szukaja naiwniakow na 2 tyg max bo niemiec objecal ze polacy dadza rade i zrobja ruscy tam robja po 8h i mja w (usunięte przez administratora) jego robotei nieplatne nadgodziny

Jesika

Godna polecenia jak ktoś chce pracować to będzie pracował i nie będzie narzekał. Z czystym sumieniem mogę polecić firme

ksps

To jak jest w tym mb service? Szukam pracy z mężem a oni mają oferty bez języka i od zaraz POMÓŻCIE!!!.

lolo
@ksps 10.01.2018 12:42

Witam, pozwoliłem sobie sprawdzić opinie o firmie w której pracuję i nie wierzę własnym oczom. Osoby z którymi pracowałem nigdy nie narzekały na biuro w Opolu ani na szefostwo. A w ciągu moich 3 lat pracy w DE sie ich troche przewinęło. Ogolnie mieszkania ok,wypłaty na czas, z szefem mozna sie dogadac, z Opolem też się fajnie wspolpracuje bo co potrzebujesz to doradza i staraja sie pomoc. Mysle wiecej zrozumienia i samokrytyki Ci co pisza te opinie.

Ave ;-)

Co złego? "lokale mieszkalne" - przeważnie porażka. Ciasno, rudery albo menelskie "hotele" robotnicze. Przeważnie brak TV i internetu. Brud w lokalach. Jak są fajni ludzie a takich trochę jest to da się przeżyć. Tak jak ktoś napisał, ostatnimi czasy zbierają wszystkich do pracy, nieważne jaki ma zawód i czy w ogóle ma, nie znają języka, bez prawa jazdy i bez narzędzi i jedzie taki jeden z drugim za tą samą stawkę co ktoś kto naprawdę na wykonywanej pracy się zna, wstyd po prostu przed niemieckimi pracodawcami a dla współpracowników wielki problem. Na plus: wypłaty na czas, urlopy , święta i chorobowe płatne. Z wieloma problemami można się dogadać i załatwić. Co do stawek szału nie ma, ale ... coś za coś. Dla mnie w sumie lekko na plus ;-) Ktoś napisał że tam trzeba zaiwaniać. To zależy od firmy niemieckiej do której się trafi. Jak się znasz na pracy i znasz trochę język to praca jest spoko. Pracuje się na luzie i bezstresowo . Keine Stress ;-) przeważnie Ci mówią. Jak jakiś niemiaszek chce żeby zaiwaniać za 8,5 - 9 to niech sobie tych swoich Syryjczyków i Turków wezmą, na pewno będą zaiwaniać ;-) Pozdrawiam wszystkich.

KW

Prawda jest taka, że negatywy piszą tylko te osoby, którym coś nie wyszło albo sobie nie poradzili; a Ci co pracują kilka lat i chcą pracować i są zadowoleni, a jest to z tego co wiem nawet kilkaset osób ( co o czymś świadczy ) to niestety nie wpadną na napisanie dobrej opinii, na którą jak najbardziej Firma zasługuje, chyba, że mojemu mężowi się po prostu udało, jest zadowolony z samej pracy, z ludzi z którymi pracuje, pieniążki są zawsze na czas, warunki mieszkalne mu jak najbardziej odpowiadają, mąż co drugi dłuższy weekend jest w domu, nigdy nie miał problemu z wypłaconym urlopem; więc jeżeli mogę coś doradzić osobom , które chcą pracować i znają się na fachu, jedź i przekonaj się sam, oprócz męża znam kilka znajomych, którzy pracują w Mb service, nawet inne osoby z rodziny i każdy sobie chwali, więc nie wiem czy to przypadek, pozdrawiam:)

anonymous
@KW 19.12.2017 15:24

Obywatel x

Pedro

Zgadzam się z negatywnymi opiniami o MB Service Opole. Po przepracowaniu miesiąca okazało się,że z obiecanych 10 Euro na godzinę wypłacono mi 7.50. Dojazd do Niemiec musiałem pokryć z własnych funduszy, dojazd do pracy też opłacałem z własnych pieniędzy ( a auto było służbowe). Na mieszkaniu 13 osób, jedna kuchnia, jedna łazienka i jeden prysznic. Brak pralki itd. Umowy podpisuje się po tygodniu jak zadecyduje właściciel firmy, bez tłumaczenia i w tempie błyskawicznym.Nie przestrzega się przepisów bhp. Dużo obiecują przed wyjazdem, niestety to jest kłamstwo. Przestrzegam przed tą firmą.

Obrotowy34
@Pedro 07.12.2017 18:15

Ja już pracuje długo mam wypłacane wszystko,Ale nie raz musiałem się o to prosić. PEDRO zgadzam się z Tobą bo wiem jak ludzi kręcą. POZDRAWIAM

Waldek

Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o agencji? Bardzo często nie doceniamy tego co mamy!!

t k

Odradzam wszystkim jedno wielkie oszustwo jak ktoś chce wiedzieć więcej proszę o kontakt 666 204 005

Zostaw opinię o MB Service - Opole

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MB Service