Aquilamed

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 32 ocen.

Opinie o Aquilamed

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aquilamed

Aquilamed oszuści

Ostrzegam przed tymi oszustami, zacznę od tego że na umowie jest data wypłaty na 25 dzień następnego miesiąca (prawo pracy określa maksymalnie 10dzień następnego miesiąca)co daje możliwość totalnej manipulacji pracownikami. Oszukują pracwników, nie płacą, kilka razy w roku zawieszają działalność w celu nie wypłacania zaległych należności, liczą na ludzką naiwność, że nikomu się nie będzie chciało szukać sprawiedliwości w sądzie. Prezes Arkadiusz Sz. zadłużony w krsie na kilkanaście jak już nie kilkaset tysięcy złotych. Wszystko na pokaz, sam sprzęt wart może tysiac złotych, sprzedawany z ogromną przebitką. Odradzam wszystkim, chyba że ktoś lubi pracować 3 miesiące za darmo jak ja

Agnieszka

@jfjdjfjv i jak? Byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak Twoje wrażenia?

blje

Faktycznie firma typu Amway - proponuje się spotkania w mieszkaniu w gronie znajomych z prezentacją produktu celem zdobycia potencjalnych kupców oraz poszerzenia grona odbiorców. Na tym miałaby polegać praca Pracownika biurowego/Sekretarki. umawiasz spotkania, handlowiec tam jedzie, prowizja od sprzedaży. Godz pracy 11-19, wynagrodzenie proponowane również zupełnie inne niż wskazane w ogłoszeniu.

jfjdjfjv
@blje 05.01.2017 11:34

do mnie dzwonili dzisiaj tez aplikowałam na pracownika biurowego . Jaka stawkę proponują na początek ?? nie wiem czy się fatygować ;) pozdrawiam

fi

w sumie jak nie można znaleźć od nich ogłoszeń o pracę to można zostawić cv przez formularz u nich na stronie

debe

Manio dzięki za info

debe

Co jest grane byłem 2 dni temu na Żmigrodzkiej zapytać o pracę a tam nic może ktoś wie czy gdzie się przenieśli

manio szary
@debe 20.09.2016 21:39

debe przenieśli się na grabiszyńską 163 pok 201

jaro

Ludzie nie dajcie nabierać się na pracę w tej firmie. Oni zawsze od kiedy pamiętam szukają pracowników a firma w porywach jest 10-cio osobowa. Szukają frajerów do wyprania im mózgu, latania po ludziach i wciskania im libijskiego -chińskiego często używanego odkurzacza jako najnowszego super urządzenia medycznego leczącego wszelakie choroby przy okazji odkurzania. Obiecują górę kasy, bonusy samochód służbowy itd... a praktyka jest taka, że lata taki frajerek jakiś czas za friko z tą obiecaną marchewka na kijku przed sobą szukając głupszych od siebie. Po jakimś czasie taki ktoś orientuje się jakie to jest wszystko wielkie g... , wtedy jest wymieniany na następnego przygłupa do obsługi reklam terenowych. Firma co kilka miesięcy zmienia siedzibę , we Wrocku w przeciągu 3 lat to z chyba 5 lokalizacji mieli. Ilu jeleni tam się u nich przez ten czas w poszukiwaniu pracy przewinęło, pewnie setki . Jak ktoś nie ma akurat z sobą co zrobić może iść ten cyrk obejrzeć , szukających poważnego zajęcia i zarobku ostrzegam. To są po prostu naciągacze!

Oszukany

Ta firma to taki Matrix. Sztuczny świat postawiony przed oczami, żebyś nie widział prawdy. Świetnie uczą prać mózgi. Można się u nich nauczyć sprzedaży i manipulacji na najwyższym światowym poziomie. Osobiście jestem zadowolony, że do nich trafiłem bo dzięki temu potrafię sprzedać wszystko i każdemu. Naprawdę warto.

Adrian

Jeżeli chcecie wyłudzać dane osobowe oraz oszukiwać klientów to jest to praca idealna dla was.

debe

Niewiem jak roki ale ja z takimi firmami nie mam ochoty się już zadawać. Chodzić komuś po chacie i wstawiać bajery kupna i zarabiać dla tych co siedzą niby w biurze

Roki

Debe byłeś na tym szkoleniu co na początku było 12 osób i kabarety puszczali ? Wystarczyło trochę poczytać o tej firmie i wyszło szydło z worka , jak zobaczyłem czym to śmierdzi to odrazu zrezygnowałem w ogłoszeniu to pięknie brzmiało praca na stanowisko kierowcy, po czym po pierwszym spotkaniu, po wzięciu materiałów szkoleniowych wyszło na to że uczą jak tu pięknie ludzią makaron na uszy nawijać do sprzedaży starych odkurzaczy. Na meetingach firmowych pokazują jak sprzedawać nowe urządzenia a we wrocku każą wciskać stare i jak napisałeś w dodatku używane urządzenia . Można sobie wyobrazić jak by wygladała u nich praca, tak jak inni pisali. Zajeżdżanie swojego auta i jak nie sprzedaż to podstawy nawet takiej nie będzie w ogłoszeniu piszą ze na początek 2300 podstawy na rękę na spotkaniu już 1800 podstawy. Podsumowując to praca jako akwizytor a nie typowo jako kierowca/dostawca towaru jak jest w ogłoszeniu

debe

Krzybar muszę przyznać ze spotkałem się z tym że chcieli wcisnąć używany sprzęt a to mi się nie spodobało To nie ferr i zrezygnowałem

krzybar

Nie wiem o którym kierowniku myślisz ale jedno się mówi a drugie robi,aby interes się kręcił

Roki

Krzybar Chciałem iść tam do pracy i dlatego pytam jak to wyglada bo z tego co opowiada ten kierownik to wyglada obiecująco

krzybar

Jak to do mnie pytanie to odpowiadam. Niewazne ile, wazne ile razy sie przekonalem o Waszej gołosłowności. Ale przeciez kazdy dba o swój interes.

Krzybar

Sprzęt może i dobry ale firma z Wroclawia to oszuści ponieważ wciskają klientom stary sprzęt. A o obiecanych niby nagrodach zapomnij.

Roki
@Krzybar 22.02.2016 10:48

Witam chciałem cię zapytać czy długo tam pracowaleś?

anonim

(usunięte przez administratora)

@arek

w zadnej ,zarobki uzaleznione od sprzedazy,sprzedaz masz nie sprzedaz nie masz.rynek sie kurczy ludzie maja coraz wieksza swiadomosc i tworzenie historii problemów ktore daje firma do pokazu,na prezentacji,srednio inteligentny klient obala w mig

@Arek

Powermed juz nie istnieje,Aquilamed to jego nastepstwo chociaz patent sprzedazowy troche zmodyfikowany,sprrzedaz bezposrednia, pensja uzalezniona od sprzedazy.Sprzedaz to masz,nie sprzedaz to nie masz

były sprzedawca

Ta firma to Powermed,tylko chlopcy sie rozdzielili i maja roznych dostawcow,a o jeden pies sie rozchodzi tanio kupic,wyrobic potrzebe posiadania poprzez wyolbrzymienie problemu i drogo spredac ot,cala filozofia Zauwazcie ze pisza ludzie po tuz po szkoleniach lub w trakcie,to sa nowi pracownicy na tzw entuzjazmie,ktory zgasnie jak sie konczy dodatek za paliwo i zaczyna rosnac cisnienie za co dojechac na prezentacje

miru

Witam;Ja pracuje 2-gi miesiac we Wroclawiu i jestem zadowolony.Wszystko jest na czas i z niczym niema najmniejszego problemu.Niewiem skąd te negatywne opinie.Chociaz można się domyslic.Konkurencja czuwa!!!POWODZENIA!!!

Grzesiek

Tyle czytałem o szkoleniu negatywnych rzeczy, a tu jakoś wszystko na opak. Dzisiaj byłem na pierwszym dniu i wszystko przedstawione rzetelnie, zarobki regulamin, umowa, zatrudnienie. Przeprowadzona część z zapoznania produktów też była. I przyznam się, że pełen profesjonalizm. Zobaczę dalej jak się potoczy, ale na razie wielki szacun. Jak to nie ma co tylko na opinii polegać.

Martyna
@Grzesiek 19.05.2015 17:17

Widzisz u mnie podobnie było. Przed rozmową net i sprawdzanie, później znowu podczas szkolenia, czy aby coś piszą na temat firmy. Dzisiaj się z tego śmieję bo początek pracy dużo zabawy, teraz już nie tylko zabawa ale pieniądze, a to zmiana życia, choć niektórzy dalej uważają, że niedługo się to skończy. Tylko u mnie coś nie tak bo z miesiąca na miesiąc więcej klientów przybywa, hahaha...

pipi

Witam a ja w Olsztynie pracuję i powiem szczerze że te spotkania przypominają ideologię goebelsowsko-stalinowską i ten wygolony facet wypisz wymaluj karykatura komucha!!!

Samarytanin
@pipi 21.03.2015 09:48

Nie wiem jak jest u Ciebie w Olsztynie, ale znam ludzi z tego oddziału, i przyznam się, że z komuchami i ideologią tą nic nie mają wspólnego. Raczej zasady i system pracy taki sam wszędzie powinien być, ale nie byłem więc na 100% się nie zaprę. We Wrocławiu jest super więc i tam powinno być. Ja polecam. Dawid

gosciu

Jestem teraz na kurie. Jest fajnie. Pełen profesjonalizm. Wiem co mówię, bo mam doświdczenie w branży srzedaży bezpośredniej. Widć że arketing jest na wysokim poziomie. Szkolenie prowadzi Pan Arek. Super facet. Nie owija w bawełnę. Mój kolega pracuje od miesiąca i jest zadowolony.

Joanna

Dzień dobry. Teraz ja wypowiem się jako żona przedstawiciela tej firmy. Początkowo sama widząć opinie negatywneo firmie zniechęcałam męża do praacy... nie potrzebnie-dziś wiem, że firma daje możliwości, wsparcie, oraz atmosferę rodznną której potrzebuje każdy któ chc w spokoju zyć. Pan Arkadiusz-prezes firmy. Bardzo fajny człowiek. Chodzi po ziemi tak samo jak my. Wypłaty mąż ma c tydzień w kwotach takich jakie zarabiał przez miesięce w innych. Czyli tu w tydzień ma tyle co w miesiąc w "normalnej firmie". Trzyma kciukiza niego. Wspieram go. Wiem że jest szczęśliwym człowiekiem bo robi to co kocha.

tomasz

A ja miałem okazję być na szkoleniu w tej firmie. Mega fajna atmosfera. Rozmawiałem z osobami które tam pracują i z tego co mówią są zadowolone. Wypłaty na czas i szef z którym można pogadac jak z człowiekiem. Nie mogę nna razie tam pracowac bo nie mam auta, ale mój kuzyn od 2 mieisęcy tam pracuje i nie narzeka. W pierwszym miesiącu zarobił ponad 3 tys na czysto, teraz już ma 4... a to nie koniec miesiąca. Na pewno tam wrócę. Nie biore pod uwagę opinii osób których nie znam-podjerzewam że ześć z nich to konkurencja, reszta to ci co się nie dostali bo zywzajnie się do tego nie nadawali.

Marakesh

Super firma. Polecam - szkoda, ze konkurencja zamiast koncentrować sie na swojej pracy próbuje torpedowane nieprawdziwymi postami. Pracuje, zarabiam i jestem zadowolona. Polecam Aquilamed Wrocław

Mati
@Marakesh 15.01.2015 15:18

Zgadzam się. Konkurencja niiech zajmie sie sobą. W firmie quilamed mamy najlepszy system szkoleniowy. Mega zajebistego prezesa który prowadzi biznes z pasją i dla ludzi. Wypłaty są zawsze raz w tygodniu. Zdarzają się przesunięcia jednodnowe-jeśli prezsa nie ma. ALe zawsze są Można w trudnych nagłych sytuacjach brac zaliczki więc nie wiem co i kto za bzdury wypisuje.

Uważny
@Marakesh 15.01.2015 15:18

Hejjjj Suseł ;) Ja tez jestem zadowolony i śmiać mi się chce z niektórych opinii osób które nawet nas nie znają ;) Róbmy swoje. To my mamay fajną pracę i możliwości jakich nie oferuje inna firma. Słyszałem że byłeś w brukseli na szkoleniu Europejskim. Zazdroszczę. Aż nie mogę uwierzyć, że miesiąc dopiero pracujesz a już firma docenia Twoją prace i wyróżnia. Pokażdemy każdemu, że artopracowac w Aquilamed. Reszta niech się do roboty wexmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mateo

Witam, ma Pani aż 25 lat opieki technicznej wiec bez obawy, numer jest w internecie na stronie do serwisu centralnego( usunięte przez administratora ).pozdrawiam w razie pytań służę pomocą( usunięte przez administratora )

anonim

(usunięte przez administratora)

przedstawiciel

witam. ja jestem przedstawicielem firmy aquilamed w białystoku. moim zdaniem jest to naprawdę super praca.pracuje juz ponad rok i jestem bardzo zadowolony. firma daje super warunki pracy szanse rozwoju i na dzień dzisiejszy nie widzę sie w innej pracy. pieniądze są wypłacane w terminie a nie jak pisza ludzie którym nie wyszło bo chcieli dostawać pieniądze na nic. to co niektórzy piszą to naprawde są brednie, nie wiem jak jest w innych oddziałach ale w Bialymstoku jest naprawde super i z tego co mi wiadomo w toruniu również bo mam styczność z tym biurem. jeśli ktoś chce porozmawiać na temat pracy zapraszam do siedziby firmy w białymstoku. pozdrawiam (usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Susel

Żałosna opinia, ja na szkoleniu byłem i je skończyłem pracuje od grudnia i wszystko jak najbardziej ok. Niestety niezadowoleni Ci, którzy nie przechodzą dalej. Kolego nie ukończyłem szkolenia a rady dajesz jak jakiś stary pracownik. Szkolenie przygotowane z pełnym profesjonalizmem. I dziwne, ze umowę mam podpisana tak jak oferowali? Polecam!

michal suw

witam. chodze na kurs i jestem bardzo zadowolony jeszcze nie zarabiam ale firma jest ciekawa i siedze nocami aby zaliczyc kurs i dolaczyc do grona aquilamed chodz ze potrzebne sa mi pieniadze chodzenie gdy chodze na kurs nie odczuwam tego problemu kurs jest jak spotkanie w gronie znajomych jest luzna atmosfera sa zarty i mozna pytac o wszystko mam tylko nadzieje ze uda mi sie tam dostac a co do sprzetu rewelacja zadne wciskanie kitu to co mowia przectawiciele to jest prawda ci co pisza negatywnie o tej firmie to poprostu sa cieniasy bez marzen ktorzy beda tyrac cale zycie i nic ich milego nie spotka a w tej firmie pracuja ludzie z wizja widac to po kazdym spotkaniu oni zyja myslac o samych pozytywach pozdrawiam :)

Wolny

Ja pracuje we Wrocławiu, i powiem jest naprawdę super żadnych problemów ani z kasą, ani z wolnym jeśli potrzebne. Do tego benefity i szkolenia, a te się przydają nie tylko w pracy ale też w życiu. POLECAM RItello Wrocław. Naprawdę warto. A o akwizycji nie ma mowy.

Błażej

Nie rozumiem opinii wyżej.. Pracuję już 2 lata w Aquilamed i jest świetna atmosfera ! Pieniążki zawsze są na czas, zwroty za paliwo też zawsze zgodzie z ustaleniami, polecam każdemu. Zapraszam do współpracy we Wrocławiu :)

olek
@Błażej 24.09.2014 12:52

kolego, w dzisiejszych czasach każdy się "sprzedaje" i zajmuje sprzeedazą. Chodzi o t ay nie oszukiwac ludzi i na pewno my tego nie robimy Konkrencja próbuje nam zaszkodzić ale my robimy i tak sswoje. Na forum medycznym masz prawdziewe opinie klientów (gdzie podają na naszą prośbę imie i nazwsko0 więc zerknij co pisza a potem oceń sam. Nie jestem naciągaczem i nigdy nikogo nie oszukałem. Jestem dumny z pracy i robię to z pasją Moja rodzina mnie przy tym wspiera. Chcesz się przekonać o czym mówię? Zapraszam. Drzwi otwarte.

Tadeuszb

Głupoty pisze kolega wyżej, a postrzeganie tego jako zwyklej akwizycji swiadczy o braku wiedzy. Oczywiście twoim głównym zajęciem jest sprzedaż, ale znajdzcie mi drugą firme gdzie sprzedawca otrzymuje tak wysoka prowizje? wynika to ze specyfikacji sprzętu który nie jest zwykłym urządzeniem a ma funkcje medyczne poparte odpowiednimi certyfikatami, i tu jest właśnie ta różnica meidzy zwykla akwizycja a dystrubucją urządzenia. Na podobnej zasadzie sprzedaję sie sprzet do gabinetów medycznych i nikt nie uważa dystrybutorów za domokrążców.

Wiem to powiem
@Tadeuszb 02.06.2014 15:35

Chyba kolego mylisz pojęcia. Akwizycja..... ha To klient umawia nas na spotkania ponieważ nasza obsługa jest na najwyższym poziomie. Nie musimy tak jak w firmach konkurencyjnych prosić się o możliwośś spotkań. Do poocy umawiania spotkań mamy telemarketing który profesjonalnie zajmuje się obsługa klienta więc chyba ktoś tu pomylił firmy.... Nigdy nie czułaem się jak akwizytor. Mój ojciec jest prawnikiem i nigdy nie zgodziłby się abym pracował w firmie która ma "złe" "prawdziew" opinie. Sami moi rodzice sa klientami firmy dlatego bez obaw zawsze się za nią wstawię. Nigdy nie widziałem aby firma oszukała kogokolwiek. Na szkoleniach uczę się od najlepszych dzięki czemu nie muszę niczego "wciskać". Nie czytajcie tych bzdurnych opinii osób które ewidentnie mają problem ze sobą. Chcesz się przekonać jak jest-to zapraszamy. Za szkolenie nic nie płacisz ;)

gosc
@stoku 30.06.2014 00:30

JA W 2 MIESIACU PRACY ZAROBIEM 8 TYS I DA SIE JESLI KTOS SCIEMNIA A NIE PRACUJE TO NIECH SIE NIE WYPOWADA JESI KTOS NIE WIEZY MOGE PRZEDSTAWIC KW Z WYPLATA TO PRACA DLA TCYH LUDZI KTORZY CHCA PRACOWAC A NIE DLA TYCH KTORZY NIC NIE ROBIA I CHCA PIENIADZE ,... POZDRAWIAM

anonim

(usunięte przez administratora)

mateusz2743

pracuję w dziale reklamy :) nie narzekam na nudy w pracy. Nie mam sie do czego przyczepić wszystko tak jak powinno być u każdego pracodawcy dlatego chce sie związać na dłużej, bo dzisiaj ciężko o to.

ststtty

SZczeze polecam prace w tej firmie.

mateusz2743

Witam, pracuję od miesiąca w aquilamedzie, nie wiazałem z ta praca jakiejs szczegolnej przyszlosci uwazalem ja za chwilową w miedzyczasie szukajać czego innego. Przez miesiąc pracy moje podejscie zmienilo sie diametralnie, wplyw na to miała na pewno atmosfera w firmie, polecam naprawde każdemu nie zależnie od wieku czy doświadczenia ;)

gość

ja mam niestety inne doświadczenia z nimi i nie moge tu napisać nic pochlebnego nie polecam

czareeek

Witam, Zgadzam sie z kolegami wyżej firma jak najbardziej godna polecenia, także nie ma na co czekać tylko wybrać sie na rozmowę :)

Henryk_T

Konkurencja widzę nie śpi, a pracodawca jak najbardziej godny polecenia, wszystko jest jasne, każda zarobiona przez ciebie złotówka jest efektem twojej pracy a nie jej pozorowania, może stąd te negatywne opinie, jeżeli chcesz pracować to miejsce idealne dla Ciebie

anonim

(usunięte przez administratora)

ElNino

Nie wiem gdzie znalazłeś takie informacje. Pensje są wypłacane zgodnie z zawartą umową, wszystko jest jasne i przejrzyste, a posądzić w tym kraju można każdego. Żadna poważna firma nie pozwoliłaby sobie na brak wypłat bo inni pracownicy widząc to sami by odeszli za wczasu ;). Najprościej przejść rekrutacje i samemu zobaczyć a nie opierać sie na fałszywych opiniach :)

Olek
@ElNino 15.05.2014 10:49

Kogo posądzania? Pokaż mi choć jedną osobę. Naczytałes się bzdur. Ja pracuję już jakiś czas i nie słyszałem aby komukolwiek coś obcieli lub nie wypłącili. Wręcz przeciwnie. Są konkursy i dodatkowe nagrody..

Karolek999

Praca w Aquilamed to jedna z ciekawszych jakie miałem, pracowałem w wielu miejscach i naprawdę ciężko spotkać tak nowoczesną firme z młodym kreatywnym zespołem wspieranym przez kilku starszych doświadczonych kolegów przecież to prosty przepis na sukces, co widać nawet po zdjęciach na stronach firmowych. Pokażcie mi inną firme gdzie za osiągniete wyniki czeka wyjazd do abu-dhabi czy krete, a to tylko jeden przykład.

TomeczekW

Popieram kolege wyżej, jeżeli chcesz iść pracować za minimalną pensje i brakuje ci ambicji to ewidetnie nie jest miejsce dla Ciebie, a jeżeli wykorzystasz tą szanse to pozostaje cieszyć sie z zarobionych pięniedzy

Roman555

Ritello to obecnie najbardziej zaawansowane urządzenie w Polsce także nie rozumiem jak może nie nadawać sie do sprzedawania, sam pracuję w Aquilamedzie i ludzie podczas prezentacji sa pod duzym wrażeniem możliwości naszego sprzętu. Jeżeli chodzi o pięniądze to jeżeli jesteś dobry w tym co robisz to nie ma co sie martwić twoje zarobki przekracza twoje oczekiwania.

Pracownik

Pracuję w Aquilamed od roku, Ritello to nazwa produktu a nie firmy także nie wiem gdzie kolega wyżej pracował, nikt z pracowników nie narzeka na zaleglości w wypłatach wszystkie premie sa wypłacane co TYDZIEŃ na podstawie wyników, tak samo zwroty za paliwo, poza tym jak ktoś pisze "usunom" to nie mógł być poważnym pracownikiem.

anonim

(usunięte przez administratora)

Interesant

Wydaje mi sie ze mogles sie po prostu nie nadawac przegladalem zdjecia i wiadomo jak w kazdej firmie od czasu do czasu pojawiaja sie nowe osoby ale wieksza czesc stanowia stali pracownicy. Myslmy logicznie zaden czlowiek nie pracowałby w firmie która nie płaci.

samuuraj

O dodaje pierwszą opinię, ale to bardzo miło bo naprawdę nieczęsto zdarza się aby firma była tak bardzo pozytywna, a tu od samego szkolenia przez drugi miesiąc pracy same superlatywy. Duży plus polecam :)

Zostaw opinię o Aquilamed - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aquilamed