Exploreo Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 53 ocen.

Opinie o Exploreo Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Exploreo Sp. z o.o.

Iza
użytkownik zarejestrowany

@dipsy Może akurat Pani rekruterka miała zły dzień. Czy możesz powiedzieć w jaki sposób była niemiła? Czy ktoś jeszcze podzieli się swoją opinią na temat pracy w firmie Exploreo Sp. z o.o.? Każda informacja jest ważna dla nowo zatrudniających się osób do firmy.

dipsy

Ja także przestrzegam przed pracą w tej firmie....szkoda czasu nawet na rozmowę kwalifikacyjną. Pani od rekrutacji niemiła, opryskliwa, na siłę szuka słabych stron pracowników (co totalnie jest niezrozumiałe w czasach rynku pracownika) ...wyczuwa się bardzo napiętą atmosferę w firmie, Pani recepcjonistka była wyraźnie poirytowana swoją pracą i nawet nie raczyła odpowiedzieć na dzień dobry. Nawet nie chcę myśleć jak te kobiety mogłyby zachowywać się już po rozpoczęciu współpracy/

Iza
użytkownik zarejestrowany

@wALDEK czy zgłosiłeś to gdzieś, że firma nie płaci? Być może jest to jakiś chwilowy kryzys dla firmy. Nie próbowałeś porozmawiać najpierw o tym z pracodawcą? @Lolavanx co najbardziej podoba Ci się pracując poprzez Exploreo Sp. z o.o.? Jakie są warunki pracy?

Blondi996

Witam aktualnie szukają na stanowisko: "Przedstawiciel/Merchandiser branży alkoholowej w miejscowości ŁÓDŹ oraz okolicach". Czy ktoś ma jakieś opinie ? :) Z góry dziękuję za odpowiedź.

wALDEK

Przestrzegam wszystkich zainteresowanych współpracą z ta firma!! Firma nie płaci, a jeżeli płaci to z wielkimi opoznienieniami w dodatku nie tyle ile w umowie lecz tyle ile kordynatorowi projektu wpisze sie na rachunek, jeszcze raz PRZESTRZEGAM ZWLASZCZA JEZELI CHODZI O ZATRUDNIENIE POD BRANZE ALKOHOLOWA PRZEZ TA FIRME.

ciekawy
@wALDEK 05.09.2017, 17:16
Przestrzegam wszystkich zainteresowanych współpracą z ta firma!! Firma nie płaci, a jeżeli płaci to z wielkimi opoznienieniami...

@wALDEK jakieś konkrety napiszesz? bo pojawiło się ogłoszenie na Pń właśnie z branży alko.Współpracujesz z nimi? Jakie wynagrodzenie Ci proponowali? ile za mało dostaleś?

Lolavanx

Pracuję jako merch RB i Nestle na Śląsku od półtora roku. Po zmianie koordynatora wzorowy kontakt z agencją. Kasa zawsze na czas i zawsze w odpowiedniej kwocie.

Iza
użytkownik zarejestrowany

@Anna Poskrobko i jak sytuacja z wynagrodzeniem ? Może warto się przejść tam osobiście ? Widzę , że właśnie szukają osób do pracy na stanowiska : Asystent Działu Sprzedaży, Specjalista ds Sprzedaży, Menedżer ds. Sprzedaży, Konsultant Sprzedaży. Chyba najlepsze to Menedżer ds.Sprzedaży. Czy ktoś pracował na takim stanowisku?Jak z zarobkami?

Kamil

Panie Pawle, nie chce w tym momencie wyjść na kolejną osobę niezadowoloną. Ciekawi mnie tylko, w jakim sensie praca w terenie (np. w wypełnianiu ankiet) jest według Pana rozwojowa? PS: Popełnił Pan literówkę w słowie "oddzielić" straciła się litera "ć". Dodatkowo zapomniał Pan o dodatkowej literce d oraz po wyrazie dział, nie wstawił Pan przecinka. Zamiast: "Po pierwsze dla zainteresowanych warto oddzielić pracę w terenie od pracy w biurze, a dodatkowo prace w biurze zróżnicować na dział, do którego się trafi." Napisał Pan: "Po pierwsze dla zainteresowanych warto odzieli pracę w terenie od pracy w biurze, a dodatkowo prace w biurze zróżnicować na dział do którego się trafi." Czekam na argumentacje i mam nadzieję, że tym razem bez błędów.

Paweł

Po pierwsze dla zainteresowanych warto odzieli pracę w terenie od pracy w biurze, a dodatkowo prace w biurze zróżnicować na dział do którego się trafi. Praca w badaniach jest bardzo rozwojowa. Po drugie praca w terenie to lista płac na kilkaset osób per miesiąc, którym się wszystko zgadza -uzewnętrzniają się tutaj przeważnie osoby niezadowolone.

Anna Poskrobko

Pracowałam dwa tygodnie w styczniu w Selgros Marsa Warszawa, jako merch firmy Benckiser. Do dzis nie otrzymałam wynagrodzenia, bo co parę dni dostaję informację, że wciąż brakuje jednego dokumentu, a właściwie informacji. Za każdym razem, kiedy te informacje dosyłam, okazuje się, że to jednak nie to. NAJZWYKLEJSI ZŁODZIEJE I OSZUŚCI OT, CO

gigi

bałagan jak w czeskim filmie rób i zarób na pensję prezesa,kto określa te stawki ? swoim samochodem,na swoim paliwie to na wode trzeba jezdzic jeżeli marzy ci sie zajechanie własnego samochodu to polecam.Usiądz policz niestety nie wyjdzie na plus.

Waldi

Odpukać w Częstochowie nie mam z nimi problemów. Kasa jak w umowie i zawsze ostatniego no chyba że niedziela albo święta to wcześniej mam przelew. Koordynator swój chłop :) Nie wiem dlaczego tyle negatywów, może wpływ na faktyczną kwotę przelewu i czas jego otrzymania mają koordynatorzy. Życzę powodzenia wszystkim tam pracującym, a jak będzie coś nie zgodne z umową to trzeba walczyć o swoje. Czasem wystarczy zadzwonić a okazuje się że jakiś kartofel coś przeoczył i naprawią błąd.

Mloda

Odradzam. Nie dosc ze maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papaierach to obcinaja wyplaty bo jak twierdxa raporty nie byly wysylame. Ciesze sie ze juz skonczylam z nimi wspolprace ( a pracowalam w tej agencji przez 3 lata). Nidgy wiecej z nimi nie podpisze zadnej umowy!!!!

kaja
użytkownik zarejestrowany

No i widze, że jest u nich teraz praca od zaraz - na przebudowie półek sklepowych i wydaje mi sie to dosyć pilne tak naparwde, bo sklep musi dobrze wyglądac.

były pracownik

"No wrażenia są bardzo fajne, powiem Ci że świetna atmosfera i doskonała praca, ja polecam wszystkim." - w pozytywnych komentarzach odnośnie tej firmy, a raczej firemki, bo firmą to już t dawno nie jest widoczna jest stała tendencja: pozytywne komentarze pojawiają się niemalże zawsze po negatywnych - ewidentnie widać, że ktoś z zarządu dostaje powiadomienia o nowych komentarzach i szybko reaguje, cóż skoro nie można liczyć na pozytywne opinie pracowników, to trzeba je wystawiać sobie samemu - gratulacje dla zarządu :) Co do pracy nikomu nie polecam, kompletny brak szacunku , praca w ciągłym chaosie za żałosne pieniądze.

Krystyna

A czy ktoś pracował jako specjalista ds. rekrutacji w tej firmie? Jak wrażenia?

spec
@Krystyna 18.08.2016, 16:42
A czy ktoś pracował jako specjalista ds. rekrutacji w tej firmie? Jak wrażenia?

lepiej się tam nie pakować na jakiekolwiek stanowisko

Były pracownik

Pracowałem w tej firmie dwa lata. Podejmowałem się różnych zadań, merch, tk, audyty. Pieniądze powiedzmy, że są OK. Jeden duży minus - brak terminowych wpłat, trzymali mi pieniądze po 2 miesiące "bo coś się nie zgadza". Bardzo słaby kontakt, nikt nie ruszy ręką, żeby Ci pomóc. Centrala ma pretensje, że do nich dzwonisz i pytasz o cokolwiek. Nie polecam, jednak dostałem prace w firmie dla której byłem merchem.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

fsfasfaf

"Żyła złota"? W Exploreo? Chyba dla prezesa

sdsew

Nie jest źle? buahahha

abab

Nie jest tak źle? widać, że pisał to ktoś kto nigdy nie miał do czynienia z tą firmą, albo ktoś z zarządu... prowizja?? chyba oszukiwanie a nie prowizja

żal

skład jest wiecznie zmieniany, bo nikt nie chce pracować za takie psie pieniądze! Osoby, które pracują tam około roku, to rekordziści! Jeżeli prezes firmy na rozmowie rekrutacyjnej mówi, że płaci na up tylko 2000, a wszystko powyżej (tzn. 100-200 zł, bo więcej nie da się tam zarabiać) zostaje wypłacone w delegacjach, żeby nie płacić do zus i us, no to przepraszam bardzo... Gdzie szacunek do ludzi? Do ich pracy?! A skład koordynatorów został zmieniony niemalże w 100% przez ostatnie pół roku... Koordynatorom zabiera się wszystko up, auta, ogranicza się dostęp do internetu, telefonu, jak ma pracować ktoś w terenie bez telefonu czy auta?! Pomijając fakt, że odchodzą coraz to nowi klienci, bo kto chce współpracować z firmą, która notorycznie nie wypłaca merchom wypłat lub ucina ich wynagrodzenie nie wiadomo dlaczego? Najtrafniej sytuację firmy określa komentarz powyżej: "Firma idzie na dno jak Titanic!"

Kazik

Czy to prawda, że w ciągu kilku ostatnich miesięcy wymienili 100% koordynatorów? Obecnie najdłużej pracującą osobą w terenie jest "półroczniak". A i w biurze chyba nie ma nikogo kto pracuje dłużej niż rok!!!! A firma tyle lat na rynku! Pozabierali auta, umowy o pracę - brak poszanowania pracownika. No to jak taki nowy koordynator ma oganiać merchandiserów i od kogo się uczyć - może od Pana PREZESA???. HAHAHAAAAAA

Pracownik2

Nie polecam pracy jako merchandiser. Prawie najniższa stawka na rynku. Robisz rzetelnie serwisy, wysyłasz raporty, a tu się okazuje że połowa się nie zapisała z geolokalizacją i zabierają Ci połowę wynagrodzenia. Nic dziwnego że klienci uciekają. W końcu ktoś przejrzał na oczy.

adzio

Czy orientuje sie ktos jak wyglada sytuacja w regionie Pomorskim sa wyplacalni na czas? prosze o opinie

yarojarek

Od tygodnia pracuję z Tą firmą i niestety nie mogę się doprosić o umowę, najpierw kierownik był na wolnym a teraz mówił mi że jest awaria i nadal nic jeżeli jutro nie otrzymam umowy to nic więcej nie robię z tą Firmą.

biuro
@yarojarek 12.01.2016, 16:51
Od tygodnia pracuję z Tą firmą i niestety nie mogę się doprosić o umowę, najpierw kierownik był na wolnym a teraz mówił mi że j...

Panie Jarosławie K. otrzymał Pan umowę na emaila.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ktoś

Bajzel jest bo ludzie zmieniają się jak rękawiczki. Totalny brak szacunku dla ludzi.

Gural

Od 2 miesięcy czekam na wypłatę wynagrodzenia. Ciągle słyszę, że dostanę je w przyszłym tygodniu. OSZUŚCI!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Olek

HAHAHA. To chyba pisał sam szef :) Firma idzie na dno jak Titanic!

były

Praca w biurze jest całkiem ok, ja pracowałem ponad rok, ale odszedłem, bo dostałem lepiej płatną pracę. Miałem 2 tys., chyba większość na początek tak ma, a później to zależy ile się pracuje i w ogóle

Irka

A jak wygląda praca w biurze? Jak traktowani są pracownicy?

Andrew

Z firmą współpracuję jako merchandiser od kilku lat. Uprzedzam wszystkich patrzących na gwiazdki i opinie - negatywne wypowiedzi, o miernym poziomie merytorycznym, piszą osoby, które do pracy dorywczej się nie nadają, o poważnej pracy nie wspominając. Firma płaci na czas, w moim regionie kierownik regionalny to osoba bardzo kompetentna, służąca pomocą. Robisz swoje - wszytsko jest ok. Poza tym stawki są na poziomie średnio-dobrym. Wiadomo - na wykładaniu towaru ciężko jest się dorobić kokosów, ale to w końcu praca dodatkowa lub dla studentów potrzebujących parę groszy. Systematyczność, sprawdzanie dat, bycie uczciwym wobec firmy - dla 70% ludzi to problem, stąd te niezasłużone dwie gwiazdki.

Kazik
@Andrew 19.09.2015, 13:12
Z firmą współpracuję jako merchandiser od kilku lat. Uprzedzam wszystkich patrzących na gwiazdki i opinie - negatywne wypowiedz...

A to napisał kierownik z warszawy. Wypisuje takie brednie a sam od nowego roku straci robotę

pracownik

W jakiej czesci kraju?

rys

bylam doradcą produktu w tej firmie. jedyny minus to to ze raz zdarzylo sie ze dostalam o 1000zl mniej ale bylo wyrownane w nastepnym miesiacu. pozniej i wczesniej wszystko bylo dobrze.

M.

Oszuści. Nie dotrzymują terminu wypłaty. Mają kompletny bałagan. Trzeba milion razy dzwonić i błagać żeby łaskawie wysłali umowę.

liczi

exploreo? od 22czerwca do 20 sierpnia szarpalam sie z nimi o umowe. Gdy przyszlo do wyplaty ktora mialam dostac10 kolejnego miesiaca po 40 dniach dowiedzialam sie ze przelewy byly robione pod koniec miesiaca i musze czrkac kolejny miesiac jak chce dostac wyplate !!! Taka sprawa nadaje sie tylko do sadu nie uwazacie ? Odradzam na maksa !!!!!!

Supervisor

Nie polecam nikomu pracy Supervisora/Koordynatora w tej firmie. Takie firmy jak ta nie powinny istnieć. Idąc na rozmowe stracicie czas/pieniadze/nerwy. Szkoda czasu!!!!!!!!!!

Kazimierz

Nakazują raportować smartphonem. Jeśli robisz inaczej (np. komputer w domu)to masz obcięcie wynagrodzenia -20 procent. Nie ma gadania, tak jest i tyle. Nawet jeśli powiedzą na początku współpracy, że nie potrącają - to ŚCIEMNIAJĄ PROSTO W OCZY. Zobaczysz w chwili otrzymania przelewu.

Zawiedziony pracownik

Jedna z najgorszych firm jaka może istnieć na rynku. Zgdadzam się ze zdaniem poprzedników. W firmie panuje chaos, co wpływa na terminowość rozliczeń oraz konieczność udowodnienia dobrze wykonanej wizyty merchowej np. sprzed 3 tygodni. Jeśli ktoś nie prowadzi własnej buchalterii, to pieniądze mu uciekną, np. różnicach w rozliczeniu kilometrowym. Ponadto, nie ma co wierzyć na słowo (m.in. Pani Marcie), tylko wszystko uzgadniać emailowo, bo warunki współpracy zmieniają się w trakcie realizacji projektu i zawsze gdzieś utną kasę. Dochodzą drobne zadania, które obniżają opłacalność pracy. Ciężko dostrzec atuty współpracy: niska płaca, długa płatność i liczne nieporozumienia przy rozliczeniach. Jak są różnice w rozliczeniach na niekorzyść pracownika, to raptem zapada cisza i nie ma kto tego zweryfikować.

Oszukany

Potwierdzam wszystkie negatywne opinie o tej nędznej firmie. Oszukaństwo

anonim

Odradzam, na początku wszystko pięknie ale chwilę później kanty na wypłatach, w jednej brakło 50 zł w drugiej 100 zł, w końcu czas zrezygnować to wypłaty nie widać wcale.

pgm
@anonim 01.06.2015, 13:21
Odradzam, na początku wszystko pięknie ale chwilę później kanty na wypłatach, w jednej brakło 50 zł w drugiej 100 zł, w końcu c...

Haha... czyli jednak nic się nie zmieniło... szanowna pani A. nadal znęca się nad pracownikami... cóż... brzydkie, paskudne babsko zawsze będzie gnębić ludzi byle podnieść swoje już i tak wygórowane ego.... Odradzam pracę w biurze zwłaszcza ładnym kobietom!!!

Baretto

Witam Serdecznie, chciałbym odradzić współpracę z Exploreo, takiego syfu jak u nich jeszcze nie widziałem. Po pierwszym spotkaniu bezpośrednio z Panem Prezesem byłem dość zachęcony do współpracy,zgodziłem się na dzień próbny aby zobaczyć jak w praktyce wyglądają działania rekrutacyjne, po kilku godzinach wyszedłem i już nie wróciłem. O ile pracownicy całkiem mili, o tyle bardzo dziwnym wydało się dla mnie to że wszyscy zwracają się do siebie per Pan/Pani, było to bardzo rażące w stosunku do kultury organizacji z której się wywodzę. Później było już tylko gorzej. Szefowa HR i jej podejście zarówno do pracowników jak i do mojej osoby było karygodne. Opryskliwość, brak szacunku a w pewnych momentach również chamstwo to coś z czym nigdy wcześniej się nie spotkałem a pracowałem z różnymi ludźmi. Z mojej strony powiem tylko jedno, nie róbcie sobie krzywdy i nie idźcie tam na rozmowę bo nawet jeśli dostaniecie pracę to gwarantuję że długo nie wytrzymacie. Szkoda czasu na brak profesjonalizmu.

4Mdv
@Baretto 28.05.2015, 12:31
Witam Serdecznie, chciałbym odradzić współpracę z Exploreo, takiego syfu jak u nich jeszcze nie widziałem. Po pierwszym spotkan...

Zgadzam się z Panem powyżej. Szefowa HR w ogóle nie powinna być szefową. Takiego braku szacunku do podwładnych nigdy nie widziałam. Odradzam zarówno pracę w centrali jak i w terenie.

lolavanx

Szukam pracy dodatkowej -zaprzyjaźniony kierownik marketu kaufland - na moje pytanie o serwis / prace w exploreo powiedział tylko -daj spokój- nie płaca.

Anonim
@lolavanx 22.04.2015, 23:24
Szukam pracy dodatkowej -zaprzyjaźniony kierownik marketu kaufland - na moje pytanie o serwis / prace w exploreo powiedział tyl...

możesz coś więcej napisać na ten temat?

Anonim

jeszcze dodam, ze wynagrodzenie otrzymuję zawsze na czas!!!

aga

nie polecam, nie dostałam wgl wynagrodzenia!

Anonim
@aga 14.04.2015, 13:45
nie polecam, nie dostałam wgl wynagrodzenia!

witaj! W firmie zatrudniającej bardzo dużą liczbę osób mogą się trafić jakieś nieporozumienia, niejasności... Pracuję dla nich i spotkałem się już z nieprawidłowym naliczeniem mi wynagrodzenia, ale to było zwykłe niedopatrzenie/ przeoczenie! Sprawa została szybko wyjaśniona! Poza tym nie mam uwag do tej firmy, no... nie pracuję dla nich jakoś specjalnie dłuuugo... Ale myślę, że nie będzie problemów! Komunikacja z koordynatorem jest wręcz wzorowa, wszystkiego da się dowiedzieć i załatwić bardzo sprawnie i szybko. Zastrzeżenia mogą być co do zarobków, czyli nic nowego w naszym przepięknym kraju... Ale to już nie musi być do końca wina Exploreo, tylko zleceniodawców!!! Exploreo też ma swoje koszty i wydatki! I trzeba o tym pamiętać...! Zastanawia mnie czy czasem nie za szybko niektórzy wystawiają złe oceny firmom w necie...

.

Również nie polecam pracy w tej firmie, wynagrodzenie naliczane i wypłacane wg widzimisię kadr, tudzież kierownika projektu. Nieterminowość i przeciąganie wyjaśnienia spraw trwa bardzo długo. Tak jak ktoś wcześniej napisał - jeśli macie za dużo kasy to praca idealna dla Was, bo odzyskanie zainwestowanej kasy graniczy z cudem!!!!!!!!!!!!!!!!

Oferty Pracy

Merchandiser Mobilny - praca w Radomiu Exploreo 2015-03-23 Żródło: Gowork.pl Radom (mazowieckie) Exploreo Sp. z o.o. działa na rynku od 2005 roku. Już ponad dziewięć lat specjalizujemy się we wszystkich formach wsparcia sprzedaży i ekspozycji produktów naszych Klientów.   Merchandiser Mobilny - praca w Radomiu    Dla Międzynarodowego Koncernu Alkoholowego poszukujemy kandydatów chętnych poznać tajniki pracy Przedstawiciela Handlowego.   Opis stanowiska: Dbanie o dostępność produktów alkoholowyc

Jaro
@Oferty Pracy 23.03.2015, 16:45
Merchandiser Mobilny - praca w Radomiu Exploreo...

Hej ja nie miałam nigdy z nimi żadnych problemów.

ewa

Nie polecam!!! Jeśli chcecie stracić kasę, czas i pieniądze to jak najbardziej to miejsce dla Was... Takiego pomieszania z poplątaniem jeszcze nie widziałam!!! Na maxa odradzam.

Oferty Pracy

SPECJALISTA DS. HANDLOWYCH B2B Exploreo 2015-03-03 Żródło: Gowork.pl Wrocław (dolnośląskie) Exploreo Sp. z o.o. działa na rynku od 2005 roku. Już ponad dziewięć lat specjalizujemy się we wszystkich formach wsparcia sprzedaży i ekspozycji produktów naszych Klientów. Merchandising, promocje sprzedaży, leasing pracowniczy, outsourcing sił sprzedaży, dystrybucja materiałów POS, monitoring cen, jak również badania marketingowe, to główny zakres usług naszej firmy.   SPECJALISTA DS. HANDLOWYCH B2B &ndas

Pomocny
@Oferty Pracy 04.03.2015, 16:09
SPECJALISTA DS. HANDLOWYCH B2B Exploreo 2015-03...

Jest taki Fanpage ,,Czarna lista pracodawców ze Szczecina i okolic" na Facebooku, i tam Exploreo ma bardzo nieciekawe opinię. Polecam omijać z daleka

Janek

Witam, pracowałem dla tej firmy jako promotor alkoholi. Na początku wszystko brzmi ładnie, pięknie, w trakcie pracy też nie mogłem narzekać na liczne wizyty mojego koordynatora. Zawsze byłem punktualnie w pracy, przygotowywałem półki, żeby niczego nie brakowało, wykonywałem pracę fizyczne, jeździłem paleciakami, ponieważ było dużo towaru a dodatkowo namawiałem klientów na zakup danego alkoholu w zależności od potrzeb klienta. Byłem na każde zawołanie, koniec listopada do końca roku, czyli okres przed i po świąteczny Bożonarodzeniowy i Sylwester. Teraz wiem, że lepiej było siedzieć w domu i cieszyć się świętami niż pracować dla nich. Gdy po miesiącu pracy wysłali mi pieniądze byłem w szoku. Około tysiąc złoty mniej niż uzgadnialiśmy. Polskie realia wy ch ó ja nia w dupę.

Zostaw opinię o Exploreo Sp. z o.o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Exploreo Sp. z o.o.