Scalo

• Biestrzyków
  • Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Scalo Sp. z o.o.

Opinie o Scalo Wrocław

Nie przegap nowości o Scalo Sp. z o.o.!

Warto :)

04.08.2022 09:42

Warto :) Wszystko w najlepszym porządku - nikt nie robi nikomu problemu :) Zawsze są pozytywnie nastawieni na swojego specjalistę i załatwiają wszystko za niego - specjalista ma miec jak najlepsze warunki do pracy i tak właśnie jest w SCALO :) Polecam
    DominikB

24.03.2022 11:12

Myślę, że większość opinii dotyczyła już nieistniejącego NBC i została tutaj dodana przed 2021 rokiem. Od momentu rebrandingu i zmiany na Scalo jest to już zupełnie inna firma. Przede wszystkim zatrudniony został HR Manager który zadbał o wprowadzenie wielu, nowych benefitów dla wszystkich pracowników. Udało się również rozwinąć działalność na inne kraje niż Polska, sam uczestniczę w projekcie dla zagranicznego klienta (liczne podróże służbowe, interakcje z zespołami z całego świata u klienta, budżety szkoleniowe itp. ) Mój manager liniowy po stronie Scalo to osoba doświadczona w branży, która przyszła tutaj z bardzo znanego Software House. Gdybym miał się do czegoś przyczepić to faktycznie mogłaby to być nadmierna papierologia, natomiast w praktyce wszystko przychodzi do mnie kurierem, więc nie jest to jakiś duży zarzut. Doszły mnie również słuchy o zmianie lokalizacji wrocławskiego biura, obecne faktycznie jest nieco przestarzałe. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało po zakończeniu kontraktu dla klienta (18 miesięcy) ale z tego co zdążyłem się zorientować firma ma kilkudziesięciu klientów z różnych branż więc myślę, że dostanę jakieś propozycje (.NET).
    ktośtam

22.07.2022 14:48

70zł/mies na paltformie motivizer, moim zdaniem to nie jest jakiś super benefit

22.07.2022 15:06

Hej, dziękujemy za sugestię, popracujemy nad tym. :) Mamy nadzieję, że nasze pozostałe benefity przypadły do gustu. Pozdrawiamy #ScaloTeam
    Arek

16.06.2022 20:13

Którego dnia mc zwykle płacone są wynagrodzenia? Dostałem ciekawą ofertę aczkolwiek znajomi mówią o problemach z płatnościami w tym miesiącu.

17.06.2022 14:32

Przelew dostaniesz po tym jak Scalo przemieli cała swoją papierologie, czyli zwykle sobie na niego poczekasz. To jedna z tych firm która od ciebie wymaga natychmiastowej reakcji na ich prośby a sama ma żółwie tempo.
    ktośtam

22.07.2022 14:46

zazwyczaj płacą między 10 a 14
    Frustrat

24.06.2022 12:28

Cokolwiek by się działo nie idź do projektu dla amerykańskiej firmy na F. Samo Scalo spoko, kontraktornia, fajna atmosfera.

24.06.2022 13:31

Dzięki za opinię i cieszymy się, że podobała się Ci atmosfera w Scalo :) Co do samego projektu, każdy z nich ma czasem swoje górki i dołki, ale walczymy zawsze o te jak najciekawsze projekty i zadania :) Pozdrawiamy Scalo Team
    Karol

27.06.2022 18:47

Możesz napisać coś więcej o tym projekcie? Dlaczego nie polecasz?
    Java Dev

07.06.2022 13:35

Bardzo słaby proces, musiałem upomnieć się o feedback i dostałem kilka słów od rekrutera, który nie miał nawet czasu na rozmowę ze mną i chciał jak najszybciej ją zakończyć. Feedback, który otrzymałem w żadnym stopniu nie dotyczyły mojej kandydatury i pozycji, na którą byłem rekrutowany. Rekruterzy sami się gubią kogo rekrutują i na jakie role. Kolega pracował przy jednym w projektów zachęcając mnie fajną atmosferą, jednak po tej sytuacji już nie będzie polecać tej firmy. W skrócie nie polecam.

15.06.2022 13:47

Cześć, jeśli taka sytuacja miała miejsce, to wiedz, że na pewno tego nie popieramy i przyjmij nasze przeprosiny. Faktycznie - każdemu może coś umknąć, nawet mimo najlepszych praktyk, ale tym bardziej będziemy dokładać starań, aby do takich sytuacji nie dochodziło. Jeśli chciałbyś porozmawiać na ten temat - daj znać mailowo: [email protected] Pozdrawiamy Scalo Team
    Lol

15.06.2022 14:25

To niezłe przeprosiny
    meh

09.06.2022 23:07

Po złożeniu CV dostałem telefon w ten sam dzień, po krótkiej rozmowie umówiliśmy się na telefoniczną rozmowę kwalifikacyjną w kolejnym tygodniu. Od tamtej pory cisza. Bardzo słabo.
    developer

05.07.2021 12:09

Brałem udział w procesie rekrutacyjnym z udziałem Scalo. Niestety - do dzisiaj nie dostalem żadnej informacji zwrotnej.
    alsodev

22.09.2021 09:20

Gdybyś rozkręcił własną firmę nie musiałbyś biegać po firmach z prośbą "mnie weźcie, mnie!". To ty byś rekrutował i to inni pracowaliby na ciebie.

10.05.2022 20:43

U mnie było to samo. Po rozmowie nie było żadnego feedbacku.
    Java Developer

17.03.2022 14:35

Firma godna polecenia. Pan Rafał T. bardzo rzeczowy i pozytywny. Pozdrawiam
    Najgorzej

14.04.2020 12:56

Najgorszy "pośrednik" z jakim się spotkałem. Omijajcie szerokim łukiem, bo żadna inna firma nie jest tak uciążliwa we współpracy. Ciężko się porozumieć w jakiejkolwiek sprawie - nadgodziny? wyjazd firmowy? szkolenie? Mail za mailem, proszenie się i czasem łaskawie się zgodzą. Zmiana formy zatrudnienia? Zapomnijcie. Niby negocjują, ale za dwa dni zmieniają zdanie, stawiają dodatkowe warunki - generalnie zawracają głowę, żeby ostatecznie powiedzieć, że jednak się nie zgadzają. Totalnie zablokują wam rozwój w danym miejscu, bo wciskają niekorzystne zapisy w umowie i ciężko się od nich uwolnić, bez zmiany firmy dla której się wykonuje prace.

25.02.2022 17:13

nie byłbym tego taki pewien.umowy są mocno jednostronne i nie ma możliwości negocjowania jej zapisów w żadnym zakresie. zgodziłem się na współpracę bo projekt był interesujący ale do samego końca byłem bardzo rozczarowany samym nbc. największy minus za brak inicjatywy w waloryzacji stawek. pracowałem z wieloma świetnymi specjalistami których straciliście bo mieli już dość proszenia się o jakąkolwiek podwyżkę. sam odszedłem miedzyinnymi z tego powodu. trochę niepoważne w tych czasach. nie spotkałem się z takim zachowaniem w żadnej z firm z którą dotychczas współpracowałem.

28.02.2022 20:10

Dziękujemy za Twoją opinię. Jeżeli chciałabyś jeszcze porozmawiać o tej sytuacji, to wyślij do nas wiadomość na adres: [email protected].

24.02.2022 13:56

Jaka umowa obowiązuje w Scalo Sp. z o.o. podczas okresu próbnego?

25.02.2022 16:25

@Pytanie, Warunki zatrudnienia zawsze ustalamy wspólnie z pracownikiem, uwzględniając jego indywidualne potrzeby. Okres próbny obowiązuje jedynie w przypadku zawarcia umowy o pracę na okres próbny i trwa on zazwyczaj trzy miesiące.

21.02.2022 15:49

Otrzymaliśmy certyfikat Great Place to Work® i jesteśmy z tego bardzo dumni! To prestiżowa nagroda przyznawana w oparciu o opinie pracowników, na temat ich doświadczeń związanych z pracą. W tym roku aż 77% członków naszego zespołu stwierdziło, że Scalo jest świetnym miejscem pracy.

Czym jest certyfikacja Great Place to Work®
    Certyfikacja Great Place to Work® to jedno z najbardziej rozpoznawalnych wyróżnień przyznawanych pracodawcom. W całości opiera się na tym, co pracownicy mówią o swoich doświadczeniach w miejscu pracy. Otrzymanie certyfikatu Great Place to Work® oznacza, że Scalo należy do grona najlepszych pracodawców w Polsce:

– Scalo to miejsce tworzone przez wspaniałych ludzi. Dlatego cieszę się, że to właśnie ich opinie pozwoliły nam zdobyć tytuł Great Place to Work, szczególnie, że było pierwsze badanie Trust Index, w którym braliśmy udział. Ogromnie dziękuję każdej osobie, która wierzy w naszą firmę i rozwija ją razem z nami. Dla nas otrzymanie wyróżnienie to też ogromne zobowiązanie, by stale walczyć o to, aby Scalo było jeszcze lepszym miejscem pracy – mówi Krzysztof Wiśniewski, założyciel i CEO Scalo.

Nasze wyniki
    Do badania przystąpiliśmy po raz pierwszy. Zapytaliśmy naszych pracowników o ich odczucia związane z wiarygodnością, szacunkiem, uczciwością, poczuciem dumy i koleżeństwem w Scalo. Nie zabrakło również pytań o wartości, które towarzyszą nam podczas codziennej pracy.
    W ankiecie uzyskaliśmy 78% poziom zaangażowania, a do naszych najmocniejszych stron należą:

• Budowanie pozytywnych relacji w zespołach

• Przyjazna atmosfera

• Dobra współpraca z managerami

• Autonomia i elastyczność w codziennej pracy

• Poczucie realnego wpływu na biznes/sprawczość

• Równowaga pomiędzy życiem zawodowym i prywatnym

News image
    Łukasz

30.12.2021 20:44

Wiem, że wpis zabrzmi jak sponsorowany ale nie znalazłem niczego do czego bym się mógł doczepić. Świetna atmosfera, profesjonalne podejście, warunki umowy takie jakie sobie wynegocjujesz. Dobry kontakt z przełożonym/opiekunem zwłaszcza na początku, który dopytuje czy zakres obowiązków jak i stanowisko nam odpowiada. Jeżeli boisz się outsourcingu lub wahasz czy dołączyć do Scalo to spokojnie dołączaj! Nie ma powodu do obaw. Szczerze polecam.

21.12.2021 18:39

Czy firma pamięta o podwyżkach dla swoich kontraktorów czy trzeba się upominać i walczyć o swoje?

22.12.2021 22:09

Czy planujecie "aktualizować" stawki programistom w związku z Nowym Ładem?

23.12.2021 15:05

Podwyżki są kwestią indywidualną, ustalaną z każdym pracownikiem. Jak wspomnieliśmy wyżej, na bieżąco śledzimy rynek i dostosowujemy nasze stawki do danej technologii, doświadczenia, poziomu kompetencji i innych. Natomiast w kwestii Polskiego Ładu - zorganizowaliśmy dla naszych Pracowników webinar informacyjny, dotyczący najważniejszych zmian. Pozdrawiamy Scalo Team
    covid

12.01.2021 15:22

Firma jak firma. Nic specjalnego. Mnie jednak bardzo nie podobają się dwie rzeczy we współpracy. 1. Nieregularność przelewów. Zaznaczę, że firma nie przekroczyła terminu wynikającego z umów. Jednak przelewy potrafią odbywać się np w jednym miesiącu 4 dnia, ale w następnym już np 14. Niby nic, ale w przypadku gdy mam jakieś większe zobowiązania muszę je co miesiąc zabezpieczać i nie mogę do końca rozdysponować swoich środków tak jak bym chciał. Zawszę pytam zatrudniając się czy przelewy są do 10ego i tu była odpowiedź twierdząca. Dodam jeszcze, że takie sytuacje mają miejsce w newralgicznych momentach jak okres urlopowy/ święta. 2. Dużo papierologii. To nie wydaje mi się aż tak uciążliwe, jednak spotykam się z tym pierwszy raz.
    matra

11.11.2021 17:22

nie jest to prawdą co tu piszecie. Idąc tokiem tej odpowiedzi - zapytałam czy byłaby jednorazowo możliwość przelać mi pieniędzy wcześniej. Oczywiście "postaramy się" wysłać twoje dokumenty jak najszybciej(czyli od ręki spuszczenie mnie na drzewo) i było jak zwykle. Wszystko mieściło się w ramach umowy. Jednak usiłujecie budować obraz elastycznej i przyjaznej firmy, a faktycznie tak nie jest. Szczerze - najgorsza firma leasingowa z jaką kiedykolwiek współpracowałam. Idę na rekrutację na stanowisko X, a faktycznie jestem na stanowisku X + dodatkowe obowiązki w których niestety nie jestem bardzo biegła, bo nigdy ich nie realizowałam w żadnej firmie ani też nie miałam wpisane w CV - oczywiście kontrahent zewnętrzny ma o to do mnie pretensje. Jako pracownica outsorcowana podlegam nieco innym "prawom fizyki" niż wewnętrzni. Do pracy musiałam wykorzystywać także prywatne zasoby, ponieważ mi ich nie dostarczono, zaś NBC/SCALO kilka miesięcy paliło Janka, że niby zapomnieli zapytać o to kontrahenta. Nie chodzi już nawet o sam fakt tylko o sposób załatwienia sprawy - tak długo zapominali pytać, aż darowałam ja pytania.

08.12.2021 12:35

@Matra, dziękujemy za informację, wyjaśnimy to wewnętrznie. Staramy się by wszystkie zgłaszane przez naszych pracowników problemy i prośby były rozwiązywane najszybciej jak to możliwe. Nasi Delivery Managerowie są do dyspozycji naszych pracowników i robią wszystko by wyjaśnić wszystkie nieporozumienia. Jeżeli chciałabyś porozmawiać o tej sytuacji napisz do nas maila [email protected].

27.04.2021 12:42

Czy w Scalo Sp. z o.o. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?

27.04.2021 14:10

Zawsze staramy się błyskawicznie reagować na problemy zgłaszane przez członków zespołu, gdyż zależy nam ich szybkim rozwiązywaniu. Gdy jednak pojawia się opóźnienie, prosimy też o zgłoszenie na adres [email protected]. Pozdrawiamy Scalo Team

15.03.2021 22:08

Jak w Scalo wygląda proces ewentualnego awansu? Przykładowo: przyjmę ofertę pracy jako Junior Developer. Co mogę zrobić żeby zostać Midem? Czy w firmie są jakieś regularne procesy oceny umiejętności? Czy może istnieje jakaś przyjęta "droga" awansu? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

17.03.2021 11:45

Hej :) Przed przyjęciem do projektu masz rozmowę weryfikacyjną i oceniany jest poziom Twoich kompetencji. Ścieżka kariery jest indywidualnie dopasowana do umiejętności Specjalisty i możliwości projektu. Oczywiście będziemy Cię wspierać w rozwoju i poszerzaniu kompetencji. W naszej firmie istnieje kilka możliwości, np. wydarzenia branżowe, kursy. Jeżeli interesuje Cię konkretna oferta i możliwości rozwoju zachęcamy do kontaktu mailowego [email protected]. Nasz dział rekrutacji odpowie na wszystkie nurtujące Cię pytania. Pozdrawiamy Scalo Team

15.03.2021 14:02

Po 13 latach działalności jako NBC IT Outsourcing zmieniliśmy się w Scalo. The Software Partner. Wykorzystanie technologii, by wspierać klientów w skalowaniu wzrostu ich biznesu – to idea, która towarzyszyła nam przy decyzji i samym procesie zmiany.

Premiera Scalo. The Software Partner to uwieńczenie wielu projektów – takich, jak technologizacja, rozbudowa oferty i redefinicja procesów – nad którymi nasz zespół pracował przez ostatnie lata. W efekcie dziś stajemy się firmą technologiczną, która pomaga swoim klientom poprzez szereg usług elastycznie dopasowywanych do potrzeb biznesu – od wsparcia naszych specjalistów, poprzez tworzenie dedykowanych zespołów, aż po kompleksową realizację projektów software’owych. A wszystko to połączone wspólnym celem – wykorzystywać technologię i wiedzę by skalować wzrost biznesu naszych partnerów.

Ta idea skalowalności towarzyszyła nam także podczas tworzenia naszej nowej marki. Dlatego jest ona widoczna w samej nazwie (pochodzącej od angielskiego słowa “to scale up”) a także w nowoczesnej identyfikacji wizualnej.

Dzisiejsza zmiana to ogromny krok w rozwoju naszej organizacji. Jesteśmy pewni, że działając jako Scalo.The Software Partner zapewnimy jeszcze większą wartość naszym partnerom.

24.02.2021 13:24

W jaki sposób w NBC monitoruje się czas pracy podwykonawców w ramach B2B? Są do tego wykorzystywane jakieś programy monitorujące komputery czy po prostu trzeba wypełnić jakiś protokół na koniec miesiąca i na tej podstawie następuje rozliczenie?

01.03.2021 11:51

też bardo chętnie dowiedziałbym się czy używacie jakiegoś timecampa lub coś w ten deseń.?

24.02.2021 13:14

Biorę pod uwagę współpracę z NBC w ramach B2B. W jaki sposób rejestruje się czas pracy? Jakieś systemy do "monitorowania" podwykonawców czy po prostu protokół na koniec miesiąca i na tej podstawie rozliczenie?

24.02.2021 20:29

Chodziło mi o to czy stosujecie systemy typu statlook, timecamp, itp., czy po prostu ufacie swoim podwykonawcom? Pytanie stąd że teraz pracuje w firmie gdzie robi się ogromne problemy jeśli podwykonawca według timecampa nie ma powyżej 95% aktywności... Nie chciałbym się wpakować znów do firmy, która z założenia traktuje wszystkich jak (usunięte przez administratora) ????

25.02.2021 09:52

Żeby nie było, w moim poprzednim komentarzu nie użyłem żadnego wulgaryzmu, po prostu filtr goworku musiał zaszwankować. Pisałem o tym że w mojej aktualnej firmie każdy z złożenia jest traktowany jakby próbował oszukiwać firmę i musi być na każdym kroku śledzony i obserwowany. Trochę to chore dlatego zmieniając firmę chciałbym uniknąć ponownego wpakowania się w coś takiego...
    Partner binzesowy

03.12.2020 11:45

Nie polecam. Najpierw są zajarani pracownikiem a później zamiast przeprowadzenia profesjonalnej rozmowy technicznej, stwierdzają, że szukają kogoś innego (ale nie na zasadzie, że Ci dadzą feedback, tylko blokują numer nie podając informacji zwrotnej)

04.12.2020 11:27

Dzień dobry. Martwi nas ta opinia, ponieważ zawsze staramy się udzielić feedbacku i informować naszych kandydatów o podjętej decyzji. Jest to dla nas bardzo istotna kwestia i przykładamy do tego dużą wagę, bo wiemy, jak ważne jest to dla kandydatów. Jeśli nie otrzymałeś dokładnego feedbacku proszę napisz do nas na adres: [email protected] Sprawdzimy sytuację. Pozdrawiamy Zespół NBC
    koronawirus

12.01.2021 15:27

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Scalo?

Kontakt - Scalo Sp. z o.o.

ul. Powstańców Śląskich 9 53-332 Wrocław

Branża główna: Usługi i doradztwo IT

InstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Nope

17.11.2020 13:08

W trudnych chwilach nie ma co liczyć na pracodawcę. Jak tylko pojawią się jakiekolwiek trudności pozbędą się człowieka bez chwili zawahania, a później staną okoniem kiedy się okaże, że możesz być zatrudniony u ich partnera bez nich.

20.11.2020 15:20

Mamy różne możliwości zmiany sposobu współpracy. Zawsze staramy się znaleźć rozwiązanie, które będzie satysfakcjonujące dla każdej ze stron. Dlatego opisana sytuacja zmartwiła nas i chcemy ją wyjaśnić. Prosimy Cię o kontakt mailowy ([email protected]). Pozdrawiamy NBC Team

07.10.2020 11:59

Napiszesz coś o warunkach zatrudnienia?

07.10.2020 13:13

Zależy co dokładnie chcesz wiedzieć ? :) w zależności od projektu są możliwe różne formy współpracy, dla wszystkich mamy prywatną opiekę medyczną, kartę sportową oraz możliwość korzystania z platformy e-learningowej. Jeżeli masz dodatkowe pytania, pisz śmiało na [email protected]. Pozdrawiamy
    Andrzej

04.10.2020 23:49

Pracowałem dla NBC jako QA równo rok. Kontrakt był dedykowany od razu pod dużego gracza na rynku finansowym. Wszystkie rozmowy techniczne były po stronie klienta - jedna zdalnie, druga u klienta w biurze we Wrocławiu. Kontrakt przebiegał bez problemów. Full time u klienta - z NBC tylko fakturki - płacone zawsze w terminach - oraz miesięczne spotkania z opiekunem z NBC, który miał za zadanie wspierać i "pilnować" czy wszystko idzie ok :) Jedyna rzecz która byłaby średnia, gdyby proekt się wywalił albo klient z ciebie zrezygnował, NBC może nie mieć planu "be" dla Ciebie i współpraca się kończy... raczej jest tak że pracujesz per kontrakt. Ogólnie polecam jeśli komuś pasują takie warunki.

05.10.2020 09:38

Dziękujemy Andrzej za opinię :) Pozdrawiamy serdecznie.
    On

07.08.2020 09:50

A jak z wynagrodzeniem na stanowiskach juniorskich (tester)?

12.08.2020 18:49

Wszystko zależy od projektu, jeżeli zainteresowała Cię konkretna oferta to zapraszamy do zadania pytania mailowo na [email protected]. Pozdrawiamy :)
    Jwp

27.02.2020 10:13

Prawdziwe opinie sa kilka stron dalej. Na pierwszej stronie powklejali jakies bzdury zeby nie bylo ich widac.

27.02.2020 12:59

Cześć :) na naszej stronie oprócz opinii można znaleźć również aktualności. Dzielimy się tym co osiągnęliśmy i w jakich eventach wzięliśmy udział :) Pozdrawiamy i życzymy Ci miłego dnia :)
    GyanRiggs

07.08.2019 14:42

Naprawdę świetni ludzie. Współpracowałem bezpośrednio z Marketingiem i tak otwarte, pozytywne i bezpośrednie osoby ciężko spotkać. Na pewno na plus zasługuje wysoka kultura organizacyjna, jawiąca się przez sposób komunikacji. Oby tak dalej!
    Krzysiu

18.08.2019 16:37

A czemu Krzysiu odszedl? Dobry chlopak a widac cos go zmeczylo?
    Daria

08.07.2019 10:04

Pracuję w firmie już 3 lata. Atmosfera jaka panuje w biurze jest przecudowna. Jeżeli tylko potrzebuję wsparcia to zawsze je otrzymuję. W każdym aspekcie i temacie można się dogadać ze współpracownikami. Nie ma wyścigów szczurów, panuje tutaj przyjazna atmosfera :)
    Beata

30.05.2019 09:05

Proszę powiedzieć, jakie benefity oferuje firma?

30.05.2019 09:15

Uwzględniając indywidualne potrzeby naszych specjalistów oferujemy rozmaite benefity, takie jak: • konkurencyjne wynagrodzenie, • różnorodne projekty, • indywidualną ścieżkę rozwoju – dwustronny feedback, • platformy e-learningowe, byś mógł być na czasie z nowinkami IT (Treehouse), • bonus relokacyjny, żeby być bliżej nas – jeżeli potrzebujesz, • kartę MultiSport, żebyś zawsze był w formie, • opiekę Medicover, żebyś mógł zadbać o zdrowie swoje i bliskich. • program przygotowujący do wystąpień publicznych (na meetupach i konferencjach), • imprezy integracyjne i charytatywne, • kulturę dzielenia się wiedzą, • pozytywne wibracje w zgranym zespole.
    Karolina

29.05.2019 13:32

Cześć, czy firma aktualnie prowadzi rekrutację?

29.05.2019 14:16

Jak najbardziej :) aktualna lista dostępnych ogłoszeń znajduje się w linku: https://www.nbc.com.pl/job-offer/ Zapraszamy do aplikowania! W przypadku szczegółowych pytań zachęcamy do korzystania z formularza kontaktowego na naszej www:)
    cig

11.01.2019 10:46

Bylem na jednym projekcie przez NBC . Generalnie polecam . Ludzie sa po prostu rozsadni i mozna sie z nimi dogadac .

07.05.2019 10:40

Dzięki! Staramy się :) Zapraszamy do rozmów.
    klient

25.02.2019 09:16

masakra :/ rozmowy rozmowy i zero efektu

07.05.2019 10:35

Jest nam przykro, że ma Pan takie odczucia. Staramy się do naszych Klientów i Kandydatów podchodzić indywidualnie. Zależy nam na jak najlepszym dopasowaniu Kandydata do projektu czy też projektu do oczekiwań Specjalisty. Czasami proces się niestety wydłuża co jest spowodowane różnymi czynnikami, nie zawsze zależnymi od nas, jednak zawsze próbujemy maksymalnie ograniczać czas oczekiwania na propozycję czy decyzję.
    Żywiec

06.05.2019 14:47

Atmosfera i ludzie jak najbardziej ok! Na razie nie mogę się do niczego przyczepić.

07.05.2019 10:33

Dziękujemy! Cieszymy się, że jesteś zadowolony ze współpracy z nami. Pozdrawiamy!
    Wieśmak

04.11.2018 23:05

Kiedyś byłem na rozmowie , finalnie po bardzo długim bla , bla , bla. Osoba prowadząca wywiad zatrzasnęła laptopa i z triumfem wykrzyknęła nic dla pana nie mam, następnie zaczęła zbierać się do wyjścia. Trochę mnie to zdziwiło , bo po co zapraszać kandydata jak się nic dla niego nie ma. Sam sposób, przekazania tego, był w jakiś sensie mało profesjonalny. Wspominam te rozmowę, raczej w kategoriach humorystycznych.
    contractor

10.09.2018 09:20

Nie polecam ! Z klientem podpisują umowe na 3 miesiące a tobie powiedza ze to umowa na 6 miesiency z przedluzniem do roku. ( licza ze klient przedluzyc umowe i sie o niczym nie dowiesz )
    Ziki

23.01.2017 18:36

Złożyłem CV na stanowisko Project Manager w Warszawie. Może ktoś wie jak przeprowadzana jest rozmowa rekrutacyjna? Czy są trudne pytania? Interesuje mnie skład osobowy w firmie, jacy ludzie pracują? Czy są jakieś dodatki może socjalne? albo coś innego?
    Z.

25.07.2018 16:25

trochę śmieszne pytania jak na kandydata na Project managera... jeśli nawet nie wiesz jak przebiegają rozmowy i pytasz o benefity, które są wymienione w każdej ofercie pracy, to znaczy, że to chyba bedzie Twoja pierwsza praca dla korpo.. Do tego, Project manager, powinien wiedzieć, że pytanie o poziom trudności pytań rekrutacyjnych jest bez sensu. Dla jednych będzie to codzienność, inni powiedzą, że łatwe A inni, że głupie i trudne. Jak chcesz niby poznać wiedzę innych osób, które Ci odpowiedzą????
    RP

01.03.2018 21:37

Ja niestety również nie polecam usług firmy NBC Sp. z o.o. Po przeczytaniu kilku opinii tutaj widzę, że było podobnie jak u pozostałych: 1. Rozmowa miękka wraz z rozeznaniem cenowym. 2. Rozmowa techniczna. Wręcz śmieszna. Miałem wrażenie, że nie wiedzą o czym rozmawiają. 3. Brak kontaktu. Po próbie uzyskania jakiejś informacji okazuje się, że wszystko spoko, ale nie ma jeszcze decyzji. Kolejnych prób kontaktu już nie było. Żenada. Na necie bajerują ogłoszeniami z przyzwoitymi zarobkami a faktycznie chyba szukają praktykantów.
    jack

18.04.2018 06:39

Ja również mam złe doświadczenie z tą firma,mimo że spełniam wymagania podane w ofercie,dano odpisała mi Pani W. że niema dla mnie w tej chwili nic,to wyglądało jakby zbywali kandydata ewidentnie olewka!
    Ewelina

06.06.2018 11:34

Panie Jacku, za każdym razem na Pana zapytania o stanowiska - odpowiadamy. Od paru miesięcy przesyła Pan się na prawie wszystkie oferty, które posiadamy. Szczerze taki kandydat nie wygląda atrakcyjnie dla klienta i sam fakt, że od kilku miesięcy nie potrafi Pan znaleźć pracy i za każdym razem reaguje agresywnie, obrażając nas w korespondencji i w komentarzach nie jest rokujące i tym bardziej do polecenia dla naszych klientów.
    Maja

03.05.2018 10:08

@Ten_lewy pojawia się tylko pytanie, czy masz pewność, że nie zatrudniono nikogo innego na te właśnie stanowisko? Zastanawiam się jedynie, czy byłby sens tworzenia i prowadzenia rekrutacji, skoro każdorazowo nowy pracownik nie byłby jednak potrzebny?
    Ten_lewy

05.05.2018 08:04

W takim razie pojawia się pytanie po co kłamać? Ja wiem, że to polska natura nas do tego zobowiązuje ale bądźmy profesjonalistami:)
    Ten_lewy

29.04.2018 21:30

Każda rekrutacja kończy się brakiem kontaktu, a przy próbie uzyskania informacji odpowiedź, że rekrutacja anulowana albo inna wymówka. Ciekawe, że firma istnieje skoro wszystkie rekrutacje są kończone bez zatrudniania kogokolwiek. Generalnie słabo to wygląda od początku do końca.
    nie polecam

26.03.2018 12:53

Spółka nie dotrzymuje zobowiązań przekazanych ustnie - opowiadają bajki korzystne na danym etapie rozmów i nie czują się zobligowani do dotrzymania. Bardzo arogancko to wygląda.
    Zainteresowany

07.03.2018 23:29

Podpowiedzcie jaka jest atmosfera w pracy? To dla mnie ważne, chciałbym tu popracować
    Niejestembotem

22.03.2018 22:05

@Zainteresowany temat jest bardziej złożony i nie da się prosto odpowiedzieć na to pytanie. Wszystko zależy od tego, czy aplikujesz bezpośrednio do NBC lub jednego z zespołów wewnętrznych (mi wiadomo o jednym takim zespole, ale możliwe, że są jeszcze w innych lokalizacjach), czy z ramienia NBC do ich klienta. W samym NBC wygląda, że jest ok. Bywam raz na jakiś czas na przysłowiowej "kawie" i uważam, że ten zespół jest naprawdę zgrany. Ale to jeden z oddziałów, więc też ciężko określić, jak jest w innych. Jeśli chodzi o drugi przypadek, to NBC niekoniecznie ma bezpośredni wpływ na to, jaka jest atmosfera na pokładzie u klienta. Jedyne co mogą, to interweniować jak dzieje się coś niepokojącego. Ja akurat trafiłem dobrze - towarzystwo w różnym wieku, ale nikt nie ma much w nosie i z każdym idzie pogadać. Od czasu do czasu organizowane są spotkania/imprezy dla kontraktorów, więc można wymienić się opiniami na temat poszczególnych klientów - zdarzyło się, że osoby narzekały na projekty do których trafiły, ale mimo wszystko przeważały opinie pozytywne/neutralne.

Zostaw merytoryczną opinię o Scalo Sp. z o.o.