NBC Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 40 ocen.

Opinie o NBC Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NBC Sp. z o.o.

TakiJeden

Potwierdzam opinie Piotra. Firma działa mega nie profesjonalnie. Ja zostalem potraktowany w taki sposób ze przeszedlem rekrutacje, bylem u klienta, klient byl zadowolony. na rozmowie osoba z nbc tlumaczyla mi ze jest kilka krokow ktore musza byc przeprocesowane itd. Pojechalem zczytac kontrakt zeby nie bylo jakichś niejasnosci. Oczywiście caly czas bylo pytanie o dostępność wiec zlozylem wypowiedzenie w obecnej firmie. Po czym osoba z nbc zadzwoniła ze klient bez podania przyczyny zamknal rekrutacje. Ja zostalem z niczym bo rozwiązalem kontrakt z poprzednia firma a osoba z nbc powiedziala ze jak mam cos innego to zebym skorzystał. Nasuwa sie pytanie po co zawracja glowe ludziom nie majac niczego pewnego do zaoferowania? Zdecydowanie nie polecam.

anonymous
@TakiJeden 27.11.2017 20:56
Potwierdzam opinie Piotra. Firma działa mega nie profesjonalnie. Ja zostalem potraktowany w taki sposób ze przeszedlem rekrutac...

Przestawiona sytuacja nie jest standardowa. Bardzo prosimy o kontakt w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Można się ze mną kontaktować pod adresem magdalena.czyczylo@nbc.com.pl. Z pozdrowieniami, Magdalena Czyczyło

Non-anonymous
@anonymous 05.12.2017 15:27
Przestawiona sytuacja nie jest standardowa. Bardzo prosimy o kontakt w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Można się ze mną...

Do Magdalena Czyczyło: Skoro takie zagrywki nie są standardowe to czemu nie jest to pierwsza opinia tego typu?

Pracownik

Nie jest to praca marzeń, wręcz przeciwnie, najgorsze, że to forum jest monitorowane przez wewnętrzny hr firmy i każda negatywna opinia jest dyskretydowana lub znika(!). Więc nie dajcie się nabrać!

anonymous
@Pracownik 02.12.2017 19:55
Nie jest to praca marzeń, wręcz przeciwnie, najgorsze, że to forum jest monitorowane przez wewnętrzny hr firmy i każda negatywn...

Jako pracownicy NBC staramy się odpowiadać na komentarze naszych kandydatów, bowiem zależy nam na opinii i sugestiach. Nie możemy jednak usunąć opinii, nie mamy tutaj takich możliwości. Zachęcam do kontaktu ze mną, z chęcią pomogę. Zpozdrowieniami, Magdalena Czyczyło (email: magdalena.czyczylo@nbc.com.pl)

Maja

@piotr, pisałam z @agnieszką, na ten temat i jakoś inaczej ścieżka rekrutacyjna się przedstawiała, może tutaj to była wina tej pani od rekrutacji? Czy ktoś miał podobne doświadczenia jak te opisane poniżej?

Piotr
@Magdalena 16.11.2017 13:56
@Piotr, dziękujemy za opinię. Dokładamy wszelkich starań by nasz proces rekrutacyjny przebiegał sprawnie. Jest nam przykro, że...

@Magdalena To fajnie, że dokładacie wszelkich starań ale niestety wam to nie wychodzi. W jakim celu miałbym się jeszcze z wami kontaktować? Co miałbym wyjaśniać? Dla mnie wszystko jest/było jasne. Zresztą nawet ostatnia rekruterka NBC z którą miałem kontakt potwierdziła, że sytuacja z którą "miałem przyjemność" się spotkać była bardzo nieprofesjonalna i nie dziwiła się, że podziękowałem za "współpracę". Nie chcę teraz już robić tym dziewczynom problemów za tę sytuację. Twój pięknie skonstruowany wpis ma tylko na celu stworzenie iluzji, że firma NBC jest kontaktowa i profesjonalna - a tak nie jest.

anonymous
@Piotr 17.11.2017 14:06
@Magdalena To fajnie, że dokładacie wszelkich starań ale niestety wam to nie wychodzi. W jakim celu miałbym się jeszcze z wami...

Panie Piotrze, dziękujemy za Pana szczerą opinię. Postaramy się by taka sytuacja nie miała miejsca w przyszłości. Wcześniejszym wpisem chciałam tylko dać nam szansę na kontakt i wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Z pozdrowieniami, Magdalena Czyczyło

Piotr

Nie polecam kontaktów z firmą NBC Sp. z o.o. ponieważ to nic innego jak amatorska agencja. Proszę zwrócić uwagę na fakt, że w internecie (nawet tutaj) jest bardzo dużo opinii negatywnych i równie dużo opinii bardzo pozytywnych (wręcz przekolorowanych co może sugerować pisanie ich "na zlecenie"). Moja historia: Na początku zostałem wyszukany w sieci przez jakąś pannę z HR. Otrzymałem pewną propozycję (15k) i w trakcie rozmowy telefonicznej otrzymałem informację, że skontaktuje się ze mną osoba techniczna. Odczekałem 2 tygodnie - cisza. Wobec tego oddzwoniłem do panny z HR ale niestety ów rekruterka była na urlopie. Jej koleżanka przejęła sprawę i umówiła konkretny termin na rozmowę z osobą techniczną. Znowu kicha. W tym samym dniu oddzwoniłem do drugiej rekruterki jednak jedynie otrzymałem informację, że panna musi się zorientować dlaczego pan techniczny nie dzwonił. Oczywiście obietnica poinformowania mnie następnego dnia zakończyła się brakiem kontaktu. Postanowiłem, że nie będę "wybredny" i znowu sam oddzwonię. Informacja zwrotna była taka, że pan techniczny był bardzo zajęty i nie mógł zadzwonić. Wobec tego umówiono kolejny termin rozmowy, który znów zakończył się niczym, bo pan techniczny "zapomniał sobie" o swoim urlopie. Finalnie podziękowałem za ofertę rekruterce (BTW trzeciej osobie, bo pani numer dwa po drodze również zniknęła). Pierwotna oferta to był kontrakt B2B dla jednego z banków. Radziłbym nie podniecać się ofertami/propozycjami pracy b2b z zarobkami 15.000,00 - 18.000,00 zł netto, bo możecie władować w kontrakt za realizację którego nikt wam nie zapłaci, bo np. pani księgowa będzie na urlopie ;) BANKI ZATRUDNIAJĄ SPECJALISTÓW SAME! RÓWNIEŻ W FORMIE B2B! Myślicie, że korporacje lubią utapiać kasę w prowizji za najem specjalistów? Omijajcie nierzetelne agencje takie jak NBC z daleka.

Maja

@Agnieszka, jeszcze raz dziękuję za wytłumaczenie, ścieżka rekrutacji, jak i warunki pracy w NBC Sp. z o.o. są teraz przez to jaśniejsze. @Monika, polecam przeczytać poty, które zamieszczała @Agnieszka, w pełen sposób przedstawiają firmę i nie trzeba się z nich niczego domyślać.

Monika

Jak widziałem ich aktualną listę ofert pracy to specjalnie nie potrzebują ludzi. Czy to można rozumieć tak, że jest w firmie spoko i po prostu każdy pracuje a firma nie musi zatrudniać nowych? Jaka jest atmosfera, czy można się tu rozwijać zawodowo?

Maja

Dziękuję za odpowiedź @Agnieszka, a możesz jeszcze w takim razie powiedzieć, na co najbardziej NBC zwraca uwagę w cv? Zapewne od tego zależy to na ile można sobie w negocjacjach pozwolić, więc na pewno osoby starające się tutaj o pracę chciałby to wiedzieć.

Agnieszka
@Maja 03.09.2017 14:39
Dziękuję za odpowiedź @Agnieszka, a możesz jeszcze w takim razie powiedzieć, na co najbardziej NBC zwraca uwagę w cv? Zapewne o...

W CV zawsze najważniejsze jest doświadczenie, jednak ważniejsze od liczby lat doświadczenia są posiadane kompetencje oraz to, w jakich projektach brało się udział. Kompetencje w większości przypadków sprawdzane są przez osoby techniczne a odbywa się to telefonicznie w dogodnym dla obu stron terminie i o wybranej godzinie, choć raczej późnym popołudniem, wieczorem. Specjalista otrzymuje informację zwrotą wraz z oceną weryfikacji oraz z decyzją czy będzie uwzględniany w wybranym procesie rekrutacyjnym. Niezależnie od kompetencji i doświadczenia to co też ważne i co czasem pozwala na walkę o specjalistę to motywacja, im większa tym specjalista cenniejszy dla Klienta:)

Poldek

Może będę nudny ale chcę podkreślić, że NBC to bardzo dobra firma ze świetna atmosferą do pracy jak również bardzo dobry pracodawca. Ale może ktoś ma inne zdanie.

Maja

@tysz w takim razie wysokość wynagrodzenia jest indywidualnie ustalana podczas procesu rekrutacyjnego? Czy istnieje możliwość negocjowania, czy po prostu trzeba się ustosunkować do oferty?

Agnieszka
@Maja 27.08.2017 18:48
@tysz w takim razie wysokość wynagrodzenia jest indywidualnie ustalana podczas procesu rekrutacyjnego? Czy istnieje możliwość n...

Wysokość wynagrodzenia jak i ogólne warunki współpracy są zawsze indywidualnie negocjowane ze specjalstami, nie ma odgórnie ustalonych kwot dla wszystkich.

Tysz

Pracuje w NBC od początku roku. Mega fajna atmosfera. Duża elastyczność projektowa oraz swoboda w pracy. Zarobki też adekwatne do doświadczenia zawodowego i wiedzy. Oprócz rozmowy z rekruterem jest weryfikacja techniczna która pokazuje mocne i słabsze punkty. Możliwość pracy zarówno na b2b jak i też umowa o pracę. Benefity: Multisport oraz Medicover po okresie próbnym. Jest też możliwość nauki języka angielskiego. Faktycznie wdrożenie wygląda różnie w zależności od projektu ale jeśli odpowiednio wcześnie powiemy że coś nam nie pasuje to zawsze można coś zmienić. Nie zostaniemy z tematem sami.

Maja

@Zonia chętnie poznamy bliżej również Twoje doświadczenia z pracy w NBC. Co sprawia, że jest ona firmą przyjazną pracownikom? @#piękny Napisałeś wiele dobrego o tym jak wyglądała Twoja praca w NBC. Wspominasz jednak, że zabrakło Ci wystarczającego wsparcia na samym początku pracy. A na jakie możliwości rozwoju mogłeś liczyć później?

Zonia

NBC jest profesjonalistą i fajną firmą dla pracowników.

#piękny

Pracowałem przez 9 miesięcy dla firmy NBC w dziale handlowym. Nie miałem wcześniej styczności z branżą IT i szeroko rozumianym outsourcingiem, więc od początku, w sumie do samego końca brakowało porządnego wdrożenia, coachingu i mentoringu ze strony bardziej doświadczonych KAMów czy szefowstwa. Pracowałem w biurze we Wrocławiu i można dużo dobrego napisać o atmosferze. Pomimo pracy na open space i czasami dużego zamieszania wokół (ale czego oczekiwać jak dziewczyny cały czas wydzwaniają po kandydatach) było dużo pozytywnego klimatu. Przy pracy zbiorowej, a taka jest jej charakterystyka kiedy współpracujesz z działem Researchu i Konsultatów występuję dużo pomocy i interakcji między działami, a to jest kluczem do uzyskania sukcesu. Szefowie bardzo przyjaźnie nastawieni do pracowników, otwarci na wszelkiego rodzaju pomysły. Firma ciągle się powiększa, na chwile obecną ma oddziały w Gdańsku, Warszawie, Krakowie i Katowicach, dochodzą nowe osoby, które miejmy nadzieje skutecznie wdrożą swoje pomysły, aby firma stawała się coraz lepsza i skuteczna. Rozstaliśmy się w dobrej atmosferze.

Maja

@szary Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat procesu rekrutacji? Jakie pytania zadawali rekruterzy?

Ziki

Złożyłem CV na stanowisko Project Manager w Warszawie. Może ktoś wie jak przeprowadzana jest rozmowa rekrutacyjna? Czy są trudne pytania? Interesuje mnie skład osobowy w firmie, jacy ludzie pracują? Czy są jakieś dodatki może socjalne? albo coś innego?

Szary

Polecam. Bezproblemowa współpraca, mili i pomocni rekruterzy, kasa się zgadza.

mnatan

Outsorcing to bardzo dobry sposób na bardzo szybkie rozpoczęcie kariery i rozeznanie w biznesie. Polecam oddział NBC w Krakowie - wszystkie warunki współpracy były zawsze bardzo jasne, finanse na dobrym poziomie, a sama firma bardzo pomocna.

KilarSoft

Firma pełna pozytywnych ludzi z mnóstwem energii. Bardzo dobry kontakt oraz indywidualne podejście. Jako kandydat a później kontraktor uważam naszą wspołpracę za wzrocową. Jak na czyms Ci zależy to napewno da się to załatwić. :)

chri$

Nie polecam. Firma którą (przynajmniej w mieście gdzie wychodzi się na pole) kierują osoby pozbawione logicznego myślenia; osoby posiadające głowy naładowane często informacjami ze szkoleń i studiów z Socjologii bądź w najlepszym razie Zarządzania.

re

No ale pewnie do tej podstawy 1800 jest jeszcze szansa na jakieś premie, co jest dobrym znakiem na to co się teraz dzieje.

anonim

(usunięte przez administratora)

night_rider
@Zonia 05.01.2017 09:40
Wiedzy nigdy nie jest za dużo. Dobra firma dba o swoich pracowników, a jak załoga posiada odpowiednią wiedzę wykorzystuje ją dl...

Wiedzy - owszem. Ale WIEDZA jest tutaj słowem kluczowym. Nie szkolenia z rozwoju osobistego :).

Zonia
@night_rider 09.01.2017 20:40
Wiedzy - owszem. Ale WIEDZA jest tutaj słowem kluczowym. Nie szkolenia z rozwoju osobistego :).

Nie zgadzam się z Tobą, każdy rodzaj rozwoju jest wskazany. Sama chciałabym tu pracować ale na chwilę obecną to niemożliwe.

night_rider

@jako, współpracowałem z oddziałem w Krakowie przez około 9 miesięcy (stanowisko techniczne). Zarobki nie powalały - w przeciwieństwie do otoczki wokół krakowskiego oddziału. Eventy, szkolenia, zabawy...NBC słynęło (podobno) z poważnego stylu pracy, niestety teraz zaczyna się z niego robić kolejne korpo z szeregami ludzi, dla których nie są istotne zarobki (ta, jasne ;) ), a najważniejsze są szkolenia z coachami (sic!) i motywacja. A cóż motywuje lepiej jak pieniądze? :)

night_rider

Przerost formy nad treścią, w wyjątkowo kryzysowej sytuacji można próbować...w innym przypadku szkoda czasu.

night_rider

Przerost formy nad treścią, w wyjątkowo kryzysowej sytuacji można próbować...w innym przypadku szkoda czasu.

anonim

(usunięte przez administratora)

krycha

Absolutnie nie jestem "rozczarowana" ani "rozgoryczona". Chodzi mi o kindersztubę, czyli o coś czego brakuje wielu ludziom. Etyka rekrutera zaleca poinformowanie kandydata. Jeśli chodzi o wymagania, to z pewnością spełniałam zawodowe. Z całym szacunkiem - Motorola jest nieco bardziej miarodajną marką, niż NBC. Mówię oczywiście o kompetencjach zawodowych. Nie chcę spamować, zalecam po prostu skupienie się na umiejętnościach zawodowych, a nie na "motywacji, sukcesie i dzialalnościach w biznesklubie", bo każdy kto idzie na rozmowę interesuje się głównie finansami, a nie firmowymi cukierkami na firmowym fanpage'u. Nie produkujmy grona marionetek w granatowych garniturach, tylko specjalistów :).

anonim

(usunięte przez administratora)

krycha

Tak, naturalnie. Powiedzieli, że się odezwą, inaczej nie miałabym z tym problemu :). To przykre, że większość osób z HR ma mózg wyprany sloganami branży biznesowej (tj. sukces, motywacja, dążenie do celu), a raczej coachingowej, lecz niestety często tylko i wyłącznie przez to, że nie mają własnego ja ;). Ale cóż...takie czasy, W oddziale Motoroli (gdzie dostałam angaż) zastałam zupełnie inny standard. Nie rekrutowały mnie HR'y, lecz specjaliści. Nie było bezpłciowego i jałowego gadania na temat moich mocnych cech, a także tego "gdzie widzę się za 10 lat". Te pytania mają taki sam sens, jak oświadczyny na pierwszej randce :D.

krycha

Firma zachowuje się nie do końca profesjonalnie. Nie mam problemu, że nie wybrali na dane stanowisko akurat mnie, to rozumiem - uważam, że powinni jednak udzielać informacji na temat przebiegu rekrutacji - niezależnie od wyniku. W dzisiejszych czasach milczenie jest bardzo nieprofesjonalne.

Jarek

Umowa B2B, co miesiac takie wynagrodzenie, ale musisz byc w miare dobry :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Jarek

Programista B2B 14.000.

Das Boot

Hej kochani, jeśli interesuje was zatrudnienie w firmie NBC Sp. z o.o. to właśnie pojawiła się świeżutka oferta pracy. Warto zobaczyć bo podobno mało miejsc a dużo ludzi chętnych. Miejsce pracy: Katowice Region: śląskie Opis stanowiska: przygotowywanie i weryfikacja dokumentacji aplikacyjnej (w ty... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5733960?keywords=&region=

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Nic rozwojowego? Doprawdy nie wiem skąd taka opinia. Projekty różnorodne dotykające zróżnicowanych branż, wiele lokalizacji. Duża stabilność. Każdy znajdzie coś dla siebie. Odnoszę wrażenie, że konkurencja próbuje stworzyć jakis czarny PR.

sabi

Powyższe oferty pracy (Specjalista ds. analiz i rozliczeń projektów unijnych)nie odnoszą się do firmy NBC o której są opinie. Tej we Wrocławiu nie polecam nic rozwojowego

Oferty Pracy

Specjalista ds. analiz i rozliczeń projektów unijnych NBC Consulting Sp.z o.o. 2014-08-19 Żródło: Gowork.pl Katowice (śląskie) Opis stanowiska: przygotowywanie i weryfikacja dokumentacji aplikacyjnej do Funduszy Europejskich oraz rozliczanie projektów inwestycyjnych współfinansowanych z UE, współpraca z podmiotami zewnętrznymi w zakresie rozliczania dotacji unijnych, zarządzanie projektami inwestycyjnymi, przygotowywanie i weryfikacja dokumentacji o charakterze analitycznym w szczególności opracowanie dokumentów finansowych oraz ekonom

bylypracownik

nie polecam kontraktu z tą firmą. Pracowałem dla nich 2 lata i uważam że żerują na pracownikach nie polecam i odradzam

Ktoś

Kiedyś fajna firma z wizją, teraz tylko dolarki w oczach. Średnio ludzi traktują, choć są wyjątki, do tego atmosfera bardzo słaba.

jan bąk

a to ciekawe bo z rozmowy z managerami wynika co innego - do projektów IT w branży bankowej zatrudniani sa specjaliści ze stażem kilkuletnim za dobrą kasę (5 cyfr)

kiedys w nbc

NBC to dobra firma dla osób rozpoczynających karierę zawodową, Rzeczywiście obiecywane są złote góry a w praktyce różnie bywa. Firma rodzinna...to chyba niewłaściwe słowo. Niestety spora rotacja pracowników, głównie przez finanse.

ktoś

Dziwne, że takie opinie na temat praktykantów pojawiły się w takim krótkim okresie czasu. Poza tym oczywiście nie są one prawdziwe. Już od wielu ponad roku nie są zatrudniani \"bezpłatni\" praktykanci. Fajna, rodzinna firma, z dobrą atmosferą. Miejmy nadzieję, że nikt tego nie zepsuje...

Zawiedziony

Popieram przedmówcę. Firma zatrudnia praktykantów, nic im nie płaci i potem przychodzą kolejni i tak przez cały rok można mieć darmowego pracownika. A nawet kilku. Moim zdaniem takie wykorzystywanie powinno być karane! Rozumiem przyjęcie praktykanta na miesiąc i gwarancja zatrudnienia, ale nie odrabianie pańszczyzny za darmo dla kogoś kto dostaje miesięcznie pięciocyfrową wypłatę.

Doris

Dla mnie wszystkie firmy żerujące na praktykantach to ogólna porażka - obiecują po praktykach pracę, a potem wywalają i biorą kolejnych praktykantów i tak cały czas.

majster

Polecam, bo znalazłem robotę i to nie za 4000 PLN... w przeciągu miesiąca... Szybki kontakt, znajomość branży, dogadaliśmy się co do kasy szybko. Z tego co wiem na bieżąco mają ciekawe oferty, szczególnie dla programistów w Poznaniu, 3city, Wrocławiu i Warszawie

Zostaw opinię o NBC Sp. z o.o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NBC Sp. z o.o.