Gellwe/ food care

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 224 ocen.

Opinie o Gellwe/ food care

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gellwe/ food care

Danuta

Nie polecam. To praca dla ludzi bez ambicji i szacunku do siebie samego. Nawet Ukraińcy uciekają z tego chorego zakładu a zarobki 1600 zł na rękę. Panuje tu totalny chaos a kierownicy zmieniają się jak nie powiem co. Brak możliwości rozwoju nie mówiąc już o awansie jak ktoś umie dobrze lizać ... to może liczyć. Nie poleciłabym tej pracy najgorszemu wrogowi.

Aneta

@C widzę, że nikt do tej pory nie udzielił Ci informacji na to pytanie. Możesz powiedzieć, czy zdecydowałeś się na aplikację do firmy? Jeśli tak, to dodatkowe informacje na temat procesu rekrutacji będą bardzo pomocne dla osób, które ten etap mają jeszcze przed sobą.

C

Jak wygląda praca na stanowisku młodszego specjalisty ds. Kontroli jakości? Jak płacą?

Aneta

@Zniesmaczony wspominasz, o codziennym stresie jaki odczuwasz w pracy oraz nieprzyjemnej atmosferze. Z czego to wynika? Czy praca w dziale, w którym pracujesz wiąże się z dużą presją?

Aneta

Rozumiem, że firma oferuje benefity, ale tylko dla osób zatrudnionych bezpośrednio przez firmę. Jakie są to benefity?

Zniesmaczony
@Aneta 24.03.2017 15:58
Rozumiem, że firma oferuje benefity, ale tylko dla osób zatrudnionych bezpośrednio przez firmę. Jakie są to benefity?...

Jedyny benefit ktory oferuje firma to karta Multisport. Chyba, ze benefitem nazwiesz codzienny stres przez prace w wyjatkowo nieprzyjemnej atmosferze - to wtedy faktycznie Foodcare jest liderem na rynku krakowskim. Odradzam wszystkim, ktorzy chca pracowac a nie tylko walczyc o utrzymanie stolka ( a tu WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE! ).

Man szit

JAk wygląda praca dzisiaj na produkcji ? Jak z tempem pracy, jak wyglądają nadgodziny i weekendy ? Man power poszukuje ludzi. Czy warto ? Nie chcę wpaść z deszczu pod rynnę

mata hari
@Man szit 19.03.2017 16:15
JAk wygląda praca dzisiaj na produkcji ? Jak z tempem pracy, jak wyglądają nadgodziny i weekendy ? Man power poszukuje ludzi. C...

Moim zdaniem nie warto .

Aneta

@mahidevran7dziękuję za Twoją opinię. To ważne, że atmosfera w pracy Ci odpowiadała. A czy firma zapewniała benefity dla pracowników?

mahidevran7
@Aneta 09.03.2017 15:26
@mahidevran7dziękuję za Twoją opinię. To ważne, że atmosfera w pracy Ci odpowiadała. A czy firma zapewniała benefity dla pracow...

Owszem byly benifity ale bardzo slabe . Przy czym zaznaczam ,ze tylko dla pracownikow zatrudnoinych bezposrednio w firmie Food Care .

mahidevran7

Pracowalam w firmie Food Care na produkcji kilka lat i nie bylo najgorzej . Tempo pracy duze ,dyspozycyjnosc wymagana ( weekendy ) . Najgorzej sprawa sie miala z organizacja pracy . Czasem mialam wrazenie ,ze kierownicy po prostu nad niczym nie panuja . Chaos totalny. Ludzie ogolnie w porzadku chociaz konflikty sie zdarzaly . Zarobki kiepskie .Nadgodzin nie placili .Byly tzw. '' wybicia '' ale nie wtedy jak pracownik potrzebowal tylko jak kierownik wyznaczyl. Odchodzac z tej firmy zal zal mi troche bylo bo pracowalam z fajnymi dziewczynami i raczej sie dogadywalysmy . Do dnia dzisiejszego milo je wspominam .

sultanka
@mahidevran7 02.03.2017 17:13
Pracowalam w firmie Food Care na produkcji kilka lat i nie bylo najgorzej . Tempo pracy duze ,dyspozycyjnosc wyma...

Ja podzielam Twoje zdanie w pelni jesli chodzi organizacje pracy . Rowniez podobnie jak Ty pracowalam z fajnymi osobami na zmianie Marty na maszynie nr 3 .Korzystajac z okazji chcialabym pozdrowic Wszystkich z tej zmiany a w szczegolnosci Edyte i Danusie .

rffg

@Szacunek ale co wedlug Ciebie podchodzi pod mobbing? wiadomo ze trzeba dażyć się wzajemnie jakims szacunkeim bez wzgledu na to kim sie jest i bez wzgledu na to na jakim stanowisku sie pracuje w firmie

yaro
@rffg 20.06.2016 13:51
@Szacunek ale co wedlug Ciebie podchodzi pod mobbing? wiadomo ze trzeba dażyć się wzajemnie jakims szacunkeim bez wzgledu na to...

Witajcie.Czy ktoś może napisać jak wygląda praca specjalisty ds.windykacji? Czy tylko i wyłącznie siedzenie na telefonie,czy rownież praca z dłuznikami w terenie?Jakie są zarobki?Dziękuję z góry za odpowiedź.

prawdomówny

firma dno, to znaczy ludzie tworzą firmę a Ci którzy tam pracują nie reprezentują sobą nic. Zero zasad zero szacunku do pracownika i chodzi tutaj zarówno o kierowników jak i pracowników tego obozu pracy. Jesteś dla nich śmieciem i tak będziesz się tam czuł, tylko Ci którzy nie mają żadnych zasad i reguł w życiu pracują tam dłużej niż rok. wstyd to wpisywać do Cv. Człowieku nie marnuj sobie psychiki i życia. nie polecam z ręką na sercu.

Szacunek
@prawdomówny 31.03.2016 20:26
firma dno, to znaczy ludzie tworzą firmę a Ci którzy tam pracują nie reprezentują sobą nic. Zero zasad zero szacunku do pracown...

Prawda. Przykladem jest jeden z dzialów administracji gdzie panuje mobbing i zastraszanie pracowników przez kierowniczkę i jej koleżankę. Nikt ich nie weryfikuje zwlaszcza kierowniczki, która 90% czasu pracy spędza na plotach, siedzeniu w internecie (przepisy kulinarne, plotki), na zadawane jej pytania najczęściej odpowiada "nie wiem", a jak dostaje nawet najprostsze zapytanie od zarządu to caly dzial musi za nią przygotować odpowiedź bo ona nie wie a zarabia piękne pieniądze tylko że pracują na jej wypatę 3 murzyny, zresztą na wyplatę jej koleżanki również. Ciekawe czy prezes zdaje sobie sprawę kogo zatrudnia jako kierownika i za co jej placi....no chyba że bawi go jak rycząca 50-tka ucieka przed nim po schodach i kryje się. Ta pani pracuje tam kilkanaście lat tacy ludzie tworzą tą firmę dlatego to dno. Nikt z klasą tam nie będzie dlugo pracowal.

Szacunek
@prawdomówny 31.03.2016 20:26
firma dno, to znaczy ludzie tworzą firmę a Ci którzy tam pracują nie reprezentują sobą nic. Zero zasad zero szacunku do pracown...

Prawda. Przykladem jest jeden z dzialów administracji gdzie panuje mobbing i zastraszanie pracowników przez kierowniczkę i jej koleżankę. Nikt ich nie weryfikuje zwlaszcza kierowniczki, która 90% czasu pracy spędza na plotach, siedzeniu w internecie (przepisy kulinarne, plotki), na zadawane jej pytania najczęściej odpowiada "nie wiem", a jak dostaje nawet najprostsze zapytanie od zarządu to caly dzial musi za nią przygotować odpowiedź bo ona nie wie a zarabia piękne pieniądze tylko że pracują na jej wypatę 3 murzyny, zresztą na wyplatę jej koleżanki również. Ciekawe czy prezes zdaje sobie sprawę kogo zatrudnia jako kierownika i za co jej placi....no chyba że bawi go jak rycząca 50-tka ucieka przed nim po schodach i kryje się. Ta pani pracuje tam kilkanaście lat tacy ludzie tworzą tą firmę dlatego to dno. Nikt z klasą tam nie będzie dlugo pracowal.

zainteresowany

Moze ktoś podzielic informacjami na temat pracy PH małopolsce? Jaka podstawa na start, czy ciezkie targety do wyrobienia czy premia do osiagniecia. godziny pracy ??? Samochody widzialem chyba ople kombi, a czy sa prywatne kilometry do wykorzystania???

anonim

(usunięte przez administratora)

ktoś

nie rozwijają nikt tam nie chce pracować, ostatni gośc po miesiącu już nie przyszedł do pracy.

koniczek

Szukają teraz do pracy na stanowisko szefa floty w Zabierzowie. wiecie dlaczego szukają ? Rozwijają ten dział ?

bardzo drogi kliencie

Zgadzam się z drogim klientem. Moja refleksja ... kto szuka Ten znajdzie.... Pozdrawiam

drogi kliencie

....drogi kliencie ,w okolicy tz??? W samym Lwowku, oprocz malego detalu sa trzy sklepy Biedronka i Fresh Market gdzie dostaniesz Gellwe do wyboru do koloru ... Pozdrawiam Frugo Ci w koszyk :)

przyszły pracownik

Chce podjąć prace czy warto??

klient

Cos slabo z waszymi produktami w okolicy Lwowka Slaskiego. A SZKODA BO BARDZO LUBIE GELLWE:-)

ciągnie swój do swego?

Idol prezesa: "....Gdy dziennikarze dotarli do kartoteki szkolnej Mike'a Tysona w aktach znaleźli informację, że jego iloraz inteligencji znajduje się w zakresie 70-79 punktów, co umiejscawia go "na granicy upośledzenia umysłowego...." :-)

Wkadek

Takie bzdury tylko w e.....

poludnie

Pawelek, nie łżyj, nie masz żadnej dzialalnosci handllowej, auta sprawne, z marży nikt handlowca nie rozlicza. praca ciezka bardzo ciezka, ale kasa jest ZAWSZE dziesiatego na koncie, i to kasa dużo lepsza niż w innych FMCG - oczywiście po realziacju jakichś 11 planów i targetów. niestety dyrekcja ma we łbach niepoukładane i daje bardzo dużo zadań, niemożliwych do dopięcia. NIEMNIEJ na poludniu ludzie jako ph pracują po 5 i więcej lat i jakoś sami się nie zwalniają! jak są dobrzy i rynek sobie dobrze ułożą to narzekają, ale zarabiają. taki lajf.

bobo1978

Ta firma to dno patrzą ja wykorzystać pracownika brak urlopów bo najważniejsze jest żeby Pan Prezes zarabiał upokarzanie pracowników i praca ponad 8 godzin wpisywanie się na liste jak gdyby nic że sie pracowało 8 godzin pracujesz ponad 10 godzin i nikt ci nie powie słowa dziękuje .Nie płacą dostawcą bo kasy brak , ludzią którzy harują nie daja podwyżki ale na byle pierdoły kase mają . Dla wszystkich co chcą się tam przyjąć dobra rada omijać jak zgniłe jajo tą firmę .

Pawelek

Witajcie jestem ph na terenie Sląska. Auto przeciętne, ale jeździ. Flota Opel chyba w całej Polsce. Podstawa jak w większości firm, jednak wymagają własnej działalności. Handel cięzki, ponieważ ceny wysokie z miesiąca na miesiąc i coraz trudniej uhandlować i pozyskać nowego gdzie hurty i podhurty rozdają w niższych cenach niż nam. GPS jest napewno w aucie. Limity na paliwo karta flotowa ( można się wyrobić na miesiąc pracy ). Pracuje się od wczesnego ranka do późna. Wymagają bazy danych i doświadczenia. Skusiłem się bo nie miałem alternatywy tymczasowo, ale już teraz żałuje. Menagment kiepski, relacje trudne brak kontaktu i utrudniona współpraca. Trzeba samemu sobie radzić w każdej sytuacji. Od cen zakupowych z firmy jako ph do cen końcowych czyli klient zarabiamy na róznicy. Czym drożej sprzedasz tym więcej zarobisz. Polityka firma niepoważna, sprzedaja towar w sieci, markety i mniejsze sieciówki w bardzo niskich cenach. Tak niskich, że sami mamy problem ze sprzedażą. Dookoła TANIEJ !!!! Czekam od dawna na wymiane auta na wieksze, ale cos budget im chyba stoi . Ogolnie zmieniam tzn szukam lepszej roboty tu jest kibel !!

tomi

w niepolomicach najbardziej rozbrajajace sa place jeden grosz brutto za puszke hahaha ale sa ludzie ktorzy pracuja po dwwa lata na smieciowkach

gościu-gościu

Witam, chciałbym sie dowiedzieć jak wyglądają warunki pracy przedstawiciel handlowego w foodcare, jaka podstawa, jakie premie za wykonanie planu?? procentowe?? jaki samochód?? co z gps-em?? czy są prywatne km?? ile wizyt dziennie i ogólnie opinie jak sie pracuje ???????????

bh

Napisze mi ktos o ktorej odjerdza bus do gellwe z chrzanowa

karollo

czy naprwde nikt nie pracuje pracował na magazynie food care w niepołomicach Chciałbym tam kandydować na pracownika i tak naprawde nie wiem czy wearto kandydowac, wiekszośc powyzszych opinie jest raczej negatywna, jakie zarobki i warunki pracy dzieki z góry

Karollo

Witam chciał bym się doinformować ile można zarobić jako magazynier na strefie w Niepołomicach w Food Care magazynier / kierownik magazynu . Czy praca jest w normalnych warunkach z góry dziekuję

anonim

(usunięte przez administratora)

niezadowolony hurtownik

ale niestety prawdziwe... popytaj na rynku. Znam paru byłych i obecnych pracowników tej firmy. Ludzie którzy znają branżę fmcg nie chcą tam nawet aplikacji wysyłać. Niestety (dla tej firmy) firmę tworzą ludzie a tutaj są nieodpowiedni ludzie na stanowiskach. Towar krąży w kółko (z dystrybutora na podhurt później z podhurtu na innego dystrybutora dlatego takie ceny na ich flagowy produkt a robią to pracownicy tej firmy ) . Teraz zaczęło się coś dziać- słyszałem ze ludzie się zwalniają. Wiem o czym mówię ponieważ ich produktami handluję ładne parę lat i od jakiegoś czasu jako hurtownia kupuję towar z rynku w cenie poniżej 1 zł :) brak jakiejkolwiek kontroli nad tym co się dzieję na samym dole...

Ala

A czy ktoś pracował w kontroli jakości?Jak tam praca wygląda, jaka atmosfera, wynagrodzenie?

2lataInside

Moja opinia? Brak poszanowania dla pracowników, brak benefitów, brak szkoleń, rewaloryzacja wynagrodzenia nie istnieje, wzajemna wrogość i dążenie do wyeliminowania współpracownika, ogólne włazidupstwo najwyższemu i kolesiostwo... Wszelkie inicjatywy duszone w zarodku... Ogólny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na produkcji niewolnictwo w dosłownym tego słowa znaczeniu. Ciągle poszukują ludzi bo większość nie wytrzymuje tu psychicznie.

grzes
@2lataInside 31.01.2015 11:42
Moja opinia? Brak poszanowania dla pracowników, brak benefitów, brak szkoleń, rewaloryzacja wynagrodzenia nie istnieje, wzajemn...

potwierdzam

Misza

A czy może ktoś coś powiedzieć o pracy w marketingu?

erek

@honey, a gdzieś można zobaczyć w internecie oferty pracy w Gellwe? bo to co piszesz to fajnie fajnie ale nie ma konkretów jakich umiejętności poszukują, na jakie stanowisko itp, a ja może byłbym zainteresowany, dlatego jak możesz powiedz mi gdzie szukać i z kim się w razie czego kontaktować powinienem.

honey

firma w dalszym ciągu poszukuje ludzi otwartych, o wysokiej kulturze osobistej, lubiących wyzwania i ciekawych świata do pracy w tej spółce. Jednak oczywiście tak naprawdę firma poszukuje pracowników którzy będą potrafili dla firmy się poświęcić i swoją ciężką pracą utrzymać ją na powierzchni. Ktoś się decyduje?

anonim

(usunięte przez administratora)

lenno

5 ukończonych szkół ? to jak na magazyniera to chyba już aż zanadto :) co do pracy właśnie jako magazynier to nie oświece Cię niczym nowym, bo robota tutaj wygląda jak w każdym innym magazynie. Trzeba zasuwać , ale przynajmniej kasa pewna i szybko idzie się przyzwyczaić do roboty. Jest parę rzeczy do poprawienia , ale nie wielu się łudzi , że rzeczywiście ktoś się za nie weżmie

BUS

Wiadomość do pracowników Gellwe - Foodcare, jeżeli jesteście Państwo zainteresowani wynajęciem busa dowożacego Was wygodnie do i z pracy w Zabierzowie zapraszam do kontaktu pod adresem sssiwa@op.pl, Pozdrawiam

MELASIA

Ja pracuję w Niepolomicach ale mam mieszane uczucia co do tej firmy narazie roczek zobaczymy co dalej

darrek

Jak sytuacja w Zabierzowie obecnie w biurze? Coś zmieniło się na lepsze? Czy dalej praca w nadgodzinach pod dużą presją?

pracownik gellwe

Kolejne zwolnienia w FoodCare... nie wiadomo kiedy pracownicy spod ManPower wroca do pracy

donna_femminile

to zależy są trudne osoby ale najlepiej się nie wdawać a boje i uważać co się mówi i do kogo a zarobki mogły by być trochę lepsze ale nie jest źle płacom setki za Weekend człowiek zmęczony ale wypłata cieszy ja tam jestem zadowolona z tego co jest :)

alex krk

Pracownik ile zarabia wiemy, wszędzie jest" lipa" a kierownicy

anonimowy

kto miał przyjemność z panią lukrecja? (pani baster)?

donna_femminile

praca jak wszędzie firma fajna kasa co miesiąc w całości kierownicy wymagający ale da się przeżyć trzeba tylko dużo siły a można tam nawet pracować 12lat osobiście polecam bo jeśli ktoś chce pracować to przetrwa nigdzie nie jest cudownie a umowy mamy takie bo rząd takie wymyślił a pracodawcy z nich umieją korzystać pozdrawiam :)

lukee

teraz jest strasznie goraco i krucho z $

Duza

pisał juz ktos, ze 14 lutego (haha, walentynki) wiekszosc ludzi z monpowera dostalo wypowiedzenia z dnia na dzien?

pyzdra
@Duza 06.03.2014 08:56
pisał juz ktos, ze 14 lutego (haha, walentynki) wiekszosc ludzi z monpowera dostalo wypowiedzenia z dnia na dzien?...

Hej Podobno w dziale marketingu na porządku dziennym są (usunięte przez administratora) Słyszal ktoś coś w temacie?

abc

z manpower 10 zł brutto a sjc trochę mniej

wisia

Jakie stawki przez agencje w gellwe wie ktoś.....?

abc

Ten zakład to jedno wielkie nieporozumienie!

galaretka

Układy, spiski, intrygi do tego spora rotacja. Ratuj się kto może!

julia

w centrum zainteresowania pracowników Gellwe, szczególnie Pań jest tempo pracy. Niektóre Panie bardzo lubią poruszać ten temat, czepiać się tempa innych pracowników, a same nie potrafią czasem wykonać niektórych czynności, np zrobić prosty karton, a pracują tyle lat, co jest wręcz zaskakujące. ale za to dobrze wychodzi im ocenianie innych i patrzenie im na ręce oraz pogawędki o kierowniku oraz na inne tematy. np. jak minął dzień, jak Pan maszynista nie potrafi być na czas przy maszynie, a więcej mu płacą:)

julia

Foodcare-Zabierzów Uwaga! Ludzie czasem nagadują na innych, a potem czekają na twoją reakcję i donoszą do następnego pracownika, więc to, że komuś wolno mówić głupoty, to jeszcze nie oznacza, ze Tobie też, bo jesteś nowy i masz mniejsze prawa i z kogoś przecież trzeba mieć ubaw. powodzenia:)

Zostaw opinię o Gellwe/ food care - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gellwe/ food care