Russell Bedford Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 19 ocen.

Russell Bedford Poland Sp. z o.o.
3 19 6 1

Opinie o Russell Bedford Poland Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy w Russell Bedford Poland Sp. z o.o. jest podobnie? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat! Może to być cenna wskazówka dla osób rozważających pracę w tej firmie.

Julita

Sporo dobrego o firmie słyszałam. Podpowiedzcie czy prowadzą może jakąś rekrutację?

Russell Bedford
@Julita 07.03.2018 18:02

W imieniu Grupy Russell Bedford dziękujemy za zainteresowanie. Osoby, które chcą rozpocząć współpracę z naszą kancelarią prosimy o przesłanie CV (w języku polskim i angielskim) oraz listu motywacyjnego, na adres: rekrutacja@russellbedford.pl

Ehh

Zgadzam się z poprzednią opinią w stu procentach, ale wydaje mi się też, że dużo zależy od kierownika danego działu. Dlatego szczególnie nie polecam działu prawnego, bo tam krzyki, poniżanie pracowników i brak jakiegokolwiek szacunku do nich jest całkowicie na porządku dziennym. Praca tam jest bardzo obciążająca psychicznie, nie tyle przez projekty, co przez styl i sposób zarządzania zespołem.

Russell Bedford
@Ehh 23.06.2017 10:17

W imieniu Grupy Russell Bedford dziękujemy za wyrażenie powyższej opinii. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu w celu przekazania konkretnych uwag dotyczących współpracy z nami i funkcjonowania naszej organizacji. Wszelkie rzetelne uwagi stanowią dla nas cenne źródło informacji, które pozwala nam na realną ocenę sytuacji i podjęcie odpowiednich działań. Chętnie odniesiemy się do wszelkich konstruktywnych uwag - prosimy o ich przesyłanie na adres e-maill: office@russellbedford.pl. Gwarantujemy zachowanie pełnej poufności. Niestety anonimowa opinia na portalu internetowym o tak ogólnym charakterze nie pozwala nam na podjęcie jakichkolwiek kierunkowych działań.

mm

Fakt - styl zarządzania w zespole prawnym w tej firmie woła o pomstę do nieba.

Russell Bedford
@mm 23.06.2017 14:30

W imieniu Grupy Russell Bedford dziękujemy za wyrażenie powyższej opinii. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu w celu przekazania konkretnych uwag dotyczących współpracy z nami i funkcjonowania naszej organizacji. Wszelkie rzetelne uwagi stanowią dla nas cenne źródło informacji, które pozwala nam na realną ocenę sytuacji i podjęcie odpowiednich działań. Chętnie odniesiemy się do wszelkich konstruktywnych uwag - prosimy o ich przesyłanie na adres e-maill: office@russellbedford.pl. Gwarantujemy zachowanie pełnej poufności. Niestety anonimowa opinia na portalu internetowym o tak ogólnym charakterze nie pozwala nam na podjęcie jakichkolwiek kierunkowych działań.

abcd

i ja potwierdzam, że zarządzenie działu prawnego przez panią r.pr. to rzecz którą ciężko pojąć, może ciężej tylko pojąc czemu zarząd (fajni ludzie) tego nie widzi/widzi i akceptuje. Ktoś kto nie potrafi zarządzać własnymi emocjami, nigdy nie powinien być dopuszczony do zarządzania ludźmi. Sam fakt rotacji której nie spotyka się nigdzie indziej świadczy o wszystkim, można by ją określić jako lawinową. Do tej pory kiedy pomyślę o tym miejscu to włos jeży się na głowie, można nabawić się co najmniej psychozy. Określenie tego jako "dość niezdrowa atmosfera" to duża doza dyplomacji, za duża jak dla mnie

Efgh
@abcd 06.07.2017 10:51

Myślę, że zarządowi jest po prostu wygodniej udawać, że nic nie wiedzą i nie widzą. Jakoś to się kręci, dział prawny działa, a że w atmosferze mobbingu, awantur i krzyków, to kto by się tym przejmował? Oby kasa się zgadzała.

Russell Bedford
@abcd 06.07.2017 10:51

W imieniu Grupy Russell Bedford dziękujemy za wyrażenie powyższej opinii. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu w celu przekazania konkretnych uwag dotyczących współpracy z nami i funkcjonowania naszej organizacji. Wszelkie rzetelne uwagi stanowią dla nas cenne źródło informacji, które pozwala nam na realną ocenę sytuacji i podjęcie odpowiednich działań. Chętnie odniesiemy się do wszelkich konstruktywnych uwag - prosimy o ich przesyłanie na adres e-maill: office@russellbedford.pl. Gwarantujemy zachowanie pełnej poufności. Niestety anonimowa opinia na portalu internetowym o tak ogólnym charakterze nie pozwala nam na podjęcie jakichkolwiek kierunkowych działań.

Mmma

Pracowałam w tej firmie kilka miesięcy i zgodzę się co do kilku rzeczy, ale na pewno nie co do wszystkich. Fakt prowadzenie działu prawnego czuć na korytarzu zresztą osoba zarządzająca nim to raczej osoba gburowata i niemiła. Faktem są też krzyki w firmie, bo jedna z osób w zarządzie jest mocno wrzeszcząca. Poza tym można się dużo nauczyć jak również można uczestniczyć w szkoleniach (a firma ma ich dość dużo) - zresztą sam dział szkoleń to bardzo mili ludzie, no i mamy do wykorzystania kilka dodatkowych bonusów jak multisport czy ochrona zdrowotna. Generalne polecam pracę w dziale podatkowym i dziale szkoleń, prawny odradzam :)

Russell Bedford
@Mmma 24.07.2017 09:18

W imieniu Grupy Russell Bedford dziękujemy za wyrażenie powyższej opinii. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu w celu przekazania konkretnych uwag dotyczących współpracy z nami i funkcjonowania naszej organizacji. Wszelkie rzetelne uwagi stanowią dla nas cenne źródło informacji, które pozwala nam na realną ocenę sytuacji i podjęcie odpowiednich działań. Chętnie odniesiemy się do wszelkich konstruktywnych uwag - prosimy o ich przesyłanie na adres e-maill: office@russellbedford.pl. Gwarantujemy zachowanie pełnej poufności. Niestety anonimowa opinia na portalu internetowym o tak ogólnym charakterze nie pozwala nam na podjęcie jakichkolwiek kierunkowych działań.

anonymous

Nie polecam pracy w tej firmie, na większości stanowisk. Rotacja ogromna, zarobki słabe, atmosfera ciężka, dużo pracy po godzinach i praca po 9 godzin, jeżeli skorzysta się z godzinnej przerwy na lunch padają wymowne spojrzenia. "Psychoza" jak ktoś napisał towarzyszyła mi dość długo. Zgadzam się ze wszystkimi opiniami.

Russell Bedford
@anonymous 11.01.2018 11:07

W imieniu Grupy Russell Bedford dziękujemy za wyrażenie powyższej opinii. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu w celu przekazania konkretnych uwag dotyczących współpracy z nami i funkcjonowania naszej organizacji. Wszelkie rzetelne uwagi stanowią dla nas cenne źródło informacji, które pozwala nam na realną ocenę sytuacji i podjęcie odpowiednich działań. Chętnie odniesiemy się do wszelkich konstruktywnych uwag - prosimy o ich przesyłanie na adres e-maill: office@russellbedford.pl. Gwarantujemy zachowanie pełnej poufności. Niestety anonimowa opinia na portalu internetowym o tak ogólnym charakterze nie pozwala nam na podjęcie jakichkolwiek kierunkowych działań.

01

Pracowałam w dziale prawnym kilka miesięcy i było strasznie, potwierdzam wszystkie komentarze. Chodzi głównie o osobę zarządzającą działem. Najgorsze, że partnerzy to wszystko widzą, ale nie widzą problemu. Niewielkie zarobki w żaden sposób nie rekompensują tych stresów i poniżanie przez Panią zarządzającą działem prawnym. Co najdziwniejsze w tym wszystkim. Sam zespół, od sekretarkę przez marketing, podatkowców i innych prawników był naprawdę ok. Ludzie mili i kompetentni. Projekty ciekawe. Ale nic nie rekompensuje pracy z O.K.

Russell Bedford
@01 02.02.2018 11:15

W imieniu Grupy Russell Bedford dziękujemy za wyrażenie powyższej opinii. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu w celu przekazania konkretnych uwag dotyczących współpracy z nami i funkcjonowania naszej organizacji. Wszelkie rzetelne uwagi stanowią dla nas cenne źródło informacji, które pozwala nam na realną ocenę sytuacji i podjęcie odpowiednich działań. Chętnie odniesiemy się do wszelkich konstruktywnych uwag - prosimy o ich przesyłanie na adres e-maill: office@russellbedford.pl. Gwarantujemy zachowanie pełnej poufności. Niestety anonimowa opinia na portalu internetowym o tak ogólnym charakterze nie pozwala nam na podjęcie jakichkolwiek kierunkowych działań.

Katarzyna Kowalczyk

Dział marketingu wspominam bardzo przyjemnie. Zespół świetny, produkt sam się właściwie sprzedaje, dobre prowizje. Krzyków nigdzie nie słyszałam, wręcz czasami było za cicho, jak na mój gust. Odeszłam na macierzyński i wychowawczy, ale może jeszcze wrócę.

xxx

Myślę, że jest to dobra praca na chwilę i na samym początku ścieżki zawodowej - można przyjść, spróbować, nauczyć się czegoś i pójść dalej spróbować szczęścia gdzieś indziej. Dużym atutem są ludzie, ale kierownictwo ich nie docenia, wynagrodzenie jest nie za wysokie, pracuje się dużo lub bardzo dużo, a wśród części kierownictwa panuje dość niezdrowa atmosfera. Przyznać trzeba, że projekty są nawet ciekawe i można się wiele nauczyć, ale rotacja praktycznie w każdym dziale jest ogromna.

filip

ja bym się nie zrażał @maja na Twoim miejscu. Nie jestem chętny na to stanowisko, ale wydaje mi się, że jako asystentka masz szansę na spory prestiż i wysokie wynagrodzenie

admin

Byłeś pracownikiem firmy Russell Bedford Poland Sp. z o.o. lub nadal w niej pracujesz? Napisz nam co o niej sądzisz, jaką masz opinię.

Zostaw opinię o Russell Bedford Poland Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Russell Bedford Poland Sp. z o.o.