GK VOTUM

• Poznaj NAS
  • Dołącz do nas
  • Jak przebiega proces rekrutacji?

Poznaj NAS

Dołącz do nas

Jak przebiega proces rekrutacji?

• Wałbrzych
  • Zabrodzie
Ostrzeszów - Votum S.A
Słupsk - Votum S.A.
Warszawa - VOTUM

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o GK VOTUM S.A.

Opinie o GK VOTUM Wrocław

Nie przegap nowości o GK VOTUM S.A.!

13.07.2022 10:51

Czy rozmowa kwalifikacyjna do GK VOTUM S.A. odbywa się w siedzibie firmy?
    Bababababa

25.07.2022 18:22

XD Jak z tej firmy ludzie odchodzą po 2-4 tygodniach ze względu na lepsze wynagrodzenie gdzie indziej. Do tego pracodawcy się idzie jak do „poczekalni” na lepszą ofertę. I proszę nie manipulować, ponieważ do spółki, nie ma tylu chętnych do pracy i sami dobrze o tym wiecie. Jesteście prawniczą masówką zatrudniających tylko ludzi świeżo po studiach lub świeżo po egzaminie prawniczym, dzięki czemu, możecie oferować niskie stawki. A skąd wiem? Bo pracowałam/em, i powiem wam tak, 1-1,5 roku popracujcie i szukajcie czegoś nowego. Każdy kolejny miesiąc będzie tylko stagnacją w karierze.
    Lolololololo

18.08.2022 06:40

Szeregowy pracownik: minimalna plus 200 brutto zł Radca/adwokat. W zależności od umowy ale na B2B na „czysto” 3-4k netto uwzględniając mały ZUS.
    Nowa

01.06.2022 19:00

Słyszałam o możliwości współpracy z GK Votum tylko jako pełnomocnik na rozprawach. Czy mogą wypowiedzieć się osoby współpracujące z GK Votum w zakresie wynagrodzenia po okresie próbnym, ilości spraw na wokandach na jednego pełnomocnika, czasu na przygotowanie się na rozprawy?
    martyna

11.06.2022 19:26

A możesz napisać jakie zarobki dla pełnomocnika okres próbny i później czy to się w ogóle opłaca?
    Nowa

12.06.2022 08:27

@Elo, 200 spraw miesięcznie to jest 10 rozpraw dziennie, rozprawy musiałyby trwać po 30-40 min, żeby tak było. Chyba że piszesz o ilości spraw w kwartale? A jak wygląda wynagrodzenie pełnomocnika po okresie próbnym?

08.06.2022 08:07

Witam. Niestety ale muszę negatywnie ocenić jakikolwiek proces rekrutacji do tej firmy. Pierwsze co po podłączeniu na rozmowę to od razu ciąg 30-40 pytań, potem na pytania związane z rozwojem odpowiedź, że na bezsensowne szkolenia nie wysyłają :) Oczywiście po rozmowie 0 odpowiedzi (mija miesiąc). Szkoda marnować czas na takie firmy, ja do tej pory żałuję tej zmarnowanej godziny.
    mery

11.04.2022 12:57

W czasach, kiedy wszystko drożeje, a ludziom ledwo wystarcza na chleb, Votum zamiast podwyżki oferuje... wycieczkę na majorkę :)
    didi

25.05.2022 13:16

No ale to oni przynoszą pieniądze do votum to chyba zasługują na wycieczkę tak ?
    lalalalala

27.05.2022 13:02

Za to że często kłamią klientów odnośnie sprawy i nie jako te pieniądze są z (usunięte przez administratora) Nie, nie zaslugują.
    Aaa

25.05.2022 15:41

A może Auxilia?
    radca prawny

11.05.2022 12:34

Procedury i ciągły monitoring. Działania według schematów i ciągłe raportowanie. W mojej ocenie to nie jest praca dla adwokata lub radcy prawnego. Pogodzenie prowadzenia własnej kancelarii z 8-godzinną pracą na quasi-etacie jest w mojej ocenie niewykonalne. Ja po jednym dniu podjąłem decyzję o rozwiązaniu umowy. Jednakże rozumiem, że są osoby, którym takie warunki pracy mogą odpowiadać i to szanuję.
    Janusz z VOTUM

14.05.2022 23:11

Brawo, trzeba uświadamiać ludzi, Że to nie jest normalna praca. Cały czas będą Cię wykorzystywać by na końcu wyrzucić

21.04.2022 15:52

Niestety stawka to mało śmieszny żart. Obowiązki masz swoje, osób z innych działów i jeszcze słyszysz pretensje, że się nie wyrabiasz. A to wszystko za najniższą krajową.

21.04.2022 16:05

Każda firma prowadzi swoją politykę wynagrodzeń na danym stanowisku. Na niektórych stanowiskach jest płaca minimalna a na innych wyższa. Ścieżka zawodowa i wzrost wynagrodzenia wzrasta w zależności od stanowiska: np. asystent, młodszy specjalista, specjalista, starszy specjalista. W umowie o pracę którą podpisuje pracownik i pracodawca wyraźnie jest wskazane wynagrodzenie i zakres obowiązków. Po rozmowie kwalifikacyjnej przy chęci nawiązania współpracy, pracownik jest informowany o wysokości nagrodzenia na danym stanowisku.

09.02.2022 16:03

Czy można liczyć w GK VOTUM S.A. na prywatną opiekę medyczną?
    Ewa

10.02.2022 17:39

Jaki jest zakres świadczeń, czy jest ona na koszt firmy czy dopłacasz i ile? pozdrawiam

11.02.2022 09:21

Pracodawca zapewnia pracownikom prywatną opiekę medyczną. Zakres świadczeń oraz wysokość dopłaty różni się w zależności od pakietu wybranego przez pracownika.

20.07.2021 14:27

(usunięte przez administratora)za dużo spraw na jednego człowieka, podsłuchiwanie rozmów telefonicznych, wyciskanie z człowieka najwięcej jak się da, żadne zarobki a wymagania coraz większe, praca tam nie ma nic wspólnego z warunkami w kodeksie pracy, uciekać

29.12.2021 19:09

180 spraw na jednego adw/ r.pr.? Nie wiem nawet jak to skomentować Czy wraz z takim przyrostem spraw oferowane są podwyżki?
    Anonimie

25.01.2022 13:15

Pracodawca oszczędza na wszystkim czym tylko się da. Firma podczas posuwania umowy o prace przedstawia zgodę na nieodpłatne użyczenie własnego sprzętu do pracy zdalnemu. Przy tak dłużej ilości dokumentów ciężko się ze wszystkim dogłębnie zapoznać. Liczba slotów do pracy zdalnej kośćmi ograniczoność przez co pracownicy pracuje na zmiany 6-14 lub 14-22, w czasie pandemii. Brak podwyżki wynagrodzeń w związku wysoką inflacją. Premie marne. Pensja głodowa. Czasem musze liczyć na wsparcie rodziny abym mogła godnie żyć, a nie od pierwszego do pierwszego. Aktualnie to wszystko spowodowało, że intensywanie rozglądam za inną lepiej płatną pracą, w której dostanę służbowy sprzęt.

30.10.2021 12:14

Jak szefostwo w GK VOTUM S.A. traktuje ludzi?
    @pracodawco

30.11.2021 13:22

Ewentualnym? Ceny ida co rok do gory nie na dol, wiec chyba normalna jest podwyzka co rok, trzeba o tym pisac i EWENTUALNIE otrzymac? no smieszne.
    ewa

25.12.2021 10:23

jak pracowników produkcji w krajach trzeciego świata
    Pytanje

12.12.2021 19:18

Czy Votum ma podpisaną umowę z Polskim Instytutem Odszkodowań? Widziałam, że dużo przedstawicieli i nie tylko z Votum nagle działa w Polskim Instytucie Odszkodowań.

13.12.2021 09:12

Grupa Kapitałowa Votum nie współpracuje z Polskim Instytutem Odszkodowań.
    smutno

19.11.2021 13:48

Niestety, po wielu latach pracy w Votum postanowiłam zrezygnować ze współpracy, i to bez alternatywy (co daje do myślenia i ukazuje poziom desperacji). Ilość obowiązków, ogromny stres związany z kontrolą wydajności pracownika, ilości kliknięć w myszkę w ciągu pracy i telefony z pytaniami, dlaczego nie było mnie przez przy komputerze, mimo, że moja praca nie opierała się jedynie na klikaniu, ale również współpracy z innymi ludźmi, w połączeniu z minimalnymi zarobkami, doprowadzała do flustracji. Zwłaszcza, że obecnie rynek pracy się zmienia, pojawił się szacunek do pracownika, zaufanie i współpraca na obu kierunkach. Niestety w tej firmie tego brakuje, a osoby zarządzające zatrzymały się na schematach popędzania, kontrolowania i wyciskania z pracowników ile się tylko da. Chwalenie się oszczędnościami na pracownikach zamiast zarobkami na rozwoju. Daleko w tyle za bieżącymi standardami rynku pracy.
    FyFyFyFristajlo

21.01.2021 22:19

Witam zainsteresowanych opinią, Ogólnie, praca w GK Votum nie jest ani zła ani dobra. Rozumiem wiele opinii negatywnych odnośnie pracodawcy, w tym kumoterstwo, wynagrodzenie nieadekwatne do stanowiska czy obowiązków, długi czas awansu itd. ale też GK Votum nie można stawiać na najgorszej pozycji i firma zapewni stałość poprzez UoP, świetnych ludzi w zespole czy cenne doświadczenie na początku kariery. Pracodawca idealny na sam początek kariery zawodowej (tutaj mówię z perspektywy prawnika). Przeszkolą do stanowiska, wdrożenie jest dosyć proste, a i przed czasami pandemicznymi całkiem dobre wynagrodzenie na START. Na dodatek młody pracownik pozna wszystkie złe ale i dobre strony pracy w korporacji. Łatwo jednak w firmie o stagnację, ponieważ wszelkie awanse są średnio dopiero po kilku latach pracy. Szybciej też możesz, ale musisz mieć znajomości lub być mega obyty na stanowisku (Rzadkość, bo zwykle obyci idą gdzie indziej pracować). Po wielu próbach nadprogramowej pracy, zazwyczaj usłyszysz "good job" i raczej za tym nic innego nie idzie, to dosyć demotywuje do inicjatyw. Mimo to, jak coś zepsujesz to nie ma tregedii, jeżeli potrafisz potem naprawić problem i starasz się na przyszłość uważać. Tutaj duży plus dla firmy za to, że nie traktuje ludzi jak nieomylnych cyborgów. Na dzień dzisiejszy widzę , że chyba są jakieś problemy w firmie (zwłaszcza w sekcji Frankowej), ponieważ są pilnie potrzebne ręce do pracy ale pracodawca nie może za dużo zaoferować, a z każdym dniem odchodzą ludzie z kilkuletnim stażem, firma zaczyna gubić cenne zasoby ludzkie. Na dodatek nagminnie widać ciągłe rotacje w sferze organizacyjnej, gdzie do każdej czynności są wypisane tony procedur, które są zmieniane po dwóch tygodniach. W tej firmie na pewno przećwiczycie swoją "elastyczność", ponieważ po miesiącu możecie mieć inne obowiązki niż wczesniej. Ogólnie MA SA KRA. Przykro się na to patrzy, ponieważ pracodawca nie ma możliwości zatrzymania dobrych pracowników poprzez awanse, podwyżki, lżejszym zakresem pracy, a nie może zatrudnić pracowników na dobrych warunkach w dobie lekkiego kryzyu. Co do jakości prowadoznych spraw. Uważam, że nie jest najgorzej. Sprawy frankowe, jak na realia polskie, dosyć szybko są prowadzone. Ktoś tutaj przytoczył, że wniosek o zawezwanie do próby ugodowej jest pisany w 30 minut i za to Votum bierze duże honorarium. Trzeba jednak pamiętać, że samo napisanie tego zawezwania to nie jest koniec i do tego wliczamy jeszcze analizę tej sprawy oraz samo prowadzenie przed Sądem. Poza tym już samo napisanie zawezwania tyle nie kosztuje i Votum indywidualnie przelicza jaki jest to koszt (i to nie jest ponad 3k). Myślę, że gdyby na referat prawny przypadało do 100 spraw, to byłoby idealnie i każdy klient miałby bardzo dobry kontakt z prawnikiem. Tutaj prawny dział Votum ugina się od ilosci spraw przyjmowanych do Departamentu, ponieważ jest za mało pracowników, a pracujący juz nierzadko posiadaja po 200-300. Na dodatek "śmietanka" pracowników albo się zwalnia albo planuje ten krok. Czy poleciłbym usługi? Zależy, na jaki zespół trafi klient, mimo to większość profesjonalnych pełnomocników to dobrzy ludzie w fachu i mógłbym ich polecać. W skrócie, praca na samym początku OK ale ciężko o dalszą współpracę, zwłaszcza jak kierujesz swoją przyszłosć zawodową jako prawnik in-house.
    terefere kuku

07.11.2021 15:48

Jak dla radcy to może być praca dodatkowa skoro świadczysz pracę jak zwykły pracownik pod nadzorem 8 godzin każdego dnia (taką masz umowę) i musisz podpisywać pisma na których treść nie masz wpływu? Dodatkowo masz zakaz konkurencji? Jeśli ktoś ma własną kancelarię to na pewno nie potrzebuje "pracy dodatkowej" za 3 tysiące na rękę w pełnym wymiarze czasu pracy :)
    Fyfyfyfyfyfyfyffristajlo

17.11.2021 13:37

Cześć, Nie wiem, nie jestem radcą. Mówię tylko to co otrzymuję z informacji. Tak samo uważam, że stawki dla radcy nie są ok.
    Monica

30.09.2021 16:23

Nie polecam współpracy. Wszystkie najgorsze cechy korporacji. Wyciskanie z pracowników jak z cytrynek, bardzo niskie zarobki. Ponadto jak widać na tym forum zlecanie pracownikom pisania pozytywnych opinii, które nijak się mają do rzeczywistości.
    Eloszka

03.11.2021 00:04

Witam, To poniekąd prawda. Dosyć mocno pracodawca korzysta z pitu 26 i po wprowadzeniu zerowego pitu, zaczął oferować stawkio 100 zł brutto od minimalnej. Jak na standardy prawnicze, to dosyć średnio ale na początku kariery zawodowej, lepszy rydz niż nic. Fajna praca na początek, po 1-2 latach, zalecam przemyślenie dalszej ścieżki kariery.
    viki

26.10.2021 13:09

Przygodę z VOTUM rozpoczęłam przeszło 2,5 roku temu. Na początku był dobry kontakt z firmą. Niestety bardzo szybko się to zmieniło. Kontakt z firmą nijaki. Jak sama się nie dopytam i nie naciskam, to nie mam żadnych informacji o sprawie. (usunięte przez administratora) Podobno około 50 dni temu sprawa wreszcie trafiła do Sądu. Niestety nie uzyskałam numeru, pod którym jest zarejestrowana ale pieniądze poszły. Teraz czekamy aż łaskawie Bank odpowie na pozew. Szkoda mi tych zmarnowanych miesięcy i włożonych pieniędzy w sprawę, którą sprawniej mogła by poprowadzić mniejsza Kancelaria (dwoje znajomych wygrało właśnie sprawy po dużo krótszym okresie trwania) ale łudzę się, że to jednak końcowy etap i w przypadku wygrania sprawy rzeczywiście odzyskam nadpłacone kwoty, bez walczenia o nie z Kancelarią.
    Eloszka

03.11.2021 00:00

Witam, Tu ludzie oceniają pracę w Votum, a nie jakość usługi. Mimo to, odpowiem również na Pani pretensje. Sprawami zajmują się dobrzy prawnicy, ale jak otrzymują tsunami spraw do ogarnięcia na różnych etapach procesowych, to ciężko wszystkich obsłużyć w określonym czasie. Na dodatek prawnicy, aby ogarnąć te sprawy, otrzymują zazwyczaj średnie wynagrodzenia, jak za dosyć pokaźną ilosć spraw. W takim wypadku, po prostu zmieniają pracę, a w zamian nich przychodzą nowi, niedoświadczeni... i tak w kółko. Prosze też mieć na uwadze, że tempo trwania sprawy jest bardzo mocno zależne od skomplikowania sprawy i Sądu, do którego powództwo zostaje skierowane. Pozdrawiam i trzymam kciuki w sprawie.
    Angelika

27.09.2021 13:07

- praca na prowizji, średnio około 5000 w górę, jak ktoś zarabia mniej niż 5k to raczej odpada. - szkolenia bezpłatne, - dużo osób pracuję od lat, - jeżeli nie potrafisz prowadzić własnej firmy raczej Ci się nie spodoba. - programy motywacyjne z możliwością awansu, - brak samochodu służbowego i telefonu, - możliwość pracy zdalnej, w skrócie - praca polega na obsłudze klientów firmy oraz pozyskiwanie nowych klientów.

15.09.2021 14:01

Jestem przedstawicielem DSA, który pracuje w spółce od roku. Wiadomo, każda organizacja ma obszary do poprawy, ale prawda jest taka, że Votum jest firmą bardzo rzetelną, słowną i szanującą swoich pracowników. Polecam znajomym, sam czuję się tutaj bardzo dobrze, nigdzie się nie wybieram!

27.09.2021 12:07

Dziękujemy za opinię! #MocnaGrupa
    Kasia

16.09.2021 23:31

Współpracuje z Grupą Kapitałową Votum od 7 lat i szczerze jestem zadowolona z tej współpracy. Wynagrodzenie zawsze na czas, wsparcie przełożonych oraz narzędzia pracy pozwalają realizować mi swoje cele zawodowe a przy okazji spełniać marzenia i zwiedzać świat. Ponadto pomagam klientom i doradzam rzetelnie w wyborze najlepszej dla nich oferty, dzięki czemu wiem że moja praca ma sens. Firma zawsze patrzy z perspektywą w przyszłość dlatego czuję się tutaj bezpiecznie. Ja od serca po prostu polecam ❤️
    Asia

24.09.2021 09:52

Serio?? To już nawet tutaj,a nie tylko na google, firma „poleca” pracownikom pisanie pochlebnych komentarzy?
    apel do Votum

19.02.2021 11:50

Jestem przedstawicielem Votum. Współpraca wygląda w ostatnich miesiącach bardzo źle. Współpracuje już wiele lat i rozważam rezygnację. Jestem znaczącym przedstawicielem, jednak moje uwagi dotyczące poprawy odbijają się jak echo. To dalej nie ma sensu. Klienci bardzo się skarżą na brak kontaktu, brak profesjonalizmu, brak informacji. Władze spółki zapewniają i wciąż zapewniają, że robią wszystko dla poprawy, a jest coraz gorzej. Może czas posłuchać głosów z zewnątrz,, żeby usprawnić i ułatwiać zarówno współpracę agentom jak i klientom. Od czasu franka mocny nacisk idzie na ilość, jakości już dawno w tej firmie nie ma. Organizuję sobie nowe zajęcie, więc jeszcze chwilę muszę zostać. Votum na pewno przeczytacie mój żal. Nie odpowiem na niego, bo jeszcze niestety pracuję. Zamiast odpisywać i nagabywać przedstawicieli na pisanie pozytywnych opinii na tym mi. forum, zastanówcie się nad błędami jakie powielacie i apeluję o koncentracje uwagi nie na forum gowork tylko nad sprawami klientów. Obudźcie się wreszcie!

15.09.2021 14:32

Mistrzu, jako przedstawiciel to Ty masz dostarczyć jakość Klientom. Jak wypisujesz takie rzeczy, że w firmie nie ma jakości to zastanawiam się jak pracujesz ze swoimi Klientami. Jeśli firma dowozi wynik, nie ma żadnej prawomocnej przegranej, pozwy są składane w terminie, to o jakim braku jakości Ty mówisz? Ja również jestem przedstawicielem i dbam o swoich Klientów, informuję ich, rozwiązuję problemy jeśli sie pojawiają a nie ich szukam jak Ty. Nie ma firmy w której nie pojawiają się mniejsze lub większe niedociągnięcia, ale po to jesteśmy, po to pracujemy, aby te niedociągnięcia rozwiązywać. Szczerze mówiąc, to wątpię, aby to była prawdziwa opinia przedstawiciela, raczej obstawiałbym komentarz osoby z konkurencji...
    Rafał

16.09.2021 11:53

Nie zgodzę Się z Tobą. Jeśli nie odpowiada Komuś firma to należy odejść i ułożyć życie inaczej nikt nikogo na siłę nie trzyma. Jestem pracownikiem od ponad trzech lat i jestem mega zadowolony. Może sie wypaliłeś??????
    Firma słup

10.05.2021 23:27

Ta firma to typowy słup, powiązana z różnymi innymi firmami. . Typowe przekręty finansowe i wypłaty tj premie wypłacane pod stołem.
    AS-klient

12.07.2021 07:34

MI też pomogliście , waż prawnik kazał mi podpisać ugodę pod groźbą zerwania umowy (wykorzystał moje załamanie po wypadku ) Przez was straciłem ok. 150,000zł. Problemy ze zdrowiem mam cały czas i żadnej pomocy - Brawo Wy !!!

15.09.2021 14:17

A co ma Pan na myśli używając stwierdzenia "firma słup"? Ma Pan rozumiem jakieś dokumenty / dowody, że firma działa w sposób nieprawidłowy, nielegalny, inaczej nie pisałby Pan takich rzeczy na forum nie mając odwagi podpisać się z imienia i nazwiska? Z całym szacunkiem, ale taki bełkot, bo inaczej nie można tego nazwać to może wejść na GoWork i napisać każdy. Jeśli ma Pan coś merytorycznego do powiedzenia to proszę napisać w czym problem jest z firmą Votum. Takie wpisy jak Pana to zwykły bełkot i świadczy źle nie o firmie tylko o Panu. Język wypowiedzi jak jakiegoś żula spod budki z piwem, nic dziwnego, że jest Pan byłym pracownikiem...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w GK VOTUM?

Kontakt - GK VOTUM S.A.

ul. Wyścigowa 56i 53-012 Wrocław

NIP:5260200951

Branże: Agencje i pośrednictwo nieruchomości

20.07.2021 11:43

Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w GK VOTUM S.A.?

20.07.2021 14:30

to zależy jakie stanowisko ale zarobki marne

21.07.2021 22:43

Tutaj nie ma podatawy.Zawierasz nie jasne dla nikogo s pośrednikami umowy. Robisz na obrót czyli na dany wynik. Nie wyrobisz danego limitu, to cie zwolnią. To typowa firma telemarketingowa typu kogucić. Budowana na słupach od podstaw. To jest typowy telemarketing i praca na telefonie. Daruj sobie, bo szkoda nerwów.
    Wojtek

22.10.2020 11:58

Ta firma to jeden wielki przekręt. Najpierw banki nabiły frankowiczów na kasę a teraz Votum robi dokładnie to samo. Przykładowo - Ludzie płacą po 3,5 tyś za wysłanie jednego wniosku o zawezwanie do próby ugodowej, którego napisanie trwa na wzorze pół godziny. Jeśli chodzi o samą pracę to jest tragedia. W ogóle nie szanuje się ludzi w traktuje jak na taśmie produkcyjnej. Firma chwali się indywidualnym podejściem do klienta gdzie średnio jeden prawnik ma w swoim referacie 150 spraw XD Podsłuchiwanie rozmów na czacie przez dział IT, kontrola tego co się robi co do minuty bo czasem ktoś może mieć za dużo przerwy, wysyłanie maili i kazanie pracownikom aby sami pisali pozytywne opinie o firmie. Tak to wygląda w rzeczywistości.

11.02.2021 12:15

W okresie pandemii umożliwiliśmy naszym pracownikom pracę zdalną w zwiększonym wymiarze i tym samym ograniczyliśmy ilość osób w Centrali spółki. Części pracowników i współpracowników, którzy zgłosili taką potrzebę, zostały wypożyczone do domu firmowe komputery stacjonarne lub laptopy z odpowiednim oprogramowaniem umożliwiającym bezpieczne podłączenie do zasobów i systemów spółki. Pracownicy mogą również pracować z domu na własnym sprzęcie i wtedy korzystają z dedykowanego oprogramowania umożliwiającego bezpieczne łączenie się z zasobami i systemami firmowymi. Dane na które Pan się powołuje nieco odbiegają od faktycznej sytuacji, zdecydowana większość naszych pracowników korzysta ze sprzętu firmowego. W Biurach Terenowych BiWKRP każdy współpracownik i pracownik otrzymuje komórkę służbową oraz laptopa służbowego z niezbędnym oprogramowaniem, aplikacjami itp. Natomiast w Centrali pracownicy pracują w większości na multistanowiskowych komputerach stacjonarnych bądź posiadają laptopa służbowego.
    Józef

30.05.2021 18:36

w biurach terenowych których jest kilka a pracuje w nich kilkanaście osób a tutaj chodzi o centralę gdzie wyzyskujecie prawników za śmieszne pieniądze i każecie im jeszcze pracować na własnym sprzęcie. No ale z drugiej strony gratuluję. Znaleźliście grupę słabych klientów których można obrobić. Szkoda tylko że za ich nieuwagę i podpisywanie byle czego płacić będą wszyscy obywatele
    niezadowolony pracownik

16.05.2021 20:32

Ta firma, to firma krzak. Wystawiają lewe faktury. Wszystko poprzez omijanie podatków vat itd. Prezes to typowy dupek. Teraz szukają nagle ludzi do pracy. Przekręty i firma słup, nie polecam.
    mariusz

14.03.2021 22:19

Sprawa wygląda tak, że potraktowali mnie jak śmiecia, oczywiście praca przez 3 pośredników m.in firme Mbm Bielko-Biała i DSA, i dopiero firme Votum. Prezes tego całego DSA to knypek i (usunięte przez administratora) Praca dla nich to typowy telemarketing. Nie polecam i moja noga tam już nigdy w życiu nie postanie w ani jednej z tych firm.

29.12.2020 10:06

Czy w GK VOTUM S.A. zawierane są umowy na zlecenie w okresie próbnym?

29.12.2020 13:32

Umowy zlecenia zawierane są na czas nieokreślony, z możliwością rozwiązania przez każdą ze stron.
    Współpraca

15.12.2020 12:25

Ilość negatywnych komentarzy na tym forum przeraziła mnie. Jestem partnerem VRL. To bardzo trudna współpraca, jak rozmowa ze ścianą. Jak przeczytałem te komentarze, z przykrością wszystko potwierdzam. Jak widzę Votum zajmuje się głównie odpowiadaniem na zamieszczone posty. Proszę zająć się klientami. Wszystkim wyjdzie to na dobre i nie będzie potrzeby marnowania energii na odpisywanie na komentarze.

15.12.2020 14:03

Dzień dobry, dziękujemy za opinię. Z pewnością przyjrzymy się procesowi obsługi klienta, dziękujemy za zwrócenie uwagi na ten aspekt. Czy możemy prosić o więcej informacji dotyczących tego co możemy poprawić na adres: [email protected] Jednocześnie zapewniamy, iż dążymy do stałego podniesienia poziomu jakości obsługi klientów oraz wsparcia naszych doradców w działaniach sprzedażowych. Systematycznie zwiększamy wolumen spraw prowadzonych w sądzie. Co tydzień prowadzimy webinary szkoleniowe, każdy doradca ma też dostęp do grupy w social-media, na której na bieżąco może uzyskiwać odpowiedzi na nurtujące go pytania. Co więcej, zarówno klienci, jak i doradcy mają do dyspozycji panel, w którym znajdą najważniejsze informacje dotyczące etapu sprawy.
    Klient

05.12.2020 21:33

Zastanówcie się kilka razy zanim zdecydujecie się na współpracę. Ja czekam od początku 2017 jeszcze nawet pozwu nie złożyli w mojej sprawie. Na początku roku minie 4 lata. Napiszesz do nich obiecują, tak już się bierzemy za Pana sprawę. I tak do następnego maila lub telefonu. Szkoda gadać. Bardzo żałuję, że właśnie im poleciłem swoją sprawę. Odradzam Votum z pełną odpowiedzialnością.

07.12.2020 09:21

Dzień dobry, bardzo nam przykro, że nie jest Pan zadowolony z obsługi, a sprawa ciągnie się już niemal cztery lata. Jeśli to możliwe, to prosimy o podanie w odpowiedzi na ten komentarz numeru Pana sprawy - niezwłocznie sprawdzimy, na jakim jest etapie. Warto nadmienić, iż bardzo często sprawy powierzane nam w 2017 r. wciąż są procedowane przez biuro Rzecznika Finansowego. Aby to sprawdzić, poprosimy o numer sprawy i obiecujemy priorytetowo potraktować Pana zgłoszenie.
    przedstawiciel A014956

19.09.2020 17:47

Byłem przedstawicielem tej firmy. Z kilkudziesięciu moich spraw "FRANKOWYCH" nie wygrali ani jednej sprawy, dla żadnego mojego klienta nie odzyskali obiecywanych pieniędzy. OD 3 LAT CZEKAM NA PROWIZJĘ, która jest wypłacana dopiero od odzyskanych dla klienta pieniędzy. Czekam 3 lata na wypłatę! Ktoś czekał dłużej?

22.10.2020 13:41

Aktualne statystyki i przykładowe wygrane można sprawdzić TUTAJ: https://dlafrankowiczow.pl/ Więcej informacji można znaleźć też w artykułach: https://votum-rl.pl/wiesci-robina/ lub na FB: https://www.facebook.com/DlaFrankowiczow
    Peymista

08.11.2020 00:04

..no tak masz rację PKO BP tak samo z siebie pomyślało i oddało całą kasę...nikt nie musiał ich skłaniać do tego.....:)
    Franek

27.10.2020 22:08

A jak ze sprawami przeciw bankom dla frankowiczow, czy coś wygrywają? Czy tylko kolejna kasę wyciągają od naiwnych ludzi z kredytem hipotecznym we franku? Niby to mają setki klientów, ale wygranych prawomocnych wyroków to chyba na palcach jednej ręki można policzyć.. czysty zysk.. lepsze niż Amber...

30.10.2020 07:40

19.09.2020 10:32

Czy w obrębie jednego działu w GK VOTUM S.A. są wewnętrzne rekrutacje na liderów?
    Wojtek

22.10.2020 11:59

Rekrutację na kierowników odbywają się po znajomości xd

23.10.2020 12:57

Większość stanowisk kierowniczych obsadzanych jest w ramach awansów wewnątrz spółki lub grupy kapitałowej. O awansie decyduje wiele czynników, takich jak między innymi: doświadczenie, zaangażowanie w wypełnianie obowiązków służbowych oraz osiągnięcia na dotychczasowym stanowisku.
    IZa

22.04.2020 18:49

(usunięte przez administratora)jak wygląda tam praca każdy wie, żenujące zarobki dla osób z rekrutacji zewnętrznej, poganiają, praca jak na taśmie produkcyjnej kierownicy - ściągani do firmy kumple (tzw. poganiacze mułów), ty(usunięte przez administratora) oni biorą kasę za to, że się narobiłeś, odradzam
    MAXI

28.09.2020 11:00

NIE interesuje mnie sprzedaż, co oferujecie pracownikom i prawnikom w centrali? NIC

29.09.2020 08:51

Tak jak pisaliśmy wcześniej - oferujemy jasną ścieżka kariery prezentowaną na spotkaniach rekrutacyjnych; opiekę medyczną oraz wiele innych bonusów, w tym elastyczny system czasu pracy - możliwość rozpoczęcia pracy od 6:00 do 11:00, a także możliwość udziału w projektach CSR i motywacyjnych.
    Edward Krążek

18.07.2020 13:26

Z Grupą Kapitałową Votum SA związany jestem od samego początku jej istnienia. Wcześniej, bo już w 2001 roku pracowałem na rzecz, obecnie konkurencyjnej firmy. Obecnie wyhamowałem swoją aktywność z powodu choroby, ale czuję się zobowiązany stwierdzić, że przez te wszystkie lata miałem wiele propozycji "zmiany barw", jednak nigdy bym się na coś podobnego nie zdecydował. Jakość zarządzania całą organizacją, w tym tzw. strukturami sprzedażowymi, terminowość realizacji zobowiązań wobec współpracowników, etyka działania Zarządu i kadr zatrudnionych w całej GK Votum SA, na pewno jest niedoścignionym wzorcem dla innych firm branży odszkodowawczej. Wprowadzenie w 2010 r. Votum SA na GPW i utrzymywanie wysokiej tam pozycji, moim zdaniem jest gwarancją bezpieczeństwa dla osób poszkodowanych, co niestety niejednokrotnie nie jest takie oczywiste wśród firm takiej samej branży w naszym kraju.
    A13

25.09.2020 19:18

na NC a potem na GPW
    Kandydatura

27.07.2020 07:57

W jakim czasie po wysłaniu aplikacji ( CV ) jest odzew ?

29.07.2020 08:30

Aktualne oferty pracy w spółkach wchodzących w skład GK Votum można znaleźć na portalu pracuj.pl https://www.pracuj.pl/praca/wroclaw;wp/centrum%20obs%c5%82ugi%20biurowej%20sp.%20z%20o.o;en?rd=30
    mogi

21.09.2020 11:25

Niestety wcale nie sa wszedzie podobne zarobki. W innych duzych firmach osoba swiezo po studiach moze liczyc na znacznie więcej, a przynajmniej 2 tys. wynagrodzenia wiecej. W Votum prawnicy zarabiaja jak na kasie w dyskoncie, a byl czas, ze nawet mniej.
    elo

02.09.2020 21:33

Mam pytanie: gdzie pracuje się lepiej votum czy (usunięte przez administratora). Mam jutro rozmowe w tym drugim ale nie wiem czy lepiej nie ubiegać się o pracę w tym pierwszym.
    Halina Michalak

26.08.2020 18:36

Wybrałam współpracę z firmą Votum gdyż: - jest to mocna Grupa Kapitałowa, dbająca zarówno o pracownika jak i klienta, - ma szeroki zakres usług, - jest bardzo dobrze zorganizowana i elastycznie dostosowuje się do zmieniających się warunków, - zapewnia szereg szkoleń, które pozwalają na zdobycie wiedzy niezbędnej do rzetelnej pomocy klientom, - posiada Fundację, Klinikę i Programy mocno wspierające osoby poszkodowane.
    Kandydatka

17.08.2020 15:30

Nie bardzo rozumiem, wysyłam maila z zapytaniem o wyniki rekrutacji i cały czas brak odpowiedzi. Jakiś feedback się należy . prawda ?
    steff

19.08.2020 13:41

mi powiedziano co innego. I po co było takie kity pociskać ?

20.08.2020 09:08

Proszę o wskazanie jakiego stanowiska oraz jakiej spółki dotyczyła rekrutacja, w której Pan/Pani brała udział.

05.08.2020 12:48

Nie odpisują na maile, totalna ignorancja i brak szacunku według Mojej opinii.

06.08.2020 15:34

No to skoro wpadło do SPAMU to proszę sprawdzić SPAM.

06.08.2020 20:18

Proszę o wskazanie na jaki adres mailowy oraz kiedy przesłał Pan/Pani swoją wiadomość. Ewentualnie proszę o jej ponowne przesłanie na adres: [email protected]

26.07.2020 10:36

Dzień dobry, Chciałabym się tam dostać do pracy, przynajmniej jedna z porządniejszych firm we Wrocławiu, która zatrudnia na umowy o pracę a nie na zlecenia tak jak to robią inne firmy.
    Justyna K.

24.07.2020 13:19

Polecam. Najlepsza firma odszkodowawcza na rynku
    ambrozy

18.07.2020 20:05

Od 12 lat w Votum. Nie myślę o zmianie. Praca dla osób lubiącym pomagać innym. Daje dużo satysfakcji.

23.07.2020 09:03

❤ Dziękujemy #EksperciWPomaganiu #MocnaGrupa #Votum opinie

Zostaw merytoryczną opinię o GK VOTUM S.A.