GK VOTUM

• Poznaj NAS
  • Dołącz do nas
  • Jak przebiega proces rekrutacji?

Poznaj NAS

Dołącz do nas

Jak przebiega proces rekrutacji?

Regulamin i polityka prywatności
Ostrzeszów - Votum S.A
Słupsk - Votum S.A.
Warszawa - VOTUM

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o GK VOTUM S.A.

Opinie o GK VOTUM Wrocław

06.04.2023 10:41

Pracuj dla najlepszych – Votum S.A. z III miejscem w rankingu Giełdowa Spółka Roku 2022

Z radością i dumą przyjęliśmy informację, że Votum S.A. zajęło III miejsce w rankingu Giełdowa Spółka Roku 2022 (kategoria Sukces w 2022 r.).
    Eksperci tego najstarszego i najbardziej prestiżowego rankingu spółek giełdowych w Polsce docenili Votum S.A. za:

• kompetencje zarządu,

• spektakularny sukces w roku poprzednim,

• wysoką jakość produktów i usług,

• dobre relacje z inwestorami,

• ciekawe perspektywy rozwoju.

W skład ponad stuosobowego zespołu specjalistów ankietowanych przez "Puls Biznesu" wchodzą:

• analitycy giełdowi,

• doradcy inwestycyjni i zarządzający.

Eksperci reprezentują domy i biura maklerskie, fundusze emerytalne oraz fundusze inwestycyjne.
    Więcej szczegółów znajdziecie na naszej stronie internetowej.
    News image

07.06.2023 12:46

Dziękujemy za Pani opinię i poświęcony czas, by ją wyrazić. Każda opinia jest dla nas ważna. Zachęcamy do kontaktu z nami poprzez adres mailowy: [email protected], za pośrednictwem, którego może Pani rozwinąć swoją wypowiedź, co pomoże nam poprawiać jakość i warunki pracy w naszej firmie.
    ReviewUserIconJan

20.06.2023 01:35

Witam, Proszę o nie przekierowywanie na Państwa adres e-mail, tylko ewentualnie odpowiadać na pytania na bieżąco. Państwo powinni promować osiagnięcia w udogodnieniach pracowniczych, a nie chwalić się osiagnieciami giełdowymi na stronie poświęconej głównie pracownikom. Proszę o rzetelne przedstawienie sytuacji albo o zamilczenie. Dziękuję za uwagę.

ReviewUserIconKm

17.05.2026 10:07

Nie wypowiem się z perspektywy prawników czy pracowników biura, ale w kontaktach z handlowcami bardzo pomocni i rzetelni. Z perspektywy przedstawiciela handlowego: lepsze zarobki to chyba tylko w branży medycznej, ale tam trzeba mieć wygląd modela, portfolio lekarzy no i brak sumienia. Tutaj realnie pomaga się ludziom i nie trzeba im nic wciskać na siłę. Chcecie o coś zapytać to bez ogródek odpowiem w mailu: [email protected]

ReviewUserIconMichał

15.04.2026 08:51

Dzień dobry, jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Czy na stanowisku telemarketer jest umowa zlecenie/o pracę czy działalność gospodarcza. Czy to projekt sprzedażowy czy infolinia. Pozdrawiam
    #KonsultantTelefoniczny

15.04.2026 08:55

Prosimy o kontakt na adres mailowy: [email protected]
    ReviewUserIconZażenowany

04.03.2026 09:28

Firma mentalnie zatrzymała się w latach 90. Często dochodzi do nieprofesjonalnego traktowania pracowników. Osoby na niższych stanowiskach nie czują się szanowane. Zdarza się, że nawet ludzie z wyższym wykształceniem (np. prawniczym) zarabiają bardzo mało i obawiają się zmiany pracy, ponieważ ich pewność siebie jest systematycznie podkopywana. Dochodzi do sytuacji, w której wykwalifikowany prawnik boi się, że nie poradzi sobie na rynku – to pokazuje skalę problemu. (usunięte przez administratora) Stanowisk kierowniczych jest bardzo dużo, a kompetencje części (usunięte przez administratora) budzą wątpliwości.(usunięte przez administratora) Czy polecam? Zdecydowanie nie. Praca w tej firmie może negatywnie wpływać na poczucie własnej wartości i komfort psychiczny. W środowisku zdarzają się niezdrowe relacje i brak przejrzystych zasad awansu, co dodatkowo pogarsza sytuację.

04.03.2026 10:17

Dziękujemy za pozostawienie opinii. W GK VOTUM dużą wagę przywiązujemy do jasnych zasad współpracy, komunikacji oraz organizacji pracy w zespołach. Funkcjonowanie firmy opiera się na określonych procedurach oraz standardach zarządzania, które są na bieżąco komunikowane pracownikom. Mamy świadomość, że doświadczenia zawodowe mogą być różnie postrzegane, jednak naszym celem jest utrzymywanie środowiska pracy opartego na przejrzystych zasadach i wzajemnym szacunku.

ReviewUserIconZażenowany

04.03.2026 17:58

Zupełnie nie. Nie ma tam ani szacunku ani i przejrzystych zasad. Czy to normalne że prezes jednej ze spółek mówi do pracownika żeby pamiętał że nie jest niezastąpiony? Żeby przełożeni krzyczeli na swoich pracowników i traktowali ich jak śmiecia. Odszedłem na własnych warunkach. Może i dbacie o klientów ale to jak traktujecie pracowników prosi się o pomstę do nieba. Wiem że to się dzieje cały czas choć mnie z wami już nie ma. Więcej klasy i równego traktowania widać w marketach spożywczych niż w spółkach votum. Ile razy byście mi nie odpisali piękny górnolotny tekst , tyle razy Wam odpisze jakim rynsztokiem jesteście.
    ReviewUserIconMałgośka

25.02.2026 10:44

Jestem po odbytej rozmowie rekrutacyjnej. Dobrze wiedziałam czego się spodziewać. Jak czytam te wszystkie negatywne komentarze, to ciężko załapać o co wam chodzi z tym wynagrodzeniem (?) Startując z najniższego szczebla ( konsultant-doradca) Nie ma co liczyć na ogromne wynagrodzenie. Szanująca się firma " nie kupi kota w worku" Chcesz zarobić więcej- pokaż że potrafisz. Za siedzenie w fotelu i dłubanie w nosie nikt Ci nie zapłaci. Zrezygnowałam z pracy na etacie, aby dołączyć i spróbować swoich sił z Votum Wcale nie ujmuje mi fakt, że na początku może być ciężko, a i zarobki marne. Niemniej liczę, że dzięki determinacji, zaangażowaniu, oraz zdrowemu podejściu do samorozwoju uda mi się osiągnąć wymarzony cel! Pozdrawiam i również wam życzę ZDROWEGO podejścia do własnej ścieżki zawodowej. Ludzie zaślepieni monetami, nie osiągają nic :))))
    ReviewUserIconTelemarketer

14.03.2016 13:33

majkel

Przebieg rekrutacji Rekrutacja bardzo dobrze zorganizowana. Było wielu kandydatów ale mimo to wszystko szło sprawie i o ustalonym czasie. Osoby prowadzące rekrutację były bardzo rzeczowe - wiadać było, że mają pojęcie o pracy telemarketera lub kiedyś taką pracę wykonywali. Pytania

#RozmowaKwalifikacyjna#Telemarketer

03.12.2025 12:46

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Cieszymy się, że proces rekrutacji został odebrany jako dobrze zorganizowany i sprawny, mimo większej liczby kandydatów. To dla nas ważne, aby spotkania odbywały się o ustalonym czasie i w uporządkowany sposób. Doceniamy również pozytywną ocenę kompetencji osób prowadzących rozmowę. Staramy się, aby rekrutację prowadzili specjaliści znający realia pracy na danym stanowisku, tak aby kandydaci mogli otrzymać rzetelne informacje oraz poczuć, że ich rozmówcy rozumieją specyfikę pracy. Dziękujemy za udział w procesie i poświęcony czas.

31.03.2016 13:43

mariusz

Przebieg rekrutacji Prosta dwuetapowa rekrutacja - pierwszy był test, później rozmowy z wybranymi kandydatami. Pytania Pytano o trudne sytuacje związane z rozmową z klientem, który jest niezadowolony. Pytaniami próbowano wybadać odporność na stres.

03.12.2025 12:45

Panie Mariuszu, dziękujemy za podzielenie się opinią. Cieszymy się, że proces rekrutacji — obejmujący test oraz rozmowę z wybranymi kandydatami — został odebrany jako jasny i uporządkowany. Pytania dotyczące radzenia sobie w trudnych sytuacjach oraz pracy z wymagającymi klientami pomagają nam lepiej poznać sposób reagowania kandydatów na stres i ich podejście do obsługi klienta. To ważny element oceny predyspozycji na stanowiskach wymagających komunikacji z osobami w trudnych emocjach. Dziękujemy za udział w rekrutacji i poświęcony czas.

11.04.2016 14:31

Piter

Przebieg rekrutacji Test wiedzy merytorycznej z branży odszkodowawczej oraz firmy, rozmowa kwalifikacyjna. Pytania Pytano o moje doświadczenie zawodowe i plany na przyszłość. Sprawdzano moją umiejętność rozmowy, czy potrafię przekazywać treści w sposób zrozumiały i wartościowy dla odbiorcy.

03.12.2025 12:44

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Cieszymy się, że proces rekrutacji — obejmujący test wiedzy merytorycznej oraz rozmowę kwalifikacyjną — został przez Pana jasno opisany i odebrany jako spójny z charakterem stanowiska. Pytania dotyczące doświadczenia zawodowego, planów na przyszłość oraz sposobu komunikacji pozwalają nam lepiej poznać kandydatów i ocenić, czy ich umiejętności oraz oczekiwania są zgodne z wymaganiami zespołu i specyfiką pracy. Dziękujemy za udział w rekrutacji i poświęcony czas.

17.09.2015 12:42

Mario

Przebieg rekrutacji Po wysłaniu swojego podania zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną. Rozmowa przebiegła bardzo miło, racjonalnie. Sprawdzano moją wiedzę odnośnie odszkodowań, ubezpieczeń. Pytania Jedno z pytań, które najbardziej zapamiętałem to: jakie masz plany na przyszłość? Jest to dla mnie zrozumiałe, że sprawdzali czy wiąże przyszłość z pracą w tej właśnie firmie.

03.12.2025 12:43

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Cieszymy się, że rozmowa kwalifikacyjna przebiegła w przyjaznej i rzeczowej atmosferze oraz że pytania dotyczące wiedzy z zakresu odszkodowań i ubezpieczeń zostały odebrane jako adekwatne do zakresu stanowiska. Pytania związane z planami na przyszłość pojawiają się w procesie rekrutacyjnym po to, aby lepiej poznać motywacje kandydatów oraz zrozumieć, czy ich oczekiwania i kierunek rozwoju są spójne z możliwościami oferowanymi przez firmę. Dziękujemy za udział w rekrutacji i poświęcony czas.

28.07.2016 11:01

Karlina

Przebieg rekrutacji Rekrutacja można powiedzieć, że składała się z trzech etapów. Pierwszy: złożenie aplikacji. Drugi: mały test sprawdzający wiedzę i umiejętność analitycznego myślenia. Trzeci: rozmowa kwalifikacyjna. Pytania Dlaczego zdecydowała się Pani na tą praktykę? Jak Pani wyobraża sobie pracę w Naszym zespole? Co chciałaby Pani w życiu osiągnąć? Itp.

03.12.2025 12:42

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Cieszymy się, że proces rekrutacji został przez Panią jasno zauważony jako wieloetapowy i uporządkowany. Poszczególne etapy — od złożenia aplikacji, przez krótki test, aż po rozmowę kwalifikacyjną — mają na celu lepsze poznanie kompetencji kandydatów oraz ich dopasowania do zespołu. Dziękujemy za udział w rekrutacji oraz poświęcony czas.

10.11.2015 14:02

Maryśka

Przebieg rekrutacji Miłe i sympatyczne spotkanie rekrutacyjne. Odbyło się w biurze regionalnym firmy Votum, planowo o umówionej godzinie. Osoba zajmująca się rekrutacją była bardzo dobrze przygotowana, zaprezentowała swoją osobę i oczekiwała tego samego ode mnie. Tak jak to na takich spotkaniach bywa musiałam opowiedzieć co nieco o sobie. Pytania Pytania nie były jakoś dziwnie zaskakujące. Pytano mnie min. o ich firmę, sprawdzali przez to moją wiedzę na ich temat. Wcale się nie dziwie bo to normalne, że powinnam wiedzieć czym firma się zajmuję i gdzie chcę pracować. Na szczęście byłam bardzo dobrze przygotowana.

03.12.2025 11:48

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Cieszymy się, że rozmowa rekrutacyjna przebiegła w przyjaznej atmosferze i odbyła się zgodnie z ustalonym planem. To dla nas ważne, że przygotowanie osoby prowadzącej spotkanie oraz sposób prezentacji firmy zostały przez Panią pozytywnie odebrane. W trakcie rekrutacji zależy nam na tym, aby lepiej poznać kandydatów oraz ich motywację — stąd pytania dotyczące doświadczenia, wiedzy o firmie czy oczekiwań wobec przyszłej pracy. Cieszymy się, że przygotowanie do rozmowy okazało się pomocne. Dziękujemy za udział w procesie i życzymy powodzenia w dalszych działaniach zawodowych.
    ReviewUserIconPracownik biurowy

18.09.2015 11:50

porelia

Przebieg rekrutacji Jestem mile zaskoczony przebiegiem rozmowy. Bardzo sympatyczna Pani z HR zadawała mi pytania dotyczące doświadczenia zawodowego, odbytego stażu, predyspozycji. Rozmowa przebiegała w bardzo fajnej atmosferze. Pytania Najbardziej zaskakujące pytanie to Co bym zrobiła, gdybym dostała w pracy zadanie, które nie zgadza się z moimi zasadami moralnymi?

#RozmowaKwalifikacyjna#PracownikBiurowy

03.12.2025 11:46

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Cieszymy się, że rozmowa rekrutacyjna przebiegła w przyjaznej atmosferze i że kontakt z naszym zespołem HR został odebrany jako sympatyczny i merytoryczny. W procesie rekrutacji staramy się nie tylko poznać doświadczenie i predyspozycje kandydatów, ale także zrozumieć, jak podchodzą do kwestii etycznych i zawodowych — stąd pytania dotyczące wartości czy sposobu reagowania w trudnych sytuacjach. Dziękujemy za udział w rekrutacji oraz poświęcony czas.
    ReviewUserIconDoradca klienta

15.09.2015 10:48

Karola

Przebieg rekrutacji Rozmowa przebiegła bardzo pozytywnie. Odbyła się w jednym z biur siedziby firmy. Kompetentny zespół HR zadawał standardowe pytania rekrutacyjne. Na koniec zostałam poinformowana o tym jak mi poszło i kiedy zostaną ogłoszone wyniki rekrutacji. Pytania Najbardziej zaskakujące pytanie to Jakim zwierzęciem chciałabym być? Wydawałoby się, że to dziwne pytanie, ale pracodawca dzięki niemu chciał poznać moje cechy charakteru oraz szybkość reakcji na niestandardowe sytuacje.

#RozmowaKwalifikacyjna#DoradcaKlienta

03.12.2025 11:45

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Cieszymy się, że rozmowa rekrutacyjna przebiegła dla Pani w pozytywnej atmosferze oraz że kontakt z naszym zespołem HR został odebrany jako profesjonalny i klarowny. Podczas rekrutacji staramy się nie tylko omówić doświadczenie i motywację kandydatów, ale również poznać ich sposób myślenia i reakcję na mniej standardowe sytuacje — stąd pojawiają się także pytania nieszablonowe, które pomagają lepiej zrozumieć styl pracy i predyspozycje. Dziękujemy za udział w procesie oraz za poświęcony czas. Życzymy powodzenia w kolejnych etapach zawodowych.

14.07.2016 15:09

Justyna

Przebieg rekrutacji Bardzo miła atmosfera w trakcie rekrutacji. Rozmowa odbyła się w centrali firmy Votum. Trwała ok 30 minut. Pytania Pytano mnie m.in. czy wiem czym zajmuje się firma, czego oczekuję od praktyk, jak sobie radzę w szkole, jakie są moje zainteresowania, plany na przyszłość.

03.12.2025 11:41

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Cieszymy się, że proces rekrutacji przebiegł w przyjaznej atmosferze i że rozmowa w naszej centrali była dla Pani pozytywnym doświadczeniem. W trakcie spotkań rekrutacyjnych staramy się jak najlepiej poznać kandydatów, ich oczekiwania oraz plany rozwojowe, dlatego poruszane pytania dotyczą zarówno zainteresowań, jak i motywacji do odbycia praktyk. Dziękujemy za udział w rekrutacji i życzymy powodzenia w dalszych krokach edukacyjno-zawodowych.
    ReviewUserIconEwa

22.11.2025 08:30

Sprawnie poprowadona sprawa, zakończona wygraną.Jestesny bardzo zadowoleni z usługi kancelarii Votum
    ReviewUserIconzuzanna

19.11.2025 13:26

Bardzo chciałabym podziękować całemu zespołowi votum a w szczególności Pani Beacie Górskiej oraz Pani Agacie Kocielekiej. Pani Beacie dziękuję za poprowadzenie mojej sprawy, wyjaśnienie wszystkich kwestii, cierpliwość i za pomoc na każdym etapie sprawy. Pani Agacie dziękuje za zapoznanie mnie z kancelarią, za wprowadzenie mnie w cały proces, za przedstawienie wszystkich zasad współpracy, za troskę. Jestem bardzo wdzięczna za wsparcie i zaangażowanie, które dały mi Pani Beata i Pani Agata, dzięki nim byłam pewna, że moja sprawa jest jest w dobrych rękach o nic nie musiałam się martwić z każdym pytaniem, z doradzeniem czegoś mogłam się do nich zgłosić. Dziękuje z całego serca!
    ReviewUserIconzuzia

19.11.2025 13:24

ReviewUserIconxyz

27.09.2025 22:01

Praca w Votum początkowo wydaje się spełnieniem marzeń, a im dalej w las - tym więcej drzew. Środowisko karierowiczów kopiących pod sobą dołki. Jak wejdziesz między wrony, to musisz krakać tak, jak one - inaczej banicja! Towarzystwo wzajemnej adoracji, kochające plotki...
    ReviewUserIconMarcelina

03.09.2025 13:49

Osobiście jestem bardzo zadowolona z działania Votum w mojeich sprawach. Profesjonalne obsługa, dobry kontakt, skuteczne prowadzenie i pozytywne roztrzygnięcie sprawy. Bardzo dziękuję i będę kontynłować współpracę. Polecsm

12.08.2025 18:50

Byłbym zapomniał. Zakładając na chwilę jedynie w założeniach scricte science fiction, że te wygrane frankowe to prawda pojawiłby się inny gigantyczny problem. Wszyscy prezesi banków, wice prezesi banków, członkowie zarządów mieliby momentalnie postawione zarzuty prokuratorskie a potem rzecz jasna wyroki skazujące. Mowa to o wyrządzeniu szkody w wielkich rozmiarach. Wszystkie te osoby bez wyjątku byłyby tymczasowo aresztowane a na dzień dzisiejszy mogłyby się ubiegać o warunkowe przedterminowe zwolnienie. Jakoś w skali kraju nie było ani nie ma ani jednego takiego przypadku. Te wygrane frankowe to wszystko bujda i zmyślenie. Coś jeszcze ?
    ReviewUserIconMarek R.

14.08.2025 07:26

Witam kompletna bzdura jestem żywym przykładem wygranej sprawy frankowej za pośrednictwem GK Votum i szczerze polecam ich usługi.
    ReviewUserIconFRED

14.08.2025 14:51

TEŻ JESTEM ZADOWOLONYM KLIENTEM, TO PO PIERWSZE, VOTUM TO SUPER FIRMA, POMOC, KTÓRĄ OTRZYMAŁEM PRZY MOIM KREDYCIE FRANKOWYM JEST BEZCENNA. PO DRUGIE KTOŚ KTO UKRYWA SIĘ POD NICKIEM A.B I WYPISUJE SWOJE GORZKIE ŻALE JEST CHYBA MOCNO SFRUSTROWANY I MA ZA DUŻO CZASU? ALBO ŻYJE W JAKIEŚ PRÓZNI INFORMACYJNEJ?
    ReviewUserIconTomasz Kamieniecki

08.08.2025 16:20

Polecam z czystym sumieniem i jako współpracownik i jako klient. Wszystko ustawione jak w zegarku, profesjonalizm na każdym etapie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w GK VOTUM?

Kontakt - GK VOTUM S.A.

ul. Wyścigowa 56i 53-012 Wrocław

NIP:5260200951

Branże: Agencje i pośrednictwo nieruchomości

ReviewUserIconMirsza

04.08.2025 15:32

Jeśli ktoś podchodzi z powagą do procedowania sprawy kredytu walutowego, to nie wyobrażam sobie wyboru innej firmy. Podstawowe argumenty za to: kompleksowa, profesjonalna obsługa od umowy, po windykację i zwolnienie hipoteki, a w gwarancji totalnej - po SN i TSUE. I tutaj nikt nie wygra z Votum. Brawo 👏 i gorąco polecam✌️💥
    ReviewUserIconMarcin

28.06.2025 12:07

Grupa Votum zajęła się naszym kredytem frankowym zaciągniętym w 2006 r w banku Millennium, współpraca rozpoczęła się około połowy 2022 roku i od początku byliśmy naprawdę wzorowo prowadzeni przez wszystkie kolejne etapy sprawy. Całość trwała do maja tego roku a więc prawie 3 lata ale sprawa zakończona pełnym sukcesem z unieważnieniem kredytu i zwrotem odsetek! Jesteśmy wolni i szczęśliwi! Dziękujemy i szczerze, z czystym sumieniem polecamy Votum!

30.06.2025 11:12

Dziękujemy serdecznie za podzielenie się swoją opinią oraz za zaufanie okazane Grupie Votum. Cieszymy się, że mogliśmy towarzyszyć Państwu w procesie dochodzenia swoich praw i że zakończył się on korzystnym rozstrzygnięciem. Takie opinie są dla nas ważnym potwierdzeniem, że nasze działania i zaangażowanie przynoszą realne efekty.
    ReviewUserIcon Votum najlepsza kancelaria

18.06.2025 17:55

Dzień dobry decyzja o walkę z bankiem była trudna ale 4 lata temu podpisaliśmy umowę z kancelarią Votum to była najlepsza decyzja , dzięki kancelarii wygraliśmy sprawę o unieważnienie umowy kredytu we frankach , pełen profesjonalizm , doskonały kontakt z Panią Mecenas , doskonały kontakt z biurem obsługi , polecam Votum każdemu kto jeszcze maja wątpliwości i zastanawia się nad wyborem prawników , współpraca z Votum to najlepszy wybór
    ReviewUserIconHania

05.06.2025 10:58

Bardzo dziękuję za pomoc w zakończeniu kredytu frankowego z PKO .Jestem już rozliczona z bankiem sprawa toczyła się około 2 lat .Kredyt miałam spłacać do 2035 roku dzięki Votum jestem wolna od kredytu .Bez Votum sama nie dałabym rady ponieważ Bank był uparty przy swoim
    ReviewUserIconAlina

27.05.2025 14:12

Bardzo profesjonalne prowadzenie sprawy z pozytywnym skutkiem przez Panią Jolantę Werner, polecam firmę i Panią Jolantę
    ReviewUserIconBeatrise

13.05.2025 17:06

Z całego serca polecam firmę Votum.Opiekunowi Krzysztofowi Lewandowskiemu bardzo dziękuję za pomoc w każdej kwestii.Firma Votum zajęła się moim kredytem frankowym i dzięki temu po 17 latach spłacania ,przy czym kredyt na 38 lat .Jest już kredytem zamkniętym i księga wieczysta czysta od zajęcia bankowego.Jeszcze raz bardzo Państwu dziękuję i serdecznie polecam firmę Votum.
    ReviewUserIconAgnieszka Czarnogórska-klient

10.04.2025 11:49

Serdeczne podziękowania dla Pracowników Firmy Votum Pani Beaty Górskiej opiekuna sprawy za profesjonalizm,fachowość,wiedzę,za każdy kontakt telefoniczny, meilowy, za osiągnięty cel, a także podziękowanie dla Kierownika Regionalnego Pana Daniela Ciesielskiego za przedstawienie kompetencji firmy z których wyżej wymienieni Pracownicy wywiązali się w 100% za zaangażowanie w moją sprawę . Firma Votum jest godna polecenia! Z poważaniem Agnieszka Czarnogórska -zadowolona klientka
    ReviewUserIconPolecenie?

27.02.2025 11:58

Witam serdecznie. Korzystał ktoś z usług Firmy Votum w zakresie ściągnięcia odszkodowania za wypadek z czyjejś winy? Polecacie tą firmę? Bo boje się zaufać takim firmą
    ReviewUserIconKorzystałem

30.03.2025 12:48

Hej, warto. Wszystko Ci sprawdzą, a jak się okaże, że nic z tego nie będzie to przynajmniej nie ponosisz kosztów.

16.02.2024 09:25

Proszę nie kłamać z tymi wyrokami. Wszystkie te wyroki opublikowane w internecie są zwyczajnie sfałszowane. Zresztą wiele sędziów ma zaciągnięte kredyty frankowe i nadal je spłaca w dużej wysokości. To wynika z treści ich oświadczeń majątkowych które są jawne. Gdyby tak było to każdy z tych sędziów skierowałby powództwo o ustalenie nieważności umowy. To co tu i gdzie indziej wypisujecie to zwykle (usunięte przez administratora) i naciąganie ludzi.

16.02.2024 09:41

Rozumiemy niedowierzanie, nam też czasem trudno uwierzyć, że wciąż są frankowicze, którzy nadal nie zdecydowali się na wystąpienie z roszczeniami do banku. Tym bardziej, że tylko w styczniu Kancelaria Bochenek, Ciesielski i Wspólnicy wchodząca w skład GK Votum uzyskała łącznie 270 wyroków sądów drugiej instancji w sprawach Frankowiczów. Aż 99 proc. rozstrzygnięć to wygrane Frankowiczów. Sygnatury wybranych wyroków dostępne tutaj: https://bochenekiwspolnicy.pl/wyroki/

21.10.2024 20:53

Naprawdę wyjaśnień wymagają tak proste zagadnienia dotyczące tego, z jakich powodów pewne osoby czy grupy zawodowe nie spiesza do sądu i po unieważnienie umowy? Nie wierzę. Idę stąd bo to nie ma sensu. A. B. rozwalił system.

20.02.2024 20:09

Widzę że kogoś tutaj bardzo boli prawda. Chodzi o tzw kredyty frankowe i rzekome ich unieważnienie. To zwykła bujda i zmyślenie a już w ogóle cyniecnze kłamstwo odnośnie braku konieczności zwrotu na rzecz banku kwoty należności głównej. To jest tak fantastyczne że mityczna kraina Eldorado przy tym wszystkim wygląda jak Korea Północna. Konsultowałem to zagadnienie z sędziami którzy twierdzili że nie ma tu żadnej sankcji nieważności umowy mającej wynikać z treści art.58 kodeksu cywilnego. To jedno z podstawowych praw ekonomii i wolnego rynku że nie wiemy jak będą kształtowały się ceny walut towarów usług i podstawowych dóbr. Nikt tego nie wie i nie będzie wiedział. Jakoś akcje banków trzymają się dobrze ich aktywa również prezesi nie byli ani są aresztowani itp. Gdyby umowy były nieważne wszyscy prezesi dyrektorzy momentalnie znaleźli by się w aresztach za niegospodarność i inne czyny akcje były warte może tyle co rolka papierowego a aktywa banków przypominałaby ośrodek pomocy społecznej. Żaden z sędziów sądów powszechnych którzy w ogromnej liczbie mają pozaciągane kredyty we frankach szwajcarskich nie wystąpił z takim powództwem a byłoby to potwornie łatwe przy takiej pewności. A już na samym końcu deklarowanie blisko 100 % skuteczności to już zupełne kłamstwo przeczące wszelkim zasadom matematyki oraz rachunkowi prawdopodobieństwa. Dlatego też jednoznacznie sugeruję wszystkim pozbycie się akcji Votum SA. I mam nadzieję że mój wpis nie ulegnie usunięciu.

21.02.2024 10:28

Tak jak już pisaliśmy wcześniej, tylko w styczniu Kancelaria Bochenek, Ciesielski i Wspólnicy wchodząca w skład GK Votum uzyskała łącznie 270 wyroków sądów drugiej instancji w sprawach Frankowiczów - więcej informacji tutaj: https://bochenekiwspolnicy.pl/frankowicze-w-styczniu-najczesciej-wygrywali-z-mbankiem/

21.10.2024 20:41

Kolejny probankowiec widzę lub osoba nie mająca fundamentalnego pojęcia w kwestii, w której tak żywo bajdurzy. Jak juz pisałam GK Votum to grupa Kapitałowa posiadająca wlane kancelarie zatem prawnie są zobowiązani do publikacji wynikow w raportach, z uwagi na swoich inwestorów i to nie jest tajemna księga zaklęć. Każdy zrozumie. Druga sprawa - naprawdę nie wiem z jakimi sadziami można skonsultować sprawę, żeby uzyskać info o nieisteniu nieważności umowy. W 2015 to może i tak lecz jest 2024... Orzeczenia i wyroki TSUE też z palca wyssane? Idac dalej wyniki banków czemu mają nie być dobre? Z powodu póki co tych kilkunastu mld, które musiały oddac na rzecz wyroków frankowych? Naprawdę uważasz, że to aż takie kwoty ich dochodów, żeby lec w gruzach jako instytucja? Do oddania maja około 100 mld wiec spokonie. To dopiero początek. I raptem jedna wielu składowych ich zysków. Najbardziej dochodowe banki płacą po około kilkadziesiąt mln podatków mc wiec błagam .... Łatwy rachunek . Idąc dalej raporty banków także są w pełni jawne i wystarczy do nich zajrzeć, żeby wyczytać ile kosztują ich konsekwencje konstruowania wadliwych umów i o ile więcej rok do roku zawiązuje rezerw na temat związane z chf. I jeszcze dalej - sygnatury spraw wraz z opisem i sposobem zasądzenia także są do wglądu dla społeczeństwa, zarówno w bazach sądowych jak i dla zainteresowanych od Votum. Zestawienia są dostępne dla każdego, nie trzeba być wybrańcem. Z łatwością można spr miasta, kwoty, daty, poszczegolne rejony itp więc naprawde A. B.... Rozbawiłaś mnie do łez tymi opowieściami z drzewa sandałowego. A twierdzenie, że rzekomo, któraś z Kancelarii GKV przy sprawach typowo kosumenckich informuje, że kwota otrzymanego kapitału z kh nie jest wymagana do zwrotu to kolejny dobry hit.
    ReviewUserIconKajko i Kokosz

01.08.2024 19:20

Wszystkie rozprawy w polskich sądach łącznie z publikacją wyroków są rejestrowane począwszy od roku 2010. Dlaczego żadna z kancelarii prawniczych które tak przechwalają się wygranymi sprawami nie zamieszcza linków do tych publikacji wyroków? Nigdzie nie widziałem tychże publikacji wyroków w telewizji czy też nie słyszałem ich w radiu. Odpowiedź jest prosta wygrane frankowiczów to jedna wielka bujda i zmyślenie !

21.10.2024 19:37

Po komentarzu sądzę, że albo ktoś z sektora bankowego próbuje mieszać lub robi to na zlecenie albo komentarz napisany przez osobę o zerowym pojęciu w temacie. Po pierwszy wyniki GK Votum są jawne o publikwane cyklicznie w raportach. Dlaczego? Bo jak nazwa wskazuje to Grupa Kapitałowa zatem podlegają pod jawne wyniki dla inwestorów. Po drugie pomyśl i zastanów się chwilę dlaczego w tv lub radio nie jest głośno o ich wygranych... Dodatkowo jest szereg innych publikacji, poza medialna hucpą na którą powołuje się autor tych dewagacji ,w których bez problemu można spr np wyroki sądów dot frankowiczow oraz kanc ich prowadzących. Banki też posiadają swoje raporty, w tym na wciąż rosnące kwoty rezerw na spr kredytowe zatem litości... Myślenie nie boli aż tak bardzo.

21.10.2024 19:44

A co do kwesti sygnatur i wygranych KGV w poszczególnych sądach i miastach to także wszystko jest dostępne do wglądu zainteresowanych.
    ReviewUserIconObserwator terenowy

01.10.2024 14:47

Sprawy frankowe to jedno,ale dlaczego cierpią na tym sprawy odszkodowawcze.???Ugoda goni ugodę i to nazywają SUKCESEM.!!!

02.10.2024 12:19

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Rozumiemy, że może się pojawiać poczucie, iż sprawy frankowe zdominowały dyskusję na temat innych kwestii prawnych, w tym spraw odszkodowawczych. Chcielibyśmy jednak zapewnić, że dedykowane podmioty wchodzące w skład GK Votum realizują swoje zadania, zarówno dotyczące spraw frankowych, jak i odszkodowawczych, z pełnym zaangażowaniem i profesjonalizmem. Każda sprawa jest poddawana skrupulatnej analizie, a wybrana strategia działania ma na celu zabezpieczenie interesów Klienta i jest dostosowana do jego indywidualnej sytuacji. Zapewniamy, że wszyscy nasi Klienci, zarówno frankowicze, jak i osoby ubiegające się o odszkodowania, mogą liczyć na pełne wsparcie.
    ReviewUserIconElżbieta Żwirkowska-Obrok

13.08.2024 14:49

15 lat pracy w grupie kapitałowej Votum to kawałek historii ???? moja praca to jak "bajka" od pucybuta do "milionera" Ogromne podziękowanie dla Prezesa który dał mi taką możliwość rozwoju. Zawsze mogło być lepiej, ale przez ten czas dużo się nauczyłam. Poznałam wielu Kierowników, Dyrektorów, Prezesów i ich podejście do biznesu i ludzi. Najbardziej w tej pracy polubiłam mecenasa Bochenka. Byłam pod wrażeniem, że ma taką klasę. To jest taka wartość , że tylko pogratulować. A mnie zaimponować nie jest łatwo ???? Podziękowania również dla obsługi prawnej super ekipa. Moim pracownikom serdecznie dziękuję. Koleżance z HR-u. Moja duma zawodowa to zastępca kierownika ???? I numer jeden to Pani z IT z którą można zmieniać świat korespondencji ????. Buziaki dla dziewczyn z sekretariatu i pana z archiwum. Pamiętajcie, że nieważne gdzie się pracuje warto zawsze być sobą. I nie sztuką jest patrzeć tylko na siebie i kopiować cudze pomysły. Sztuką jest stworzyć coś własnego i być z siebie dumnym. I czasami trzeba powiedzieć Koniec. Pozdrawiam
    ReviewUserIconanonim

05.03.2024 13:49

Dzień dobry, czy oferta pracy dla pracownika korporacyjnego jest nadal aktualna. Zastanawiam się nad aplikowaniem, ogłoszenie wygląda obiecująco, ale brak mi np. widełek, czy wzmianki o jakichkolwiek dodatkach płacowych. Podpowiecie mi czy można tu w ogóle liczyć na premię, i czy podstawowe wynagrodzenie jest konkurencyjne?
    ReviewUserIconAdam

26.03.2024 09:46

No ja powiem, że jak na firmę o takim zasięgu, z tak ugruntowaną pozycją na rynku to nie mogło być inaczej z wynagrodzeniem. Z takim wynagrodzeniem w każdym banku dostałem kredyt na mieszkanie w centrum. Tak można żyć.
    ReviewUserIconEdward

29.03.2024 20:24

Ja też polecam. Stabilne zatrudnienie i średnia krajowa. Świetne miejsce dla bardzo ambitnych. Kawa z najlepszego ekspresu niż te za 3 dychy w kawiarniach. Dużo wsparcia pracodawcy, szybki i nowy sprzęt + wynagrodzenie na czas. Wchodzi szybciej niż golem po pierwszej kawie. To moje subiektywne odczucia, czuje dobrze człowiek.
    ReviewUserIconDawid

26.03.2024 09:08

Rozmawiałem ze znajomymi, którzy pracują jako prawnicy. Wszyscy sobie chwalą tego pracodawcę za wysoką kulturę pracy, a przede wszystkim za wysokie wynagrodzenia. Zastanawiam się nad aplikowaniem. Z tego co słyszałem wynagrodzenie zupełnie odpowiada ilości obowiązków. Tak poważne czynności jak sporządzanie pozwów w dużych ilościach to pensja powyżej średniej krajowej! Koledzy chwalili się, że dzięki pracy w kancelarii stać ich na egzotyczne wakacje kilka razy do roku! Właśnie skończyłem staż w jednej z kancelarii i chciałbym zacząć godnie zarabiać. To, że wynagrodzenie jest konkurencyjne to oczywiste w przypadku tej kancelarii. Czy pracodawca może się tu pochwalić widełkami na stanowisku prawnika? Z pewnością nie ma co narzekać i za tak odpowiedzialną pracę oczekiwać okolic średniej krajowej, prawda?
    ReviewUserIconMadziarka

26.03.2024 20:14

Ja jestem spełniona. Piękne biuro, bardzo dogodna lokalizacja, spełniam się zawodowo. O pieniądzach nie rozmawiam, ale jestem zadowolona. Jeżdżę na wczasy kilka razy w roku i jeszcze zostaje mi dużo na życie. Mam niepowtarzalną szansę na rozwój zawodowy. Pisanie pozwów bardzo pomaga mi ćwiczyć wiele umiejętności prawniczych.
    ReviewUserIconanonim

26.02.2024 10:46

26.02.2024 13:49

Prosimy o kontakt z Kancelarią Łebek, Madej i Wspólnicy, bezpośrednio z mecenas Agnieszką Madej e-mail: [email protected]
    ReviewUserIconLucas

13.02.2024 18:23

Polecam serdecznie Votum kancelaria adwokacka właśnie wygraliśmy sprawę frankowa.zetelna i fachowa obsługa klienta na każdym etapie sprawy

22.02.2024 23:11

Tak jak wspominałem rzetelna piszemy przez rz. W żadnej kancelarii adwokackiej nie pracujesz. Zobacz sobie zresztą na ewidentną sprzeczność. Ostatnio mieliście wygrać tylko jedną sprawę a ktoś z ramienia Votum SA pisze o hurtowej wygranej 270 sztuk. To po prostu nieprawdopodobne z matematycznego punktu widzenia. To zwykła kompletna bujda i prymitywne kłamstwo.

26.02.2024 10:35

Jak już pisaliśmy kilkakrotnie - frankowicze wygrywają w sądach, szczegółowe informacje dotyczące stycznia dostępne tu: https://bochenekiwspolnicy.pl/frankowicze-w-styczniu-najczesciej-wygrywali-z-mbankiem/
    ReviewUserIconLucek

21.02.2024 10:34

Na stronie kancelarii jest informacja że szukają prawnik z uprawnieniami radcy prawnego-adwokata. Widziałem ze może też być rozpoczęta aplikacja radcowska albo adwokacka. Po zakończeniu aplikwacji stawka jest wyższa? Zależy od ilości prowadzonych spraw czy bardziej jest to rozliczne godzinowo? Ktoś z pracowników podpowie?
    ReviewUserIconKandydat

23.02.2024 12:04

Podbijam pytanie - czy ktoś moglby odpowiedziec? Jak atmosfera w firmie?

15.02.2024 22:10

Nikt jeszcze nie wygrał sprawy dotyczącej umowy kredytu frankowego. To wszystko to tylko bujdy kłamstwa i zmyślenia. Tego się nie da wygrać.

16.02.2024 07:57

Dane liczbowe zebrane przez podmioty wchodzące w skład Grupy Kapitałowej Votum jasno wskazują, że frankowicze nadal wygrywają w sądach. W IV kwartale 2023 roku zapadło ponad 1000 prawomocnych wyroków, a w 99% spraw sąd stanął po stronie frankowiczów. Zaledwie 8 wyroków było korzystnych dla banków. Więcej informacji: https://votum-sa.pl/aktualnosci/wyroki-chf-wzrost-o-50-w-iv-kwartale-2023-r/
    ReviewUserIconSabina

17.01.2024 22:30

Szukają Asystenta Radcy Prawnego, co myślicie o stanowisku? Może ktoś po krotce napisać jakieś plusy oraz minusy zatrudnienia? Bardzo ciekawi mnie jak praca asystenta wygląda w firmie i czy faktycznie jest szansa na rozwój, tak jak zapewniają. No i na godziwe zarobki, adekwatne do obowiązków ;) Nie wspomnieli w ofercie o typie umowy. Oferują uop czy zlecenie? Co z nadgodzinami? Jest ich wiele? Studiuję na V roku i niestety byłby to dla mnie problem
    ReviewUserIconA

18.01.2024 09:35

Wszyscy znani mi asystenci pracują na umowie o pracę. Nadgodzin nie ma i to jest bardzo pilnowane przez kierownika żeby komputer nie był logowany w nadgodzinach. Przez 3 miesiące chodzi się do pracy a potem najczęściej 3 dni w domu 2 w biurze, chyba że ktoś nie chce w domu pracować. Praca jest rozwijająca ponieważ jest wszystko pozwy, zażalenia, apelacje, odpowiedzi na pozew, potrącenia i przeciwnicy są dobrymi prawnikami więc przechodzi się przez wszystkie instytucje prawa cywilnego. Odkąd pracuje wszyscy asystenci zdali na aplikacje a cywilnego praktycznie nie trzeba się uczyć. Warunki formalne pozwu itp wchodzą w krew. Zależy też z kim się pracuje bo to wielka firma, można trafic na bardzo dobrego prawnika, średniego i słabego . Ale to kwestia szczęścia. Są premie co miesiąc. Wynagrodzenie nie jest bardzo duże na początku. Żeby zarabiać dobrze trzeba mieć aplikację. Jak się jest dobrym to już w czasie aplikacji można samodzielnie objąć referat i wtedy ma się dobrą stawkę.
    ReviewUserIconA

14.02.2024 09:04

Zależy czy już się jest aplikantem czy studentem. Student chyba około minimalnego ale nie chce wprowadzać nikogo w błąd. Premie zależą od ilości pozwów i innych czynności jakie są premiowane. Co mc jest regulamin premii , stawki są zmienne. Realnie co miesiąc 200-500-800 zł zależy ile jest tych konkretnych czynności premiowanych w miesiącu. Na początku roku w lutym są płatne nadgodziny, można się logować dłużej i są wypłacane. Ogólnie dla studenta nie jest to jakieś super wynagrodzenie ale można się uczyć bo nie jest wymagane żadne doświadczenie. Sprzętu do domu nie dostaje się. Ale kiedyś 2 asystentów miało laptop na stałe, nie wiem od czego to zależy czy od lokalizacjiczy starań? Ciężko powiedzieć bo mnie to nie interesowało a nie chce wprowadzać nikogo w blad

Zostaw merytoryczną opinię o GK VOTUM S.A.

Nie przegap nowości o GK VOTUM S.A.!