Zakład Metalowy "Gorzelak" SC

Starachowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 65 ocen.

Zakład Metalowy "Gorzelak" SC
3 65 6 1

Opinie o Zakład Metalowy "Gorzelak" SC

bojka

Ile tam zarobi spawacz? Bo pojawiły się ogłoszenia na to stanowisko...i jak z atmosferą, warunkami pracy?

Berg
@bojka 27.02.2018 19:48

3000 netto powinien mieć

anonymous
@bojka 27.02.2018 19:48

Garaż, zimno, zero wyciągów, na czas wizyt spawalni w firmie oficjalnie nie ma. Rotacja straszna.

bojka
@anonymous 28.02.2018 19:59

O! Dzięki za tą opinię...już miałem składać papiery..

Ja
@anonymous 28.02.2018 19:59

Chyba trochę przesadziłeś. Z tego co widzę to jest 2 spawaczy praktycznie od zawsze i teraz szukają do skompletowania 3 osoby ze względu na nowe kontrakty

master
@Ja 03.03.2018 10:35

Dostałem propozycję 4300 brutto, czy to dobre pieniądze jak na starachowice?

młody
@anonymous 28.02.2018 19:59

no to sie kolego doczekałeś bo jak widziałem nową spawalnie to muszę powiedzieć jestem pod wrażeniem. inny świat. słyszałem że do końca roku mają uruchomić śrutownicę automatyczna i roboty do spawania

Kapitan Żbik

Elloszka, ludziska jak tam się pracuje na MAGAZYNIE, bo mam zapro na rozmowę????? Czego ciągle są ogłoszenia? Duża rotacja? Słaba atmosfera ? Ciężka robota?

anonymous
@Kapitan Żbik 20.09.2018 12:05

Szczerze polecam. Do tej pory magazyn słabo był zorganizowany. Przyszli nowo kierownicy i w końcu praca wygląda normalnie. Problem to tez brygadzista co non stop choruje jeden z drugim.

Kokainowy Baron
@anonymous 25.09.2018 06:20

Koleżko nowy kierownik to bladego pojęcia nie ma o organizacji pracy i mu sukcesów nie wróżę. Poprzedni kierownik magazynu był okej - tylko za bardzo dawał po sobie jeździć wiadomo komu i chłopisko nie wytrzymało i sobie znalazł inną robotę (aż dziw iż tyle lat wytrzymał). Co do brygadzistów - brak słów, jeden lepszy od drugiego no i faktycznie chorowici są. Generalnie robota jak robota, ja pracuję trochę i może być, ale przyszłości nie wiążę, porobię do wiosny i spadam.

anonymous
@Kapitan Żbik 20.09.2018 12:05

robota spoko. trochę niepoukładana. ciężko nie jest

anonymous
@Kapitan Żbik 20.09.2018 12:05

robota spoko. Nowy kierownik widać ze się jeszcze mota. Brygadzista bez komentarza

anonymous
@anonymous 28.09.2018 10:44

Nowy kierownik to szybko z pokładu zejdzie, jak zobaczy dokładnie co tu jest grane.

anonymous
@anonymous 28.09.2018 16:29

pracujesz tu wogóle? Jakoś chlopisko jest i caly czas sa wprowadzane zmiany na magazynie

anonymous
@anonymous 04.10.2018 08:42

Z pewnością "na lepsze". Takiego bałaganu to dawno tu nie było.

anonymous
@anonymous 04.10.2018 11:10

zalezy z jakiej perspektywy patrzysz... patrząc z boku w końcu widać że zaczyna to pracować

anonymous
@anonymous 04.10.2018 15:18

Dobry dowcip.

anonymous
@anonymous 04.10.2018 21:27

Dowcip to bedzie jak w koncu wymienią tych opowiadaczy -nierobów i non stop chorych kolesi

anonymous
@anonymous 05.10.2018 09:34

Choroba nie wybiera ;-)

anonymous
@anonymous 04.10.2018 21:27

Pracuje krótko. Ale widzę co się dzieje. Atmosfera jest podgrzewaną przez starych pracowników dla których jest lepiej jak się nikt nowy nie pojawi i nie wyszkoli. Wg mnie firma jest spoko tylko trzeba (usunięte przez administratora) starych pracowników którzy tylko narzekają i nie chce nic zmienić żeby było im wygodnie. Nawet wiedzę przekazać to ciężko im idzie, chociaż podobno już teraz kasę za to dostają. Taka prawda. Ale całe szczęście że się wszystko zmienia

Kwiat
@anonymous 05.10.2018 18:48

Pogonić ich.

Jeżyk

Cześc jak sytuacja w tej firmie czy polecacie iść tam do pracy ?

Gość
@Jeżyk 12.10.2018 15:10

Słaba atmosfera i duża rotacja. Plus to kasa terminie. Nie licz na 13ke czy inne bonusy.

luki
@Jeżyk 12.10.2018 15:10

ja polecam. atmosfera wg mnie jest spoko. 13-tek faktycznie nie ma

Kwiat
@luki 12.10.2018 17:29

Nie ma też socjalu, brak wczasów pod gruszą.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

jedyny plus to pensja na czas zarobki wszendzie jak w estece

anonymous

jestem tu 9 miesiecy i atmosfera jest ok, dużo lepiej sie pracuje niz w mojej poprzedniej robocie zarobki wydaje mi sie ze wyzsze niz srednio w starachowicaxh

anonymous
@anonymous 25.09.2018 21:08

Taaa, ciekawe gdzie , bo nie na produkcji.

T-raper z nad Sanu
@anonymous 25.09.2018 21:08

Szczególnie dobra jest na magazynie hahaha

Stach

Coś dzieje się ciekawego w firmie? Jaką macie atmosferę?

anonymous
@Stach 24.07.2018 21:44

wg mnie jest całkiem nieźle, ludzie raczej zadowoleni

Drewniany Harry
@Stach 24.07.2018 21:44

Na magazynie dobrze odkąd nie ma pana Smitha wałęsającego się po hali i nic nie robiącego.

anonymous
@Drewniany Harry 30.08.2018 18:13

wrócił dziadyga

Odpustowy Wiesio

Szuracz z magazynu kandyduje na radnego miasta hahahah

Daria

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

Wiktor

Dobry pracownik będzie zadowolony z pracy w firmie!!!

as
@Wiktor 12.07.2018 19:05

W firmie nie ma zadnego wiktora, klamiesz piczo

anonymous
@Wiktor 12.07.2018 19:05

Zgadzam się z Tobą. coraz więcej jest osób zadowolonych z pracy tutaj.Jak patrze ci co są niezadowoleni to raczej oper...lacze.

anonymous
@anonymous 24.07.2018 12:54

Ostatnio nawet widać że pracownicy co kiedyś odchodzili przynoszą podania

1915
@anonymous 25.07.2018 12:59

hahahahahah ciekawe kto taki hahahahah

anonymous
@Wiktor 12.07.2018 19:05

Szczególnie są zadowoleni za to jak mają płacone za soboty :-)

Zuzanna

@anonymous, nie mam tego w planach, ale może inne osoby są zainteresowane pracą w Zakład Metalowy "Gorzelak" i takie opinie oraz informacje, pochodzące od osób pracujących w firmie, są dla nich bardzo ważne. Czy ktoś z Was także zechciałby wypowiedzieć się na temat pracy w Zakład Metalowy "Gorzelak"?

anonymous
@Zuzanna 25.06.2018 15:27

To zmień plany i się zatrudnij, wtedy przekażesz rzetelne informacje zainteresowanym.

anonymous
@Zuzanna 25.06.2018 15:27

Jedno jest pewne, widać że firma się rozwija i dzieje się coraz lepiej.

Zuzanna

@anonymous, nie rozumiem Twojej odpowiedzi do mojego komentarza. Co w nim było takiego śmiesznego? Co jeszcze możecie powiedzieć o pracy w Zakład Metalowy "Gorzelak"? Jakie widzicie plusy i minusy tego pracodawcy? Polecilibyście aplikować do pracy w tej firmie osobom młodym, bez większego doświadczenia zawodowego?

anonymous
@Zuzanna 19.06.2018 13:48

zatrudnij się to się dowiesz

Zuzanna

@anonymous, dziękuję za odpowiedź. Czy orientujesz się może jakie są warunki zatrudnienia na okresie próbnym? @Szrek, Twoje informacje nieco rozmijają się z tymi przedstawianymi przez inne osoby, skąd je masz? Też pracujesz w Zakład Metalowy "Gorzelak"? Polecasz aplikować do pracy w tym miejscu?

anonymous
@Zuzanna 06.06.2018 15:26

niema okresu prubnego

anonymous
@anonymous 07.06.2018 16:46

Jest okres próbny. 3 miesiące. Widzę że po okresie próbnym zostaje 99% ludzi

anonymous
@anonymous 14.06.2018 17:24

okres próbny po cichu

anonymous
@anonymous 14.06.2018 23:57

Ja byłem na okresie próbnym 3 miesiące. Normalna umowa o pracę - 3 miesiące. Teraz dostałem umowę na rok

anonymous
@anonymous 15.06.2018 20:27

ja miesiąc bez umowy robiłem , potem dostałem na rok też

anonymous
@anonymous 16.06.2018 11:19

ja chciałem bez umowy i szef powiedział że nie ma takiej możliwości

Zuzanna

@anonymous, czyli wygląda to tak, że od razu dostaje się umowę na stałe? @ŁukaszTomaszewski, widzę, że jesteś zainteresowany pracą w Zakład Metalowy "Gorzelak". Wysyłałeś już swoje CV do firmy? A może bierzesz już udział w procesie rekrutacyjnym?

anonymous
@Zuzanna 12.06.2018 21:00

buahahahhaah

ŁukaszTomaszewski

jak krztaltuja sie zarobki dla operatorow prasy krawedziowej?

anonymous
@ŁukaszTomaszewski 08.06.2018 13:33

Wszystko zleży od tego czy jesteś świeży czy masz doświadczenie. jak się rozmawia to rozrzut jest bardzo duży, co ci szef zaoferuje

Zuzanna

@anonymous, każdy pracownik może mieć inne zdanie na temat pracy w Zakład Metalowy "Gorzelak". Co w tym złego, że dopytuję? Odpowie mi oczywiście ten, kto będzie miał na to ochotę. Widziałam, że firma prowadzi kilka ciekawych rekrutacji - https://www.zakladmetalowy.com.pl/pl_praca.html . Polecacie aplikować na któreś ze stanowisk?

anonymous
@Zuzanna 30.05.2018 16:15

Zadna z tych odert nie jest aktualna, wisza one od kilku lat

anonymous
@anonymous 03.06.2018 08:52

Nie masz racji. Ostatnio widziałem wydrukowane ogłoszenie na stołówce i większość stanowisk była wymieniona.

anonymous
@anonymous 03.06.2018 22:39

wg tego co słychać to aktualne. Spokojnie mogę polecić

Szrek
@anonymous 04.06.2018 11:26

Zadne nie jest aktualne nie piszcie głupot

anonymous
@Szrek 04.06.2018 20:44

chyba masz złe informacje, zobacz jakie są ogłoszenia tu: https://www.olx.pl/praca/q-gorzelak/?search%5Bdescription%5D=1

Zuzanna

@Greg, a Ty pracujesz w Zakład Metalowy "Gorzelak"? Jak aktualnie przedstawia się sytuacja w tej firmie? Co możecie powiedzieć o pracy w tym miejscu i warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu?

anonymous
@Zuzanna 24.05.2018 21:33

Przecież widzisz opinie, to po co pytasz?

anonymous

są w tej firmie jakieś bonusy jak 13-ka, wczasy pod gruszą?

Pedros
@anonymous 15.05.2018 14:02

Nie

anonymous
@Pedros 17.05.2018 19:33

Możesz mieć bonus w postaci odśnieżania placu zimą, cięcia drzewa w lato, noszenia mebli, materiałów budowlanych szefostwu w domu. Cięcia choinki na święta, innych robót gospodarczych dla szefów.

Greg
@anonymous 18.05.2018 12:49

chyba już nie pracujesz długo nie pracujesz w tej firmie...

Zuzanna

@anonymous, pytasz, bo jesteś zainteresowany pracą w Zakład Metalowy "Gorzelak" SC? Jakie stanowisko Cię interesuje? @Pedros, rozumiem, że pracujesz w tym miejscu. Co możesz powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? @Kamil, @Jacek, widzę, że też jesteście pracownikami Zakład Metalowy "Gorzelak" SC. Czy możecie napisać, jakie widzicie plusy i minusy pracy w tym miejscu?

Michał

Proszę o informacje jak tam jest z wypłatami? Byłem na rozmowie w tej firmie i jako pomocnik zaoferowali mi więcej niż mam obecnie na magazynie w PKC. Czy to co oferują przy rozmowie potem sprawdza się w wypłatach?

lol
@Michał 31.03.2018 08:12

nie słyszałem żeby ktoś się skarżył na to ze ma wypłatę inna niz była ustalona. Ja zawsze mam tyle co powinno być i na czas. Ogólnie widzę że w firmie zmienia się na lepsze - co do stawek i atmosfery. Cały czas podobno rosną kontrakty i zatrudniają kolejnych ludzi

glutosław
@Michał 31.03.2018 08:12

Jesli chcesz byc traktowany bardzo zle to przechodz tutaj z PKC.

Lol
@glutosław 01.04.2018 11:33

Pracuje tutaj dłuższy czas i widzę co się dzieje. Ciekaw jestem co ty tu robisz? Skoro jesteś taki niezdodowolony i źle traktowany to czemu się nie zwolnisz zamiast wylewać żale po kątach? Pracujesz tu wogole? Jest coraz lepiej. Z tego co się slyszy to ostatnio rosną też pensje.

anonymous
@Lol 01.04.2018 14:58

Wystarczajaco dlugo tam pracowalem, za dlugo :-)

Piotrek
@anonymous 02.04.2018 09:44

Jestem tu od 4 miesięcy i jest całkiem spoko. Też wcześniej pracowałem w PKC. Tu jest całkiem inny klimat i normalne pieniądze. Jak się rozmawia ze ludźmi co to dłużej pracują to faktycznie każdy mówi że się firma rozwija i zmienia się na lepsze. Jedyne co to pracy nie ubywa.

anonymous
@Piotrek 29.04.2018 08:59

Przyznaj sie za co cie zwolinili z pkc hahhah

Piotrek
@anonymous 06.05.2018 21:00

z PKC sam odszedłem i to była słuszna decyzja. Z pracy tutaj jestem zadowolony.

Piotr
@Michał 31.03.2018 08:12

Ja też się nad tym zastanawiałem przed przejściem. Teraz widzę ze to co masz uzgodnione dostajesz na wypłacie.

Nowy

Jak płacą za nadgodziny?

Jacek
@Nowy 08.05.2018 21:15

+ 50% za każdą nadgodzinę z wypłatą w danym miesiącu. Nie ma żadnego odrabiania, odbierania, zeszytu czy banku godzin.

Nowy
@Jacek 09.05.2018 08:20

A jak powinni zapłacić setki, jak zostaje np. po II zmianie to też płacą 50%?? A co z sobotami?

Kamil
@Nowy 10.05.2018 20:27

Nie spodziewaj się w tym temacie za wiele. Płacą za każdą nadgodzine i sobotę + 50%

Nowy
@Kamil 11.05.2018 15:26

Czyli nie tak jak powinni :/

Cezary

Podpowiedzcie czy firma rekrutuje aktualnie? Jakieś wskazówki?

Kamil
@Cezary 24.04.2018 10:17

Cały czas są przyjęcia. Widziałem ostatnio wewnętrzne ogłoszenie dla operatorów maszyn, na magazyn, do logistyki, jakości i technologii. Podobno szukają też kierowników działów. Z tego co widać to jest bardzo dużo nowych kontraktów i dlatego będą jeszcze potrzebować ludzi

Marcello

Firma się rozwija, jest lepiej niż było jeszcze jakiś czas temu. Pomału, ale jednak zmierza ku lepszemu. Z szefem idzie się dogadać. Minusem jest iż zimą jest trochę chłodno po wymianie laserów, wcześniej było aż za ciepło. Gdyby wprowadzili jakieś bonusy typu premia roczna czy wczasy pod grusza było by okej. Atmosfera jest całkiem, całkiem a to też jest ważne.

Jacek
@Marcello 03.04.2018 12:07

Zgadzam się z Tobą, jest coraz lepiej.

sss
@Marcello 03.04.2018 12:07

taaa z pewnością, bujda na resorach

Lol
@sss 11.04.2018 15:41

Ja od znajomego co tam pracuje słyszałem że firma cały czas się rozrasta, podwyższają pensje i ogólnie jest coraz lepiej. Chyba to jednak nie jest do końca bujda.

anonymous
@Lol 11.04.2018 22:16

a mowil ci jak mu placa za sobote :-)???

Kamil
@anonymous 18.04.2018 12:41

Ja za 8h w sobotę mam 160 zł. szału nie ma, ale przynajmniej widzę pieniądze i nie ma banku godzin do odbioru.

anonymous
@Kamil 18.04.2018 20:00

Na konto pewnie masz te 160 zł hahahahhahaah

Red
@anonymous 18.04.2018 22:58

Konto czy nie, ważne że hajs się zgadza

anonymous
@Red 21.04.2018 11:58

Głupi jesteś i tyle

Yellow
@anonymous 25.04.2018 16:49

Podpisz się cwaniaczku z nazwiska to powiem Ci osobiście kto jest głupi.

Red Fred
@Yellow 25.04.2018 22:10

Czemu Ty tego nie zrobiłeś "cfaniaczku"?

Red
@Red Fred 26.04.2018 20:48

puki ludzi nie obrażam nie czuje potrzeby podpisywania się z nazwiska. A kolega anonymous po prostu nie ma odwagi sie przyznać kim jest i zgrywa wielkiego mądralę zza monitora.

Daddy

Robiłem tan parę dni na magazynie, jest okej poza tym typem czerwonym policzkiem co rowerem jeździ, glut mu z nosa wisi fuj, kapuś podobno

kiki

co sie dzieje z przelewami za luty,? w innych firmach juz jest a tu nie ma!!!

robol
@kiki 09.03.2018 12:54

ale jestes glupi... przeciez przelewy przychodza 10 go

Kubica
@kiki 09.03.2018 12:54

koperta byla ???

ss
@Kubica 16.03.2018 11:37

Oj widzę że się ktoś tu się podszywa pod kogoś innego. czy to przypadkiem nie ten łysy co został zwolniony za to że miał lepkie ręce?

anonymous
@ss 18.03.2018 18:04

on nie miał takich rąk, on po prostu miał małą wypłatę i dużą presję w pracy tak na wsi gadają

ss
@anonymous 20.03.2018 11:00

On miał presję, ale z powodu, że ktoś patrzy jak kradnie

Lol
@ss 23.03.2018 15:19

Ja dostałem normalnie jak zawsze 10go

tomek
@kiki 09.03.2018 12:54

ja tez zawsze na 10 mam

Zuzanna

@robol czyli nie ma problemu z terminowością wypłat w firmie Zakład Metalowy "Gorzelak" SC? Wszyscy dostają wypłatę 10 dnia miesiąca? Jest możliwe, że ktoś nie dostał?

loki
@Zuzanna 22.03.2018 14:00

Co do terminowości wypłat nie można się przyczepić, pieniądze są zawsze na czas. kolega kiki po prostu nie zrozumiał, że 10 jest po 9 a nie przed.

TIXI

ILE PŁACĄ NA STANOWISKU KIEROWNIKA LOGISTYKI I MAGAZYNU BO JEST OFERTA

Wacek
@TIXI 22.02.2018 15:49

Kierownik to tak kolo 7tys

anonymous
@Wacek 25.02.2018 14:03

Chyba za dwa miesiące hahahhaha

john
@TIXI 22.02.2018 15:49

Słyszałem że nadal szukają ale na kierownika logistyki. Kierownik magazynu jest ten sam od lat i to się chyba nie zmieni

Zuzanna

@TIXI skoro jest oferta i dostałeś już odpowiedź o zarobkach na tym stanowisku w firmie Zakład Metalowy "Gorzelak" SC to zdecydowałeś się zaaplikować? Daj znać jak zostaniesz zaproszony na rekrutację.

Zuzanna

@Kimla a na jakim stanowisku był? Bo na stronie Zakładu Metalowego "Gorzelak" SC jest sporo ogłoszeń o pracę https://www.zakladmetalowy.com.pl/pl_praca.html Czy któreś może dotyczyć tego stanowiska, na które był zatrudniony ten pracownik?

Xxx
@Zuzanna 22.02.2018 12:41

Nie Twój interes

Przyjezdny

W firmie jest słaba atmosfera - szczególnie na laserach i na magazynie, ogromna rotacja , zapewne wpływ na nią ma złe zarządzanie pracownikami oraz przedmiotowe traktowanie ich. Pracuję tu 4 lata i na dniach zmieniam pracę. Mam dość.

Lol
@Przyjezdny 07.01.2018 10:23

Zwolniłeś się? jakoś te same twarze widzę na magazynie i na laserach

cake
@Przyjezdny 07.01.2018 10:23

slaba, tam ludzie malo gadaja ze soba, slyszalem ze koles przyjal sie i uciekl doslownie(wyparowal)

Zuzanna

@olz czego wynika, że tak wygląda atmosfera w firmie? Co na nią wpływa?

cake
@Zuzanna 05.05.2017 12:27

z mentalnosci ludzi, zascianku

anonim

(usunięte przez administratora)

Łysy

NORMALNE UMOWY _ WSZYSTKO NA PAPIERZE

Zostaw opinię o Zakład Metalowy "Gorzelak" SC - Starachowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Metalowy "Gorzelak" SC