4.1/5

• Radunica
  • Jankowo Gdańskie
  • Bogatka

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Manbroker Sp.zo.o.

Opinie o Manbroker Sp.zo.o. Gdańsk

Nie przegap nowości o Manbroker Sp.zo.o.!

Basia

13.05.2022 15:19

Jako pracodawca zapewnił mi ciekawą pracę (administracja Olsztyn), płaca zawsze na czas a to się liczy, kontakt zawsze bardzo dobry. Co do płacy, nie jest to najniższa krajowa ( tak jak w innych urzędach) na umowie o pracę, a na zleceniu też więcej niż proponuje rynek Olsztyna. Polecam.
    Agnieszka

30.09.2021 13:21

Niestety to (usunięte przez administratora) Opóźnienia w płatności 2 miesiące. Człowiek pracuje za darmo i musi prosić się o swoje pieniądze. Obsługa telefoniczna tragiczna, spychologia i niewiedza. Po wypowiedzeniu przez pracownika umowy potrącają sobie samowolnie karę umowną w wysokości 5000 Zł. Człowiek dowiaduje się o tym po dwóch miesiącach, jak z wielką łaską wypłacają mu pomniejszone zaległe wynagrodzenie. To nadaje się do kontroli skarbówki i inspekcji pracy....a w 100% do sądu! Odradzam wszystkim.
    nick

11.10.2021 11:13

Przecież zlecanie takich usług takim firmom udzielane jest w trybie zamówień publicznych. Proszę korzystać z tego i zgłaszać taki przypadki do GDDKiA. Zwłaszcza, jak jesteś podwykonawcą i masz umowę.
    Obiektywny

11.10.2021 12:40

A co GDDKIA ma z tym wspólnego ??? przecież to nie chodzi o zlecenie na rzecz GDDKIA
    liczniki

19.07.2021 11:47

... a w mieście Łodzi ta "fajna" firma ma już kilka spraw w sądzie o zapłatę za liczniki gazowe !
    sebiatunska

17.06.2021 18:32

Fatalnie płacą: praca biurowa w gddkia, robisz to co stali pracownicy non- sto prz kompie rejestrujesz, skanujesz itd.Nam dyrekcja powiedziala ze manbroker ma od nich 7 czy 8 tys na łebka a płacą minimalną pensje.Nawet w gddkia byli w szoku jak uslyszeli ile zarabiamy.
    Zespół Manbroker

18.06.2021 11:31

@sebiatunska Jeśli chodzi o wynagrodzenie to jest ono porównywalne z płacą w GDDKiA, takie zasady. Można to sprawdzić na ich stronie z przetargiem i zweryfikować samemu informacje uzyskane od rzekomej „dyrekcji”. Dodatkowo kwota, którą otrzymuje się w postaci przelewu, jest tylko częścią kosztu ponoszonego przez Pracodawcę. Znaczną część stanowią podatki, ZUS, ZUS Pracodawcy (tego Pracownik nie widzi lub nie ma świadomości, że takie składki są dodatkowo płacone), PFRON, PPK. Do tego dochodzi wynagrodzenie za każdą absencję Pracownika (urlopy, choroby) na czas ich nieobecności. Gdy Pracownik jest na zwolnieniu lub urlopie my musimy zapewnić za niego zastępstwo – to też kosztuje. Proszę sobie to wszystko zsumować i z kwoty, którą Pracodawca otrzymuje (oczywiście wartość sprawdzona u źródła, czyli np. w rozstrzygnięciu przetargu publicznego) odjąć podatek VAT 23%. Życzymy samych sukcesów na nowej ścieżce kariery. Zespół MANBROKER
    Edyta

11.03.2021 22:34

Niedawno dostałam telefon na stanowisko pracownik administracyjno biurowy. Powiedziano mi, że to umowa o pracę za najniższa krajowa, ale czytając opinie trochę się obawiam. Czy wy składając dokumenty też składaliście na to samo stanowisko co ja czy od razu w ogłoszeniu była informacja, że praca dotyczy liczenia aut?
    Iść czy nie...

16.03.2021 13:56

Dostałam propozycje 11.03 i pyt iść czy nie iść bo obawiam się, może jakiś kontakt w celu tym od osób co nie płacili..
    Agata

17.03.2021 10:16

przy liczeniu aut jesteśmy zatrudnieni na umowę zlecenie,a to chyba trochę inna sytuacja niż umowa o pracę - tutaj trzeba płacić terminowo...poza tym wszystkie płatności zostały już dawno uregulowane.
    Pomiary

27.01.2021 20:32

Cześć, z ciekawości po ile filmów udaje wam się przerobić podczas pomiaru w danym miesiącu?
    Pomiary

28.01.2021 12:13

Roznie kilka, 2-4, a ty?
    pomiary

29.01.2021 20:40

3-4 nie licząc poprawek
    Grudzień

17.12.2020 17:40

Hej doszły wam jakieś pieniążki?
    nick

17.12.2020 20:19

tak
    Grudzień

09.12.2020 12:40

Hej jak w grudniu doszły pieniądze za liczenie aut?
    Julka

10.12.2020 12:53

Z tego co wiem, to jeszcze niektóre za sierpień, wrzesień i wszystkie poprawki do połowy listopada włącznie.
    VTEC

17.12.2020 20:00

Do mnie dziś doszły
    Julia

19.11.2020 11:00

Liczyłam samochody od końcówki sierpnia. Praca super, dla mnie relaksująca! Robiłam to, kiedy chciałam. W dowolnych godzinach, co dawało pełną swobodę. Kontakt z pracownikami firmy bardzo dobry, nigdy nie pozostałam bez odpowiedzi - nawet czasami o 7 rano albo 21 wieczorem. Wynagrodzenie dostałam nawet wyższe niż szacowałam. Owszem, było to niecałe 2 miesiące od wykonania obliczeń, ale pracownice wyraźnie uprzedzały, że tak będzie - kwestia sprawdzenia poprawności filmów przez Generalną Dyrekcję. Będę chętna na dalszą współpracę.

18.11.2020 10:02

Hej zgadzają się wam kwoty wypłat?
    Były pracownik liczenia aut

17.11.2020 11:49

Firma na początku wydawała się średniozaawansowana - biuro jak na pośredniaka może być, pracownicy mili i uprzejmi, szkolenie na stanowisko i materiały merytoryczne - też mogę zaliczyć na satysfakcjonujące. Natomiast umowa - nie polecam podpisywać.. napisana pod firmę, nie pod pracownika, szczerze nie wiem czy to nie nadaje się do zgłoszenia gdzieś wyżej - jeśli ktoś czytał wszystkie pkt to z pewnością wie o co chodzi. A załączniki do umowy to jakieś świstki, nie mają nawet nazwy... Aplikacja do wykonywania zlecenia, która była chwalona przez panią w biurze, jako najlepszy program na świecie - fatalna. Niestety, ale ich firma miała chyba serwer w szopie w Mongolii ponieważ aplikacja resetowała się notorycznie, nie mówiąc już o jakości nagrań. Natomiast jeśli chodzi o komunikacje to owszem działała super do momentu, kiedy trzeba było szybko analizować nagrania. Po wykonaniu pracy kontakt się urwał... Dosłownie. Podana data wypłaty nie zgadzała się z prawdą, dodatkowo co najgorsze firma nie odpowiadała na maile dopytujące kiedy pieniądze wpłyną na konto. Myślę, że brak nawet odpowiedzi na maila co do otrzymania pensji jest karygodne i skreśla tego rodzinnego pośredniaka w moich oczach na zawsze. Niech ta opinia będzie przestrogą dla innych.

09.11.2020 16:47

Byly

11.11.2020 09:04

Niech każdemu wyślą podstawę wyliczenia wypłaty.
    Maile

11.11.2020 11:29

Są ok dla dowodów, ale polecam raczej do nich dzwonić

10.09.2020 11:37

Porażka

29.10.2020 16:48

Co Ci mogę powiedzieć, Po raz kolejny brak kasy na koncie .
    D.

10.11.2020 21:49

Ponad 2 miesiące...

08.11.2020 13:48

Cześć, dostaliście dużo punktów w ostatnim pomiarze (w październiku)?
    Ale jaja

09.11.2020 06:59

jak za sierpień ludzie czekaja na wynagrodzenie, to ci z października chyba w lutym dostaną ????
    Monika

04.11.2020 12:45

Ile się czeka na wynagrodzenie?? Za sierpniowe liczenie aut miało być pod koniec lub początek listopada a pieniędzy na koncie w dalszym ciągu brak.
    Monika

04.11.2020 12:49

Proszę o kontakt pod opinią osoby które również nie otrzymały wynagrodzenia za sierpniowe liczenie aut. Nic nie pozostaje jak napisać zbiorową skargę do ich zleceniodawcy czyli GDDKiA.

08.04.2020 11:57

Na jakie benefity można liczyć w Manbroker Sp.zo.o.?
    Zespół Manbroker

08.04.2020 14:42

@eleonora, a za jakie zlecenie czekałaś na wypłatę 3 miesiące?
    Liczenie samochodów

27.02.2020 10:34

Witam ! Firma Manbroker wygrała przetarg na liczenie samochodów , czy ktoś bierze w tym udział. Jak to wygląda, jaka płaca ? Czekam na jakieś wiadomości.
    Łukasz

27.02.2020 11:26

Zgadza sie, liczymy auta. Wynagrodzenie jest zależne od rodzaju drogi i natężenia ruchu drogowego (Widełki od 250 - 750 zł za raport). Fajna praca, gdyż wykonywana jest w domu w czasie zależnym od nas. Termin realizacji zlecenia jest różny. Czasem jest to 2 tygodnie, a czasem 3-4 dni. POLECAM!
    Kkkkk

19.03.2020 11:44

Też rozważam tą propozycję oferty pracy czy zgłosić się, czy są uczciwi i solidni?

09.12.2019 22:12

Bardzo dziwne rozliczenie za paliwo. Mianowicie ja kupuję paliwo za własne pieniadze. faktury biore na Manbroker. Firma refunduje mi pieniadze za paliwo i wpisuje je w mój przychód. Moje pytanie czyj przychód, skoro paliwo zostało wypalone na jazdy własnym samochodem na odczyty gazomierzy. Gdzie kilometrówka za używanie własnego auta. Mam prawo domniemać, że firma nielegalnie odlicza VAT od paliwa które zakupują inkasenci do potrzeb odczytów. Zamierzam w/w sprawę zgłosić do Skarbówki. Jakim prawem paliwo jest opodatkowane dwukrotnie.

30.01.2020 21:32

To dlaczego na fakturach nie można było podawać nr rejestracyjnego pojazdu wielce oświecony zespole Manbroker/

30.01.2020 21:43

Dlaczego motacie. Pracownik dla was to tylko głupiec który wierzy że jesteście wiarygodni ale tak nie jest. Kilometrówka to u was koszt paliwa które zostalo wpisane jako przychód. A tak nie jest. Odpowiedzcie na moje pytanie. czy odliczyliscie sobie VAT za paliwo które kupiłem i wysłałem wam oryginały faktur i wypaliłem na odczyty gazomierzy. Czasami dziennie robiłem 150 do 200 km wypalając 15 do 20 litrów. (usunięte przez administratora) Wielce szanowni zespołowcy Firmy Manbroker
    Inkasent Łódź

19.06.2019 15:12

Od 3-ech miesięcy sytuacja z wypłacaniem wynagrodzeń się poprawiła. Dostaję pieniążki w całości, a nie w zaliczkach praktycznie co miesiąc +-2 dni obsuwy.
    Jadwiga

25.06.2019 10:00

Zgadzam się z powyższą opinią. Faktycznie jest lepiej i dostaję pieniążki "na czas".
    łódź - pracownik

05.11.2019 18:10

… na czas ? pieniądze za przepracowany np. sierpień kiedy były na Twoim koncie ? …….. u mnie w październiku i to norma czasowa ( dot. odczytów liczników w Łodzi )
    Grześ

07.09.2019 08:50

Jaką umowę proponuje pracodawca? można liczyć na stałą posadę?
    Asia

26.09.2019 15:29

Pracodawca proponuje różne typy umów w zależności od zapotrzebowania Klientów. Bardzo często zdarza się, że są to umowy o pracę na dłuższy okres czasu, ale też umowy krótkoterminowe (kilkudniowe i kilkumiesięczne ) - typowo prace dodatkowe-dorywcze.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Manbroker Sp.zo.o.?

Rysiu

31.01.2018 20:31

Pomijając fakt, iż wszystkie poprzednie negatywne opinie z zeszłego roku zniknęły, podejrzewam, że zaległe należności są wypłacane z opóźnieniem w następnym miesiącu, by uniknąć płacenia składek ZUS, gdyż składka ma być opłacona w miesiącu księgowania wypłaty, tym samym zgodnie z prawem rżną ZUS i pracowników.
    MISIEX

07.01.2019 23:36

NIE MA ZADNYCH SKLADEK, TO FIKCJA, BRAK WYPLAT, CO POWIESZ ZA KILKANASCIE LAT JAK SIE DOWIESZ ZE NIE MASZ EMERYTURY?
    Biuro

19.02.2019 15:24

Panie odważny MISIEX, proszę się ujawnić a nie cwaniakować pod pseudonimem, zapewniam,że wszystkie składki są za Pana i innych pracowników odprowadzone w terminie , każdy może pobrać pełen raport z naszej platformy a jak nie umie obsłużyć pomożemy.
    Basia

27.12.2018 07:32

Nie polecam,obiecują przedłużenie umowy zapewniając że na pewno będzie kontynuowana, po czy na koniec nawet nie raczą poinformować o rezygnacji. Odbierając możliwość poszukiwania pracy .
    Aga

07.01.2019 14:08

Pani (usunięte przez administratora)nie zawsze wszystkie decyzje o współpracy podejmujemy my - a Klient, który odgórnie narzucił zatrudnienie innej osoby. Ja chciałam Panią zatrudnić lecz zostałam postawiona przed faktem dokonanym. Bardzo przepraszam i zapraszamy do współpracy przy innych zleceniach.
    Anita

24.08.2018 16:39

Czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Może napiszecie jak przebiega?
    Ola

28.08.2018 15:29

A w jakim mieście poszukujesz pracy ?
    Janek007

30.07.2018 11:35

Brak wyplaty za czerwiec a jest 30 lipca,
    Aleksandra

16.08.2018 12:40

A na jakim zleceniu pracujesz?

29.05.2018 20:37

Potwierdzam, brak rozliczenia za kwiecień.
    Waldi

28.05.2018 13:48

Brak wypłaty za kwiecień. Jest 28 Maja, goraco polecam

Kontakt - Manbroker Sp.zo.o.

Macierzy Szkolnej 4 80-308 Gdańsk

KRS:0000432092

Branża główna: Praca tymczasowa
    Katarzyna

22.03.2018 12:28

@MisieX , wiesz może, czym spowodowane są opóźnienia? Czy otrzymałeś już wynagrodzenie? @5/5, dziękuję za Twoją opinię :) Czy mógłbyś napisać jeszcze, jaką umowę proponują w Manbroker Sp.zo.o.? Czy można liczyć na jakieś szkolenia, czy łatwo jest awansować w tym miejscu? @Wera Gdańsk, a możesz napisać ogólnie, czym się zajmujesz? Planujesz związać się z firmą na dłużej?

22.03.2018 18:50

Co to za różnica czym spowodowane opóźnienie? To nie jest jednostkowy przypadek. Co miesiąc jest tak samo. Dziś jest 22.03.2018 wypłata do 20 i jak zwykle nic. To już nawet nie jest zabawne. Katarzyna Ty naprawdę myślisz, że twój post wygląda na typowe zapytanie nowej osoby? Kolejny troll. Jak można związać się na dłużej z agencją pracy tymczasowej? Gdzie chcesz awansować, może bardziej to rozwiniesz (z pracownika magazynu na fryzjerkę? w innej ofercie? ). Szkolenie jest na pewno jedno, jak przetrwać do następnego miesiąca gdy firma nie zapłaci ci t terminie za wykonaną pracę.

25.01.2018 09:33

Doświadczeni - to raz, dają pewną robotę - to dwa, współpracują tylko z pewnymi firmami - to trzy, zapewniają bezpieczeństwo - to cztery, dobra kasa - to pięć. 5/5 tyle w temacie!
    lodz-inkasent

07.03.2018 10:14

oni nie znają pojęcia terminowości wypłat ! w łodzi nie zapłacono jeszcze za styczeń !!! chłopaki już się skrzykują i pewnie skończy się aferą w mediach a pgnig nie lubi złej reklamy.....
    MOTOR RKS

12.03.2018 19:19

W Lublinie? HAHA TU PODOBNO NAJGORZEJ Z WYPLATAMI KRONOSIE PO CO KLAMIESZ CZLOWIEKU
    Dzentelmen

24.02.2018 07:33

TA FIRMA TO PORAZKA, GORSZEJ NIE WIDZIALEM, DZIWIE SIE, ZE NIKT NIE POJDZIE Z TYM NA POLICJE
    Yo BUNIO

01.02.2018 15:35

to dobra firma. w polsce jeszcze jeszcze tylko kilka dobrych firm, ale mozna je na palcach jednej ręki policzyć. Cała reszta to (usunięte przez administratora) i naciagacze. Dlatego wybierzcie madrze żeby nie żałowac. dlatego lepiej sprawdź jak jest na miejscu, a nie czytaj te glupoty\
    Anka

01.02.2018 16:52

Polska język trudna sprawa :-) Ciężko się to czyta.

29.01.2018 19:30

29.01.2018 brak przelewu za grudzień 2017 Lublin - bez komentarza
    Myszon

29.01.2018 10:11

Kilka razy spotkałem się z agencjami że naobiecywali mi bardzo duzo, a wychodziła klapa. Tutaj jest inaczej, bo co mówią jest prawdą a nie jakąś ściemą
    Artur

26.01.2018 10:28

Na przestrzeni tygodnia widziałem jak meeega szybko aktualizowane są oferty, więc nie jest tak że aktualizują to rzadko

24.01.2018 09:51

zależy jaka ci się trafi ekipa, u mnie było spoko, bo się dogadywaliśmy bez problemów, kazdy mogl liczyc na pomoc innych, pracowałam prawie 2 lata i to byl fajyn czas
    Avivi

23.01.2018 11:02

Nie ma tragedii :) Trzeba pracować i tyle. Gdzie by się nie poszło tam jest jakaś presja. Albo sobie z nią radzisz, albo nie. Tak to już jest. Na zarobki nie można narzekać, bo są dobre.
    Johny Bravo

22.01.2018 10:06

Agencja mnie uratowała. Tak mogę powiedzieć... Zlikwidowali w zakładzie 10 miejsc no i padło też na mnie, najgorsze, że prezesik to kumpel ze szkolnej ławki... przykra sprawa, no ale trudno. Wysłałem do nich CV od razu jak poleciałem z roboty, bo mam kredyt na dom, a żona była jeszcze na macierzyńskim wtedy i musiałem coś znaleźć, bo oszczędności jakie mieliśmy trzeba było przeznaczać na odsetki. Szybko się udało znaleźć pracę i w sumie jest lepiej bo zarabiam lepszą kasę, są premie i jestem spokojny o swoją rodzinę!
    ludwik 000

19.01.2018 10:16

wedlug mnie dobra agencja, bo nie biorą z łapanki tylko coś ogarniają i pomagają ludziom
    amanda 95

18.01.2018 09:11

Praca jak praca. Ważne że hajsik jest na czas i nie ma żadnych obsunięć :)
    Goś

17.01.2018 09:23

Polecam współpracę z tą firmą. Wypłaty są na czas, więc nie wiem co wy mówicie za głupoty. Pracuje tam od blisko 7 miesięcy i nikt jeszcez mnie nie opierdzielił, czy zmienił warunki umowy podczas zlecenia. Po prostu ludzie czytajie to co wam dają, a nie późniejsz pieszecie głupoty.
    Aszi

16.01.2018 09:29

Pracuje w tej firmie już od 5 lat i sobie bardzo chwalę. Jeśli ktoś jest zdeterminowany i sumiennie wykonuje swoją pracę to można awansować na wysokie stanowiska.

Zostaw merytoryczną opinię o Manbroker Sp.zo.o.

Oferty pracy - Manbroker Sp.zo.o.

Kasjer/ka - Opiekun/ka Ekspozycji Muzealnych (obsługa bezpośrednia zwiedzających) (k/m/nb)

Gdańsk

inkasent - odczyty liczników energii elektrycznej

Nowy Staw

Monter - wymiana liczników gazowych