Opinie o Ideal Pflege

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ideal Pflege

Teresa

Do mnie dzwonili zawsze tylko dwa razy , na początku czy dojechałam i pod koniec w sprawie rezerwacji busa. Zero zainteresowania kontraktem , ani stanem zdrowia podopiecznego. W ofertach podają też nieprawdziwe dane np że podopieczny nie ma demencji, a na miejscu jest co innego . Miało być 70 kg a na miejscu ponad 100 kg. Ja byłam już na 5 kontraktach i odchodzę , bo w umowie mam tylko 36 godzin, podczas gdy koleżanki z innych firm mają w umowie 48 godzin lub 44. Wypłata jest w zaliczkach , co skutkuje tym, że tylko raz odprowadzony jest ZUS za dany kontrakt .Pracuje się dwa czy 3 miesiące, a tylko w jednym miesiącu zapłacony jest ZUS ! Byłam i sprawdzałam w ZUSie. Od zadeklarowanej kwoty netto w kontrakcie są potrącenia za ubezpieczenie i nie wiadomo jeszcze za co ... chyba za kurs Euro, bo taka jest informacja przy wystawionej kwocie netto w danym kontrakcie. Nie wiadomo nawet ile się zarobi ... ? Otrzymuję zawsze poniżej moich obliczeń. Nie polecam , sama żegnam już tę firmę ! Chcę mieć w umowie przynajmniej więcej godzin, z IdealPflege nawet stażu pracy nie będzie ! Już dość czasu straciłam :(

Madzia
@Teresa 07.09.2017 08:38
Do mnie dzwonili zawsze tylko dwa razy , na początku czy dojechałam i pod koniec w sprawie rezerwacji busa. Zero zaintereso...

Byłam z Ideal też na kilku zleceniach - teraz jezdze już prywatnie. Do mnie zawsze dzwonili co najmniej po kilka razy jak byłam w Niemczech, wiec moze Ciebie Tereeska nie lubią :) ze tak rzadko dzwonia. ZUS rozliczają tak jak w wiekszości agencji - porownywałam bo tez nie byłam pewna czy jest ok. I w ZUS tez sprawdzałam i u mnie powiedzieli zę wszystko jest w porzadku. Sprawdz te ubezpieczenia ktore piszesz ze potracaja, bo to jest wydaje mi sie dodatkowe ubezpieczenie w Generali. Raz z tego korzystałam jak mnie pies pogryzl u dziadka pod Frankfurtem a nie przyslali jeszcze ekuz. Najwazniejsze ze nie musiałam nic płacić za lekarza, a była i karetka i potem mormalne wizyty u lekarza. Trochę potem tylk z papierami trzeba było załatwiać ale w sumie warto było. Nie rozumiem o co chodzi tobie z tymi godzinami, przecież i tak jesteś na zleceniu i to sie ni liczy do stazu. A z rozliczeniami miałam ze 2 razy do nich pytania o roznice ale dostałam paski i wsyztsko wyjasnili - ciekawe kto z was dziewczyny rozumie jak te paski czytac :)) masakra Moja rada Tereska - idź na swoje. Z agencją jest ok jak nie ma zleceń i pamiętaj że zawsze możesz trafić na gorsza agencje, a ich przynajmniej znasz no i jak piszesz 5 razy z Idealem byłas. Powodzenia

Aaaa
@anonymous 17.11.2017 21:12
to prawda

to prawda

Ela

Mają dobrych koordynatorów i fajne stele w rejonach Stuttgartu. Opiekowałam sie z nimi tam juz 3 osobami i ani razu nie nie trafiłam na warunki inne niż mówili. Raz rodzina była dosyć ciezka, ale babcia cudowna. Czasami może mogliby sie jeszcze czesciej odzywać, ale jak sie ich poprosi o cos to zalatwią.

Bogusia

Ja tam jestem z nich zadowolona. Dobra stele mam, wszystko mi organizuja, na czas placa.

Grażka

O czym wy gadacie - nie rozumiem. Jak się cos nie podoba to przeciez zawsze mozemy zmieniac, nie? A nie tyklo narzekać. Ja 8 lat juz jezdże i agencji miałam już lekko 10 :). I miałam agencje ktore mialy byc takie super a okazywały sie niesolidne, kłamały itd. Po prostu je zmieniałam. Tak samo miałam agencje, co do których naprawdę sie bałam, ale byłam w potrzebiue i ryzykowałam. I w wiekszosci sie nie zawiodłam. Z Idealem pracowałam w zeszlym roku 2 razy. Poecila mi ich jedna kobietka jak wracałam busem z Stuttgartu. No i generalnie było ok. Zawsze mozna sie do czegos przyczepic, ale stele mialam niezlą, z umowy sie wywiazywali. Babcia jednak zeszła i zmieniłam ich na inną agencje bo nie mieli dla mnie wtedy ciekawego zlecenia za dobrą kaskę :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Anna

Potwierdzam

Mania

Trudno wyrobić sobie zdanie o agencji Ideal Pflege ponieważ zdania na ich temat są bardzo skrajnie różne.

Magda

Przeszłam do Ideal od niemickiej agencji i jestem w końcuu zadowolona. Pieniądze na czas i tyle ile miało być, ciekawe oferty i mili koordynatorzy w Niemczech. No i jak mówią że jak dziadkowi czy babci dolega to czy tamto to tak rzeczywiście jest a nie ze człowiekj przyjezdza a tam zupelnie co innego niz obiecywali. Trochę czasami trudno sie dodzwonić ale zaraz oddzwaniaja i załatwiaja wszystko prawie od reki. Tak dalej trzymac :)

Mańka

Ideal Pflege może nie są idealną agencją ale to spoko firma.

Tereza

Słusznie ktoś zauważył, że wszędzie zdarzają się gorsze sytuacje ale to nie jest powód żeby odchodzić z firmy. Ideal Pflege to spoko firma i dobrze mi się pracuje.

Agata

@Mariola, tak jak widzisz na forum jest wiele opinii osób, które z Ideal Pflege wyjeżdżały. Jedni sobie chwalą, inni niekoniecznie. Na pewno wiele zależy tutaj od danego projektu i miejsca. Dlatego dodając opinię warto pamiętać o dokładnym podaniu takich informacji, ze względu na ilość ofert, umożliwi to lepszą komunikację osobom zainteresowanym pracą.

Bartek

Każdy może wybrać gdzie chciałby pracować i jaka umowę podpisuje. Wszystkie warunki sa zawsze uzgadniane na samym początku dlatego nie rozumiem niektórych osób. Narzekanie to prawie już plaga, może komuś lżej ?

Mariola

Niestety nigdy na 100% nie wiadomo komu wierzyc - a szkoda. Nic tylko trzeba rozmawiać i pytać sie agencje. Na każdą agencje można cos napisać. Nie tak, że się czasami nie należy ale czasami obiektywnie koleżanki też przesadzają. Mi poleciła ich znajoma, kiedyś z nimi rozmawiałam ale nic nie wyszło. Sprawiali dobre wrażenie. Dostałam ostatnio kilka maili od nich z różnymi propozycjami, znajoma jezdzi dalej z nimi. Pogadam z nimi i zobaczymy co mają do powiedzenia i co zaoferują ;)

Norbert

Sądzę, że zdania o agencji Ideal Pflege są bardzo rozbieżne!

Agata

@inspektor, to zależy o jaką pracę pytasz bo Ideal Work, oferuje pracę stałą, tymczasową, czy pracę za granicą. Musisz sprecyzować o co dokładnie chodzi, tak żeby osoby, które są związane z firmą mogły rzetelnie odpowiedzieć na zadane pytanie.

Inspektor

Kto mi napisze od jakiej kwoty firma odprowadza podatek na składki emerytalno-rentowe?Jak wygląda umowa, jako kto będziecie pracować itd.

Agata

@Marek w tej chwili nie widać aktualnych ofert pracy, ale warto przeglądać serwis codziennie - w przypadku firm, takich jak Ideal Pflege - wszystko dynamiczne się zmienia. Jakim stanowiskiem jesteś zainteresowany?

Marek

Czy Ideal Pflege ma jakieś aktualne ofert pracy? Szukam przede wszystkim dobrego pracodawcy a o nich to słyszałem!

Joanna

super firma, w porównaniu do poprzedniej czuć że dbają o mnie. Miałam problemy z synami podopiecznego którzy co chwila się wtrącali i wcale nie dbali o dziadka, zglosilam to do biura i zajęli się tym. Dzwonili do synów, pojawił sie ich przedsyawiciel i wszytsko złatwili. Dzwonia, pytają jak podopieczny, co u mnie. Po prostu szok. We wczesniejszej agencji dzwonili do mnie tylko 2 razy przez 4 miesiace, po przyjezdzie i przed wyjazdem. Widac można innaczej. Tak trzymac Ideal.

Agata

@Iza rekrutacja na stanowisko, o które pytasz nadal trwa - firma nadal utrzymuje takie ogłoszenie o pracy w sieci, więc warto aplikować. A może ktoś brał już w niej udział i zna konkrety na temat tej posady?

Iza

Czy oferta dla recepcjonistki jest jeszcze aktualna? Może ktoś wie i mógłby podzielić się na forum? Jak sie pracuje , w jakiej atmosferze? Proszę o kilka informacji.

Renata G.

Od jakiej kwoty Ideal Pflege płaci składki? I czy przelewają całą należność, czy w formie diet?

Mobilek

@Michal Czy jesteś pewny, że w firmie pracują tylko osoby niezadowolone? Może akurat Tobie ta praca nie odpowiada ale nie narzucaj innym co ma się im podobać. Ja pracuję i nikt mi nie kazał pisać żadnej opinii. Oceniasz i wymieniasz ludzi na forum to zupełnie nie wypada.

Mobil

Jak zawsze jedne osoby są bardzo zadowolone z pracy a inne bardzo negatywnie się wypowiadają i jak mam teraz myśleć o firmie. Słyszałem sporo dobrego o nich a tu taka niespodzianka! Sądzę, że prawda jest pośrodku.

Marek
@Mobil 02.07.2017 21:18
Jak zawsze jedne osoby są bardzo zadowolone z pracy a inne bardzo negatywnie się wypowiadają i jak mam teraz myśleć o firmie. S...

Masz rację - to jak z historią o weselu. Na weselu gości masa, wszyscy się bawią, jedzą, piją tylko jedna osoba w kącie siedzi niezadowolona bo jej albo kotlety nie smakują, albo muzyka gra za głośno ... albo inne coś jej przeszkadza. Jaki komentarz taki niezadowolony gość wystawi można przypuszczać - ale czy to znaczy że wesele było nieudane, że wszyscy byli niezadowoloeni ... ?

Mobil

Mam pytanie jakie warunki trzeba spełniać żeby dostać pracę młodszego konsultanta ds. rekrutacji pracowników tymczasowych za granicę? Podpowiedzcie coś

Norbi

Bardzo zainteresowała mnie oferta pracy dla konsultanta ds. rekrutacji pracowników za granicę. Jakie wymagania stawia firma kandydatowi? Jeśli ktoś wie proszę o info.

Magda

Jedna.wielka zenada oszukują na składkach w. Zus mało płacą OMIJAĆ Z DALEKA

Angelika

Polecam p.Izabele - super koordynator!

Gosia
@Angelika 12.06.2017 15:15
Polecam p.Izabele - super koordynator!

Też tak uważam, dużo zleceń dostałam od pani Izy. Bardzo lubię też pana Andrzeja i pana Darka. Bardzo mili ludzie.

Mobilek

Myślę, że Ideal Pflege to świetna agencja. Dobrze mi się pracuje i jak poczytałam opinie to widzę, że sporo osób chwali sobie współpracę z nimi. Jest opieka za granicą a to jest bardzo ważne, można im zaufać.

Mańka

Ideal Pflege śmiało można nazwać super agencją pracy.

Asia
@Mańka 09.05.2017 16:15
Ideal Pflege śmiało można nazwać super agencją pracy.

Popieram. Fajne oferty, super opieka koordynatorów, bezpiecznie.

Martyna

Same plusy -przeszłam do nich z w zeszłym roku i jestem zadowolona. Mam super stelle, pomagaja i placą tez nieżle. Oby tak dalej ... :)

Agata

Wiolka, Joanna dziękuję za Wasze odpowiedzi. Zapewne będą cenne dla innych użytkowników. :)

Wiolka

Witam koleżanki po fachu. W ideal jestem już od prawie roku i ogolnie jestem zadowolona - raz na poczatku trafiła mi się tylko wredna rodzina. Co do ransportu to daja dodatkowo 100 euro na reke do wynagrodzenia za podróż i pomagaja znalezć i zarezerwować Sindbada lub busiarza. Pamietam jak za pierwszym razem było z tym troche zamieszania zanim zrozumiałam ich rozliczenia bo pierw dodaja do wynagrodzenia a potem potracaja, ale chodzilo o to ze jak za mnie placą za bilet to potem mi to potracaja z tych 100 euro. Ale jest ok, jak jade Sindbadem to za bilet w 2 strony potracaja mi 350 zł a dostaje 100 euro, czyli prawie sto złociszy jeszcze zostaje. No i mnie przynajmiej zawsze albo rodzina albo ich jakiś przedstawiciel odbierał z dworca i potem odwozil z powrotem. Busem z nimi nie jezdziłam bo mam dobre połaczenia od siebie Sinbadem.

Joanna
@Wiolka 01.03.2017 17:01
Witam koleżanki po fachu. W ideal jestem już od prawie roku i ogolnie jestem zadowolona - raz na poczatku trafiła mi się tylko...

Mi za busa tez zwracają 100 euro. Jestem wtedy ok stowy do tyłu, bo za busa w dwie strony płacę 540 zł. Ale ja lubię busami, zabiorą zpod domu i dostarcza na miejsce. Dla mnie to wygodne, ale jak tam kto woli. O gustach się nie dyskutuje :)

Agata

Czy firma zapewnia transport na miejsce pracy?

Joanna

Jeżdzę z nimi od 2015. Miałam już 3 podopiecznych, teraz dla odmiany wzięłam małżeństwo za lespszą kasę. Placą coraz lepiej, zawsze na czas i maja sprawdzone stelle. jest ok

Danka

Z Ideal jestem juz po 2 wyjazdach. Pierwszy nie wypalił bo byl bardzo cięzki stan dziadka i po 2 miesiacach zrezygnowalam. Ale 2 stelle znalezli mi super. Własnie wrócilam i po swietach jadę z powrotem. Nie powiem, starają się, jak jest problem z rodziną czy podopiecznym załatwaiją. Nie to co w poprzedniej mojej firmie gdzie odzywali sie tylko kiedy trzeba umowe podpisac. Tutaj poki co jestem zadowolona.

Witek

Zawsze uważam, że takie agencje to fajna opcja pracy dla ludzi. Wszystko organizują szczególnie za granicą a ludzie jadą na gotową pracę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Maria

No co ty. Rok z nimi juz jestem bo kolezanka mi ich poleciła i jestem zadowolona. Maja dobre stelle, płacą na czas a ich obsługa czsami wrecz juz denerwuje tak czesto dzwonia i wciaz sie pytaja czy wszystko ok . Znajoma miała problem,y z babcia to jej załatwili szybko inna stelle i jest super zadowolona.

Marek

Nie widzę nigdzie nowych ofert pracy w Niemczech. Kiedyś kilka razy korzystałem z ich ofert i zawsze było wszystko ok. Dograne taj jak powinno być. Może uda się i teraz?

Lubiś

Jestem mechanikiem i szukam pracy w Niemczech. Czy przez Ideal Work znajdę coś? Może ktoś wie i mógłby przekazać na jakie zarobki mogę liczyć ? Czy dają kwaterę?

Mobil

Czy ktoś wie o zatrudnianiu kierowców w Niemczech? Bardzo bym chciał za ich pośrednictwem pracować za granicą. Jak przedstawiają się warunki socjalne i zarobki?

Lidka

Oj zmieniło się w Ideal. Rok z nimi nie byłam, jeszcze w Krakowie sie kontaktowali a teraz są w Warszwie. Dobrze sie z nimi teraz rozmawia Ofertę dostałam od ręki, bbyłam 2 mce w miłej rodzinie. Teraz wróciłam na świeta, ale po nowym roku jadę znowu.

Józia
@Werka 24.11.2016 21:00
Ja też jestem zadowolona, ktoś im nawalił i pilnie szukali, dzięki temu to już 3 razy w tym roku z nimi byłam i rodzina jest f...

Dobrze to wiedzieć, jeździłam z tą firmą jakieś 2 lata temu, potem nasze drogi trochę się rozeszły, bo z tymi busami nie wiadomo jak było, no ale dobrze wiedzieć, że jest ok. Chętnie do nich znów wrócę.

Lidka
@Józia 24.11.2016 21:08
Dobrze to wiedzieć, jeździłam z tą firmą jakieś 2 lata temu, potem nasze drogi trochę się rozeszły, bo z tymi busami nie wiadom...

Ha, ha :) Masz rację, pamietam tez z tymi kosztami podróży zawsze kiedys był problem z rozliczeniem. Teraz daja 100 euro netto na podróż i za Ciebie rezerwuja Sindbada lub busa. Ja jeżdzę teraz SIndbadem - mam dobre połaczenia do Stuttgartu, więc mi to wystarcza w ta i z powrotem i kilka euro jeszcze zostanie :)

damiano

Ja to się zastanawiam czy opróćz dobrej podstawy jest jeszcze jakaś szansa na premie? W koncu dbałość o takie zatrudnienie sprawia, że lepiej się wypełnia obowiązki.

Mariola

Zosia, ja dopiero teraz wróciłam. Niestety internet nie zawsze dobrze działał, ale za to jakie warunki. Świetna rodzina. Szukam kogoś zaufanego na zmianę, bo chcę tam wracać. Dziadzio taki fajny i pomaga mi się uczyć niemieckiego.

anonim

(usunięte przez administratora)

iza

mają chyba tego trochę, co rusz do mnie dzwonią z nowymi propozycjami, ale ja teraz wypoczywam :) i wracam na stele dopiero za misiac. Moze nawet sie skusze na ich jakas propozycje

Kaśka
@iza 26.08.2016 02:08
mają chyba tego trochę, co rusz do mnie dzwonią z nowymi propozycjami, ale ja teraz wypoczywam :) i wracam na stele dopiero za...

Izka, a ja nie wiedziałam co się z Tobą dzieje. Do mnie ciągle też dzwonią. Może byśmy znów pojechały w tę samą okolicę?

Barbara

Jestem drugi raz i póki co, nie narzekam . To znaczy ponarzekać mogę , bo każdemu można coś zarzucić ... ale mam spokojną pracę i wypoczywam tutaj jak na wczasach. Byłoby lepiej, gdybym lepiej znała niemiecki - więc też na mnie mogą narzekać . :( Byłam wcześniej z inną firmą - więc mam porównanie ...i ta firma wypada w mojej dotychczasowej opinii jak na razie lepiej .

Gwiazdeczka
@Barbara 22.08.2016 18:45
Jestem drugi raz i póki co, nie narzekam . To znaczy ponarzekać mogę , bo każdemu można coś zarzucić ... ale mam spokojną prac...

Basia, ja też mam porównanie, to nie jest pierwsza firma, z którą jeżdżę. Każda cukruje, ale tu się starają.

Barbara

Jestem drugi raz i póki co, nie narzekam . To znaczy ponarzekać mogę , bo każdemu można coś zarzucić ... ale mam spokojną pracę i wypoczywam tutaj jak na wczasach. Byłoby lepiej, gdybym lepiej znała niemiecki - więc też na mnie mogą narzekać . :( Byłam wcześniej z inną firmą - więc mam porównanie ...i ta firma wypada w mojej dotychczasowej opinii jak na razie lepiej .

danka

właśnie do nich wracam po rocznej przerwie, maja teraz duzo kontraktów, a i chyba sie troche tez zmieniło na lepsze - mam nadzieje :) stawki ok, umowa ok, podpytywałam koleżanke - mówi ze wypłaty na czas, zusy, ubezpieczenia, interesuja sie co sie dzieje. stela tez wydaje sie obeicujaca, wyjeżdzam pojutrze trzymajcie kciuki :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Niusia

Nie ma obaw. Ja jestem opiekunką.

Niusia

Prawie rok już jeżdżę, mówią jak jest i naprawdę się starają.

Zoika

Jestem już kolejny raz. Nie opowiadają jaka to fajna stelle dla mnie mają tylko jak jest. Duży plus za rzetelne informacje. A jeśli chodzi o pieniądze, to nie wiem z kim jeździcie, że tak niby inni świetnie płacą. Ja jestem zadowolona z tego co mam tutaj.

Zostaw opinię o Ideal Pflege - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ideal Pflege