Jestem zadowolony z pracy tutaj. Pywatna firma, a księgowość jest prowadzona uczciwie co teraz jest rzadkością. Na produkcji jest wielu miłych i kompetentnych ludzi z którymi po prostu dobrze się pracuje. Nie odczuwam przesadnej presji ani mobbingu. Na hali czysto, raczej bez ścisku, odpowiednia temperatura czy zima czy lato. Dostęp do bieżącej kawy z ekspresu i wody gazowanej na duży plus :) Zarobki jak wszędzie, mogą być lepsze, ale są i gorsze. Okazjonalnje wpadają premie. Podsumowując nie rozumiem tylu negatywnych opinii, według mnie pracodawca godny polecenia i dużo oferuje jak na standardy tej okolicy.
Występują premie projektowe, motywacyjne oraz premie roczne, każde przyznawane wg określonych zasad. Zasady te są transparentne i znane wszystkim pracownikom.
Zacząłem przygodę kilka tygodni temu, zapowiada się bardzo spoko. Kierownik wyrozumiały, starsi koledzy wiadomo im starsi tym ciężcy - na szczęście ich jest co raz mniej, albo udają że coś robią. Mam szanse zdobyć doświadczenie, dużo się dzieje, można liczyć na wsparcie, naukę, jestem zadowolony!
Jak pracujesz dopiero kilka tygodni to jesteś jeszcze na okresie próbnym czy od razu dostałeś normalną umowę przynajmniej na rok? Jeśli chodzi o naukę to wysyłają też na szkolenie czy tylko wdrożenie i pomoc kogoś bardziej doświadczonego?
Jest okres próbny - formalność księgowa. Niemniej dostajesz odzież, szafkę jesteś traktowany jak normalny pracownik. Jeżeli chodzi o szkolenia to kwestia indywidualna i negocjacji z kierownikiem w trakcie rekrutacji - jeżeli brakuje jakiś szkoleń firma je zapewnia.
Zapewnia, czyli finansuje wszystko w 100%? :) Ten okres próbny trwa standardowe trzy miesiące? To dobrze, że ci się podoba. A o zarobkach co myślisz? Są adekwatne do wykonywanej pracy? Chciałbym cię jeszcze dopytać o rozmowę kwalifikacyjną, firma pytała o coś konkretnego? Może był jakiś test z wiedzy technicznej?
Jakich można się spodziewać zarobków na stanowiskach z grupy elektromonter? ile na start i jakie mniej więcej widełki
Zacząłem prace już kilka miesięcy temu, mam kawałek bo 20 km ale nie przeszkadza mi to, kasa się zgadza plus dodatki, benefity jest w porządku.
Okazjonalnie to znaczy że premie są raz na kwartał czy rzadziej? Od czego zależą? Trzeba zrobić targety żeby dostać czy od uznania kierownika?
Zeszmacili się wywalając jakiś czas temu ludzi, którzy u nich pracowali. Ratowali "firmę" a ludzi posłali za bramę bo tak najłatwiej. Jedni narobili bałaganu w kosztach a inni dostali rykoszetem. Można mieć bardzo mieszane uczucia bo z jednej strony niezła firma ale ,,, nie można zapomnieć, że na aktualną opinię u ludzi zasłużenie zapracowali..
Czemu pozwalniali ludzi? Ratowali to znaczy wprowadzali oszczędności i stąd takie redukcje. Dużo osób poleciało? Były jakieś odprawy czy nic?
Sytuacja gospodarcza i kondycja finansowa spółki sprawiły, że koniecznym były redukcje. Tak się niestety czasem zdarza. Wszelkie zwolnienia odbyły się zgodnie z prawem, udało się uniknąć zwolnień grupowych. O pracowników zadbano na tyle, na ile było to możliwe. W tym momencie spółka jest w dobrej i stabilnej kondycji finansowej, wróciła na ścieżkę rozwoju. Otwierane są nowe rekrutacje. Zapraszamy na naszą stronę www: https://www.elsta.pl/kariera/oferty-pracy/
Przebieg spoko, tylko brak wprowadzenia w prace, zapoznanie się ze stanowiskiem ludźmi trochę to kuleje od razu na głęboką wodę
Standardowe
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę

Jak wyglądał proces rekrutacyjny w firmie Elsta Sp. z o.o. na stanowisko Ślusarz? Podziel się swoją opinią.
Jest ok. Z nowym rokiem nowe wyzwania... Super pieniądze,.. Tylko pracować..
Nie wiem, na jakiej podstawie wyciąga Pan podobne wnioski. Było pięknie - tu jesteśmy zgodni :) Co do przyszłości, pracujemy nad tym, żeby było jeszcze lepiej. Najlepsze przed nami :) Zapraszamy do współpracy!
No brygadzistą ok naja lepsze mieszkania bo to nad ludzie i ponoc mają większą odpowiedzialność w co wątpię, bo w umowach jest tak ze jeśli monter zrobi coś daj my na to źle to odpowiedzialność brygadzistą jest raka by donies na tego montera wyżej ot odpowiedzialność czarnych kasków,,masz coś zrobić to tak rób wszystko by zrobić, jak dostaniesz red card brygadzistą się wszystkiego wyprze ,
Ale jest taki brygadzistą co zeczywiscie bierze wszystko na klatę ale jedna wisienka nie tworzy kolektywu.
Dzień dobry. Kiedyś pracowałem, w tym momencie nie zamierzam, chociaż nie mówię nie, nigdy nie wiadomo jak się potoczy w życiu. Zauważyłem, że firma wstaje z kolan, cieszę się z tego bardzo, życzę im jak najlepiej. Jednak jeśli nie zmienią się pewne rzeczy, nie wróżę świetlanej przyszłości. Mówię tutaj o "kolesiostwie" w firmie i stricte na budowach, płaca i opinia o pracowniku powinna być weryfikowana jego zaangażowaniem, wkładem w pracę, umiejętnościami, chęciom rozwoju, a nie ilością wypitego alkoholu z kierownictwem. To samo się tyczy kadry zarządzającej, uważam że trzeba świeżej krwi, a nie jak to bywa uczenia nowych, młodych, ambitnych chłopaków starych, komunistycznych nawyków. Fakty są takie, że ktoś ambitny, bardzo pracowity, mający duże umiejętności ale nie do końca idący tokiem myślenia "starszego kierownictwa" zostaje szybko tłamszony i jego "kariera" staje w miejscu lub po prostu się kończy współpracę. Pozdrawiam i życzę dużych sukcesów, zarówno firmie, pracownikom jak i przyszłym zatrudnionym.
Dziękujemy za opinię! Transformacja na rynku polskim odbywa się w różnym tempie, a wszelkie zmiany wymagają czasu. Z pewnością jednak wspomniane przez Pana "kolesiostwo" i gaszenie talentów to obszar, na którym od dawna zachodzą bardzo pozytywne zmiany. Zwłaszcza w okresie restrukturyzacji podjęliśmy się drobiazgowej rewizji stanowisk i postaw. Wprowadzono nowe procedury, które na bieżąco udoskonalamy, czego efekty widać w dzisiejszej Elście. Jedno jest pewne - dzięki wprowadzonym zmianom spółka wróciła do gry. Ostatnio Elsta została wyróżniona jako jedna spośród 101 polskich firm świadczących najlepsze usługi dla przemysłu przez BestStartup.eu, brytyjski dom mediowy, którego misją jest promocja największych firm, przedsiębiorstw i innowacji z UE na arenie światowej. Elsta została wyróżniona za wysokiej jakości produkty, nowoczesne rozwiązania i przyjazną, kompetentną obsługę. (usunięte przez administratora)
Pracownicy coraz częściej oczekują od pracodawców zapewnienia benefitów pozapłacowych. Jak wygląda ten aspekt w Elsta Sp. z o.o.? Chodzi o pracę jako Asystentka, takie ogłoszenie jest na Pracuj.pl 31 października.
Elsta zapewnia pracownikom benefity w postaci dofinansowania prywatnej opieki medycznej obejmujące także bliskich pracowników, dofinansowanie karty Multisport, dodatkowe ubezpieczenia tzw. ubezpieczenie wypadkowe, a także karty mikołajowe, dofinansowanie do żłobków, przedszkoli, wypoczynku urlopowego, wypoczynku dzieci. Po zakończonej restrukturyzacji wzmacnia działania związane ze zwiększoną troską o pracowników, ich dobrostan i komfort pracy. Zapraszamy do śledzenia naszej strony i mediów społecznościowych, na których wkrótce powinno pojawić się więcej informacji o podjętych działaniach. Masz pytania? Napisz: rekrutacja@elsta.pl
Szkoda tylko, że zmarnowaliście potencjał i lekką ręką pozbyliście się wielu wartościowych ludzi. Nie piszcie więc farmazonów na temat troski o pracowników. HR-owe bajeczki zostawcie dla grzecznych dzieci na dobranoc. Powodzenia!
Restrukturyzacja to był niezwykle trudny, ale nieunikniony czas. Umożliwiła wyzwolenie nowego potencjału w firmie. Zapraszamy do aplikacji na otwarte stanowiska! Masz pytania, napisz: rekrutacja@elsta.pl
Mogliście uniknąć restrukturyzacji, gdybyście dobrze zarządzali finansami a nie roztrwaniali pieniędzy bez zastanowienia.
Szacunek Wszystkim. Co sądzicie o stanowisku uruchomieniowca w tej firmie? Jest szansa na jakąś karierę w tej firmie?
Kariera rozruchowca i uruchomieniowca w Elście jest zdecydowanie do rozważania, zwłaszcza dla osób dynamicznych, które nie boją się wyzwań i lubią działać. To praca o dużej dynamice i ze sporą dawką adrenaliny! Ścieżka rozwoju: asystent ds rozruchu => specjalista ds rozruchu => wiodący specjalista ds rozruchu Możliwość prowadzenia rozruchów na terenie kraju i Europy Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółowymi zakresami prowadzonych usług na stronie www: https://www.elsta.pl/oferta/uruchomienie-i-rozruch/ W razie pytań zapraszamy do kontaktu: rekrutacje@elsta.pl
Kariera? Miej na uwadze to, że jeśli coś nie będzie szło firmie to bez skrępowania kopną Cię w cztery litery z dnia na dzień i po Twojej karierze.
Potwierdzam to co pisze Hello man. W firmie jest stała ekipa od wielu lat. Tak zwane koło wzajemnej adoracji. Gdy pojawi się jakiś duży front robót, to zatrudniają nowych ludzi. Gdy robota się kończy to nie przedłużają im umowy po okresie próbnym.
Restrukturyzacja zwłaszcza, gdy wiąże się z koniecznymi zmianami kadrowymi i zwolnieniami wzbudza wiele trudnych emocji. Mamy tego świadomość. Dzięki niej jednak dzisiejsza Elsta to firma, która na nowo wróciła do gry - zdobywa kolejne kontrakty i pozyskuje specjalistów. Pracuje też nad nowymi produktami realizując w dalszym ciągu swoją misję, którą jest zasilanie innowacji, odpowiadając tym samym na wyzwania transformacji energetycznej. Tym bardziej zapraszamy do współpracy! Masz pytania, napisz: rekrutacja@elsta.pl
Jeśli lubisz wyjazdy oraz dobrze odnajdujesz się w zagadnieniach związanych z uruchomieniami przemysłowych instalacji elektrycznych to sądzę, że tak. W firmie jest paru wysokiej klasy specjalistów, którzy w pracie potrzeby wspierają tych mniej doświadczonych i pomagają rozwiązać różne problemy.
Ile jest zmian w Elsta Sp. z o.o.?
Czy pracodawca Elsta Sp. z o.o. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?
Nowy pomysł w firmie ,teraz wymyślili by odliczać Ludziom kasę za święta i dni ustawowo wolne od pracy.
Jak jest z pakietem medycznym w Elsta Sp. z o.o.? Można dołączyć rodzinę?
Czy to prawda że teraz firma elsta okrada ludzi na budowie
Niestety, ale tak jak wspomniał @Leonidas, Elsta zeszła z budów jakie miała, zeby zająć się innymi sprawami
Pracowałem tam i niemam co narzekać,niewiem kto takie głupoty opowiada ze okradają ludzi. Firma jezeli chodzi o pieniądze zawsze wypłacała nigdy niezalegała,firma dodatkowo pracownikom fundowała obiady na budowach czy to w kraju czy zagranicą...Atmosfera ok..Ludzie zawsze narzekali i będą narzekać...tak to już jest..
Chłopie jak ci nie wstyd się tak kompromitować nawet anonimowo. Sam siebie okradasz z resztek godności...
Czy jest ogłoszona upadłość elsty
w takiej formie jak za szefa Jacka już nigdy nie będzie zostanie tylko puste logo bez treści
Firma Elsta nie zapłaciła dostawcom milionów złotych za usługi i towary dostarczone na budowy. Szybko za to uciekła w "restrukturyzację" …….
BaLon to Ty cwaniakujesz. Nie obrażaj innych. Elsta jest najuczciwszą firmą z jaką miałem do czynienia od początku kariery zawodowej, a pracuję dobrze ponad 20 lat. Firmie się podwinęła noga, tak bywa, ale oskarżanie ludzi o cwaniakowanie z tego powodu to zwykła podłość.
Szkoda, że tak wyszło porządna firma, żal.
(usunięte przez administratora) A ludzie zapamiętają, że zabrakło im jaj, żeby osobiście zwalniać ludzi, tylko wynajęli jakiegoś cwaniaczka z krakowa. Idzie koniec miesiąca, czyli znów poleci blisko 30 os, ale nie 30 żeby nie było podejrzenia, że to zwolnienia grupowe. (usunięte przez administratora)
Jak się pracuje w Elsta Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Elsta Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 8.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Elsta Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 3 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Elsta Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Elsta Sp. z o.o. napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.