Elsta Sp. z o.o.

Wieliczka

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 73 ocen.

Opinie o Elsta Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elsta Sp. z o.o.

mat

Pracowałem w biurze na Janińskiej 32 - ogólnie spoko jeśli chodzi o atmosferę pracy, godziny, możliwości nauki nowych rzeczy. Trochę mnie denerwowało niektóre zasady organizacyjne. Niemniej jednak moje zarobki nie były powalające.

zadziorna
@mat 08.01.2017 14:01
Pracowałem w biurze na Janińskiej 32 - ogólnie spoko jeśli chodzi o atmosferę pracy, godziny, możliwości nauki nowych rzeczy. T...

Mat poleciłbyś pracę w biurze w tej firmie? jak z zarobkami i godzinami pracy?

mat

Generalnie nie pracuje się źle jako szeregowy skromny projektant - poza jednym - poziomem płac. Zarobki naprawdę nie powalają i nie trudno znaleźć pracę lepiej płatną. Firma aktualnie mocno się rozwija - a przy tym przybywa głupich procedur i formalności które pewnie wkrótce ten rozwój zahamują. Ambicje są zapewne wielkie - korporacja, międzynarodowe projekty itd - a to wszystko najchętniej poprowadzić za pomocą studentów za 2000tys netto. Zastanawiam się tylko do czego te ambicje doprowadzą... Dla zainteresowanych - praca góra na 1-2lata i polecam się zmywać :)

PracownikWyElstowy

Praca w Elście to tylko dobra jak chce się zdobyć staż. Nie da się pracować na stałe. Zarobek nie jest odpowiedni do stanowiska, ale ja nie narzekam. Nawet na pracodawce, tylko "koleżeństwo" bywa dziwne. Aż czuć lekką nutkę dyskryminacji ze strony koleżanek czy kolegów, ale lepiej na budowie.

normatyw :

Do szanownych osób które tutaj narzekają,chciałbym tylko przekazać,że to nie jest koncert życzeń,płaca proszę państwa jest przyznawana wedle zaangażowania i tego co się sobą reprezentuje,no i oczywiście umiejętności ale w parze z tym troszkę chęci i da się zarobić ^^ Pozdrawiam :>

mat
@normatyw : 19.06.2017 12:41
Do szanownych osób które tutaj narzekają,chciałbym tylko przekazać,że to nie jest koncert życzeń,płaca proszę państwa jest przy...

Polecam zorientować się co oferują inne firmy :) :)

Nowy

Ile można zarobić w zakupach w Wieliczce? Czy ktoś zna realia?

darek

Czemu Elsta kasuje negatywne opinie ?

Anonim

Czy ktoś wie jak wygląda tam teraz praca ? Konkretnie w dziale IT ?

R

+ Płatności zawsze w terminie + Nadgodziny i delegacje rozliczane zgodnie z kodeksem + Można się dużo nauczyć - ciekawe projekty + Dość dobra atmosfera - fajna zespół ludzi - Zwłaszcza na początku wynagrodzenia cienkie - Duża ilość nadgodzin - Permanentny nadmiar obowiązków - Na większości stanowisk ciągłe delegacje

Przemek

Szanowni Państwo Forumowicze. Jesteśmy otwarci na dialog i z uwagą zapoznajemy się z wszelkimi uwagami pracowników. W przypadku takich anonimowych oskarżeń czy osobistych pomówień nie mamy takiej możliwości odpowiedzi i odniesienia się do konkretnych sytuacji. Jako osoba zajmująca się na codzień zarządzaniem projektami Grupy Elsta na terenie UK chciałbym ze swojej strony zaprosić do bezpośredniego kontaktu ze mną. Z poważaniem Przemysław Hajto Chief Operating Officer Project Manager Mob PL +48 605 989 494 Mob UK +44 7707312664 mail:przemyslaw.hajto@elsta.pl

gość

Ciekawi mnie jak traktują pracowników obecnie.

Dział HR Elsta Sp z o.o.

W imieniu Elsta z Sp z o.o. pragniemy poinformować, że podmiot ELSTA Elektro-Stahlbau-Planung GmbH, którego dotyczą ostatnie negatywne wpisy nie jest w żaden sposób powiązany ze spółką Elsta Sp z o.o. Na terenie Niemiec nie prowadzimy żadnych kontraktów. Jednocześnie wyjaśniamy, że aktualnie rekrutujemy pracowników na projekty w Polsce, Wielkiej Brytanii i Szwecji. Działania ELSTA Elektro-Stahlbau-Planung GmbH naruszają dobre imię Elsta Sp z o.o. i dlatego zostały już podjęte stosowne kroki prawne.

Adam

Czy ktoś miał rozmowę kwalifikacyjną na inżyniera budowy w Kozienicach albo Angli i jakie stawki oferują dla nich bo kolega planuje się tam zgłosić

Czaja

Hej, od ok miesiąca poszukują specjalistów z branży IT i to zarówno administratorów UNIX jak i programistów. Jako że zamierzam aplikować, chciałem dowiedzieć się czy ktoś juz przechodził ten etap rekrutacji. Widać gołym okiem że wymagania stawiał jakiś rekruter który chciałby znaleźć pracownika typu wash and go - wszystkowiedzącego. Ale może przynajmniej wynagrodzenie godziwe. Ktoś coś?

niko

Dzwonili może do kogoś po rozmowie rekrutacyjnej która odbyła się pierwszego lutego?

Mayhem

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko magazyniera. Powiem tak... pytania dosyć nie rozsądne jeśli chodzi o dane stanowisko pracy. Magazyn to nie stanowisko kierownicze nie potrzeba znać historii firmy ale co tam pomińmy ten etap z uśmiechem na twarzy :). Po samej rozmowie która była prowadzona w dziwnej atmosferze zrezygnowałem znalazłem po tygodniu nowe zajęcie z którego jestem zadowolony i co najważniejsze " kasa się zgadza ". a tak by the way nie " tu " to " tam ". Pozdrawiam osobiście jestem na " NIE ".

anonim

(usunięte przez administratora)

handlowiec

Kolego, generalnie w każdej branży stanowiska handlowe cechują rożnego rodzaju "beneficiki". Zwłaszcza w branży elektrycznej gdzie obracają się duże pieniądze :-). Cytując rodzimego poetę można by powiedzieć "Będziesz Pan zadowolony".

młody11

Jestem nowym pracownikiem w Elście i pracuje na Kozienicach od 2 miesięcy (dodam, że to nie jest moja pierwsza praca w tej branży) i jak ktoś tu pisze że gonią do roboty to nie wiem gdzie wcześniej pracował. Fakt jest taki, że tu nie potrzeba statystów tylko chętnych do pracy, ponieważ jesteśmy rozliczani z brygady a nie indywidualnie, tak wiec kierownik nie musi nikogo gonić, jak jesteś "leń" to koledzy Cie sami zdyscyplinują.

Bogus

dokładnie potwierdzam gonią jak rąbnięci do roboty - metry metry [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wiecznie mało mało a no i 10 godzinek pracy panowie plus sobota obowiązkowo

energetyk

Rozmowa Kwalifikacyjna to jak przesłuchanie na policji...wścibska baba pyta i trzeba "śpiewać" bez zająknięcia; gdzie, po co, z kim, za ile, dlaczego, nazwiska, kontakty, itd... .....a staweczka 1950 brutto dla młodych i goni do roboty buc kierownik, kilometr trasy kablowej dziennie...

anonim

(usunięte przez administratora)

lii
@misiek 25.08.2015 19:13
warunki na pewno będą lepsze choćby z tego powodu ze Elsta ma siedzibę w Wieliczce a Kozienice są gdzie są . Więc należy się wa...

tam nie będzie pieniędzy, tam trzeba zapier.... kilometry tras kablowych i kilometry kabli do położenia

pac
@misiek 25.08.2015 19:13
warunki na pewno będą lepsze choćby z tego powodu ze Elsta ma siedzibę w Wieliczce a Kozienice są gdzie są . Więc należy się wa...

jaka dieta? darmowe zakwaterowanie i obiad

,.

przyjmują do Kozienic na montaż tras, ciekawe jakie stawki oferują

halloo

halooo!Napiszcie czy warto jechać do wielkiej brytani jak tam jest ile na rękę czy cyganią czy mydlą oczy?

jo

Pracuje może ktoś poprzez elstę w wielkiej brytanii?/ Jakie warunki mieszkalne i zarobkowe są???

Jeszcze pracownik

Misik , 10 000 i nie mniej wołajcie , Rodney , będziesz mieszkał w getcie , a od dogadywania się będą cię ręce bolały bo będziesz się dogadywał na migi .

qwqewr
@Jeszcze pracownik 28.06.2015 10:54
Misik , 10 000 i nie mniej wołajcie , Rodney , będziesz mieszkał w getcie , a od dogadywania się będą cię ręce bolały bo będzie...

Jeszcze pracownik - albo już były pracownik o imieniu na F ... meil z audio nie dotarł. Jeśli wiesz o czym mówię/ przejęły dziewczyny z biura/ musisz wysłać bezpośrednio do dyrekcji np. t.zur@elsta.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

misiek

ale to gdzie tak jest w Szwecji bo wiem ze oni prowadza kilka róznych prac na raz

misiek

a po za tym mógłbyś coś napisać o warunkach pracy itd , bo mnie zapraszali na rozmowę i proponowali Wielką Brytanie - może wiesz coś o tym czy tam jest źle.I ile tam można w takim razie zarobić skoro nie 10 000 na rękę. Pracuje się tez w soboty i niedziele czy od poniedziałku do piątku ??

sqd

ile tam mzona zarobic jako mlodszy specjalista ds. zakupów. ogloszenie jest. pisza ze prefruja z niewielkim doswiadczeniem. ja mam kilka lat doswiadczenia w zakupach i nei wiem czy skladac.

kmicic220

byłem...kawałek dokumentacji technicznej do przeczytania i pytania ogólne...chyba poszło mi nieźle, ale ja chce pracować w kraju mają mi dać znać do końca miesiąca

rafalpr21

mój mail: rafalpr21@o2.pl

jarek

a w jaki sposób ta firma źle działa trzeba tak koniecznie wpisać się w łaski szefa zeby pracowac i byc dobrym pracownikiem? czy delegacje sa wpisane w ta firmę ..w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania ..mozna liczyc na pomoc przełozonych w razie problemów z góry dziękuje za odpowiedzi...

ostry
@jarek 05.02.2015 00:22
a w jaki sposób ta firma źle działa trzeba tak koniecznie wpisać się w łaski szefa zeby pracowac i byc dobrym pracownikiem? cz...

napisz meila albo gg to pogadamy

rafalpr21
@ostry 05.02.2015 20:18
napisz meila albo gg to pogadamy

witam też zostałem zaproszony na rozmowę na środę. Proszę o jakieś opinie czy warto jechać ?

prolog

Ktoś może pracje w Elsta jako ślusarz w wieliczce, napisze ktoś coś o warunkach pracy, podobno każde nadgodziny są dobrze płatne, szczególnie w sobote, czy praca jest rzeczywiście w tak czystych warunkach jak mówią na rozmowach ?? da ktoś znać ?

prolog

Ktoś może pracje w Elsta jako ślusarz w wieliczce, napisze ktoś coś o warunkach pracy, podobno każde nadgodziny są dobrze płatne, szczególnie w sobote, czy praca jest rzeczywiście w tak czystych warunkach jak mówią na rozmowach ?? da ktoś znać ?

marian

wyjaśnienie dla ert: miałem na myśli pracę w Niemczech czy Holandii. Jest bliżej i są możliwe częstsze przyjazdy do kraju.

marian

Znowu do mnie dzwonili. Chyba mają problem z pracownikami bo kobieta z kadr pytała czy nie znam odpowiedniego kandydata. Za takie wynagrodzenie jak oni proponują nie trzeba jeździć na wyspy lub do Skandynawii...

ert
@marian 05.04.2014 23:23
Znowu do mnie dzwonili. Chyba mają problem z pracownikami bo kobieta z kadr pytała czy nie znam odpowiedniego kandydata. Za tak...

To musisz nieźle zarabiać w Polsce. Średnia krajowa.

ciekawski

Panowie nie wiem jak jest ale zaproponowali mi całkiem solidne warunki pracy. w porównaniu z moim poprzednim pracodawca płaca mi za mieszkanie za jeden ciepły posiłek ,do pracy mnie będą wozić, raz na 2 miesiące mam być na tydzień w domu . praca podobno 10 godzin od pn do pt oraz osiem w sobotę .w niedziele budowy zamknięte . niby zatrudnienie na najniższą krajową + delegacja. Napiszcie coś konkretnego jak tam jest z terminowością wypłat. nie ukrywam zostawiam w kraju żonę z dzieckiem które muszę utrzymać tym ich wynagrodzeniem

Wika

Więc skoro nic takiego nie piszą to może rzeczywiście to troszeczkę przesadzone opinie są. Pozdrawiam

marian

Dzięki za opinie, od pół roku moje papiery leżą w kadrach. Starałem się dostać do tej firmy, rozmowy w Wieliczce przeszedłem pomyślnie ale zbieg okoliczności sprawił że nie załapałem się tam do pracy. Jestem w kontakcie z kadrami, szukają pracowników na nowe budowy i chyba uniknąłem porażki, powyższe posty przesądziły o mojej rezygnacji z przyjęcia się do Elsty. W aktualnej firmie szału ni ma ale przynajmniej płacą regularnie. Pozdrawiam

marc

witam panowie. tu kieruje pytanie do osób które pracowały na projekcie w Anglii a zrezygnowali z dalszej wspolpracy z w.w firmą. Czy ktoś z was orientował sie w temacie zamkniecia tych calych dzialalnosci, ktore mamy pootwierane??jak sie sprawy mają?

pracownik

nie pchac się do tej firmy byłem praktykantem 3 lata 2 lata pracy po praktykach owszem nauczyłem się dużo ale wyłącznie dzięki starym pracownikom co już niektórych nie ma na tym swiecie miałem prawie najniższa krajowa po 5 latach z praktyka odeszłem mam 8 euro netto plus zjazd co 10 dni z austri i normalne traktowanie ( usunięte przez administratora )

Mściciel
@pracownik 07.10.2013 22:40
nie pchac się do tej firmy byłem praktykantem 3 lata 2 lata pracy po praktykach owszem nauczyłem się dużo ale wyłącznie dzięki...

Jak się masz Boguś. Jak tam leci w Austrii. Powinieneś się cieszyć, że Firma z (usunięte przez administratora) zrobiła pracownika, dzięki czemu dostałeś prace w OBI a teraz w Austrii.

PracownikWyElstowy
@pracownik 07.10.2013 22:40
nie pchac się do tej firmy byłem praktykantem 3 lata 2 lata pracy po praktykach owszem nauczyłem się dużo ale wyłącznie dzięki...

Oj tak na staż można liczyć. Ale na zdobycie praktycznego doświadczenia marne szanse. Na przykład zakładowy kurs angielskiego. Jakby uważano, że mi nie jest potrzebny.

Mirek

Do maro: ze mną po prostu porozmawiali i dali kawałek maila po angielsku, żadnych certyfikatów nie mam, pracowałem w angli i Norwegii.

hans_klos

Pragnę koledze też podpowiedzieć iż jeżeli nie masz problemów to nie odwiedzaj Wieliczki, a szczególnie ul.Janińskiej 32 Miernota niesamowita

error

maro - 2013-10-02 18:25:02 Czy ktoś z was orientuje się, na jakiej postawie firma weryfikuje znajomość języka? Trzeba przedstawiać jakieś certyfikaty?Chłopie szukaj roboty w normalnej firmie - daj sobie spokój z Elstą. Chyba że, lubisz hardcor i pracę za free!

1500_100_900

Do kolegi: ert A tak poważnie to pisałem może jakie mam wykształcenie? lub że często zmieniam pracę? Kwituje to jednym zdaniem chłopcze i durniu nawet ELSTA Sp.z o.o nie będzie z Tobą współpracować - wiesz dla czego? ponieważ jesteś typowym niemotą bez obrazy oczywiście! Pozdro...

pajac

ile placa programistom uC ?

wyzwolony z obozu

To do '' ert''

wyzwolony z obozu

Nie no coś Ty , wszyscy szukają pracy ciężkiej , brudnej i nisko płatnej a najlepiej wogóle . Będę zasuwał zasuwał po 250 h w miesiącu w zamian za satysfakcję '' udziału w poważnym projekcie'' i za to że mi prezes rękę uściśnie. Podobno w Szwecji proponują trochę lepsze warunki niż w UK ale i tak niczego po tej firmie bym się nie spodziewał. W biurze Ci naobiecują a na budowie okaże się co innego. Mają w tym duże doświadczenie

ktos

od kiedy to na NIN to potrzeba swoja dzialalnosc idziesz tylko do placowki JOB CENTER musisz posiadac miejsce zameldunku lub jakies rachunki platnosc za media znac ang.umawiasz sie na rozmowe i po krzyku a na dzialalnosc to potrzebujesz otrzymac CIS ale nie musisz jej miec a otwierajac konto w banku takze rachunki ze jestes zameldowany na lokacji i tyle w tym problemu (usunięte przez administratora)

felek

Dzięki Panowie za informacje, a już nie dużo brakowało i bym się wsadził na maxa... Fakt w biurze gadają co innego - to jest teraz standard polskich pseudo firm

ksylen

Witam, Ja już pracowałem w tej firmie (jakiś czas temu) na budowach w Polsce. Muszę powiedzieć, że wtedy cieszyła się dobrą opinią i sam byłem z niej zadowolony. Pracować trzeba było ciężko niestety nawet i po dwanaście godzin. To co piszecie teraz Panowie to wręcz mnie szokuje. Niedawno sam chciałem złożyć ponownie dokumenty właśnie na wyjazd do UK. Ale jeżeli jest tak, jak piszecie, to już nie zamierzam. Niestety wolę być niewolnikiem we własnym kraju.

ert

Większość z tych którzy wypowiadają się na łamach tego portalu szuka łatwej, lekkiej i przyjemnej pracy. Jeżeli jesteś tak dobrym fachowcem w swojej dziedzinie to dlaczego szukasz pracy? Chciałbyś zarabiać nie wiadomo ile nie dając z swojej strony nic. Jeżeli ci nie pasuje to nie podpisuj umowy. Otwórz swoją firmę będziesz mógł narzekać tylko na siebie.

marcus
@ert 02.08.2013 11:04
Większość z tych którzy wypowiadają się na łamach tego portalu szuka łatwej, lekkiej i przyjemnej pracy. Jeżeli jesteś tak dobr...

Hej kolego. masz moze troszke czasu napisz na mail marek2008-82@tlen.pl a napisze opinie inna ,nie chce tutaj .pzd

ghj

Byłem z nimi w UK i lipa jakiej świat nie widział .(usunięte przez administratora) i coś im się wydaje że europę zwojują. Tyle że zapomnieli że w innych krajach mówi się innymi językami. Zarobki tragiczne . Bo jak nazwać 6,5 funta brutto dla elektromontera? Nadgodziny płatne tyle co zwykłe godziny , kierownictwo śmiechu warte. Nie przypuszczam żeby w Szwecji się coś zmieniło (usunięte przez administratora) Na rozmowie kwalifikacyjnej was będą zwodzić że pieniądze która Wam zaoferują to są za 50 godzin w tygodniu a póżniej się okaże że jednak praca w sobotę też jest w tej kwocie :-) Przynajmniej tak było przed wyjazdem do Anglii Na miejscu nie umieli wyrobić podstawowych papierów typu NIN , (usunięte przez administratora) Wielkie problemy z założeniem konta. Przylecisz z urlopu ( 1 lub 2 dni co 2 miesiące :-) dajmy na to o 16-tej ,to cię potrafią przywieżć na budowę prosto z lotniska choćby na godzinę. Po co ? Nie wiem (przypuszczam że kręcili anglików na przerobionych godzinach) Takich numerów jest więcej. Generalnie nie polecam i mam nadzieję że więcej nie trafie do firmy tego typu.

Zostaw opinię o Elsta Sp. z o.o. - Wieliczka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elsta Sp. z o.o.