Oferty pracyOpinie o pracodawcachSzkoły policealne
Dla pracodawcówLogowanie / Rejestracja

Realizacje

Oferty pracyOpinie o pracodawcachBlogPoradnik
Dla pracodawców
Regulamin i polityka prywatności

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Artur Wydra WDR Elektro

Opinie o Artur Wydra WDR Elektro Kraków

23.04.2021 09:36

Rekrutacja otwarta:

Operator Automatu SMT

Obowiązki

• Obsługa maszyn linii SMT (drukarka, Pick&Place, piec)

• Dbanie o utrzymanie ciągłości produkcji

• Zebranie części z magazynu

• Przygotowywanie programów produkcyjnych dla maszyn

• Zbrojenie maszyn SMT

• Uzupełnianie komponentów w trakcie produkcji

• Dbanie o stany magazynu SMD

• Weryfikacja poprawności montażu

Wymagania

• Doświadczenie na stanowisku operatora SMT (min. rok)

• Dokładność i precyzja

• Umiejętność czytania dokumentacji technicznych

• Możliwość pracy w systemie zmianowym

• Umiejętność pracy w grupie

• Podstawowa znajomość komponentów elektronicznych

• Zaangażowanie

Pracownik produkcji elektroniki

Obowiązki

• Montaż elektroniki (lutowanie podzespołów elektronicznych)

• Składanie gotowych urządzeń

• Pakowanie gotowych wyrobów

• Wykształcenie średnie techniczne

• Zdolności manualne

• Doświadczenie w pracy na produkcji

• Umiejętność pracy samodzielnie oraz w grupie

• Zaangażowanie oraz dokładność

• Dyspozycyjność od poniedziałku do piątku 8 godzin dziennie

• Umiejętność lutowania elementów THT

Pracownik montażu wiązek

Obowiązki

• Cięcie oraz zarabianie przewodów

• Konfekcja wiązek

• Dobry wzrok

Magazynier

• Przyjmowanie dostaw

• Dbanie o stany magazynowe

• Kompletacja oraz wydanie elementów na produkcje

• Wysyła paczek

• Wprowadzanie faktur

Wymagania

• Doświadczenie na podobnym stanowisku minimum rok

• Podstawowa znajomość rodzajów dokumentów magazynowych

• Rzetelność, sumienność, zaangażowanie oraz umiejętność organizacji pracy

• Umowę o pracę

• Pracę w siedzibie firmy na terenie Krakowa, ul. Mrozowa, okolice Kombinatu w Nowej Hucie

ReviewUserIconDominik

27.02.2026 10:17

Pomimo zakończenia współpracy firmę oceniam bardzo dobrze. Nie jest to miejsce idealne i nie ze wszystkim się zgadzałem, natomiast uważam, że tak niska ocena pojawiająca się w niektórych opiniach jest niesprawiedliwa. Łatwo jest pisać o tym, co negatywne i co się nie podoba. Moim zdaniem takie sprawy warto w pierwszej kolejności omawiać wewnątrz firmy, a nie na publicznych forach. Zwłaszcza że zarówno właściciel, jak i kierownik są dostępni — można przyjść, porozmawiać i przedstawić swoje stanowisko. Z konkretów: od początku zatrudnienia oferowana jest umowa o pracę (choć z tego co wiem, inne formy współpracy również są możliwe). Wynagrodzenie jest rozsądne i zależne od umiejętności, zaangażowania oraz realiów rynkowych. Po okresie próbnym pojawia się premia — potwierdzam, premie są wypłacane. Nadgodziny rozliczane są zgodnie z Kodeksem pracy. Z kierownikiem można bez problemu ustalić kwestie urlopu, wcześniejszego wyjścia z pracy czy odrabiania godzin. Odnosząc się do zarzutów, które pojawiały się pod jego adresem — w mojej ocenie są one wyolbrzymione. Jak każdy ma swoje obowiązki i zadania, z których jest rozliczany, a gorszy dzień może zdarzyć się każdemu. Atmosferę w pracy oceniam bardzo dobrze. Ludzie nie sprawiają wrażenia, jakby przychodzili tam za karę. Na koniec — czy w firmie można się zaśmiać? Potwierdzam: można. Dziękuję wszystkim za współpracę.

ReviewUserIconArtur W.

05.03.2026 12:22

Dominik, bardzo Ci dziękuję za opinię. Fajnie, że poświęciłeś chwilę na napisanie kilku dobrych zdań. Dziękuję Ci za współpracę i życzę powodzenia w dalszej karierze zawodowej i w życiu prywatnym! Artur. W
    ReviewUserIconŚmieszek

06.01.2025 18:17

Fascynujące, że gdy pojawia się opinia, która opisuje stan faktyczny w firmie to znika ona z prędkością światła. Pech dla Pracodawcy, że bardzo dużo osób śledzi na bieżąco GoWork. Pytanie - skoro admin tak ładnie usuwa opinie to czemu równie ładnie nie odpowie na tą, która oczekuje na odpowiedź już prawie miesiąc ? Napewno macie, Szanowna Kadro Zarządzająca, jakieś ciekawe wytłumaczenie na temat premii w WDRElektro. Nasuwa się jeszcze jedno pytanie - dlaczego na rozmowach kwalifikacyjnych okłamujecie potencjalnych pracowników ? Jeszcze zanim firma zaczęła zatrudniać ludzi przez agencje pracy, nagminne było wprowadzanie człowieka w błąd. Można było usłyszeć od samego kierownika produkcji o widełkach płacowych i ewentualnej podwyżce, gdy wyniki pracownika pod koniec okresu próbnego będą równe doświadczonym pracownikom. Po czym przy podpisaniu kolejnej umowy okazywało się, że to tylko takie gadanie (usunięte przez administratora). Padała wtedy kolejna obietnica/deklaracja - podwyżki przewidziane są na koniec roku. Wiele firm produkcyjnych oferuje obecnie dodatek do drugiej zmiany, co czyni je atrakcyjniejszą opcją. Pozwolę sobie też napisać słów parę o monitoringu w firmie. Jego obecność ma sprawiać, że pracownik powinien czuć się względnie bezpiecznie w miejscu pracy. Monitoring nie powinien ograniczać ruchów. Trochę słabo się pracuje mając z tyłu głowy, że nie wolno się zaśmiać, bo Pan Kierownik "czuwa". Pojawia się jeszcze kwestia zatrudniania ludzi "po znajomości", uprzednio zwalniając pracownika z błachego powodu, by zrobić miejsce na tego nowego. Zagrywka szachisty. Po wylewie.

ReviewUserIconPtak kierownica out

19.01.2025 09:27

@artur nie zastanawiałeś się skąd te wszystkie jak to nazwałeś "ataki" na wielkiego pana kierownika ? Tak przez chwilę po ludzku się zastanowić skąd to niezadowolenie i negatywne opinie o firmie nagle się wzięły? Jeżeli nie to mam prosta radę wystarczy nowa krew na stanowisku kierownika produkcji a gwarantuje, że atmosfera ulegnie oszałamiającej poprawie. (usunięte przez administratora)

ReviewUserIconArtur

19.01.2025 14:03

Szanowni obecni i byli pracownicy! Tak, jestem tym za kogo się podaję. Natomiast nie będę publicznie bawił się w udowadnianie czy w firmie można się zaśmiać, nie tędy droga. Tak samo nie będę publikował listy płac… Zależy mi, żeby atmosfera w firmie była jak najlepsza. Chętnie wezmę udział w jej poprawie. Ale na pewno nie uda się tego zrobić na GoWork. Jedyne, co tutaj uda się osiągnąć, to odstraszyć nowych pracowników lub kontrahentów (chcecie żebyśmy mieli nowych klientów i ich obsługiwali czy nie?) Pamiętajcie też, że osoba X czy Y nie dostaje podwyżki (lub dostaje mniejszą niż chce) nie z zachłanności mojej czy kogokolwiek. Tylko dlatego że budżet firmy jest jaki jest. Były lepsze czasy, podwyżki były wyższe, teraz są trochę gorsze czasy, podwyżki były mniejsze. Ponownie zachęcam do bezpośredniego kontaktu ze mną osoby, którym zależy na poprawie atmosfery. Tą drogą na pewno uda się osiągnąć porozumienie. Artur
    ReviewUserIconJastrząb zwyczajny

18.01.2025 23:36

Od dłuższego czasu obserwuję pojawiające się opinie na temat pracy w firmie WDR Elektro i muszę przyznać, że nie dziwi mnie ich usuwanie. Firmy, które nie cieszą się zbyt wieloma pozytywnymi komentarzami, często decydują się na usuwanie tych, które rzetelnie opisują realia panujące w miejscu pracy. Było mi dane pracować w tej firmie przez pewien czas i niestety muszę potwierdzić treści wpisów, które zostały usunięte. Po zakończeniu współpracy mogę stwierdzić, że moja kariera zawodowa poczyniła krok wstecz. Brak kompetencji osoby zarządzającej jest zauważalny nawet dla osób mniej doświadczonych, a wymagania, które stawiane są przez nią, są zdecydowanie nieproporcjonalne do wynagrodzenia oferowanego w firmie. Zgadza się również to, co zostało napisane o trudnych rozmowach na temat podwyżek – obietnice składane przez kierownictwo z szablozębnym uśmiechem okazały się pustymi słowami, a entuzjazm oraz uprzednia ufność zostały szybko rozwiane. Chaos i dezorganizacja to niestety cechy, które zdominowały atmosferę w firmie. Długotrwałe zatrudnienie pracowników nie jest wystarczająco doceniane, a preferencje kierownika często sprzyjają osobom mniej zaangażowanym w pracę, czy też tym, którzy potrafią zdobyć jego osobistą przychylność. Rozumiem, że kierownik to człowiek, który nie jest pozbawiony ludzkich odruchów, jednak profesjonalizm powinien wymagać oddzielenia spraw zawodowych od prywatnych. Jeśli chodzi o właściciela, to warto zaznaczyć, że stara się utrzymywać kontakt z pracownikami, co jest pozytywnym aspektem. Niestety, rozmowy często dotyczą kwestii prywatnych, a nie sytuacji zawodowych, przez co właściciel nie do końca zdaje sobie sprawę z trudności, jakie napotykają pracownicy pod przewodnictwem jego zastępcy. Kończąc, mam świadomość, że moja opinia może zostać usunięta, ale będę ją regularnie wstawiać, mając nadzieję, że w końcu ktoś weźmie pod uwagę realia pracy w tej firmie.
    ReviewUserIconCiekawski

08.12.2024 00:17

Szanowny Pracodawco ! Myślę, że dla większości osób zrozumiałe jest, że premia ( tak zwana ) uznaniowa jest z dobrej woli Pracodawcy. Nasuwa mi się jednak takie przemyślenie. Jeśli premia jest kwartalna to dajmy na to mamy : Styczeń, Luty, Marzec. Premia zatem doliczana jest do wypłaty kwietniowej. Pracownik "X" składa wypowiedzenie ( wybiorę tu sobie dla przykładu dwutygodniowy okres wypowiedzenia ). Owo wypowiedzenie złożone jest w marcu w tak wybranym momencie, by pracownik na spokojnie przepracował sobie pełny okres wypowiedzenia i zakończył pracę z końcem marca. Do samego końca pracuje z pełnym zaangażowaniem. Pozwolę sobie zaznaczyć również, że pracownik zna kryteria na podstawie których przyznawana jest premia kwartalna. Pracownik kończy pracę. Dostaje wynagrodzenie w kwietniu i ZONK ! Pracownik "X" premii nie dostał mimo przepracowanego kwartału, mimo spełnionych "wymogów" dla uzyskania premii. Druga rzecz - o jakich dodatkowych świadczeniach mówi Pracodawca ? Bo za takie rzeczy jak Multisport czy Opieka Medyczna koszty ponosi pracownik. Trzecia rzecz - pisanie o jakichkolwiek standardach w firmie WDR jest co najmniej śmieszne. Pięknie, ładnie, " przepisowo " jest tylko na potrzeby audytów zewnętrznych. Na sam koniec swojego komentarza serdecznie pozdrawiam Kierownika, który chyba zapomniał o takim ładnym stwierdzeniu, że człowiek od wszystkiego to człowiek do niczego.
    ReviewUserIconZapytanie

14.09.2024 13:35

Dlaczego w ogłoszeniach o pracę nie ma nic o wynagrodzeniu ? To ułatwia selekcję w wysyłaniu CV. Zapytam w takim razie tutaj żeby ewentualnie zaoszczędzić czas innych ludzi szukających pracy. Jakie wynagrodzenie oferujecie na stanowisku Monter Wiązek Kablowych ? Czy po przebrnięciu przed okres próbny jest szansa na podwyżkę ? Z góry dziękuję za ewentualną merytoryczną odpowiedź.
    ReviewUserIconWdr

30.11.2024 23:26

Pieniedze to podstawa i na tym się kończy Kierownik gania i czepia sie o wszystko szkoda Twojego czasu

05.12.2024 10:54

Szanowni Państwo, Dziękujemy za opinię. Pragniemy jednak zaznaczyć, że używanie nazwy firmy jako pseudonimu w komentarzach może wprowadzać w błąd i naruszać zasady. Odnosząc się do treści opinii, jest dokładnie odwrotnie niż sugeruje jej autor, nasze wynagrodzenie obejmuje nie tylko podstawę, ale również premie i inne świadczenia. Ponadto obowiązki kierownika to m.in. nadzór nad realizacją zadań, co jest zupełnie normalnym standardem w firmach, co może być czasem postrzegane jako zbyt wymagające działanie, ale ma na celu wspieranie efektywności zespołu. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z działem HR, abyśmy mogli wspólnie rozwiązać wszelkie wątpliwości. Pozdrawiamy, Zarząd WDR Elektro sp . z o.o.
    ReviewUserIcondedo

08.09.2023 09:45

Witam jak na obecna chwile atmosfera w firmie ?
    ReviewUserIconOded

11.05.2024 00:06

Na chwilę obecną atmosfera w firmie jest mocno średnia. Odkąd weszły dwie zmiany, odkąd liderami zostały osoby które się totalnie do tego nie nadają. P.M dostał skrzydeł i nagle zrodził się brak szacunku i wywyższanie z obrażaniem za plecami. Konsekwencją wprowadzenia dwóch zmian jest brak nadgodzin co równa się brakiem możliwości choć delikatnie godziwego zarobku. Nie wspominając już o tym, że kierownik jest bardzo stronniczy i ma swoich pupilków którzy mogą o wiele więcej.
    ReviewUserIconMimi

15.05.2024 15:47

Witam. Chcę ubiegać się o pracę w WDR. Mam pytanie,jak wygląda praca na stanowisku produkcji? Czy praca jest na akord? Czy można szybko się nauczyć i wdrożyć w produkcję kabli? Jak obecna atmosfera? Dziękuję.
    ReviewUserIconmwwd

14.10.2022 08:49

Nie polecam ubiegania się o pracę w tej firmie.Strata czasu,Przyjmują na okres próbny na umowe zlecenie .Mało kto zostaje do końca okresu próbnego.Szkoda też zdrowia bo atmosfera jest beznadziejna,nie warto się męczyć za tak marne wynagrodzenie.

08.02.2023 15:06

Szanowni Państwo, standardem w WDR Elektro jest umowa o pracę od pierwszego dnia podjęcia współpracy. Jakiekolwiek informacje o umowach zlecenia są nieprawdziwe. Zdecydowana większość okresów próbnych kończy się długoterminowym zatrudnieniem.

09.02.2023 11:19

Szanowni Państwo, W naszej firmie jak w wielu innych istnieje system monitoringu. Natomiast nieprawdą jest, że istnieje osoba, której wyłączną rolą jest obserwowanie kamer (jak sugerują przedmówcy).
    ReviewUserIconoperator

03.02.2023 08:37

dzien dobry szukam pracy jako operator linii smt, jak wygladaja zarobki ? mam 2 lata doswiadczenia na samodzielnym stanowisku 1. podstawa 2. premia 3. umowa czy jest na stale, po jakim czasie ? dziekuje
    ReviewUserIconkrakus

19.09.2022 10:20

Witam. Wybieram sie do waszej firmy na rozmowe rekrutacyjna,ale chccialbym poznac opinie na temat firmy pracownikow.Przedwszystkim jak u was wyglada sprawa ze stazem pracy?Ludzie pracuja po pare lat,czy moze przemial ludzi jest duzy?To duzo mowi jesli chodzi o caloksztalt.Z racji tego iz interesuje mnie tylko produkcja automatyczna jak wyglada u was park maszyn,ich stan itd.Oczywiscie ciekawia mnie tez zarobki,na start dowiem sie na rekrutacji ale jak to wyglada pozniej?Pracodwacy zalezy na stalej,doswiadczonej,wykwalifikowanej kadrze,czy wszystkich wrzucaja do jednego wora i liczy sie sztuka?BYlbym wdzieczny za realne,rzeczywiste odpowiedzi. pozdrawiam
    ReviewUserIconDziwne

09.09.2022 14:31

Ogłoszenie o pracę pojawia się lub jest bardzo często. Dziwne dla mnie jest to, że przychodzi się na rozmowę, później na dzień próbny gdzie odbiór jest pozytywny i kontakt gaśnie. Strata czasu.
    ReviewUserIconDlaczego ?

24.08.2022 09:23

Witam Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego Oferta Pracy na Magazyn w tej firmie często się Odnawia ? Poszukuję Pracy, ale gdy pracodawca wystawia ogłoszenie co miesiąc, daje to do myślenia. Może zarobki są złe, atmosfera ? Może się ktoś wypowiedzieć, czy warto Aplikować ?
    ReviewUserIconRaf

22.08.2022 14:51

Zostałem zaproszony na rozmowę tylko po to, żeby dowiedzieć się, że znajduję się na czarnej liście firmy osób które nie pojawiły się na rozmowie o pracę w rekrutacji która miała miejsce kilka lat temu. Rozmowa trwała minutę i podczas niej otrzymałem informację, że pracodawca nie ma dla mnie oferty pracy. Mimo zrozumiałej idei listy, nie rozumiem ściągania ludzi na rozmowę, która do niczego nie prowadzi. Wystarczy pominąć CV. Nie polecam
    ReviewUserIconpytający

25.03.2022 13:07

Witam, może ktoś napisać jak wygląda sytuacja z zarobkami na stanowisku "Pracownik produkcji elektroniki"? Czy są jakieś normy do wyrobienia? Z góry dziękuję za odpowiedź.
    ReviewUserIconPatryk

05.03.2022 11:01

Dzien dobry. Pracownik produkcji - zauważyłem ogłoszenie wystawione na jednym z portali. Czy moglibyście mi powiedzieć : 1. Jaka pieniądze oferuje firma na tym stanowisku? 2. Jakie są godziny pracy? 3. Czy są jakieś dodatki, premie? 4. Jaka atmosfera panuje na tym stanowisku - czy osoba bez doświadczenia da sobie radę?

Kontakt - Artur Wydra WDR Elektro

Christo Botewa 6 30-798 Kraków

Branże: Elektronika, hardware i akcesoria

ReviewUserIconzbyszek

04.02.2022 11:06

czy jest praca dla emeryta czy tylko mlodzi

10.10.2021 10:50

Jaki jest wkład kierownictwa Artur Wydra WDR Elektro w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?

21.10.2021 07:43

Staramy się rozmawiać na dedykowanych spotkaniach firmowych i omawiać wspólne sukcesy, a także problemy, z którymi się borykamy i szukać razem odpowiednich rozwiązań. Takie rozmowy często oczyszczają atmosferę i są częścią budowania wspólnoty firmy. Ponadto, nic tak nie łączy jak poznanie się trochę lepiej nie tylko od strony zawodowej podczas wspólnych imprez firmowych, a najbliższą okazją jest Wigilia w grudniu :)

19.10.2021 19:49

Czy kobiety też pracują?

21.10.2021 07:42

Tak, oczywiście kobiety też pracują, zarówno na stanowiskach montażowych, jak i w biurze. Stawiamy na koedukację i Panie stanowią u nas ponad 1/3 wszystkich zatrudnionych osób :) Na dodatek świetnie się sprawdzają w powierzonych zadaniach, ze względu na zdolności manualne, precyzję, skrupulatność i dokładność przy takich procesach jak np. lutowanie, zaciskanie końcówek.
    ReviewUserIconKostek

24.07.2020 16:21

Czy firma wprowadziła jakieś zmiany pod kontem zabezpieczenia sanitarnego ?

13.07.2021 12:23

Nasza firma spełnia wszystkie wymagania dotyczące zakresu BHP w przedsiębiorstwach.

30.06.2021 10:53

Czy możliwa jest praca zdalna w firmie Artur Wydra WDR Elektro w przypadku pracy jako Operator Maszyn i Urządzeń?

13.07.2021 12:22

Praca jako Operator Maszyn i Urządzeń polega na obsługiwaniu ich na terenie naszej firmy. Nie ma możliwości pracy zdalnej.
    ReviewUserIconByły

24.07.2020 14:22

Z perspektywy czasu dobrze wspominam prace w wdr.. Spokojnie.. na luzie... Słyszałem że teraz jest tam całkiem inaczej niż 2 lata temu.
    ReviewUserIconOn

29.06.2021 17:37

No jest dużo inaczej niż wcześniej Większy rygor itd

13.07.2021 12:20

Nasza firma jest na etapie ciągłego rozwoju. Wprowadzanie nowych procedur ma na celu zachowanie wysokich standardów produkcyjnych oraz ułatwienie pracy wszystkim pracownikom WDR Elektro.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Artur Wydra WDR Elektro?

ReviewUserIconKarol

25.11.2020 23:27

A często macie inwentaryzacje?

09.03.2021 13:23

Raz w roku.
    ReviewUserIconLuka

09.03.2021 11:44

Interesuje mnie praca w firmie, może podpowiecie czy teraz rekrutują i w ogóle jakie są szanse na pracę?

09.03.2021 13:21

Rekrutujemy, obecnie mamy otwartą rekrutację na stanowisko "Pracownik produkcji elektroniki". Zapraszamy do zakładki "oferty pracy".

09.03.2021 09:47

Opowiecie jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Artur Wydra WDR Elektro?

09.03.2021 11:19

To zależy od stanowiska na jakie aplikujesz. Wszystkie aplikacje podlegają selekcji. Kandydaci, którzy przejdą proces selekcji dostają od nas pełną informację na temat etapów rekrutacji.
    ReviewUserIconBeata

04.01.2020 17:01

@wiosna11 A jak z grafikiem,jest elastyczny ? Jaki jest wymiar godzin?
    ReviewUserIconnH1906

05.02.2020 16:58

Jeśli coś trzeba załatwić to się da, ale pracujemy tylko na pierwszą zmiane
    ReviewUserIconMałySzary

09.09.2020 09:35

Praca jest 6-14 :)
    ReviewUserIconZainteresowany

10.02.2020 18:14

Na jakie zarobki można liczyć na początek ?
    ReviewUserIconSzary pracownik

26.12.2019 22:43

Pracujesz uczciwie, szybko i wydajnie - jest naprawdę dobrze. Krecisz, unikasz obowiązków i jesteś powolny - nieco gorzej. Firma szybko się rozwija, zarządzający wiedzą co robią.

08.10.2019 11:57

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Artur Wydra WDR Elektro?
    ReviewUserIconAmazonka

18.10.2019 17:10

@Molly Bardzo śmieszne :D @Pytanie W każdym dziale jest tablica cieni z potrzebnymi kluczami, miernikami, kombinerkami, śrubokrętami itd. Przy każdym stanowisku lutownica, pęseta itd. Ogólnie firma dba o to żebyśmy mieli odpowiednie narzędzia.
    ReviewUserIconwiosna11

30.09.2019 10:38

staraja się iśc na rekę z wolnym i nadgodzinami. Ogółem polecam
    ReviewUserIconnH1906

26.09.2019 09:15

Praca niezbyt ciezka, o wiele spraw można sie dogadac .... Pracy sporo i mozna sobie dorobic

Zostaw merytoryczną opinię o Artur Wydra WDR Elektro

Nie przegap nowości o Artur Wydra WDR Elektro!