ABC Data Sp. z o.o. Magazyn

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 154 ocen.

ABC Data Sp. z o.o. Magazyn
1 154 6 1

Opinie o ABC Data Sp. z o.o. Magazyn

Asdff

Ż tego co słyszałem to w ogóle jakaś lipa te morele...co to za stawki bida jak ch**.To się nadaje co najwyżej zbombardowania czy coś hahaha

Gosc
@Asdff 26.07.2018 17:25

Stawki bida ? Mam umowę przed sobą. 2900 brutto. Na rękę 2200. Plus premia. Jest na zmianie 7-15. Na inne zmiany nie pracuje. Coś jeszcze chcecie wiedzieć ?

Monter
@Gosc 07.09.2018 17:33

Gosc- 2200 plus premia to nie bida według Ciebie???:D w tych czasach....hahaa a ile masz " kolego" lat? Pewnie jeszcze" naście" jak ci takie pieniądze pasują;D

gosccc
@Gosc 07.09.2018 17:33

2900 to chyba z premią ;)

Miro

Wszystko zależy co się robi, bo każda osoba ma swoje stawki!

Jacek

Są różne zdania na temat pracy w firmie. Ja wiem, że to dobry pracodawca. Pewnie opinia zależy od tego jak się pracuje!

Edyta

@Tak Wspomniałeś o nadgodzinach. Rozumiem, że są one płatne bądź można je odebrać innego dnia, zgadza się? @MamMasztTrust Czy fakt, że pracownikom firmy ABC Data nie podobają się godziny pracy był omawiany w szerszym gronie z władzami firmy ABC Data? Jeżeli tak, to napisz, proszę, więcej szczegółów dotyczących tej sytuacji.

MamMasztTrust
@Edyta 15.07.2018 16:20

Witam Oczywiście nadgodziny można odebrać albo są dodatkowo płatne jak się nie odbierze. Co do godzin pracy nie ma innej opcji (tylko dla lizusów)

MamMasztTrust

Pracy nie polecam absolutnie nikomu w Morele.net, słaba kasa, duża odpowiedzialność, czepiają się o wszystko co się da (kierownictwo), non stop jesteś nagrywany na kamerach (jesteś brany za potencjalnego złodzieja), masz robić dużo i szybko byle by norma była 100%, nikogo nie obchodzi to że nie dajesz rady.Bardzo słabe zmiany (10-18) (15-23) (17-01)itp.Czasami jest tak że na koniec zmiany w piątek dowiadujesz się że zostajesz wyrzucony z pracy bez podania powodu, już parę osób tak wyleciało bo przecież kierownicy boją ci się powiedzieć że zwalniają cię, tak wygląda praca w Morele... Można by jeszcze dużo napisać na temat tej firmy i magazynu ale szkoda słów... Chociaż tyle że koledzy z pracy są w porządku w większości.

anonim

(usunięte przez administratora)

jpa

tam jest taka mała mafijka,szkoda że nimi nie zainteresuje Warszawa

Daniel

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje, chciałbym aplikować.

anonymous

2100 brutto bo mniej nie można, przypuszczam że gdyby nie bylo wymaganej najniższej krajowej to by zatrudnili człowieka za 8zl brutto

anonymous

Z tego co słyszałem i widziałem na umowie u znajomej to jakaś kpina a nie zarobki za pracę fizyczną na magazynie.Chodzi o morele...dramat bal bym się pracownikowi w ogóle coś takiego zaproponować.No ale cóż jaka firma taka płaca.

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w ABC Data Sp. z o.o. Magazyn? Podziel się swoją opinią. Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się bardzo ważne!

Robert

Generalnie to w pracy trzeba pracować. Ważne, że można zarobić!

Phihihi

Powiem krótko, zapieprz jest, tylko głupia norma się liczy nic więcej, zrobisz dwa braki w miesiącu to jadą Ci po premi. Połowa magazynu to ABC Data a druga połowa to Morele.net. A ja pisze teraz o morelach.

Tak

Na umowie już na rok warunki mocno średnie, 2000brutto,600zl brutto dodatku za norme,gdzie trzeba sie troche nalatac zeby ja dostac w 100%..200 brutto za 100%obecnosc. Normalnie 14/15 brutto,zalezy czy sie robi w miare dobre wyniki czy nie. W pon/wt pytaja po 100 razy o nadgodziny,znow na koniec tygodnia czasami juz o 20 nie ma co robic i trzeba sprzatac do 23.

Edyta

@Liwka_98, co masz na myśli pisząc, że czasem jest brak zrozumienia ze strony koordynatorów bądź kierowników? Napisałaś sporo na temat warunków pracy w ABC Data. Natomiast jak przebiega proces rekrutacji oraz jak sprawdzane są predyspozycje kandydatów do pracy? @Natka, numery telefonów podaję pod tym linkiem: http://www.abcdata.com.pl/kontakt Na stronie internetowej ABC Data napisane jest, że firma proponuje pracownikom benefity, szkolenia, ambitne zadania oraz możliwości awansu. Może ktoś coś więcej napisać na ten temat oraz jakie benefity proponuje swoim pracownikom ABC Data?

Natka

Witam.Czy można prosi o numer telefonu do biura?

Liwka_98

Witam, pracuje w abc od 17 lipca, jestem z pracy bardzo zadowolona, jestem młoda i chce pracować wiec to tez pewnie ma na to wszystko wpływ bo są osoby które pracują jakgdyby za karę. Nie można narzekać na organizacje pracy, i na ludzi, jedynie czasem jest brak zrozumienia ze strony koordynatorów bądź kierowników. Nie zgadzam się z większością negatywnych opini na temat pracy na tym magazynie. Wynagrodzenie zawsze wypłacane na czas, dobra i efektowna praca zawsze doceniana pod postacią jakiejkolwiek premii. Osoby które są chętne do pracy, i są gotowe na to aby zostawać godzinę czy dwie dłużej ok dwa razy w tygodniu (zależnie od tego ile jest pracy) to polecam. Oczywiście na początku może być ciężkie jesli chodzi o wysiłek fizyczny, ale to kwestia tygodnia i nabierze się energii do pracy. Początkowo może być tez problem z godzinami pracy, sama na początku przychodziłam mam godzinę 14 ale później udało nic się załatwić z kierownictwem abym przychodziła na godzine 9. Tak jak już mówiłam jestem bardzo zadowolona z pracy i z czystym sumieniem mogę ją polecić innym. Pozdrawiam serdecznie

Karol

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Jak się pracuje?

Liwka_98
@Karol 15.03.2018 17:10

Cały czas są zatrudnienia także jeśli tylko potrzebujesz pracy to składaj cv ;)

Pusia

Moja firma świadczyła usługę dla tej firmy. Pracownicy magazynu wulgarni, kierowca dostarczył towar 15:35,na zleceniu dostawa do 16 stej, a oni mówią ze do 14 pracują i kazali wyjść mojemu kierowcy. Po zasięgnięciu opini w pobliżu magazynu okazało się ze wsysycy kierowcy się na nich skarżą.3 siedzi , nie ma innego auta do rozładunku. 3 palety były do rozladunku, kierowca zaproponował ze sam je rozładuje , również odmowa. Proszę przyjęć o 7 rano usłyszał. Może ktoś z państwa się tam zatrudni o wreszcie nastąpi tam xxI wiek

666
@Pusia 21.12.2017 19:36

Dostawy przyjmujemy od 7 do 14. Wyraźna informacja wisi na drzwiach przed wejściem do biura. Pozdrawiam Państwa kierowcę, który nie potrafi czytać i cud, że rozpoznaje znaki drogowe.

^.^

Przyjęcie bez rozmowy kwalifikacyjnej, ludzie przyjmowani hurtem i zwalniają się hurtem. Praca spoko, łatwa - jak ktoś lubi chodzić i nie ma z tym problemu ale jak na taką prace zarobki liche strasznie. Co do odbijania do kibla to (usunięte przez administratora) prawda, nadgodziny nie są obowiązkowe oczywiście a co do stołowki to faktycznie mało miejsca ale wychodzisz kiedy chcesz na przerwę wiec nie powinno być z tym problemu. Ja już tam nie pracuję ale widze jak dużo ludzi w opiniach pisze nieprawdy, aż żal to czytać .Zero zastrzeżeń do firmy - może tylko to że mogliby lepiej traktować pracowników bo niebawem zostaną sami ;) i umowy śmieciowe, zalezy jak trafisz.

Tymon

Zastanawiam się kto może inspirować niektóre osoby do pisania tych mądrości??

Xxx

Ta firma to jedno wielkie (usunięte przez administratora) wyzysk chora atmosfera nie polecam nikomu tam pracy !!!

Szukający pracy

Jutro mam rozmowę . Zobaczymy co mi przedstawia. Czytając komentarze jestem skłonny na rozmowie wybuchnąć śmiechem.

BOBAS
@Szukający pracy 01.03.2017 12:42

Bardzo ciekawe opinie . Strach iść pogadać o zatrudnieniu bo raczej 'wyzysk pełną mordą' .

Bezcenne_doświadczenie.

Polecam tą firmę każdemu! Prosta praca, wręcz dziecinnie zabawna. Szkoda tylko że firmie brakuje odwagi rozwiązywać problemy związane z pracą. Łatwiejsze dla firmy jest pozbyć się osoby, która problem zgłasza, niż problem rozwiązać. Trudne jest też docenić najlepszego magazyniera za starania, nadgodziny, wydajność, poza pokazaniem kciuka do góry w kierunku zasłużonego od koordynatora , lub wypowiedzenia zgodnego z kp. bez żadnych powodów, wyjaśnień.. bo koordynator (ma rację)? Koordynator tam jest i to nie sam, jest ich częściej więcej, niż ludzi na dostawach. Kiedy się nie spobobasz jednemu koordynatorowi, mówiac mu o jakimś problemie lub popełnisz błąd, to jest to równoznaczne z tym że, nie podobasz się już nie jednemu koordynatorowi, tylko tej większości koordynatorów. Ludzi tam będzie brakować do pracy zawsze, i nie jest ważne jakich: czy bardzo dobrych, lub mniej wydajnych. Tutaj chodzi o interes, jak wszystko w tym państwie. Jażeli firmie zależałoby na dobrych pracownikach, nie było by wcale agencji pracy, a że obecnie są owe agencje, to Ukraina czuje się w Polsce jak w domu i godnie na tym interesie wychodzą Zaś my, Polacy rodacy, możemy się czuć we własnym kraju jak na sezonie truskawkowym, nie będąc nawet zagranicą. Rotacja tam jest potężna, jak zebrany koszyk truskawek, który zaraz wraca pusty dla nowej osoby. Ci co milczą tam przetrwają, zaś ci co widzą w tej pracy problemy, szkoda czasu. Wystarczy tam tydzień popracować aby się dopatrzeć problemów. No ale za to wszystko dziękuję, gdyż najbliższe wakacje, nie umkną mi w nadgodzinach pracy dla tej firmy z których i tak nic nie było, zaś czas nadgodzin oraz snu po nadgodzinach pochłonął cały okres letni i lata niepamiętam, jakby nie istniało. Lubisz pić kawę, herbatę, pogadać z kimś, poświęcając swój czas w nadgodzinach pracy to właśnie idealna praca dla ciebie. O wyjście z pracy z iXem, bez komentarza. Panu zarządzającemu magazynem polecam firmę zajmująca się uzdrowieniem w funkcjonowaniu firm, które posiadają problemy związane z pracą, ludźmi, rekrutacja oraz podnoszeniem maksymalnego progu efektywnosci i wydajnosci pracy. Prosze szukac pana Madeja duzo od tej osoby się nauczylem i polecam. Pozdrawiam was, bezrobotny - za to szcześliwy.

barthezz

Ciekawe co się stało z komentarzami z 2015 w miesiącach 04-08 ? Usunięte...

Do kkkk

Pracuję w abcdata od pol roku, wiele mozna zarzucić jak każdemu pracodawcy sle nie tego ze rozmowa byla przeprowadzona źle i nie jak należy. Pan Kamil nie obiecywał zlotych gór tylko przedstawił warunki zgodne z prawdą. Chyba że lubisz jak ktoś podczas rozmowy mydli Ci oczy.

Tomek

Sam miałem taka rozmowę i mam zupełnie inne odczucia. Być Może zniechęciły Cie warunki zatrudnienia, a nie osoba rekrutująca lol. Kamil to jedna z niewielu osób w firmie z którą możesz się dogadać jak z człowiekiem.

Do kkkkk
@Tomek 29.12.2016 17:36

Pracuję w firmie od pół roku, można się czepiać wielu rzeczy ale nie tego że podczas rozmowy ktoś obiecuje Ci złote góry, Pan Kamil przedstawił temat jak należy i zgodny z prawdą. Chyba że lubisz jak Ci podczas rozmowy mydlą oczy.

kkkk

Gorzej niż źle. Ludzie to jakaś kpina. Rozmowa z Kamilemo to wielkie nieporozumienie. Człowiek zniecheca do pracy brak mu kwalifikacji zawodowych do prowadzenia rekrutacji. Opinie które są to szczera prawda, te negatywne.

kkkk

Gorzej niż źle. Ludzie to jakaś kpina. Rozmowa z Kamilemo to wielkie nieporozumienie. Człowiek zniecheca do pracy brak mu kwalifikacji zawodowych do prowadzenia rekrutacji. Opinie które są to szczera prawda, te negatywne.

kkkk

Dziś mam rozmowę moze nie będziez aż tak źle.

Pracownik

Tracking?

Zostaw opinię o ABC Data Sp. z o.o. Magazyn - Sosnowiec

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Data Sp. z o.o. Magazyn