Infakt Sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 40 ocen.

Opinie o Infakt Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infakt Sp. z o.o.

Gosiaxx

Czy firma zawsze informuje o negatywnie zakończonej rekrutacji/ nie przejsciu kolejnego etapu? Czekam juz dosc dlugo ma odpowiedz i nie wiem czego sie spodziewac?

Agata

@oluś wydaje mi się (ale to tylko moje przypuszczenia), że ma to bezpośredni związek z programem do fakturowania, który firma proponuje. "fakt" prawdopodobnie ma się odnosić do "faktury" - w końcu to biuro (usunięte przez administratora). Co wiedza na ten temat pracownicy firmy?

oluś

co oznacza nazwa "infakt"?

Agata

@myk na ich stronie znajduje się zakładka dotycząca pomocy technicznej, warto skontaktować się z nimi i dać znać o tym co się dzieje z usługą. Wiadomo, że nie zawsze wszystko działa tak jakbyśmy oczekiwali a takie informacje zwrotne na pewno pomogą firmie w usprawnieniu jej funkcjonowania.

myk

Nie polecam tej firmy a zwłaszcza ich oprogramowania. Cały czas są z programem infakt problemy. Szkoda gadać. Nie polecam i tyle

Kiki

Nie polecam. Brałam udział w rekrutacji na pewne stanowisko, rekruter nie dość, że zapomniał o naszym spotkaniu w siedzibie firmy, nie pamiętał o poprzednich etapach rekrutacyjnych, które przeszłam. Ponadto przypisał mnie do innego procesu rekrutacyjnego niż ten w którym brałam udział. A jak już na spotkanie dołączył pan prezes, to było już tylko gorzej. Nie szanuje firmy, która nie szanuje swoich kandydatów.

rtyujnhbv

teraz to oni wstawili jakas nowa oferte na stanowisko office coordiantor Krakowie widzieliście? dosłownie pare dni temu dodane zastanwiam się wlasnie nad podjeiciem nie wiecie może na jakie mniej więcej zarobki będzie można liczyc w firmie u nich?dzieki

gość

Asystent wsparcia sprzedaży ma niezłe zatrudnienie, bo warunki pracy są bardzo dobre. Ale wypłata jaka?

Aldona

Kiedys na tym forum było 116 opinii, teraz jest 90. Jak to możliwe?

Gość
@Aldona 08.06.2016 11:40
Kiedys na tym forum było 116 opinii, teraz jest 90. Jak to możliwe?

Ponieważ opinie zostały usunięte i nikt nie ma tu problemu z liczeniem :) Firma w której pracownicy zmieniaja sie tak szybko ze nie ma sensu zwracac uwagi na nowych. Wynagrodzenie w wiekszosci zenujace.

dociekliwy

widzę ze na tym forum gina niektóre z postow. Klika tygodni wczesniej zwrocilem uwage na ciekawy, niekoniecznie pochlebny, wpis od "stazystki" dotyczyl rekrutacji w tej firmie a teraz juz go nie ma. Pozostal tylko jej jeden wpis. Stazystko jesli kiedys to przeczytasz opowiedz jeszcze raz o tej historii (usunięte przez administratora) a kazda informacja o potencjalnym pracodawcy jest na wage zlota

iza

Widzę nieprzyjemną dyskusję poniżej i nie do końca rozumiem nastawienie ludzi do siebie nawzajem no i do firmy. Nie znam ich dokładnie, ale jeśli ktoś ma chęć wypowiedzieć się pozytywnie o dobrych warunkach, to po co to krytykować.

anonim

(usunięte przez administratora)

OnaXXXX

Czy jesteś w stanie powiedzieć coś więcej? Jak wygląda kwestia zarobków po tym okresie stażu? Można wiedzieć do jakiego działu aplikowałaś? Pytam, bo widziałam kilka ofert już wcześniej, a jestem jeszcze na studiach i zastanawiam się czy faktycznie zdobędę to doświadczenie mimo małych zarobków.

anonim

(usunięte przez administratora)

Edyta

Prosimy precyzyjniej :-)

Nowa

Czy mogę prosić o coś więcej na ten temat ? właśnie jestem na etapie rekrutacji i teraz zwątpiłam :(

anonim

(usunięte przez administratora)

Edyta

Dziękuję bardzo za informację :-) Pozdrawiam

Edyta

Jestem już po zakończonej rekrutacji. Nawiązując do mojego wcześniejszego wpisu-rekrutacja do końca przebiegła sprawnie i szybko. Jedyną sprawą, która mi się nie podoba, jest kwestia uściślenia informacji dotyczących kalkulacji wynagrodzenia dopiero na sam koniec, w sposób delikatnienie ale istotnie odbiegający od wcześniej zaprezentowanej kalkulacji. Ja osobiście również mam problem z karą umowną, z jej bardzo ogólnie zarysowanymi granicami. Nie zakładam, że będzie mi się "należała". Ale, z mojej praktyki, życie pisze rożne scenariusze, klienci są różni i na takie ewentualności jest umowa. Na okoliczności odbiegające od normy. Tutaj zapis dotyczący kary jest bardzo ogólny i dla mnie wymaga wnikliwej analizy i przemyślenia. Stawia mnie jednak na pozycji takiej sobie. Także zachęcam do udziału w rekrutacji bo jest ciekawym doświadczaniem i również sprawdzeniem siebie. A dalej to już każdy sam decyduje. Natomiast chętnie poczytam opinie osób, które współpracują już z firmą, jakie mają doświadczenia, przemyślenia i uwagi :-)

Edyta
@Księgowa 16.03.2016 15:19
Warto wtedy dopytać drogą mailową. Taką metodę obrałam i ja. Otrzymałam bardzo precyzyjną odpowiedź na każde pytanie....

Pozwolę sobie na jeszcze jedno pytanie :-) Jak wydajny jest program? Działa bez większych problemów, w sensie zawieszania się przy przechodzeniu z dokumentu do dokumentu etc Jak sprawuje się w praktyce automatycznie szczytywanie danych z faktury? Nie wkradają się żadne błędy? Rozumie, że nie muszę już "z palca" uzupełniać np. danych kontrahenta? Niestety z moich doświadczeń (przechodzenie interfejsem) wynika, że owszem "klepać" nie trzeba, ale system bardzo się wiesza więc czasowo na to samo wychodzi i ciężko podgonić księgowanie.

Księgowa
@Edyta 17.03.2016 10:15
Pozwolę sobie na jeszcze jedno pytanie :-) Jak wydajny jest program? Działa bez większych problemów, w sensie zawieszania się p...

Program działa bez zarzutów. Zdarzają się problemy, ale są na bieżąco rozwiązywane. Program cały czas jest udoskonalany. Klepać nie trzeba, gdyż faktycznie dane kontrahenta i dane liczbowe sczytują się z dokumentu. Dokumenty wewnętrzne trzeba sporządzać ręcznie. Przechodzenie z dokumentu na dokument działa poprawnie.

Księgowa

Nie przekonasz się, dopóki sam nie spróbujesz i tyle. Współpracuję już z Infakt jakiś czas i nie zgadzam się z większością negatywnych opinii. Trzeba pracować żeby zarobić. Prawdą jest, że wynagrodzenie mogłoby być wyższe, ale warunki umowy są znane i każdy podejmuje właściwą dla siebie decyzję:) Pozdrawiam wszystkich księgowych Infakt:)

Anna
@Księgowa 15.03.2016 15:43
Nie przekonasz się, dopóki sam nie spróbujesz i tyle. Współpracuję już z Infakt jakiś czas i nie zgadzam się z większością nega...

Pani Księgowo :-) Czy mogłabym w takim razie poprosić Panią o jedną konkretną opinię. Znam szczegóły współpracy, ale interesuje mnie kwestia kar umownych. Czy spotkała się Pani z ich zastosowaniem w praktyce? Nie tylko osobiście, ale w ramach firmy. Zapis w tym względzie jest bardzo szeroki.

Anna

Opinie negatywne, które się pojawiają są dość mało precyzje. Co to znaczy, że od firmy nie można się uwolnić? Że ciągle kontrolują? Czy ma ktoś z Państwa praktykę współpracy z tą firmą? Jak rozwiązywane są problemy na linii klient-księgowy? Jaką liczbę klientów się obsługuje-ilu faktycznie "da radę" ich obsłużyć miesięcznie korzystając z programu udostępnionego przez firmę? Jak wygląda w praktyce kwestia ka umownych? W jakich sytuacjach firma faktycznie po nie sięga?

albert

rzeczywiście można przeczytać tutaj dużo mieszanych opinii @Odradzam nie za bardzo rozumiem jak to nie można się od nich uwolnić? nie wiem czy wasze opnie nie są zwyczajnie przesadzone bo jednak wciąż ludzie ta pracują

Edyta

Jestem po pierwszym etapie rekrutacji i muszę powiedzieć, że jak do tej pory wszystko wygląda dobrze. Zasady są jasno określone. Czy wystarczająco dobre? To chyba zależy, kto czego konkretnie szuka i jakie ma oczekiwania. Kontakt bardzo sprawny, szybka informacja zwrotna. To jest duży plus bo takie czekanie i zawieszenie przy rekrutacji nie jest niczym fajnym. Także póki co jestem nastawiona bardzo dobrze.

Daria

Paulo, w sumie nie dziwię Ci się, bo sama jak tak czytam, to mam poważne wątpliwości. Jednak nie chce się sugerować, wolę wysłać CV na księgową, poczekać aż mnie zaproszą i na rozmowie dowiedzieć się co i jak.

Paulo

Byłem zainteresowany pracą w tej firmie ale czytając komentarze, zniechęciłem się. Dużo negatywów, a te pozytywne są podejrzanie pozytywne. Chyba dam sobie spokój... szkoda czasu i energii.

anonim

(usunięte przez administratora)

kreon

To zależy kto na to patrzy. Jesli chodzi o pracę w tej firmie to dla mnie dziwnie wyglądają oferty dla przedsiębiorczych księgowych. Jakby z góry coś im nie pasowało

Anna

Współpracuję z firmą Infakt prawie od roku. Jestem bardzo zadowolona. Firma daje świetne narzędzie do pracy (program do rozliczeń w "chmurze"), możliwość konsultacji problemów z doradcą podatkowym oraz specjalistami i co najważniejsze różnorodność firm które obsługuję - a to wiąże się z ciągłym poszerzaniem wiedzy i doskonaleniem. Polecam ;)

BB
@Anna 13.01.2016 13:14
Współpracuję z firmą Infakt prawie od roku. Jestem bardzo zadowolona. Firma daje świetne narzędzie do pracy (program do rozlicz...

Pani Aniu proszę napisać coś więcej o współpracy z INFAKT. Ile firm udaje się Pani obsłużyć miesięcznie? Czy w kolejnych miesiącach współpracy otrzymuje się tylko klientów za 1 zł? Jakie są faktyczne koszty przesyłek kurierskich i inne wydatki zw. z obsługą klienta? Jak wygląda kwestia kar umownych, które najbardziej zniechęcają do współpracy z tą firmą.

S.K.

Infakt to nowoczesna i bardzo dobrze zorganizowana firma. Współpracuję z Infaktem ponad pół roku i jestem zadowolona. Polecam wszystkim, którzy chcą się rozwijać.

123

Dzień dobry, Czy obecnie poszukują Państwo partnera biznesowego na terenie Żywca i Bielska-Białej? Na jakiego maila można przesłać aplikację?

anonim

(usunięte przez administratora)

aniela

A ile trwa etap od napisania testu do rozmowy kolejnej ? kilka dni ? słyszałam, że jak napisze się test można czekać na telefon nawet tydzień ?

aniela

Mam pytanie z jakich pytań składa się wstępny test jest trudny ?

Waldemar

Ponawiam pytanie: "Ile można wyciągnąć na rękę w tej firmie? Taki początkujący zdalny księgowy.Jakie są koszty oprócz Zus-u. Np. koszty pełnomocnictw, kurierów itp. Zostaje coś? "

Anna Pisu, inFakt

Witam serdecznie, detale rekrutacji na dane stanowisko staramy się ujmować w treściach ogłoszeń oraz kolejnych etapach procesu. W razie pytań pozostawiamy też namiary kontaktowe. Pozdrawiamy!

Post

Nie polecam tej firmy, przed podpisaniem jakiejkolwiek umowy dobrze się zastanówcie.

Waldemar

Ile można wyciągnąć na rękę w tej firmie? Taki początkujący zdalny księgowy.Jakie są koszty oprócz Zus-u.Np. koszty pełnomocnictw, kurierów itp. Zostaje coś?

maru

proszę o podanie przybliżonych kosztów jakie trzeba ponieść rozpoczynając partnerską współpracę z inFaktem

Dorka36

Czy można dowiedziec sie ile etapów rekrutacji przewidujecie na zdalnego księgowego oraz jaką wiedze trzeba posiadać by można było z Wami wspólpracować.Ja na razie powtarzam materiały o książce przychodów i rozchodów a planuję zacząć po nowym roku. poza tym mam pytanie jak wygląda wspólpraca, jaką umowę podpisujecie ze zdalnymi księgowymi, czy mozna mieć swoich klientów poza bazą od WAs?

Nikole

Pracuje jako zdalna księgowa. Traktuje to bardziej jak dorywczej zajęcie. Wynagrodzenie zależy od liczby klientów ilu możesz obsłużyć przy 60 klientach można powiedzieć że lepiej się wychodzi niż praca w zwykłym stacjonarny biurze rachunkowym.

WIOLA
@Nikole 17.10.2015 07:49
Pracuje jako zdalna księgowa. Traktuje to bardziej jak dorywczej zajęcie. Wynagrodzenie zależy od liczby klientów ilu możesz ob...

WITAM, PROSZE O TELEFON WS. PRACY W INFAKT? OTO MÓJ NUMER (usunięte przez administratora)- CHCIAŁAM UZYSKAC PORADY CZY WARTO I JAK SIE TAM DOSTAĆ, JAK WYGLĄDA WSPOLPRACA

Edyta
@WIOLA 07.03.2016 23:14
WITAM, PROSZE O TELEFON WS. PRACY W INFAKT? OTO MÓJ NUMER (usunięte przez administratora)- CHCIAŁAM UZYSKAC PORADY CZY WARTO I...

Proponuję spróbować swoich sił poprzez ogłoszenie.

yika

Witam,pracuje ktoś jako zdalny księgowy?wychodzi się na swoje? jak wygląda współpraca? proszę o informacje

pracownik

Polecam. Miła atmosfera, mnóstwo szkoleń. Liderzy dbają o rozwój pracowników - dla mnie to jest największym atutem tej firmy. Ciężko jest mi się zgodzić z opiniami powyżej - każdy wie na co się decyduje i jakie warunki przyjmuje. Osobiście bardzo sobie chwalę pracę w tej firmie.

Były pracownik

Ogólnie odradzam. Bardzo słaba atmosfera (choc utrzymuje sie pozory, że jest ok), pracownik jest cały czas pod kontrolą, wywieranie presji, a czasem trzeba po prostu wyluzować bo efektywność jest wtedy większa - Pensja pewnie zależna od stanowiska, w przypadku księgowych na rynku w Krakowie jest dużo więcej ciekawych, lepiej płatnych możliwości. Słabe zaplecze (np. nie ma gdzie zjeść obiadu).

Anonim

Mieszane uczucia. Niskie zarobki i duża rotacja.

ona

Ciekawe czy po jednej nieudanej rekrutacji na zdalnego księgowego, można próbować swoich sił jeszcze raz, czy z góry jest się skazanym na przegraną

kat

Witam, jakie warunki finansowe proponuje infakt (przedsiębiorczy księgowy partner)? Jest to stała kwota za każdy prowadzony podmiot czy jest jakieś różnicowanie? Jaka to kwota?

anonim

(usunięte przez administratora)

zainteresowany

Czy możesz napisać coś więcej?Jak długo współpracujesz? Czy jesteś zadowolona(y)?W umowie zawartych jest mnóstwo kar na wysokie kwoty.Czy kiedykolwiek zdarzyła się sytuacja, w której Infakt mógł zastosować którąś karę? Jakie ogólnie mają podejście do Zleceniobiorcy?

zainteresowany

Bardzo proszę o opinię i ewentualne uwagi na temat współpracy z Infaktem od osób, które podjęły się pracy jako zdalni księgowi-partnerzy. Czy warto? Jak w praktyce stosowana jest kara umowna w wysokości 10.000zł?

ona

Brałam udział w procesie rekrutacji. Jest ona wieloetapowa, rozmowy odbywały się tydzień po tygodniu. Ludzie bardzo mili, wszelkie informacje bardzo jasno przekazane. Poległam na ostatniej decydującej rozmowie, po prostu zjadł mnie stres:(

Kamila

Brałam w tej firmie udział w dwóch rekrutacjach. Jedna w toku. Za pierwszym razem faktycznie nie byłam gotowa, ale spodobało mi się jak tam wygląda rekrutacja. Rozmowy z miłymi osobami. Informacja po każdym etapie. W moim przypadku znacznie szybciej niż obiecywali na rozmowie. Stwierdziłam, że chcę pracować w takiej firmie. Mimo, że potem znalazłam pracę to nadrobiłam w domu wiedzę i znów kandyduję. Jestem już na dalszym etapie niż poprzednio i mam nadzieję, że tym razem się uda. Nie wiem jak się tam pracuje, bo jeszcze nie miałam okazji, ale rekrutacja najfajniejsza w jakich brałam udział. Trochę mnie stresuje, że sporo etapów, ale z drugiej strony chcą dobrze poznać pracownika.

ok

ok

Ktoś

Jestem na rekrutacji, byłam ciekawa opinii, widze rożne, dla mnie jak na razie profesjonalnie, konkretne wymagania,ale traktuja kandydata jak czlowieka, po kazdym etapie informacja, mile osoby. No zobaczymy

arni

Faktycznie @Wlk, wygląda na to że rozmowa rekrutacyjna pozostawia trochę do życzenia, ale trzeba mieć nadzieję, że jest to sytuacja jednorazowa. Ja osobiście jestem po księgowości, dlatego myślałam żeby uderzyć na stanowisko "zdalny sympatyczny księgowy", zapewniają szkolenie na początek żeby się wdrożyć i dostęp do programu księgowego infakt oraz platform pomocniczych. Także zaplecze całkiem całkiem

Suits

Witam, jestem przed rekrutacją na Asystenta Księgowego. Czego można się spodziewać na teście oraz na rozmowie kwalifikacyjnej? Pozdrawiam :)

Neutralny

Kasa na czas, atmosfera średnia.

Aneta

Rozmowa odbyła się kilka lat temu. Przesympatyczni panowie, o ile dobrze pamiętam - pan Sebastian i Wiktor. Kompletnie nie nadawałam się wtedy do pracy u nich, ale przyznaję, że bardzo ciepło wspominam :) Rozmowa, małe zadanie, kilka wyliczeń, sprawdzenie, czy potrafi się poprowadzić klienta przez program, itd. Pół żartem, pół serio: ja tam jeszcze wrócę :P (powolutku planuję przeprowadzkę do Krakowa, więc szykujcie wodę na kawę, wpadam z ciachami!)

Pracownik HR
@Aneta 29.08.2014 19:14
Rozmowa odbyła się kilka lat temu. Przesympatyczni panowie, o ile dobrze pamiętam - pan Sebastian i Wiktor. Kompletnie nie nada...

Pani Aneto, zapraszamy! :) Panowie Wiktor i Sebastian (właściciele firmy) nadal uczestniczą w ostatnich etapach rekrutacji, a ponieważ firma się sporo rozrosła to jest to duże wyzwanie. P.S. Ciacha zawsze mile widziane, ale nawet bez nich może Pani wpadać.

Zostaw opinię o Infakt Sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infakt Sp. z o.o.