Follett Europe Polska Sp. z o.o.

Mokry Dwór

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 40 ocen.

Opinie o Follett Europe Polska Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Follett Europe Polska Sp. z o.o.

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Mietek widzę, że komentarze Cię zniechęciły do podjęcia pracy w firmie Follett Europe Polska Sp. z o.o. Czasami warto jednak spróbować i przekonać się na własnej skórze jak jest, ponieważ nie dla każdego jest dana praca, dlatego też opinie mogą być różne. Dodatkowo każde stanowisko jest inne. Czy ktoś pracuje obecnie w Follett Europe Polska Sp. z o.o.?

Mietek

Panowie złożyłem CV rozpatrzyli pozytywnie ale jak widzę Wasze komentarze omijam szerokim łukiem. Niech sami zapier**** cwaniaki Pozdro

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Tczewiak z krwi i kosci rozumiem, że nie można liczyć na żaden awans. Czy ktoś podzieliłby się swoją opinią na temat pracy w Follett Europe Polska Sp. z o.o.? Czy polecacie prace? Co powiecie o atmosferze?

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Nikt co masz dokładnie na myśli tak pisząc? @Tczewiak z krwi i kosci skoro podwyżki nie są zbyt wysokie to czy można liczyć w firmie Follett Europe Polska Sp. z o.o. na jakiś awans? To ważne informacje, które pomogą podjąć decyzje osobom, które chcą zatrudnić się w tej firmie.

Tczewiak z krwi i kosci
@Hanna 01.09.2017, 15:29
@Nikt co masz dokładnie na myśli tak pisząc? @Tczewiak z krwi i kosci skoro podwyżki nie są zbyt wysokie to czy można liczyć w...

awans? a co to ?

natterm

Witam, jakie są aktualne zarobki w Follett na stanowisku pakowacza , jak jest z atmosferą głównie między "kardami" a pracownikami fizycznymi, atmosfera w zespole?

Tczewiak z krwi i kosci
@natterm 16.05.2017, 20:48
Witam, jakie są aktualne zarobki w Follett na stanowisku pakowacza , jak jest z atmosferą głównie między "kardami" a...

Lepiej nie zawracaj sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ta firma. Jedno wielkie dno. Na start dostaniesz max 13 na reke a pozniej co roku po 10 groszy podwyzki. A co do porozumiewania sie to najpierw jest cacy a jak sie odwroci i pojdzie gadacdo innego jest nie cacy. Zastanow sie lepiej 3 razy zanim tam pojdziesz.

Nikt
@natterm 16.05.2017, 20:48
Witam, jakie są aktualne zarobki w Follett na stanowisku pakowacza , jak jest z atmosferą głównie między "kardami" a...

Daj spokój szkoda słów!

Hanna
użytkownik zarejestrowany

@Kolo co masz na myśli? Powiedz nam kilka słów więcej na temat swoich doświadczeń z Follett Europe Polska Sp. z o.o. W jakim dziale byłeś zatrudniony? Jak przedstawiają się ogólne warunki pracy?

Pomidorek

To so jaja. Najlepszego pakowacza zwolnili. Czy to prawda?????

Pumba
@Pomidorek 24.04.2017, 19:23
To so jaja. Najlepszego pakowacza zwolnili. Czy to prawda?????

Tak to prawda!!!!! I jeszcze nikogo nie ma na Matiego miejsce.

makta

a jak wynagrodzenia dla pracowników biurowych ??

Hanna
użytkownik zarejestrowany

Jakie benefity oferuje Follett Europe Polska Sp. z o.o.?

Kolo
@Hanna 04.04.2017, 15:44
Jakie benefity oferuje Follett Europe Polska Sp. z o.o.?

Daj spokój szkoda gadać!

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

Jak ma się ten komentarz do opinii o pracy? Gdzie jest administrator?

@poszukiwacz@

Dlaczego tam jeszcze pracujesz, skoro jest tak źle, skoro mało płacą a w firmie rządzą same niekompetentne osoby { jeżeli znasz to słowo } ? Dlaczego nie zmienisz pracy ? Jesteś za słaby by wygrać familiadę ? A może zbyt infantylny żeby w niej startować {...znów trudne słowo } ? A może nie masz pojęcia o pracy pakowaczy i innych Twoich kolegów ? A może niedawno zabrali Ci twój czajniczek ? Piszesz o wrednych i zawistnych ludziach a sam dokładnie taki jesteś. Dwie rzeczy są pewne. Ty bankowo chodzisz bez torby !!! No i powinieneś zmienić nick na KONFIDENT !!! Myślenie nie boli Geniuszu :-) To jest miejsce na opinie o firmie, warunkach pracy i płacy a nie wylewanie łez przez niedowartościowanego faceta nad niesprawiedliwościami tego świata. Trzymaj fason Kolo !!! ...pomyśl... skoro na pakowaniu płacą tak dobrze, to na drodze rekrutacji wewnętrznej możesz postarać się aplikować na takie stanowisko. Czy to dla Ciebie zbyt wiele ? Nie dasz rady ? ....wyobraź sobie, że jesteś wielkim, łysym osiłkiem... i możesz wszystko !!! ... Kamery ? - choć wyglądają tak złowrogo i nieobliczalnie, nie zrobią Ci krzywdy. Napij się zatem wody, kawy, herbaty lub mleka i zabierz za pracę a nie obserwację. Powodzenia

Oko saurona
@@poszukiwacz@ 15.03.2017, 02:01
Dlaczego tam jeszcze pracujesz, skoro jest tak źle, skoro mało płacą a w firmie rządzą same niekompetentne osoby { jeżeli znasz...

Cala prawda w jednym komentarzu. Brawo dla zacisnietych piesci weza. Maly blad inicjalu magazyniera ale chyba kazdy wie o kogo chodzi. Poczekajmy jeszcze troche a ludzie beda sie masowo zwalniac. A co do wpisu kolegi informatora nie widze w zadnym zdaniu opinii o firmie i sam sobie dales lapke w gore. Lepiej uwazaj co piszesz o "lysym osilku". Nie zycze Tobie dyndania na wieszaku. Pozdrawiam garstke zyczliwych i porzadnych ludzi ktorzy sa jeszcze w tej firmie.

Zaciśnięte Pięści Węża

Niestety dobre czasy w tej firmie minęły odkąd przyjęli MR. Tomato. Ludzie nagle zrobili się wredni i zawistni gdzie wcześniej to 90% osób to "do rany przyłóż". Najlepiej nie gadać z kimkolwiek, bo nie wiadomo co Ciebie czeka następnego dnia. Zrobiona familiada na pseudo jakościowców i młodszych mistrzów totalna porażka, która potwierdza powyższe komentarze. Już widać tego efekty. Jeden ze zwycięzców zbiera pochwały siedząc na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] grając na telefonie lub chodząc i nagrywając jak pracownicy np. jedzą kanapkę (jest surowo zabronione!!! Paranoja!!!! XXI w. gdzie ludzie mają diety itp. itd.). Wprowadzone 5S ponoć miało być stosowane przez wszystkich pracowników, a niestety tak nie jest. Magazyn chyba nie musi. Jedzą na stanowisku pracy, mają czajniczek, oglądają sobie filmiki na internecie i chodzą z torbami. Jeśli coś mają wydać (głównie chodzi o M.K.) to darcie mordy i obraza majestatu. Dalsze minusy płaca płaca i jeszcze raz płaca. Oczywiście jeśli chcesz robić 400h w miesiącu proszę bardzo. Nierówne płace. Pakowacz zarabia więcej od spawacza, elektryka czy operatorów CNC. Mistrz produkcji chyba tam nie ma nikogo takiego. Idź do niego to nic nie załatwisz. Najważniejsze (uwaga ważny komunikat!) mają ukryte kamery i nikt nie wie gdzie one są. Prawdopodobnie tylko Mr. Tomato P.O. i kilku wtajemniczonych ludzi znają ich położenie geograficzne. Jedyny plus to socjal. Zapewniona woda cały rok, kawa mleko herbata, ciuchy robocze, narzędzia, obiady jeśli orzesz 12h. To tyle. Pozdrawiam Pana Dyrektora W.K. i całą ekipę nadzorczą.

Fil
@Zaciśnięte Pięści Węża 14.03.2017, 18:59
Niestety dobre czasy w tej firmie minęły odkąd przyjęli MR. Tomato. Ludzie nagle zrobili się wredni i zawistni gdzie wcześniej...

Wiedzą kim jesteś pilnuj się! Tylko nie wiem dlaczego tu pracujesz skoro tak bardzo Ci źle!Myślę że tobie zawsze wszędzie gdzie byś nie pracował będzie bardzo źle bo samemu z sobą jest ci źle!!

Mlodzi gniewni

Dopełnienie do wypowiedzi wyżej. Nowy kierownik chodzi i prezy się po hali produkcyjnej jak dojrzewajacy pomidor w szklarni. Doskonale zastrasza ludzi i nie ma szacunku do doświadczonych pracowników. Lepiej żeby to jak najszybciej się zmieniło. Dziękuję za pyszna kawę aromatyczna herbatkę i mleko prosto od krowy rolnika z pięknej zielonej krainy zwanej gniew. Co z tego jak nie ma czajników. Pzdr Mario.

NIE UFAJ TCZEWIAKOWI

Wielka jedna bryndza. Nie widziałem jeszcze takiego skupiska konfidentów. 9/10 pracowników z jednego działu (jeśli można to nazwać działami ) to zasrane złotówy. Za jedną nadgodzinę lub zdobyć lepszą stawkę podp.....li każdego, który mu wpadnie w głowę. Nikt tam nie docenia doświadczonego pracownika tylko konfidenta. A zatrudnienie nowego kierownika produkcji to porażka na maxa. Gościu się zna na robocie jak zdun na haftowaniu. Wymyślanie mongolskich teorii aby było lepiej. Mistrzowie tam nie istnieją. To co im powiesz to wykorzystają przeciw Tobie albo nie słuchają grzebiąc palcem w nosie. Brak organizacji pracy. Wszystko robione naod.....ol. Wszystko robione z łachą. Na koniec Ci co są chętni to 12 zł na start, a po 3 miesiącach 2% podwyżki jak dobrze pójdzie i tak co roku. Najwyżej, że bardzo dobrze i starannie się przypucujesz mistrzowi i jesteś jego dobrym kolegą. follett pomaga, uczy i kształci! Zapraszamy!

Szukacz

Podobno w tej pracy nawet pracuje się w święta. Ostatni przypadek 11 listopada

alina g
użytkownik zarejestrowany

no pozostaje mieć nadzieję że od tamtej pory się poprawiło. a powiecie mi jak się teraz na monterze spawaczu pracuje?

Informator Wiesia

Praca w tej firmie jest coraz gorsza. Począwszy od mistrzów obecnych w zakładzie to jest jakaś pomyłka ,jeden zabłąkany, myślami jest gdzieś gdzie nikt go nie znajdzie,jest też nie obecny w produkcji ,chyba żyje cały czas z ziołem w ręku. Drugi stanął z myśleniem i szanowaniem ludzi w głębokiej komunie w latach 70-ątych.Lepiej zdecydowanie było jak był jeszcze Kinder Gdzie jest Pan WK czy on tego nie widzi?.Brak totalnej dyscypliny i mnóstwo ludzi rządzących na zmianie u ślimaka ,każdy ch.j na swój strój jak to się mówi. Co do płac to szału nie ma ,mogło być lepiej.Gdyby nie nadgodziny to było by żle, ale ile można je robić.Co do pracy to nie jest zła ,trochę monotonna ale da się przeżyć. Co do ludzi to wiadomo są tacy co do rany przyłóż i są Ci co za złotówkę to by cię w łyżce wody utopili. Ogólnie w zakładzie robi się coraz większy syf i przede wszystkim PAN Henryk O. robi MOBBING ,co Pan na to Panie WIESŁAWIE K. Dużo by pisał,dziś to tyle cześć.

kolo
@Informator Wiesia 22.06.2016, 13:40
Praca w tej firmie jest coraz gorsza. Począwszy od mistrzów obecnych w zakładzie to jest jakaś pomyłka ,jeden zabłąkany, myślam...

Zgadzam się z kolegą. Pracowałem w Follecie od 2010 do 2011 i wtedy był już bajzel i mobbing przez szanownego pana Henia!!

tollo
@Informator Wiesia 22.06.2016, 13:40
Praca w tej firmie jest coraz gorsza. Począwszy od mistrzów obecnych w zakładzie to jest jakaś pomyłka ,jeden zabłąkany, myślam...

Widać że się nie znasz na robocie u Łukasza na zmianie niema rządzących tylko chłopaki z bardzo dużym doświadczeniem i znających się lepiej na robocie niż mistrzowie.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

kolo

jak zaczniesz tam troche pracowac to zobaczysz jacy sa tam spaniali ludzie i zarobki.stawki dla spawaczy smiech na sali,jak jestes dobrym spawaczem szukaj pracy gdzie indziej szczeze odradzam.

kolo

odradzam w tej firmie jest kupa stresu i mobing

kolo

odradzam w tej firmie jest kupa stresu i mobing

fil

szkoda gadać coraz gorzej!! nie ma nadgodzin a bez nich pomału nie da się żyć!

wiesiu

dobrze słyszałeś... Lipa

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

lokos
użytkownik zarejestrowany

premia dla pracowników fizycznych to chyba ostatnie o czym myślą osoby zajmujące się dyrektorowaniem w Follett Europe Polska. Przede wszystkim kasa musi zgadzać się na górze, a jak już coś zostanie dla osób z niższych stanowisk... to na pewno te kasę można zagospodarować w jakiś bardziej przydatny sposób.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

anonim

Oczywiście że rozumiem Twoją aluzje tylko chciałbym się dowiedzieć czy naprawdę jest aż tak żle. Czy na stanowisku magazyniera mógłbym liczyć na skromne 2500 PLN netto albo cos w tych granicach?

anonim

A ile to jest na ,,chleb posmarowany nożem''?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

fil

na chleb i coś małego starczy!!

fil

niech zatrudnią jeszcze więcej biurowych! niedługo nie będzie komu robić na hali szkoda słów obiecali dobrą kasę ale jeżeli nie masz nadgodzin to kasa marna. Im więcej ludzi zatrudniają tym gorzej z podwyżkami jakimikolwiek

Oferty Pracy

Monter - spawacz 2014-05-19 Firma FOLLETT EUROPE POLSKA SP. Z O.O., z siedzibą w Mokrym Dworze 26 c, Wiślinka, producent urządzeń dla gastronomii, z kapitałem amerykańskim, poszukuje kandydatów na stanowiska w dziale produkcji urządzeń chłodniczych dla gastronomii:MONTER - SPAWACZZadania: praca na linii produkcji mebli i urządzeń chłodniczych, spawanie elementów składowych konstrukcji; testowanie poprawności działania i zgodności z dokumentacją.Wymagania kwalifikacyjne wobe

bezrobotny
@Oferty Pracy 21.05.2014, 19:54
Monter - spawacz 2014-05-19 Firma FOLLETT EUROPE POLSKA SP. Z O.O., z siedzibą w Mokrym Dworze 26 c, Wiślinka, producent urządz...

chciałbym dostać prace w waszej firmie chciałbym się dowiedzieć na jaki adres wysyłać CV słyszałem, że pracownicy cenią sobie prace u was i chciałbym spróbować :)

Norin
użytkownik zarejestrowany

Dokładnie, mistrz produkcji powinien pełnić rolę koordynatora i w razie czego zapanować na sytuacją, także stanowisko potrzebne.

jarek
użytkownik zarejestrowany

Bez przesady, mistrz produkcji jeden na zmianę zawsze jest potrzebny, nigdy nie wiadomo co się może stać, zawsze wiadomo do kogo udac się z problemem.

Ticket
użytkownik zarejestrowany

Czyżby to nie była delikatna przesada? Nie rozumiem w takim razie potrzeby istnienia stanowiska dla takiej osoby..

heniu

Produkcja pracuje w systemie 2 zmianowym, do każdej zmiany jest przypisany jeden mistrz produkcji... Więc pytam się czy (usunięte przez administratora) to nie dotyczy?... Skoro przychodzi wcześniej i zostawia swoją zmianę ( która świetnie radzi sobie bez niego)... Może nie jest potrzebny...

kolo

follet strata czasu, najgorszym złem w tej firmie jest wiadomo(usunięte przez administratora)nie dość że się na niczym nie zna to jeszcze sieje zamęt i gada na ludzi za plecami !!!

aleCheca

to wszystko szczegół o czym piszecie, poczytajcie opinie o Franke Foodservice, ta sama branża, ta sama produkcja, podobny design wyrobów. Tam ludzie dopiero mają problemy, Follett jest git w porównaniu z Franke

Gal

Przecież (usunięte przez administratora) to najlepszy manager w okolicy. To produkcja sieje zamęt i ten od Customer Service, doradca . Szkoda gadać!

anonim

Anonim, jaką Ty chcesz Polske budować, skoro pracujesz dla Amerykanów?!:)

anonim

Panowie jak wam tak żle to dlaczego tu pracujecie.Weście się do roboty!!! widzę co dzień jaki jest stosunek większości do pracy/ aby się śliznąć na czyjejś (usunięte przez administratora)!!!/ tak polski nie zbudujemy pozdrawiam KOLEDZY

Antykaszub

Dokładnie kolego, darmozjad jakich mało... Ale cóż (usunięte przez administratora) lubi otaczać sie (usunięte przez administratora)... A wiedza na temat roboty, a komu to potrzebne... "Ważne aby przytakiwali i czuli respekt"

anonim

ta i powyższa opinia jest jak sądzę wynikiem wnikliwych przemyśleń, brawo panowie

pracownik

Pracuje tu od roku i mam kilka uwag dotyczących produkcji. Potrzebna jest rozbudowa zakładu i rozmieszczenia poszczególnych stanowisk pracy.A więc 1.spawalnia osobno 2.montaż osobno 3.maszyny osobno 4.szlifiernia osobno 5.magazyn osobno. Jak na razie to wszystko jest w jednym i to powinno się zmienić. Obecny stan powoduje ciasnotę i niepotrzebny chaos.Postawienie namiotu nie jest rozwiązaniem.Dokumentacja powinna być trybie elektronicznym (czyli na poszczególnych działach produkcji powinny być terminale z pełną czytelną dokumentacją ,i tak w ciągu kilku sekund mamy dostęp do wyrobu i działamy).Mimo wszystko zakład oceniam pozytywnie i cieszę się że tu pracuję.

sławek
@pracownik 16.01.2011, 05:13
Pracuje tu od roku i mam kilka uwag dotyczących produkcji. Potrzebna jest rozbudowa zakładu i rozmieszczenia poszczegól...

o rok za długo

Zostaw opinię o Follett Europe Polska Sp. z o.o. - Mokry Dwór

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Follett Europe Polska Sp. z o.o.