Geest Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 43 ocen.

Geest Sp. z o.o.
2 43 6 1

Opinie o Geest Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Ryszard

@anonymous, Twoja opinia jest bardzo ogólna i opiera się wyłącznie na hasłach. Czy znasz jakieś argumenty, które mogą potwierdzić Twoją negatywną opinię o tej firmie? Czy oprócz tej jednej negatywnej kwestii, udało Ci się znaleźć jakieś pozytywne strony w tej pracy? Twój wpis może wnieść wiele cennych informacji do ogólnego obrazu firmy Geest.

Bartosz

Jak sądzicie czy są jakieś szanse na podwyżki w firmie?

anonymous
@Bartosz 14.07.2018 15:40

NIE! Najpierw Ci zabiorą, a potem ewentualnie dodadzą do tego co już miałeś.....

Ryszard

Czy ktoś posiada inne doświadczenia związane z firmą Geest? Zachęcam do podzielenia się opinią z innymi obecnymi na forum. A może ktoś posiada informacje odnośnie nowych rekrutacji do firmy? Jeśli tak, to na jakie stanowiska potrzebują pracowników? Jak przebiega proces rekrutacji i rozmowa o pracę? Zachęcam do aktywności na forum. Każda wypowiedź jest cenną wskazówką dla osób poszukujących pracy w Warszawie.

Karol
@Karen 12.06.2018 22:43

Mam wrażenie, że piszesz o jakiejś firmie budowlanej czy kopiącej rowy, a nie o transportowej. Nie pomyliłaś firm? Jeżeli chodzi o specyficzność to tak, masz rację - wozi się dwie duże sieci handlowe i mają swoje wymagania i tu nie ma zlituj. Papiery, punktualność itp. Ale, że aż tak ciężko było to bez przesady. Idź popracuj na kurierce, to dopiero jest orka.

Karol

I tak internety robią szum. Pracuje pracowników ze 140 ale kilku, którym coś się nie podoba piszą złą opinię. Pozostali po prostu pracują i robią swoje. Nie ma idealnej firmy. Ja przynajmniej takiej nie znam. Zawsze będzie gdzieś praca lepsza, lżejsza, lepiej płatna. W obecnym układzie na rynku pracy, można zmieniać pracę do drugi dzień. Więc jedni zostają, inni odchodzą. Normalka i nie ma się co podniecać. Ze swojej strony radzę samemu sprawdzić jak jest a nie kierować się opiniami w internecie. Bardzo często są one pisane pod wpływem emocji i zawierają mnóstwo niedomówień. Ktoś napisze, że A ale nie dopisze, że wynika to z B czy C. Skoro są prawdziwe, to dlaczego nie są podpisane imieniem i nazwiskiem? Praca w Geest nie jest ani zła ani dobra. Jest dokładnie taka, jaka ma być. Jeżeli obie strony realizują umowę, to nie ma co narzekać. Kiedy ktoś zaczyna kręcić czy przeginać, to i firma zaczyna baczniej się przyglądać i egzekwować swoje. Kiedy firma przegina - pracownik idzie do sądu, który uznaje lub nie jego rację. Tylko żadna szanująca się firma nie doprowadza do takich sytuacji bo jest to czasochłonne i sporo kosztuje. Proste i życiowe. Reasumując najlepiej sprawdzić samemu, bo praca nie żona i łatwo można zmienić. Popracowałem i nie narzekałem. Ale dla mnie był to przystanek na chwilę, bo po zrobieniu uprawnień pracuję teraz w trochę innej branży, jestem więcej w domu i finansowo wychodzę nawet lepiej. Mnie nikt nie oszukał. Ale historie jak przychodzi taki siusiek co ledwo prawko nabył i stawia warunki a ledwo co z placu umie wyjechać, są na porządku dziennym. Albo sciąganie po nocach gówniarza, bo przeszarżował czy nie wyspał. A potem wypisują komentarze i się cieszą, bo się wyżyli. Mnie uczono zawsze szacunku do pracy i powierzonego mienia, a to co się teraz w tej branży wyczynia nie idzie w dobrym kierunku.

ST

Nie polecam, mało płacą. Wytrzymałem dwa miesiące.

Ryszard

@magnum, a jak Ty oceniasz współpracę z firmą Geest? Może rozwiniesz swoją wypowiedź, gdyż nie zawiera konkretów? Jak oceniasz warunki zatrudnienia w firmie? Czy nadal pracujesz w niej? Czy firma docenia swoich pracowników poprzez dodatkowe pozapłacowe benefity?

Stary kierowca
@Ryszard 29.06.2018 02:43

Żadnych benefitów, jedyne czego można się spodziewać to obciążeń za jakieś normy paliwowe z kosmosu o obiecanek. Szef potrafi swietnie gadać i nawijać . Pracowałem tam za Wigoru kilka lat i Geest rok. I tak długo wytrzymałem. Radzę sie dobrze zastanowić nad podjęciem pracy w tej firmie. P.S. Do pracowników, którzy pracowali w Wigorze - należą wam sie wszystkim odprawy za rozwiazanie umów, ponieważ była to grupowa likwidacja stanowiska. Radzę udać się do prawnika bo to są niemałe pieniądze.

Pielgrzym

Firma tragedia.. wlasnie probujemy (z kierowca tej firmy ktorego w nocy okradli) nawiazac kontakt z kimś z firmy. Odbieraja telefony przedstawiajac sie jako Geest a gdy przedstawiamy problem rozlączaja sie twierdząc ze pomyłka.. Tak nie postepuje poważna firma! Współczuję pracownikom... radz sobie sam 2000km od bazy.. żenada

magnum
@Pielgrzym 19.06.2018 09:12

Ale dramat ..... żenująca firma

Ryszard

@Karen, czy jesteś obecnie pracownikiem Geest? A może rozwiniesz swoją wypowiedź na temat warunków zatrudnienia? Jaki typ umowy jest oferowany pracownikom? Czy przyznawane są premie? Zachęcam Cię do aktywności na wątku. Twoje wypowiedzi mogą być cenną wskazówką dla osób zainteresowanych pracą w firmie.

Ulka

Konkurencja zaczęła ostro atakować?

Qwert
@Ulka 03.06.2018 19:22

Trzeba lepiej płacić to konkurencja nie straszna będzie

Qwerty

Ta firma to kompletna porażka, oszukują na wyplatach. Umawiasz się na jakieś stawki a przy wypłacie okazuje się, ze jest mniej. Obciążają za wszystko. Radzę omijać szerokim łukiem, nawet ukraińcy uciekaja po miesiacu lub dwóch .

Zuza

Jak komuś nie po drodze z praca w dobrej firmie to pisze bzdury!!!

Xf460
@Zuza 18.04.2018 17:45

A co ma droga do tego ????

anonymous

Nie pakujcie się tam gdzie szef jest byłym oficerem bez HONORU i okrada swoich kolegów przyjaciół ...

MUSsT

UWAGA NA TĄ FIRME!!!

Potencjalny
@MUSsT 17.04.2018 16:55

Dlaczego? Co tam jest nie tak?

Kolega z wojska

Nie polecam jak nie chcesz być okradziony to omijaj tę firmę z daleka prezes R B M były oficer bardzo lubi pieniądze innych.Dorabia się na krzywdzie innych.UWAGA

Zuzia

Nie polecam jedna wielka sciema Trzy etaty w jednym (smieciarz magazynier i na koncu kierowca) Ps.zero perspektyw

Mikolaj sn

PODOBNO NIE PŁACĄ NA CZAS

anonymous

panowie a jak w wyszkowie opinia o nich wybieram sie tam

Cirowca
@anonymous 20.02.2018 18:24

Я бы подумал, стоит ли туда идти работать. А если и устроился, записывай все, где и во сколько был, адреса, все дни по минутам. Зарплата там если честно минус 300&400 евро от нормальной. Даже украинцы уходят. Уволиться вообще проблема. Да и директору на водителей насрать!

obecny

Powiem tak: ja pracuje i jestem zadowolony. Czasami jest cieżko, nie ma czasu na nic. Dosłownie nic. Ale to chyba wszedzie. Plus jest taki ze kasa sie zgadza, można się ze wszystkim dogadac. Nie przychodzcie macie racje: bo jeszcze mi sie pogorszy!

Hyhy
@obecny 12.03.2018 12:10

Pitu pitu

dls@de

шарашкина контора! шеф и его слуги злодеи ! как только захочеш уволиться сразу же придумают тебе твои косяки чтоб оставить тебя без денег! обходите стороной братья словяне эту контору!

Tymon

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Każda firma ma czasami gorszy czas.

Niewiem
@Tymon 10.03.2018 14:02

Hymmmm nie

Agnieszka

Nie polecam serdecznie mieć cokolwiek do czynienia z tą firmą. Przy pierwszym telefonie z zaproszeniem na rozmowę zapytałam(stanowisko - spedytor krajowy)- czy zapewniają umowę o prace, Pani odrzekła ze tak. Na pierwszym spotkaniu, w trakcie rozmowy, którą miałam z Panią spedytor była również Pani dyrektor, spytałam kolejny raz aby potwierdzić czy umowę o prace gwarantują, znów dostałam zapewnienia ze tak. Byłam jeden dzień na dniu próbnym i kolejny raz na rozmowie tym razem z prezesem i panią dyrektor- okazało się ze tylko umowa zlecenie ponieważ posiadam jeszcze status studenta (nie będą za mnie płacić skoro migą uciąć koszty) Gdy na pytanie Pani dyrektor co mi nie pasuje odrzekłam ze np. Gdy zachoruje- nie będę mogła pójść na zwolnienie- Pani Kasia (dyrektor) szyderczo oznajmiła mi ze „nie obchodzą ją moje choroby”. (!!?) Serio? Takie podejście do pracownika na samym początku? Byłam w szoku. Polecam omijać tą firmę szerokim łukiem. Brak komunikacji i brak szacunku do innych. Straciłam 3 dni. Szanujmy się.

XXX
@Waldi 09.03.2018 18:04

Na pewno A :)

geniu

Z tego co mi wiadomo firma jest lojalna, a negatywne opinie są wystawiane przez kolegów, którym się na dało oszukiwać na normach. Dla takich kolegów nie ma miejsca. Pracuje w niej wiele osób i tak jak ja są zadowoleni. Jeśli jest ktoś UCZCIWY na pewno nie zostanie skrzywdzony. Ja nigdy nie byłem, a pracuje na Lidlu. Polecam

Waldi
@geniu 23.02.2018 19:34

Wazelinki i tyłko- lizy, pewnie źle nie mają. Lepsze trasy i wolne weekendy. Kto w pupę nie wchodzi to ma jak ma.

anonymous

gieniu co ty p....... jest wprost przeciwnie, uczciwi kierowcy nie mają szans w tej firmie tylko złodziejstwo.

@@@
@anonymous 24.02.2018 15:58

Anymous przeciez to szef z dyrektorka pisali. Nie dziwne że firma jest dla nich "lojalna" ???? żaden kierowca który tam robi napewno tak nie napisze, to jasne

@

ciekawe kiedy wykasują te wpisy,

Waldi
@@ 22.02.2018 16:00

Pewnie już niedługo. Już dwa razy były kasowane. Rysiek nie lubi czytać o sobie złych komentarzy.

Byly kierowca

Najgorsza firma w ktorej pracowalem dyspozytor totalne dno to w tamtym tygodniu dokonal odwiertu trasy najlepsze daje najwiekszym lizusom normy z kosmosu (gps) a i tak pieniadze sie nie zgadzaja nie polecam pracy w tej firmie

Batman

Omijaj szerokim łukiem. Pan R.M. od początku istnienia firmy OBIECUJE podwyżki i premie i na tym koniec, cięcia z wypłat za jakieś wymyślone normy z gps. W każdej innej spedycji w lidlu zarobisz wiecej. Nie polecam

anonymous

jak placa na lidlu

@

Najlepiej ustawieni w firmie to kolesie dyspozytora samo złodziejstwo .A dyrekcja to żenada.Kierowcy to dla pana prezesa wyrobnicy( brak szacunku) dzięki którym chce się dorobić.Nie polecam!!!

Kolega z wojska

Uwaga na tą firmę i prezesa R B M który okrada nie tylko swoich kierowców ale i znajomych pożycza pieniądze i nie oddaje cdn

Zainteresowany kierowca
@Kolega z wojska 07.02.2018 18:15

wychodzi ze to Taki Janusz Biznesu HAHA XD

Marek

Firma tak dobra że Ukraińcy uciekają po pierwszej wypłacie. A prezes nadal okrada kierowców.

Zostaw opinię o Geest Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geest Sp. z o.o.