Geest Sp. z o.o.

Adres: Aleksandra Kotsisa 2/4, 03-307 Warszawa

NIP: 9661365335 KRS: 0000028208

Geest Sp. z o.o.
2 46 6 1

Opinie o Geest Sp. z o.o.

Kolega z wojska

Jeżeli prezes m.r.b. kombinator i(usunięte przez administratora) to firma taka sama.Odradzam pracowania u nich.

Kolega z wojska

Firma jak i (usunięte przez administratora) nie polecam.

malutki :)

Kto pracuje w GEEST, ten się w cyrku nie śmieje ???? a tak poważnie praca ok robisz swoje nie masz na co narzekać... Jesteś wporządku to dla Ciebie też są w porządku pozdrawiam

kierowca

to co panowie nie warto isc do tej firmy, bo ukazalo się ogloszenie

Kiero

Taaaa, świetna firma. Z całą pewnością nie masz 8000 tys. stałej pensji, ponieważ w tej firmie nie ma stałych wynagrodzeń. Chyba wpis kogoś z biura aby zachęcić kierowców do zateudnienia się w tak " zacnej" firmie"................. Kompletna bzdura!

ulubieniec pani sybilli

panowie ja pracuje w ej firmie 3lata i mam 8000zl stalej pensji jest bardzo dobrze nie narzekam BARDZO DOBRA FIRMA

Zawodowy

I jak tam panowie kierowcy z geestu? Słyszałem, że znowu pieniążki nie na czas? Niedługo będziecie dostawać przelewy piętnastego :)

Ryszard

@Paweł Zdun, oczywiście, oficjalna strona firmy to http://geest.com.pl/ na stronie http://geest.com.pl/?page_id=28 znajdziesz numer telefonu do centrali. Może warto zadzwonić i zapytać o aktualne rekrutacje albo poprosić o bezpośredni numer do działu kadr tej firmy? Pytając bezpośrednio może dowiesz się czegoś więcej.

Paweł Zdun
@Ryszard 08.10.2018 13:56

Strona wygląda słabo i sprawia wrażenie nie aktualnej ... niech pan to poprawi XD

Pracownik
@Paweł Zdun 25.10.2018 15:29

Paweł Zdun- jak zadzwonisz to się dowiesz, ale czy prawdy...? Kolega z wojska- ale Ryszard pożycza z żoną czy kochanką? Pani dyrektor jest droga w utrzymaniu. Dla kierowców na obiecane premie już brakuje

XD XD XD
@Pracownik 26.10.2018 19:34

??chyba Dobre jaja XD tam sie dzieją ??!!!

Ryszard

Z informacji znalezionych w sieci wynika, że firma Geest nadal istnieje i rozwija się bardzo dobrze. Niestety nie udało mi się znaleźć aktualnych informacji o ofertach pracy. Dobrym pomysłem może będzie zapytanie bezpośrednio w firmie? W sieci możesz znaleźć numer telefonu lub adres mailowy. Może uda Ci się dowiedzieć czegoś nowego?

Paweł Zdun
@Ryszard 27.08.2018 22:00

A gdzie są w sieci ? możesz podać źródło informacji ?

Pracownik
@Ryszard 27.08.2018 22:00

Ale fakt że wiecznie szukają pracowników nie świadczy o rozwoju firmy a ciągłej rotacji.

Kolega z wojska

Ktoś napisał że firma działa.Działa bo prezes brm wraz z żonką żeby było wiarygodnie pożycza kasę i nie oddaje.Trzeba uważać bo długo nie pociągną...

Ryszard
@Kolega z wojska 23.10.2018 19:55

Twój wpis zawiera poważne oskarżenia w stosunku do firmy Geest. Czy posiadasz na nie odpowiednie dowody? Skąd posiadasz takie informacje? Warto to wyjaśnić i podać konkretne argumenty. Inaczej twój wpis zostanie odebrany jako zwykłe pomówienie.

Kolega z wojska
@Ryszard 23.10.2018 21:10

Jak bym nie miał to bym o tym nie pisał.Gość bez honoru.Symulant nawet rentę pobiera nieprawnie.

Ryszard

@Normalny, rozumiem, że twoja opinia opiera się głównie na twojej negatywnej ocenie wynagrodzenia. Czy przed przystąpieniem do pracy została przedstawiona Tobie stosowna umowa z opisem wynagrodzenia? Czy udało Ci się uzyskać dodatek za pracę w niedziele?

Ryszard

Czy ktoś posiada inne doświadczenia związane z firmą Geest? Zachęcam do podzielenia się opinią z innymi obecnymi na forum. A może ktoś posiada informacje odnośnie nowych rekrutacji do firmy? Jeśli tak, to na jakie stanowiska potrzebują pracowników? Jak przebiega proces rekrutacji i rozmowa o pracę? Zachęcam do aktywności na forum. Każda wypowiedź jest cenną wskazówką dla osób poszukujących pracy w Warszawie.

Karen
@Ryszard 05.06.2018 12:02

Praca jest ciężka i specyficzna, wiele osób rezygnuje dość szybko i jest to zrozumiałe. Nie rozumiem jednak jak można oszukiwać ludzi, którzy ciężko pracują, wielokrotnie w nocy, w czasie gdy Pan Prezes przewraca się z boku na bok w swoim wygodnym łóżku. Niestety, uczciwość w wydaniu Pana Prezesa to fikcja.

Karol
@Karen 12.06.2018 22:43

Mam wrażenie, że piszesz o jakiejś firmie budowlanej czy kopiącej rowy, a nie o transportowej. Nie pomyliłaś firm? Jeżeli chodzi o specyficzność to tak, masz rację - wozi się dwie duże sieci handlowe i mają swoje wymagania i tu nie ma zlituj. Papiery, punktualność itp. Ale, że aż tak ciężko było to bez przesady. Idź popracuj na kurierce, to dopiero jest orka.

Normalny
@Karol 06.07.2018 00:19

Pracowałem w geeście dwa tygodnie. Zostałem zrekrutowany przez Pana Ramka zachętą dużych pieniędzy pracą tylko w nocy dla sieci Lidl. Podczas rekrutacji obiecywał 120 zł do 100 km 150zl do 200km 180 powyżej 200. Pracą wyglądała tak że cały dzień stałem na baczność ponieważ dopiero po godzinie 18 dowiadywalem się ile mam punktów i gdzie jadę. Następnie dowiedziałem się że mam 3 lidle w Radomiu. Towar oczywiście w różnych temperaturach z kilku ramp chłodnia warzywa i suche najpierw żeby to dobrze załadować to trzeba 3 godziny pojeżdzic wózkiem potem na drugim sklepie połowę towaru wystawić żeby dostać się do chlodzonegp na 2 stopnie itd następnie zrobic5 prawie 400 km i tak po 10 godzinach do domu. Coś mie tknelo i jeszcze kilka razy zapytałem pana Ramka o zarobki zaczął mie zwodzić zebym zadzwonił do biura bo on już nie pamięta więc zadzwoniłem i okazało się że jest tak 0-200km 120 zł 201-400km 150zl Od 401 - 170 zł Czyli pozostało mi się tylko zwolnić. Za 10 dni pracy w nocy po 10 godzin i średnio 300km zarobiłem 1250 zł. Panowie omijać tego Geesta wielkim łukem

Normalny
@Karol 06.07.2018 00:19

Zapomniałem jeszcze dodać ze w tych dniach były dwie niedziele za które miał byc dodatek po 100zl

Ryszard

@anonymous, в кінці кінців Ви отримали свою зарплату? Ви були на контрактом чи ні? Ви писав що це шарашкiна контора, можете написати що ви розумієте тому ви́значенням? не всі мо́жуть то розуміти. Czy ktoś z was w ostatnim czasie zatrudnił się w firmie Geest? Użytkownik @anonymous napisał, że nie otrzymał wynagrodzenia w trakcie odejścia z pracy. Czy ktoś z was może potwierdzić lub zaprzeczyć tym informacjom?

anonymous

шарашкіна контора , коли звільняєшся шеф каже що не хоче виплачувати зарплату . договорюєшся на ставку все одно рахують кілометраж. обходіть стороною дану кантору

Tomek proDriver

Czy firma Geest jeszcze istnieje ? na jakie zarobki można liczyć ? na lidlu?

Ryszard

@anonymous, Twoja opinia jest bardzo ogólna i opiera się wyłącznie na hasłach. Czy znasz jakieś argumenty, które mogą potwierdzić Twoją negatywną opinię o tej firmie? Czy oprócz tej jednej negatywnej kwestii, udało Ci się znaleźć jakieś pozytywne strony w tej pracy? Twój wpis może wnieść wiele cennych informacji do ogólnego obrazu firmy Geest.

Bartosz

Jak sądzicie czy są jakieś szanse na podwyżki w firmie?

anonymous
@Bartosz 14.07.2018 15:40

NIE! Najpierw Ci zabiorą, a potem ewentualnie dodadzą do tego co już miałeś.....

Karol

I tak internety robią szum. Pracuje pracowników ze 140 ale kilku, którym coś się nie podoba piszą złą opinię. Pozostali po prostu pracują i robią swoje. Nie ma idealnej firmy. Ja przynajmniej takiej nie znam. Zawsze będzie gdzieś praca lepsza, lżejsza, lepiej płatna. W obecnym układzie na rynku pracy, można zmieniać pracę do drugi dzień. Więc jedni zostają, inni odchodzą. Normalka i nie ma się co podniecać. Ze swojej strony radzę samemu sprawdzić jak jest a nie kierować się opiniami w internecie. Bardzo często są one pisane pod wpływem emocji i zawierają mnóstwo niedomówień. Ktoś napisze, że A ale nie dopisze, że wynika to z B czy C. Skoro są prawdziwe, to dlaczego nie są podpisane imieniem i nazwiskiem? Praca w Geest nie jest ani zła ani dobra. Jest dokładnie taka, jaka ma być. Jeżeli obie strony realizują umowę, to nie ma co narzekać. Kiedy ktoś zaczyna kręcić czy przeginać, to i firma zaczyna baczniej się przyglądać i egzekwować swoje. Kiedy firma przegina - pracownik idzie do sądu, który uznaje lub nie jego rację. Tylko żadna szanująca się firma nie doprowadza do takich sytuacji bo jest to czasochłonne i sporo kosztuje. Proste i życiowe. Reasumując najlepiej sprawdzić samemu, bo praca nie żona i łatwo można zmienić. Popracowałem i nie narzekałem. Ale dla mnie był to przystanek na chwilę, bo po zrobieniu uprawnień pracuję teraz w trochę innej branży, jestem więcej w domu i finansowo wychodzę nawet lepiej. Mnie nikt nie oszukał. Ale historie jak przychodzi taki siusiek co ledwo prawko nabył i stawia warunki a ledwo co z placu umie wyjechać, są na porządku dziennym. Albo sciąganie po nocach gówniarza, bo przeszarżował czy nie wyspał. A potem wypisują komentarze i się cieszą, bo się wyżyli. Mnie uczono zawsze szacunku do pracy i powierzonego mienia, a to co się teraz w tej branży wyczynia nie idzie w dobrym kierunku.

ST

Nie polecam, mało płacą. Wytrzymałem dwa miesiące.

Ryszard

@magnum, a jak Ty oceniasz współpracę z firmą Geest? Może rozwiniesz swoją wypowiedź, gdyż nie zawiera konkretów? Jak oceniasz warunki zatrudnienia w firmie? Czy nadal pracujesz w niej? Czy firma docenia swoich pracowników poprzez dodatkowe pozapłacowe benefity?

Stary kierowca
@Ryszard 29.06.2018 02:43

Żadnych benefitów, jedyne czego można się spodziewać to obciążeń za jakieś normy paliwowe z kosmosu o obiecanek. Szef potrafi swietnie gadać i nawijać . Pracowałem tam za Wigoru kilka lat i Geest rok. I tak długo wytrzymałem. Radzę sie dobrze zastanowić nad podjęciem pracy w tej firmie. P.S. Do pracowników, którzy pracowali w Wigorze - należą wam sie wszystkim odprawy za rozwiazanie umów, ponieważ była to grupowa likwidacja stanowiska. Radzę udać się do prawnika bo to są niemałe pieniądze.

Pielgrzym

Firma tragedia.. wlasnie probujemy (z kierowca tej firmy ktorego w nocy okradli) nawiazac kontakt z kimś z firmy. Odbieraja telefony przedstawiajac sie jako Geest a gdy przedstawiamy problem rozlączaja sie twierdząc ze pomyłka.. Tak nie postepuje poważna firma! Współczuję pracownikom... radz sobie sam 2000km od bazy.. żenada

magnum
@Pielgrzym 19.06.2018 09:12

Ale dramat ..... żenująca firma

Ryszard

@Karen, czy jesteś obecnie pracownikiem Geest? A może rozwiniesz swoją wypowiedź na temat warunków zatrudnienia? Jaki typ umowy jest oferowany pracownikom? Czy przyznawane są premie? Zachęcam Cię do aktywności na wątku. Twoje wypowiedzi mogą być cenną wskazówką dla osób zainteresowanych pracą w firmie.

Ulka

Konkurencja zaczęła ostro atakować?

Qwert
@Ulka 03.06.2018 19:22

Trzeba lepiej płacić to konkurencja nie straszna będzie

Qwerty

Ta firma to kompletna porażka, oszukują na wyplatach. Umawiasz się na jakieś stawki a przy wypłacie okazuje się, ze jest mniej. Obciążają za wszystko. Radzę omijać szerokim łukiem, nawet ukraińcy uciekaja po miesiacu lub dwóch .

Zuza

Jak komuś nie po drodze z praca w dobrej firmie to pisze bzdury!!!

Xf460
@Zuza 18.04.2018 17:45

A co ma droga do tego ????

anonymous

Nie pakujcie się tam gdzie szef jest byłym oficerem bez HONORU i okrada swoich kolegów przyjaciół ...

MUSsT

UWAGA NA TĄ FIRME!!!

Potencjalny
@MUSsT 17.04.2018 16:55

Dlaczego? Co tam jest nie tak?

Kolega z wojska

Nie polecam jak nie chcesz być okradziony to omijaj tę firmę z daleka prezes R B M były oficer bardzo lubi pieniądze innych.Dorabia się na krzywdzie innych.UWAGA

Zuzia

Nie polecam jedna wielka sciema Trzy etaty w jednym (smieciarz magazynier i na koncu kierowca) Ps.zero perspektyw

Mikolaj sn

PODOBNO NIE PŁACĄ NA CZAS

Zostaw opinię o Geest Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geest Sp. z o.o.