Geest Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 44 ocen.

Geest Sp. z o.o.
2 44 6 1

Opinie o Geest Sp. z o.o.

Ryszard

@Normalny, rozumiem, że twoja opinia opiera się głównie na twojej negatywnej ocenie wynagrodzenia. Czy przed przystąpieniem do pracy została przedstawiona Tobie stosowna umowa z opisem wynagrodzenia? Czy udało Ci się uzyskać dodatek za pracę w niedziele?

Ryszard

Czy ktoś posiada inne doświadczenia związane z firmą Geest? Zachęcam do podzielenia się opinią z innymi obecnymi na forum. A może ktoś posiada informacje odnośnie nowych rekrutacji do firmy? Jeśli tak, to na jakie stanowiska potrzebują pracowników? Jak przebiega proces rekrutacji i rozmowa o pracę? Zachęcam do aktywności na forum. Każda wypowiedź jest cenną wskazówką dla osób poszukujących pracy w Warszawie.

Karen
@Ryszard 05.06.2018 12:02

Praca jest ciężka i specyficzna, wiele osób rezygnuje dość szybko i jest to zrozumiałe. Nie rozumiem jednak jak można oszukiwać ludzi, którzy ciężko pracują, wielokrotnie w nocy, w czasie gdy Pan Prezes przewraca się z boku na bok w swoim wygodnym łóżku. Niestety, uczciwość w wydaniu Pana Prezesa to fikcja.

Karol
@Karen 12.06.2018 22:43

Mam wrażenie, że piszesz o jakiejś firmie budowlanej czy kopiącej rowy, a nie o transportowej. Nie pomyliłaś firm? Jeżeli chodzi o specyficzność to tak, masz rację - wozi się dwie duże sieci handlowe i mają swoje wymagania i tu nie ma zlituj. Papiery, punktualność itp. Ale, że aż tak ciężko było to bez przesady. Idź popracuj na kurierce, to dopiero jest orka.

Normalny
@Karol 06.07.2018 00:19

Pracowałem w geeście dwa tygodnie. Zostałem zrekrutowany przez Pana Ramka zachętą dużych pieniędzy pracą tylko w nocy dla sieci Lidl. Podczas rekrutacji obiecywał 120 zł do 100 km 150zl do 200km 180 powyżej 200. Pracą wyglądała tak że cały dzień stałem na baczność ponieważ dopiero po godzinie 18 dowiadywalem się ile mam punktów i gdzie jadę. Następnie dowiedziałem się że mam 3 lidle w Radomiu. Towar oczywiście w różnych temperaturach z kilku ramp chłodnia warzywa i suche najpierw żeby to dobrze załadować to trzeba 3 godziny pojeżdzic wózkiem potem na drugim sklepie połowę towaru wystawić żeby dostać się do chlodzonegp na 2 stopnie itd następnie zrobic5 prawie 400 km i tak po 10 godzinach do domu. Coś mie tknelo i jeszcze kilka razy zapytałem pana Ramka o zarobki zaczął mie zwodzić zebym zadzwonił do biura bo on już nie pamięta więc zadzwoniłem i okazało się że jest tak 0-200km 120 zł 201-400km 150zl Od 401 - 170 zł Czyli pozostało mi się tylko zwolnić. Za 10 dni pracy w nocy po 10 godzin i średnio 300km zarobiłem 1250 zł. Panowie omijać tego Geesta wielkim łukem

Normalny
@Karol 06.07.2018 00:19

Zapomniałem jeszcze dodać ze w tych dniach były dwie niedziele za które miał byc dodatek po 100zl

Ryszard

@Paweł Zdun, oczywiście, oficjalna strona firmy to http://geest.com.pl/ na stronie http://geest.com.pl/?page_id=28 znajdziesz numer telefonu do centrali. Może warto zadzwonić i zapytać o aktualne rekrutacje albo poprosić o bezpośredni numer do działu kadr tej firmy? Pytając bezpośrednio może dowiesz się czegoś więcej.

Ryszard

Z informacji znalezionych w sieci wynika, że firma Geest nadal istnieje i rozwija się bardzo dobrze. Niestety nie udało mi się znaleźć aktualnych informacji o ofertach pracy. Dobrym pomysłem może będzie zapytanie bezpośrednio w firmie? W sieci możesz znaleźć numer telefonu lub adres mailowy. Może uda Ci się dowiedzieć czegoś nowego?

Paweł Zdun
@Ryszard 27.08.2018 22:00

A gdzie są w sieci ? możesz podać źródło informacji ?

Ryszard

@anonymous, в кінці кінців Ви отримали свою зарплату? Ви були на контрактом чи ні? Ви писав що це шарашкiна контора, можете написати що ви розумієте тому ви́значенням? не всі мо́жуть то розуміти. Czy ktoś z was w ostatnim czasie zatrudnił się w firmie Geest? Użytkownik @anonymous napisał, że nie otrzymał wynagrodzenia w trakcie odejścia z pracy. Czy ktoś z was może potwierdzić lub zaprzeczyć tym informacjom?

anonymous

шарашкіна контора , коли звільняєшся шеф каже що не хоче виплачувати зарплату . договорюєшся на ставку все одно рахують кілометраж. обходіть стороною дану кантору

Tomek proDriver

Czy firma Geest jeszcze istnieje ? na jakie zarobki można liczyć ? na lidlu?

Ryszard

@anonymous, Twoja opinia jest bardzo ogólna i opiera się wyłącznie na hasłach. Czy znasz jakieś argumenty, które mogą potwierdzić Twoją negatywną opinię o tej firmie? Czy oprócz tej jednej negatywnej kwestii, udało Ci się znaleźć jakieś pozytywne strony w tej pracy? Twój wpis może wnieść wiele cennych informacji do ogólnego obrazu firmy Geest.

Bartosz

Jak sądzicie czy są jakieś szanse na podwyżki w firmie?

anonymous
@Bartosz 14.07.2018 15:40

NIE! Najpierw Ci zabiorą, a potem ewentualnie dodadzą do tego co już miałeś.....

Karol

I tak internety robią szum. Pracuje pracowników ze 140 ale kilku, którym coś się nie podoba piszą złą opinię. Pozostali po prostu pracują i robią swoje. Nie ma idealnej firmy. Ja przynajmniej takiej nie znam. Zawsze będzie gdzieś praca lepsza, lżejsza, lepiej płatna. W obecnym układzie na rynku pracy, można zmieniać pracę do drugi dzień. Więc jedni zostają, inni odchodzą. Normalka i nie ma się co podniecać. Ze swojej strony radzę samemu sprawdzić jak jest a nie kierować się opiniami w internecie. Bardzo często są one pisane pod wpływem emocji i zawierają mnóstwo niedomówień. Ktoś napisze, że A ale nie dopisze, że wynika to z B czy C. Skoro są prawdziwe, to dlaczego nie są podpisane imieniem i nazwiskiem? Praca w Geest nie jest ani zła ani dobra. Jest dokładnie taka, jaka ma być. Jeżeli obie strony realizują umowę, to nie ma co narzekać. Kiedy ktoś zaczyna kręcić czy przeginać, to i firma zaczyna baczniej się przyglądać i egzekwować swoje. Kiedy firma przegina - pracownik idzie do sądu, który uznaje lub nie jego rację. Tylko żadna szanująca się firma nie doprowadza do takich sytuacji bo jest to czasochłonne i sporo kosztuje. Proste i życiowe. Reasumując najlepiej sprawdzić samemu, bo praca nie żona i łatwo można zmienić. Popracowałem i nie narzekałem. Ale dla mnie był to przystanek na chwilę, bo po zrobieniu uprawnień pracuję teraz w trochę innej branży, jestem więcej w domu i finansowo wychodzę nawet lepiej. Mnie nikt nie oszukał. Ale historie jak przychodzi taki siusiek co ledwo prawko nabył i stawia warunki a ledwo co z placu umie wyjechać, są na porządku dziennym. Albo sciąganie po nocach gówniarza, bo przeszarżował czy nie wyspał. A potem wypisują komentarze i się cieszą, bo się wyżyli. Mnie uczono zawsze szacunku do pracy i powierzonego mienia, a to co się teraz w tej branży wyczynia nie idzie w dobrym kierunku.

ST

Nie polecam, mało płacą. Wytrzymałem dwa miesiące.

Ryszard

@magnum, a jak Ty oceniasz współpracę z firmą Geest? Może rozwiniesz swoją wypowiedź, gdyż nie zawiera konkretów? Jak oceniasz warunki zatrudnienia w firmie? Czy nadal pracujesz w niej? Czy firma docenia swoich pracowników poprzez dodatkowe pozapłacowe benefity?

Stary kierowca
@Ryszard 29.06.2018 02:43

Żadnych benefitów, jedyne czego można się spodziewać to obciążeń za jakieś normy paliwowe z kosmosu o obiecanek. Szef potrafi swietnie gadać i nawijać . Pracowałem tam za Wigoru kilka lat i Geest rok. I tak długo wytrzymałem. Radzę sie dobrze zastanowić nad podjęciem pracy w tej firmie. P.S. Do pracowników, którzy pracowali w Wigorze - należą wam sie wszystkim odprawy za rozwiazanie umów, ponieważ była to grupowa likwidacja stanowiska. Radzę udać się do prawnika bo to są niemałe pieniądze.

Pielgrzym

Firma tragedia.. wlasnie probujemy (z kierowca tej firmy ktorego w nocy okradli) nawiazac kontakt z kimś z firmy. Odbieraja telefony przedstawiajac sie jako Geest a gdy przedstawiamy problem rozlączaja sie twierdząc ze pomyłka.. Tak nie postepuje poważna firma! Współczuję pracownikom... radz sobie sam 2000km od bazy.. żenada

magnum
@Pielgrzym 19.06.2018 09:12

Ale dramat ..... żenująca firma

Ryszard

@Karen, czy jesteś obecnie pracownikiem Geest? A może rozwiniesz swoją wypowiedź na temat warunków zatrudnienia? Jaki typ umowy jest oferowany pracownikom? Czy przyznawane są premie? Zachęcam Cię do aktywności na wątku. Twoje wypowiedzi mogą być cenną wskazówką dla osób zainteresowanych pracą w firmie.

Ulka

Konkurencja zaczęła ostro atakować?

Qwert
@Ulka 03.06.2018 19:22

Trzeba lepiej płacić to konkurencja nie straszna będzie

Qwerty

Ta firma to kompletna porażka, oszukują na wyplatach. Umawiasz się na jakieś stawki a przy wypłacie okazuje się, ze jest mniej. Obciążają za wszystko. Radzę omijać szerokim łukiem, nawet ukraińcy uciekaja po miesiacu lub dwóch .

Zuza

Jak komuś nie po drodze z praca w dobrej firmie to pisze bzdury!!!

Xf460
@Zuza 18.04.2018 17:45

A co ma droga do tego ????

anonymous

Nie pakujcie się tam gdzie szef jest byłym oficerem bez HONORU i okrada swoich kolegów przyjaciół ...

MUSsT

UWAGA NA TĄ FIRME!!!

Potencjalny
@MUSsT 17.04.2018 16:55

Dlaczego? Co tam jest nie tak?

Kolega z wojska

Nie polecam jak nie chcesz być okradziony to omijaj tę firmę z daleka prezes R B M były oficer bardzo lubi pieniądze innych.Dorabia się na krzywdzie innych.UWAGA

Zuzia

Nie polecam jedna wielka sciema Trzy etaty w jednym (smieciarz magazynier i na koncu kierowca) Ps.zero perspektyw

Mikolaj sn

PODOBNO NIE PŁACĄ NA CZAS

anonymous

panowie a jak w wyszkowie opinia o nich wybieram sie tam

Cirowca
@anonymous 20.02.2018 18:24

Я бы подумал, стоит ли туда идти работать. А если и устроился, записывай все, где и во сколько был, адреса, все дни по минутам. Зарплата там если честно минус 300&400 евро от нормальной. Даже украинцы уходят. Уволиться вообще проблема. Да и директору на водителей насрать!

obecny

Powiem tak: ja pracuje i jestem zadowolony. Czasami jest cieżko, nie ma czasu na nic. Dosłownie nic. Ale to chyba wszedzie. Plus jest taki ze kasa sie zgadza, można się ze wszystkim dogadac. Nie przychodzcie macie racje: bo jeszcze mi sie pogorszy!

@
@obecny 12.03.2018 12:10

Można się ze wszystkim dogadać???! Z kim i o czym? Tam nie ma komu zaświadczenia wystawić. Szef wiecznie obiecuje zebrania i podwyżki. Wieczne kłamstwa. Ja nie wiem kto to pisal, chyba pracownik z biura

@
@obecny 12.03.2018 12:10

Można się ze wszystkim dogadać???! Z kim i o czym?! Tam nie ma komu zaświadczenia wystawić. Szef wiecznie obiecuje zebrania podwyżki i oszukuje ludzi. Ja nie wiem kto to pisal, chyba z biura ktoś.

obecny
@@ 13.03.2018 19:41

Wstyd mi za was koledzy kierowcy...

Hyhy
@obecny 12.03.2018 12:10

Pitu pitu

dls@de

шарашкина контора! шеф и его слуги злодеи ! как только захочеш уволиться сразу же придумают тебе твои косяки чтоб оставить тебя без денег! обходите стороной братья словяне эту контору!

Tymon

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać? Każda firma ma czasami gorszy czas.

Niewiem
@Tymon 10.03.2018 14:02

Hymmmm nie

Agnieszka

Nie polecam serdecznie mieć cokolwiek do czynienia z tą firmą. Przy pierwszym telefonie z zaproszeniem na rozmowę zapytałam(stanowisko - spedytor krajowy)- czy zapewniają umowę o prace, Pani odrzekła ze tak. Na pierwszym spotkaniu, w trakcie rozmowy, którą miałam z Panią spedytor była również Pani dyrektor, spytałam kolejny raz aby potwierdzić czy umowę o prace gwarantują, znów dostałam zapewnienia ze tak. Byłam jeden dzień na dniu próbnym i kolejny raz na rozmowie tym razem z prezesem i panią dyrektor- okazało się ze tylko umowa zlecenie ponieważ posiadam jeszcze status studenta (nie będą za mnie płacić skoro migą uciąć koszty) Gdy na pytanie Pani dyrektor co mi nie pasuje odrzekłam ze np. Gdy zachoruje- nie będę mogła pójść na zwolnienie- Pani Kasia (dyrektor) szyderczo oznajmiła mi ze „nie obchodzą ją moje choroby”. (!!?) Serio? Takie podejście do pracownika na samym początku? Byłam w szoku. Polecam omijać tą firmę szerokim łukiem. Brak komunikacji i brak szacunku do innych. Straciłam 3 dni. Szanujmy się.

Były2
@Agnieszka 21.02.2018 20:08

Dlatego odeszły z tej firmy: doświadczona księgowa, doświadczona pani od rozliczeń kierowców i dwie doświadczone spedytorki. Więcej chyba nie trzeba pisać zawarłaś w swoim opisie kwintesencje działania " góry" tej firmy.

ciekawa
@Agnieszka 21.02.2018 20:08

a miały panie maturę... ?

Pani Agnieszko
@Agnieszka 21.02.2018 20:08

Jesteś chyba bardzo młoda i dałaś sie sprowokować. Chcieli pewnie poznać twoje prawdziwą osobowość jako kandydata i jak widać szybko poznali Twoje reakcje jaka jesteś niezadowolona, wiec raczej nie jesteś wygrana w tej próbie.

Agnieszka
@Pani Agnieszko 24.02.2018 08:56

Przepraszam bardzo, ale nie rozumiem? Poznać moja osobowość? W jaki sposób? Tym ze brak komunikacji w firmie spowodował wprowadzenie mnie w błąd? Chyba jeżeli już (o czym można ewentualnie tutaj gdybać ale wątpię w takie zamiary) chcieli zobaczyć czy jestem na tyle zdeterminowana ze się zgodzę na wszystko. Ale nie sadze i nie bardzo wiem jaki jest sens, istota tego co napisał/a Pan/i w tym komentarzu. W mojej opinii ta sytuacja tylko dowiodło jak firma jest nieprofesjonalna i jakie mają podejście do ludzi. (Głównie tutaj mówię o zachowaniu poznanej przeze mnie Dyrektor.)

Pani Agnieszko
@Agnieszka 24.02.2018 14:34

Po tym co piszesz widać mieli rację.....

@@@
@Agnieszka 21.02.2018 20:08

Agnieszka nie jesteś pierwszą i napewno nie ostatnia oszukana osoba przez nich, tak juz mają.

@@@@
@@@@ 25.02.2018 20:17

na pewno poprawna pisownia

Agnieszka
@Pani Agnieszko 24.02.2018 16:22

Ja tutaj raczej widzę „po drugiej stronie” jakiegos posłańca z firmy, pozdrawiam serdecznie :)

Waldi
@Agnieszka 05.03.2018 22:50

Pewnie odsiecz pani A, córeczki pani dyrektor.

XXX
@Waldi 09.03.2018 18:04

Na pewno A :)

geniu

Z tego co mi wiadomo firma jest lojalna, a negatywne opinie są wystawiane przez kolegów, którym się na dało oszukiwać na normach. Dla takich kolegów nie ma miejsca. Pracuje w niej wiele osób i tak jak ja są zadowoleni. Jeśli jest ktoś UCZCIWY na pewno nie zostanie skrzywdzony. Ja nigdy nie byłem, a pracuje na Lidlu. Polecam

Lidl
@geniu 23.02.2018 19:34

Gieniu, to jeździł w lidlu ale od lat jeździ na niebieskich autostradach u Św. Piotra. Innego nie ma.

@@@
@geniu 23.02.2018 19:34

Co ty nie powiesz Smiech

Rozczarowany
@geniu 23.02.2018 19:34

Szkoda że pensja nie rosnie tak jak komentarze na Lidl

Waldi
@geniu 23.02.2018 19:34

Wazelinki i tyłko- lizy, pewnie źle nie mają. Lepsze trasy i wolne weekendy. Kto w pupę nie wchodzi to ma jak ma.

anonymous

gieniu co ty p....... jest wprost przeciwnie, uczciwi kierowcy nie mają szans w tej firmie tylko złodziejstwo.

@@@
@anonymous 24.02.2018 15:58

Anymous przeciez to szef z dyrektorka pisali. Nie dziwne że firma jest dla nich "lojalna" ???? żaden kierowca który tam robi napewno tak nie napisze, to jasne

@

ciekawe kiedy wykasują te wpisy,

Waldi
@@ 22.02.2018 16:00

Pewnie już niedługo. Już dwa razy były kasowane. Rysiek nie lubi czytać o sobie złych komentarzy.

Zostaw opinię o Geest Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Geest Sp. z o.o.