DIMA Sp. a.a.

Żychlin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 46 ocen.

Opinie o DIMA Sp. a.a.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DIMA Sp. a.a.

Agnieszka

@Mamut możesz powiedzieć co masz na myśli z tymi życzeniami świątecznymi i samochodem? Co to ma do rzeczy razem wzięte? I jaki ma to związek z firmą DIMA? Pamiętajcie, że forum służy pomocy użytkownikom poszukującym informacji o przyszłym pracodawcy, więc starajcie się pisać jasno swoje wypowiedzi, by były dla wszystkich zrozumiałe.

Mamut

Życzenia świąteczne na produkcji na wysokim poziomie Ładne białe Volvo

Agnieszka

@wikary czyli według Ciebie brakuje w firmie DIMA wsparcia od kadry zarządzającej? Czy gdyby pracownicy byliby motywowani do pracy to nikt by nie odchodził, tak jak Ty, bo jak wspomniałeś z samej pracy byłeś zadowolony, ale z atmosfery nie?

Xuxy

,,składej i wywolej" bo to mo jechać, motywacja Wiesława

Wolfgang

A ja chcialbym sie dowiedziec dlaczego w dimie monter/skladacz ma większą stawke niż spawacz? Nigdy sie nie spotkałem z czymś takim zazwyczaj spawacz miał wiecej bynajmniej w tych firmach w których pracowałem i w której jestem obecnie.

XXX
@Wolfgang 13.12.2017 12:51

Bo to Dima a tu wszystko jest inaczej wpadnie monter najeb... szczepek nie przyszykuje jak się należy byle do przodu

wikary

Proszę poczytać sobie o " Jak zabić w pracownikach chęć do pracy? – czyli o sztuce demotywacji " znajdziecie to na stronie : centrum-rozwoju.eu

wikary

Pani Agnieszko . Moim zdaniem to nie jest MOBBING ale ludzie w tej firmie są demotywowani . Ja pracowałem tam cztery lata i poznałem zarówno pracowników jak i kierownictwo , z ludźmi z którymi się pracowało dało się dogadać ale jeśli chodzi o kierownictwo to było się na nich skazany . wolałbym aby można z kierownikiem porozmawiać normalnie , ale tam ludzi pracujących traktuje się nieładnie . Jestem uczciwym człowiekiem ale traktowano mnie tam jak chłopa pańszczyźnianego który musiał sobie w tej firmie radzić sam, i tam jest taka podła hierarchia . Praca była dobra ale odszedłem z tej firmy bo miałem serdecznie dość warunków i tego ciągłego napięcia jakie tam panuje .

Abudiak

Jeśli pracujecie w Dimie i tak zle piszecie i myślicie o firmie to moze lepiej i uczciwiej bedzie znalezc sobie inna prace. Wstyd tak pluc we wlasne gniazdo. Ja tu pracuje prawie sześc lat, nie narzekam na kierownikow, szanuje prace i dobrze ja wykonuje. Gdyby bylo inaczej odszedlbym Sam. Jest sporo ludzi, ktorzy mysla tak jak ja. Najlatwiej na wszystko narzekac, obrazac innych i krytykowac. I jeszcze tylko od innych wymagac, w zadnym wypadku od siebie. Bo mi po prostu sie nalezy. My w Polsce to jednak smutni ludzie jestesmy.

Seba
@Abudiak 05.12.2017 19:52

Coś jest w tym narzekaniu...właśnie przegladałem sobie ostatnie opinie i ucieszyła mnie ta sprzed chwili, ja myśle podobnie.Ludzie w pracy i koledzy i kierownicy powinni byc mili i zyczliwi dla siebie, wtedy łatwiej sie pracuje. Czasami jakis zarcik rzucony i usmiech potrafi nastawic czlowieka dobrze na cały dzien. U mnie w grupie dobrze sie pracuje, bo sa fajni ludzie i robota zrobiona.

gcjgk vbjlkn
@Abudiak 05.12.2017 19:52

@Abudiak wiec przedstaw sie wtedy porozmawiamy konkretnie/ moze wiesz to czego ja jeszcze nie zauwazyłem

Agnieszka

@Orkan Ty doświadczyłeś mobbingu w firmie DIMA? A wiesz dokładnie z czym się wiąże to oskarżenie i co to dokładnie jest? Na forum powinny się znajdować tylko potwierdzone informacje, więc najlepiej jakbyś napisał jakie sytuacje według Ciebie świadczyły o występowaniu mobbingu w firmie.

XXX

Zapraszam wszystkich zainteresowanych do pracy w Dimie jest naprawdę fajnie super atmosfera a zwłaszcza na Hali Emit zwana inaczej MAMUCIARNIA panują tam super warunki do pracy gdyż nie jest ogrzewana 8 stopni , a przepraszam sklamałbym jest wypożyczona dmuchawa spalinowa i zgadnijcie gdzie odprowadzane są spaliny .... no właśnie do środka Ale nie jest tragicznie bo pracuje godzinę a godzina jest przerwy gdyż za dużo spala , a żeby żaden Mamut nie odpalił w trakcie przerwy pracy maszyny to LOKALNIAK zamyka ja na kłódkę.

Orkan

O tak Wiesław B słyszałem że jakiś pozew o mobing się szykuje

Watykan

Kierownik produkcji od 15-07 choduje krowy a od 7-15 zażądza i niestety zapomina się dlatego atmosfera jak w oborze. Po za tym to kłamczuch. Pozostali kierownicy to kozły ofiarę na których zwala się własną niekompetencję wynikającą z braków w wykształceniu może i krowy choduje dobrze ale do ludzi podejścia to nie ma.

Marny

Atmosfera porażka, kto rano wstaje ten rządzi. Hasło przewodnie "ma być!!!" Wiesiek i buli ogarniaja, reszta statysci. Ale i buli się poddał.

San Jose

Pracy pewnie jest dużo skoro najeli Ukraińców i firmę z zewnątrz, bardzo dobrze bo mi się podoba w tej firmie tylko zeby troszkę zarobki były większe. Ale ogólnie pozytywnie.

Agnieszka

@czarny jeżeli chodzi o zarobki to kwestia dość indywidualna, bo zależą od wielu czynników takich jak: doświadczenie, kwalifikacje, staż pracy. Ktoś może ewentualnie podać Ci widełki, ale raczej najszybszą odpowiedź dostaniesz na rozmowie kwalifikacyjnej w DIMA Sp. a.a.

czarny

Wasza firma ogłasza się w lokalnych gazetach w sprawie poszukiwania pracowników. Ile mogę dostać PLN na rękę jako tokarz na zwykłą tokarkę (nie CNC)?

Agnieszka

@njie pod jakim względem porządna? Jesteś pracownikiem i tak uważasz? Możesz wytłumaczyć swoim towarzyszom na forum swoją opinię. Tutaj muszą być tylko merytoryczne odpowiedzi z odpowiednią argumentacja, żeby osoby chcące zatrudnić się w DIMA wiedziały na czym stoją.

njie

możecie wierzyć lub nie, ale to porządna firma

782bic

znowu mają dużo pracy, zwalniają słabych pracowników, wiem, że szukają nowych spawaczy, operatorów CNC na frezarkę, krawędziarkę, laser i piły. Widziałem ogłoszenia.Dają podobno dobre pieniądze dla specjalistów. Szukają tez nowych inżynierów do robienia rysunków. Wszystko wygląda na to, że pokonali gorszy okres. Dla mnie dobrze, bo lubie tu pracować.

prawdomowny
@782bic 07.09.2017 11:14

blondyna kto uwierzy wto klamstwo

Agnieszka

@ja nie podajemy na forum niepotwierdzonych informacji, które mogą kogoś wprowadzić w błąd, więc jeżeli twierdzisz, że firma DIMA upada to proszę to udowodnij.

Razporaz

Koniec to moze nie po prostu ograniczona ilość osób bedzie pracować jakąś drobnice będą tworzyć i tyle. Leif nie pozwoli na to zeby to upadło. Chociaz mogę sie mylić.

terravita

chodza słuchy ze zwalniaja ludzi na potege. nie maja za duzo pracy. a to bardzo dziwne bo zawsze panowala tam masa nadgodzin

ja
@terravita 02.06.2017 14:25

nie ma pracy i koniec tej firmy uuuuuuuuuuuu

Poiuyt

Bardzo napięta atmosfera tam panuje

Agnieszka

@beka, to bardzo dobrze. A jak oceniasz DIMA Sp. a.a. jako pracodawcę?

beka

co ty wygadujesz ja tu pracuje od lat i co jak co ale kasa zawsze jest na czas i to z każdą nadgodziną

Tk

Brak kasy na czas

Raack

To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma :( Pracownicy mają po 160 nadgodzin w miesiącu!

Ad

A jak jest z pracą na prasie krawędziowej chciałbym zaczerpnąć opinii

Xd

Do wszystkich co piszą pozytywne komentarze proszę mi powiedzieć dlaczego w firmie jest zakaz kupowania obuwia ochronnego i ubrań

Chelsea

Hej mam pytanie czemu tak dużo ludzi w ostatnim czasie rezygnuje z pracy w Dimie? Kolega mi mówił że głównie za przyczyną jakiegoś gołębiarza. Czy to prawda? Bo rozważam to żeby przyjąć się jako spawacz. Dzięki za odpowiedź.

spawaczXXX

ania musisz przyjsc do kadr i pogadac jak masz predyspozycje i checi

anonim

(usunięte przez administratora)

piotr

belka znalazłem to ogłoszenie na plockim portalu praca-dam plock pośrednik nazywa się ADECCO PLOCK

piotr

Dzień dobry mam do Państwa pytanie chce sie przyać do tej firmy na stanowisko malarza podpowiedzcie czy warto Pozdrawiam Piotr

mix

budują 3 zmianę. Szukają dobrych spawaczy, ślusarzy i za chwilę uruchamiają malarnię. Potrzebują malarzy przemysłowych i wiem że oferują dobre pieniądze dla fachowca.

lind

Mogę powiedzieć, że nigdy nie było opóźnienia z wypłatą i płacą za wszystkie przepracowane godziny. A niektórzy to udają, że pracują,(dobrze o tym wiem, bo widzę) bo chcą nazbierać nadgodzin i to są zwykłe pasożyty nie pracownicy, którym można ufać. Ludzie pracujcie porządnie to będziecie lepiej zarabiać, a jak wam się ta praca nie podoba to zatrudnijcie się tam, gdzie jest lepiej. To wolny kraj i nikt nikogo nie zmusza do pracy. Tu pracuje wiele osób, które tylko narzekają, ale może by się zastanowili co umieją i czy porządnie pracują???Dużo zarabiać każdy by chciał! Spawacze piszą, że tak ciężko pracują. A ilu z nich umie składać detale i ilu umie czytać z rysunku???

Długoletni pracownik
@lind 08.09.2016 09:21

A od czego są monterzy spawacz jest od spawania a nie składania

Długoletni pracownik
@lind 08.09.2016 09:21

A od czego są monterzy spawacz jest od spawania a nie składania

spawaczXXX

nick 2016-08-02 19:09:28 - na 3000 tysie musisz miec okolo 70 lub 80 nadgodzin setkowych zalezy tez jaka kto ma stawke a one nie sa takie wysokie bo nie kwapia sie z podwyzkami a jak sie starasz i zapiepsza.. pare lat to cie oleja nie dosc ze spawanie jest meczace i mozna sie czesto naswietlic to oni tego nie widza, widza tylko ile ma byc wyslane zlecen musza byc wyslane w takim terminie ktorzy sami ustalaja i nie patrza na to ze jest coraz mniej ludzi i przy tak duzej ilosci zamowien jaka teraz jest a jest bardzo duza co jest nie realne zeby wyrobic sie ze zrobieniem zamowienia na czas to ludzie sa czasami zmuszani przez kierownika Wieslawa B. grozbami o stracie pracy i musza sie wyrobic ale teraz juz sie to powinno zmienic mam nadzieje, bo duzo ludzi opuszcza ta firme i bedzie opuszczac ja tez to zrobie lubie swoja prace i robie ja tak jak umiem najlepiej ale wole byc doceniany i sprobowac swoich sil i wiedzy w innej firmie choc w tej troche sie nauczylem ale napewno to nie zasluga Dimy tylko kolegi z ktorym pracuje i ktory tez nie jest doceniany ale ma taka sytuacje nie inna i musi tam pracowac nie ma wyjscia pozdro

mmix

a ja uważam, że to porządna firma. Po prostu trzeba umieć i chcieć pracować!!!Widać,że wprowadzają zmiany , a ludzie zawsze się ich boją, nawet jak potem okaże się, że jest lepiej! Ja firmę polecam tym, którzy do pracy chodzą, żeby pracować.

anonim

(usunięte przez administratora)

bagyti

odchodza bo atmosfera tam jest okropna

Prima finezja

A z tego co ja wiem to ludzie odchodzą z tego zakładu na potęgę. Uruchomili 3 zmianę. Pracujące soboty i niedziele. W innym wypadku trudno o nadgodziny a wiadomo że każdy chce ich trochę złapać żeby więcej zarobić. Mają bardzo duże zlecenia potrzebują ludzi do pracy. A większość dobrych pracowników którzy znają się na robocie odchodzi. Żeby iść tam do pracy trzeba się naprawdę dobrze zastanowić. Tyle wiem z opini pracowników. Pozdro.

Janek

W tym zakładzie ludzi uważają za murzynów. Jeszcze trochę i wcale by nie wychodzili z roboty tylko tam spali. Chory zakład

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

jako fachowiec 3000 zarobisz.

jacek

? a myslalem ze sytuacja juz jest duzo lepsza niz kiedys a tu prosze nic sie nie zmienilo . No i te '' sypanie z ucha'' tylko po to aby utrzymac sie na poziomie ??? ...

Sułtan

No i buli wydaje się niby w porządku a chodzi i dyrektorowi sypie. W sumie to każdy ma tam coś za uszami. Robota jest dobra jeśli chodzi o spawanie. Polecam tym którzy mają nerwy na wodzy. Ponieważ kierownictwo potrafi wyprowadzić z równowagi.

Yantek

Najgorszy jest gołębiarz bo drze mordę tylko po to żeby co na górze slyszeli

Duke Dumont - Ocean drive

Po ostatnim apelu który został zorganizowany przez Dyrektora i Kierownictwo , zdecydowałem się opisać pewną sytuacje która ma miejsce za murami firmy . Pewna repulsywna osoba która zawzięła się aby pozbawić współpracowników dostępu do radia , powziął się na wprowadzenie kategorycznego zakazu włączania radia , gdyż jego zdaniem urządzenie to go rozprasza podczas pracy . Poparcie w tym dążeniu ma wyłącznie w zarządzie firmy , reszta pracowników jest terroryzowana przez jedną osobę , przy całkowitej aprobacie kadry która przymyka oczy na jego niezgodne z zasadami zachowanie . Szczerze odradzam prace w tej firmie ponieważ warunki w których przychodzi pracować stają się skrajnie nieprzyjazne dla szeregowego pracownika

gołabek

kurcze tam pracuja sami specjalisci ? tam sie mozna czegos nauczyc !?, jeden madrzejszy od drugiego ????

Były pracownik

majka jasne,że pracownik powinien wykonywać polecenia przełożonych i je wykonywać,ale częsta zmiana decyzji a to przez jednego kierownika a to przez drugiego źle wpływa na prace w zakładzie.Przecież po zmianie decyzji musisz przestawić się na inny rodzaj pracy, ustawiać maszynę lub zmieniać przyrządy a to wszystko trwa w czasie.Efektywność jest wtedy mniejsza i zysk dla firmy też. Wiadomo,że sporadycznie może trafić się jakaś pilna robota,ale nie tak często jak to ma miejsce w DiMie.

jhg

smutno , cicho znudziły sie komentarze ??

Były pracownik

Witam.Pracowałem tam dwa lata.Nie byłem wielkim fachowcem,ale nie byłem też jakiś lewy(bywali gorsi),denerwowało mnie w tej firmie to,że często zmieniały się decyjze kierowników co do tego która praca jest na danej zmianie ważniejsza i żeby Leif się do niczego nie doczepił bo wtedy zaczynał robić awanturę i krzyczeć swoje "Out" co nie było zbyt miłe dla pracownika.Atmosfera nie była najlepsza,ciągłe sprawdzanie czy człowiek cały czas pracuje (częste chodzenie po halach "Buliego") też denerwowało.Jeśli chodzi o wynagrodzenie to przez 2 lata pracowałem za najniższą krajową,co nie dawało oszałamiającej wypłaty.Moim zdaniem jesli Leif sprzedaje wykonane elementy za granicę i dostaję za to pieniążki w Euro to powinien też docenić większą wypłatą swoich pracowników,atmosfera jeśli się nie poprawi to ludzie będą narzekać.Skoro Leif pochodzi z Danii to niech traktuje nas jak z Danii,bo tak jak w DiMie napewno nie traktuje się praconików w Danii.

spawacz

Jeden wielki cyrk ,więcej wodzów jak roboli-nie polecam

Zostaw opinię o DIMA Sp. a.a. - Żychlin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DIMA Sp. a.a.