DIMA Sp. a.a.
2 50 6 1

Opinie o DIMA Sp. a.a.

Xxx

Podobno odeszło kilka osób ale z tego co wiem u Króla Wiesława leży cała sterta CV także chętni spieszcie się bo zaraz miejsc nie będzie i taka szansa przejdzie wam koło nosa

Kolo

Co nowego w Dimie?

Dimowiec
@Kolo 12.12.2018 15:24

Mamy monitoring w końcu czuje się bezpiecznie i wiem że mogę o premii zapomnieć

500+
@Kolo 12.12.2018 15:24

Jak ten kołek ze wsi się sprawuje?

Łowczy

Z jakich tarapatów? Dima jest w bardzo dobrej kondycji właśnie dzięki taniej siłę roboczej wypowiadając się na tym forum

Alus

Adaś i Malarz wyciągną firmę z tarapatow haha wszystko będzie w terminie nie trzeba ogarniać produkcji wystarczy dobrze sypać z ucha. Żal

spawacz
@Alus 05.10.2018 21:11

no juz wyciagaja czy dyrekcja jest slepa.......

Życzliwy

Pracuję w dimie od niedawna i już mam tego dosyć. Bałagan, bałagan i jeszcze raz bałagan. Zero koordynacji pomiędzy działem ślusarni, mechanicznym i spawalni. A najgorszy jest W.B. pseudonim Kojot. Zero kultury i wychowania, brak wykształcenia. Jedyne słowa które można od niego usłyszeć to skłodejta, spawejta i wywolejta bo to jutro jedzie. Traktuje ludzi jak swoje krowy, krzyczy do nich na pół hali. Nowego dyrektora już prowadza na smyczy chwaląc się, że na niczym się nie zna. Atmosfera wśród ludzi jest napięta, zarząd powinien zainteresować się tym i porozmawiać z ludźmi.

Migomat
@Życzliwy 10.06.2018 23:11

Święta prawda.

anonymous
@Życzliwy 10.06.2018 23:11

Tego Wiesława to dawno powinni usunąć! Nic nie potrafi typowy poganiacz

Agnieszka

Jak sygnalizuje @robol, pracownicy w firmie DIMA są potrzebni. Pytanie tylko, czy warunki finansowe jakie proponuje firma na stanowiskach wymagających kwalifikacji zawodowych są na tyle dobre, aby zgłaszali się chętni do podjęcia tam pracy. Z poprzednich postów wynika, że tylko poprzez nadgodziny można wypracować płacę wyższą od minimalnej. Jeśli coś się w tej kwestii zmieniło, to zachęcam do podzielenia się nowymi informacjami.

Zase

Potrzebują do pracy spawaczy?

robol
@Zase 07.08.2018 13:17

Potrzebują za 2100 brutt

Ryszard

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Podpowiedzcie na jaką umowę można liczyć na początek?

życzliwy
@Ryszard 25.07.2018 19:45

Przyjmują wszystkich do młotka i szlifierki, bo fachowiec tam nie pójdzie. Zarobki, można przeżyć, na chleb i paprykarz szczeciński starczy.

Były robol
@życzliwy 25.07.2018 22:37

Zgadzam sie. Nadgodzin aż na twarz padniesz to i wypłata bedzie. Bo z tego co pamiętam to podstawy tam słabe były.

Agnieszka

@Henryk, niestety nigdzie nie znalazłam ogłoszeń informujących o poszukiwaniu pracowników przez firmę DIMA. Ale gdyby tak było, to myślę, że pracownicy wiedzieliby o tym. Zatem zachęcam osoby aktualnie zatrudnione w tej firmie, które wiedzą coś na temat wolnych miejsc pracy, aby podzieliły się swoją wiedzą z innymi użytkownikami tego forum.

życzliwy
@Agnieszka 15.07.2018 12:10

"Agniecha" na KCI są ogłoszenia z DIM-y. Słabo jesteś poinformowana.

bezrobotny

Co tam się u was dzieje? Ludzie wieszają się na płotach. Przecież to podchodzi pod prokuratora. Podobno przez kierownika, tak gadają na mieście. A z tym zaczadzeniem to jak było. A ja miałem iść do was w sprawie pracy.

Emit sa
@bezrobotny 19.07.2018 22:22

Jak ktoś ma problemy z alkoholem i nie równo pod deklem to się wiesza. Praca albo alkohol.

500+
@Emit sa 19.07.2018 22:42

nie równo pisze się razem

Henryk

Czy firma potrzebuje pracowników?

500+

No i co "Agnieszka" wieśniak wygryzł dyrektora, jak wcześniej zrobił to z trzema kierownikami. Może zarząd tym się zainteresuje. A co z ucieczkami pracowników, nawet tymi z największym stażem? Mogłabyś się ujawni i tak wszyscy wiedzą ktoś ty.

Agnieszka

@Życzliwy, sytuacje, które powodują brak komfortu pracy wpływają na obniżoną efektywność i motywację. Powinny być niezwłocznie alarmowane kierownictwu DIMA. Co sądzisz o takim kroku? Czy poza atmosferą, która Twoim zdaniem nie sprzyja, pozostałe warunki zatrudnienia są satysfakcjonujące? Pamiętajcie, że atmosferę tworzą pracownicy i sam pracodawca może nie mieć na nią wpływu.

Migomat

Dzisiaj pies robił kipisz w szafkach na egholmie. Chce pokazać że "pracuje". Pewnie jutro przyjdzie do nas na emit. Zróbcie ludzie "porządki" w szafkach.

Piła taśmowa
@Migomat 12.06.2018 18:52

Pracowity gość.

Agnieszka

@Piona, nie pracuję w DIMA. Jedynie staram się dopytywać o kwestie poruszane na tym forum, które mogą być interesujące zarówno dla mnie jak i innych użytkowników regularnie odwiedzających ten wątek. W związku z tym dobrze by było gdybyś zdecydowała się odpowiedzieć na zadane przeze mnie wcześniej pytania.

Agnieszka

@Piona, jak w takim razie wygląda brak szacunku okazywany pracownikom? Podałbyś przykładowe sytuacje, które byłyby potwierdzeniem Twojego wpisu? Czy oprócz tego mógłbyś napisać coś więcej o swoim zatrudnieniu w DIMA Sp. a.a.? Czy występują jakieś pozytywne aspekty Twojej współpracy z tą firmą? Zachęcam Cię do wypowiedzi na ten temat na forum. Będzie wzięta pod uwagę przez jego użytkowników.

Piona
@Agnieszka 24.05.2018 21:10

Jeżeli pani tam pracuje to sama pani powinna wiedzieć najlepiej jak jest.

Piona

Dopóki będzie obecny szef produkcji takim (usunięte przez administratora) i nie bedzie miał szacunku do pracowników to nie bedzie nigdy tam dobrze, mogą 20 dyrektorów zmieniać i bedzie źle, ten obecny dyrektor też ma swój świat i swoje zabawki, lipa totalna , ludzie sie zwijaja stamtąd i bardzo dobrze moze cos do nich dotrze w co wątpię.

Agnieszka

@kot, terminowa wypłata jest akurat obowiązkiem każdego pracodawcy. Czy oprócz tego możesz wymienić ewentualnie inne plusy współpracy z DIMA? O jakim bałaganie wspominasz również w swoim poście? Chodzi Ci może o organizację pracy? Zachęcam Cię również o wypowiedź na ten temat.

Ineo

Tu jest po prostu fantastycznie :D

Tonik

Podpowiedzcie jak się pracuje? Czy można w miarę dobrze zarobić?

kot
@Tonik 23.04.2018 23:14

Poszukują pracowników na produkcję i do technologii. jak znasz rysunek techniczny to jest szansa, że się załapiesz. masz papiery spawacza, albo znasz się na montażu to jest dobry czas. Dużo pracy i trochę bałagan, ale wypłata na czas...

Aloes

Co tam sie dzieje

gołebiarz

nie dyskutowac brudasy tylko brac sie za robote

Xxx

Agnieszka chyba sama siebie oszukujesz tymi wpisami na temat polarow itp ubrań roboczych porządnych nie możecie kupić za butami trzeba chodzić po parę miesięcy proszę Cię nie wypisuj takich głupot bo niedobrze się robi

Agnieszka

@anonymous rozmawialiście o tym z kadrami w firmie DIMA, bo to chyba w ich obowiązku powinno być sprawdzenie temperatury w miejscu pracy. Może poproście o dostęp do ciepłych napoi i ciepłe polary. Czy jest to możliwe do spełnienia?

Azaaaaa

A ja się cieszę i czekam na zmianę ...temperatury.

Agnieszka

@zziebniety a czy temperatura w firmie DIMA nie odpowiada tym standardom, o których wspomniałeś i które nakreśla prawo pracy? To jaka jest temperatura w firmie? Macie termometry, by to zmierzyć?

anonymous
@Agnieszka 28.02.2018 09:18

nie odpowiada mamy termomrtry na hali

zziebniety

Czy wiesz, że minimalna temperatura jaka może panować w miejscu pracy jest określona przepisami prawa? Według przepisów BHP temperatura w biurze nie powinna być niższa niż 18 stopni Celsjusza. W halach produkcyjnych Państwowa Inspekcja Pracy dopuszcza, żeby było to nie mniej niż 14 stopni Celsjusza. Przepisy narzucają na pracodawcę obowiązek zapewnienia pracownikom odpowiednich warunków. W przeciwnym razie grozi mu za to kara grzywny.

Agnieszka

@Taka DiMa to może porozmawiajcie o tym, żeby zmienić formę tych spotkań, żeby jednak coś z nich wynikało? I pamiętaj, że na forum nie można opisywać konkretnych pracowników. Podchodzi to pod naruszenie regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin

Agnieszka

@Mamut możesz powiedzieć co masz na myśli z tymi życzeniami świątecznymi i samochodem? Co to ma do rzeczy razem wzięte? I jaki ma to związek z firmą DIMA? Pamiętajcie, że forum służy pomocy użytkownikom poszukującym informacji o przyszłym pracodawcy, więc starajcie się pisać jasno swoje wypowiedzi, by były dla wszystkich zrozumiałe.

Mamut

Życzenia świąteczne na produkcji na wysokim poziomie Ładne białe Volvo

Zostaw opinię o DIMA Sp. a.a. - Żychlin

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DIMA Sp. a.a.