Tarczyński

• Małuszyn
  • Marcinowo
  • Jaszyce
  • Kobylice
Bielsko-Biała - Tarczyński S.A.
Ujeździec - Tarczyński

3. Opinie o pracodawcach Trzebnica
  5. Opinie o Tarczyński S.A.

Opinie o Tarczyński Trzebnica

Nie przegap nowości o Tarczyński S.A.!

Michał

17.02.2018 11:34

Czy to prawda że zakład w Sławie ma zostać sprzedany? Planuję założyć tam papiery do pracy ale po tym co usłyszałem zaczynam sie wahać
    gru

08.02.2018 11:29

Cóż można dodać... Niestety, ale te negatywne opinie, które się tu pojawiają to w większości prawda. Praca jest pod ogromną presją i w wielkim stresie, na spotkaniach ludzie drżą z nerwów. Nadgodziny nawet nie są mile widziane - to jest na porządku dziennym. W pracy trzeba być maksymalnie 10 minut przed rozpoczęciem pracy, jak ktoś przyjdzie "za 5" jest to już traktowane jako spóźnienie. Ludzie są wobec siebie nieufni, nie piszę, że mało pomocni, ale odczuwa się stres i dystans. Wypowiedzenia wręczane są niespodziewanie i w tym względzie nie ma znaczenia, czy jest się nowym pracownikiem, czy już całkiem "zasłużonym". Firma chwali się benefitami, takim jak ubezpieczenie, Lux med itp., ale przecież większość firm to teraz oferuje i to żadna przewaga. Jeżeli zastanawiasz czy chcesz podjąć pracę w firmie, która, na pewno jest innowacyjna, ma ugruntowaną pozycję na rynku i notuje bardzo szybki wzrost, wiedz, że stoją za tym: nadgodziny, tempo i stres już z pogranicza obłędu, niepewność jutra, mało dojrzały zespół zarządzający, brak poszanowania dla człowieka i jego rodziny. I dodatkowo: większość zamieszczonych tu opinii to prawda.

06.02.2018 20:14

Słownik ortograficzny

07.02.2018 06:09

o Boże, patrząc po wpisie to Ty i tak nie masz co narzekać, dobrze, że w ogóle masz robotę :)
    Ulanowski Adam

17.01.2018 21:29

W parówkach cielęcych i w drogiej kiełbasie suchej krakowskiej i w 'innych produktach wieprzowych było sporo kostek i to ostrych drobiowych. Dziecko o mało się nie za udławiło. Co te ostre harpunikowe drobiowe kości robily w takich wyrobach? Mięso w sklepie wygląda za lada chłodniczą obrzydliwie strach kupować. Tak zwane bonusy zgarnia bezczelnie załoga lub je sprzedaje.Coraz gorzej. Ekspedientka przy sporych zakupach wciska jakieś nic nie warte nalepki zamiast dać sos czy zupę w torebce itp. Brak dużych worków na spore zakupy.Ogólnie drogo i coraz gorzej. Szkoda, bo mi po drodze jak jestem w trasie. A tak musze kupować tam gdzie takich wpadek nie ma.
    zemstaogrodnika

15.12.2017 07:21

nic nie przebije krasnala Hala Baly na compro. Gość, który malował Kościoły a z wykształcenia jest ogródkiem został kierownikiem od mechaniki nie mając o tym zielonego pojęcia. Największy donosiciel w calej firmie do samego Jacka . Jeśli to czytasz pajacu to wiedz o tym jak ludzie szydza z Ciebie ;)
    Były

21.12.2017 13:12

Hała Bała ???????????? ale jaja pewnie najbardziej znana ikona w zakładzie
    ex

24.12.2017 11:37

o kim mowa ? Skoro nie o kelnerze ? Dajcie chociaż inicjały :) albo imię
    dsaeqw

14.12.2017 23:11

Z punktu widzenia osoby dość obeznanej w tematyce żywnościowej ale też handlowej: Niech rekruterzy dzwoniąc po ludziach nie dziwią się że nikt do nich nie chce iść. Jedna z czołowych firm jak chodzi o "opinię". W branży większość wie jak tam jest i nikt się nie pcha. Dlatego łapią studenciaków
    Rah

13.12.2017 18:30

i ja napiszę coś od siebie, rok temu też czytałem te wszystkie komentarze, jednak zdecydowałem się spróbować... wkońcu różnie bywa. już od pierwszego dnia wszyscy w dziale byli przeciwko mnie, żadnej pomocy - po prostu ZERO od kogokolwiek zdany byłem tylko na siebie, pracowałem 2 tygodnie po tym czasie dostałem ..... wypowiedzenie, powód - nie dogaduje sie z załogą... :) miałem 2 tygodnie aby mnie wszyscy nagle polubili ... przestrzegam, szczególnie tym którzy odchodzą z innej firmy, bo mogą sobie narobić niezłych kłopotów. Od tamtego czasu pracuje w branży i już zdążyłem dostać awans :) czyli to chyba nie ze mna bylo tak zle :) dziwna firma - dziwne podejście pracowników, przełożonych nie liczą się z nikim.... są tam tacy którzy myślą co oni nie umieją a wiadomo gdzie byli i co widzieli.
    Șontea Gheorghe

30.11.2017 12:15

Hello I've worked at combined and not paid with me I want to know if I can get the money or not?
    technologna102

28.11.2017 13:54

Też długo szukałem pracy, wystarczyło poszukać i znalazłem ją na www.foodjobs.pl . Jestem technologiem i bez doświadczenia ciężko było się przebić ale udało się polecam zainteresowanym
    technolożka

29.11.2017 23:26

kochany jeśli robisz w TSA to nie jesteś technologiem tylko fizolem. Co to za technolog jeśli jedynym twoim obowiązkiem jest przerzucanie mięsa i przerabianie surowca na produkt (próbę). Zero szans na naukę, zero własnej inwencji
    ...

17.11.2017 17:27

Witam. Czy w firmie pracuje dyrektor z Woseby (usunięte przez administratora)?
    Madagaskar

24.11.2017 13:06

Oj tak pracuje i już zamiata tak jak w poprzednich firmach. Ciekawe, że Tarczyński nie sprawdza opinii na rynku szczególnie w "TAKIM" przypadku, z drugiej strony pasuje on do Tarczyńskiego. Dzika firma dzicy ludzie.
    Madagaskar

24.11.2017 13:34

Odpisałem Ci w bardzo ogólny sposób i bez obraźliwych słów, ale usunęli mój wpis. Robią tak zawsze jak chcesz napisać o tej spółce prawdę, czyli źle:)
    były

21.11.2017 19:39

Nie szanują ludzi i pracowników to Nie kupować ich produktów!!! Proste - Niech padną Wspierać firmy przyjazne pracownikom.
    Karolek

15.11.2017 08:31

Czy to prawda że firma wyrzuciła Ukraińców ponieważ okupowanej hale albo nie chcieli pracować
    Leszek

12.11.2017 18:21

Witam jak tam praca na produkcji jest ciężko?

Oferty pracy - Tarczyński S.A.

Pracownik Grupy Degustacyjnej

Płatny Staż w Dziale Zarządzania Inżynierią Produkcji

Operator procesowy​/ Operatorka procesowa

Arkam

07.11.2017 19:15

Witam mam isc na magazyniera jak sprawy sie maja zarobkowo I zawodowo? Moze ktos cos podpowie. Pozdrawiam
    Były P

08.11.2017 20:08

praca w systemie 4 zmianowym po 8 godzin, wynagrodzenie około 2000 zł, czasami praca w biegu, brak poszanowania dla Polaków, Ukraińcy są święci. Przyjmujesz towar, wydajesz, dodatkowo pracujesz jako wagowy i pracownik załadunku a najlepiej jak byś mógł skoczyć po pracować na inny dział w między czasie. Jak jesteś bardzo zdeterminowany i nie możesz znależć pracy gdzie indziej to z pewnością będzie wymarzona praca. Powodzenia
    Kama

08.11.2017 17:13

Jak wygląda praca przedstawiciela. Kończę studia logistyczne i chce rekrutować?
    Tomcio489

05.11.2017 17:13

Witam, ktoś może powiedzieć jak wygląda praca kierowcy (kat C) ? Wiem tylko że pracuje się u podwykonawcy ale czy atmosferę jaka panuje na produkcji da się też odczuć jako kierowca?

30.10.2017 12:01

Dlaczego wciaz usuwacie moj komentarz?????? Nie wolno juz pisac prawdy??

30.10.2017 11:39

Dlaczego moja opinia jest usunieta?? Nie widze jej.

30.10.2017 11:19

Dzisiaj kupilam w Holandii "Salceson Klasyczny" tej firmy. Nie da sie jesc. Moim zdaniem wlano perfumy w ten produkt.Wiecej nie bede pisac bo szkoda czasu.Ale juz wiecej nie kupie.

30.10.2017 11:30

Musze jeszcze kilka slow dopisac.Wyglad salcesonu ladny jest to co potrzebne.Ale smak okropny. Jadalam lepszy. Kupilam po raz pierwszy i ostatni. Mozliwe, ze przesadzono z przyprawami. Salceson ma smakowac miesem a nie perfumami.
    Szczera

30.10.2017 00:15

Witam. Moj mąż tam pracował. Przychodził do domu. Siadał przed komputerem i do 20 kończył pisanie maili, planów i raportów. Pracował 1.5 roku... Nie dało się wytrzymać. A czasami jeszcze dyrektor robił mu nadgodziny w soboty i niedziele. Ciężko było zaplanować weekend... A czasami nawet i popołudnie... Ten dyrektor którego on miał nad sobą jest wyjątkowo niesympatyczny i najzwyczajniej w świecie nieludzki. Czasami miało się wrażenie że robi cos celowo ażeby pognębić pracownika. A jeśli ktoś się sprzeciwił wyjazdu/pracy w niedziele tlumczyąc np względami rodzinnymi czy zaplanpwanym wyjazdem-wylatywal z pracy pod byle pretekstem. Owszem. Każdy idzie do pracy żeby pracować. Można mieć ciężka pracę. Ale ta akurat zabierała NAM życie prywatne, rodzinne. A kolejna sprawa to to, że ludzie są ciągle pod presją ze strony dyrektorów. Przynajmniej tego który był nad moim mężem. Za błąd nie karano czy nie upominano pracownika karą pieniężną czy upomnieniem tylko wywalano z pracy. Nie wiem czy nadal tak jest. Wtedy tak było. Ja jako jego żona czułam się niezwykle samotnie przez jego pracę. Dzięki bogu że wtedy dzieci nie było.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Tarczyński?

snajper

23.10.2017 16:25

Tarczynski wez sie wreszcie za swoich dyrektorow pasibrzuchow nierobow bo polecisz z torbami!!! Zwolnic ich!!! Nie szkoda Ci kasy na tych obibokow???
    konsument

25.10.2017 23:09

co za idiota wymyślił kabanosa w bułce,jestem zwykłym konsumentem casami zagladam do firmowego sklepu i mogę dodać ,że za taki pomysł bym go na pysk wyrzucił,tego nie można jeść ,można ludzi zatruć jeszcze za taką wysoką cenę,-kabanosy nafaszerowane konserwantami aż rzygać sięchce pozdrawiam
    Csef

26.10.2017 14:12

Kabanos w bułce to syf. Jak widać po sklepach nie sprzedaje się. Pomysl poroniony. Wolę kupić bułkę z parowka w markecie taniej smaczniejsze i z sosem. Życzę firmie więcej tak udanych inwestycji.
    juz byly pracownik

26.10.2017 00:08

Długo zastanawiałem się czy podjąć prace w tej firmie. Zdecydowałem że warto spróbować mimo nieprzychylnych opinii. Bardzo się zawiodłem. Zero szacunku dla pracowników, wyzwiska krzyki ponizanie. Zero zaangażowania kierownictwa w programy stażowe. Firma zatrudnia dużo stażystów, nie przekazuje wiedzy a poźniej zwalnia po 2 miesiącach. Za każde zwolnienie lekarskie ląduje się na dywaniku,,, bylem w szoku widzac jak chore osoby biora urlop bo boja sie konsekwencji l4... duzy mobbing, jesli myslisz ze jak dasz z siebie wszystko to zostaniesz doceniony- nie łudx sie, tak nie bedzie. Nawet wieloletni pracownicy potrafia byc zwolnieni bez slowa wyjasnienia- taka jest polityka firmy że nie maja potrzeby sie tlumaczyc. Nowy dyrektor zarządzający- tragedia, zero szacunku. moznaby ksiazke napisac ale po co sie denerwowac- trzeba szukac pracy tam gdzie sie pracownika SZANUJE (i nie pisze tu o finansach bo te sa raczej ok)
    Tymon

16.10.2017 22:04

Czy jesteście przekonani, że nie można napisać o firmie Tarczyński coś pozytywnego? W każdej firmie są okresy lepsze i gorsze, może macie teraz gorszy czas? Szukanie dziury w całym nic nie da tylko psuje się atmosfera i ludzie nie maja chęci do działania.
    ewsew

17.10.2017 14:04

O firmie nie można napisać NIC pozytywnego. Cieszy cie multisport czy luxmed ? Na multisport rąbiąc po 12 h (płacone 8) nie masz czasu. Luxmed ? Chyba po to żeby leczyć to czego nabawiłeś się w pracy. Paczki świąteczne ? Nie zrekompensują dzieciom zmordowanych lub nieobecnych rodziców. Napięcie jest wszędzie, ale w tej firmie ludzie przed zebraniami z nerwów potrafili tracić przytomność bo nie każdy lubi być wyzywany.
    Zbulwersowana

20.10.2017 23:24

Oczywiście, że nie mają chęci do działania ze względu na to, ze pracownicy są męczeni psychicznie bo inaczej nie da się tego określić ! Pracując po 12h menadżerka mówi Ci że jesteś za mało wydajny/wydajna !
    Technolog

11.10.2017 22:17

Praca w technologii na 3 zmiany, czasem nawet zdarza się tak że te zmiany są jedna po drugiej i tak w kółko. Do tego dyżury weekendowe, minimum raz w miesiącu przy czym nigdy do końca nie wiadomo kiedy one wypadną i ciężko coś zaplanować. Rano przed pracą trzeba być już ok. 20 minut wcześniej, po pracy najlepiej godzinę dłużej albo i 2, jedna szybka przerwa w ciągu dnia, gdzie z zegarkiem w ręku trzeba kontrolować czas bo czas przerwy obejmuje dojście na stołówkę (!). Praca jest raczej typowo fizyczna i takich osób firma poszukuje. Osoby wykazujące objawy samodzielnego myślenia i chcące wykonywać bardziej ambitne zadania niż ważenie mięsa i sprzątanie zwykle od razu są wyrzucane a na ich miejsce brani są świeży stażyści i zabawa zaczyna się od nowa. W biurze nie można usiąść bo Oko Saurona patrzy uważnie przez kamerę, nie można nigdzie na dłużej stanąć bo Oko Saurona może stwierdzić że właśnie nie pracujemy i dyscyplinarnie nas zwolnić. (zwolnienia dlatego że komuś nie podoba się kolor twoich butów na porządku dziennym) Niestety, tak jak zostało powiedziane wyżej, firma nie docenia starych pracowników a preferuję prowadzenie ciągłej rotacji w dziale i w ten sposób obniżanie kosztów pracy - praca jest dosyć prosta i można się jej łatwo nauczyć. Polecam dla twardych osób, które są chętne długo siedzieć w pracy i nie lubią samodzielnie myśleć.
    Woda1/Woda2

12.10.2017 18:28

Ciekawe kiedy cenzura na tej stronie zdejmie kolejną prawdziwą opinię i zastąpi ją opłaconą. Zmartwię was. Nic to nie da. Cała branża wie jak super jest. M.in. dlatego pracują prawie sami stażyści
    Malwina

11.10.2017 14:11

O prosze widze, że moja opinia została usunięta. Śmiech na sali... ciekawe, ktora prawad najbardziej zawołała ? Niskie wynagrodzenie ? Godziny pracy ? A może, że pracowników faszerujecie zepsutym jedzeniem ? Spokojnie i tak osoba zatrudniajac się w tej firmie sama poczuje na własnej skórze jak jest w tej "prestiżowej" firmie !
    Obecny pracownik

12.10.2017 18:42

Malwina, nie zgodzę się z Tobą jeżeli chodzi o stołówkę. Tyle lat pracuję i nigdy nic zepsutego nie było. Pracowałam też w jakości i wiem, że takie sytuacje nie mają miejsca. Zresztą pomyślmy trochę - sama dyrekcja też je na tej stołówce.
    Malwina

14.10.2017 15:03

Hmmm szkoda, że nie zaobserwowałaś, że większość z dyrekcji przynosi swoje jedzenie ( w plastikowych opakowaniach). Ja wyrażam swoja opinie, przedstawiam swoje obserwację.

07.10.2017 06:38

W TSA skutecznie zwalnia się fachowców ale tylko po to by za miesiąc-dwa rekruter prowadził poszukiwania na owe stanowiska. Szczerze mówiąc jest to dla mnie niezrozumiałe.Nie należy się przywiązywać do tej firmy gdyż nawet długoletnich pracowników mają za nic i nie chodzi mi w tym wypadku o ,,taryfę ulgową,, w pracy . Lepiej przyuczyć dwóch nowych zielonych pracowników niż zatrzymać doświadczonego. Jeżeli masz nerwy ze stali to polecam pracę w tej firmie

Kontakt - Tarczyński S.A.

Ujeździec Mały 80 55-100 Trzebnica

Branża główna: Sprzedaż hurtowa

lacki

23.09.2017 15:46

Piszesz o spotkaniach OH z dyrekcja czy RKS? A kto jest Dyrektorem odpowiedzialnym za PH ? Podajcie chociaz inicjaly.
    Wiktor

22.09.2017 10:10

Dla odważnych! Warunki PH w firmie: Podstawa około 2000 netto Przy prawie 100% realizacji wszystkich celów około 4300zł netto jak będzie słabsza(ale nie słaba) to potrafi wyjść i koło 3000. Co miesiąc zabierają za coś około 200-300 zł uznaniowej za byle powód ale zawsze się znajdzie. Auto Skoda Fabia Kombi z 2016 (kilometry prywatne max 600 a jak więcej to wyciągną konsekwencje bo będą płacić karę w leasingu!!) LuxMed Multisport od niedawna z dość sporą dopłatą własną. Ciągłe zawalanie wyprzedażami! Dział planowania da (usunięte przez administratora) a PH muszą codziennie dzwonić do hurtowni z wyprzedażami, czasem produktów którymi się nie handluje no i oczywiście jak nie sprzedasz to wyciągną konsekwencje. Karda zarządzająca bez pomysłu. Ciągły mobbing. Dyrektor twierdzi że PH jest żołnierzem i ma wykonywać rozkazy z góry. Egzaminy z asortymentu i z idiotycznych informacji jak np jakiś numer telefonu do danego działu i jeśli nie zdasz to wyciągną konsekwencje. Aaa i najważniejsze. Firma stara się dbać o wizerunek, a dyrektor wprost mówi że (usunięte przez administratora) go to co piszą na goworku. Powodzenia życzę pracującym i tym co chcą tam pracować.
    kr

21.09.2017 22:17

wszystkie "niewygodne" komentarze są usuwane, a pozytywnych nikt nie pisze, bo też nie ma o czym. Porażka!!! ale tak to się kończy jak się "inwestuje" w taką kadrę zarządzającą... jak to mówią: "ryba psuje się od głowy"
    Gość

21.09.2017 08:54

Juz po multisporcie
    ElNick

21.09.2017 08:27

Brawo za usuwanie nieprzychylnych komentarzy!! Szkoda że obiektywna ocena tego co się dzieje w firmie nie potrafi być uszanowana. cytując wpis poniżej :"merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tarczyński S.A." bzdura! napisałem jak jest i komentarz został usunięty.
    Colo

12.09.2017 22:41

Jaka jest przyczyna, że od miesiąca nikt nie pisze na forum?Tak dobrze macie czy takie leniuszki po wakacjach?
    Przystoi

12.09.2017 22:14

Jeśli ktoś się zastanawia nad pracą w tej firmie, radzę dwa razy się zastanowić. Chodzi mi głównie o tzw. detal. Po mimo szerokiej oferty socjalnej i "możliwych" dobrych zarobkach, odradzam. Szkoda nerwów. Potężne nadgodziny trzeba wziąć pod uwagę. Pisanie raportów odnośnie sytuacji na rynku w domu po za godzinami pracy. Poziom kierowników jest niski. Zarządzanie poprzez strach.... Cała firma z resztą tak funkcjonuje. Na plus bogaty pakiet świadczeń i niezłe wynagrodzenie. Auto w ograniczonym stopniu do celów prywatnych. (usunięte przez administratora) Generalnie firma wpatrzona w dyskonty i eksport.
    Grażyna

21.08.2017 11:34

Jak nastroje w firmie? Wakacje się kończą to może więcej będziemy pisać? Firma ma teraz trochę ofert pracy!
    pippo

16.08.2017 15:52

A jak wygląda praca w marketingu albo PR? (to drugie nawet lepiej) Jak płacą, ile trzeba pracować, jakie są możliwości rozwoju?
    Obserwator

15.08.2017 16:03

Firma Tarczyński bardzo rozwija się, dla mnie to coś wielkiego. Nie jestem pracownikiem ale dużo wiem i cieszy mnie fakt, że to jest Polska firma.Nawet jeśli nie wszystko jest idealne to zawsze można poprawić.
    Colo

09.08.2017 14:58

Może i trzeba w firmie ciężko pracować ale chyba do pracy po to się idzie. Tym bardziej dziwię się ponieważ zarobki są w firmie dobre, bardzo fajny pakiet socjalny!! I wychodzi jak w tym powiedzeniu, że jeszcze się taki nie urodził żeby wszystkim dogodził!
    NICA

11.08.2017 18:50

Gratuluje aktywności działowi HR :D
    Waldek

04.08.2017 09:40

Jak zarabia się w Tarczyńskim na UR jako elektryk albo jako spawacz? Czy są nadgodziny czy praca w soboty. Jakie zmiany ? Proszę o odpowiedź.
    Patrycja

03.08.2017 07:19

Czy firma oferuje swoim pracownikom pozapłacowe benefity? Taki system doceniania pracowników to coś bardzo powszechnego na dzisiejszym rynku pracy. Jak wyglada to tutaj?
    dsdsdaswae

03.08.2017 22:58

multisport, paczki dla dzieci, karpie na święta, bony na święta (wielkanoc i boze narodzenie) na paliwo albo zakupy. I mimo to nie warto tam iść
    Norbi

01.08.2017 22:15

Nie ma idealnej firmy a jeśli jest coś co może poprawić warunki pracy to może warto w firmie o tym rozmawiać? Mnie interesuje praca przedstawiciela handlowego i zastanawiam się co dalej robić? Może coś więcej dowiem się na forum? Jakie wyposażenie dostaje ph?

Zostaw merytoryczną opinię o Tarczyński S.A.