Euro-Trade

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 32 ocen.

Euro-Trade
2 32 6 1

Opinie o Euro-Trade

Domi

Mam pytanie odnośnie pracy w tej firmie ponieważ szukam pracy czy warto zaczynać tam pracę?

Zbigniew
@Domi 20.10.2018 15:25

Na oficjalnej stronie internetowej firmy Euro-Trade widać, że firma poszukuje obecnie doradcy klienta oraz magazyniera http://www.euro-trade.pl/pl/oferty_pracy Czy któraś z tych obecnie wystawionych ofert byłaby dla Ciebie interesująca? Czy może myślisz o innych stanowisku?

Domi
@Zbigniew 21.10.2018 19:52

Zainteresowana jestem pracą w magazynie ,tylko że w ofercie euro Trade nie ma mowy o zarobkach?muszę sobie przeliczyć dojazd itp.

Edyta

@Grażyna, co konkretnie miałaś na myśli odpowiadając na moje pytania? Może znasz odpowiedzi na te pytania i sama osobiście posiadasz doświadczenia związane z pracą w firmie Euro-Trade, które mogłabyś przedstawić na forum? Jeżeli masz coś ciekawego do przekazania to zachęcam do wypowiedzi.

Edyta

@Kalina, czy w wyniku wysokim temperatur na zewnątrz firma Euro-Trade wydawała zarządzenia, aby wydłużyć przerwy w ciągu dnia, dla osób, które są zatrudnione w tej firmie? Może były jakieś inne reakcje na opisane przez Ciebie warunki, aby usprawnić pracę pracownikom?

Grażyna
@Edyta 02.09.2018 14:50

Rany....kto to pisze.....

Kalina

Cześć I - "Brak klimatyzacji" W wyniku wielkich upałów oczywiście nie nie ma klimatyzacji. Po kliku wejściach na drabinę koszulka spływa potem. Następnie wołanie do fakturowania. Cudeńko przy kliencie w takim stanie z brudnymi rękoma i klejąca się od potu. Rewelacja. Na pewno obsługa i klient czuje się wyśmienicie. Ledwo zaczniesz układać towar ściągać z zapasu, masz znów coś innego robić lub latasz do fakturowania ( oczywiście przerzucasz mnóstwo towaru, ale oczy masz mieć wokół głowy). A jeszcze jedno (od kierownika)...pamiętajcie o...Za dużo tego do zapamiętania bo w systemie nie można zmienić rabatów. I wszystko się dzieje w tym upale, bez powietrza, z potem na ciele, z drabinką jak żabka skacząc, z kartonami większymi od Ciebie, ze wszystkim ręcznie noszonym. Najlepsza opcja dla "doradców klienta" jest w zimie-wtedy można oddychać. CDN...

Edyta

@Nibynikt, możesz przybliżyć, jak wygląda konkretnie zakres Twoich obowiązków w firmie Euro-Trade? Czy obowiązki, które powierzył Ci pracodawca pokrywają się z tym, co było ustalane w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej? Jeżeli możesz to przedstaw również, jak wygląda poziom wynagrodzeń, dla osób, którzy zostają zatrudnieni w firmie. Podziel się tym, co wiesz na ten temat.

Nibynikt

Po prostu masakra. Ciężko, wymagają od Ciebie wszystkiego, a pieniądze pożal sie Boze... az wstyd... nie polecam.

Edyta

@Biskupa....Żona, dziękuję za Twój kolejny komentarz w wątku opinii o pracy w firmie Euro-Trade. Nie wspominałeś o tym, aby firma oferowała pracownikom pożywienie w postaci obiadów? Obiady są darmowe, czy może wydawane na jakiś specjalnych warunkach? Przedstaw bardziej szczegółowo to o czym wspomniałeś w swoim komentarzu.

Edyta

@Biskupa...Żona, napisałeś, że pracownicy na magazynie często zamiast wykonywać swoje obowiązki zajmują się zupełnie innymi rzeczami takimi jak np. granie w gry na telefonach, czy nikt nie kontroluje opisanej przez Ciebie sytuacji? Rozumiem, że pracy jest na tyle mało, że pracownik ma czas na taką formę rozrywki w trakcie pracy? Z reguły prace na magazynie są dynamiczne, które wymagają sprawności i szybkości działania, dlatego jestem zaskoczona tym co napisałeś, więc prosiłabym Cię o sprecyzowanie tej kwestii. Która z grup pracowniczych zatrudnionych w firmie Euro-Trade ma możliwość korzystania z aut służbowych, które wymieniłeś w swoim komentarzu?

BiskupaDupaŻona
@Edyta 08.08.2018 09:32

Droga Edyto zrobiłam wywiad i autami sluzbowymi jeżdżą przedstawiciele handlowi, key acount managerzy, część kierowników działów, dyrektorzy i rodzina króliczka. Odnośnie pracy magazynu to tak jak pisałam sprawa na audyt. Nie będę szczegółowo tego opisywała ponieważ za takie informacje firma audytujaca bierze sporo kasy a za darmo i publicznie to ja mogę jedynie pozdrowić panią J. dzięki której caly ten magazyn jeszcze nie padł. Ps: w tym tygodniu tricolore nie pracuje wiec znowu gotujemy sami swoje obiady:(

BiskupaDupaŻona

minusy : multisport płatny ( ok. 135pln) , brak opieki medycznej, słaba pensja, kadra zarządzająca niestety w większości z przypadku lub z zasiedzenia, brak dyrektorów z prawdziwymi kompetencjami na podobnych stanowiskach w innych firmach ( wiedza zdobyta tylko na czytaniu artykułów w internecie niestety nie wystarczy) , kierownicy są z awansu i jedynie doświadczenie jakie mają to właśnie zdobyte w Euro-Trade , pracownicy biurowi i osoby z sali sprzedaży to w dużej większości osoby z przypadku lub osoby pracujące w firmie na tyle długo że dumnie mogą wisieć ich podobizny w korytarzu zarządu. Magazyny pracują w pocie czoła grając w gry na telefonach i udawając że mają bardzo dużo pracy. Zarząd powinien zrobić wyrywkową kontrolę żeby sprawdzić co się tam dzieje ... Z kolejnych minusów brak klimatyzacji w większości biur co przy obecnych upałach powoduje u mnie nie odpartą pokusę złożenia wypowiedzenie. Niestety cały dzień trzeba siedzieć na wiatraku ponieważ inaczej nie da się wytrzymać. Zarząd firmy jest bardzo sympatyczny i darzę go ogromnym szacunkiem ale trzeba będzie pomyśleć o zmianie zabytkowego oprogramowania ponieważ już dawno nie mamy siedziby na Prandoty i trzeba wydać trochę złotówek( wiem że bedzie ciężko) na wprowadzenie nowoczesnych rozwiązań. Dobrze by zrobił firmie też zewnętrzny audyt który pokazałby braki w kompetencjach na poszczególnych stanowiskach jak i miejsca w których systematycznie rosną koszty i ciągle uciekają pieniądze.Sama na własne oczy widzę to praktycznie codziennie. Auta służbowego nie mam ale z tego co wiem mamy ople , hiundaje i skody. Te auta są wymieniane chyba powoli bo kilka auta ma grubo ponad 5 lat. plusy: wypłata w terminie, praca biurowa ( siedzenie na fb, allegro i innych pudelkach ) w godzinach 8-16, brak weryfikacji kompetencji . Możesz nic nie umieć i być na kierowniczym stanowisku. Dojazd do firmy (Ja mam akurat bardzo dobry dojazd do firmy ponieważ przystanek mpk jest zaraz przed firmą ). Wigilia firmowa z tzw. gwiazdką czyli premią świąteczną. To chyba tyle. Czas sobie zrobić jakiś obiad do pracy bo jutro w tricolore schabowy a ja go akurat nie lubię :)

Edyta

@Eleonora, jak długo trwała Twoja przygoda, jeżeli chodzi o pracę w firmie Euro-Trade? Czym konkretnie zajmowałeś się w tej firmie? Nie wspomniałeś nic o atmosferze jaka panuje w tym miejscu pracy, dlatego proszę, uzupełnij swoją opinię o ten aspekt pracy, który dla wielu osób jest kluczowy.

Eleonora

Nie polecam tej firmy pracowałem doświadczyłem, awanse według nieznanych reguł bez podwyżki. Szkoda czasu.

Edyta

@Janusz, co rozumiesz pod hasłem " wszystko jest możliwe" jeśli pracuje się z pełnym zaangażowaniem? Czy to nawiązanie do opinii @Jana, obawiającego się, że nie ma szansy na zrobienie kariery w tej firmie? A właśnie, ciekawa jestem, kto mógłby o swojej historii pracy w Euro-Trade powiedzieć z pełnym przekonaniem, że zrobił lub jest w trakcie robienia kariery?

Janusz

Jeśli pracujemy z pełnym zaangażowaniem to wszystko jest możliwe!!!

Dzusława

A mi się dobrze pracuje.Nikt nad głową nie sterczy.Ogarniam swoje alejki. Podoba mi się jak jest ladnie.Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Proszę na kierowników słowa złego nie pisać, też mają przerąbane.Nie powiem złego słowa na tą firmę bo wiele mi pomogli.A karierowicze niech spieprz aja do korkurenci bo to firma rodzinna.

Jan
@Dzusława 24.01.2018 08:22

Ciekawa opinia mówiąca wiele bo kariery tu nie zrobię ;)

Edyta

@Adam, wszelkie informacje odnośnie obecnych rekrutacji do firmy znajdziesz pod tym adresem --->https://www.id-logistics.com/pl/kariera/oferty-pracy-2/. Tam masz szczegółowo napisane, na jakie stanowiska prowadzone są nabory do pracy jak i jakich konkretnie osób firma Euro_Trade poszukuje. Jeżeli udasz się na rozmowę rekrutacyjną będę bardzo wdzięczna, jeśli opiszesz tutaj swoje wrażenie. Mam nadzieję, że pomogłam.

Monia

Polecam fajna atmosfera pensja adekwatna do tego co się umie .

nylon
@Monia 29.03.2016 18:15

fajna atmosfera???chyba masz dostęp do naprawdę mocnego zioła o większy syf bardzo trudno!

Anna
@Monia 29.03.2016 18:15

nie żartuj

Adam

Czy firma potrzebuje pracowników?

Polak mały
@Adam 10.05.2018 22:38

a ile chcesz zarabiać jeśli mało zapraszamy

klient

Zaopatruję się w ET od początku powstania hurtowni.Trudno mi powiedzieć o warunkach pracy w hurtowni,ale moja opinia jako klienta jest b.pozytywna.Kierownik sali w/g mnie rewelacja.Bardzo pomocny w załatwieniu jakiejś sprawy,zorientowany praktycznie we wszystkim.Pracownicy też uważam b.pomocni i uprzejmi.Najczęściej robię zakupy za pomocą platformy,ale bywa że potrzebuję pomocy pracownika sali w wyborze konkretnego towaru i zawsze wszystko OK

Edyta

@Nick, rozumiem, ze pracowałeś/aś w firmie Euro - Trade. Czy możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Z pewnością nie dla wszystkich wyznacznikiem pracy jest karta Multisport, lecz co masz na myśli mówiąc "ogólnie mało co uświadczysz"? A czy są jakieś zalety pracy w tej firmie jakich Ty doświadczyłeś? Coś co wyróżnia ją spośród innych bądź po prostu spowodowało, że wywarła na Ciebie dobre wrażenie? Czy są osoby tutaj, które mogłyby odpowiedzieć mi na to pytanie?

Igor

Podpowiedzcie jeszcze czy do podstawy są jakieś dodatki np. socjalne?

Nick
@Igor 13.03.2018 08:45

Prywatna opieka medyczna, dopłata do Multisport - tego nie uświadczysz, ogólnie mało co uświadczysz

ktoś

Najpierw podpisz umowę z tą firmą a dopiero później się zwalniaj ze starej. Zaoszczędzi Ci to sporo nerwów.

worker

Atmosfera w pracy pozostawia wiele do życzenia. Te układy,koterie,przyjaciele królika.

Eksport

Witam. Pojawiło się ogłoszenie na Specjalistę ds. eksportu. Bardzo proszę o opinie. Zauważyłam, że jest dużo ogłoszeń do tej firmy, winiak to z rotacji.

Zuzanna

Witam. Pojawiły się ogłoszenia na Junior KAM. Czy ktoś może coś opowiedzieć o tej firmie. Dziękuje bardzo.

gość
@Zuzanna 17.01.2018 15:40

Byłem na rozmowie w zeszłym roku. Bardzo niskie wynagrodzenie.

gość 2
@gość 17.01.2018 22:19

Na jakim poziomie rozmowa była ? Merytoryczna ?

Dziwne

Co by tu pisać....rowniez bylam pracownikiem tej firmy i to bardzo długo...początki były swietne, zgrana zaloga i elokwentne kierownictwo ktore walczylo jak moglo o swojego pracownika mowa tu o bylej kierowniczce Pani K.P-K . Lecz z czasem wszystko sie zmienilo i to na gorsze...z obecnym Kierownikiem Panem K. Pracownik ktory nie donosi traktowany jest jak ostatnie zło, premia i podwyżka uzależniona jest od lizo- dupów i pupilkow,bardzo duza rotacja zbyt wiele obowiazkow przydzielane jednej osobie, rozmowa z kim kolwiek słowa Pana K. -50 z premi.... Zero zgrania ekipy zero zaufania i koleżenstwa. Kierownik pozjadal wszystkie rozumy zapomniał jak być człowiekiem może nie wie że karma wraca......

KAM

Szukają KAMA przez Test HR, dzwonią do wszystkich w Krakowie. Warto ?? Możecie coś poradzić ?? Bo opinie firma ma tragiczną i się mocno waham, a proponowane wynagrodzenie też jestem marne, na poziomie dobrego PH, może RKS .

riko
@KAM 05.10.2017 19:52

Nie polecam pracowałem tak sporo czasu i w 90 % potwierdzam opinie jak i pracowników i też klientów

Edyta

@ZZ co masz na myśli mówiąc o zakazie komunikacji między pracownikami? Czy chodzi o to, że nie są dozwolone rozmowy na tematy prywatne? Jak bardzo jest on rygorystycznie przestrzegany? Piszesz też o braku szacunku i złym według Ciebie traktowaniu pracowników sali sprzedaży. Jak się to przejawia w codziennej pracy?

Anka

Na początku zwolniłbym te Panie ,którym nawet nie chce się podejść do kas żeby obsłuż klienta, chodzą po kontach i się chichrają, zastawiają się dookoła koszykami udając że takie zarobione są, mam dla nich prostą radę-nie chce się pracować to się zwolnić i siedzieć w domu i nie zabierać innym ludziom pracy!!!! Kierownictwo niech zwróci uwagę na te pseudo- kasjerki! To chyba po to jest ta hurtownia, żeby ludzi obsługiwać a nie bez przerwy wzywać przez megafon którąś do kas żeby człowiek mógł zrobić zakupy i bez czekania wyjść z tego syfu!!! Nie polecam !!!!

Była - już szczęśliwa
@Anka 07.11.2017 16:15

Aniu, za 2 000 brutto (z premią) to czego się spodziewasz?

lopez

jeżeli chodzi o możliwości rozwoju i traktowanie pracownika ta firma sięgnęła dna już dawno.Zarobki żałosne i niech nikt bzdur nie opowiada o miłej atmosferze,to bzdury!

ZZ

Syf a nie praca !! Pracownicy sali sprzedaży traktowani są jak zero ! Ostrzegam przed fałszywym kierownictwem !! Zero zasad i zero szacunku ! Śmieszne wręcz wynagrodzenie, popędzanie do ciężkiej pracy i zakaz komunikacji między pracownikami. Ostrzegam przed firma gdzie człowiek to tania siła robocza !

Zostaw opinię o Euro-Trade - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro-Trade