Euro-Trade

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 27 ocen.

Opinie o Euro-Trade

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro-Trade

Edyta

@Nick, rozumiem, ze pracowałeś/aś w firmie Euro - Trade. Czy możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Z pewnością nie dla wszystkich wyznacznikiem pracy jest karta Multisport, lecz co masz na myśli mówiąc "ogólnie mało co uświadczysz"? A czy są jakieś zalety pracy w tej firmie jakich Ty doświadczyłeś? Coś co wyróżnia ją spośród innych bądź po prostu spowodowało, że wywarła na Ciebie dobre wrażenie? Czy są osoby tutaj, które mogłyby odpowiedzieć mi na to pytanie?

Igor

Podpowiedzcie jeszcze czy do podstawy są jakieś dodatki np. socjalne?

Nick
@Igor 13.03.2018 08:45

Prywatna opieka medyczna, dopłata do Multisport - tego nie uświadczysz, ogólnie mało co uświadczysz

ktoś

Najpierw podpisz umowę z tą firmą a dopiero później się zwalniaj ze starej. Zaoszczędzi Ci to sporo nerwów.

worker

Atmosfera w pracy pozostawia wiele do życzenia. Te układy,koterie,przyjaciele królika.

Eksport

Witam. Pojawiło się ogłoszenie na Specjalistę ds. eksportu. Bardzo proszę o opinie. Zauważyłam, że jest dużo ogłoszeń do tej firmy, winiak to z rotacji.

Dzusława

A mi się dobrze pracuje.Nikt nad głową nie sterczy.Ogarniam swoje alejki. Podoba mi się jak jest ladnie.Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Proszę na kierowników słowa złego nie pisać, też mają przerąbane.Nie powiem złego słowa na tą firmę bo wiele mi pomogli.A karierowicze niech spieprz aja do korkurenci bo to firma rodzinna.

Zuzanna

Witam. Pojawiły się ogłoszenia na Junior KAM. Czy ktoś może coś opowiedzieć o tej firmie. Dziękuje bardzo.

gość 2
@gość 17.01.2018 22:19

Na jakim poziomie rozmowa była ? Merytoryczna ?

Dziwne

Co by tu pisać....rowniez bylam pracownikiem tej firmy i to bardzo długo...początki były swietne, zgrana zaloga i elokwentne kierownictwo ktore walczylo jak moglo o swojego pracownika mowa tu o bylej kierowniczce Pani K.P-K . Lecz z czasem wszystko sie zmienilo i to na gorsze...z obecnym Kierownikiem Panem K. Pracownik ktory nie donosi traktowany jest jak ostatnie zło, premia i podwyżka uzależniona jest od lizo- dupów i pupilkow,bardzo duza rotacja zbyt wiele obowiazkow przydzielane jednej osobie, rozmowa z kim kolwiek słowa Pana K. -50 z premi.... Zero zgrania ekipy zero zaufania i koleżenstwa. Kierownik pozjadal wszystkie rozumy zapomniał jak być człowiekiem może nie wie że karma wraca......

KAM

Szukają KAMA przez Test HR, dzwonią do wszystkich w Krakowie. Warto ?? Możecie coś poradzić ?? Bo opinie firma ma tragiczną i się mocno waham, a proponowane wynagrodzenie też jestem marne, na poziomie dobrego PH, może RKS .

riko
@KAM 05.10.2017 19:52

Nie polecam pracowałem tak sporo czasu i w 90 % potwierdzam opinie jak i pracowników i też klientów

Edyta

@ZZ co masz na myśli mówiąc o zakazie komunikacji między pracownikami? Czy chodzi o to, że nie są dozwolone rozmowy na tematy prywatne? Jak bardzo jest on rygorystycznie przestrzegany? Piszesz też o braku szacunku i złym według Ciebie traktowaniu pracowników sali sprzedaży. Jak się to przejawia w codziennej pracy?

Anka

Na początku zwolniłbym te Panie ,którym nawet nie chce się podejść do kas żeby obsłuż klienta, chodzą po kontach i się chichrają, zastawiają się dookoła koszykami udając że takie zarobione są, mam dla nich prostą radę-nie chce się pracować to się zwolnić i siedzieć w domu i nie zabierać innym ludziom pracy!!!! Kierownictwo niech zwróci uwagę na te pseudo- kasjerki! To chyba po to jest ta hurtownia, żeby ludzi obsługiwać a nie bez przerwy wzywać przez megafon którąś do kas żeby człowiek mógł zrobić zakupy i bez czekania wyjść z tego syfu!!! Nie polecam !!!!

Była - już szczęśliwa
@Anka 07.11.2017 16:15

Aniu, za 2 000 brutto (z premią) to czego się spodziewasz?

lopez

jeżeli chodzi o możliwości rozwoju i traktowanie pracownika ta firma sięgnęła dna już dawno.Zarobki żałosne i niech nikt bzdur nie opowiada o miłej atmosferze,to bzdury!

ZZ

Syf a nie praca !! Pracownicy sali sprzedaży traktowani są jak zero ! Ostrzegam przed fałszywym kierownictwem !! Zero zasad i zero szacunku ! Śmieszne wręcz wynagrodzenie, popędzanie do ciężkiej pracy i zakaz komunikacji między pracownikami. Ostrzegam przed firma gdzie człowiek to tania siła robocza !

nierobek

Jest to jedna z najgorszych firm w jakiej pracowałem od 15 lat. I to by było na tyle.

ZOŁZA

Ewa - Ty chyba nie wiesz jak wygląda NOWA skoda Octavia :) Samochody w tej firmie to 200 000 km przebiegu, naprawiane w szopie u Mariana. O poprzednim kierowniku DSH też głośno było jaki to słaby był i jakich długów narobił. Taki poziom firmy... Ploteczki... Poprzedni KAMowie (2 kolejne osoby, koleżanka i kolega) pracowali dokładnie po 3 miesiące... Food Care ??? - Ewa, pracowałaś tam, że oceniasz ? Czy tylko w internecie czytałaś :) Czy może czerpiesz opinie od tego byłego pracownika Euro Trade który tam poszedł i siebie nie poradził ? Klienci (dostawcy) to mają raczej słabą opinie ale o całym ET - NAJGORSZY płatnik, każda faktura płacona długo po terminie, i na raty. Myśmy się tłumaczyć dostawcom.

MM

Śmiech na sali ! Firma zatrudnia za śmieszne grosze kobiety które muszą cały czas dźwigać ciężkie kartony. Albo kierownik kogoś zwalnia albo ludzie sami odchodzą a firma nie zatrudnia nowych osób tylko dowala kolejna pracę pozostałym pracownikom i to za darmo bo o podwyżkach nie ma mowy. Kierownik słynie z braku szacunku, kłamstw i traktowania ludzi jak psy ! Kpina firma nadaje się do zgłoszenia do odpowiednich placówek

Ewa

Poziom fluktuacji umiarkowany. Są firmy o mniejszej rotacji, ale jest też wiele organizacji o dużo większej fluktuacji. Wiele osób współpracuje z firmą od dziesięciu lat, jest też kilku pracowników działających w firmie od jej początków… W kwestii zarobków i benefitów można oczywiście oczekiwać więcej od tego pracodawcy. Warto jednak powiązać stopień swoich oczekiwań z wkładem w rozwój firmy. Osoby, które odeszły z firmy często zarabiają w nowych miejscach pracy więcej, ale też ich zaangażowanie w nową pracę jest dużo większe... Inną kwestią jest to, że pracodawcy na rynku doceniają doświadczenie nabyte w firmie Euro-Trade. Chętnie zatrudniają PH, którzy mieli okazję pracować przez kilka lat w E-T. W przypadku osób pracowitych i mających pomysł na siebie Euro-Trade jest opcją. Różne działy to różni ludzie. Warto więc pytać i sprawdzać u źródła. Osoby wyznające zasadę: „czy się stoi, czy…” nie powinny szukać zatrudnienia w tej firmie. W tym przypadku warto wysyłać aplikację do Apple, Google, Walmart, czy też Food Care. Tam na pewno tego typu docenią. Szkoda tracić czas w życiu na E-T. Warunki pracy: nowa Skoda Octavia dla KAM’a - dlaczego nie Ferrari? Premia za wyniki dla PH – dlaczego nie stała pensja tylko za gotowość wykonywania pracy? Wątek Kierownika DSH to ewidentne nieporozumienie. Zatrudnienie tej osoby i utrzymanie jej w firmie przez tak długi okres było dużym błędem. Osoby zainteresowane opiniami na temat tego Pana powinny skontaktować się z Klientami. Wystawią mu odpowiednią „laurkę”. „Marnować” się za pensję na takim poziomie i mieć najgorszy wynik sprzedaży w historii firmy to „luksus” w dzisiejszych czasach…Nie jest do końca jasne, czy stanowisko Dyrektora Handlowego w Coca-Cola jest wystarczające dla tego Pana… Jego mniemanie o sobie vs zaangażowanie, zdolności handlowe, organizacja pracy, kompetencje kierownicze etc. to dwie różne rzeczywistości….Zakładam, że "Klotka" lewituje w tej innej rzeczywistości skoro wypisuje tego typu opnie:)

warszawiak

Pracownik dsh który odchodzi nie miał pojęcia o ofercie którą miał sprzedawać. Jak przyjechał do mnie (wieloletni klient) to na większość pytań branżowych nie znał odpowiedzi Maly cwaniak z kompleksami. Pewnie go wywalili za brak wynikow.

Prawdziwy Wawiak
@warszawiak 15.09.2017 21:49

He he he... Z pewnością jesteś klientem, może jeszcze kupcem? ;) A wieczorami sprawdzasz GoWorka co piszą o ET ;)

K

Najgorsza firma ever. Żenujące warunki pracy, wynagrodzenie, poziom kadry "zarządzającej". Zatrzymali się w latach 90' Szczerze odradzam.

też były pracownik

Jeżeli ktoś wam powie że w tej firmie zarobicie to poproście o umowę przedwstępną ponieważ ludzie rekrutujący pracowników to kłamcy. Obiecują przykładowo 3000 brutto a realnie jest to 1900 brutto ponieważ premia to dodatek którego może nie być z różnych powodów. Zmarnowałem tylko czas przyjmując się do tego czegoś. Mam nadzieję że moja opinia pomoże w trafnym podjęciu prawidłowej decyzji. też były pracownik

Klotka

Dowiedziałam się że kierownik DSH też się zwalnia. Nie przebił się z walce z sektaki DPPI i gwiazdami z DPPZ. Jakieś pół roku temu już twierdziłam, że zaraz odejdzie bo się tu marnuje.

Edyta

@Jobert dziękuję za odpowiedź. Piszesz, że w firmie nie ma możliwości rozwoju. Czy jednak jest to zależne z dużej mierze od działu firmy, w którym się pracuje? Widzę właśnie ogłoszenie na stanowisko Młodszego specjalisty ds. marketingu. W jego treści pracodawca oferuje m.in. szansę rozwoju zawodowego. Może ktoś z osób czytających ten wątek pracuje właśnie w tym dziale firmy i mógłby się odnieść do tej kwestii?

były pracownik

W Krakowie ma magazyniera oferują w granicach 3000 brutto ale w realu jest to 1900 brutto + premia 800 brutto + premia od obrotów na okres próbny i po tym okresie jest to samo. Wszystko to pięknie wygląda dopóki nie chorujesz a kasa jest potrzebna akurat w tedy kiedy się noga złamie - tfu. Na przyjęciu towaru zaduch i gorąco w lecie przy upałach i zimno z przeciągami w nieciepłe dni. Magazyn ciasny jak spodnie w kroku. Duża rotacja pracowników. Z grupy około 10 pracowników w ostatnim okresie zostało tylko 2 którzy może pociągną jeszcze ten wózek bo nie mają nic innego do roboty. Hej. Pozdrawiam.

Edyta

@Boniek Widzę, że dużo wiesz na temat tego co się w firmie dzieje. W jakim dziale Euro-Trade pracujesz? Chętnie dowiemy się więcej o mocnych i słabszych stronach tego pracodawcy. Tym bardziej, że firma stale rekrutuje. Obecnie poszukiwane są osoby na stanowisko Młodszy specjalista ds. marketingu. Możesz coś doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją? Co powinny wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?

Jobert
@Edyta 28.07.2017 13:33

Bo w firmie jest bardzo duża rotacja. Praktycznie co miesiąc ktoś się zwalnia. Zalety: praca pon - pt 8-16. Wady: pensja żałosna, brak możliwości rozwoju, szacunek dla pracownika żałosny.

Kawa Ja

Szukają dyrektora ds. Sieci. Czy może ktoś się wypowiedzieć na ten temat?

Boniek
@Kawa Ja 12.07.2017 21:14

Pewnie ten co jest obecnie w DSH to odchodzi. W sumie to się nie dziwie. To jeden z nielicznych osób z dużym doświadczeniem zdobytym poza ET. Po co ma się męczyć z tymi pseudo managerami.

ktoś

do @jack : w warszawie ludzie co roku zmieniają prace jak lepiej im płacą i to jest norma! nikogo to nie dziwi- są zaradni a warunki ku temu teraz sprzyjają. tyle w temacie do osoby z HR

weeeeeee

@ola ssa teraz oferty pracy na przyklad dla specjalsity do spraw sprzedazy w Krakowie oferuja atrakcyjne wynagrodzenie adekwatne do prezentowanego doświadczenia i osiąganych wyników,pracę w stabilnej, rozwijającej się firmie o wieloletniej tradycji..

Monia

Polecam fajna atmosfera pensja adekwatna do tego co się umie .

alti

Ile zarobi kierownik magazynu ,albo magazynier...?chodzi o kraków

anonim

(usunięte przez administratora)

tradek
@blabla 14.06.2016 01:06

Chyba żartujesz,hahaha!

Zostaw opinię o Euro-Trade - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro-Trade