Kamis Przyprawy S.A

Wólka Kosowska

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 596 ocen.

Opinie o Kamis Przyprawy S.A

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kamis Przyprawy S.A

Pimpek

Mam to szczęście że tam już nie pracuję Firma zrezygnowała z naszych usług Daj im panie wykonania planu!!!!

anonymous

Nie jestem pracownikiem Kamisu ale czytając te wszystkie wpisy to żenada. Po co narzekać, jesli firma Wam nie odpowiada to się żegnajmy i ide do innej a nioe narzekanie, biadolenie. Jeśli się zdecydowałeś pracować w takiej firmie to pracuj solidnie i rzetelnie, najpierw popatrz na siebie co dajesz tej firmie a nie tylko żądać od niej dobrego samochodu, dużych zarobków i jeszcze może jakąś SIKORKĘ obok na siedzeniu. A może jeszcze poprosić o jakąś kwote z funduszu socjalnego na małe rozrywki i czekać na 10-go aż wpłynie kasa z firmy za leżenie i obijanie. Jestem tak samo normalnym pracownikiem fizycznym w firmie i nie marzekam. Chciałbym wiecej ale firma daje tyle na ile jest możliwe. jesli dobrze i solidnie pracujesz to napewno szef Cię zauważy i jakos doceni. Ja nie narzekam, jestem bardzo zadowolony.

Kandydat

Cześć. Staram się o stanowisko PH w kamisie. Jakie są warunki? Tzn podstawa, premier narzędzia ? Samochód jest do użytku własnego? Czy płaci się za samochód? Czy ma GPS?

Cycu

Żenada pensje bardzo niske nie polecam tam pracować kierownick Pan S. ma pracownika gdzieś.

Obiektywny
@Cycu 21.09.2017 20:47
Żenada pensje bardzo niske nie polecam tam pracować kierownick Pan S. ma pracownika gdzieś.

Kierownik S. wcale nie ma pracowników gdzieś w/g mnie. Ale jak 200 osób ciągle tylko marudzi że mało zarabia to pewnie trzeba się uodpornić i trochę znieczulica dopada. Poza tym to firma decyduje o zarobkach i sam rynek. Jak ktoś siedzi i bierze marną pensje i nic z tym nie robi (poza narzekaniem ),to sam jest pewnie zenujacy. Jak się zatrudniasz to chyba wiesz za jakie pieniadze idziesz i świadomie sie na to godzisz. Trzeba poszukac czegos lepszego (ale pewnie bez dowozu i obiadków). Prawda jest taka ze ludziom nie opłaca się zmieniać nawet jak gdzies dostaną 500zł więcej bo trzeba będzie to pewnie wydać na paliwko i jedzenie. Tak więc Twoj los w Twoich rękach.

Joanna

@Bogdan - a możesz napisać nieco więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w Kamis Przyprawy? Wspominasz, że pracodawca zapewnia transport do miejsca pracy - to bardzo dobrze, takie zachowania naprawdę się ceni. A jak wygląda kwestia zatrudnienia? Czy firma zatrudnia swoich pracowników w ramach umowy o pracę? Często rodzaj zawieranej umowy decyduje o podjęciu pracy w danej firmie.

Bogdan

Nie wiem dlaczego są skargi na pracę w McCormick. Płaca podobna do innych płac, dowóz autokarem zapewniony, praca od poniedziałku do piątku, w przypadku pracy w sobotę płacone są nadgodziny, firma zapewnia posiłek, pomieszczenia socjalne odnowione, przerwa dłuższa niż 30 min......

Ty

Zostałem zaproszony na rozmowe do kamisa. Moze ktos cos wiecej powiedziec ? Jaka obecnie jest podstawa, samochod (z gps czy nie ?), warunki pracy itp. Bede bardzo wdzieczny :)

Dno pracy

Figo masz rację wszystkie te firmy produkcyjne to jedno wielkie D.N.O i totalna ściema ze szkoleniami których nie ma lub jak już są to trwają chwilę i do roboty. Panowie "technicy" przejawiają zero zainteresowania twoimi problemami na maszynie a ty jak napisałeś stoisz i płaczesz bo nikt ci na czas nie pomoże. Przecież jak by ci za dużo pokazali to ich etaty by zmalały. Jest też druga strona medalu ty byś wiedział dużo więcej sam naprawiał maszyny a zarobki przez parę lat i tak by ci nie wzrosły z tego powodu. Paranoja.

Nicman

W skròcie : wiem z bardzo pewnego źròdła że RZEZNIA oraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Johny Wick

Witam, moja przygoda z Kamisem na stanowisku PH była bardzo krótka. Kilka faktów: - to co mówią na rozmowie to totalna ściema - praca po kilkanaście godzin dziennie, płacą marne nadgodziny (jest ich limit, wykorzystujesz maxa w 2, 3 dni, a gdzie reszta miesiąca?!) - targasz regały, skręcasz na sklepach, najcześciej poza godzinami pracy, bo trzeba mieć 100% wizyt, a jak dochodzi takie składanie to masz 3h wyjęte z dniówki - auta dojechane, małe, totalnie nie przystosowane do transportu np. regałów - cele z kosmosu, nie do zrealizowania, dodatkowo mała ciekawostka: zrobisz cele, nie wyrobisz targetu, kasy za cele nie zobaczysz - co do wynagrodzenia - śmieszne pieniądze, premie - jeszcze bardziej śmieszne Nie polecam.

Joanna

Osoby zainteresowane pracą w firmie zachęcam do sprawdzenia jej strony internetowej i zakładki kariera http://www.kamis.pl/kariera

MG
@Joanna 09.03.2017 13:12
Osoby zainteresowane pracą w firmie zachęcam do sprawdzenia jej strony internetowej i zakładki kariera http://www.kamis.pl/kari...

Wyzysk człowieka chcącego pracować przez bandę niewykwalifikowanych nie mających pojęcia o sprzedaży dyrektorôw, którzy tylko kłamią i wyciskają jak cytrynę z HR ma to w głębokim poważaniu, ale czego można się dpodziewać po przytytym dyrektorku i jego włazidupcu JKP? Nie polecam. Praca w lidlu czy biedrze to wakacje w porównaniu do tego obozu pracy. Ludzie odchodzą notorycznie bo szanują siebie. Ciekawe kiedy Amerykanie to dojrzą i zrobią z tym porządek. W tym tępie Kamis w rynku zniknie w przeciągu roku.

cola

Cześć wszystkim, czy w kamisie bedzie lepiej niż w Coca-coli? Pozdrawiam

Majeranek
@cola 22.11.2016 20:08
Cześć wszystkim, czy w kamisie bedzie lepiej niż w Coca-coli? Pozdrawiam

To pytanie jest na poziomie - co lepsze Cola czy Pepsi?

3erf

@Nujak też mi się wydaje że tak by było najprościej bo zawsze można się najwięcej rzeczy dowiedzieć jednak jak najwięcej tak zawsze jest u kogoś bezpośredno..w sumie czasem to nie ma innej możliwości

Cioteczka

A co to??? szukają Plant Directora??? Nie ma go czy go posunęli za coś?? Jak to wygląda??

Terminator2

Poszukuję dużej ilości musztard Kamis w super cenie-ktoś coś wie moze -gdzie najlepiej kupić?

Zol

KAMIS NIE JEST NAWET POLSKĄ FIRMĄ! Także kapitał leci do kieszeni prezesa i na konta Włoskie. Łatwo można namierzyć słodkie komentarze kolesi podstawionych przez Kamisa. Można was chłopaki łatwo wyłowić. Prawda na europejskim rynku pracy jest taka, że przedsiębiorcy doskonale orientują się w sytuacji i gdzie szukać niewolników za miskę ryżu. Cenią się i nie przemęczają Brytyjczycy, Włosi, Niemcy i Francuzi, nawet Hiszpanie (mimo kryzysu), ale Polaczek zawsze będzie tyrał za grosze. A najbardziej obrzydliwe jest to, że kiedy ktoś się buntuje i jest szansa poprawić warunki pracy, to jeden Polak drugiemu do gardła skacze i wali do gleby, żeby tylko przypodobać się kierownikowi, który i tak ma takiego pracownika gdzieś. Dobrym acz smutnym przykładem jest to co dzieje się teraz w polskim oddziale Amazon. Samosąd i lincz wewnętrzny na współpracownikach, którzy się buntowali zaprzepaścił szansę wszystkich na godną i spokojną pracę. Zachód się bogaci, Arabowie się bogacą, Chińczycy już nie wiedzą co z kasą robić, tylko Polacy w samym środku Europy klepią biedę i niech któryś spróbuje się wychylić i buntować! No!

Oby
@Zol 20.05.2016 20:28
KAMIS NIE JEST NAWET POLSKĄ FIRMĄ! Także kapitał leci do kieszeni prezesa i na konta Włoskie. Łatwo można namierzyć słodkie ko...

Super spostrzeżenie

anonim

(usunięte przez administratora)

karol

cześć@granda mówisz,że kamis ma lepszą jakość,ale czego towaru czy opakowania,a zatrudniają w kamisie bo nie słyszałem chyba,że pracowników agencyjnych na krótki okres.

Piotruś

Ale teraz wam Prymat po gaciach jedzie. Kto by pomyślał, że ta mała kilka lat temu firemka połknęła was w sprzedaży.

anonim

(usunięte przez administratora)

big

@poradzę czytam twoje posty i jak nie piękna firma to znowu cieszyć się,żeszkolenie powiedz co bierzesz to się poczujemy podobnie jak ty.

kiler

CZeść @in nie no masz rację,że szkolenie wchodzi w zakres,ale w kamisie to tych przez agencje to szkolą nie z obsługi maszyn,ale z BHP i jak składać kartony Au,ha,hihi to dopiero poważne szkolenie.A forma docenienia umiejętności pracownika tzn.,że co,że go przeszkolą czy co.Trzymaj się ciepło.

Operatorek

Operatorzy którzy tam pracują, nie robią łaski żeby pomóc. Aczkolwiek ciekaw jestem czy jak bys ty tam pracował ponad 5 lat, i by przyszedł nowy pracownik który nic nie umie a zarabia wiecej niz ty, i jeszcze musisz go szkolic, to czy robił byś to z usmiechem na twarzy?

figo
@Operatorek 28.01.2016 16:08
Operatorzy którzy tam pracują, nie robią łaski żeby pomóc. Aczkolwiek ciekaw jestem czy jak bys ty tam pracował ponad 5 lat, i...

Słuchaj@operatorek to nie chodzi o to,że on nie umie bo wiem,że są tacy ludzie,którzy pracowali w różnych firmach i na różnych maszynach,a np.w spożywce nie.Powinno być jakieś szkolenie jak w normalnych firmach i wtedy klient nowo przyjęty sam się określa czy na danym stanowisku da radę czy nie,albo kierowniczek powinien go wprowadzić,pokazać to działa na takiej zasadzie to na takiej jak ktoś robił przy obsłudze maszyn to wie,że czasem drobna rzecz o której się nie wie,albo ktoś nie pokazał jak to usunąć wstrzymuje produkcje,a ty stoisz jak głupi i nie wiesz co z tym fantem zrobić.A co do zarobków to nie wierze,że człowiek zatrudniony przez agencje bo tylko tacy nowi tam są zatrudnini zarabiają więcej od operatora,który parę lat wstecz został przyjęty,ale on przeszedł szkolenie na maszynach,które będzie obsługiwał bo nikt nie jest alfą ani omegą. Zero socjalu potrzebna produkcja potrzebny plan do wykonania to ciach tel. do agencji daj pani paru nowych na miesiąc dwa lub trzy,a potem wypad to co oni mają się starać jak tylko obiecują,że jak się pan sprawdzi to podpiszą umowę bezpośrednio przez KAMIS,a nie z miesiąca na miesiąc irytujące dziadostwo jeżęli chodzi o pracę przez agencje.Pozdrawiam i zlikwidować pracę przez jakieś śmieszne agencje pracy tymczasowej przyjąć pracowników normalnych,którzy chcą mieć stałą pewną pracę.

kiler
@Operatorek 28.01.2016 16:08
Operatorzy którzy tam pracują, nie robią łaski żeby pomóc. Aczkolwiek ciekaw jestem czy jak bys ty tam pracował ponad 5 lat, i...

Witam@operatorek figo ma trochę racji ciebie też kiedyś ktoś szkolił,pokazywał co i z czym to ty też nie bądż taka fujara do grobu sobie tych tajemnic obsługi głupiej maszyny nie zabierzesz jakby nikt nikomu nic nie pokazywał i nie tłumaczył zasad działania i usuwania usterek to nie było by żadnych fachowców no chyba,że kilku samouków.W szkole nauczyciel jakby się uparł,że ci nie pokaże liter to byś do dziś czytać i pisać nie umiał-rozumiesz zasade działania tego świata bo jaśniej jużsię chyba nie da.

anonim

(usunięte przez administratora)

figo

Jakimś tam liderem jest tylko ,że prymat ma lepsze wyniki kamis się obawia i trzęsie porami na słowo PRYMAT ,a podjąć prace u nich to można,ale przez agencje właśnie na produkcji zero szacunku dla takich agencyjnych pracowników kolega pracował,a coś się zapytać jak to ma być bo nie robił na takich maszynach to cwaniak jeden z drugim łaske ci robi,że coś pomoże(bo zapomniał wół jak cielakiem był,a teraz wielki operator jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trąba)AU ha,ha,śmieszne co niektóre te chłopoki.

anonim

(usunięte przez administratora)

kolo

NIE wiem @6565 o co ci chodzi z tymi kontaktami wyskoczyłeś z tym ni z gruszki ni z pietruszki twoje wypracowanie nie związane z tematem,a co warto próbować bo też nie wiem.

hetman

Witam wszystkich czy do kamisa można dostać się myślę o produkcji jako operator normalnie przez firmę czy tylko tymczasowo przez te śmieszne agancje można sobie przez jakiś czas popracować.Dzięki za wszelkie odpowiedzi.Pozdrawiam forumowiczów.

anonim

(usunięte przez administratora)

kolo

Może i wielka,piękna na zdjęciu a prowadzona przez kolesiów ,którzy na papier swoje plany i wizje przelewają, ale nie stanie żaden matoł przy maszynie tylko się mądrzy więcej taktów ,za wolno,a czemu nie pakują szybciej,do kibla dziewczyny przy niektórych śmiesznych operatorkach wyjść nie mogą bo palcem grozi bo kier mu w bani namieszał a to zwykły chłop co myśli że pozjadał wszystkie rozumy.Najgorzej jak dopuścić chłopa do koryta to kończy jak Lepper.

Historia

Witam. Moja przygoda z Kamis zaczęła się kilka lat temu. Wtedy jeszcze było ok. To co się dzieje teraz to jakaś masakra. Człowiek się boi przyjść do pracy. Zwolnienia, zwolnienia, presja itp. Wymagania dla PH są masakryczne wysokie. Firma nie wie chyba co dalej robić. Non stop podwyżki planów, zero stabilności, zmiany tras wymagania kosmiczne wyssane z palca. Ciężko się tu pracuje. Ludzie odchodzą a ci co są to szukają innego zajęcia. Jeśli chcesz nie mieć spokoju,pracować po kilkanaście godzin, odbierać telefony o 20, albo ustawiać stojaki po godzinach bo kierownik musi miec zapięty plan ilościowy za około 2 tys zł to idz do Kamis. Ja rezygnuje poddaje się ta firma to kolos na glinianych nogach zarządzany przez nieudaczników z wizjami którzy otaczają się tylko swoimi kolesiami z własnego świata, rodzinami. Praca w Kamis jest niepewna. Na rozmowie obecuja ci złote góry, niskie plany , wsparcie w rezultacie dostajesz tylko opiernicz i czystą podstawę bo system wynagradzania jest tak skomplikowany że mało kto wyciąga maxa. Nie proponuje tej firmy jako pracodawcy. Ja się stąd zawijam... tak jak moi koledzy

kolega pechowiec
@Historia 14.01.2016 10:02
Witam. Moja przygoda z Kamis zaczęła się kilka lat temu. Wtedy jeszcze było ok. To co się dzieje teraz to jakaś masakra. Człowi...

Stary , dzisiaj wszędzie tak jest , co ty nie masz kolegów w innych firmach? zapytaj , jak chcesz mieć luz i spokój to zostań w domu..... ale pewnie stara ci nie pozwoli .

franczesek

SZufar na kierownika ma predyspozycje.Pytacie jakie;a no jak każdy kier lubi spać,może robić szkolenia z BHP,zakładania bobin i po godznach szkolić zwierzęta w cyrku np;koń kuleje!!!Au ha ha ha

ph łódź

Mariusz Ś. na kierownika! buahahaha ciekawe czy Małgorzata D. też startuje hahahaha!!!!!! Agnieszka w pierwszej kolejności powinna ich się pozbyć... masakra :/

ph slask

hahahahahaha powaznie szukaja RKS za pana S?i kolega Mariusz startuje? przeciez to najwiekszy sciemniacz w historii kamisa.......

ph wawa
@ph slask 07.12.2015 21:30
hahahahahaha powaznie szukaja RKS za pana S?i kolega Mariusz startuje? przeciez to najwiekszy sciemniacz w historii kamisa........

A ja myślałem , że wszystkich ściemniaczy , nieudaczników i przekrętasów już się pozbyli , a jednak jeszcze są .......

ph

na południe Polski szukają RKS-a, bo Pan S. zakończył karierę w MCCORMICK`u. Czekać tylko jak nowym RKS-em zostanie jakiś PH z detalu, który liże dupę po same jaja! pozdrowienia dla kolegi o imieniu Mariusz. Mariusz jesteśmy z Tobą! Pewnie już zacierasz ręce na myśl o tym, że się uda!

Ciekawy

Na jaki region szukają RKS?

PH

Robią porządki, jest nawet rekrutacja wewnętrzna z PH na RKS, zobaczymy co z tego wyjdzie. Niektórzy się obawiają i dobrze.

trendy

Ciągle fabiunia, nic się nie zmienia, niektórzy mają kombi, ale ja nie. Premia raz jest, raz tylko część, różnie. Logo wszystkim zdjęli, nie chcą reklamy czy co? Za Kamińskiego wszystko oklejone, teraz nic. ALe dla mnie to lepiej, nie widać, że firmówka, mogę jeździć "swoim". A, premie 30% mają być od grudnia.

trendy

Wiem o kogo chodzi. Agnieszki już nie ma od dawna, co podpadłeś jej? Nie tylko ty, he, he. Nie wiem czy przyjmują, trzeba wysłać na maila, znajdziesz adres na stronie, ale duuuużo się zmieniło, premie mniejsze, nie takie jak dawniej i ciągle zmieniają cele, teraz trzeba szukać nowych sklepów, skąd, k? ale przynajmniej dają szkolenia, kiedyś nie było

ex Kamis
@trendy 04.12.2015 22:47
Wiem o kogo chodzi. Agnieszki już nie ma od dawna, co podpadłeś jej? Nie tylko ty, he, he. Nie wiem czy przyjmują, trzeba wysła...

Dzięki za info, da radę zrobić premię? Ile teraz jest? Nie widzę już aut z logo Kamis, nie ma? Czym teraz jeździ handlowiec?

ex Kamis

Cześć, wróciłem z Irlandii i szukam roboty. Kiedyś pracowałem w Kamisie, ale 8 lat temu. Warto wrócić? Mojego szefa już tam nie ma, a nowego nie znam. Widzę, że w sklepach działają. Jak można się teraz dostać? Czy Pani Agnieszka ciągle tam jest? Wiecie o kogo chodzi.

batman

Jest ogłoszenie na KAMa do Kamisa, ktoś wie ile płacą? Nie napisali czy tylko do Warszawy. Czy mają tam KAMów z innych miast? Ja jestem ze Skierniewic, dajcie znać. Nie chcę marnować czasu, jak nie ma sensu.

nina
@batman 04.12.2015 22:36
Jest ogłoszenie na KAMa do Kamisa, ktoś wie ile płacą? Nie napisali czy tylko do Warszawy. Czy mają tam KAMów z innych miast? J...

mysle ze warto podbno jest nowy kierownik od ktorego mozna sie duzo nauczyc.

Zuza

Starałam się o pracę w Mccormik/Kamis na przedstawiciela, miałam dwie rozmowy i nic z tego. Kurde, myślałam, żę sie dostanę. Pytali mnie o doświadczenie, merch, pracę ze sklepami. Robię to już 5 lat i znaleźli podobno lepszego. Poczekamy zobaczymy, ja mam super kontakty. Co tam, może się uda kiedy indziej. Może ktoś wie, czy można tam próbować jeszcze raz, czy to nie ma sensu? Słyszałam, że płacą ok, auto można używać.

Maciej Tarczyn

Czy ci panowie sa prywatnie kolegami od lat ? Myślałem ze pan Jarek to prace dostał z rekrutacji i wyszedł zwycięsko z dużej rywalizacji .

ph warszawa

Ale jak tu plany realizować jak druga lub trzecia łapa ma taniej niż przez naszych dystrybutorów?

ph ślask

Ogólnie teraz dobra podstawa, ale plany wysokie ale do zrobienia i cele tez. Kierownik ok. Jak ktoś lubi wyzwania to sie duzo nauczy. Smiesza mnie niektóre opinie byłych ph, któym sie pracować nie chciało.

mccormick

Fajnie jest pisać: syf, nie warto, nie idź tam. Tylko jak ktoś nie ma pracy to nie sądzę że w czym kolwiek mu to pomoże. W każdej firmie handlowej na stanowisku PH jest ciśnienie, firmy te zazwyczaj różnią się kolorem skody, gps bądź jego brakiem ( kamis akurat je ma )i podstawowym wynagrodzeniem. Ja aplikowałem na stanowisko PH, zadzwoniła Pani, pogadaliśmy, powiedziała że ktoś się odezwie. Następnego dnia zadzwonił Pan kierownik, umówił się na spotkanie. W poniedziałem ma być odpowiedz o ewentualnym zatrudnieniu. Nie patrzcie na opinie wystawiane najczęściej przez byłych, zwolnionych pracowników. Patrzcie na siłe i potencjał marki KAMIS.

Rob

Oddział w Kielcach to jeszcze jest?

pik

w zyciu tam nie idz

PH

Terrorystów się pozbyli jeszcze powinni się wziąć za tyłki co niektórych RKS-ów. Po przez zasiedzenie poje*** się co nie, którym w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Czekajmy końca

mila

Witam wszystkich! Potrzebuję informacji od osób zatrudnionych w tej firmie poprzez Agencję Pracy, ale nie tylko,każda opinia będzie dla mnie ważna. Aplikowałam na pracownika produkcji i odezwali się do mnie wczoraj i w czwartek tj. 13.08. mam jechać na spotkanie. W związku z tym prosiłabym o jak najszybszą odpowiedź czy warto w ogóle jechać na tą rozmowę i przede wszystkim jaka atmosfera, warunki, termin wypłaty i kwestia jak to jest z tymi zmianami. Czy to jest np. 5 dni Izm., 5 dni IIzm. itd. Z GÓRY DZIĘKUJĘ.

anonim

(usunięte przez administratora)

JOJO

BUCHACHA !!!!!

TUf

zawsze moe byc gozej

wolny jak ptak

Najważniejsze, że największa kanalia czyli Dyzma już nie pracuje :) Wywalili go dyscyplinarnie :) Drugi terrorysta też zwolniony!! Hurrraaa :) kilkanaście lat wyzysku :(

ja

Potwierdzam, wyzysk a potem do widzenia, jak jesteś niepotrzebny.

ola

nie polecam (jezeli chodzi o PH), wyzysk za drobne.

Zostaw opinię o Kamis Przyprawy S.A - Wólka Kosowska

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kamis Przyprawy S.A