@Ex pracownik a dlaczego jest takie powiedzenie? co aż tak wam nie odpowiada ?
Firma zaczęła upadek, gdy współwłaściciel, żona Kasia wzięła się za firmę. Fakty mówią same za siebie. Było szeciu kierowców, jest dwóch, w tym jeden świeżo zatrudiony. Było sześć zestawów, obsługiwanych jest trzy. Reszta prawdopodobnie sprzedana , nie śledzę kieszeni b......
Czy Twig Sp. z o.o. oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?
Kurcze, aż tyle pracowników odchodzi? Czyli non stop firma kogoś szuka? Wydaje mi się że mówicie o stanowiskach dot. trasportu, a ja widze na stronie, że firma szuka aktualnie przedstawiciela handlowego. Ktoś orientuje sie, czy na tym stanowisku lepiej wyglądają warunki?
Zostało dwóch kierowców z sześciu. Były szef sam siadł za kierownicę by spłacić lizyngi. Zostało di spłacenia 3 samochody. Reszta sprzedana.jest
Czy w Twig Sp. z o.o. występują paczki/bony świąteczne?
Chyba to żart. Przepracowałem ponad 3 lata i nigdy nie było paczki. Były za to wspomnienia, że kiedyś były organizowane wigilijny w lokalu. Nie pracuje nikt, kto by to poświadczył. Przez cztery wigilie nie bylo, karpiowego również.
Brzmi słabo... To w ogóle socjalu nie macie czy coś by się jeszcze znalazło? A jakieś premie są?
W jaki sposób rozwiązany jest problem nadgodzin w firmie Twig Sp. z o.o.? Są one dodatkowo płatne czy może jest możliwość odbioru godzin?
Bardzo pozytywnie oceniam pracę.
Dziwne, bo już nikt nie pracuje, poza małże stawem szefostwa i kilku świeżych kierowców. Najstarszy stażem to ok 2 lata.
Niestety opinie bylych pracowników pomimo ze szczere i rzetelne sa przez wlascicieli odbierane jako szkalowanie ich dobrego imienia i zastraszaja bylych pracownikow sądem.Jak chcesz zatrudnij sie tam,ale gwarantuje ze bedziesz kolejna niezadowoloną osobą.
Jak szefostwo w Twig Sp. z o.o. traktuje ludzi?
Gdy potrzebuje pomocy pracownika, są mili, gdy kłopot, zostawiają samym sobie. Często nie odbierają telefonu, - zostaje komunikator, czyli pisanie podczas jazdy 40 tonami i oczekiwanie kiedy odpiszą. Obciążenia . Zysk, zysk, zysk. Obcinanie kosztów , kosztem pracownika.. Na plus, gdy potrzebujesz wolnego, a ustaliłem wcześniej, starają się byś zjechał.
Czy pracodawca Twig Sp. z o.o. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?
Motywuje i to bardzo mocno....do szukania innej pracy. Do ogólnej informacji, motto byłych pracowników tej firmy brzmi : "Karierę zaczyna się po Twig-u"
Motywuje poprzez komunikator. Zero premii, podwyżek, wcześniejsze zjazdy by zaoszczędzić na dietach. Nigdy nawet na tzw karpia świątecznego . Możesz naprawiać samochód sam, Omijac myjnie, samemu myć, tak planować, by nie nocować na płatnych parkingach, szukać najtańszej stacji benzynowej by zaoszczędzić forsę szefowi its nigdy nawet złotówki. Pracowałem kilka lat, nigdy wdzięczności finansowej, poza słownej pochwały.
Czy rozmowa kwalifikacyjna do Twig Sp. z o.o. odbywa się w siedzibie firmy?
Zgadzam się z przedmówcą. Było prawdziwie. Może ciut za ostro momentami, ale dawało pewnien obraz przyszłemu pracownikowi. Portal ponoć ma pomóc w podejmowaniu decyzji co do zgłaszania swoich wakatów. Niestety bardzo to niewiarygone na ten moment.
Taka prawda. Kto nie czytał wpisów wcześniej albo nie jest w temacie to nie ma jasnego obrazu sytuacji w firmie. Cóż...
Zastanawiająca cisza na forum. Spowodowana dobrą pracą??
W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz większą rolę. Czy tak samo jest w Twig Sp. j.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!
Z TWiG miałem przyjemność jakiś czas temu. Generalnie oferta figurowała jako "spedytor", ale umowę podsuwają jako "przedstawiciel handlowy", który za zadanie ma zbudować własną bazę klientów i oczywiście pozyskać tych, których dostaje na start. Tutaj warto podkreślić, że są to w większości klienci, z którymi inni pracownicy tej firmy nie mogli się za bardzo dogadać. Ogólnie praca na telefonie, nie mają jakichś dużych oczekiwań. Język angielski za bardzo nie jest wymagany, ponieważ poruszamy się głównie na rynku polskim. Atmosfera w miarę w porządku. Praca nie była dla mnie, ponieważ użeranie się z Januszami biznesu przez telefon (którego jakość utrudniała zrozumienie połowy słów) raczej przerosła moją tolerancję na głupotę i polactwo w czystej postaci.
Oferta pracy w Twig to czysta parodia. 2000 brutto. Śmiech na sali i jeszcze tekst : angielski na poziomie komunikatywnym. Trzeba być idiotą by pchać się tam do pracy.
option, ostatnio nie widziałem nic takiego. Myślę, że warto bezpośredniego mejla wysłać z zapytaniem.
jak czytam, że w spedycji podstawowym narzędziem jest telefon, to nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać nad głupotą piszącego. Posiadając rozum zmuszeni jesteśmy do myślenia, ponieważ działalność rozumu to myślenie. Dla tych co potrafią to pojąć, nie potrzeba wyjaśnienia. Dla tych co tego nie zrozumieli, żadne wyjaśnienia nie wystarczą.
Jak się nie ma pojęcia o spedycji to nie trzeba się tam pchać. W spedycji podstawowym narzędziem jest telefon.
Beznadziejna firma przez którą straciłem tylko czas i pieniądze na dojazd do nich. Na jednym z serwisów o pracę zamieścili ogłoszenie o pracę jako spedytor. C(usunięte przez administratora)pomyliły się kategorie to nie spedytor tylko TELEMARKETER wykonujący setki telefonów dziennie. Ta praca nie ma nic wspólnego ze spedycją. NIE POLECAM.
Jak się pracuje w Twig Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Twig Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.