7POST

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 581 ocen.

Opinie o 7POST

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 7POST

on 53

Słuchajcie " drogie ludziska" , mnie firma 7 post doprowadziła do białości. Nadal nie mogę się pozbierać . Wyrok sądu pracy mogę oprawić w ramki. Komornik umorzył postępowanie. Mam zamiar pozwać w procesie cywilnym prezesów. Czy to ma sens? Ktoś coś w takim temacie wie? Pozdrawiam.

Jozin z bazin

Ktoś coś wie na temat wezwań do sądu w Częstochowie. ?

jak życ

Czy ktoś wie czy zostały postawione zarzuty Prezesowi?

kali
użytkownik zarejestrowany

@ktoś o tym nie słyszałam, pewnie jakieś bajki. a na czym polega ta ich ionnowacyjność którą się tak chwalą?

ktos

kto znowu rekrutuje ? gdzie ? do jakiej tym razem firmy ? zapart ma juz sprawy sadowe. ja osobiscie zalożyłem mu 4 w tym dwie przez prokuratora.

andrzej z zadupia

witajcie i jak sie maja sprawy zalozone przez brzezinskiego przeciwko to niby jego znieslawieniu?? byl ktos w sadzie jakies przesluchania?? dostalismy cos z ale nas nie ma i tylko info od rodziny ze z sadu jest list. Ktos cos wie??

nic
@andrzej z zadupia 01.03.2016, 19:49
witajcie i jak sie maja sprawy zalozone przez brzezinskiego przeciwko to niby jego znieslawieniu?? byl ktos w sadzie jakies prz...

10 była rozprawa, umorzone

R

Oj to nie ty pierwszy i ostatni to jest duża szajka złodziei zapart , (usunięte przez administratora) i inni Dał tych ludzi tylko las został lub gaz

ktoś

słuchajcie, ja padłem ofiarą oszustwa jag24 którego wlasicielem jest zapart, wydaje się ten sam co działa w 7post. oczywiscie sprawa została skierowana do sądu i do prokuratury... czy ktoś coś może powiedzieć więcej na temat tego zaparta ?

Bernat Andrzej tel.519511261
@ktoś 02.02.2016, 10:36
słuchajcie, ja padłem ofiarą oszustwa jag24 którego wlasicielem jest zapart, wydaje się ten sam co działa w 7post. oczywiscie s...

zadzwon a opowiem ci całą historie :)

on 53

Dobre pytanie, mam to samo. Też mi wiszą kasę, już prawie dwa lata.

byli pracownicy firmy 7post

a my chcemy odzyskac od nich 10 tys zł jak mam to z mezem odzyskac

xxxxx

do jhvv bo jak byś pracował i by nie wypłacili dla ciebie np z 30 czy 40 tys to też byś walczył o swoje a poco się wypowiadasz jak nie masz zielonego pojęcia o niczym

byly pracownik

Sprzedam dług firmy 7post z prawomocnym wyrokiem sądowym za 75% wartości.

klient

WSTYDZIŁ BYŚ SIE ...JESTEM KLIENTEM JAGA I WŁAŚNIE ODDZIAŁ LEGNICA ZAWALAL DOSTARCZENIA moich paczek. Żal pl.

były klient

Policja zajęła się sprawą wyłudzenia i przywłaszczenia pobrań przez firmę 7Post. Poszukuję osób, którym nie zwrócono pobrań do dołączenia w procesie karnym. zgłoszenia kierować na maila joojoo@op.pl Podzielę się bezpłatnie poradami jak doprowadzić do ukarania winnych tego procederu. Istnieje szansa w procesie adhezyjnym odzyskać pieniądze bez żadnych kosztów.

pytanie

i jak wyglądała rozprawa ? zjawił się "prezes" ? co na to wszystko powiedział sąd ?

Krzysiek Kraków

Czy znacie adres zameldowania R.Bugajnego? Na Plac Kościelny w Szprotawie nie odbiera listów. Jakby ktoś znał to proszę o podanie na k.bator@interia.pl

Roman Celiński

Sąd udowodni Państwu że jesteście w błędzie, chyba że przegapiłem przelew na moje konto kilkudziesięciu tys. zaległości ze strony 7post, a ZUS dla jaj prosi mnie o przesłanie dokumentów których za nic od 7post wydobyć nie może. O nie wydanym świadectwie pracy nie wspomnę.

trochę prawa

wszystkim oskarżonym z Art 212 KK sugeruję się zapoznać również z Art. 213 KK § 2. § 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy. § 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut: 1) dotyczący postępowania osoby pełniącej funkcję publiczną lub 2) służący obronie społecznie uzasadnionego interesu. Jeżeli zarzut dotyczy życia prywatnego lub rodzinnego, dowód prawdy może być przeprowadzony tylko wtedy, gdy zarzut ma zapobiec niebezpieczeństwu dla życia lub zdrowia człowieka albo demoralizacji małoletniego.

Roman Celiński

Sąd Rejonowy w Żaganiu Szprotawska 3 24.08 godz. 13.00. Ogólnie to przyjazd na spotkanie pojednawcze jest sztuką dla sztuki, nie ma w mojej opinii szans by spotkanie zakończyło się porozumieniem stron, także będzie raczej kolejna rozprawa tzw. główna z orzekaniem o winie etc. Ponadto o pomówieniu, szarganiu dobrego imienia może być mowa gdy ktoś jest podawany z imienia i nazwiska lub wyrażona opinia jest niezgodna z prawdą.ot i tyle, pojedziemy, wysłuchamy opinii sądu że w zwiazku z brakiem porozumienia stron wyznacza rozprawę główną na kiedyś tam i wrócimy z powrotem do domów lżejsi o parę stówek kosztów podróży.

były klient

Bardzo ciekawe to wszystko z pozwem. W aktach sprawy nie ma nic poza tym co dostaliśmy od sądu. Jakim sposobem pan prezes chce pozywać adresy IP firm zatrudniających wielu pracowników? Pozwy zostały wystosowane do właścicieli IP, to tak jak by oskarżyć budynek, miasto czy kulę ziemską. Przygłupawe to trochę. Muszę jechać na sprawę, ciekawi mnie to, co sąd powie jak powód wskazuje IP. Nie widziałem czegoś takiego, od prawników też słyszałem, że musi być konkretny dowód do konkretnej osoby. To się tak nie skończy.

ala

oddawać nasze pieniądze a nie kasę na bezsensowne sprawy wydajecie które i tak skończą się nie na wasza korzyść:) Roman możesz podać godzinę i gdzie odbędzie się ta sprawa z chęcią spotkam się z tymi baranami :)

Roman Celiński

To co panowie? Gotowi na spotkanie z naszymi prezesami w poniedziałek. Ciekawe czy starczy im odwagi na stanięcie z nami twarzą w twarz.

oleole

panie grzegorzu prosze nie usuwac moich postów co boli pana co ludzie o was pisza?? mnie tez boli ze ma pan moje pieniadze

wkurzony

Panie i Panowie skrzyknijmy się jakoś, może jednego adwokata wynajmijmy itd. Żeby sobie niepotrzebnie kosztów nie mnożyć do Krzysiek - z tym oddawaniem pieniędzy za podróż to sam wiesz jak jest, jeśli ktoś nie oddał pieniędzy za 100 innych spraw to czemu miałby akurat za podróż oddać, Problem w tym że przejazd przez pół Polski, cały dzień stracony, koszty przejazdu, a na miejscu i tak nic z tego nie będzie.

Krzysiek Kraków
@wkurzony 03.08.2015, 13:52
Panie i Panowie skrzyknijmy się jakoś, może jednego adwokata wynajmijmy itd. Żeby sobie niepotrzebnie kosztów nie mnożyć do...

To dlatego nie chce mi się jechać na spotkanie pojednawcze i dlatego poczekam aż mnie wezwą na proces. Na pewno będzie zabawnie. A co do kosztów, to po procesie pokrywa je strona przegrywająca - nie mylić z oskarżającą.

Krzysiek Kraków

Czy jedziecie do Żagania na spotkanie pojednawcze? Ja myślę, że niech rozpoczną sprawę to przyjadę, a później i tak Grześ mi pieniądze odda za podróż i zmarnowany czas. A po za tym i tak spotkamy się w sądzie gdzie Grzesiu i Rysiu będą się tłumaczyć dlaczego do tej pory nie chcą zapłacić wypłaty za 12.2013 - zaproszenia są w przygotowaniu.

jogi

haha (usunięte przez administratora) pozywa ludzi którzy pisali na tym forum o naruszeniu dobrego imienia firmy.. haha firma nie padła od opinii tylko od ludzi którzy nie potrafili nią zarządzać i sami ja położyli a wina obarczają wszystkich wokół tylko nie siebie żałosne Grzesiu!!!!!!!!!!!!

oleole

brzezinski chce sie dorobic jeszcze raz naszym kosztem mam nadzieje ze mu to sie nie uda

były klient

Proszę o kontakt wszystkie osoby, które zostały pozwane przez prezesa 7Post za wpisy na tym portalu a byli ich klientem i nie otrzymali zwrotu pobrań. email joojoo@op.pl

przewoznik z olsztyna

witam ja dostałem też to znaczy moja żona ale pisałem ja też na 24-08-2015 to jakaś kpina że sąd się zajmuje takimi rzeczami nie dość że firma wisi kupę kasy to jeszcze naciągają ludzi na koszta bo muszę pół Polski przejechać

Bernat Andrzej tel. 519511267

A ja mam wezwanie do sądu na 24.08.2015 z oskarżenia prywatnego przez GB o to że pisze prawdę na tym portalu :)

ktos

i strona internetowa "firmy" 7post przestała istnieć, ciekawe dlaczego....

xxx

takie ma że prowadzą to ci sami ludzie. niektorzy oficjalnie, niektorzy z tylnego rzedu. ważne że pokazali na jakich niejasnych zasadach budują biznes. kilkadziesiat osób sie już przejechało i umoczyło kilkaset tysięcy złotych - mówie o pracownikach, kurierach, właścicielach magazynów czy leasingach. sprawy sądowe są w toku

ZAINTERESOWANY

Wpisujecie wszystko na portalu opinii Jag 24 a jak nie będzie wydrukowana to trzeba zgłosić reklamację.

?
@ZAINTERESOWANY 29.05.2015, 11:12
Wpisujecie wszystko na portalu opinii Jag 24 a jak nie będzie wydrukowana to trzeba zgłosić reklamację....

...a dlaczego na portalu Jag 24? ....i co tam wpisywać?....jakie to ma powiązanie?

Mariusz Wałbrzych

do terenia jakoś tak wychodzi że niezbyt się boje ja się podpisuje a czy to jakaś groźba czy będą za mną jeździli wasze koksy jak za kolegą z Opola czekam na odwiedziny z niecierpliwością

terenia

Strach to ciebie obleci,kwestia czasu

MARIUSZ WAŁBRZYCH

mnemon a dlaczego się nie podpiszesz BRAK ODWAGI czy po prostu Panie G.B strach przed karą jaka Pana dosięgnie ręka sprawiedliwości jest długa

MARIUSZ WAŁBRZYCH

W czarny garnitur się ubierz sandały

Mariusz Wałbrzych

A ja chcę aby ktoś z 7POST przyjechał po sprzęt nawet z koksami jak to wspomniał Irek przyjmę ich na 100% nawet wypijemy kawę łącznie z koksami i resztą bandy łysego ZAPRASZAM DO WAŁBRZYCHA PO SWOJE SKANERY I MAT.OPERACYJNE

mnemon
@Mariusz Wałbrzych 21.05.2015, 16:15
A ja chcę aby ktoś z 7POST przyjechał po sprzęt nawet z koksami jak to wspomniał Irek przyjmę ich na 100% nawet wypijemy kawę ł...

Zapraszasz do domu czy za garaz bo nie wiadomo w co sie ubrac

sly
@Mariusz Wałbrzych 21.05.2015, 16:15
A ja chcę aby ktoś z 7POST przyjechał po sprzęt nawet z koksami jak to wspomniał Irek przyjmę ich na 100% nawet wypijemy kawę ł...

W sprawie skanerów- poszukuję takich dla właściciela, firmy leasingowej. Proszę o kontakt.

podkarpacie

chodzi mi o firme jag24 i ich kuriera Pana Tobiasza lub Tomasza a co do reszty opinii, dajmy szanse kolejnym firmom nie tylko monopol w stylu dhl gls ups. pozdrawiam Jowita

Jowita
@taki sobie 19.05.2015, 23:55
Jag 24 ma chyba swoją stronkę , więc pomyłeczka :).W jakim rejonie podkarpacia takie cuda?

Stalowa wola

dobre

Panie Tobiaszu Tomaszu co Pan w sobie ma że Pani Jowita taka w skowronkach, ah ten zarost....

podkarpacie

Jak do tej pory paczki otrzymuje następnego dnia po nadaniu więc nie narzekam , a bywały momenty gdy paczki kurierzy z innych bardziej rozpoznawalnych firm wozili mi i po 2-3 dni. Kurier przemiły i coraz bardziej przystojny z tą brodą :-) oby wiecej takich rzetelnych i słownych dowozicieli towaru

ja Kraków

Nikt nie skarżył za długi właścicieli spółki? Szkoda, bo powinni oddać pieniądze które są dłużni. Ja zamierzam otworzyć im sprawę z powództwa cywilnego. Komornik od 7postu nic nie uzyskał (z wyroku z Sądu Pracy), więc wspólnicy zapłacą solidarnie za długi spółki.Jakby jednak ktoś chciał się ze mną skontaktować to nadal adres jbeziemi@wp.pl jest aktualny.

ja Kraków

Czy ktoś występował na drogę cywilną przeciwko GB, RB czy też EB wg KRS wspólników 7post? W najnowszym KRS-ie w dziale 4 Wierzytelności jest wpisany wyrok na w sumie 9 tys. zł z Sądu w Krakowie.Proszę o kontakt jak ktoś zakończył cywilną sprawę wobec wspólników 7post na jbeziemi@wp.pl ciekaw jestem jak długo trwa taka sprawa i ile trzeba zapłacić w sądzie żeby odzyskać swoje pieniądze.

xyz

emanko co tam slychac w naszej spanialejn firmie?? co do podatkow za 7post nie zaplacilem za fakt ktore wystawilem firmir 7post tlumaczenia w US ze nie otrzymalem tych pieniedzy nic nie daly podatek musze zaplacic a pan B. pewnie dobrze sie bawi za nasza kase. Oby go szlauf trafil i jego rodzine!!!!!!!!!!!

..

Pit 11 chyba nikt nie dostanie. Pani Dorotka skrzętnie odbiera pocztę . Po ponownym wysłaniu ponaglenia zrezygnowałam z proźb o PIT i po prostu rozliczyłam pseudo wypłaty w 7 Post sama. Urząd Skarbowy to jedyne rozwiązanie żeby nie umoczyć się bardziej i nie narobić sobie syfu z i tak dużym syfem jaki przez tą firmę miałam.

..
@5678 09.04.2015, 09:24
Ale jak rozliczyc wypłaty których przecież nie było w 2014r Mam płacić podatki od pieniędzy których nie wyplacili?...

No logiczne że rozliczasz pieniądze które dostaleś. Jeśli nie dostałeś żadnych to nic nie rozliczasz

logika
@.. 10.04.2015, 16:57
No logiczne że rozliczasz pieniądze które dostaleś. Jeśli nie dostałeś żadnych to nic nie rozliczasz

logika z prawem podatkowym ma niewiele wspólnego jeśli np wykonałeś usługę i wystawiłeś fakturę to ... rodzi się w tym momencie obowiązek podatkowy to że np nie otrzymałeś od 7postu zapłatę za usługę wcale nie oznacza że nie masz zapłacić państwu należnych podatków swoją drogą ja rozumiem że sądy są kiepskie i nic "prezesowi" nie robią ale że urząd skarbowy jeszcze go nie dopadł to dla mnie dziwne

1234

Czy ktos z byłych pracowników dostał pit-11 za 2014 r?

5678
@1234 06.04.2015, 09:38
Czy ktos z byłych pracowników dostał pit-11 za 2014 r?

Pit - nie, świadectwo pracy też nie

Irek wrocław

wiem ze płaci i nawet wiem ile. powiem wam ze dostałem dzisiaj pismo z jag24 uśmiałem się po pachy w piątek jade do prawnika to przekaże zainteresowanym ciekawą informacje

xxx

Irek nie martw się, za każdą moderację profilu jag nasz ukochany prezesunio GB płaci goworkowi.

Klient

Nie polecam firmy JAG24. Została nadana pierwsza i ostatnia paczka za ich pośrednictwem. Nie biorą pod uwagę, że paczka jest adresowana na firmę, więc nie dostarczą jej w późnych godzinach. Kurier wozi po mieście paczkę od 8 godzin i nawet się nie zbliża do celu. Jak się zdecyduje dostarczyć, nie będzie już miał kto jej odebrać.

henio
@Klient 31.03.2015, 16:37
Nie polecam firmy JAG24. Została nadana pierwsza i ostatnia paczka za ich pośrednictwem. Nie biorą pod uwagę, że paczka jest ad...

w jakiej miejscowości nie dowieżli

Klient
@henio 31.03.2015, 19:51
w jakiej miejscowości nie dowieżli

Szczecin. Tak, jak zostało wspomniane wcześniej, paczka dotarła wieczorem po zamknięciu firmy. Oczywiście nie miał jej, kto odebrać.

Irek wrocław

tak w zeszłym tygodniu

Irek wrocłąw

zresztą wszystkim wam brakuje odwagi żeby się podpisywać pod swoimi postami jesteście hipokrytami i złodziejami

Zostaw opinię o 7POST - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 7POST