Demant Operations Poland

• Nowostawy Górne
  • Wyskoki
  • Bratoszewice

3. Opinie o pracodawcach Szczecin
  5. Opinie o Demant Operations Poland Sp. z o.o.

Opinie o Demant Operations Poland Szczecin

Nie przegap nowości o Demant Operations Poland Sp. z o.o.!

jola

11.07.2016 00:24

Po 1 wymiana starych doświadczonych pracowników na pracowników agenci (za pół darmo)2 Magazyn Dołuje likwidacja a miejsca na nowym magazynie brak automatyka .Ludzie z Dołuj albo do pracy przy mikroskopie po 10h i to za jeszcze gorszą kasę albo na bruk.A tam nikt długo nie wytrzyma chyba że ktoś ma zapasowe kręgi szyjne itd Z Dołuj zostaną przeniesieni tylko liderki i to oczywiście nie wszystkie ale wszystko w swoim czasie.Mydlenie oczy idzie od góry w duł a większość zostanie tylko wykorzystana i na bruk.
    ml

11.07.2016 00:23

DGS dziwna firma. Przy tak potężnym przemiale ludzi jakoś od lat nie mogą skompletować stałej, dobrej ekipy. Ale jeśli się przyjmuje ludzi na magazyn, tylko po to, aby po miesiącu powiedzieć "dziękujemy", bo za parę miesięcy magazyn będzie zmechanizowany, lub innemu tłumaczy się, że jest "mało wydajny", co jest naciągane, bo ma sfotografowane potwierdzone odbiorem zestawienia kompletów wysyłek, i to w ilości wyznaczonej dla starego pracownika, pomimo, iż jego norma, jako nowego jest mniejsza to nie ma co się dziwić, iż jest to firma, w której od lat jest mnóstwo miejsc pracy. Przykładów jest więcej, tylko po co one komu? Większość sama się przekona...
    ola

11.07.2016 00:22

Witam, czy ktoś z Was pracuje bądź pracował w DGS w Szczecinie? Jak z zarobkami i w ogóle atmosfera w pracy? Szukają specjalisty ds. rekrutacji i nie wiem czy w ogóle opłaca się aplikować na to stanowisko. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
    nicko

11.07.2016 00:21

Witam serdecznie Z tego co tu wyczytałem to firma nic się nie zmieniła od czasu SONION( pracowałem w sonion kilka lat )a jak wygląda sprawa pracowników nie produkcyjnych? myślę o wysłaniu im CV na stanowisko operatora CNC ( pracowałem na CNC 2 lata w UK ) czy taki operator zarabia tam '' normalne'' pieniądze ? Pozdrawiam.

10.07.2016 19:57

aaaaaa

12.07.2016 22:12

jkm-a co cie tak poruszyło praca pracą a jej mąż ciekawe czy o tym wie
    dgs-lubie tą firme

15.07.2016 22:18

nie nudzi się tym osobom napewno a ciekawie jest poczytać co się dzieje po pracy na różnych imprezach bo w pracy to wszystkie takie poważne a jak widać po alkoholu zaczyna się niezła jazda-tak to jest jak się zatrudnia laski które nie awansują za to co mają w głowie tylko w spodniach
    operator

10.07.2016 19:42

Ale (usunięte przez administratora) z biura nadal bedą tu mieszały. Bo im nie na rękę wszelkie zmiany. Oni mają dobre pensje, fajanki im są dozwolone za bramą i priv komurkowe dzwonienie. Dostali nowe komy. Wyjazdy opłacane przez firmę. I o co tu chodzi?!!?!? O kogo dba nasz wodzu? Nas tylko karać??? Kuźwa to jest nie normalne. A co z obietnicami na spotkanich z załągą?!?!?! Robotnika ma się w (usunięte przez administratora) Kuźwa a kto to ciągnie?
    aturo

10.07.2016 19:41

Masz troszeczkę spaczone pojęcie o załodze DGS. Traktując tak jak ty, czyli wszystkich z góry i domniemając swojej wyższości i być może tobie podobnym, udowadniasz tylko racjonalnie myślącym o swojej płyciźnie. Takiej zwykłej, ludzkiej. Uważasz wszystkich za roboli?!?!?! Bez mózgu?!?! Bez swojej tożsamości zawodowej??!! Poczucia swojej samowartości?!?!? Zdumiewające. Tylko pomyśl nad tym, jeśli cię na to będzie stać, co robisz!? NA śmiech cię wzbiera, a na dyskusję brak już argumentacji?? Tylko na to cię stać i oplucie poprzez wykazanie mniejszego wykształcenia niewykluczającego inteligencji i zrozumienia sytuacji? Sobie wystawiasz cenzurkę i tyle. Wg twojej ideologii "malutkiej" te robole i ciemniaki na nic się nie nadają lub są do wymiany w każdej chwili?! Jeśli to by się urealniło, to zapewne długo byś już tu nie pracował. Ot straciłbyś tą pracę. Dlaczego? Proszę zdobądź się na szczyt swoich przemyśleń. Czemu? Albo napisz tu. My to zapewne zrozumiemy. My robole. Tak tak zapewne ty od razu znajdziesz prace u Kulczyka. He he zejdź na ziemię i szanuj innych. Wszyscy na równi kręcimy ten cyrk. I nie wywyższaj się malutki człowieczku!! Anonimowo to wszyscy się śmiać potrafią. I oby nasz szef przejrzał na oczy i dostrzegł, że ma wokół siebie opowiadaczy, twórców teorii, niby inżynierów, co z pragmatyzmem i realiami naszej produkcji NIC nie mają wspólnego. Wbrew ich wpisom tu na tym forum, nie robią nic dobrego dla firmy!!! Obijają się i zgarniają tylko wypłatę. Oskarżenia tylko i tu zaznaczę, nie prostych, lecz zwykłych wszech obecnych w tym kraju pracowników tylko zrzucają! Wydaje im się, ze zwodząc pracodawcę na niekorzyść pracowników będą tu wieczni! A sami sobie w główkach układają, co do swojej wartości szablon, że są nie zatapialni i rozrywani na lewo i prawo. A to jest mrzonka. Zapewne do tych kolegów to nie dotrze. Ale wizja utraty pracy w czarnych snach ich męczy jak wszystkich. Więc skąd ta bufonada? Wychowanie? Jak ty autorze taki "kozak" omnibus jesteś to, co tu robisz? Co nigdzie cię nie chciano?!?! Taka prawda. I wszelkie wpisy dla poróżnienia naszej załogi to tylko zwykłe dno, oczywiście autorów. Może taka metoda na swoje dowartościowanie siebie. A kto się śmiechem na to zanosi, jak autor, to tylko pożałować i wytykać za szkodliwą postawę dla naszej firmy! Wszystkie reklamacje itp., itd. szkodzą wszystkim, zagrażają naej pracy. I oby była tylko lepiej opłacana!!!!!!!! I nic więcej nie dodam. Do przemyślenia wszystkim.
    zakochanywmierzynie

10.07.2016 19:40

Śmieszne są opinie. Bardzo! Plotki są, ale na jakim poziomie są pracownicy na takim sie zachowują. Ale weźcie pod uwagę, ze na produkcje np. Nic nie trzeba umieć nic! Czy ktoś kogoś prosi o potwierdzenie doświadczenia? Nie! Przychodzicie do pracy, po kilku dniach nie dajecie znać, ze Was nie bedzie, olewacie prace w pracy i sie dziwicie czemuś? Dowiozą za darmo. Przywiozą za darmo. Kawę możecie litrami pic, a to tez dla nich koszta. Nic nie musicie umieć, prawo pracy jest przestrzegane, a Wy narzekacie? Wiadomo. Nie jest to praca dla faceta z czwórka dzieci, ale jak sie tyle dzieci narobiło to można było do szkoły pójść i sie zawodu nauczyć i więcej zarabiać. Ja zarabiam 120% najniższej krajowej. Jestem zadowolony, bo nie mam żadnej odpowiedzialności w pracy, nie odpowiadam głowa za czyjeś życie, nic nie umiem na co miałbym papier i mam prace, która mega zdolności nie wymaga. Ale jak taka Dżesika i Kłentin przyjdą to nie ma sie czemu dziwić. Jak ktoś napisał, są nawet w Szczecinie inne firmy, które zatrudniają na najniższa krajowa, zlecenie, 8 godzin zapieprzu i 15 minut przerwy albo bez przerwy, a tu? Przyjemnie, miło, tylko płoty wszędzie, ale jak sie ludzie w pracy nudzą i nie pracują to coś robić musza.
    leniwy

10.07.2016 19:38

Ilu tu już pisało, że odchodzi? I co? Nie słychać i nie widać tego! Kłapają tylko i nic nie robią w firmie dla poprawy sytuacji, bo się boją wręcz przeciwnie to najlepszej klasy wślizgi w (usunięte przez administratora). Tylko kozaczą na tym forum anonimowo. Kiepski dobrze pisuje. Wielu wpisywaczy tutaj tylko ma chęć zasiania intrygi, aby inni się wychylili. I co? NIC! Absolutnie nic z tej gadki nie wynika. I dalej będzie jak jest i wasze wpisy, na co się zdają?! Na ..... nic więcej. Szukajcie innych źródeł i możliwości dochodzenia do waszej słusznej racji. A jak nie ma możliwości to tylko kondolencje złożyć. RADA PRACOWNICZA DO ZMIANY!! Największe wdu...o łazy najwięcej zamętu sieją, bo podjudzają innych a sami nic nie robią. Oj choroba trawi tę firmę. Praca nie jest porównywalna z górniczą. Taka prawda. Ale jest bardzo źle opłacana, biorąc obecną sytuację na płaszczyźnie opłat, cen w kraju. Kilku podjudzaczy bez odwagi cywilnej liczy na zmiany, bez swojego udziału. Tchórze!! Dyrekcja, kierownicy, mistrzowie nic nie pomogą, dla poprawy sytuacji. Cykory? W biurach źle się nie dzieje. Napiszę prawdę "Nygusy i nic dla poprawienia sytuacji nie robią" Kasa biuraprodukcja. Notoryczne problemy na poligrafii. Z lakierami, farbami itp. itd. A odpowiadają za to wszyscy na produkcji. I jak tu ma nie przejść ochota do pracy. Bez aluzji w tym momencie się nie obejdzie. Bo aby dobrze pracować trzeba mieć naprawdę zmotywowaną OCHOTĘ. Ten teraz wszystkich tylko karze. Kiedy się nowy właściciel tego wszystkiego dopatrzy? Może rada coś z tym zrobi? Choć w to nie wierzę. Za małą ilość zamówień, braki z winy zarządu, problemy kolorystyczne i lakiernicze, złe uszczelki, złe planowanie, dużo nowych pracowników, zmiany technologii itp. itd. KTO PŁACI? Pracownicy.Kiedy się zrobi nam mniej uposażonym integrację?! Tylko biuro na to zasłużyło?! Czym? Na nich kasa jest a o trzonie się nie pamięta. Długo, długo by się o tym wszystkim rozpisywać. A co dziś w głowach mają Ci ukarani niesłusznie?!!!! Za kogoś błędy i nie trafne decyzje. Będzie jak jest, czyli CZARNA DZIURA! Pzdr wszystkim robolom, :
    robotnik

10.07.2016 19:37

Jak co robią? Poza swoimi obowiązkami klikają po necie, przerwy sobie robią co nóż od pracy np. na śniadanko i potem obiadek,prywatne telefony itp , papieroska za płotem i ściemniają. Fury pokupowali i się rozbijają jak panicha. Ale im się nie dobierają poprzez zdjęcie dnia do ich czasu pracy jak nam. I tak ma być dobrze? Z kogo się robi głupców? Nas się oskarża i karze za reklamacje, albo brak zamówień. Tych z marketingu przetrzepać za brak zamówień! A kto poprzyjmował tych wszystkich nowych z ulicy? I co oni mają ciągnąć tą karawanę? Bez urazy ale dobry manager o tym też powinien pomyśleć. Zmiany w technologii też nie mają znaczenia? Kto to wymyślił? Farby, lakiery nowe wdrażają bo tańsze, a za potknięcia nam się pieniądze zabiera! Granda. Zawsze jest źle w zakładzie jak się starej wiary nie chce słuchać. Jak tak będzie dalej to powodzenia.
    piotr

10.07.2016 19:36

Następny artysta. Zatrudnij się i sprawdź, a nie oceniasz na pierwszy rzut oka. Doświadczysz i sam uczciwie ocenisz. o źle jest wyżej napisane. Ale najuczciwiej będzie chłopie jak się tam sam przekonasz. I wówczas z zainteresowaniem poczytam twoje wpisy i oceny. Do dzieła!
    cc-k

10.07.2016 19:35

Byłem pracowałem i zobaczyłem. W tej firmie pracuje się w tzw systemie czterobrygadowym. Nie polecam zdecydowanie stawki niskie 2000 na rękę to dziś anachronizm zwłaszcza w tym systemie pracy. W większości firm płaci się dodatek za pracę w czterobrygadówce. Ale nie w DGS. Pracują tam raczej zasiedzieli pracownicy i też narzekają. Nowych jak na lekarstwo lub krótko grzeją ławę. Dziś już można we Włocławku znaleźć pracę za 2000 tylko na rano , lub z dodatkiem za pracę na zmiany co powiększa dochód. Ja zrezygnowałem po dwóch miesiącach widząc dodatkowe złe aspekty w wynagrodzeniu, chory system premiowania nastawiany na zabieranie raczej, karanie za wszystko co się da, zakaz palenia, zakaz słuchania radyja itp itd. Do tego buce w kadrze zarządzającej, a o plotkach jak to biurowcy z handlowego są łaskawie wynagradzani samochodami itp ciężko nie wspomnieć. Jednym słowem wysiadłem z tego tramwaju i nie żałuję. A tych co tam nadal trwają nie podziwiam, raczej jest mi ich żal. Nie mają pomysłu na życie i dają się wykorzystywać. Ot polska prowincjonalna rzeczywistość. NIE POLECAM.
    piwo

10.07.2016 19:33

Robić robić i nie mamlać aż tam wszyscy zrudziejecie i każdy będzie kablować na każdego, bo rudy już nie ma siły
    ala

10.07.2016 19:32

Weryfikujcie wpisy,ponieważ niektórzy przypisują sobie imiona nie własne lecz innych osób,czyżby próba odwrócenia uwagi od siebie? czy strach a może chęć zaistnienia???
    Hidden.

06.10.2016 01:30

A jak ma na nazwisko Pozdro(sir)-marcin.uk.
    aaaa

19.10.2016 17:26

jest team liderem po co ci jej nazwisko
    xxxx

10.07.2016 19:31

marek, to prawda - rotacja jest jednym z większych problemów firmy chociaż na dobrą sprawę są osoby, które dobrze odnajdują się w indywidualnej pracy. Kasa jest dobra, więc może jest to jakieś rozwiązanie problemu.
    noki

10.07.2016 19:30

Firma jak firma.Bardzo duży nacisk na nadgodziny, potrafią poinformować pracownika 20 minut przed końcem pracy, że trzeba zostać na nadgodziny.O pracującej sobocie możesz dowiedzieć się w połowie swojej piątkowej pracy(nawet na drugiej zmianie),więc nie próbuj planować weekendu.Zarobki przez agencje pracy to marne 1400,00 zł.Praca na akord jak nie wyrobisz normy to o premii możesz zapomnieć.Rotacja ludzi jak i ogłoszenia są non stop.Z czystym sumieniem polecam i pozdrawiam.
    sławek

10.07.2016 19:29

@sliz jesli nadal bys był zainteresowany podjeicem pracy u nich w firmie to maja kilka ofert , na przyklad na specjalsite do spraw celnych w Szczecienie
    tiktak

10.07.2016 19:28

Wg mnie firma, która zatrudnia ludzi za najniższą krajową, to alias współczesnego niewolnictwa - nikt nikogo do pracy nie zmusza, ale z braku pracy człowiek zmuszony jest zatrudnić się za przysłowiową miskę ryżu. DGS próbuje wyjść z twarzą stosując wybieg socjotechniczny w postaci bonów i paczek na święta, że niby tacy dobrzy. Tak naprawdę wg duńczyków jesteśmy Chinami Europy, stąd takie marne stawki.
    kojot

10.07.2016 19:27

@Blaz Wśród inżynierów atmosfera jest ok. Co do kaski, to nie licz na cuda - nawet z solidnym doświadczeniem od razu powyżej 5k nie przeskoczysz.
    kary

10.07.2016 19:26

widzę, że w szczecinie teraz sporo osób poszukują, mnie konkretnie interesuje stanowisko młodszego specjalisty do spraw dokumentacji technicznej, chyba spróbuję swoich sił i zaaplikuję, ale nad jednym się zastanawiam, dlaczego nagle pojawiło się aż tyle ofert pracy, czyżby były aż takie rotacje tam w firmie?
    X.

14.07.2016 17:37

To kwestia rozwoju. Zachęcam do skladania CV, bardzo fajny dzial sie buduje...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Demant Operations Poland?

Kontakt - Demant Operations Poland Sp. z o.o.

Szczecin

aga

10.07.2016 11:42

sypia tak to jest z trenerami i awansami w tej firmie
    aaaaaaaa

10.07.2016 10:30

a jak myślicie marta sypia z rafałem bo wiem że ona ma męża ale chyba jej to nie przeszkadza

10.07.2016 19:22

więcej koordynatorów i kierowników niż pracowników więc ktoś nadrobić musi po nierobach/ Nie polecam magazynu grasuje tam zakompleksiona psychopatka poznasz ją po krótkich, blond nastroszonych włosach , pretensjonalnej twarzy wiecznym krzyku, którym nadrabia brak zaspokojenia (ściga ją greenpeace) i prostackich wypowiedziach w stosunku do pracowników. Wszyscy doświadczeni odeszli stąd wieczna rekrutacja
    nowy

10.07.2016 19:24

1300 na rękę , umowy miesięczne dwu itd. Po póltora roku mogą przenieść Cię do drugiego biura pośrednictwa i znowu na miesia c dwa. Praca pod presją (magazyn) i na zasadzie chaotycznego biegania po magazynie pod kierownictwem bandy idiotów.
    Aldona

10.07.2016 02:07

Mala pensja. Pol miasta juz tam pracowalo! Jak nie wiecej. Laski mlode, byle co w glowie (usunięte przez administratora) nie liderki . Lepiej w Lidlu.
    nie narzekam

09.07.2016 14:47

Zarobki na produkcji w granicach 1600-1900 przez randstad w zaleznosci czy na 2 zmiany czy na 3.....i w zaleznosci ile dni w miesiacu sie przepracuje bo płaca od godziny. Wiec chybajak na produkcje nie jest zle?
    Ania

29.06.2016 23:33

ola magda ania marta itp...

30.06.2016 17:37

tu nie chodzi o oczernianie tylko o mówienie i pisanie wprost o tym co się dzieje np. na imprezach integracyjnych może ta pani, panie nie mają w domu tak mocnych wrażeń jakich oczekują to szukają tego na tego typu imprezach a wiadomo po alkoholu jest więcej odwagi i hamulce puszczają a kto i co robi to wiedzą ci którzy już tu jakiś czas pracują tak jak ja.i tak apropo to pozdrawiam wszystkie mądre,wygadane...i łatwe
    lola

01.07.2016 23:13

Dajcie spokój co by ta kobieta nie zrobiła to ja szmacicie, życzę wam aby was zwolniono i,żebyście w nowej firmie mieli takich przełożonych ze docenicie to co mieliście bo ta kobieta jest bardzo fajna Ja nadal pracuje na magazynie i jest przyjemna atmosfera.
    Ania

29.06.2016 23:33

zack

29.06.2016 11:01

witam, mam zamiar podjac pracę w dgs - jakość. ktos podzieli sie swoim doświadczeniem / opinią ? dzięki z góry za szczere wpisy.;)
    sg

29.06.2016 23:29

Praolimp

26.06.2016 08:28

Nie polecam, ciagła rekrutacja mówi sama za siebie.

11.06.2016 02:07

kilka imprez integracyjnych z nią było dała się poznać z każdej strony
    aga

09.06.2016 22:07

a o co chodzi bo nie jestem w temacie
    paweł

06.06.2016 08:37

A co z panią martą wystarczy zdać u niej test czy trzeba ją przelecieć żeby zostać przyjęty do pracy,bo takie chodzą opinie

09.06.2016 20:13

to ciekawe
    Diana

01.06.2016 23:49

Moj chlopak ten odchodzi . I chwala mu za to
    Zona MacGivera

31.05.2016 00:14

Moj maz zrezygnowal z pracy w dgs poniewaz wykanczalt go kolezanki z pracy. Im wiecej bab tym gorzej. Jak w kosciele. Dobranoc wszystkim. Zycie poza dgs istnieje.
    Imie

25.05.2016 19:39

Po co angielski? Połowie z nich przydałaby się transplantacja mózgu... Czasem aż ma się ochotę wybuchnąć śmiechem kiedy słyszy się głupoty, jakie wygadują. Reszta przypadków nic tylko płakać. I jak tu mieć szacunek do przełożonych? Kiedy większość z nich to zwyczajne głąby bez odrobiny klasy? Głupia baba ze wsi ma mnie rozliczać?
    Hania

24.05.2016 17:31

Tak te dziewczynki żądzą że nabór do dgs nie znika ciągle brak magazynierów itd W domu pod stołem siedzą to choć w firmie sie muszą wykazać. Do szkoły podstaw Angielskiego by sie wypadało zacząć uczyć .
    Kaska

24.05.2016 00:25

Prosze was. Ludzmi rzadza dziewczynki po szkole sredniej bez doswiadczenia. Przeciez kazdy z nas to wie
    ta Ania

14.05.2016 09:56

Co to za wazelina?
    Do Gosia

12.05.2016 15:37

Brawo . Przybijam ci piateczke. Jacy przelozeni tak wogole? Mowicie o tych malolatkach bez wyksztalcenia ? Brakuje tu ludzi na poziomie. Ja popracowalam miesiac i spadam. Dziekuje za uwage.
    Ania_Dz

13.05.2016 10:56

No dobrze, ale niech Pani pomyśli, że na takie stanowisko też jest potrzebna odpowiednia wiedza i szkolenie. Bez wiedzy nic się nie zrobi, a jeszcze, gdy chodzi o nadzór maszyn czy załogi. Nie chodzi mi o takie stanowiska po znajomości. Wiem, bo sama dążę do wyszkolenia się w odpowiednim kierunku. Mam nadzieję, że to firma doceni.
    gosia

11.05.2016 23:57

Na jakim poziomie przełożeni na takim pracownicy.
    zakochanywmierzynie

11.05.2016 14:17

Zostaw merytoryczną opinię o Demant Operations Poland Sp. z o.o.