DEMARKO

• Wojkowice

3. Opinie o pracodawcach Bytom
  5. Opinie o DEMARKO

Opinie o DEMARKO Bytom

Nie przegap nowości o DEMARKO!

Bartek

11.03.2019 09:36

Dlaczego Zakład Produkcyjny w Bytomiu ma taką negatywną opinie na rynku pracy?
    palownik

05.05.2019 21:56

Zlecenia są, praca wre, ludzie przychodzą i odchodzą. Ci najlepsi robią tam od samego początku i dzieki ich wiedzy i umiejętności zakład dobrze prosperuje i co ciekawe - stawki ma przyzwoite w regionie śląskim jak na 200+ osobową firmę która nie ma jeszcze nawyków korporacyjnych. Oczywiście o ile jesteś dobry i dobrze negocjujesz. Kolosalnie pomogłoby w bytomiu zmienienie dyrektora produkcji naczep (nie mówię tu o osobnym departamencie CNC w bytomiu z własnym dyrektorem). Obecny dyrektor jest tam bo ... jest to znaczy prawdopodobnie dlatego iż wyzjane te same wartości co stary i młody Prezes. Znajomość tematu wysoka, doświadczenie i kontakty niepodważalne, ale umiejętności zarządzania przeciętne (gdyby nie te 10 lat na stołku...) , a umiejętności "miękkich" czy "personalnych" po prostu brak. Dobrych pracowników poważa, kiepskimi dosłownie poniewiera. Absoltunie wszędzie gdzie się pojawia podnosi poziom stresu o 1000% samą swoja obecnością. Czasy "twardego Managementu" gdzie niewolników trzyma się się krótko i za pysk, i od razu wymierza karę chłosty no raczej minęły. Ale żeby w Demarko była kontrola procesu, proste i jasne procedury, zarządzanie w pełnym tego słowa znaczeniu to trzeba nowej krwii.
    i co?

11.06.2019 10:58

To pytanie do Pracodawcy, nie sądzisz? Może jakieś odniesienie? Halo?
    Bartek

15.03.2019 07:38

Ciekawa praca na nowym sprzęcie: lasery, prasy krawędziowe, obrabiarki. Nie ma dużo firm gdzie można pracować na tej klasy sprzęcie. Pracuje i mogę powiedzieć, że jestem zadowolony. Wiadomo zawsze jest coś do poprawy, ale jak brzmi stara prawda "dobrze tam gdzie nas nie ma". Moje sugestie dla DEMARKO: całkiem dobra firma. Lubię atmosferę w DEMARKO za: Ludzie, maszyny.
    p45

15.03.2019 21:13

pleciesz bzdury człowieku - w co drugiej firmie jest taki sprzęt jak nie lepszy - w końcu na to idą dotacje z UE, czyż nie?
    Alojz

06.03.2019 08:05

Widac ze sytuacja jest coroz lepszo ale dalej brakuje ludzi Jak nie uzupełnia kadry to nie bedzie co zbierać z tej firmy niedlugo
    ozyrys

17.08.2018 11:26

Jak czytam poniższe opinie to chce mi się tylko śmiać. Jak wam coś nie pasuje to dlaczego nie zmienicie pracy? Przecież wszędzie szukają spawaczy / ślusarzy. Jestem pewny, że te brednie piszą głownie ludzie, którzy pracują tam od niedawna. Tzw. "stara załoga" (która zjadła zęby na naczepach) cieszy się uznaniem(usunięte przez administratora)(!!!!) bo udowodnili przez tyle lat ciężkiej pracy co są warci. Fakt, robota do lekkich nie należy, hala prawie nie ogrzewana (usunięte przez administratora) ale jak ktoś chce dostawać wypłatę za nic to te czasy już minęły. Wiem, że zaraz zaczniecie mnie atakować, ale zastanówcie się trochę nad tym. Skoro jest tak źle, to dlaczego dalej tam jesteście?? Na temat zachowania (usunięte przez administratora)nie będę się wypowiadał. (usunięte przez administratora).
    tadek

13.12.2018 09:42

Kolejny przyklad podejścia do pracownika. Wiesz, że tymi postami robisz swojej ukochanej firmie pod górkę? Ile płacą od komentarza? Może warto dorobić sobie pisząc pochwalne opinie o Demarko :-)
    s1niko

04.02.2019 09:12

Kolego na to jest artykuł : Zatem oceniając czy zachowanie pracodawcy lub osoby działającej w jego imieniu niosące cechy mobbingu w rozumieniu art. 943 kp wypełnia znamiona przestępstwa określonego w art. 218 §1a kk . Podsumowując, należy stwierdzić, że uwzględniając ustawowe znamiona występku z art. 218 § 1a kk (uporczywość i złośliwość), a także ustawowe przesłanki (usunięte przez administratora), w określonych przypadkach znajdować będą zastosowanie do tych samych stanów faktycznych. W takiej sytuacji (usunięte przez administratora)(osoba stosująca (usunięte przez administratora)), poza odpowiedzialnością wynikającą z przepisów prawa pracy i prawa cywilnego, podlegać będzie także odpowiedzialności karnej.
    Joker

09.01.2019 07:47

Ten co ma jakiekolwiek poczucie własnej wartości to się zwolni i poszuka innej normalnej roboty a nie będzie tkwił w tym obozie do śmierci

21.12.2018 07:48

Dyrektorze Produkcji Special Trailers - życzę Ci, żeby w nowym roku mniej było w Tobie nienawiści, żeby spotkało Cię coś miłego i żebyś polubił Siebie.

05.10.2018 21:44

08.10.2018 20:34

Bez obrazy ale taki komentarz może wystawić tylko najgorsza zakała bo tylko tacy narzekają na dyrektora produkcji,fachowiec nie ma z tym problemu. Komentowanie że " poziom wykonania naczep spadł na zero" No proszę........
    Zdzich

10.09.2018 18:22

Pracowałem w Demarko (w Świętochłowicach) dosyć krótko, ale wystarczyło żeby było z czego się śmiać. Na hali zimno jak cholera (w okresie zimowym), zapylenie prze okrutne. A najśmieszniejsze jest to że któregoś razu, na zebraniu porannym dyrektor powiedział nam: "W celu poprawienia warunków socjalnych dostawimy dodatkowy kontener - szatnię ". Po zebraniu zostało to wyśmiane przez każdego z osobna i wszystkich na raz.

27.08.2018 16:05

@Bigo Nadmieniasz, że w firmie DEMARKO stosuje się mobbing wobec swoich pracowników. Mobbing jest świadomym, uporczywym nękaniem psychicznym pracownika w sposób werbalny lub niewerbalny przez przełożonego lub współpracownika, a nawet większą liczbę osób lub całą organizację. Jesteś zatem pewien, że takie sytuacje mają tam miejsce? @Cezary Firma poszukuje nowych pracowników. Zobacz na ich stronie http://demarko.com.pl/pl_Praca.html Jakie stanowisko Cię interesuje?
    Bigo

28.08.2018 22:39

To idź do Demarko Special Trailers, popracuj sobie tam. Większość osób tutaj pisze prawdę o tej firmie, pozytywne wpisy to jedynie od ludzi z zarządu bądź ofiar którym dyrektor zrobił pranie mózgu - ci ludzie nie są świadomi tego jak jest w innych firmach i że można w normalnych warunkach pracować, ja mam porównanie i wiem że do Demarko nigdy bym już nie wrócił nawet jakby mi zaproponowali 2x tyle co gdzie indziej - szkoda zdrowia psychicznego na ten zakład.

22.06.2018 09:47

Jakie są godziny pracy w DEMARKO? Jedna zmiana, dwie? Pewnie nie tylko mnie to ciekawi - Wasza opinia może być bardzo cenna dla użytkowników szukających tutaj opinii o potencjalnym pracodawcy. Jeśli ktoś może podzielić się informacjami, wskazówkami to będę wdzięczna za pomoc. Czekamy na więcej informacji o firmie.
    Endrju

08.08.2018 22:24

Na większosci stanowisk jedna zmiana 7-15,na maszynach z dużym obciążeniem pracy dwie lub trzy.
    monter

26.07.2018 09:31

ja jeszcze pracuję w tej firmie ale szukam pracy bo tu już nie da się pracować. :(
    Cezary

23.07.2018 09:43

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

24.07.2018 10:07

Czemu chcesz tam iść? Lepszych firm o podobnej działalności jest wiele.
    Waldi

11.07.2018 12:56

Jaką macie atmosferę w pracy? Warto starać się?
    Bigo

23.07.2018 09:40

Masakra mobbing i poniżanie pracowników odradzam
    ŁUKASZ

11.07.2018 09:57

PRACA MA SWOJE PLUSY I MINUSY. WIADOMO TRZEBA SWOJE ZROBIĆ, ALE CZASY W KTÓRYCH BYŁY "CZY SIE STOI CZY SIE LEŻY 2 TYS. SIE NALEŻY" SIĘ SKOŃCZYŁY. PŁACĄ NA CZAS, BEZ KOMBINOWANIA Z ZUS - SOLIDNA FIRMA. ROZWIJA SIE I JAK SIE CZŁOWIEK POSTARA TO MOŻNA SIĘ ROZWIJAĆ.
    Franek

18.05.2018 10:23

Skoro masz takie zdanie o firmie i pracownikach dlaczego tu jeszcze pracujesz? Może konkurencja?

22.05.2018 09:33

Nie nie jestem z konkurencji tylko wiem co się działo nie tak dawno temu z nowo zatrudnionym technologiem, magazynierem, wiem co się dzieje z konstruktorami choć oni z reguły sami stamtąd odchodzą (silna presja i bardzo nieprzyjemne zachowanie dyrektora produkcji), te oferty pracy na stronie Demarko które ciągle tam są to jest efekt bezustannej rotacji
    Nowy

08.05.2018 21:02

Ma ktos wiecej informacji na temat zakładu w bytomiu? Jak wygląda tam praca na wypalarkach?

11.05.2018 06:18

To zalezy na jakich Teraz tam są dwa zakłady w jednym Nowa i stara hala

11.05.2018 07:59

Jest bardzo duża szansa że sobie nie poradzisz. W Demarko w Bytomiu jest całkowicie normalne że nowo zatrudniony pracownik sobie nie radzi, najgorsze jest to że nie może liczyć na pomoc innych pracowników a jedynie na (usunięte przez administratora) arogancję i wrzaski dyrektora produkcji. Potem po miesiącu usłyszysz " dziękujemy panu, nie spełnia pan naszych oczekiwań" i dalej biorą następnego frajera - rotacja tam jest niesamowita.

30.04.2018 09:11

Nie polecam pracy w Demarko Special Trailers, mobbing w czystej postaci jest tam stosowany, a jak się upomnisz o prawa pracownicze, to nawet po pracy jesteś nękany
    zadowolony

24.04.2018 15:27

Bardzo dobra firma. Hale klimatyzowane zaawansowaną technologią otwartych drzwi, zimą również profesjonalnie ogrzewane gorącym oddechem pracowników. Ludzi przemili, atmosfera sielankowa, z uśmiechem można iść do pracy. Zarobki tak wysokie, że nie mam serca brać tak wielkich pieniędzy, więc dzielę się częścią z bezdomnymi w drodze do domu, albo z kolegami, którzy nie mają tyle szczęścia żeby pracować w tej firmie. Polecam! Zwłaszcza dla ludzi ciekawych wrażeń i cieniących wyzwania!
    Sebastian

25.04.2018 08:04

Hala zimą nieogrzewana, zwierzęce warunki, takie samo traktowanie ludzi, dyrektor produkcji pełniący rolę tresera z batem i ludzie, którymi można dowolnie manipulować bo im to wszystko pasuje i podgląd wszędzie na kamerach żeby można było sobie obserwować pracujące zwierzątka
    Stefan

23.04.2018 09:30

Chyba przesadzacie z tym narzekaniem. Ja słyszałem, że firma ma dobrą opinię.
    Grzegorz

23.04.2018 22:29

Gdzie ma taką dobrą opinię? Chyba jedynie wśród pracowników na Sądowej bo na pewno nie na Hucie w Special Trailers
    Tomek

12.04.2018 12:20

Cześć . Zwolniłem się z Demarko jakiś czas temu, przypadkiem wszedłem na to forum i widzę (sądząc po wpisach) , że przez te lata nic się w tej firmie nie zmienlo. Pozdrawiam; Tomek-kiedyś w konstrukcjach.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w DEMARKO?

Kontakt - DEMARKO

ul. Kolonia Zygmunt 31B 41-909 Bytom

Branża główna: Konstrukcje metalowe

21.03.2018 09:34

Drodzy użytkownicy, rozumiem że możecie być rozgoryczeni obecnym kierownictwem firmy, ale pamiętajcie proszę że wypowiadacie się na forum publicznym i obowiązuje tutaj ochrona danych osobowych. Nie jest wskazane zamieszczanie nazwisk pracowników firmy DEMARKO, a już na pewno nie można kogokolwiek uważać. Proszę miejcie to na uwadze, ponieważ komentarze łamiące postanowienia regulaminu będą zgłaszane do administracji i mogą być usunięte z wątku. W tej chwili większość waszych komentarzy dotyczy jednego z przełożonych. Czy kwestie związane z tą osobą były gdzieś zgłaszane? Prowadziliście jakieś rozmowy w tej sprawie?
    polk

21.03.2018 10:18

Było zgłaszane do Sądu Pracy skandaliczne zachowanie Dyrektora Produkcji wraz z materiałem dowodowym w postaci nagrań głosowych, Sąd obiecał wyznaczyć biegłego, celem potwierdzenia autentyczności nagrań i później miał wszcząć postępowanie wobec tego dyrektora. Niestety na razie nie ma odzewu ze strony Sądu, co pozwala przypuszczać, że Sąd pozostaje w bezczynności. Nadal gromadzimy materiał dowodowy z postaci nagrań dyrektora, to w jaki sposób zwraca się on do pracowników i będziemy go dostarczać do Sądu tak długo, aż sprawa ruszy. Ten dyrektor musi ponieść konsekwencje finansowe swoich zachowań a najlepiej żeby również pożegnał się ze swoim stanowiskiem, gdyż uważam że on się i tak nie zmieni.

27.02.2018 12:42

06.03.2018 20:01

Nie przesadzaj,nie ma tu czego doceniać

06.03.2018 22:24

Zaczynają się sprawdzać moje najgorsze przypuszczenia. Podział Demarko na dwie bazy spowoduje wewnętrzne napięcia a co za tym idzie odpływ pracowników do konkurencji. Na razie trudno coś powiedzieć bo za wcześnie. Dyrektorem drugiej bazy został facet bez kompetencji o opinii wśród pracowników złej, robi folwark zwierzęcy z firmy i teraz jest pytanie czy ktoś w tym Demarko interesuje się jakich ma ludzi na stanowiskach czy rzuca to na własny żywioł?
    Rafael

01.03.2018 14:13

Na hali -12 stopni a odczuwalna to chyba poniżej -20, i jeszcze bezczelnie uwala ci uczciwie zarobioną premie do wypłaty bo śmiałeś zachorować w tym zimnie i iść na L4, obłuda i chamstwo.
    Arek

02.03.2018 07:03

Jeżeli za to co mówisz uwalili Ci premię to oczywiste jest, co powinieneś teraz zrobić - wykorzystaj L4 żeby załatwić sobie pracę i pisz wypowiedzenie - przy braku premii nic Cię już tutaj nie trzyma a pamiętaj że teraz są takie czasy, że to oni się proszą Ciebie o pracę, nie na odwrót. Będą mieć problem ze znalezieniem pracownika na Twoje miejsce. Jeśli się zdecydujesz na wypowiedzenie to dodatkowo śmiało poinformuj PIP o warunkach pracy na hali w Demarko - na pracodawcę zostanie nałożona taka kara finansowa, że nic nie zyska z Twojej premii, pozdrawiam

27.02.2018 22:16

28.02.2018 21:03

Szanuj dyrektora swego bo możesz mieć gorszego
    Nabywca

24.02.2018 18:56

Ktoś opowie czy warto kupić ich naczepę? Jakość? Wykonanie?
    adam

27.02.2018 10:45

Proszę sobie poczytać wcześniejsze wpisy jak dyrektor produkcji traktuje swoich pracowników, masakra. Oczywiście przy takim traktowaniu o żadnej jakości nie ma mowy, a dyrektor jest zbyt tępy żeby tą jakość i wykonanie kontrolować i oceniać, tylko poganiać i wyżywać się na swoich pracownikach potrafi, nic więcej.
    koala

27.02.2018 12:20

No bez przesady, to nie miejsce na takie pytania. Wkurzony pracownik i tak powie, że te naczepy są do d*py. Bo jaki ma interes w chwaleniu firmy, w której było mu niedobrze?

01.01.2018 21:10

06.02.2018 20:23

"robin" bo tak się tu zwiesz,nie masz odwagi pod swoją wypowiedzią się podpisać? a masz odwagę ubliżać pracownikom? Jak sam napisałeś można załatwić sobie pracę wszędzie,więc w czym problem? Trochę to nie ładnie nazywać ludzi, z którymi może pracowałeś lub nadal pracujesz idiotami.
    Misiu

13.02.2018 22:02

Tomek, rozumiem, że Ty oczywiście jesteś wśród tych 10% bardzo mocnych i nie masz sobie nic do zarzucenia, bo właśnie otwarłeś piekarnię i chcesz podebrać pracowników. Bardzo brzydko.
    Anita

12.01.2018 19:47

Jak dobrze się pracuje to czy warto ja zmieniać?
    cypisek

02.02.2018 09:56

Dobrze się pracuje? Jeszcze takiego braku szacunku do drugiego człowieka to nie widziałem. Najgorsza firma pod katem atmosfery w jakiej pracowałem.
    cypisek

02.02.2018 10:06

Poza tym w Special Trailers jak przychodzę z czymś do biura i widzę osobę zarządzającą produkcją, która bez żadnych skrupułów śpi z nogami na biurku, nie wiedząc co się dzieje, to tez jest coś nie tak.
    Mhm

10.04.2017 20:20

Moja żona ma tam rozmowę na stanowisko pracy w biurze, warto?
    Ewe

21.12.2017 14:53

Witam, I jaka opinie po rozmowie kwailifikacyjnej żony ?
    xxx

01.12.2017 20:47

Za uprawnienia spawalnicze które odnawia zakład trzeba podpisać papier że jesteś im winny 2800 pln w razie zwolnienia lub rezygnacji z pracy....tak szukają jeleni!!!
    Pejter

26.09.2017 16:57

jak tak oglądam te wpisy, to powiem wam, że ktoś musiał dostać nieźle po uszach, pytanie dlaczego...?? Pracuje w tej firmie już kilka lat (przepracowałem dużo w innych firmach o podobnym charakterze) i to co widze tutaj na go-worku to jedna wielka żenada! Jak ktoś nie ma kompetencji do wykonywanej pracy to trudno się dziwić, że dostaje po premii, reprymende ustną itd. może faktycznie czasami emocje biorą góre, ale jak się mówi do takiego żeby robił tak a nie inaczej, a on uważa lepiej i tego polecenia nie wykonuje to później są takie wpisy... Jak jesteś dobrym fachowcem, to naprawde masz szacunek, idzie zarobić, ale musisz być dobry. Dużo teraz inwestują. Firma w porządku, szczególnie prezes, to co ustalałem mam. Nie robi z geby (usunięte przez administratora) Pracują dużo nad organizacją to widać i to się chwali, mało jest takich firm. Naczepy robią wrażenie:) Polecam fachowcom z branży. Ciesze się że polska rodzinna firma dba o pracowników i się tak szybko rozwija! Trzymam kciuki!
    vulgar

11.06.2017 00:48

Zarządzanie poprzez terror i reżim i potem są efekty że jakość wykonywania naczep spada. Brak wiedzy i kompetencji to drugie. Ale przede wszystkim dyrektor produkcji MUSI współpracować z podległymi mu ludźmi. Nie można podłego chamskiego traktowania podległych mu pracowników nazwać współpracą. Ja odnoszę wrażenie, że on swoje osobiste frustracje oraz brak wiedzy w ten podły sposób wyładowuje na pracownikach wyżywając się na nich. Dobrzy fachowcy nie pozwolą się tak traktować bezkarnie. Efekt będzie taki, że ten dyrektor będzie musiał pracować jedynie z nieudacznikami, co nigdzie nie umieli znaleźć pracy bo nic nie umieją a dobrych fachowców tam zabraknie.
    endrju

08.06.2017 23:48

MAM tylko jedno pytanie do zarządu firmy Demarko... jak człowiek na stanowisku dyrektora prod. może być osoba która nie wie czym się różni stal od deski nie mówiąc już o kompletnym braku wiedzy na temat transportu , obróbki metali, spawania, lakierowania i itp...pozdrawiam, jak taki człowiek może na każdym kroku produkcji naczepy łamać technologię nie trzymając się standardów i jakości ??
    zikky

29.05.2017 11:31

Nie polecam! Ta firma jest niestabilna jak liść na pełnym morzu. Obiecują złote góry, a koniec końców ich słowa nie mają pokrycia. Oszuści i naciągacze. Najchętniej gdyby jeszcze pracownik sam płacił za zarządowi za to, że ma zaszczyt u nich pracować. Zalegają innym firmom z zapłatą i zbywają każdą prośbę spotkania. Szefowie są mili dla innych tylko jak czegoś potrzebują. W tej firmie jest taka rotacja pracowników, że ciężko za tym nadążyć! Ale kto będzie pracował za te psie pieniądze? I jeszcze to traktowanie innych. Jeśli zarząd firmy nie zmieni sposobu podejścia do pracownika, to niedługo sami będą wszystko robić! A wiadomo, że Polak mądry po szkodzie!
    yarpen

31.05.2017 04:20

Jest sposób obrony dla pracownika zarówno na psie pieniądze jak i na dyrektora-idiotę. Jaki to sposób? Wykonywać pracę byle jak!
    Pole aus deutschland

13.05.2017 18:11

Sprostowanie ! Moj post dotyczył agencji posrednictwa pracy ADARAK ze Swietochlowic!
    Pole aus deutschland

13.05.2017 18:05

(usunięte przez administratora) i oszusci, w trakcie trwania kontraktu obnizyli ludziom stawke godzinowa i podniesli koszta zakwaterowania! Pisze o ludziach, ktorzy obecnie przebywaja w Niemczech w miejscowosci Siegburg pod Bonn. Proponowałem pozew zbiorowy aczkolwiek podejscie niektorych osob jest swoistym przyzwoleniem dla takiego dzialania i oszukiwania Polaków, zatem beda szykowac sie pozwy indywidualne

23.04.2017 20:46

Potwierdzam "pracownik"
    ssfd

12.04.2017 12:16

Pewnie na sekretariacie na Sądowej. Nie warto, jeśli liczy na rozwój. Chociaż w biurze i tak lepiej niż na produkcji.
    Byłem

07.12.2016 19:32

Na hali produkcyjnej w Bytomiu jest duży chaos, nikt tu tak naprawdę nie rządzi, ludzie dostają prace do wykonania i nikogo to nie interesuje jak ona zostanie wykonana, Jeżeli nie masz siły przebicia odnośnie suwnicy, wózka, bądź materiału który nie jest od ciebie zależny To pod koniec masz zjeb..ke od dyrektora, za niewykonana prace, tłumaczenie na nic. Dyrektor powinien zostać zwolniony, za mobbing i traktowanie pracowników jak śmieci Produkcja bez niego szybciej by poszła wprowadza niepotrzebne zamieszanie Na hali zimno, ogrzewanie załączone na pokaz Płaca na początku marna, obiecują złote góry później musisz się prosić o to co obiecali na rozmowie. Jak się zwalniasz bo masz tego wszystkiego dość, to jeszcze próbują cię namówić na zostanie. NIE zgadaj się (jeżeli masz nagraną prace gdzieś indziej) bo po kilku dniach wszystko powraca do tego samego poziomu, Koszmar
    niko

24.12.2016 02:12

całkowicie się zgadzam a tą opinią. Tego dyrektora produkcji zarząd powinien dawno zmienić. Do takiego stanowiska trzeba dojrzeć. Poza tym taka osoba wykorzystując swoją władzę powinna pracownikom nie szkodzić, lecz pomagać.
    uleke

06.10.2016 14:14

wydaje mi się ze sprawę zarobkow można poruszyć na rozmowie

20.09.2016 10:47

Ewald

06.10.2016 13:07

gwarantuję, że nawet jak będziesz miał najniższą stawkę to dyrektor produkcji w Bytomiu wystarczająco urozmaici Ci zatrudnienie :D

Zostaw merytoryczną opinię o DEMARKO