Czytając niektóre komentarze jestem zdziwiony bardzo. Szczerze mówiąc wróciłem do firmy po paru latach (mówi się że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi ja zaryzykowałem i nie żałuję) Firma bardzo dobrze się trzyma i idzie w dobrym kierunku.
Wypłaty są na czas z szefostwem można się normalnie dogadać.Wiadomo przy tylu pracownikach zawsze znajdzie się ktoś kto jest nieodpowiedzialny czy ma wszystko gdzieś (niestety tacy ludzie nie mają co tu szukać)
W firmie atmosferę podtrzymują ludzie którzy uwierzcie są doceniani.
To jest transport nie przedszkole raz jest więcej pracy a raz mniej.
09.06.2021 14:30
Czy w Lastra możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?
Hakunamatata
17.06.2021 22:59
Każda tak wyglada. Podstawa plus na 2-3razy są wypłacane diety. dniówka na poziomie 270-370zł zależy od miesiąca dużo czynników ma na to wpływ
Baldi
12.05.2020 17:29
Współpracuję z tą firmą od około 6 miesięcy , i nawet w tych trudnych czasach jest to firma godna polecenia. Co do wypłat oczywiście wszystkie są płacone (raz szybciej -raz później ) ale zawsze są płacone- i to jest najważniejsze. Co do samej spedycji nie mam żadnych zastrzeżeń, co do szefostwa również ,jeżeli ktoś tylko chce może wszystko wyjaśnić ,bez napięć i zbędnych komentarzy . Oczywiście jak w każdej firmie są problemy ,ale nie są one spowodowane (jak niektórzy piszą tutaj -upadłością czy tym podobnym) tylko realnym życiem firm transportowych. Atmosferę w firmie tworzą pracownicy , nie ma takich którym w 100% by dogodził,stąd duża rotacja kierowców.
Tak więc ja osobiście po pół roku współpracy jak najbardziej polecam tę firmę w 100 % .
Artur K
Kiero
26.11.2020 00:04
Witam . Czy dalej podtrzymujesz swoją wypowiedź, pracujesz jeszcze ?
Baldi
11.06.2021 18:45
Odpowiem tak,nie pracuję w tej firmie ,a to z uwagi na małe nieporozumienie jakie wyszło podczas mojej pracy w Lastra.
Ale moje zdanie na temat tej firmy nie zmieniło się, I nie zmieni. Jest to bardzo dobra firma , która daje wiele możliwości rozwoju. Gdybym dostał ofertę pracy w tej firmie ,bez zastanowienia - przyjąłbym takową.
Artur K
Szanowni dziękuję za wszystkie informacje które tutaj otrzymuje. Chciałbym przeprosić wszystkich którzy w jakikolwiek sposób zostali przeze mnie źle potraktowani. Jeśli ktoś czuje, że został przeze mnie (usunięte przez administratora) czy komuś coś nie zostało zapłacone to bardzo proszę o bezposredni kontakt. Jeśli ktoś ma w stosunku do mnie jakieś wątpliwości to zapraszam do biura.
Jeszcze raz przepraszam tych co czują do mnie urazę a wszyscy którzy pracują u nas od wielu lat dziękuję za pracę i czas.
Z wyrazami szacunku dla wszystkich.
Potencjalny pracownik
10.04.2020 22:16
Panie Obiektywny proszę czytać ze zrozumieniem. Ja zapytałem, bo nie wiem. Proszę mnie nie mieszać w ten spór.
Stary
28.05.2020 21:49
Tym którym wazelina nie jest potrzebna, nie!!
09.04.2020 16:51
Jarosław Święcicki
18.05.2020 11:06
Tutaj niestety muszę się zgodzić. Ostatnio mi się oberwało, bo "koledzy" tak zadecydowali. Taką informację usłyszałem w biurze.
Czy Lastra narzuca terminy urlopów wypoczynkowych?
06.05.2020 21:02
Nie ale wiekszosc firmy stoi pomiedzy 15.07 a 15.08
27.03.2020 00:58
SKOCZEK
13.04.2020 13:04
Doskonale rozumiem że nie jest łatwo prowadzić firmę, ale jeżeli komuś nie idzie prowadzenie firmy albo narzeka że polskie państwo ciągle coś oczekuje od pracodawców np. (podnosi pracownikom podstawy bo z kilometrów albo dniówek nie da się utrzymać rodziny), to może lepiej zamknąć działalność i zostać zwykłym pracownikiem u kogoś w firmie (kierowcą) inaczej niewolnikiem - odnoszę się do Pana wypowiedzi, a nie do właścicieli firmy o której mowa . Z tego co Pan opisuje że kierowca powinien dziękować za prace i może jeszcze pracodawce po nogach całować itp, być niewolnikiem Szefa bo on mu daje prace, ale żaden pracodawca nie widzi tego że ten pracownik który oczekuje zapłaty za swoją prace, pracuje także na konto szefa, który nie musi się plątać 3 tygodnie po europie, więc proszę nie opowiadać głupot że pracodawca to jakiś święty bożek, któremu trzeba dziękować za wszystko bo On ma ciężko a pracownik siedzi z założonymi rękami i tylko upomina się o swoje. każdy ma pod górkę w życiu, nikomu nic łatwo nie przychodzi. Pracowałem w tej firmie i nigdy finansowo nie zostałem przez Szefostwo (usunięte przez administratora) ale proszę nie mówić że pracownicy tylko narzekają bo tak jak firma oczekuje coś od pracownika to i pracownik ma prawo za swoją prace którą wykonał, dostać należne Mu wynagrodzenie. Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!
Aga
13.04.2020 18:56
Nie chodzi o to, aby nie szanować pracowników, czy aby musieli szefa całować po nogach, czy aby byli traktowani,bądź też zachowywali się jak niewolnicy. Uwierz proszę, że większość pracodawców zdaje sobie sprawę,że dana firma działa właśnie dzięki pracownikom. Nie uważam, że pracodawca-to święty bożek, któremu trzeba dziękować za wszystko. Owszem, każdy ma pod górkę w życiu-ale tak jak poprzednich partnerów życiowych nie można porównywać do kolejnych-tak szefów również. To nieuczciwe, zatem nie generalizujmy, a każdym z szefów kieruje coś innego, w każdej firmie są inne problemy, wyzwania, niedociągnięcia czy też oczekiwania, ale wydaje mi się,że zawsze można dojść do wspólnego konsensusu, natomiast w tej konkretnej sytuacji widzę,że większość Panów atakuje, wysuwa pretensje, roszczenia i anse, piszecie Panowie,że szef jest beznadziejny, firma na skraju bankructwa-niemniej jednak wciąż tam pracując. Dla mnie to dziwne i niekoniecznie układa się w logiczną całość. Zresztą zawsze najłatwiej jest oceniać,bądź krytykować. W tej sytuacji czy innej. Panowie dostajecie pieniądze w transzach-ale jednak dostajecie. To firma transportowa, zatem zapewne(choć nie wiem) leasingi i paliwo trzeba zapłacić, abyście mieli czym pracować. Mieli narzędzia do tego. Spójrz, Ty potrafiłes napisać, że szefostwo było uczciwe względem Ciebie, a teraz porównaj proszę resztę wpisów. Czy gości tam obiektywizm, czy jad i krytyka? Co do wynagrodzeń- jednak są, zatem nie rozumiem tej sytuacji, gdzie można odebrać te posty, jako jedną wielką falę hejtu dla tych ludzi. Natomiast co do kwestii,że Ci Państwo siedzą w domu, a kierowcy muszą jeździć po Europie-to przecież na tym polega Panów praca, nikt nie broni nikomu znaleźć swojego pomysłu na biznes, a wtedy Panowie będą siedzieli w domu a pracownicy wykonywali swoją pracę. Każdego należy zrozumieć, każdemu dać szansę w dowolnym aspekcie życia, a nie krytykować nie zastanawiając się nad powodami pewnych ruchów, czy decyzji dotyczących firmy. Tej, czy innej. Narzekać każdy potrafi. To najprostsze. Krytykować również, ale krytykować i nic nie robić z sytuacją w której Nam źle-to albo szczyt (usunięte przez administratora) albo zakłamania, czy też nieszczerości-a zarówno ta firma, jak i szefostwo są godnymi polecenia. Tak na zdrowy rozum, rozsądek, czy choć próba w miarę możliwości inteligentnego podejście do życia Pozdrawiam serdecznie wszystkich i życzę owocnych refleksji i dystansu do życia i sytuacji, czy też nie sugerowania się podszeptami zjadliwych ludzi i ich niekoniecznie obiektywnych komentarzy !!!
21.01.2020 14:55
Czy w Lastra panuje luźna atmosfera?
Andrei
02.03.2020 11:19
Nie
Kolega
10.04.2020 19:59
To dlaczego wciąż tutaj pracujesz? Trzyma Cię ktoś na siłę? Zastrasza? Z pewnością nie! To po cholerę piszesz takie bzdury? Ty tu pracujesz bo chcesz, ja też bo chcę. Gdyby rzeczywiście były lepsze oferty to ani Ciebie, ani mnie kolego by tu nie było. A tak naprawdę wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma!
Praciwnok
26.03.2020 15:58
Większość osób pracuje w firmie od kilku lat jak nie od samego początku, to chyba o czymś świadczy
...???? Pan Grzegorz normalny człowiek, z którym można wszystko załatwić i o wszystkim porozmawiać, tylko właśnie trzeba rozmawiać!!!! Praca jak to w transporcie,.. Czasami jedzie się więcej a czasami mniej.,
A firma w 100% wyplacalna i na pewno NIE na skraju bankructwa.
26.03.2020 21:00
Dlaczego uważasz, że opinie napisał Szef???? W 200 % zapewniam, że opinia została wystawiona przeze mnie , obowiązku przedstawiania się , nie mam tymbardziej, że sam piszesz jako Anonim.
03.10.2017 20:22
Antoni
11.12.2019 20:47
Nie no, mega wyczerpująca i konstruktywna odpowiedź. Chciałem jakieś konkrety, żeby między innymi nie marnować swojego czasu w jakimś "dziad transie".
Nie płaci w terminie?
Wypłata w ratach?
Nie ściąga na czas z trasy?
Po trzech dniach w domu wydzwania, żeby jechać już?
Każe jeździć na magnesie na dwóch kartach?
A nie odpowiedzi "sam się przekonasz". Jeżeli jest taka ch..nia to czemu nie przestrzegać innych przed pracą w tej firmie konkretami?
Ooo
19.12.2019 14:21
To napisz dlaczego już nie pracujesz A nie tylko narzekaj przyznaj się dlaczego już nie pracujesz
zadowolony ludzik
22.03.2019 11:33
Super firma, bardzo dobre opinie w internecie i w związku z tym nie ma parcia na korzystanie z forum, polecam.
Odpowiedź
19.11.2019 11:55
przeciwnie. To tutaj są wiarygodne opinie
Janek
20.08.2018 18:48
Słyszałem, że to świetna firma. Wiadomo, że idealnie nie jest nigdzie!!
janek
25.10.2019 13:26
gdzie tak slyszales
Janek
05.11.2019 23:47
Nie planuje
07.10.2019 13:48
Czy Lastra praktykuje "luźne piątki"?
14.10.2019 02:37
NIE !
24.08.2019 11:19
coraz gorzej. zwolnienia. wyplaty na raty opoznione. nowy "dyrektor" bez wiedzy o transporcie i bez szacunku do ludzi. nie polecam
?
07.09.2019 13:18
zakompleksiony stary dziad
11.09.2019 20:30
Juz go nie ma w firmie. ????????????
17.05.2019 18:46
Tak biadolicie, to tego ten to mądrzejszego itp produkcja trwała. Nie wiem jak na ten czas, lecz chyba obydwoje nie narzekacie :) dobrze będzie.
PracownikM
04.08.2016 13:42
Witam, pracuję w firmie Lastra już od około roku i nie mam powodów do narzekań wręcz przeciwnie, jeżeli ktoś jest wporządku dla szefostwa to i szefostwo jest bardzo wporządku dla kierowcy ;) Właściciel firmy również dawniej jeździł i jak może to wsiada za kółko do dnia dzisiejszego przez co wie czym pachnie praca kierowcy i wie jak go odpowiednio docenić, jazda 2/0,5 lub 3/1, auta nowe, max 2 lata mastery kurnik lub łóżko za siedzeniami. Płaca o ile sie dobrze orientuje jedna z wyższych w tej branży ale i żeby to zarobić nie ukrywam że trzeba zrobić spooooro kilometrów, ale nigdzie nie ma nic za darmo ;) spedycja własna, bardzo miła i wesoła atmosfera, pomocna 24h/dobe w każdej sytuacji, co do mandatów podobno kiedyś zgarnąłem z fotoradaru ale opłaciła firma. ogólnie Polecam z czystym sercem :D jak wszędzie jesteś wporzadku to i inni są dla Ciebie wporządku ;)))
Marti
10.05.2017 22:22
Opisy osob chwalacych zostawiam bez komentarza... Nie masz na prawde juz innego wyjscia? Jest bardzo duzo innych firm. Zastanow sie zanim zdecydujesz. Powaznie !
Byly pracownik
05.02.2017 12:57
Jedyne co mam na złe do nich to po odejsciu od nich dwa razy odmowili mi wspolpracy w innych firmach bo pan Grzegorz nagadał głupot na mój temat.
box
09.09.2016 09:43
kiedyś pracowałem, z początku wszystko wygląda wspaniale, potem już gorzej. Nie polecam !
nicknick
08.08.2016 13:06
Robią całą Unie czy jak, kiedyś coś słyszałem o samej Szwecji...?
Piotr
06.03.2016 13:32
Rudy, mógłbyś podrzucić jakieś konkretnejsze info o pracy kierowcy w tej firmie? Będę zobowiązany.
Jak długie wyjazdy/wolne w domu? Jaka i na jakiej podstawie naliczana płaca?
Jakie kierunki?
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Lastra?
rudy
17.02.2016 19:51
kiedyś pracowałem, z początku wszystko wygląda wspaniale, potem bywa różnie ale ogólnie ok. tylko uważajcie na mandaty bo podobno są płacone ale jak odszedłem z firmy to mandaty przychodzą do domu także uważajcie.
sonal
06.03.2014 20:10
Podpisuję się obiema rękami pod opinią siwego. Dodać mogę od siebie tyle, że jak się rozstaniesz z tą firmą to i tak nie szybko o niej zapomnisz bo będą mieć do Ciebie niedorzeczne pretensje... Nie polecam.
Darekf30
04.02.2015 09:38
piszecie o firmie z brzeska Lastra spedycja transport? bo wystawili oferte na renault master w ekspresach hmm i szukam opini na ich temat hmmm
kiero
05.03.2014 15:14
Ja pracuje od dwoch lat i nie narzekam, pieniadze w terminie. Osobiscie polecam
Zostaw merytoryczną opinię o Lastra