Mondelez
2 181 6 1

Opinie o Mondelez

Filtruj opinie po kryteriach:

Xyz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Polecam wszystkim pracę w firmie Mondelez....zwłaszcza nierobom, nieudacznikom i ofiarom losu. Tolerowani są wszyscy zwłaszcza na lini TD. Zbiorowisko cpunów , alkoholików, kryminalistów ,nierobów i dużo by tak wymieniać. Najlepsze jest to ,że lider to toleruje i są oni pod ochroną. Nie liczą się ludzie z umiejętnościami i wykształceniem. Liczy się sztuka. Każdy kto coś potrafi i wyraża chęci pracy i rozwoju jest dyskryminowany. Wygląda to trochę jak ośrodek szkolno wychowawczy. Wymagane minimum wykształcenia...czyli przedszkole. W przypadku technika liniowego wystarczy podstawówka i jest ok. Dlatego serdecznie pecam. Jak nie znalazłeś nigdzie pracy albo z każdej już Cię zwolnili to w Mondelezie na TD na pewno Cię przyjmą....gwarantowana umowa na stałe. Polecam i pozdrawiam.

Pomocna?
zjawiska paranormalne
 Opinia

Jest SUPER. Praca wręcz relaksuje człowieka . Zarabiam worek szmalu. Czasem nawet załapię się na "darmową" zupkę na stołówce która daje mi pałera na cały dzień.....

Pomocna?
Kierwonik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

W TYM WSpaniałym zakładzie panuje cudowa, przemiła , przesympatyczna atmosfera. Wynagrodzenie ( nie wiem co z nim zrobić) , bardzo duże , dobrze że nie ma podwyżki bo bym oszalałbym tyle zarabiam. Praca na produkcji łatwa , prosta , nie trudna , mogącą rozwijać , uczyć , bawić , wychowywać. Ludzie są z niej zadowoleni , rzadko chodzą na urlopy , chorobowe . Dla chętnych nawet kierownictwo oblicza ile kg konkretna osoba ma produkować. Nasze kierownictwo prowadzi bardzo szeroka selekcje . Rywalizacja na hali jest ogromna , każdy zacięcie walczy o swoja pozycje za paczka . Pozdrawiam i zapraszam do naszej wspaniałej firmy , która nie myśli tylko o was , a także o waszym następnym pokoleniu. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Spalona Pizza
 Opinia

Za te obolałe stawy i mięśnie najmniejsza możliwa wypłata powinna wynosić co najmniej 3.500 na rękę. Czy ktoś się ze mną zgadza? Lubię atmosferę w Mondelez za: Ostatnie 5 minut pracy

Pomocna?
Zatwardzenie
 Opinia
@Spalona Pizza 16.03.2019 00:54

Haha ja też te ostatnie 5 minut są najlepsze w życiu....

Pomocna?
koniu
 Opinia

dziadowska firma oszukują na rekrutacji obiecanki pani (usunięte przez administratora) to kokosy a płacą nedzne pieniądze gdzie w okół firm na skarbimieżu można wiecej zarobi dzięki tej pani straciłem wysoki staż pracy w jednej firmie do której spowrotem powruciłem zresztą i dzięki tej pani popadłem w długi miałem zarabiać 1000 zł. brutto więcej a zarabiałem mniej dzieki tej paniusi nie wieżyc tej pani i całej firmie pozdrawiam były pracownik

Pomocna?
Lelum
 Opinia

Witam, mam pytanie odnośnie nowo otwartej linii produkcyjnej Smile. Występuje tam 4-brygadowka?

Pomocna?
NieZeSmile'a
 Opinia
@Lelum 20.08.2018 10:44

Nie, aktualnie 2 zmiany, w niedalekiej przyszłości 3 zmiany

Pomocna?
Dager
 Opinia
@Lelum 20.08.2018 10:44

Od 10 października weszła 3 zmiana. Prawdopodobnie tylko na 6 tygodni, ale i być może tak będzie cały czas :)

Pomocna?
AktualnyPracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Dager 03.10.2018 21:45

Aktualnie maja postój pięć tygodni, są na 4 brygadowce na offline. Trochę osób przenieśli właśnie na inne linie innych zwolnili. Dziwi fakt że aż tylu nowych od razu dostało umowy przez zakład, a inni na innych działach muszą czekać te 18 miesięcy na umowie od agencji. I to jeszcze miesięczne umowy. Jak jest postój to tymczasówka ma pół etatu

Pomocna?
anonymous
 Opinia

Ależ tam ofert pracy Chyba braki duze w pracownikach albo sie zwalniaja albo co jeszcze Niema chetnych

Pomocna?
Quake315
 Opinia
@anonymous 10.09.2018 21:50

Za 2100 nikt tam robił nie będzie prócz ruskich.

Pomocna?
Bolooo..
 Opinia
@Quake315 18.09.2018 09:56

Ty czegoś nie rozumiesz leżąc i nic nie robiąc przyczyniasz się do tego że produkt finalny ma opóźnienie. Jak jest opóźnienie to brakuje pieniędzy. Jak nie ma pieniędzy to pada firma. Jak pada firma to pracownicy nie mają pracy. Także nic nie robieniem przyczyniamy się do do sytuacji takiej jaka nastała. I tu bogaci nie mają wpływu na to. No chyba że pójdą po rozum i takich bezproduktywnych delikwentów Rudych jak ty usuną.

Pomocna?
quake315
 Opinia
@Bolooo.. 01.10.2018 22:32

Dobra przepraszam mój błąd twoja racja ok.

Pomocna?
anonynous
 Opinia
@anonymous 10.09.2018 21:50

Witam, Niestety firma "Mondelez "już nie jest atrakcyjna finansowo na rynku pracy .Straciła pozycję lidera ,do niedawna praca w w/w firmie budziła zazdrość osób które chciały pracować w tym zakładzie.Lecz na chwilę obecną zarobki są dalekie do obecnego lidera (Adient). Rotacja osób w firmie na pewno działa negatywnie na produkcję i w wyniku tego na zarobki które nie rosną .

Pomocna?
yesyes
 Opinia
@anonymous 10.09.2018 21:50

Ludzie odchodzą, bo na jakieś chore tablice, wykresy i słupki pieniądze są, ale na prawdziwe podwyżki kasy niby nie ma. Tak się dzieje już od dłuższego czasu, wraz z przyjściem obecnego dyrektora. Niedługo Reksio sam będziesz robił.

Pomocna?
yesyes
 Opinia
@anonymous 10.09.2018 21:50

Ludzie odchodzą, bo na jakieś chore tablice, wykresy i słupki pieniądze są, ale na prawdziwe podwyżki kasy niby nie ma. Tak się dzieje już od dłuższego czasu, wraz z przyjściem obecnego dyrektora. Niedługo Reksio sam będziesz robił.

Pomocna?
Santa Claus
 Opinia
@Bolooo.. 01.10.2018 22:32

Jak pada firma to znaczy zd zatrudnia nieodpowiednich pracowników skoro jest tyle negatywnych opinii to znaczy ze większość ma racje nikt tam nie siedzi i leży bo nie ma jak w fabryce skoro wyrazasz taka opinie to znaczy ze. Nie wiesx jak praca wyglada zawsze sa opóźnienia przy takim procesie produkcji nie zależy to tylko od pracownika ale od zarzadzania zamówieniami jak i również od spedycji zapotrzebowania itp itd co ja Ci bede wyjaśniał skoro jestes mądrzejszy ale quake ma rację za 2100 to nawet nie pozyjesz jeżeli chcesz coś osiągnąć to na pewno nir tam chyba ze wyższe wykształcenie w biurze badz na stanowisku lidera zwykły pracownik nie ma tam czego szukać bo jest tylko goncem i chłopcem na posyłki i tak to wyglada sam pracowałem więc wiem a system 4 brygadowy jeszcze utrudnia zycie prywatne a nie wejda na normalny bo im sie nie oplaca ze względu na to ze i tak wykorzystaja zwykłego pracownika jak najwięcej jako operator sie nazap.. A nic z tego nie masz a osoba wyżej ma 2razy taka wypłatę nie robiac nic jedynie pilnują planują i nic ich nie dotyczy prócz myślenia i dokladania starań aby beduin robił na ciebie i kierownictwo tak działa polityka tej firmy jeżeli sie zwolnisz. To zatrudnia swiezaka przez agencje co nie pracował w tej firmie i tak to wygląda ciągła rotacja bo w systemie 4 brygadowym oszczędzają na pracownikach a i tak wyjdzie te 20 dni pracujących a ty zarobisz mniej chyba ze pracujesz od początku więc wez se pomysl a nie udzoelasz sie publicznie bo za wynajęte mieszkanie oddajesz 1000 do 1500 miesięcznie a tam pracując na nic nie odłożysz a jeszcze czasu nie ma przez 4brygadowkei po nockach nawet jak odespisz to zostaje ci dzień na załatwienie twoich spraw nie ma sensu iść tam do pracy ze względu na to ze tracisz czas No chyba ze do biura bo tam tylko 1sza zmiana a jeżeli chcesz byc operatorem to nie tam bo sam sobie zrobisz krzywdę nie majac czasu na nic poniewaz tam jest bardzo wymagajaca elita wśród kierownictwa i nazapierdalasz sie zaa 10ciu i tak to wygląda wiec prosze oszczędź sobie jeżeli jesteś taki ą ę a nie wiesz jakie obowiązki ma pracownik w branży spożywczej a pierwszym z nich jest higiena jeżeli jeszcze tego nie wiesz a na zycie w systemie 4brygadowym czasu juz nie masz nic nie zrobisz bo inni maja wolne nawet wtedy gdy ty pracujesz nawet zycie towarzyskie ci odpada bo twoi znajomi maja w inne dni wolne a ty siedisz w pracy w sobote i niedzielę jak kołek. A chyba system 3zmianowy jest lepszy niz ta 4brygadowka i dawanie soe wykorzystywać pracodawcy za ochlap rzucony abyś zamknął się mi wystarczyło 3miesiace aby sie przekonać jak ta firma funkcjonuje tam moga pracować ludzie bez perspektyw albo emeryci na nic tam sie nje doczekasz bo nie oszukujmy sie zwykły operator który myśli i wie jak zycie wygląda z 2100 na nic sobie nie moze pozwolić a tylko odejmuje od ust bo ta pensja ledwo wystarcza na przyziemne sprawy a o czymś innym tj. Jak siłownia to mozesz zapomnieć bo ci portfel nie wyrobi a cos mi sie wydaje ze mamisynkiem nie jestes więc mordu nawet teraz 2200 jak zaorbisz netto to w tym roku to i tak maksymalnie jeżeli nie dostałeś podwyżek a tam na wszystko skapia a życie drożeje

Pomocna?
Santa Claus
 Opinia
@Bolooo.. 01.10.2018 22:32

To ty chya nie roxumiesz obrazajac kogoś od leni badz jestes tak opryskliwy bo to nie tylko pracownik odpowiada a cala fabryka panie inteligentny sa zamowienia jest produkcja sa awarie sa opóźnienia brawo dla ciebie ze lezysz i nic nie robisz bo chyba siebie opisales jeżeli nie wiesz ze sam zawsze sa opóźnienia jakies no chyba ze nie zawala roboty inni załóżmy ze jest silnik do wymiany a nie ma na magazynie I co zrobisz jak masz glabie opóźnienie a za te pieniadze nie warto tam zycia marnować bo w innej fabryce zarobisz tyle samo nawet więcej na start dostaniesz a bedziesz pracował od pn do pt wiec brawa dla ciebie jeżeli myślisz ze ktos tam leży i pachnie

Pomocna?
Quake315
 Opinia
@Santa Claus 13.02.2019 06:49

Cała prawda od deski do deski brawo

Pomocna?
johny8191
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Quake315 18.09.2018 09:56

Ja robiłem za 2000 w Czechach w mondelezie

Pomocna?
quake315
 Opinia
@johny8191 23.02.2019 11:30

noi co w związku z tym

Pomocna?
PH
 Opinia
@johny8191 23.02.2019 11:30

To żeś zarobił. TAM w euro płacą to jeszcze gorzej niż w Polsce zarobki. Taka firma-im dalej na wschód Europy to wszystkich pracowników d y m a j ą na kasę!

Pomocna?
Wódz_pusty_portfel
 Opinia

To ile można zarobić w firmie ? 1500 zeta ?

Pomocna?
Dino
 Opinia
@Wódz_pusty_portfel 03.12.2018 10:56

Po prostu tragedia.Cała ta firma dziaduje na pracownikach.

Pomocna?
Do Dino i Wodza
 Opinia
@Dino 03.12.2018 21:19

To nie firma dziaduje na pracownikach, a Zarząd firmy dba tylko o elitę, reszta się nie liczy.

Pomocna?
Dino
 Opinia
@Do Dino i Wodza 05.12.2018 17:10

Tzn elita dba o elitę czyli o siebie,reszta to tylko naganiacze.Święta racja.

Pomocna?
PozdrawiamA
 Opinia

Firma jakich wiele. Można trafić lepiej,można też i gorzej. Nikt nikogo na siłę nie trzyma. Ludzie,no cóż..... ale można też trafić na kulturalnych, u których wyczuwalny jest szacunek do drugiego człowieka. To my tworzymy atmosferę w pracy i to jak traktujemy innych wraca do nas. W zakładzie jestem od wiosny i czasami nawet się uśmiecham więc nie jest chyba najgorzej. A opini będzie tyle różnych jak różni są ludzie. Nie dajmy się zwariować, nigdzie już nie ma miodu. Najważniejsze to być CZŁOWIEKIEM.

Pomocna?
nico
 Opinia
@PozdrawiamA 08.09.2018 13:54

Tam nie ma szacunku małolaty żądzą i nie szanują starszych, tylko cwaniakują

Pomocna?
Do Dino i Wodza
 Opinia
@PozdrawiamA 08.09.2018 13:54

Czy PozdrawiamA dalej podtrzymuje swoje zdanie, czy już może firma ją nie interesuje???

Pomocna?
skubi
 Opinia

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Jakie zarobki w fabryce ?

Pomocna?
Odp do skubi
 Opinia
@skubi 29.11.2018 16:18

Pracodawca wie co ma zrobić, tylko nie chce.

Pomocna?
Lucyfer
 Opinia

Mam pytanie czy prawdą jest, że można się dogadać z kierownictwem i pracować tylko na pierwsza zm? Chodzi mi o gumy konkretnie.

Pomocna?
KonfiDonos
 Opinia

Straszna lipa

Pomocna?
BabochłopPaszczochłop
 Opinia

Nie polecam tej pracy.

Pomocna?
młody...
 Opinia

Witam, mam pytanie. Ile dostaje operator maszyn na początek swojej pracy w fabryce gum. Napiszcie jakie są stawki i inne dodatki ile się miesięczny wyjdzie na tym stanowisku

Pomocna?
Lucjan
 Opinia

Ludzie, traktują was tam tak jak na to pozwalacie! Skoro sami siebie nie szanujecie to inni też was nie będą szanować. A ci liderzy, co wy od nich chcecie, robią to co od nich wymagają przełożeni. Jeżeli człowiek się zna, na tym czym się zajmuje, to nie daje sobie wcisnąć ciemnoty i nie pozwala się źle traktować. Jeżeli człowiek czuje, że nie zasługuje na swoją pensje to robi co mu każą i cieszy się z roboty, albo i nie, ale siedzi cicho i za..dala.

Pomocna?
Mdlz
 Opinia
@Lucjan 07.03.2018 21:58

Ale bzdura jak sobie nie pozwisz to dowidzenia umowy ci nie przedluzaja

Pomocna?
Gal
 Opinia
@Mdlz 04.07.2018 16:08

Potwierdzam zdanie Mdlz. Zarząd zatrudnia pracowników tymczasowych, za pośrednictwem agencji pracy. Nie muszą nawet wypowiadać umowy o pracę, po prostu po miesiącu umowa wygasa. I zbyt odważny pracownik ma od razu - zimny prysznic. Jest bez pracy a należne wynagrodzenie dopiero za 10 dni.

Pomocna?
j 23
 Opinia

Mam pytanie odnośnie pracy w Fabryce Gum , jak się pracuje, jaka atmosfera i ludzie, ile można faktycznie zarobić na początku przez pośrednika.

Pomocna?
Gal
 Opinia
@j 23 04.08.2018 13:24

Ile można zarobić? - odp. najniższą krajową , bo za niżej się nie da zatrudnić pracownika. Za kwotę niższą będą pracować tylko zniewoleni - jeśli nadejdą takie czasy, -- ale na razie ofert pracy nie brakuje za podobne wynagrodzenie lub wyższe wynagrodzenie. Więc to Zarząd powinien się martwić jak zatrzymać pracownika.

Pomocna?
Zawodnik
 Opinia

Czy wie ktoś ile zarabiają automatycy w Mondelez?

Pomocna?
ddd
 Opinia
@Zawodnik 21.08.2018 11:22

W mondelez nie ma automatyków są bankowcy

Pomocna?
Natalia
 Opinia

@Quake315 czy mógłbyś rozwinąć swój komentarz w sposób bardziej merytoryczny? Rozumiem, że masz negatywny stosunek do pracodawcy Mondelez, ale chcielibyśmy się dowiedzieć nieco więcej na ich temat. Jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w tej firmie?

Pomocna?
Mona Lisa
 Opinia
@Natalia 06.06.2018 22:56

Warunki pracy są normalne. Obejrzyj filmik pracy taśmowej w USA, dodaj do tego plany produkcyjne i odpowiedź gotowa. Najczęściej na początku są to pracownicy tymczasowi, zatrudniani przez agencje pracy tymczasowej, skoro nazwa wskazuje- iż jest to praca tymczasowa- to zawsze można sprawdzić jak ona wygląda.

Pomocna?
Quake315
 Opinia
@Natalia 06.06.2018 22:56

Jeśli chodzi o firmę mondelez z warunkami jest tak że no nie są one złe ale mogłyby być dużo lepsze dużo porządnych ludzi pouciekalo z tej firmy przez płacę przynajmniej ja tak uważam mało co Polaków jest chętnych do pracy tam teraz to głównie jest tam sporo Ukraińców moim zdaniem zakłady obok raz ze dają dużo więcej i te warunki zatrudnienia też są lepsze np taka firma jak adient czy donaldson.

Pomocna?
Stefan
 Opinia
@Quake315 09.06.2018 20:57

Adient płaci więcej ale to (usunięte przez administratora)"zakład cię przeżuje i wypluje.

Pomocna?
Quake315
 Opinia
@Stefan 10.07.2018 20:48

Nie zawsze jeśli ktoś chce pracować doceniają jeśli nie chce dowodzenia i z stawkami nie kombinują jak mondelez

Pomocna?
Góral
 Opinia
@Stefan 10.07.2018 20:48

Dokładnie tak jest ,jak piszę Stefan

Pomocna?
PA.
 Opinia

Czy ma ktos numer do biura obslugi pracownika ?

Pomocna?
odp do PA>
 Opinia
@PA. 27.07.2018 14:40

Dział HR w firmie - dotyczy relacji międzyludzkich. Wskażą Ci dalszą drogę do odpowiedniego działu. Telefon taki jak do fabryki.

Pomocna?
Do anonymous
 Opinia

Tak się odgraża drogówka..... Nie bądź taki cwany, bo plujesz na mundur.

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Do anonymous 02.07.2018 20:41

Masz racje ni powinienem tak mówić, poniosły mnie emocje, to jest mój ostatni wpis na tym forum, życzę wszystkim spokoju i dystansu do pewnych spraw. Musimy się pogodzic z tą myślą że w tym kraju jest ciężko. Ja piszę bo jestem sfrustrowany tym życiem, moje dzieci też chcą jeść i pojechać do zoo, czy to tak wiele od życia?. Żegnajcie przyjaciele.

Pomocna?
Adam
 Opinia

Witam wszystkich. Zaintrygował mnie wpis Tomka inżyniera procesu. Powiem otwarcie, znam języki ,jestem po studiach, a stoję przy marchewce na formowaniu na holsach. Kolego żaden z ciebie inżynier sówmiarki nie umiesz trzymać.

Pomocna?
Ewelina
 Opinia
@Adam 27.06.2018 21:48

Kierownicy sa bez wykształcenia i TL a operatorzy po studiach- taka jest polityka kolpracji

Pomocna?
yesyes
 Opinia
@Adam 27.06.2018 21:48

Te studia to chyba kończyłeś w Szczytnie, skoro nie wiesz jak się pisze SUWMIARKA matole.

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Adam 27.06.2018 21:48

A żebyś wiedział że w Szczytnie matole, teraz będe jezdził w Brzeskiej drogówce i znam twoje auto. Mudl się matole żebym cię nie zatrzymał, do zobaczenia.

Pomocna?
Hello kitty
 Opinia

Zabierają premię za odpad a absencja na zmianie często przekracza 20% . Na liniach produkcyjnych pracują niedoświadczeni pracownicy którzy wprost mówią że mają (usunięte przez administratora) Z tymi zarobkami nie ściągają ludzi z rynku pracy tylko ostatni sort nieudaczników . Pozwalają odejść doświadczonym pracownikom którzy pracując tutaj 10 lat mają mniej niż firmy obok dają na wejście nowym pracownikom. Leaderzy się ponoszą...przydupasy kierownictwa.

Pomocna?
B
 Opinia
@Hello kitty 07.03.2018 20:36

Nie ponoszą, tylko panoszą. Leaderzy (kim oni są- wytłumacz- kierownicy, majstrowie czy coś w ten deseń?). Jak mogą zabrać premię, skoro jest uznaniowa>

Pomocna?
james
 Opinia
@B 14.03.2018 21:59

nie ma premii uznaniowej. premia jest od pewnych wskaźników określona w regulaminie. Jej maksymalna wysokość jest dość niska, a rzadko bywa pełna. Bardzo rzadko bym rzekł.

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@james 13.04.2018 20:18

znam trakich jak ty w tej firmie im mniej się się robi tym więcej się zarabia

Pomocna?
Quake315
 Opinia
@anonymous 02.05.2018 12:49

Tak a ci co robią najwięcej są olewa i a jak się wywiązują z obowiązków to dostają jeszcze więcej

Pomocna?
Tomek
 Opinia

Witam. A ja jestem inżynierem procesu i zarabiam 4,5 tys. brutto i jest mi dobrze. Chodzę do kantyny i na fajki kiedy chcę i ile chcę. Ale to Wy ludziki niedouczone musicie na nas pracować. Było się uczyć, nikt Wam nie zabraniał.

Pomocna?
m
 Opinia
@Tomek 19.11.2017 20:06

XD Nie mogę.

Pomocna?
Q
 Opinia
@Tomek 19.11.2017 20:06

Ja też(co za pal..t)

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Tomek 19.11.2017 20:06

Wielce inzynierek od 7 bolesci. Wiesz ile ludzi zapierdziela tam po studiach. Ty jestes niedouczony ludek

Pomocna?
quake
 Opinia
@Tomek 19.11.2017 20:06

No i co przez takich ludzi jak ty ta firma się rozlatuje niedługo nie będzie nikogo kto będzie wyrabiał tą produkcję żebyś ty miał pracę mądry jesteś bo po studiach jesteś i już zdążyłeś świat zdominować i innych obrażać

Pomocna?
no cóż.
 Opinia
@Tomek 19.11.2017 20:06

Właśnie tacy inżynierowie jak pan Tomek zawsze okazują się mieć mniej oleju w głowie niż pracownicy produkcji. Obawiam się, że jakiś tytuł inżyniera o niczym wyższym nie świadczy. ;)

Pomocna?
OBI
 Opinia
@Tomek 19.11.2017 20:06

INŻYNIEREK TAK JAK PAN TOMASZ PRZYCHODZIŁ ZAWSZE DO TECHNIKÓW I PYTAŁ CO SIĘ STAŁO I JAK TO SIĘ ROBI BO TECHNICY MIELI WIEKSZA WIEDZE JAK INZYNIEROWIE ZENADA POZDARWIAM

Pomocna?
quake
 Opinia
@OBI 05.01.2018 09:09

Tak zawsze jest a zazwyczaj wychodzi tak że zwykły pracownik ma więcej oleju niż pan obecny tu Tomasz.

Pomocna?
H
 Opinia
@Tomek 19.11.2017 20:06

Nie pracowałem tam ale za taką odp.powinienies kopa w (usunięte przez administratora) tostać

Pomocna?
Krzyś
 Opinia
@Tomek 19.11.2017 20:06

Haha 4,5 Brutto Marek S. ma 5 tyś i niema inżyniera :)

Pomocna?
quake
 Opinia
@OBI 05.01.2018 09:09

To jakiś udawanie inżynier

Pomocna?
czekokok
 Opinia
@Tomek 19.11.2017 20:06

To pewnie wpis Przemka Pantery hahaha- Inżynier od niczego

Pomocna?
quake
 Opinia
@czekokok 09.03.2018 21:54

A z jakiej on Lini jest???

Pomocna?
gggg
 Opinia
@Tomek 19.11.2017 20:06

4500 brutto i to ma być dużo ? Raczej nie ma się czym chwalić. Bez rewelacji

Pomocna?
waldemar sznajder
 Opinia
@Tomek 19.11.2017 20:06

Wiem, że nieroby w mondelezie zarabiają, a ludzie na was robią- nie pytaj mnie o zdanie co o tobie myślę- znam takich jak ty i mam swoje zdanie- więc lepiej zamilcz

Pomocna?
Quake315
 Opinia
@waldemar sznajder 17.05.2018 17:21

Zgadzam się z Panem panie Waldemarze gada się o bzdura h a konkretne tematy się się chowa pod dywan cała polityka mondelez jest taka z dyrektorem na czele

Pomocna?
Klara
 Opinia

Nawet najlepsze firmy mają swoich hejterów.

Pomocna?
Natalia
 Opinia

Jak ocenicie zatrudnienie w Mondelez na stanowisku Project Leader? Czy może na tym forum aktywne są osoby pełniące takie właśnie funkcje w tej firmie? Czy warunki zatrudnienia są adekwatne do poziomu obowiązków? Zachęcam Was do zamieszczenia w tym wątku Waszych uwag i spostrzeżeń dotyczących tego charakteru pracy. Będą one bardzo ważne dla osób, które zastanawiają się nad aplikowaniem do tego pracodawcy.

Pomocna?
Project Leader
 Opinia
@Natalia 07.05.2018 10:04

No no. Posypały się odpowiedzi :). "Natalia" na tym portalu wpisy są od zwykłych pracowników i są swego rodzaju wołaniem o pomoc, a kadra menadżerska nie wypowiada się negatywnie, nawet jak myśli, że jest źle, to wpływy na konto robią swoje. Zresztą ci bardziej ambitni już się zwolnili.

Pomocna?
Natalia
 Opinia

@Gregor, nie współpracuję z Mondelez. Jestem pracownikiem gowork.pl i pełnię funkcję moderatora tego forum. Staram się pilnować prawidłowego toku tej dyskusji i m.in. pozyskiwać aktualne informacje o tej firmie jako pracodawcy. Chcę przypomnieć zarówno Tobie jak i innym pracownikom, że opinie łamiące zasady regulaminu będą decyzją administratora archiwizowane.

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Natalia 07.04.2018 18:55

Byłem kiedyś na spotkaniu zapytanie brzmiało dlaczego jest tak źle po odpowiedziach ankietowych pracowników. Proszę napisz a napiszę Cię napisz a napiszę Ci wszystko acros5@o2.pl

Pomocna?
anonymous
 Opinia

Jakby to ugryźć... Osoby szukające pracy w gumach - nie bardzo polecam. Stawki osób pracujących blisko dekadę są na poziomie tego, co oferują inne firmy na start. Osoby zaczynająca "karierę" na produkcji dostając wypłatę potrafią wyjść na przerwie z pracy... pewnie przekonani że nie warto. I ja ich rozumię. Warunki finansowe nie wynagradzają uczestnictwa w tym bajzlu, bo nie wiem jak inaczej to nazwać. Brak poszanowania pracowika to pierwsza rzecz - bo za nieduże pieniążki ludzie mogą cenić atmosferę, to że się ich docenia, jest współpraca i te 8 godzin to mile spędzony czas. Niestety jest zupełnie inaczej. Podejście większąści przełożonych do pracowników jest niemal skandaliczne, osoba zarządzająca pakownią powinna się wstydzić wielu słów skierowanych do ludzi, jak i zresztą samego podejścia... Kultura pracy w tym zakładzie jest na skandaliczny poziomie - pewnie w dużej mierze że kadra składa się z karierowiczów, którzy dziobaniem wskoczyli nieco wyżej. Z wykształeceniem, obyciem i kutlurą u nich średnio, by nie powiedzieć słabo. Szkoły robią na szybkiego teraz, bo wymóg stanowiska - ale to widać i czuć. Naprawdę brak profesjonalizmu i kultury jest rażący, dla mnie wręcz przerażający. Długo by pisać, więć może małe suma sumarum: Pracuję tam ok 10 lat, aktualnie szukam pracy jak i większość osób z podobnym stażem (mało już nas zostało). Każdy ze znajomych który odszedł nie przepadł, wielu zmieniło na lepsze, czy to pieniążki czy komfort i zadowolenie z pracy - zwłaszcza to ostanie, każdy idąc gdzie indzie na pierwszym miejscu stawia to że jest normalnie, ktoś zarobi więcej, ktoś na podobnym poziomie ale każdy chwali że atmosfera, kultura, podejście do pracownika jest zupełnie inne. Większość osób żałuje tylko jednego: dlaczego tak długo czekali ze zmianą pracy.... Nie mniej uczciwie przyznam że kilka osób wróciło - czego nie rozumiem, ale uszanować trzeba. Tak więc jak ktoś ma swoje zdanie, potrafi logicznie myśleć, jest uczciwy to nie polecam. Jak ktoś jest przytakiwaczem, potrafi lać wodę, ma parcie na szkło, jest ultra elastyczny to polecam. Kilka osób zasługujących na szacunek i uznanie jest, przyznaję (i dziwię się co tu robią). Nie mniej wszelkie slogany i hasła z plakató, ogłoszeń to pusty frazes, niestety. Kiedyś tak było, na dziś dzień lipa. Ktoś może z pracy jest naprawdę zadowolony, większość wiem że nie. Pozdrawiam i życzę rzeczowej dyskusji a nie prania brudów. Wymagając kultury od "tych wyżej", nie róbmy tu chlewika.

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@anonymous 13.04.2018 20:53

SAMA PRAWDA !

Pomocna?
Ola
 Opinia

ile zarabia się na produkcji?

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia
@Ola 09.04.2018 20:12

Mondelez nie proponuje stawki wyższej niż 16 zł/godz + dodatek nocny + premia zbiorowa od wyrobienia ok.8% od wynagrodzenia zasadniczego i ponieważ tam jest cztero-brygadówka, to czasami zdarzają się nadliczbówki. Policz sama. Pytanie zasadnicze czy pracujesz przez firmę czy agencję pracy tymczasowej.

Pomocna?
Czekoko
 Opinia

Fabryka czekolady to niedouczone kierownictwo - J.J bez studiów a A.Z bez kultury. Nie szanują pracowników, ta korporacja upada.

Pomocna?
bmw
 Opinia
@Czekoko 09.03.2018 21:50

Osoba na tym stanowisku powinna mieć wykształcenie wyższe, bdb znajomość j.angielskiego no ale J.J jest wybitnie uzdolniony w końcu wykształcenie średnie zrobił w ciągu roku a zanim trafił do czekolady to był młotkowym w ( nie podam nazwy firmy), i składał silniki elektryczne tu pukną tam stukną i było ok.być może dlatego ma tak niebywałą praktykę w zarządzaniu. Zresztą P (usunięte przez administratora)także na ogół czego dotknie to (usunięte przez administratora)ale jest mistrzem w obarczaniu innych to nie ja to oni.

Pomocna?
Jadzia
 Opinia
@bmw 11.03.2018 22:39

Witam. A na dzuale cranchi jest paru alkoholików ale liderzy udają, że tego nie widzą. Czerwone ryje i z gęby wali wódką.

Pomocna?
Pracownicy Mondelez
 Opinia

Teraz to Ukraińcy są przyszłością tego zakładu.

Pomocna?

Zostaw opinię o Mondelez - Skarbimierz

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mondelez

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.