Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

PP

26.02.2015 13:33

Rozcinał kwadrat niby na dwa klucze to czemu stół nie był zablokowany?jest taki dynks co sie nim stół blokuje czy nie ma? wszyscy co mają jakie takie pojecie o robocie nie mówie o tych przyjetych po znajomosci i tych co skończyli AGH zaocznie wiedzą o co chodzi

26.02.2015 17:07

dynks to ty chyba jestes ic do lekarza i sie lecz na głowe bo nie wiesz co piszesz
    Pracownik fizyczny

25.02.2015 22:38

Każdy z nas na jego miejscu byłby bez szans- współczucie dla bliskich ,dla majstra też dramat -trzymaj się
    otworowy z diamentu

25.02.2015 22:12

Najgorsza z możliwych wiadomości. Wielka tragedia i brak słów...
    qwert

25.02.2015 19:51

dajcie już spokój z tym nazwiskiem, ogólnie z danymi osobowymi, nie jest to do końca nikomu potrzebne, wielka tragedia, wyrazy współczucia dla bliskich, ale niestety trzeba wrócić do rzeczywistości..
    ja to ja

26.02.2015 08:05

nie odzywaj się jak nie wiesz jak się pisze
    /////

25.02.2015 00:47

Nie piszcie głupot jeżeli nie wiecie jak było.Rozcinali kwadrat ,obydwa klucze zapięte ,włączony przez pomyłkę stół.Wielka tragedia dla ŚP. Mateusza dla jego rodziny ,dla majstra i dla nas wszystkich. SPOCZYWAJ W SPOKOJU PRZYJACIELU.

24.02.2015 15:47

Od strony prawnej wygląda to tak , że niedopuszczalne jest rozcinanie przewodu stołem , ale rozkręcanie już po rozcięciu ? Pytanie zresztą jak to zinterpretuje urząd. No i pewnie kolejnym nieszczęsciem będzie cofnięcie uprawnień wiertaczowi i kierownikowi , a to oznacza degradacje na niższe stanowiska.

24.02.2015 15:29

Wyrazy wspuczucia , Kondolencje na bliskich
    WW

24.02.2015 14:42

Spoczywaj w spokoju przyjacielu , kondolencja dla bliskich mam nadzieje ze komisje ustala przyczyne i inni tego unikna
    za 1600 pln

24.02.2015 19:06

"Niech sie teraz odlacza" - jesteś z Piły? "rozcinal przewod stolem" - na pilskich urządzeniach to norma. Byłeś przy wypadku? - nie. Prokurator chętnie wysłucha jak w Pile rozkręcacie przewód.

25.02.2015 06:49

powiedz co ty za brednie wypisujesz jak jest do cięte kluczem na danom siłę to nie rozetniesz żadnym stołem ,tylko morze napisać taki deb... jak ty, odkręcać się da ale robiło się to 15 lat temu teraz nie wolno absolutnie . Panowie zginął człowiek uszanujmy to i nie piszmy bzdur.

24.02.2015 14:24

Wielki majster rozcinal przewod stolem ,mogl przynajmniej odsunac otworowych na bezpieczna odleglosc , a tlumaczenie sie ze przez pomylke wlaczyl stol to dla dzieci w przedszkolu.moze nie tyle rozcinal co rozkrecal bo nie chcialo sie lancuszkowymi tanczyc i czas nglil.Szkoda chlopaka 31 lat , lacze sie w bolu z rodzina.Niech sie teraz odlacza przynajmniej wypadkowosc spadnie
    glos rozsadku

24.02.2015 15:34

nie osadzaj poki nie ma oficjalnych informacji. Plotki to najgorsze co teraz mozna zrobic
    qazwsx

24.02.2015 12:03

jakieś konkrety co do tego wypadku?
    janski

24.02.2015 11:37

Witam. Panowie, pochylmy czoła nad naszym już nieobecnym kolegą. Dzisiaj w nocy mieliśmy wypadek ze skutkiem śmiertelnym. Młody człowiek odszedł. Łączę się w bólu z rodziną.
    :-(((

24.02.2015 11:52

To tragedia :-( Mozesz podac inicjaly chcoiaz?
    laloex

23.02.2015 20:18

Odchodzą ludzie z wysokich stanowisk to coś znaczy. Spi......ć jak najszybciej
    janski

24.02.2015 11:41

ponoć na Diamentowym Skytop-ie
    /////

25.02.2015 19:41

Jaki to Twój kolega, skoro Ty nie potrafisz prawidłowo napisać Jego nazwiska.

23.02.2015 19:15

Nie jedna firma tylko zadne urzadzenie firmy Exalo nie spelnialo tego warunku.A ze startowal UOS i Exalo i ta pierwsza firma mogla sie pochwalic spelnieniem takiego warunku .PGNiG doskonale wiedziala jako wlascicielka Exalo ze zaden Rig Exalo ktory znajduje sie w kraju nie jest w stanie spelnic takich warunkow.Oczywiscie w tym przetargu mogl brac udzial kazdy jak KCA Deutag ENI ( saipem ) czy nawet Nabersi .Ale jak pisalem startowalo Exalo i UOS .W kazdym razie moze ten fakt zjednoczy nas przynajmniej w tym aby w roku wyborczym napisac do komitetow wyborczych moze one zaintersuja sie tym ze polskie srodki ktore moga pomoc w przetrwaniu polskiej firmy ida do zagranicznej firmy.PGNiG nie zaprzeczy ,ze wygral UOS ,ze byl drozszy i ze byl taki zapis w warunkach przetargu.Wyobrascie sobie ze we wloszech dla Eni ( kiedys Agip) wierci 3 otwory Deutag niedaleko Milanu a Saipem jest na kraju upadku .Jak myslicie czy pracownicy wloscy odpuscili by sobie to od tak? .Powiem tak jesli nie naglosnimy tego sami nie zawiadomimy radio , prasy ( zwlaszcza tej opozycyjnej) nie bedzie lepszej okazji i zadne zwiazki nam nie pomoga.

23.02.2015 18:23

Tak mówicie że przetarg tak skonstruowany iż tylko jedna firma mogła wygrać. Ciekawe czy ktoś z Was do CBA nawet anonimowo zgłosił ? Bo jeśli nie to lepiej oskarżen publicznie nie stawiać
    TP

23.02.2015 17:59

Panowie tylko w Naszym kraju polska firma daje zarobić zagranicznej ( tam i tak nic nie bedzie wiec kasa stracona podwójnie)mając do dyspozycji swoją spółke córke z odpowiednimi Rigami jeszcze doświadczonymi załogami.I kto mi powie ze przetarg nie był ustawiony.Tylko jakiś nawny co chce robic porzadek w firmie i kraju rekami związkowców moze tak uwazac .Kosy na sztorc i pogonic dziadostwo tak daleko jak to mozliwe.Jeśli taki numer przejdzie bez rozgłosu to w tym kraju wszystko przejdzie

23.02.2015 13:56

Panowie to ze UOS dostał te otwory to na bank poszła gruba kasa pod..... ale z drugiej strony jaki mądry zmienił Drillmeca na F-320 ( teraz to jakiś Mass),którego walking system do dźwigi i przewózka.Ale to już powiedzmy Exalo sprawa , ze move zamiast dwa dni trwałby dwa tygodnie na Nasz koszt.Jest rok wyborczy i ktoś z PGNiG odpowie za takie decyzje które niewatpliwie godzą w ineters narodowy .Jak zwiazki podniosły głos ze te otwory miały być bez przetargu zewnetrznego dane Exalo to zakończyło sie to....montażem TD na Siedleczce:)Ale jak już pisałem wygramy z PIS te wyboryi rozliczymy młodych wilków z PGNiG i jeszcze im ta ....lewa kasa stanie w gardle.Nikt mi teraz nie powie ze w interesie PGNiG nie lezy osłabienie Exalo do takiej formy ze ktoś(oczywiscie ktoś odpowiedni) kupi go za przysłowiową "czapke sliwek" i zachowa 4 Rig plus 300 osób.A UOS zycze sukcesów i nowego "transmitera":)
    s

23.02.2015 15:24

wiedać że też jesteś albo też "młody wilk", albo na starosc zgłupiałeś ! Ktoś bierze pod stołem , niby po co ??? człowieku liczy się rachunek finansowy i koszty też w PGNiG! Ktoś będzie dopłacał do Exalo, bo koszty Exalo są 200% większe niż innej firmy. Interes narodowy pamiętaj to nie Exalo się liczy, ale PGNiG i ich wynik finansowy!. Chyba nie tak trudno to zrozumieć. Na wiertnictwo jest wolny rynek, juz nie ma monopolu! Exalo musi do tego dorosnąć, włącznie z nami!. Też pracuję i chciałbym nadal, ale jeśli Exalo nie zmniejszy kosztów, to będzie jeszcze gorzej ! To pitolenie już zostawmy, lepiej wymianiać się informacjami - to teraz dla nas najważniejsze!. Jeśli ktoś coś wie nich pisze co po spotkaniu ze związkami z prezesem, bo ja się zastanawiam czy związki w Exalo są dla zarządu czy pracowników - bo teraz to wychodzi że pracownik wrogiem związków.

23.02.2015 15:42

Jakby PGNiG dbał o koszty to nie wygrałaby firma droższa o prawie 3 mln PLN .Poza tym ten kto dopisał do warunków przetargu ....by urządzenie miało walking system i zrobiło już w przeszłości odcinek poziomy o min. długości 500m doskonale wiedział ze teraz w kraju taki warunek spełnia tylko Rig UOS .Nic związki nie pomogą jak nam firma Matka będzie robiła takie prezenty .A to ,że ktoś kasę wziął to my starzy "nafciarze" doskonale wiemy.Mam nadzieje ,ze ani jednym ani drugim nie wyjdzie to na zdrowie i tylko wstyd mi teraz ze to byli kiedyś moi "koledzy"

22.02.2015 13:25

druga sprawa, można zgnoić firmę, ewentualnie ogłosić upadłość i tanio ktoś może kupić, też wg mnie jest taka opcja.. może na niej też komuś zależy
    asdf

22.02.2015 13:07

słuchaj, może góra chce doprowadzić, żeby ludzie sami się pozwalniali, bo już naprawdę nie wiem o co w tym wszystkim chodzi i jaki głębszy cel miało to połączenie, czy poważnie rozwalenie całej tej firmy i dopuszczenie firm zagranicznych, czy może pozbawienie większych firm z południa (kraków, krosno, jasło) i pozostawienie wyłącznie piły.. a może będąc naiwnym chcieli dobrze a wyszło źle ?? choć to ostatnie to mało prawdopodobne...

22.02.2015 13:13

To że PGNIG daje robotę innym niż Exalo firmom oznacza , że nie zależy im na pozostawienu wyłącznie Piły tylko na pozbyciu się problemu w postaci upierdliwego Exalo. Pytanie tylko o formę zapowiedzianej już sprzedaży i tego co po sprzedaży nastąpi.
    jarelk

22.02.2015 12:52

wiekszego syfu jak te nasze exsalo to niema z ludzi w terenie to sie robi idiotów

22.02.2015 12:35

a w uosie nie beda przyjmować? moze jakies urzadzenie bedziecie kupowac bo sie o tym od dluzszego czasu slyszalo ??

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

I/D

22.02.2015 11:19

A czy pan prezes Dytko odchodzi na emeryturę w marcu ? Kto odpowie?
    ?

21.02.2015 13:59

A nie wiecie jak idą niemcom wiercenia dla KGHM ?

21.02.2015 15:29

to niemcy też wiercą dla KGHM ja słyszałem tylko o Bugarach co kiepsko im idzie a jaka prawda to ina sprawa
    heh

22.02.2015 08:45

Bułgarom jakos tam idzie, ale to "diament" własnie ma instrumentacje chyba motoru, wiec komu idzie kiepsko jak nie nam?
    s

21.02.2015 13:53

teraz się zacznie dyskusja o ruskich i honorze ... owszem honorem rodziny nie wyżywisz, a jakbyś pracował dla ruskiego inwestora i słuchał nakazów ruskiego company man - to nie bylaby ujma na honorze, tak czy inaczej pracowałbyś dla ruskich - wtedy jest ok? ??? zastanów się co piszesz i co rozumiesz przez honor!. Historia Polski uczy że na honorze zawsze zle wychodzili tylko najbiedniejsi i najmniejsi!!! JA mogę pracować nawet dla UFO, jeśli dobrze zapłacą i godnie potraktują pracownika! Nikt nie chce kokosów, ale godnej płacy i poszanowania człowieka (pracownika), bo on też tworzy firmę.
    aaa

21.02.2015 12:45

samym honorem rodziny nie wyżywisz
    qaws

21.02.2015 12:07

jaki Honor?? firma szacunku dla ludzi nie ma o honorze nie wspominajac, a ty tutaj o honorze mowisz? to chyba jakis zart..

21.02.2015 12:18

Nawet za mnogo rubli dla ruskiej swoloczy bym nie pracowal bo honor mi nie pozwala. Ale widac sa dziwki ktorym latwo by to przyszlo
    Pracownik UOS

20.02.2015 23:56

Nie prawda nikt z UOS do końca nie wiedział że wygramy przetarg.Szkoda was chłopaki też kiedyś pracowałem w Pile.

22.02.2015 12:18

panie pracowniku UOS ,nafty już niema tylko pozostało miasto Piła i w tym mieście sexalo.Za mało zostało żebym się tym wszystkim przejmował, powodzenia panu

20.02.2015 20:59

Nie chciałbym w rublach zarabiać

20.02.2015 21:09

Jest jeszcze coś takiego jak HONOR

20.02.2015 22:38

A co ma tu HONOR -widać żeś młody

20.02.2015 20:37

Najlepiej jak by nas kupili Rosjanie -unich teren balszoj -no i się powiększa

20.02.2015 20:30

No to po Exalo panowie jak już UOS wierci dla PGNiG (u naszego pracodawcy) to czarne chmury nad nami. Mam nadzieje, że kupi nas ktoś z branży i postawi nas na nogi.
    qwerfg

20.02.2015 20:11

dokładnie.. podobno w trawie na Libuszy...
    qwerty

20.02.2015 19:18

drillmec tez ma..ale nie zalozony..

20.02.2015 19:30

Walking System ma owszem drillmec ale ten który jest teraz w Azji
    asd

20.02.2015 19:44

No niby Walking System ma urzadzenie które wierci w Pakistanie....Tylko ze podobno "łapy" na których przemieszcza sie rig zostaly w Polsce...

20.02.2015 19:00

UOS wygrał bo ich urządzenie NOV ma Walking System
    adasdasdas

20.02.2015 18:52

czyli drillmec stoi, bo on walczył o te otwory...

20.02.2015 18:18

Faktycznie przegraliśmy z powodu "sprzętowego"....

20.02.2015 18:00

20.02.2015 19:28

ciekawe ile dostał do kieszeni

20.02.2015 16:29

a gdzie te otwory uos bedzie wiercił?
    Lajkonik

20.02.2015 14:25

Ostatnie info - UOS wygrał przetarg na 3 otwory dla PGNiG zapewniając sobie pracę do końca roku
    tomasz kajak

20.02.2015 21:51

to i tak późno się dowiedziałeś...wszyscy już od początku wiedzieli, że UOS dostanie te 3 otwory..
    tgggg

19.02.2015 16:54

dostajecie już pity?? bo narazie ani widu ani slychu
    Schlumberger

18.02.2015 23:23

Exalo, głowa do góry, u nas w SLB maja 9 000 ludzi zwolnić w tym roku.
    Padaka

19.02.2015 07:44

Niech to będzie przestroga dla zielonogórskich serwisów , które myślą , że będzie im lepiej poza Exalo. Skoro skala zwolniń jest taka w wiodącej firmie serwisowej ...
    Schlumberger

19.02.2015 12:33

Ten rok bedzie dramatyczny dla naszej branzy, wiec zanim ktos z Was podejmie decyzje o odejsciu z Exalo, lepiej niech sie powaznie zastanowi, czy ma gdzie odejsc. Tak jak pisalem SLB zwalnia 9 000 osob, Halliburton kupil Bakera i razem zwalniaja 14 000 osob, Weatherford 5 000 osob. W calej Europie jest bardzo malo pracy - Morze Polnocne - same likwidacje, Niemcy - narazie kicha 2 wiercenia, pare rekonstrukcji, ale jest nadzieja ze cos sie ruszy w drugiej polowie roku, bo zniesli zakaz szczelinowania, Rumunia tylko dobrze stoi jak zawsze z reszta. Pozdrawiam.
    QWERTY

18.02.2015 18:20

Co w Exalo - przełom dla pracowników bo podniesieno temat sprzedazy. Dla pracowników dobrze bo po pierwsze może kupi firmę ktoś wielki i będziemy mieć pracę oraz zmiażdżymi konkurencję po pewnych inwestycjach , albo firma zostanie kupiona i zlikwidowana , a wtedy konkurencja się rozwijać będzie bo rynek próżni nie znosi i u konkurencji będziemy mieć pracę. Pracownicy mają dobre perspektywy ;-)

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.