Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

25.07.2015 08:22

po przejeciu exalo przez nowego inwestora tak naprawde 3 urzadzenia beda nadawac sie do pracy niestety reszta ludzi pojdzie wek,tak wiec panowie lapac sie do zalog bo w pierwszej kolejnosci poleca postojowi
    Diament

25.07.2015 12:58

znowu brednie wypisujesz
    taka sytuacja

23.07.2015 20:24

Hmmm... Nie mamy na południu wystarczającego urządzenia, żeby pyknąć te Jadowniki i obniżyć koszty przewózki? Znowu exalowska gospodarność wychodzi....
    RIG201

27.07.2015 15:42

Nie znam takich przypadków jak opisujesz, ale już cie nie lubie i módl się żeby nie trafić na rig 201, tu wszystkich szanujemy oprócz takich nienawistnych ciuli jak ty. Na rigu 204 jest świetna załoga tylko trzy osoby to kanalie, wszyscy wiedzą ktore, przez nich ten rig ma ksywę majdanek. Życzę ci abyś tam trafił na stałe. Z calego serca :-) Paweł T z Krakowa nie jest lepszy od tej terójki z rigu 204 - i co? wszystkich krakusów po nim oceniać? chyba nie.
    RIG204

28.07.2015 05:09

Rig204 pozdrawia serdecznie kolegów Nafciarzy z Rigu201! Dajemy radę ;)
    riki

23.07.2015 17:29

a propos "płacenia za nic nierobienie" - na całym świecie płaci się za "gotowość", nie tylko za pracę. Jest to normalna sprawa. I żeby było jasne, nie dotyczy to tylko "firm hamerykańskich", UOS w Polsce również płacił. Notabene będąc na takiej "gotowości" człowiek się więcej zestresuje niz na robocie.
    RIG201

23.07.2015 13:01

Jadowniki 15 i 17K wygrane, w sierpniu start, urządzenie F200E z Paproci 65 - nie jest źle, UOS w ostaniej chwili się wycofał z przetargu.

23.07.2015 20:47

Pilski F200 z Paproci to kupa złomu wszyscy co na nim pracowali doskonale o tym wiedzą zresztą jak wszystko co pilskie .Jak coś przyjdzie niby po remoncie z Piły to wymaga przeglądu na kopalni ( przykład TD co został wysłany na jeden z rigów)

22.07.2015 23:09

z Polski to prywatny przedsiebiorca,bardzo bogaty i odnoszacy sukcesy w tej branzy

23.07.2015 04:57

Ty to chyba jesteś zdezorientowany:)a ten Twój znajomy to pewnie dziadek klozetowy z PGNiG
    diament

23.07.2015 09:14

Nie dziadek tylko pomocnik dziadka ,dziadkowi funkcja nie pozwala takie głupoty opowiadać
    stockfish

22.07.2015 20:42

Niech ktoś to kupi... połowę darmozjadów zwolni a pozostałych trzyma mocno za jaja to sie wezmą do roboty. kto o zdrowych zmysłach płaci za nic nie robienie. Już dwa lata temu należało wyczyści całe to dziadostwo. Może nowy właściciel okaże fachowcem. ŻENADA

23.07.2015 06:58

Jak trzeba być małym, nikczemnym człowieczkiem aby pisać takie rzeczy ?Ja pracuje w tej branży 30 lat i widzę jak załogi Exalo ( te co mają szczęście pracować) wykonują swoje obowiązku bardzo solidnie w trudnych warunkach za marną zapłate.Ciebie pewnie dawno zwolnili bo jak próbowali mocno przytrzymać za jaja to je nie ....znaleźli:)
    maskra

27.07.2015 22:15

JEZU CO ZA BURAKI PISZA NA TYM FORUM TRAFIŁEM PRZEZ PRZYPADEK I WIECIE CO SZACUNEK DO LUDZI STARSZYCH NAFCIARZY ONI MAJA DOŚWIADCZENIE A NIE GÓWNIARZ PRACUJE KILKA LAT W TEJ BRANŻY OCZERNIA LUDZI STARSZYCH UWAGA CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM " DOŚWIADCZONYCH STAŻEM "!!!!! A NIE STARYCH DZIADKÓW .NIE JEDEN Z WAS POZAZDROSCI LATA LATA DOŚWIADCZENIA W CIEŻKICH WARUNKACH SPALI NIE W HOTELACH A BARAKACH PRACOWALI CIEZKO ONI ZNAJA CO TO PRACA A NIE TERAZ GÓWNIARZE PRACUJE 3 LATA I OCZERNIA FACHOWCÓW .

22.07.2015 19:56

exallo idzie na sprzedaz to juz pewne!!! moj znajomy jest w zarzadzie pgnig i mi to potwierdzil,dwie firmy chca zainteresowane przejeciem,jedna z Polski druga kapital zachodni,wszystko rostrzygnie sie do konca roku
    wiertnik

22.07.2015 21:34

Ta z Polski to chyba Algeo ? ;-)
    xxxxxx

19.07.2015 09:17

UOS dziwnym trafem wygrywa przetargi... PGNiG jak wyrodna matka, puszcza się z obcymi, własnym dzieciom jeść nie daje. Dziwny prywaciarz z Grabownicy, sprzętowo w trzecim świecie, zero potencjału i też otwory dostaje. Coś tu śmierdzi.
    pewnie tak

14.07.2015 14:02

Pewnie tak
    nowy

17.07.2015 21:03

urządzeń u nas dostatek jak nie do Pakistanu to szukajcie pracy w Polsce a najlepiej pokonać i wyeliminować UOS we wtorek w Sejmie dyskusja o PGNiG i otwarcie ofert na Przeworsk i Jadownika z przewymiarowanymi urządzeniami od takich decyzji zależ też nasz los. Każda praca to przychód który może przynieść zysk więc do dzieła
    ciekawy

14.07.2015 12:23

Piła pcha następne urządzenie na Pakistan? pewnie tylko parę osób z załogi a reszta co ? do zwolnienia ?
    hahaha

14.07.2015 07:16

No tak "Radio Maryja" i "Nasz Dziennik" tylko prawdę Ci powie :D
    Do hahha

13.07.2015 21:28

Wiadomości te są z GW, czyli baaaaardzo wiarygodne - nic dodac nic ująć .pozdrawiam
    hahahaha

13.07.2015 19:55

pierwsze z brzegu: Od II tury wyborów prezydenckich minęło kilka tygodni, a Andrzej Duda już zapowiedział, że nie spełni jednej ze swoich sztandarowych obietnic - cofnięcia wieku emerytalnego dla kobiet do 60. i dla mężczyzn do 65 roku życia. Prezydent elekt oświadczył, że wcześniejsze zakończenie kariery zawodowej będzie możliwe dopiero po zdobyciu 40 lat stażu pracy. PRZEDTEM "ZROBIE" WSZYSTKO TERAZ "POSTARAM" SIĘ
    Do hahaha

13.07.2015 19:06

Z czego się wycofał?. Czy Prezydent elekt już jest prezydentem?.A więc napisze Ci że jeszcze nie jest, wiec nie mial sie z czego wycofywać. Obecnie jest bredzislaw, aby cię uświadomić kolego.

13.07.2015 18:00

no

14.07.2015 07:27

Masz racje wiertnie tyle kosztów z eksploatacji maszyn generują że szukają potem oszczędności zwalniając ludzi którzy sami sobie ten los sprawili zachłannością swą.....

14.07.2015 12:08

Nawet (usunięte przez administratora) nie potrafisz określić na czyj post odpowiadasz a robisz z siebie ostatniego sprawiedliwego w całym Exalo.Osprzęt zarówno mechaniczny jak i wiertniczy się zużywa a jak sugerujesz coś w sprawie ON to jest on po stronie inwestora i nie wchodzi w stawkę dzienną urządzenia.Jak macie jakieś dowody to proszę zgłosić prokuraturze a nie pisać bzdur na forum
    hmmmm

13.07.2015 17:50

A może wystarczy nie łamać pewnego przykazania i zyzski wieksze beda i z oszczednosci kilku osób nie zwolnią????? pomyslcie o tym
    hahahaha

13.07.2015 17:44

Tu wszyscy tacy wyszczekani tak jak na stołówce a jak przychodzi co do czego to za budami sięchowają... jest źle i z takim podejściem bedzie jeszcze gorzej.... liczycie na "prezydenta z ludu"???? ale sie usmiałem dobry zart...... juz sie wycofuje z połowy tego co "obiecał"......
    koles

12.07.2015 22:25

wystarczyłoby na wszystkich wiertniach które chodzą wstrzymac ruch ale zalogi nie mają jaj!!! i walczyc przede wszytskim o to zeby po 25 latach byc juz na emeryturze a nie naginać w tych warunkach upał deszcz zima..
    X

12.07.2015 13:50

Prezes PGNiG oraz Kopaczowa ma nas w głębokim poważaniu bo to ta sama bajka oni doprowadzili do takiej sytuacji. Trzeba uderzyć do obecnej opozycji. W sierpniu obejmie urząd prezydent z ludu, więc pisać do niego petycję. Trzeba aby Centra się włączyły z apelami do Nowego Pana Prezydenta. Z obecna głową państwa nie ma co rozmawiać. Równocześnie myslimy że związki zawodowe włącza się w naprawę polskigo przemysłu wiertniczego, a nie przystają na wszystko co im prezes poda na tacy. Pozdrawiam
    zz

12.07.2015 12:05

Witam bardzo trafnie opisane idziemy na sprzedaż tak jak kolega opisał trzeba sparawe nagłosnic do prezesa pgnig do premier kopacz media senatorów to jest jedyna droga uruchomić wszystkie związki zawodowe i zastanowić się jakie podjąć kroki prawne bo w Exalo jest wiele spraw do wyjaśnienia które sa zamiatane pod dywan.
    hdhens

12.07.2015 13:58

O co Wam do cholery chodzi z tą sprzedaża jakby to jakieś zaskoczenie było. Oficjalnie to się w prasie ukazało ( wywiad z członkiem zarządu PGNiG ) , że docelowe Exalo będzie sprzedane ( był ten wątek i tu poruszany ) oraz oficjalnie potwierdził to Pan Prezes.
    abcd

12.07.2015 22:03

Chodzi szanowny kolego o to, że firma przy połączeniu miała wartość 981 500 000zła teraz ile ma ?połowę z tego ? 1/3?? jest wyprzedawany majątek firmy, a firma traci swoją wartość to sie nadaje do prokuratora, o celowe zmiejszanie wartości firmy.Czyli mówiąc krótko-grabież.Jak chcesz sprzedac dom czy samochód to obniżasz jego warośc?? Pasowało by również przyjrzec sie centralom związków i ew wymienić w nich przedstawicieli ,może za dulgo już siedzą na tych stołkach? Ze podpisują wszystko jak leci? niczym nasz sławetny prezydent...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

M

11.07.2015 20:34

Dlatego idźcie do posłow, senatorów, mediów nagłasnisjcie tą sytuację.Im więcej osób wie tym lepiej. Oni (władza) się tylko jednego boi -ROZGOSU.
    sexalo

11.07.2015 19:58

Panowie sprawa jest prosta, - zabrać premie - oszczędności bo mniej na wypłatę na ludzi i część sama się zwolni, - zwolnić ludzi - mniej na wypłaty dla załogi. Exalo jest szykowane pod sprzedaż, to jest prosta recepta, spodziewajcie się sprzedaży na dniach. Przecież nas prowadzą na rzeź, na mordę mamy upaść. Wszyscy będą mieli (usunięte przez administratora) no prawie wszyscy...
    qwerty

11.07.2015 18:29

Podsumowanie -zlikwidowanie PPE (nawet tak okrojonego jak teraz obowiązuje) -zlikwidowanie WSZYSTKICH dodatków typu premie (regulaminowa,frefencyjna,stanowiskowa) -zlikwidowanie dodatków za nadgodziny (wypłacanego w różnych formach) -zlikwidowanie dodatku jubileuszowego ( popularna nagroda jubileuszowa) A na deser !! zwolnienie ok 300osób ,mowi się o 150 z dziale wierceń i 150 w serwisach Czyli goła zasadnicza, pewnie jeszcze trochę a będzie nią najniższa krajowa. QVO VADIS Exalo??? Pewnie ZZ lekką raczką podpisza poruzummienie żeby chronić własne tyłki.. Czy jesteśmy wrzodem na d... PGNiG?? czy jestesmy szykowani pod sprzedaż?? czy po prostu ktoś ma wytyczne żeby wykończyć Exalo? i dzięki temu wpuścić na ryek "obce" firmy? Zmarnować,zniszczyć,firmę z takimi tradycjami, takim sprzetem i takim ludzkim kapitałem,takie rzeczy tylko w PL !Niszczy sie nas tak jak zniszczono w Polsce górnicwo.
    x

11.07.2015 16:45

teraz bez glupich rozmow i glupich docinkow. Chca : zabrac wszystkie premie, co sa zapisane z Ukladzie zbiorowym tj. regulaminowa i frekwencyjna , stanowiskowa albo bedzie zmodyfikowana, albo zabrana (w sumie takie roznice w ocenach stanowisk - to dyskryminacja !. Kazdy na wiertni pracuje na wynik, dlaczego akurat wybrancy, co maja plebs do opier.. i zapr... ,maja dostawac za dzien a reszta co ... nie pracuje ?, teraz ci co najmniej robia, a tylko w budach siedza dostaja!!!). Ponatdo brak jubileuszy panowie. Zaloga w exalo letnia jest, to zapomnijcie jesli liczyliscie, bo zawsze byl zastrzyk gotowki!!! Dodatkowo brak nawet tego obecnego PPE. Nic dla 80% ludzi - gola zasadnicza. Brak godzin nadliczbowych, ryczaltow itd rowniez !. Zero. Górnicy by sobie na to pozwolili ? , oj nie, ale w terenie sporo gadania, a potem nic .
    Ronald

11.07.2015 16:44

Głosujcie dalej na PO, to i nie będzie premii oraz nie będzie pracy. Dziwie się obecnym prezesom, widząc że za kilka miesięcy stracą pracę to dalej działają na zagładę firmy i nie liczą się z ludźmi . Chociaż może nic innego nie umia robić.Czy nie jest tak że fakrycznie każdy z nas mógłby być prezesem?.Nawet ten PAN Bolek spod budki z piwem.Przecież każdy by umiał zwolnić ludzi (w zależności od sumienia) lub sprzedac majątek firmy. Natomiast szukać zleceń to już nie każdy. ....W październikowych wyborach dajcie czerwoną kartkę tym Szejnfeldom,Kopaczom, Kalinowskim, Petrom oraz Poligłupom.No chyba że chcecie aby bylo tak jak obecnie, tzn greckie staczanie sie.
    zibi

11.07.2015 14:50

po co te premie chińczyk pracuje za 1 miskę ryżu my na wiertniach dostajemy codziennie trzy /3/ miski ryżu i to wystarczy dla dobra firmy
    xyz

11.07.2015 08:24

Podobno mają zabrać wszystkie premie a nie tylko stanowiskową
    ktos

10.07.2015 18:46

no to jak tu jest na tej stronie, ostatnio sobie ktos rankingi wystawiał mechanikom (glab!!!), a o najwazniejszych sprawach nikt nie pisze, aby ludzie w terenie nie wiedzieli i w dyrekcjach rowniez (bo nie wiedza),co zarzad zaproponowal na ostatnim spotkaniu ?!! Noz sie otwiera, a tu tylko glupawe odzywki i zabawa. Chyba nie po to jest to miejsce ! Bedzie bol i zgrzyt zebow !
    mandaryn

08.07.2015 23:04

co tak cicho o wypadku smiertelnym ktory byl w lutym,exalo nic sie nie zajaknelo o tym

09.07.2015 09:24

Wejdź na stronę Wyższego Urzędu Górniczego , zakładka BHP w górnictwie a potem statystyki i wybierz wypadki śmiertelne. masz opisany wypadek w exalo
    Kierownik zmianowy

08.07.2015 12:05

Równie dobry jest również niejaki J.TABSZ:)
    kw

08.07.2015 21:40

To dlaczego jak się coś spier.... to wzywacie wszyscy Leszka P.?
    Kierownik Wiertni

08.07.2015 11:59

A najlepszy mechanik w cłym Exalo to Ł.URBN:)
    gggb

07.07.2015 10:42

Jakie jest haso i login do intranetu?
    upaly

06.07.2015 22:14

Chłopy w czasie upałów pracownik może odmówić pracy i zażądać przerwy jeśli uważa, że jego pogorszony stan psychofizyczny nie pozwala na dalszą pracę. Pracodawca nie może z tego tytułu obniżyć pracownikowi wynagrodzenia. Tak jest w Kodeksie Pracy. Na WP jest fajny artykuł o obowiązkach pracodawcy w czasie bardzo wysokich temperatur.
    Czesiek

06.07.2015 11:29

"Nieudolnie zarządzania ? Inwestorem wszelakim podoba się program oszczędnościowy w GK PGNiG i akcję na giełdzie zwyżkują" Zarzadzanie jest nieudolne, bo firma usługowa jaką jest Exalo sie kurczy, zamiast rozwijać. Nie jesteśmy ograniczeni własnym krajowym rynkiem, ale nawet rynek krajowy pozwala G-drilling na kupienie 4 urzadzeń, KGHM-owi jednego a może i drugiego, a prywaciarzom typu Hydro czy Algeo na wygrywanie przetargów. "Dobrze zarzadzane" Exalo w tym czasie zwalnia ludzi i złomuje urządzenia.
    Pilak

05.07.2015 19:36

Z tym HD to się zgadza, tylko nienawiść siał między pracownikami Exalo. A z innej beczki, potrzeba zmiany, tym razem na górze w państwie. Paradoksalnie tylko w PIS-e , jest nadzieja. Nie myslałem że tak kiedykolwiek będę myślał , ale stało się. To Partia Oszustów zniszczyła całą firmę, swoimi głupkowatymi zagrywkami. Czyż nie?. Te zagrywki, doprowadziły do kroczącego upadku, całego państwowego sektora wierceń. Dla dobra Piły, Krakowa, Jasła,Krosna Z.Góry tylko w PIS-ie nadzieją. Dobrze że sytuacja w firmie jest naglasnianiana, mam nadzieję że da się uratować to co pozostało. Mówmy coraz głośniej, rozmawiajmy ,ratujmy naszą firmę. Sprzeczajmy się, ale dla dobra Exalo. Nie dajmy się skłócić.Pozdrawiam
    nafcialooool

05.07.2015 15:52

Jaki jets login i haslo do intranetu????
    swoj

07.07.2015 06:56

Czesiek. Chyba cie powalilo! Wbrew pozorom i duzej konkurencji jest mnostwo roboty i kasa do firmy powinna splywac rzeka ale WLASNIE ZARZADZAJACY TO BANDA AMATOROW I NIEUDACZNIKOW!! Poczawszy od Prezesa ktory nie ma zielonego pojecia o branzy (no nie jego wina) ale miara jego wartosci zarzadzania jest to jakimi ludzmi sie otacza- Jama ( kompletnie pozbawiona rozumu pseudo kadrowa), Rzewuski (wtyka i pozostalosc dytki, ktory cale zycie r-ki wystawial i to tez niedolnie), Buwaj co prawda facet nie glupi ale tak przesiakniety nienawiscia do wszystkiego co niepilski ze lep puchnie. Pozostaje jeszcze cala armia tych pozostalosciach po nafcie pilskiej - NO JAK MOGA BYC DOPUSZCZENI DO PRACY LUDZIE KTORZY DOPROWADZILI DO UPADKU POPRZEDNIA FIRME. Wlasnie taki prezesunio i zarzad doprowadzaja do upadku firmy poprzez zly dobor ludzi. Powiedzcie dlaczego niema nikogo w najwyzszych wladzach z bylego Diamentu, firmy ktora zawsze miala dochod? NO tak powody podalem powyzej - zgadzam sie z Rychem Mrozkiem - obecna banda rzadzacych nic nie umie procz wydawania zidiocialych przepisow i rozporzadzen!!! Najwyzszy czas wyjebac Jame, Rzewuskiego i innych im podobnych a moze ten lub nastepny prezes nie bedzie mogl sie juz "wspomagac" takimi bałwanami.
    pomaranczka

05.07.2015 13:55

Chłopy z szybu uważajta w robocie w czasie tych paskudnych upałów, bo temperatury dają nam nieźle w kość. Przykra sprawa, że trzeba w naszym klimacie jebać w 36'C za takie grosze przy tak niebezpiecznej robocie, inni to przynajmniej siedzą w klimatyzowanych budach i kajutach a na placu nikogo nie widać poza szybem. PS: Oczywiście w terenie kombinezony pełne i zapięte po szyję, bo HSE haha. Smutne.
    trolltar

05.07.2015 10:38

Jak zabiora premie stanowiskowa to zaczna po prostu czesciej lamac 7 przykazanie
    serwis

05.07.2015 10:51

nic się nie zmieniło, ani nie zmieni w tym temacie - kradli, kradną i będą kradli.
    x

11.07.2015 10:29

AMEN
    Mandaryn

05.07.2015 10:17

bardzo dobrze ze zabieraja premie stanowiskowe,majstry na bani na demontazach i montazach jebia zaloge by pracowala non-stop,trzeba ukrucic to w koncu,pozniej wracaja zadowoleni do domu z premia na koncie a zaloga wyjebana jak konie nic z tego nie ma,ZABRAC PREMIE TYM DARMOZJADOM
    koko

05.07.2015 22:42

Nic dodać nic ująć, kwintesencja.
    historyk

07.07.2015 07:40

"Dawnych" krakowskich prezesów też się pozbyli aby Kraków uwalić - sprawiedliwości dziejowej staje się zatem zadość ?
    rychu mrozek

04.07.2015 23:06

Exalo nigdy nie powinno być korporacją. Ale ktoś na tej głupocie zbił ogromny kapitał. Jest Zarząd, a pod Zarządem wieeelki napchany "managerami" i urzędnikami bufor. Bufor, który utrzymuje Zarząd i samego siebie w przekonaniu, że jest niezbędny. Dyrektor Skarbu??? No sorry, może jeszcze minister skarbu? Dział "audytu wewnętrznego"? Dział controllingu? Może jeszcze franchisingu albo pierdolingu ? Procedura zakupowa, zamówieniowa annaszo-kajfaszowa, flotowa, usługowa - ludzie ! pijany i naćpany debil z kretynem by tego nie wymyślili ! Wystarczy kilka zdrowych prostych zasad, kilka właściwych osób na właściwym miejscu i wszystko powinno hulać. A u nas? PROCEDUROZA - ZAAWANSOWANE STADIUM CHOROBY. Nigdy w historii nafty, w żadnej z firm, nie było tyle idioctwa, co w Pile od 2 lat wymyślają. Nie obraźcie się za bardzo, ale to właśnie WY, swoją arogancją, pasją niszczenia w ludziach zdrowego ducha, podpartą brakiem zdrowego rozsądku, doprowadzacie tę firmę do ruiny, przy okazji udowadniając - na forum i w życiu codziennym - że jesteście egoistycznymi, nadętymi bufonami, nie ludźmi, których powinien był spotkać zaszczyt i nobilitacja tworzenia zjednoczonej firmy. Na każdym kroku - rozdęte ego, pycha, ślepota, wywyższanie się. Każdy kto to przeżył, wie co mówię. Jakbyście byli z innej gliny ludźmi, materiałem na politycznych mafiozów, a nie żadnymi równymi chłopami, polskimi nafciarzami. Skłóciliście byłych kolegów, przyjaciół, nie rozbiliście układów - stworzyliście tylko reguły dla zawiązywania się nowych, jeszcze gorszych. A wystarczyło zjednoczyć firmy na zasadzie zniesienia konkurencji, ujednolicenia reguł i standardów, zjednoczenia wysiłków w załatwianiu kontraktów, obniżeniu kosztów, poprawy logistyki i... wzajemnej pomocy. Stworzyliście (usunięte przez administratora) w którym ludzie wzajemnie się pożerają, a oczekujecie oklasków. Czy przybędzie nam jeszcze "Procedura klakierska" ?

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.