Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

18.11.2015 21:32

Kama? A Ty co dzis sie urodzilas? A kto wprowadzal konsolidacje? Szeinfeld i spółka z PO. A sluzby panstwowe komu byly podporzadkowane? Watykanowi? Nie udawaj prosze blondynki. Teraz nalezy sprawdzic komu chciano sprezentowac fimy naftowe doprowadzajac do ruiny. Pan prezes dalej doprowadza Exalo na dno. Nowy Minister powinien NATYCHMIAST odwolac zarzad bo kazdy dzien ich wladzy przynosi wymierne straty. Przeprowadzic nalezy NATYCHMIAST spis z natury tego co zostalo, głownie w dziale wiercen, zlustrowac zlecenia zewnetrzne warsztatu z Pily, wszelkie zlecenia wladz w Pile na rzecz tzw konsultantow, zasadnosc i legalnosc decyzji kadrowych szczegolnie tych wydawanych przez obecna pania dyrektor, dokladnie przeprowadzic kontrole gdzie sa tworzone koszty (czytaj wyprowadzane pieniadze) a w beszczelny sposob przypisywane glownie serwisom przez tzw biuro wzdecia SAP , wreszcie zapytac pana prezesa o kontakty z podejrzanymi klientami chcacymi za wszelka cene wyprowadzic kase i sprzet m.in. do Algierii. Swoja droga to wyjatkowa glupota i pewnosc siebie zarzadu i powolanych przez nich dyrektorow glownie w Pile ze tego typu sprawki ujda im na sucho.
    Kama

18.11.2015 18:57

Waro chyba zapytac co robiły przy tym słuzby państwowe, żeby przeciwdziałać takiej ewentiualności. Czy były w tej sprawie prowadzone jakieś działani osłonowe i co te słuzby wnioskowały z tych działań. Nie wierze, że policja o tym nie wiedziała, przeciez na wiertniach ludzie się skarżyli juz kilka lat temu.

18.11.2015 18:52

Coś się dzieje, bedzie audyt w tej sprawie podobno. Zaczną od etapu polecenia przekształceń z Sp z o.o w S.A wszystkich PNIG-ów. Czy to prawda, że na etapie tworzenia Exalo (czyli zrzeszania w grupę) mogło dochodzić do naduzyć finansowych, które miały doprowadzić do wprowadzenia spóki w klopoty finansowe aby ją sprzedac jakiemuś inwestorowi prywatnemu? Jesli tak by było tochyba było by działaniem na szkodę Skarbu Państwa ? A jeszcze pozbywanie się ludzi, którzy temu chieli przeciwdziałać to była by już raczej zbrodnia przeciw interesowi państwa. Powiem Wam, że jesli była by to prawda to bedzie się działo.
    eunuch

18.11.2015 11:34

no i się udało większość waszych postów została''wrzucona'' do listu skierowanego do Prezydenta i podsunięta na jednym ze spotkań Rządu...zobaczymy czy będzie jakaś reakcja (na pohybel SK... z PIŁY)
    oczekujący

17.11.2015 20:14

Kto za tym stał - to chyba wiadomo - goście honorowi Barbórki - sz. i d./ małe litery nie są przypadkowe/ Ale już idą po nich. Głupota i zawiść dwóch Poczwarek doprowadziła do tego co teraz mamy
    Chce pozostać anonimowym

17.11.2015 17:54

Czy to prawda, że "ktoś" zaczął dułbać przy temacie powstania Exalo? Codzą słuch, że działano w brew intersowi Skarbu RP i to grupa ludzi. Zniszczenie PNIG-ów poprzez zrzeszenie w Exalo było katastrofalne. Decyzją polityczną, skasowano miejsca pracy dla kilku tysięcy ludzi i pozbawiono polski przemysł wydobywczy potencjału. To ajk zlikwidowanie w latach 90 tych polskiego przemysłu, wszelkiego. Zobaczymy czy ktoś to zbada dogłebnie, ale warto być w tym szczermy jak będa pytać - kto za tym stał....
    qwertyu

17.11.2015 11:41

pan "obcy" to demagogia lekko zanieczyszczona prawdą - zwroty typu "weźcie się do roboty"... Wymienia spółki, które mają tragiczny poziom, również wykonawstwa, spółki które nie powinny istnieć i wgrywać przetargów, a wygrywają łapówkami... Błędem Piły (która "nie istnieje" ????) jest i będzie rozrost biurokracji, po jaką cholerę tylu dyrektorów, biurokratów, specjalistów od przewracania papierów ? Po co dodaje się tyle obowiązków, powielania informacji ?? Po jaką cholerę jakiś EMAP, SAP, wiertbank ? W GDrilling całą płacówka polega na wpisaniu się na listę obecności i odesłaniu jej do "centrali" (wielkości domku jednorodzinnego). Dlatego do prac wystarcza kierownik z pomagierem ! U nas forsuje się coraz to nowe obciążenia, programiki i papiery. A propos "układności" to dziwne stwierdzenie. Nikt nie ma nic do powiedzenia, szczególnie centra o najlepszych wynikach. Każdy został przez Piłę w dużym stopniu zniszczony bądź ubezwłasnowolniony. Zamiast czerpać lepsze wzorce, narzucono swoje porządki czyli rozbudowany, centralnie sterowany (usunięte przez administratora) br /> Sterowany przez ludzi, którzy wcale się na ekonomii pracy nie znają. Wszystkie centra "wiertnicze" mają mega koszty, mało roboty (bo nie umieją wejść na rynek np. wierceń innych jak dla PGNiG) i przynoszą straty. Firmę utrzymuje Krosno i Zielona Góra. Gdyby te dwa centra się odłączyły, Exalo już dawno ogłosiłoby upadłość. Ceny, dlaczego takie wysokie? Bo połowę ceny stanowią koszty zarządu. Druga sprawa to liczebność załóg, gdzie kto robi po 17-18 osób, dubluje stanowiska i każdy zarabia po 2 tys zamiast zredukować to o połowę i płacić po 4 tys. Tłumy w kancelarii, tyle jest papierozy i ciągle się coś dokłada. Bhp i hse ? Albo jedno albo drugie. Dyrektor skarbu ? Dyrektor audytu wewnętrznego ? Controlling ? Trzeba wziąć trochę przykładu z prywaciarzy - zoptymalizować się i zacząć stanowić autentyczną konkurencję, zredukować biurokrację, zredukować nieprodukcyjne i najrzadziej wykorzystywane etaty, reszcie płacić dobrze za pracę. Przenieść zarząd do Warszawy, postawić na ścisły związek z PGNiG, zawrzeć umowę taką, że jesteśmy częścią i nasz właściciel daje nam wszystkie zlecenia bez przetargu. Inaczej ten Titanic utonie.

17.11.2015 10:57

Tak wszyscy narzekają po kontach ze malo zarabiają ale "bonusów" nie licza..... i nie odejda bo im ich żal
    obcy

16.11.2015 22:17

,,wielmożni" panowie z exalo sytuacja która zaistniała tzn.coraz mniej roboty dla was,coraz większa konkurencja już nawet na rynku pnig,bo na innych już nie istniejecie jest tylko waszą zasługą,wam przywaliła nie tylko sytuacja na światowym rynku ale również wewnętrzne wyrzynanie się na którym inni zyskali.Jak się zainteresujecie to zobaczycie że jest w polsce prowadzonych wiele projektów wiertniczych ,nie tylko za ropą i gazem gdzie roboty jest pod dostatkiem (dla balamara,kghm,pig,pan,bełchatowa,i innych),ale niestety wasza tak rozbudowana zwłaszcza biurokratycznie firma nie ma szans startować z takimi firmami jak;,uos,gdrilling,hydropol,algeo i innych już istniejących a wiele jeszcze powstaje bo teraz każdy może kupic tanio nawet byle jakie gówniane urządzenie da w łapę i was wyroluje z przetargu.australijczycy z balamary jak usłyszeli cenę za waszą usługę wiercenia otworów 700m to o mało ze smiechu nie poumierali,macie ceny 200-300% wyższe a w tych czasach każdy ma w du...wasze ,,światowe" procedury bezpieczeństwa,wasze ładne kombinezony i buciki redwingsa jak wasze ceny są kosmiczne nawet w australii są mniejsze,wasze ,,osiągnięcia'' z ostatnich czasów też pokazują waszą fachowosć więc przestańcie tak się puszyć jak pawie tylko weżcie się do roboty,teraz każdy nawet prywaciarz płaci lepiej niż w exalo tylko że tam nie ma nic za darmo,nie ma klimy,piętnastu ludzi na zmianie i pięcioro w kancelarii,nie ma pralni,sprzątaczki,suszarni,telewizora lcd w poczekalni,topdrivu,przejścia i zajeb......zużycia on,nie ma również siedzenia w domu z minusem 600 godzin na koncie i comiesięcznym mimo tego przelewem na konto- jest za to twarda robota i dobre pieniądze otworowy nawet 4 tysiaki.dziwię się że potraficie tylko narzekać zamiast po prostu odejść ,ci co tak zrobili nie narzekają,myślicie że dokąd tak u was będzie jak teraz ,już powoli się to kończy i niedługo nawet dla pnig nie bedzie roboty bo będą tańsi wykonawcy a prawo rynku jest bezwzględne,ochronka pnig się powoli kończy i co dalej z wami jak powiedział sikorski h.... dupa i kamieni kupa.powinniscie mieć jaja i olać barbórkę ale darmochy sobie nie odmówicie i jeszcze będziecie klaskac tym co do takiej sytuacji doprowadzili,miało byc jak w pile przed połączeniem wysokie stawki,premie stanowiskowe,dodatki funkcyjne a jest g............,dziwię się najbardziej krakowiakom bo to ich zniszczono prawie do spodu i to oni powinni olać barbórkę ,jasło i krosno to byli i są ,,układni" jak zawsze wyjdą na swoje kosztem innych a piły to na to wygląda że już nie ma..................na związki zawodowe nie liczcie , zobaczcie kto im przewodniczy i wszystko wiadomo.Więc przestańcie płakać na tym forum jak baby ,miejcie honor i jaja i zróbcie coś wreszcie rozsądnego

18.11.2015 05:44

To slynne zdanie nie powiedzial Sikorski tylko Sienkiewicz byle co jesz byle co piszesz .Debil jestes i tyle jak wiekszosc co pisze glupoty na tym forum.Sikorski powiedzial murzynskosc i Ty jestes taki ...murzynski glupi ,zazdrosny i zacofany
    xxx

18.11.2015 07:10

100% racji to piszą ci co sie nie nadawali do tej pracy no i część emerytów co im żal (usunięte przez administratora) ciska że im nie przedłużyli że odeszli w miare wyprostowani a nie na czworaka............
    POgromCA

16.11.2015 21:27

Już w srodę 18.11 wielki najazd na Kraków szykują... Oj będzie się działo, będzie huczało...będą promocje i nawet nocy będzie mało, będzie żałośnie... itd. Pozdrowienia dla Krakusów :-)
    ??

17.11.2015 12:07

Jaki najazd ?
    3V3P3100

16.11.2015 20:38

Zawsze uwazalem ze wiekszosc co tu pisze to debile i czytanie tego smieciowego niby forum mnie w tym utwierdza
    zibi

16.11.2015 19:21

też miałem zaszczyt pracować w EXALO miło to wspominam i widzę że byczycie się na wielomiesięcznym wolnym ja tyram w geologii inżynierskiej nie ma bonów ani Barbórki jest za to praca lepiej się zarabia niż pod koniec pracy w Exalo a ludzie jak to ludzie też narzekają więc im mówię idź pracować do Exalo szacunek i siedzenie w domu pozdrawiam z Krakowa
    chifbiedronka

16.11.2015 16:24

do serwismana:pracowałem kiedyś w exalo teraz w biedronce i w biedronce dostaliśmy bony na 600 złotych na święta lepiej niż w exalo tylko że bez tego plus paliwko, co to jest za bonus bo nie łapie wytłumacz kolego ten sposób premiowania może bym to w biedronce zastosował
    Z

16.11.2015 12:18

Czas wypisać sie ze związków i ich nie finansować, bo te 300zl to sa roczne składki nasze dla nich!!!!
    aaa

16.11.2015 09:11

Zawsze bywało barbórka = 100% stawki.... ładne dziadostwo teraz. Wstydziłbym się dawać 300 pln na miejscu zarządu. Tyle to można dać bezrobotnym a nie ciężko pracującym cały rok. Tyle może wziąć gość na przestoju całorocznym a ten co cały rok zyski wypracowywał powinien 3000 dostać!
    serwisman

16.11.2015 12:28

Co za różnica między pracownikiem, który dostaje 1700 zł i siedzi w domu, a tym który zarabia 2.5 - 3 tys plus paliwko. Trzymajmy się razem.
    alien

16.11.2015 09:00

A możecie podesłać protokół ze spotkania. Co tam więcej ustalili??
    dfsdfs

16.11.2015 08:55

no to widać, że związki świetnie zawalczyły dla pracowników, brawo dla związków, teraz tylko myśleć co z tyloma pieniędzmi zrobić...
    ddd

16.11.2015 07:50

a podobno miało być 600 i bony.....
    pilak

15.11.2015 23:15

ustalono barborka 300 netto i bony na swieta 150 netto razemdaje 450zl netto nie jest zle a moglo byc gorzej
    Diament

15.11.2015 21:53

To żart chyba -albo to właśnie NOWE PANOWIE IDZIE

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

wielokropek

15.11.2015 20:37

Całe 300 złotych brutto na Barbórkę, ale impreza na AGH aktualna. Znakomite postacie z życia Piły na liście zaproszonych gości, oczywiście wszystko na koszt tyraczy z terenu. Panie Prezesie gratulujemy tej "trudnej decyzji" - patrz ostatni szmatławiec EXALO. Ale to już chyba bój to ostatni... Nikt nie będzie ronił łez.
    Dla dobra Exalo

15.11.2015 10:50

Czy wypłaty premi z zysku za 2015 dla zarządu Exalo to prawda?.Jeśli tak, to zablokujmy wypłatę .Związki zawodowe do dzieła. Taka wypłata by była kpiną dla pracowników.
    .......

15.11.2015 10:41

Już w poniedziałek nowy rząd.Wszyscy piszmy do nowych ministrów co się dzieje/dzialo w Exalo. Jak został zniszczony potencjał Naszych firm. To nie jest forma zemsty, ale rozliczenia za zle wykonaną przez dwa zarządy i radę nadzorcza Exalo pracę. Pan prezes i pani Prezes powinni sami ustąpić z swoich funkcji i zrezygnować z bajonskich odpraw. Dla dobra firmy.
    Pytający

15.11.2015 21:52

A widziałeś już protokół z Pabianic? To pewne, że 300 pln? Przecież Barbórkę ustala się razem ze Związkami? Czy to była propozycja Pracodawcy?
    Szejnfeld

15.11.2015 10:26

Info z Pabianic : Barbórka wyplata :300 zł brutto dla każdego. Jest moc. Dziękujemy panie Prezesie za hojność. :(
    Dług

15.11.2015 10:14

Wszyscy specjaliści Pilscy którzy mówią o długach Krakowa i Jasła , usłyszeli od babci albo od swojego żydowskiego guru Adasia Szajfenfelda czy jak tam jego godność i powtarzają to przy każdej okazji jak mantrę nie znając faktów. Wejdźcie sobie barany na raporty roczne PGNiG i sprawdźcie lata np 2008-2013 przed połączeniem i przestańcie się już kompromitować. Jest wykaz ile długi czy zysku był za dany rok. Każde centrum miało w jakimś roku ,,wpadkę''. Jasła szkoda o tyle że ,,nasi bracia muzułmanie i ich jedyna słuszna religia'' namieszała chyba w Libi.
    Jaro

13.11.2015 18:53

Kupczenie miejscem lokowania firmy w Pile , nazywa się .....korupcją polityczną . PAN Ziobro powinien się tym zająć. Również różnymi przekretami jakie mogły być przed i po przystąpieniu do spółki.Nieważne czy to była Piła czy Kraków , Z.Góra , czy Jasło. Poważny audyt tu jest potrzebny.
    wxz

13.11.2015 09:02

Po co buczeć , po co krzyczeć , prościej będzie wyjść w tym czasie.

12.11.2015 22:44

Dziś kończy sie najpiękniejszy dzień od 25 lat .Koniec PO, koniec PSL koniec kawiorowej lewicy. .Teraz to trzeba rozliczyć, dokładnie , rozliczyc, poczynania platformersow .Tu w Exalo wiele smrodu było. Panie Szejnfeld , przegrał Pan, bardzo dobrze . Mam nadzieję ze PIS Pana także rozliczy za wrogie poczynania odnośnie Exalo.
    zx

12.11.2015 21:59

A Szejnfield i Zawisza niech sobie idą na ośmiorniczki do Sowy.

13.11.2015 08:28

Może i gościem honorowym być ale raczej spotka go dyshonor gdy w czasie jego oficjalnego powitania 2/3 zgromadzonych HAŃBA wykrzyczy ;-)
    aaaa

13.11.2015 08:30

Zeby go wygwizdac albo wybuczec to trzeba miec jaja. A w gebie to tutaj wszyscy mocni. Na barboce mu jeszcze 4 litery wylizecie
    Koniec Szejnfelda

12.11.2015 21:47

To dobry byłby wybór .Oj będzie się dzialo :).
    What

12.11.2015 20:53

Ktoś słyszał że nowym prezesem PGNiG ma być prawdopodobnie Mieczysław Gil były kandydat na senatora?
    byly exalowiec

13.11.2015 20:38

Ciekawe co sie stanie z wiernymi a miernymi dyrektorkami z poszczegolnych centrow. I co z tego jak przyjdzie nowy prezes z PIS z zamiarem naprawy Exalo i polskij Nafty jak PO pozostawila trole w postaci pani Beaty J, Wiesia Rz i innych dyrektorkow w Jasle, Krosnie, Zielonej Gorze. W tym przypadku wszystko trzeba naprawiac od dolu!
    obecny Exalowiec

14.11.2015 11:25

Skoro takim jesteś wartościowym pracownikiem, to czemu nie podpiszesz się z imienia i nazwiska? Masz odwagę pisać o innych, wymieniać ludzi z imienia i prawie z nazwiska, oceniać ich pracę, obrażać, tylko pod pseudonimem? Słabe. Pamiętajcie nadęci, zazdrośni pieniacze bez kultury, bez szacunku do nikogo - kto jest bez winy niech pierwszy kamień rzuci. Pewnie wszyscy jesteście tak wartościowi jak poziom wypowiedzi na tym forum. Naprawdę nie macie ciekawszych zajęć poza czerpaniem przyjemności z obrażania innych, z obrażania siebie nawzajem? Strasznie smutna musi być ta wasza codzienność. Przyczyn własnych problemów zawsze szukacie wszędzie, poza wami samymi. Czas otworzyć oczy - każdy jest kowalem własnego losu. Na koniec szczęścia życzę - tyle w was zawiści, że pewnie dawno go nie mieliście.
    xxx

11.11.2015 23:06

Czytam to forum i wnioskuje jedno; walkę miedzy Krakowem i Piłą. Dlaczego w Was tyle nienawiści?Dlaczego się tak oczerniacie? Ludzie, na pewne rzeczy nie mamy wplywu i tyle!Szanujmy się a nie obwalajmy blotem. Pozdrowienia dla zwasnionych Krakusów i Pilaków.
    wielokropek

11.11.2015 17:55

Jeżeli chodzi o załogę to nie chcą tylko muszą, bo taka jest wola OPERATORA. Natomiast tak ogólnie, to jeżeli firma będzie tak dalej zarządzana to będzie to ostatnia Barbórka. Przecież żadna firma mająca jakiś profil wiodący, nie pozbywa się tych którzy są jego kręgosłupem. Tymczasem w Exalo rozpasła się głupia biurokracja, w ilości 30 dyrektorów i ich przydupasów. Fachowcy którzy ciągnęli stare firmy, zarabiają duże pieniądze w firmach zagranicznych, a u nas rządza 20 i 30 kilkulatki. Dla takich osób zwalnianie, przenoszenie poszczególnych pracowników to jak przebieranie ziemniaków na przednówku. W starej firmie pozbycie się wartościowego pracownika to było przestępstwo, a teraz to powód do dumy. A to tak pod rozwagę Prezesowi. I tylko tyle, a może aż tyle... Zagubiliście ludzie gdzieś instynkt samozachowawczy.

10.11.2015 22:50

Ludzie czytam to nasze forum i przerażony jestem jak oczerniacie sie z imienia i prawie nazwiska. Piszcie rzeczy związane z branżą a nie oczerniajcie ludzi. Ktoś coś gdzieś usłyszy i od razu daje do publicznej wiadomości! Szanujmy sie! Zwykly kowalski nie ma wpływu na losy spółki, ale bądzmy jednym a nie przeciwko sobie!!Pozdrawiam wszystkich
    krośnianin

12.11.2015 19:27

Brednie kolego wypisujesz, ja wolałbym w Krośnie, jednak Twoje argumenty są z d...y wzięte, w Niemczech wszystkie firmy naftowe mają siedziby w dziurach. Kraków nie nadaje się na siedzibę firmy bo smog tam panujący zabija myślenie zdroworozsądkowe, co widać we wpisach krakusów. Piła to dziura, to fakt, jednak każda lokalizacja jest dobra oprócz Krakowa. Gdyby nie exalo to Kraków musialby ogłosić upadłość razem z Jasłem. Więcej pokory zatem. Dla nas terenowców obojętne jest gdzie zxarząd urzęduje, nie jest za to obojętne oszołomstwo, a tego najwięcej w Krakowie (wśród biurowcowych) to wina smogu. Terenowcy z Krakowa poza kilkoma wariatami to spoko ludzie, oni tu bredni nie wypisują, bo są dotlenieni w terenie :-) Pozdrawiam z Podkarpacia.
    krakusolubny

13.11.2015 12:48

I to w Krakowie robi się największe wałki ever :)
    aaa

10.11.2015 11:37

To niech idą do jakiejkolwiek pracy zamiast siedzieć w domu i już będą TAKIE 1700 ZARABIAC
    zigolo

10.11.2015 00:29

ja uprawiam sex za kase jak jestem 2-tygodnie na wiertni tak musze dorobic by rodzine utrzymac,takie czasy nastaly

10.11.2015 12:20

To Ty Andrzej?:)
    tre

09.11.2015 22:45

Jaka 13?, bo ja pracuje od kilku lat i jej nigdy nie widziałem, a i dodatków dla górników też nie widziałem, tylko barbórke
    Ania z klanu

09.11.2015 17:39

Biurowi pracownicy (ciekawe jakie centra) coraz bardziej aktywni :)i jeszcze zaczynają pluć na tych, na których teren pracuję(podobno biurowi się cieszą że wiertnie stoją bo koszty nie są generowane i mają mniej ,,ROBOTY''). Nie martwcie się o wasze posady bo ta firma i ten pseudo zarząd wraz z niekompetentnymi dyrektorami (oczywiście nie wszyscy, jest paru mających pojęcie i doświadczenie)nigdy was nie ruszy bo nauczyli się od żydka Szaj-fen-kundla jak ma wglądać ,,prawdziwe zarządzanie i optymalizacja zasobami ludzkimi''. Teren nigdy nic nie wskóra chyba że własną skórą (za dużo jest ludzi pochłoniętymi co się będzie w klanie albo na wspólnej, i tylko szybciej szybciej a kasa coraz mniejsza). Teraz rządzą panie od sapa,numerów,markerów,ksero. Dla nich czy pompa płuczkowa czy do roweru to jest to samo byle były nowe indeksy bo jak nie ma to ku..r..waaa afera protokoły i wyjaśnieni na 4 stronach co się stało że nie ma kija od miotły. Prezesem może być bezdomny nawet z PO, natomiast jego doradcy powinni mieć jaja i wiedzę i gonić takie sapy,indeksy,ksero i inne pierdoły. Zając się poszukiwaniem kontraktów, rynku zbytu dla naszych usług a nie - szkolenia na bazie (bo to jest ważne żeby student 2 roku wiedział co to gwintownik), sprawdzanie magazynów :) czy aby szczury nie biegają. Model typu ZZB (Złomować,zwalniać,biurokratyzować) cieszy się wielkim powodzeniem nie tylko w naszej branży. Brać odprawy,wysokie apanaże i medale dla zasłużonych którzy zrujnowali kiedyś firmy wiertnicze.
    vvvv

09.11.2015 15:02

Ty kolego chyba sam się gubisz w tym co piszesz. Chyba naprawde wierzysz w te bzdury o przywilejach. W tym kraju przywileje mają tylko lekarze,prawnicy,dyrektorzy i strefy ekonomiczne. A 13 pensja jest premią w branży naftowej i górniczej za ciężka pracę i zyski wypracowane w tego typu firmach i jest to norma w takich firmach na całym świecie. I nie porównuj tak nietypowych zawodów do prac w hurtowniach lub sklepach bo nie każdy się nadaje . I dobrze pamiętam na co się pisałem zatrudniając się i kończąc szkole w danym zawodzie. A tak na marginesie ktos kto podejmuje pracę w markecie również wie na co się pisze prawda. I skończ z tymi przywilejami bo te skonczyly się dobre kilkanaście lat temu. A zawody typu górnik,nafciarz i wiele innych z pseudo przywilejami wymagają dużej wiedzy i doświadczenia.
    aaaa

10.11.2015 10:15

To miala byc odpowiedz na z zewnatrz nie sarkazm sorki :)
    Z zewnątrz

10.11.2015 10:29

A widzisz, czyli przestrzeliłem. Cóż, przepraszam, ale rzeczywiście nie przypuszczałem, że to sarkazm. Ale i tak uważam że nie macie co narzekać. Wielu chciałoby zarabiać takie pieniądze.
    vvvv

09.11.2015 14:15

Do gościa Z Zewnątrz. Zapraszam na 2 tygodnie na wiertnie lub serwis w nafcie!!!! Deszcz,śnieg, wiatr no i te wspaniale klimaty typu siarkowodór , dwutlenek siarki, zagrożenia wysoko ciśnieniowe. Rozłąka z rodziną!!!! Już nie wspomnę o tym ze czesto gesto jestes gościem w domu!!!Jeszcze raz zapraszam. Ciekawe jak długo pociągniesz i zatęsknisz za dachem nad głową i dodatnią temperaturą w biedronce lub innym markecie?? Owszem praca wszędzie ciężka ale akuratnie z tym porównaniem kiepsko trafiłeś. Co jak co ale wiertnia i serwisy to ciężka robota.
    Z zewnątrz

09.11.2015 14:28

A kto mówi że lekka? Ale zdaje się, że sam ja sobie wybrałeś, nie? I chyba wiedziałeś, z czym się wiąże, czy może myślałeś, że to coś na zasadzie wiercenia studni trzy posesje od domu? Nikt nie twierdzi, że jest fajna, ale przez te wszystkie dodatkowe przywileje górników, nafciarzy, itp. człowiek, pracujący choćby i niedaleko od domu zwyczajnie się wk....

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.