Exalo Drilling

2.3/5

• Referencje
  • Dlaczego warto pracowac w Excalo?

Referencje

Dlaczego warto pracowac w Excalo?

• Poznań
  • Józefów
  • Zawidowice
Zielona Góra - EXALO DRILLING

3. Opinie o pracodawcach Piła
  5. Opinie o Exalo Drilling S.A.

Opinie o Exalo Drilling Piła

Nie przegap nowości o Exalo Drilling S.A.!

rozeznany

03.02.2016 08:19

Długi Krakowa wychodziły jak trupy z szafy po połączeniu, było tego ponad sto milionów, głównie Afryka. Za Jasło Rydzykowi też grube miliony się spłaca. Przed połączeniem PGNiG nie zapłacił za jeden Grotów i jeden Lubiatów, stąd strata, ale zapłacił po nowym roku czyli po połączeniu. Ten raport z linków nic nie warta, przekłamuje
    mak

03.02.2016 08:53

Rozeznany odkąd to przychody księguje się po zapłacie ? koszty i przychody - a zapłata to dwie różne sprawy

03.02.2016 00:46

03.02.2016 19:51

Większego chamstwa nie czytałam. Oby ciebie dosięgły te twoje życzenia chamie.

02.02.2016 23:49

mak

03.02.2016 07:08

Jakie to zyski mieliście przed połączeniem ,ja widzę 5 mln straty. (usunięte przez administratora)
    Mos

02.02.2016 16:11

Najlepiej jak każdy pracował na siebie po co było łączyć wszystkie spółki ,teraz rozdzielić i będzie spokój.PIŁA NAWET BIUROWCA NIE MIAŁA ,a siedzibę tam przenieśli ciekawe dlaczego ?
    ktoś taki

02.02.2016 20:24

Robota będzie ale nie w Watykanie a chyba w Toruniu, ciekawe tylko czy referencje protoplastów pomogą czy zaszkodzą
    stefan

02.02.2016 10:05

niech przenosza do zielonej cale centrum,a pile zaorac
    południowiec

02.02.2016 15:26

panowie co tak podjudzacie tym przeniesieniem firmy dla mnie nie ważne jest gdzie będzie dyrekcja tylko czy będzie ROBOTA bo to jest najważniejsze nawet gdyby była w watykanie to nic nie pomoże jak nie będzie roboty zrozumcie to wszyscy i nie podniecajcie się już tyle bo włos się jeży jak się czyta te wasze wypociny wstyd panowie wstyd
    Były pracownik Exalo

07.02.2016 10:32

Powiem tak. Jak można było dać lejce Pile która zawsze miała długi. Gnojki wszystkie inwestycje wstrzymali i firma się nie rozwija bo nie inwestuje. Nie mam pretensji do ludzi z terenu bo oni nie są winni tylko do rządzących gamoni.Pozdrawiam
    fakty

31.01.2016 08:09

powoli myślę, że na tych wysokich stanowiskach byle jaki deb... by się odnalazł i narobił mniej szkód niż Ci pseudo dyrektorzy i kierownicy z namaszczenia!

31.01.2016 16:22

Rok z kawałkiem i już ich nie będzie tylko przy okazji zwolni się ze 300 osób albo więcej.

30.01.2016 21:43

xxx

01.02.2016 07:51

Romek lepiej Ty zbieraj zlom i nie pisz glupot:)Tylko fotek ni cykaj
    wws

30.01.2016 10:19

im prędzej i szybciej zacznie się sprzątanie to może cos i ktoś się uratuje, inaczej nie ma h.. to padnie! w obecnym stanie ta firma nie przetrwa i każdy to wie. Tu nie można czekać, wszystko powinno być dynamiczne. Jak przy raku liczy się każdy dzień, wiec Panowie do dzieła i wycinać co trzeba!

30.01.2016 01:08

bubulala

30.01.2016 17:39

Chyba OGEC ;-) POGC ma się dobrze:-)
    Ciekawski

30.01.2016 00:48

Coś więcej o tej przeprowadzce do Zielonej?

29.01.2016 23:00

Ciekawe ile biorą kierownicy i dyrektorzy
    prawdziwek

29.01.2016 13:08

juz nie pracuje w tej firmie i jestem wdzieczny ze mnie zwolniono,znalazlem prace w anglii,pracuje w betoniarni ale tak dla porownania moge powiedziec ze trafilem z piekla do nieba jesli chodzi o zarobki,teraz mam 5 krotnie wieksza pensje niz wiezowy,ludzie wescie los w swoje sprawy i sie zastanowcie czy warto zostac na titaniku do konca
    pieknie

28.01.2016 18:52

a kiedy wezmą się za pana Ryszarda Ch. z Piły :)
    Update

28.01.2016 18:01

Od kilku dni nie rzecznik, tylko Dyrektor ds marketingu Haha
    Tola

28.01.2016 16:10

Słyszałam, ze jakieś ruchy są w Zielone Górze, proszę o szczegóły, ponoć dziś ktoś poleciał jakiś wyżej gość! ??

28.01.2016 17:31

Oraz rzecznik prasowy spółki
    ?

28.01.2016 18:15

Rzecznik prasowa - ten z Krakowa ?

28.01.2016 11:11

Zła wola nie tylko w końcu zacznijmy nazywać rzecz po imieniu nie ma w naszym kraju pracy dla całego potencjału Exalo.Niech ktoś powie dokładnie dla ilu urządzeń i jakich jest praca ,załogi plus obsługa w biurach,warsztatach,itd ustali się dokładne potrzebne zatrudnienie ,zredukuje dyrektorów do minimum ( max to 3)Tym co będą zwolnieni ( a może to być każdy z nas) dać odprawy adekwatne do wysługi lat ( wielu z nas straciło zdrowie pracując w tej branży )Pora nazywać rzeczy po imieniu a nie oszukiwać innych i siebie czasy chłopaczków w krótkich spodenkach minęły już dawno ( przynajmniej ja tak uważam)
    Andrzejek

28.01.2016 08:07

ludzie czym wy sie ludzicie,jedno jest pewne ze zwolnienia beda

28.01.2016 10:23

Dokładnie tak będzie zacznie się ...wygaszanie Exalo zobaczycie już pewnie w lutym rozpoczną się spotkania z ZZ na temat zwolnień.W każdym razie zakładam ,że i tak większość co tutaj pisze nie utożsamia się Exalo tylko wciąż żyje wspomnieniem starych czasów.Zdrowia wszystkim życzę i mniej sączenia jadu tak naprawdę nic od nas nie zależy:)

28.01.2016 10:34

Ale chyba Państwo ze wszystkich centrów mają świadomość, że to nie będzie niczyja zła wola tylko czynniki dające się we znaki branży w skali globu?
    Obserwator

28.01.2016 07:30

Nowemu Zarzadawi dyktujesz co ma robic? Co za prymityw. Hehe Co za bezczelny prymitywizm..
    realista

28.01.2016 07:21

Ciebie pierwsza. Czy Ty jestes w pracy czy po pracy?
    Exalo

27.01.2016 22:53

Nic nie spiskowali. Jak zazwyczaj, pilska prowokacja.
    nafciarz

27.01.2016 23:48

Tak, tak..........oczywiście że nie spiskowali :) tylko pogratulować byłemu już Prezesowi i jego kolegom m.in z Krakowa i Jasła że stworzono możliwość wybrania człowieka z Zielonej Góry, branżowca który cudów nie dokona ale uspokoi sytuację w Spółce, powodzenia Panie Niedbalec!!! , powodzenia Nowy Zarząd!!!

01.02.2016 19:07

Całe zaplecze można przeciez przenieść w dowolne centrum w kraju.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exalo Drilling?

Kontakt - Exalo Drilling S.A.

Plac Stanisława Staszica 9 64-920 Piła

Branża główna: Usługi techniczne

taki jeden

27.01.2016 22:31

Ludzie czy wy jesteście nie normalni jak można zamknąć taką bazę w Pile ?? to już nie o to chodzi że to w pile chyba żadne inne centrum nie ma takiego zaplecza mechanicznego jak Piła
    Niemoralny

19.02.2016 19:01

Warsztat w Pile zostanie sprywatyzowany i tyle!!!!!!!!! Piła zapłacze za to co zrobiła w Krakowie, Jaśle, Zielonej BĘDZIECIE PŁAKAĆ KROKODYLIMI ŁZAMI. ZERO SZACUNKU BRUDASY !!!!!!
    bióro

20.02.2016 19:13

czyżby na prawdzie tego nienormalnego się skończyły wszelkiej maści donosy nie ruszajcie panie panowie wszak jest tyle spraw do poruszenia kto komu ciągnie komu pcha zobaczcie sami kto ma garba widocznie zamiast pociągnąć ktoś pchną ten zapieprzył i ten dalej ciągnijcie temat wiecie jakie to ciekawe? zazdrościcie że nie ciągniecie oceniacie kogoś tylko po jego błędach ,pamiętajcie ten nie popełnia błędów kto nic nie robi a wy nigdy nie zostaniecie dopuszczeni do stanowisk gdzie jest jakakolwiek odpowiedzialnośc bo jesteście tępi przepraszam teren
    pytanie

27.01.2016 21:53

i co z tym warsztatem w Pile? będzie czy do zakopania?
    ?

27.01.2016 21:50

co spiskowano w Krakowie ?
    Poinformowany

27.01.2016 16:39

... a pani od finansów w Zarządzie ma podobno zarzuty doprowadzenia do bankructwa poprzednia firmę....wie jak "wygasić"
    CLEAN

27.01.2016 16:09

kiedy zaczną się prawdziwe czystki!? czy Niedbalec ma jaja? niech zaczną się roszady, będzie wesoło, będzie się działo!
    nafciarz

27.01.2016 17:06

Nie chodzi o kolejne czystki, tylko o usprawnienie tych elementów działalności firmy które źle funkcjonują, wymianę tych osób które nie radzą sobie ze specyfiką problemów w branży. No i przede wszystkim takie dobranie ludzi aby byli lojalni wobec siebie i zarządu a nie spiskowali jak to miało miejsce nie dawno w Krakowie i przez co te moim zdaniem doskonałe decyzje "Warszawy"
    juz wem

27.01.2016 13:23

juz usunel ze strony stary zarzad ale nie podali nowego kto to ten piotr G??? jak dokladne nazwisko
    Brawo :-)

27.01.2016 11:26

W końcu dużo ludzi "z branży" w zarządzie - pogratulować decydentom należy.
    jj

27.01.2016 11:24

Wreszcie jakiś gość z głową i z branży a nie zbieranina

27.01.2016 11:51

Powiem tak tragedia to za mało powiedziane nikt mi nie powie ,że te nominacje są po to by Exalo się odbiło od dna.Równia pochyła od co.
    yyy

27.01.2016 11:10

Ale jaja Piotr G operacyjnym no to zajefajnie dobra zmiana .
    Asd

26.01.2016 23:25

Troglodyta i PiS - macie racje! Oby Ci co warsztat zamykają na goworku sami do konca tygodnia wypowiedzenia nie dostali, bo kto mieczem wojuje ....
    jhbsdjsk

27.01.2016 13:11

Zaden cwaniak i na pewno nie będzie też żadnego L4, mam troche większe ambicje niż ty gamoniu i mi nie odpowiada długie siedzenie w domu i czekanie , ja chcę jezdzić do pracy. A L4 to ostatni raz miałem w 2003 roku.
    pis

26.01.2016 21:06

Tak warsztat w Pile do końca tygodnia i zamykają a exalo do końca miesiąca bo na forum gowork tak postanowili odwiedzający hahahaha do roboty a nie ta propagandę uprawiacie
    jhbsdjsk

26.01.2016 23:11

do roboty ? bardzo chętnie ale gdzie ? na obecną chwilę w tej firmie pracuje kilka urządzeń , to powiedz baranie gdzie ???
    troglodyta

26.01.2016 23:18

Cwaniak cwaniak a jak zadzwonią, że do roboty na zastępstwo, to za godzinę L4 przysyła. I z powrotem na Go Work głupoty wypisywać.
    Krk

26.01.2016 20:59

to co z tym warsztatem w Pile idzie do likwidacji?
    smok wawelski

25.01.2016 20:43

krakusy do likwidacji, za spiskowanie z poprzednim prezesem kara was nie ominie, na nic płacz i zgrzytanie zębów, to już was koniec!Lodów nie będzie :-)
    xxxx

25.01.2016 19:49

do zoro ,masz rację hydronafta znowu będzie kosić kasę,naftkatering również,myć zbiorniki płuczkowe będą też znajome firmy, jam....... cudem ozdrowieje i znowu będzie najlepszym krz na świecie,dozorowe dla swoich będzie w/g uznania,a jednak to się potwierdza że artur b.się spóżnił z kopertą na przetarg i kidrillink wzioł przemyśl,milll zajeżdżał mu drogę i się biedak........................ spóżnił z ofertą i otwór poszedł się je...... tak już teaz będzie,a swoją drogą to opinie niedb...........ma hotsztaplera więc się specjalnie nie łudżcie że będzie lepiej ,chyba tylko jemu a wy panowie z z.g nie noście się tak wysoko po tej zmianie prezesa bo też sumienia nie macie zbyt czyste i oby ktoś się za was nie zabrał. bardzooooooo głupio.

26.01.2016 07:57

Trzeba będzie liczyć na ...zezowate szczęście :)
    sprawiedliwy

25.01.2016 19:44

Komiczne są wpisy o konieczności likwidacji SAP. Całe zastępy pilskich filozofów z HD na czele, buntowały się, ale musiały przystać na ten program. Powód był oczywisty - programy z innych Centrów były na poziomie wczesnych lat 90 poprzedniego wieku. W momencie powstania EXALO i wielkich międzynarodowych planów - SAP był jedynym wyjściem. Jednak póżniejsze majstrowanie w tym programie przez inteligencję z Piły doprowadził do jego paraliżu. Po prostu jest to program dla ludzi madrych.

25.01.2016 16:24

Zrobić jak kkiedyś kierownik normalna załoga skromna a nie całe budy asystentów 3 mechaników 3 elektryków po co kierowca i magazynier ..i w biurze na Staszica tez ta holote przezedzic bo tak nigdy nie będzie dobrze..i mniej zawiści bo to sskąd jest majster czy kto inny nie ma najmniejszego znaczenia byle wszyscy robili co do nich należy ...

26.01.2016 15:50

Kiedyś normalna, skromna załoga nie pisała na goworku:)Jak miała coś do kierownika to przychodziła do kancelarii i mówiła a nie pisała głupot w internecie.Co do załogi to też nie było dwóch wpd. dwóch wpw . trzech wpo ot wszędzie jest za dużo ludzi a nie tylko funkcyjnych
    Agata

25.01.2016 15:53

za tego SAPa to powinni wywalić z 20 osób!!
    pytanie

25.01.2016 13:17

Do czego to prowadzi? Dzieje się ciekawie - pan W. bedzie zmianowym ale cyrk :)

25.01.2016 13:12

Stefan a tych 3 co dostali wypowiedzenia mieli umowy na stałe. ?
    rig menager w exalo

25.01.2016 12:03

Zarząd to może sobie siedzieć gdzie chce, najważniejsze, żeby działał na dobro firmy i ludzi zatrudnionych a nie dla polityków tej czy innej opcji. Te wszystkie wylewania żalów świadczą o tym, że piszą tutaj niedouczeni frustraci.Te sztuczne podziały, ta nienawiść, pogarda, wszystko to świadczy o tym, że to nie ludzie z terenu piszą tylko pierdzistołki z centrów, którym brak roboty doskwiera. Byłem wczoraj w Krakowie, straszny smog, smród, tam się nie da żyć. Dlatego lepiej niech tam żadne decyzyjne biura się nie znajdują. Jedyna nadzieja w tym, że Niedbalec jest człowiekiem z branży, przeszedł wiertnię, odchodził z terenu jako kierownik wiertni, później dział nadzoru, stanowisko dyrektora zakładu, wiceprezesa PGNiG, mam cichą nadzieję, że będzie rozkręcał a nie likwidował. Czas pokaże. Najgorszym rozwiązaniem jest zmiana siedziby spółki, zbędne generowanie nowych kosztów. Raczej lepiej wywalił kilku dyrektorów i zlikwidować dziwne działy wraz z tym krakowskim cudem świata czyli sapem.

25.01.2016 13:11

Byłeś w Krakowie pilski baranie pewnie na powtórnym egzaminie z IWCF RM i pewnie 5 lat w branży:)
    rig menager w exalo

25.01.2016 13:36

sam chyba jesteś pilskim baranem, właśnie takie wyzwiska świadczą o tobie. Przepracowałem na wierceniach "chtustusowe lata" ale takich czasów, z takimi nienawistnikami nie spodziewałem się że dożyję. Skąd Wy się ludzie bierzecie z tą nienawiścią do innych? Chyba sami siebie nienawidzicie w pierwszej kolejności. A tak na marginesie, zawsze uwielbiałem Kraków, do czasu aż poznałem kilku takich jak tu wypisują jadem. Choć w sumie to nie to miasto winne, bo te niby "krakusy" to z Kłaju czy innego Pcimia :-). Najedliście się czegoś niezdrowego w Etiopii? Może was coś ugryzło i teraz jątrzy?

Zostaw merytoryczną opinię o Exalo Drilling S.A.