Bosman Od A do Z

Łódź

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 377 ocen.

Bosman Od A do Z
4 377 6 1

Opinie o Bosman Od A do Z

ANETA

BARDZO SŁABY KONTAKT Z FIRMĄ NIE MOŻNA SIĘ DODZWONIĆ , DŁUGI CZAS NA REALIZACJĘ ZAMÓWIENIA . Moje sugestie dla Bosman Od A do Z: WIĘKSZA DBAŁOŚĆ O KLIJENTA

Wiki

A ja uważam, że idealnych firm nie ma ale wystarczy dobrze pracować i z całą pewnością nie trzeba będzie narzekać!!

kika
@Wiki 12.08.2018 12:22

ano nie ma idealnych ja tu od niedawna jestem i jak narazie jest ok . jest co jezdzic ale robic trzeba wszedzie

135

Nie polecam pracy w tej firmie.

136
@135 08.08.2018 09:40

Ja też nie polecam

137
@136 08.08.2018 16:23

a ja polecam

okkkk

A mi się podoba i uważam, że nie ma na co narzekać : )))) jak zaczynałem to zaproponowali mi dobre warunki pracy i do tej pory jest wszystko na czas, wypłacalna firma, nie ma co słuchać jednej niezadowolonej osoby

obecna
@okkkk 25.07.2018 09:42

potwierdzam pracuje o poł roku . jest ok i kasa OK a to najwazniejsze !!!!!!!!!!!!!!

były PH

Może i nie jestem już w temacie , o premiach nawet nie słyszałem, a o rocznych wcale. Co do sposobu zatrudnienia to mogę określić jeszcze więcej form zastosowywanych w firmie OdAdoZ lecz chyba jednak nie wypada, boo to dawno było. A Ty przynajmniej byś się nie podszywał pod handlowca ;-) i nie pisał dyrdymałów jakie tu często padają. hehehe Pozdrawiam

Będąca w temacie
@były PH 27.07.2018 16:42

Chyba masz jakiś problem sama ze sobą , trudno Ci zrozumieć że ktoś kto tu pracuje może być zadowolony? Piszesz sama że nie jesteś w temacie i że o wielu rzeczach nie słyszałaś? To po co piszesz te "dyrdymały"? Tak jestem PH , za nikogo się nie podszywam w przeciwieństwie do Ciebie

Były ph
@Będąca w temacie 27.07.2018 17:41

Ależ byłem zadowolony Do jakiegoś czasu Pozdrawiam wszystkich byłych PH Szkoda czytać i pisać na tym portalu.

Abc
@Były ph 27.07.2018 19:56

Były PH masz rację, a najgorsze jest to, że Dyro też wygryzł swojego kolegę z firmy... A cały system, płatna premia dopiero od 60% realizacji planu, oczywiście liczona kasa od zysku, który i tak zawsze jest zaniżony, bo ceny wejścia na magazyn są zawyżane, a to przecież Sil Chem sprzedaje towar do od A do Z... Z tego co wiem, to dziewczyny nawet przy 100% kokosów nie zarobią, bo była zmiana w zaszłym roku i w tym znowu. Premia roczna jest jak sobie ją narysujesz na kartce. Mam wszystko, maile,, sms i nagrania rozmów, o sprzedaży na lewo i kasie podstołowej i pogróżki. Wielka produkcja chemii w garażu, piana oszukana... Niby taki mądry człowiek, a za doradcę ma nieodpowiedniego pracownika.

były PH
@Abc 28.07.2018 12:37

To prawda co piszesz, o tym sporo osób wie lecz już nie pracują w tej firmie. Ja się nie wychylam, ale gdyby komuś przyszedł głupi pomysł do głowy to również mam się czym obronić. Mam ogromny sentyment do firmy, do szefa i oczywiście do pań z biura, bardzo dobrze mi się wspomina pracę z Tymi ludźmi. Czas leci i zmiany razem z nim. Pamiętać należy jednak że karma wraca ( chodzi mi o tego całego dyrektorka) szkodzenie ludziom, traktowanie ich nie po ludzku kiedyś mu się odbije czkawką jak ktoś go potraktuje podobnie. Dlaczego wszyscy wspominają z sympatią jego poprzedniczki, to były fajne "babki", ostre czasem też jak musiały, lecz pracowników traktowały z szacunkiem. Sumując, może szef się kiedyś otrząśnie i zmieni tego kogoś na innego człowieka. Tego mu życzę z całego serca. Pozdrawiam wszystkich byłych i czytających czasem GW z firmy OdAdoZ.

B.
@były PH 30.07.2018 11:46

Pozdrawiamy Panią Karolinę

Pracująca od dawna
@były PH 30.07.2018 11:46

Dlaczego wszyscy wspominają z sympatią jego poprzedniczki, to były fajne "babki", ostre czasem też jak musiały, lecz pracowników traktowały z szacunkiem. - SKĄD TO MOZESZ WIEDZIEĆ JAK PRACOWALAS TU 5 MIES . Sumując, może szef się kiedyś otrząśnie i zmieni tego kogoś na innego człowieka. Tego mu życzę z całego serca. - TAK , ZAMIENI NA CIEBIE , TAK SIE KIEDYS NAM CHWALIŁAS ZE PO POWROCIE BEDZIESZ TU DYREKTOREM Sumując to fantazje masz dobrą ... tylko kompetencji brak

Były ph
@Pracująca od dawna 30.07.2018 16:07

Ooo ukąsiłem Dareczka Uuu straszne Mylisz się. Nie jestem ona tylko on. I napewno nie pracowałem tu 5 miesięcy Nie pałam sympatiom do Ciebie i nie zamierzam :-) Jesteś niekompetenty i tyle. Nie dorównujesz stylem Paulinie, nawet w części. To tyle wywodów na temat

bosmanka
@okkkk 25.07.2018 09:42

A ja tu pracuje niedawno bo pare miesięcy i musze przyznac ze początek był ciężki bo miałam po poprzedniczce bałagan : naobiecywała dziwnych rzeczy potem nie jezdziła , nie pilnowała cen jednym słowem sciema na całego . Ale miałam powiedziane że jak coś było nie tak to zgłaszać i będziemy naprawiać - i tak też zrobiłam . Ogarnęłam , ludzi zjednałam ku sobie i jakoś mi idzie . Ale podstawa to ciągle jeździć i się nie poddawać . Od paru miesięcy zawsze mam plan . Jak ktoś marudzi że źle to chyba nigdy nie pracował jako PH w żadnej firmie handlowej albo ma jakies wyobrażenia że PH to tylko jeżdzenie a plan sie sam robi . Jak plan się zrobi to kasa zawsze jest przyzwoita , wiadomo mogłoby być zawsze więcej , samochód lepszy , jakiś socjal . Ale najważniejsze jest to że jak się robi swoje to nikt Ci nad głową nie stoi , nie ma jakiegoś bezsensownego kontrolingu i zawsze można liczyć na pomoc albo na jakąs specjalną promocję - szef zawsze się wkurza , krzyczy ale co do czego zawsze zaakceptuje pisząc : ...ostatni raz ;) Ale nie ma co narzekać - ja oceniam Bosmana na 4

KTOS
@bosmanka 01.08.2018 19:33

ZGADZAM SIE W PEŁNI Z TOBĄ

Ktoś były

Jako niedawno były pracownik nie polecam tam pracy, zwolniłam się sama mimo realizacji planów, podstawa i zarobki bardzo słabe jak na tą branżę, mam o wiele wyższe ambicje, jak dla mnie stracony czas

ciekaw

Czyżby teraz dwie nowe Bosmanki były na Kielcach?

klient
@ciekaw 07.07.2018 11:44

tak , wreszcie jakies fajne dziewczyny , fajna kierowniczka

Nonr
@klient 25.07.2018 08:21

No, po trupach do celu.

AZ
@Nonr 31.07.2018 09:48

odwal się , trzeba było się wykazać jak był Twój czas a nie teraz wylewać publicznie swoje żale ,

Nonr
@AZ 31.07.2018 20:01

Oj Darku, znów się unosisz? Może zaczniesz policją straszyć, tak jak to lubisz robić? Poprostu pracownicy działają na wzór i podobieństwo Twoje, ot co.

AZ
@Nonr 01.08.2018 09:03

Pomyłka Kasiu

Abc

Tak, tak, same superlatywy... Nie pracuje tu już kilka ładnych msc, byłam obsmarowana na tym portalu, za każdym razem musiałam wykłócać się o swoje,do tej pory, nie mam wszystkich zaległych pieniędzy, jak sprzedawałam "za nisko"-było źle, a jak sprzedałam na wyższych cenach, to Prezes zadzwonił i mnie opierdzielił, że za wysokie ceny, nie ważne, że klient zawsze w tych cenach brał. A sam Dyro już przesadzał, najchętniej wlazł by w prywatne życie pracownika. Jak byłam na chorobowym, to nawet padła propozycja, że będzie ktoś mnie woził, żeby zasypać dołek innych PH... A odzywki i zachowanie było zdecydowanie nie na miejscu. Potrafił wydrzeć się na mnie przy innym pracowniku, bo miał zły humor. Prezes podejrzewam, że jest rozsądny, można się z Nim dogadać i trzyma się ustaleń zazwyczaj, ale za uchem siedzi u Niego Dyro i źle doradza, przekręca, mąci i dba tylko o swoje cztery litery. Do dziewczyn z biura, moje kochane, nigdy się na Was nie zawiodłam i zawsze mi pomagałyście, mimo moich pomyłek, zawsze człowiek mógł na Was liczyć, nawet jak brakowało Wam czasu i nie wiedzialyscie w co ręce włożyć. Przez Dyrektora naprawdę nie polecam pracy w tym miejscu, bo nie tylko ja to powiem, ale i pracownicy, nie jest to osoba, która potrafi zarządzać zespołem. Po mnie jest już kolejna osoba, sądzę, że nie ma już nawet co ratować... Bo nawet bardzo duzi klienci odchodzą.

ok
@Abc 23.07.2018 19:04

tylko ta nowa ma plan. taka mała róznica katarzyno ..........i wszystko w temacie

Pracowanik

Ja pracuję tutaj od dobrych kilku lat i nie mogę powiedzieć złego słowa na szefa i ekipe. Czasami trafi się osoba której nie pasuję, ale ogólnie jesteśmy zgranym zespołem...Dobre podejście do pracownika to najważniejsze, w trudnych sytuacjach można liczyć na zrozumienie.. a teraz rzadko się spotyka takie podejście pracodawcy niestety

prawnik

a kto mądry czyta gowork? sam gowork nakręca tematy zeby było wiecej czytających a pracodawcy żeby płacili za kasowanie , na szczescie jest RODO i chwile czekac jak jakis gruby pracodawca pozwie ten shit.

Haha

Hahahah widać, że konkurencja czycha i nie śpi.... każdy kto pracuje wie jak jest , a jest dobrze , pozdrawiam

Qwe

Ale pierdoły piszecie... Firma nie dla szanujących się ludzi, a jeśli ktoś już wejdzie w to śmierdzące "ka-ka", to niech ucieka jak najszybciej. Przez Boana można zepsuć sobie reputację.

Pracuje

Pracy jest dużo i dobrze płacą. Nie narzekam, każdy musi tylko chcieć , liczą się chęci a szef doceni.

Czarek

Ja słyszałem, że firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy!!!

K

Polecam. Pracuje i nie narzekam. Trzeba trochę dać od siebie, uśmiech , pomóc klientowi i wszystko będzie gładko szło. Nie ma co narzekać :)

ph ph ph

Poprzedni miesiąc był najlepszy jaki mi sie trafił, przebiłem plan prawie 100%. Zawsze uważałem że się nie odbije w Bosmanie i po cichu szukałem czegoś innego, ale wpadło kilku klientów i to takich którzy planują zostać na dłuzej :))

Były ph
@ph ph ph 07.05.2018 10:25

Takiego asa to jeszcze tu nie było ;-) 100% plus kolejne 100% Łał.

anonymous
@ph ph ph 07.05.2018 10:25

200% planu , no ciekawie....

Cytrynowy
@anonymous 07.05.2018 19:53

Nie rozumiecie słowa ''prawie''? Bosh... wróćcie do szkoły lepiej...

ph ph ph
@Cytrynowy 10.05.2018 10:07

ten miesiąc tez mi wyszedł bardzo dobrze , jestem happy , trzeba przyznać jak się plan zrobi dobra kasa jest

anonymous
@ph ph ph 14.06.2018 07:48

Ciekawe jak ten ? Bo ogólnie wszędzie słabo się sprzedaje

Tylko
@anonymous 24.06.2018 08:58

Ten też mi super wyszedł

Kandydat

Mam kilka pytań. Interesuje mnie stanowisko sprzedawcy. Jakie są warunki zatrudnienia? Płaca? Godziny pracy? Obowiązki?

Pzdr
@Kandydat 30.06.2018 02:42

Poczytaj wcześniejsze wpisy. Ale ja bym się nie pakował na Twoim miejscu.

anonymous
@Pzdr 30.06.2018 06:28

W tej firmie nie ma stanowiska sprzedawcy

jfk

Duuuuuuuzo kasy poszło na usuwanie negatywnych komentarzy

Były ph
@jfk 23.06.2018 16:07

A no jak trza to trza. Nie ma rady. Oj tam , na biednego nie trafiło. Gdzieś kasa musi iść, tym bardziej ze nie idzie na wyjazdy integracyjne bo ich już nie ma , a biedni handlowcy narzekają że chętnie by gdzieś pojechali . Szkoda :-(

Paulina

@D, a co możesz napisać w temacie warunków pracy w firmie Bosman Od A do Z? Nowe informacje będą tu bardzo pomocne dla innych, stąd zapraszam Cię do udzielenia nam odpowiedzi.

ON-ONA

Firma bez rewelacji. Zarobki nieproporcjonalne do wykonywanej pracy. Towar jakościowo nijaki. Nie polecam

nick
@ON-ONA 15.06.2018 10:32

Z . P . H . Bosman ;-)

ka

Dobrze traktują pracowników, bo dostajesz wszystkie narzędzia do pracy i masz za zadanie sprzedawać, tyle i aż tyle, ale nie ma tragedii.

Bojo
@ka 23.05.2018 13:31

W każdej firmie zapewniają narzędzia pracy, łaski nie robią.

Ja
@Bojo 24.05.2018 15:37

Tak w niektórych trzeba własnym autem jeździć i na działalności robić

Pytajacy

Proszę o info osób pracujących? 1. Ile można zarobić łącznie z premia? 2. Czy trudno zrobić premie i jak często? 3. Jakie auta i czy do dyspozycji prywatnej? GPS? 4. Jaki Social? Karta multisport czy coś jeszcze? 5. Jak się to wogole sprzedaje i jaka jakość towaru? Pytam o województwo zachodnie

ppp
@Pytajacy 11.06.2018 11:19

nie znam regionu , u mnie sprzedaje sie normalnie , od stycznia mam min 100% , wiadomo trzeba sie narobić na początku ale jak się wypracuje swoje i klienci Cię znają to jest fajnie , wiadomo samo sie nie sprzeda . Najlepiej popytaj PH bo tu na goworku to albo bedą same negatywy albo same pozytywy i nic realnego . Jak ktos dobrze zarabia to Ci tego nie powie bo chętnych wilków na jego miejsce zaraz się znajdzie

ppp
@Pytajacy 11.06.2018 11:19

nie znam regionu , u mnie sprzedaje sie normalnie , od stycznia mam min 100% , wiadomo trzeba sie narobić na początku ale jak się wypracuje swoje i klienci Cię znają to jest fajnie , wiadomo samo sie nie sprzeda . Najlepiej popytaj PH bo tu na goworku to albo bedą same negatywy albo same pozytywy i nic realnego . Jak ktos dobrze zarabia to Ci tego nie powie bo chętnych wilków na jego miejsce zaraz się znajdzie

Lud
@ppp 12.06.2018 07:17

Na wszystkich PH(30 osób) może 12 robi plany w sezonie. Zarobić można koło 4 koła-premia+podstawa+konkursy jak są. Tak, nie przekroczysz nawet 3 tyś. Auto, to tak jak wszędzie Skoda Fabia, jest limit kilometrów, jak przekroczysz, to płacisz. Nie ma nic takiego, jak Multisport, czy inne tego typu rzeczy. Towar podrzędny, ale to nie towarem handlujesz, jak ktoś Cię lubi, to zawsze coś weźmie, bo nikt nie bierze tego z potrzeby, tylko z sympatii dla PH.

Old time
@Pytajacy 11.06.2018 11:19

Najniższa krajowa na umowie. Towar bardzo słaby jakościowo. Sporo reklamacji. Nie ma czegoś takiego jak multisport, prywatna opieka medyczna czy ubezpieczenie grupowe. Auto w najbiedniejszej wersji za którego użytkowaniectrzeba płacić. Pracowałam tam kiedyś, ale zwolniłam się bo znalazłam o wiele lepszą ofertę

ph
@Pytajacy 11.06.2018 11:19

tam maja PH i z tego co wiem nikogo nie szukaja

info
@Old time 12.06.2018 22:35

nie najnizsz ja ma 3 brutto wiec pisz prawde a jak nie wiesz to nie pieprz bzdur

anonymous
@info 13.06.2018 08:45

ani nie najniższa ani nie 3000 Podstawa w Bosmanie to 2500 brutto

Nick
@Old time 12.06.2018 22:35

Po co sie tu wypowiadasz? Jak pracowałas 10 lat temu? Czasy sie zmieniają , Bosman też , Ty nie

D

Praca w bardzo przyjemnej atmosferze. Można się wieku ciekawych rzeczy nauczyć od pracujących już osób. Szef zatrudnia, płaci ale i wymaga. Osobiście polecam

Paulina

Osoby interesujące się pracą w firmie Bosman Od A do Z zachęcam do odwiedzin oficjalnej strony tego pracodawcy w internecie: http://www.odadoz.pl/ Poprzez wejście w zakładkę praca można otrzymać informacje o aktualnie prowadzonych rekrutacjach!

Paulina

Czy ktoś z was może udzielić odpowiedzi jakie benefity oferuję firma Bosman Od A do Z swoim pracownikom? Chętnie dowiemy się najświeższych wiadomości dotyczących pracy w tej firmie, najnowsze informacje w tym wątku będą bardzo przydatne dla wielu osób!

anonymous
@Paulina 01.06.2018 06:01

Ze względu na RODO nie można :)))))))))))

Lila

Nie polecam. Pracowałam i wiem jak jest w tej firmie. Raczej trzeba się trzymać od "A do Z", czy "Sil-Chem" z daleka. A drugi wątek o firmie, na tym portalu, jest nieprawdziwy. Pozdrawiam

Info
@Lila 30.04.2018 22:32

Chyba z zemsty iż ci wrócić nie dali to nie polecasz ..... Bez komentarza

Lalaland
@Info 15.05.2018 19:48

A kto by chciał wracać?! Stare powiedzenie mówi: "w to samo (usunięte przez administratora) dwa razy nie wchodź"

wygryw
@Lila 30.04.2018 22:32

Pracujesz w firmie kilka lat i po latach się żalisz jak to Ci praca jako ph nie odpowiadała. Jakim musisz być przegrywem żeby po takim czasie wypisywać niestworzone rzeczy....

ph
@Lalaland 16.05.2018 08:24

to odczep się od nas . proste

jfk
@ph 17.05.2018 07:27

Chyba jest to portal w którym zamieszczamy opinie o pracodawcach. Przywyknij do tego ze każdy ma prawo do własnej opinii a nie tylko łubudubu niech żyje nam prezes....

czyacz
@jfk 18.05.2018 07:22

ok masz racje kolezanko kazdy ma prawo do własnej opinii . Ale twoja opinie znamy od dłuzszego czasu - przeciez te wpisy ponizajace firme itp to twoja robota wiec postaraj sie bardziej bo to juz wszyscy wiemy

ONA

HELLO TO JA . TU PRACUJE JUZ TROCHĘ CZASU . I WSZYSCY CI KTÓRZY PISZA ZE JEST OK BO JEST OK - SA NAZYWANI PRZEZ JEDNA OSOBĘ WYPISUJĄCĄ BZDURY ABY TYLKO ZASZKODZIĆ FIRMIE - ZGADNIJCIE JAK ? (usunięte przez administratora) ! WIĘC JAK BYM SIĘ MIAŁA OBRAŻAĆ TO JAK NAZWAĆ OSOBĘ PISZĄCĄ BZDURY O TEJ FIRMIE ? FLUSTRATKĄ W UPRZEJMY SPOSÓB TO UJMUJĄC . JEDNEJ PINPOG LATA ....

ona

dziewczyno swiat jest wolnym i mozesz rolbic co chcesz ale czy to nie dziwne ze ciagle piszesz o bosmanie ...............hahahahaha

nikt wazny - a może i nie ....

Dziewczyny !pracuje tu prawie 18 lat i żadna karma do nikogo nigdy nie wróciła . więc .... droga moja a nie będę pisać z imienia kogo mam na myśli, zresztą się domyślasz , pomyśl też o tych co tu długo pracują a ty ich obrażasz. obrażając firmę obrażasz i nas .

Były ph
@nikt wazny - a może i nie .... 23.05.2018 15:02

Nie znam nikogo w tej firmie co pracuje tu więcej niż 8 lat a napewno nie 18 :-) Haba ze sam prezes ;-) Bzduuury , bzdury i jeszcze raz bzdury Pozdrawiam

Nie prezo
@Były ph 23.05.2018 20:35

A skąd jesteś! Haha ... słabo znasz kolego ta firmę. Bardzo słabo. Popracuj i popytać to poznasz ludzi .ta firma to wiele osób nie tylko prezes . Ha ha ha . Więc kłamiesz

smiesznie
@Lila 30.04.2018 22:32

hello ciekaw jestem ktorej lasce tym razem podpadł dyro czy prezo ...... ze takie bzdury wypisują o firmie

Były ph
@Nie prezo 23.05.2018 20:54

Akurat wiem. Doskonale. Znam. Wiem napisałem prawdę. :-)

Łódź
@Były ph 24.05.2018 22:24

Biuro też nie ....a może już 18 lat .

milion pieńcet sto dziewieńcet

muwi się że trzeba być wytrzymałym psychicznie, ale jaka jest praca gdzie nie trzeba być ??? w bosmanie jak masz gadane to przebijesz się szybciutko, jak złapiesz klientów to już w ogóle.

anonymous
@milion pieńcet sto dziewieńcet 28.05.2018 09:00

Mówi

JotUŻet
@milion pieńcet sto dziewieńcet 28.05.2018 09:00

Nie dziwię się, że nie ma Bosmana na półkach, jak takie orły są zatrudniane

Paulina

Proszę was o powrót do tematu, piszemy w tym wątku tylko i wyłącznie na temat pracy w firmie Bosman Od A do Z. Więc jeśli ktoś z was posiada informacje o nowych zatrudnieniach w tej firmie oraz wie jak ma się obecny rozrost tego pracodawcy na obecnym rynku, to zachęcam go do kulturalnej opinii w tym wątku. Przypominam wam również, iż komentarze wulgarne oraz obraźliwe są niedopuszczalne i będą usuwane przez administratora!

anonymous

Konkurencjo kocham też możecie zrobić te promocje a nie oszukiwać klientów że się nie da ! W bosmanie się da . Nie pobijecie cen bosmana .

ona'92

Praca jako ph mi odpowiada, fajna praca i jestem ogólnie zadowolona (pracuję drugi miesiąc), że zdecydowałam się złożyć tutaj CV.

Ph

Widać koleżanko że nie wiesz nic Tylko heicik robisz.

Slip

Jak ktoś ma w sobie żyłkę handlowca to jedyna słuszna praca dla niego - jako PH. Tutaj jest o tyle dobrze, że wiem na czym stoje i nie muszę się martwić, że plan dostanę taki że się zajadę....

Zostaw opinię o Bosman Od A do Z - Łódź

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bosman Od A do Z