Bosman Od A do Z

Łódź

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 320 ocen.

Opinie o Bosman Od A do Z

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bosman Od A do Z

Przedstawiciel z Polski

Angelika widać że bezstresowa faktycznie raz stawia sie jako pracownik a drugi raz pisze jako osoba która jest zainteresowana przejrzyj jej wpisy i odpowiedz czy rozsądnie pisze raz wiedząc ile ludzie zarabiają a raz odpowiada sama na te pytania ja tam widzę złość albo złe chęci.a teraz odpowiedź krótko bez hej tu masz pytania to zadawaj ale rozsądne chętnie odpowiem 2500 brutto podstawa +prowizja procentowa za sprzedaż + prowizja za targety Rozliczenie prowizji z umowy zlecenie Samochody: ja mam Fabię 2 letnia i korzystam z fabii prywatnie Tak jest Gps - ale nie zdarzyło się żeby się mi kiero czepiał (jak chciałem wcześniej skończyć czy później zacząć tel informacja i po sprawie ) Nie zawsze robię plan (na 6 mam 4 plany ) ale pracuje i nigdy z tego powodu nie było pretensji . pracuje pół roku ,w tej chwili polecam , oczywiście jak znajdę lepsza robotę to odejdę ale póki co nic specjalnego na rynku się nie pojawia .Uważam że praca przedstawiciela wszędzie polega na sprzedaży oczywiście wiele zależy jeszcze od rejonu Pozdrawiam wszystkich Ps Nie jestem prezesem ani kierownikiem

bezstresowa

JEŻELI TU JEST HEJT I NIBY OPLUWANIE TO PROSZĘ ODPOWIEDZIEĆ WSZYSTKIM JASNO I WYRAŹNIE CZY FAKT IŻ PRACUJE SIĘ TU NA NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ A PREMIA Z UMOWY ZLECENIE LUB INACZEJ JEST NIEPRAWDZIWE????????? CZEKAM NA WYTŁUMACZENIE Z GÓRY DZIĘKUJĘ W IMIENIU WSZYSTKICH POTENCJALNYCH PRACOWNIKÓW.

Angelika
@Ja nikt 20.01.2018 19:25

Obserwując ten wątek miałam nadzieję na to , że ktoś to zdementuje ale okazuje się to prawdą :( jedyny odzew to próba zhejtowania wpisu...

Przedstawiciel z Polski
@Angelika 21.01.2018 10:22

Angelika widać że bezstresowa faktycznie raz stawia sie jako pracownik a drugi raz pisze jako osoba która jest zainteresowana przejrzyj jej wpisy i odpowiedz czy rozsądnie pisze raz wiedząc ile ludzie zarabiają a raz odpowiada sama na te pytania ja tam widzę złość albo złe chęci.a teraz odpowiedź krótko bez hej tu masz pytania to zadawaj ale rozsądne chętnie odpowiem 2500 brutto podstawa +prowizja procentowa za sprzedaż + prowizja za targety Rozliczenie prowizji z umowy zlecenie Samochody: ja mam Fabię 2 letnia i korzystam z fabii prywatnie Tak jest Gps - ale nie zdarzyło się żeby się mi kiero czepiał (jak chciałem wcześniej skończyć czy później zacząć tel informacja i po sprawie ) Nie zawsze robię plan (na 6 mam 4 plany ) ale pracuje i nigdy z tego powodu nie było pretensji . pracuje pół roku ,w tej chwili polecam , oczywiście jak znajdę lepsza robotę to odejdę ale póki co nic specjalnego na rynku się nie pojawia .Uważam że praca przedstawiciela wszędzie polega na sprzedaży oczywiście wiele zależy jeszcze od rejonu Pozdrawiam wszystkich Ps Nie jestem prezesem ani kierownikiem

Weekend

Drodzy wpisowicze. Jest weekend . Czy nie macie nic innego do roboty ?

Co tam co tam

ZASTANAWIA MNIE TEMAT PODSTAWY : PRZECIEŻ FINALNIE LICZY SIĘ KWOTA KTÓRA TRAFIA MI DO RĘKI , CO MI PO PODSTAWIE 2500 JAK NIGDY W POPRZEDNIEJ FIRMIE nie MOGŁEM PRZEKROCZYĆ 2700 PREMII z PODSTAWĄ (miałem 2200 podstawy)to już WOLĘ MIEĆ MIEJSZĄ PODSTAWĘ A WIĘCEJ Z PROWIZJI BO WTEDY PRZYNAJMNIEJ WIĘCEJ ZAROBIĘ. Pozdrawiam tą P.Panią stresową. FINALNIE i tak się liczy netto do ręki

Ken
@Racjonalista 20.01.2018 08:35

Siedzę teraz w anglii i mam super Social. Więc można? Można. Wystarczy wyjechać

Opinia
@Racjonalista 20.01.2018 08:35

Tak .Ale u mnie w firmie branża spozywka gro osób chce właśnie mieć najniższą krajową bo np 500 plus alimenty i inne dodatki od państwa. Uważam iż nigdy się wszystkim nie dogodzi . Ludzie różnie chcą kombinują aby mieć jak najwięcej kasy . Więc lepiej się indywidualnie dogadać

Świętokrzyskie_była PH

Ja pierdziu... Ale się tu dzieje!! O hejcie to wiadomo kto zamieścił posta ???? Pozdrawiamy Łódź ???? Że Go Worki to jednak shit, to chyba każdy wie. Sama byłam też "wątkiem". Co do pracy, chyba jest tu tyle wpisów, że nie trzeba już nic dodawać... A najlepiej, niech się każdy przekona na własnej skórze, jak się Mu będzie pracować. Jak ja się zajmowałam CK, to plan na trzy zawsze był minimum 100% realizacji. Pozdrawiam wszystkich klientów z podległego mnie terenu. Ja i dziewczyny dawałyśmy radę, choć nie raz i nie dwa, nerwy Nam puszczały: -złe ceny, -opóźnienia w dostawach, -mnie się zdarzyło, że paczka poszła nie tam gdzie trzeba, -brak wsparcia ze strony D.(tylko mi przeszkadzał), -podejrzenia o krętactwo... Wkurzające to było!! Jedyny plus, że tu pracowałam, to to, że trochę weszłam w Budowlankę. Różne rzeczy się czyta, bo na necie jest wszystko. Rzeczywiste: -limit km na auto, -dziwna UMO na premierę, jeśli już oczywiście powstanie z jakąś kosmiczną kwotą, -podstawa na UMO-NAJNIŻSZA KRAJOWA!! -jak masz wyniki NIKT CI SIĘ NIE WTRĄCA, -potrącenia za przekroczenie km, -jeśli się da coś urwać z premii, to urywane jest bez mrugnięcia okiem, -ochrzan dostałam, że sprzedałam towar w za wysokiej cenie, a zawsze tak tam się handlowało, -szukanie dziury w całym, jeśli chodzi o byłych PH, -Świętokrzyskie zawsze było bardzo nielubiane, a robiło(może teraz też robi) wyniki, Ten portal najlepiej sobie odpuścić, bo nic tu dobrego nigdy nie wychodzi... Niby ktoś tu żale wylewa, niby pisane przez "pupilków"... A potem jakieś g***o burze!! Od nikogo nikt prawdy się nie dowie. Sądzę, że dziewczyny z którymi pracowałam mogą mieć zasugerowane, żeby ze mną się nie kontaktować, bo ja mówiłam co mi nie pasuje. Życzę powodzenia wszystkim pracującym obecnie i tym, którzy w perspektywie chcą tu się znaleźć. Wasza sprawa, Wasza decyzja. Każdy kto choć trochę myśli i ma olej w głowie, wie co z czym się je. Pozdrawiam

Sz_pr
@Sz_pr 18.01.2018 20:58

Sugerować się wpisem osoby która tu pracowała 4 czy 5 miesięcy i jeszcze na najlepszym regionie który dostała w prezencie

King
@Sz_pr 18.01.2018 21:13

Ciekawe dlaczego najlepszy region został oddany w prezenie, i parę lat wcześniej też ktoś go oddał jako prezent, dziwne Jeśli jest tak super to czemu sami odchodzą z najlepszego regionu?

Łysy

K......wa tu jest wesoło . Pisac i pisać nagroda będzie dziennikarska

Mirrrrrr

Największym HEJTEREM jest Prezes

Mirek z Centralnej Polski
@Mirrrrrr 17.01.2018 15:49

...po przeanalizowaniu wszystkich wpisów napisał...

jojo

Co to za psychopata jara się tym że próbuje zgadywać kto co pisze ??? Weź się za robotę i ratuj bosmana bo chyli się ku upadkowi . Czytając negatywne opinie o tej firmie nie zauważyłam aby ktoś pisał nieprawdę także do roboty jeden z drugim bo przed wami tak dużo pracy nie wiem czy dacie rady.....

jojo
@anonymous 15.01.2018 18:25

teraz mnie rozbawiłeś przedstaw się napisał anonymous

normalna
@jojo 15.01.2018 10:53

kobieto juz kilka razy piszesz to samo - juz wszyscy wszystko wiedza . juz sie zemsciłas !

pytanie

do pani bezstresowa i jojo - dlaczego tak sie uwzieliscie na firmę ?? dlaczego ??? dlaczego tak hejtujecie ? o co wam chodzi ??? bo ciezko juz zrozumiec wasze wpisy . w chwili obecnej mijaja sie z rzeczywistoscia ? a ja tu pracuje i wiem jak jest .

bezstresowa

Nikt nikogo nie " gnoi" i nie "pluje" tylko przekazuje swoje opinie na temat pracy w bosmanie a skoro cię to boli to znaczy że ludzie mówią prawdę i tyle w temacie. A jeżeli chodzi obrażanie kogokolwiek to jesteś ekspertem zamiast rzeczowo odp. na zarzuty starasz się dociekać kto to napisał ale żadnej odpowiedzi.........

info
@bezstresowa 17.01.2018 07:04

a mozesz sie przedstawic Pani bezstresoawa ??? odwagi

posty

Pracujący informacja dla nowych Nie będę ani zachwalał ani ganił ,ale część z tych opisów to totalne brednie z zemsty ,bo ktoś nie został liczył na Bók wie co ,nie dogadał się z kierownikiem,prezesem ,biurem Więc narzekają na wszystko na samochód towar ludzi.Nie udało się to trudno ,ludzie jest rynek pracownika jeżeli tu wam nie wyjdzie spróbujcie gdzie indziej. Co""" Pani"" Panu da że opluje ,, aaa ,, ma satysfakcję ,, bez sensu ,ale z reguły ten co pluje i gnoi robi to też ze swoimi znajomymi z którymi pracował,gada na firmę TO GADA NA CIEBIE , wniosek uważaj na takie osoby bo po Tobie też jedzie.

POSTY
@posty 16.01.2018 16:14

specjalnie::::: zobaczycie jak mnie objadą za BÓK a nie BÓG

olo
@POSTY 16.01.2018 16:29

ale sens wyraził

definicja Hejter

Co to hejter - to człowiek niemogący pogodzić się z rzeczywistością , msćiwy, podły Piszący obrażliwe słowa tylko dlatego iż nie akceptuje innych i otoczenia . Człowiek ten obraża innych bo mysli iż "jest anonimowy " ale może się okazać ze nie jest anonimowy ............ pozdrowienia Definicja : Hejter lubi sam zadawać sobie pytania i to osoba, generalnie rzecz ujmując, niezgadzająca się na wiele rzeczy lub tematów. Hejterem może być ktoś kto np: anonimowo bierze aktywny udział w rozmowach na jakiś temat, na forach internetowych, pisze różne komentarze wszędzie itp. Hejterzy mogą się dzielić na co najmniej 2 typy – wyrachowanych intelektualnych twardzieli którzy anonimowo lub jawnie wyrażają swoje opinie na dany temat. Dyskutują, próbują dojść do jakiegoś meritum, wykładają jakieś racjonalne dowody na poparcie własnych tez. Często mogą to być ludzie którzy np: nie wierzą we wszystkie obietnice polityków itp. i nie wstydzą się o tym rozmawiać. Ogólnie można by powiedzieć że są niedowiarkami i kimś kogo można do czegoś przekonać, ale w sposób bardzo racjonalny i poparty faktami. Natomiast drugi typ hejtera nie jest już tak szlachetny… Zazwyczaj jest to osoba która troluje wszędzie gdzie się da i to bez żadnego powodu – głównie żeby zaspokoić swoją chorą ambicję . Na forach i stronach internetowych, w grach komputerowych i we wszystkich innych miejscach które zapewniają im anonimowość. I jest to bardzo kluczowe słowo ponieważ taki hejter (drugiego typu), nie byłby w stanie powiedzieć komuś, czegoś prosto w twarz. Często taki jegomość jest złośliwy aż do bólu. Ciska się niemiłosiernie, bo wszyscy muszą go słuchać. Ciężko znosi odmowę albo różnicę zdań, ale to wszystko tylko w wirtualnym świecie w którym się wyżywa, bo wie że nikt go tam nie zna i mu kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zasadzi. Na ogół (w prawdziwym życiu) jest zapewne chuchrakiem z którym nikt się nie liczy i nikogo nie obchodzi. Myśli że jak będzie hejty na kogoś nawalał to stanie się kimś, niestety nic bardziej mylnego. W necie też się spotyka z krytyką na swój temat za bezsensowne i złośliwe trolowanie, co tylko napędza jego frustrację; i koło się zamyka. Niektórzy tacy hejtują nawet na dobre rzeczy, a robią to chyba z zazdrości lub poczucia bycia beznadziejnym.

rozum

dobra uwaga - czemu byłym dwum paniom aż tak zal du...ę sciska ? Czemu takie rzeczy wypisują ?? odpowiedz jest jedna . one nie potrafią zaakceptować iż bez nich może firma istnieć a poprzez hejt czują iż są w centrum uwagi . tylko tyle mogą ...

Hej

Pozdro dorcia i inne lufy hioooooohaaaa

Też mirek

Czary mary kolczyk w du.......i do przodu . To była Pani R.........i część i już wszystko wiemy...... A teraz czekamy na mniow..... ha he hhhhhhh

też była ze świętokrzyskiego
@Świętokrzyskie_była PH 13.01.2018 13:50

KNW ps. często występuje tu pod różnymi nickami

Była ph
@Też mirek 13.01.2018 13:41

Oj Dareczku ;-))) Weź się o kant ...... Hahaha

Weekend

Weekend idzie . Dajcie już spokój Mirkowi z Polski centralnej lub pewnie z Krakowa....... Ale to już nie ważne . Weekend . Pamiętajcie o orkiestrze Owsiaka. Miłej zabawy .

Też mirek

Hej .Mirek . Miłego hejtu .gdzie pracujesz .? Czyżby to w konkurencji .... A może jej szef ? Ha ha . Mirku pisz dalej .. pozdrawiam

.......
@Laky 11.01.2018 21:28

Tylko że owy Mirek napisał przecież prawdę... Nie ważne czy pracuje tu czy tam. Ważne, że analizuje idiotyczne wpisy.

mysl
@....... 12.01.2018 08:56

Tak owszem Mirek z centralnej polski sam robi wpisy a następnie je sam analizuje haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! dobre . Mirek przebiłeś wszystkich pisaczy .

Faro

To forum Bosmana jest rewelacyjne , popularnością przebija serial pt. "Rekonstrukcja rządu" oraz "Korona Królów " . Dlatego też by podbić popularność do serialu dołącza : MIREK Z CENTRALNEJ POLSKI

rano to jest .....
@Faro 12.01.2018 06:39

Rewelacyjne forum ! lubię to czytać. Mirek z polski centralnej przebił wszystkich . Był najlepszy , ja głosuje na MIrka z polski centralnej .

jojo

Dlaczego nikt nie napisze prawdy ? sms o 5 rano ; promocje za które płaci klient podwójnie bo są w takim wymiarze doliczane do ceny towaru ; przedstawiciel nie może z klientem ustalać ceny bo prezes i tak nalicza "po swojemu" .....

5 rano
@jojo 11.01.2018 06:25

Tak 5 rano to się śpi. Więc coś nie tak jak nie śpisz 5 rano . Idź do lekarza . Coś nie tak z Tobą

Mirek - centralna polska

Moi drodzy. Analizując wpisy, wiedzę jaką posiadam od PH, który aktualnie pracuję stwierdzam jedno Nie Warto ponieważ : 1. Kasa bardzo słaba, a jak jest to na lewo. Nie dość, że to oszukiwanie to w przyszłości nie przyniesie nic dobrego. 2. Byle jakie samochody z GPS, który pomagać służy jedynie do kontroli. Ciągła kontrola brak limitów km. Tzn brak takich limitów żeby były wartością dodaną. W wielu firmach w tych czasach samochód to już wielki plus i często brak opłat za korzystanie z auta. Sam pracowałem w firmach gdzie jeździłem ile potrzebowałem i nikt mnie nie obciążał. A dodam, że też były GPSy 3. Firma nastawiona, a bardziej PH na samych najgorszych klientów, bo lepsi albo mają dość, albo firmy na nich nie stać. Reasumując uważam, że w tej firmie pracują tylko Ci co nie mają perspektywy, albo ambicji. Nie ujmując im wiedzy handlowej. A Ci co się tam zatrudnią to osoby, które nie analizują faktów. Teraz średnia podstawa nawet w FMCG to 2200-2500 netto plus często premia stanowi od 70-100 % netto podstawy. W budowlance kwoty te są wyższe... Czyli co? Najniższa podstawa plus dziwne premie na lewo lub jakieś marne prowizję są ok? Auto z limitem co kot napłakał? PS. Nie jestem ani pracownikiem, ani osoba która stara się o pracę. Fakt wysłałem kiedyś CV, ale śledząc to forum są to moje aktualne przemyślenia i analizy. Powodzenia obecnym i przyszłym PH.

Chętny
@Mirek - centralna polska 11.01.2018 17:59

Kolego Mirku .widze ze potrafisz dopiekac Szef z poprzedniej firmy mi też dopiekl i nie dał tego co chciałem i tam takie inne . Podaj namiary jakieś do siebie .miałbym prośbę aby mu napisać parę fajnych wpisów. A Ty potrafisz robić koło (usunięte przez administratora) .

A tak sobie
@Mirek - centralna polska 11.01.2018 17:59

Mirek jeżeli jest u Ciebie tak dobrze to może się pochwalisz gdzie pracujesz A opisywać firmę jej nie znając to dopiero trzeba być cymbałem. Ale jaki jest MIREK każdy czyta A mi się zdaje że to Pani która niedawno odeszła Pozdrawiam bo z pisania bzdur jest znana sama się wychwala na forum jaka to świetna w sprzedaży, tylko kierownik i firma jej przeszkadza a ona Anioł z rogami!!!! Słodziutka

22.34

Szkoda czasu na ten portal . Piszą tylko flustraci i zadni zemsty wszelakiej . Dobranoc

bezstresowa

nie zamierzam nikomu ubliżać znam realia pracy w tej jak i w wielu innych firmach . W korporacjach można zarobić sporo ale kosztuje to dużo zdrowia. W bosmanie , który nie jest korporacją nie ma ani pieniędzy ani zdrowia ....

Też bezstresowy
@bezstresowa 11.01.2018 06:14

Bezstresowa i 6.14 .pisze . Hihihi bez komentarza dalszego

rozum

Co to hejter - to człowiek niemogący pogodzić się z rzeczywistością , msćiwy, podły Piszący obrażliwe słowa tylko dlatego iż nie akceptuje innych i otoczenia . Człowiek ten obraża innych bo mysli iż "jest anonimowy " ale może się okazać ze nie jest anonimowy ............ pozdrowienia Definicja : Hejter lubi sam zadawać sobie pytania i to osoba, generalnie rzecz ujmując, niezgadzająca się na wiele rzeczy lub tematów. Hejterem może być ktoś kto np: anonimowo bierze aktywny udział w rozmowach na jakiś temat, na forach internetowych, pisze różne komentarze wszędzie itp. Hejterzy mogą się dzielić na co najmniej 2 typy – wyrachowanych intelektualnych twardzieli którzy anonimowo lub jawnie wyrażają swoje opinie na dany temat. Dyskutują, próbują dojść do jakiegoś meritum, wykładają jakieś racjonalne dowody na poparcie własnych tez. Często mogą to być ludzie którzy np: nie wierzą we wszystkie obietnice polityków itp. i nie wstydzą się o tym rozmawiać. Ogólnie można by powiedzieć że są niedowiarkami i kimś kogo można do czegoś przekonać, ale w sposób bardzo racjonalny i poparty faktami. Natomiast drugi typ hejtera nie jest już tak szlachetny… Zazwyczaj jest to osoba która troluje wszędzie gdzie się da i to bez żadnego powodu – głównie żeby zaspokoić swoją chorą ambicję . Na forach i stronach internetowych, w grach komputerowych i we wszystkich innych miejscach które zapewniają im anonimowość. I jest to bardzo kluczowe słowo ponieważ taki hejter (drugiego typu), nie byłby w stanie powiedzieć komuś, czegoś prosto w twarz. Często taki jegomość jest złośliwy aż do bólu. Ciska się niemiłosiernie, bo wszyscy muszą go słuchać. Ciężko znosi odmowę albo różnicę zdań, ale to wszystko tylko w wirtualnym świecie w którym się wyżywa, bo wie że nikt go tam nie zna i mu kopa w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie zasadzi. Na ogół (w prawdziwym życiu) jest zapewne chuchrakiem z którym nikt się nie liczy i nikogo nie obchodzi. Myśli że jak będzie hejty na kogoś nawalał to stanie się kimś, niestety nic bardziej mylnego. W necie też się spotyka z krytyką na swój temat za bezsensowne i złośliwe trolowanie, co tylko napędza jego frustrację; i koło się zamyka. Niektórzy tacy hejtują nawet na dobre rzeczy, a robią to chyba z zazdrości lub poczucia bycia beznadziejnym.

anonymous
@rozum 12.05.2017 07:36

Nie jesteś hejtowany, to cię nie ma! W świecie wirtualnym liczy się, by było o tobie głośno. A kogo najbardziej hejtowano w 2017 roku? Oto ranking tych, którzy musieli zmierzyć się z hejtem.

kobra

To fakt iż niektóre byłe już panie a zwłaszcza z miasta na K lubią się mscic a przewaznie jedna wypisuje wciaż to samo bo myśli że komuś szkodzi . Kochana weż kółko i uderz się w czółko to może ci pomoże - żal i złe emocje w koncu cię zniszczą od środka . zajmij się sobą w końcu bo masz wiele braków emocjonalnych a o wiedzy nie wspomnę . pozdrawiam cie droga koleżanko

bezstresowa

"stresowy" dobrze mówisz tylko powiedz mi co innego dowie się od jednego czy dwóch przedstawicieli????? czy napisałam nieprawdę ? odp: dowie się właśnie tego co napisałam ...... podstawa najniższa krajowa i marna prowizja z umowy zlecenia , które jest wystawiane dziwnym trafem na jakieś dziwne kwoty , których ludzie nigdy nie widzieli pewnie po to żeby pokazać na rozmowie o pracę ile to ph "nie wyciąga" miesięcznie....

Sz_pr
@bezstresowa 11.01.2018 06:30

Na jakim regionie pracujesz czy pracowałaś bo podobno z każdego regionu można inaczej wyciągnąć

obecna
@bezstresowa 11.01.2018 06:30

Informacja dla "byłej pani " - co się zwie bezstresowa a powinna "zemsta" więc ..... najlepiej jak z dyrektorem porozmawiasz . facet miły no i zabawny lubi sie pobawić. ale to co jest to stał 2,5 brutto lub jak chcesz mniej to tez możesz .jest sporo dziewczyn no wiesz co chce duzo mniej bo np 500 plus czy alimenty itp .jak chcesz wiecej to tez mozesz sie dogadac indywidualnie . prowizja jak zalezy ci aby zarobić i trochę pomyslisz itp tez jest całkiem przyzwoita owszem premiuje robiacych plany i targety ale z drugiej strony to normalne -cos za cos .plany na ten rok są niskie jak nigdy choc nie wiem jaki chcesz region . auto to fabia osobowa a reszta to juz to samo co w innych firmach czy standard gpsy i ewidencja pzrebiegu no chyb ze masz vana. na urlop czy inny wyjazd zawsze o auto sie dogadasz , zaplacisz tylko paliwo . km prywtne tylko mozesz nabic w weekendy czy l4 itp . ale mozesz sie dogadac ze chcesz gdzies jechac itp a na L4 sie nie jezdzi . limit starcza . a poza tym i tak ludzie maja prywatne bryki bez gpsu wiec po co kto ma wiedziec gdzie w weekend sie jezdziło itp prezes gosc jest spoko tez mozesz z nim indywidualnie rozmawiac nr tel podaje poza tym wszyscy go znaja bo otrzymuja smsy . w tym roku bylo tylko mniej imprez firmowych ale wigilia i to co po niej było super , prezes tanczył i ma gust facet . lojalka standard jak wszedzie .z tego co wiem to do sadu trafila sprawa tylko jednej byłej ale sie nie dziwie bo zachowała sie wrecz po swinsku sprzedajac pianę w innej firmie i to juz dyrektora wkurzyło. .ludzie tu piszą rózne rzeczy o firmie trochę z zemsty i aby zaszkodzic celowo prezesowi ale ja tu jestem już trochę czsu i tak to wygląda w realu

stresowy

Ewidentnie bezstresowa to chyba jakieś proszki bierze ,bo pisze z takim żalem że tylko się pomodlić , ale przypuszczam że zaraz spuści na mnie kilka epitetów. Ludzie jeżeli się chcecie dowiedzieć czegoś o warunkach pracy to nie na portalu; ludzie się zwalniają potem złość trzeba wyładować i piszą cuda . Nie pytajcie się o szczegóły na portalu tylko zadzwońcie do przedstawiciela pracującego (a najlepiej do 2) spytajcie się o jaki rejon wam chodzi i podpytajcie o warunki .Pewnie więcej się dowiecie .Każdy kto startuje na handlowca znajdzie sposób kontaktu z przedstawicielem. pozdrawiam stresowy

bezstresowa

podstawa NAJNIŻSZA KRAJOWA samochód najstarszy pracownik (to taki po pół roku) skoda fabia 1.0 na gazie gps całodobowy monitoring zarobić można super kasa na pół czarno 2500 na łapę

bezstresowa

słabszy region 2500 na rękę (podstawa+prowizja) podstawa na konto reszta w kopertę

Kacy

Proszę o konkrety bez bajerów Jaką podstawę otrzymuje PH, podstawę bez premii. Jaki samochód otrzymuje PH i czy auta mają GPS.? Jak jest z ich używaniem prywatnie? I jak realnie na Pomorzu można wyrobić plan? Dziękuję za konkretne informacje

Była ph
@Chętna 09.01.2018 20:35

Przeczytaj wpis NOVE z 09.01. Pisze tam całą prawdę. Powaga. To jest stary handlowiec i naprawdę rzetelnie napisała. A co do zarobków to naprawdę zależy od regionu dużo, no i też od handlowca oraz zaplecza jakim dysponuje. ( Hmmm.) :-D Pozdrawiam NOVE ;-)

bezstresowa
@Kacy 29.12.2017 17:56

już mówię : podstawa najniższa krajowa auto z gps monitorowane co chwila autka fajne ci najstarsi co pracują pół roku mają paroletnie skody fabia na gazie użytkować możesz 140km w gratisie potem słono płacisz na pomorzu lipa już odchodzący zawalił rynek i jest zaopatrzony na 3-mc

mariuszek 69

W sezonie dużo lepsza kasa, bo łatwiej sprzedać produkty. Pokażcie mi chociaż jedną firme z tej branży która tak płaci?

kot
@mariuszek 69 10.01.2018 11:01

DOKLADNIE!!! Ja jestem tez zawdowolony z zarobkow w bosmanie a pracuje tu juz ponad 2 lata i dalej jestem zadowolony i nie chce zmienic pracy to chyba znaczy ze zle tu nie jest

początkujący az

Witam Jestem w miarę nowy w AZ ale z tego co wiem i mam co miesiąc to te dwa tysiące to podstawa ale reszta jest dodawana ze sprzedaży i nie jest to premia tylko prowizja ze sprzedaży jeżeli masz jakąkolwiek sprzedaż to kwota rośnie proporcjonalnie do sprzedaży i możesz nie zrobić planu a prowizja jest .Nigdy nie słyszałem żeby ktoś kto pracuje dostał samą podstawę . Na wigilii rozmawiałem z przedstawicielami którzy pracują kilka lat i za 2500 na rękę, by nie pracowali na swoich rejonach ,wychodzą oprócz 3 miesięcy ZIMY powyżej 4-5tys na rękę więc nie piszcie totalnych głupot typu: że za wszystko zabierają albo najniższa krajowa no chyba że ci wszyscy przedstawiciele to wolontariusze . ps żeby nie było że zaraz będziecie pisać że WSZYSTKO wspaniale i będę tu pracował do śmierci NIE------ mam zamiar za jakiś czas iść w innym kierunku ale bez przesady na tą chwilę ocena az to 4 , jasne JA TEŻ wolę zarabiać 7tys i mieć SUPER TOWAR jeszcze jedno nie piszcie że pójdziecie do biedronki czy lidla bo tam pracowałem 2 lata i wiem jak trzeba się natyrać żeby mieć 2300 + soboty i niedziele i bez samochodu .Pozdrawiam ludzi pracujących w sklepach wszelkiej maści .

Była ph
@początkujący az 03.01.2018 23:30

Dużo prawdy napisałeś kolego, tez tam pracowałam i wiem na 100% ze były miesiące za 1500zl, były takie nędzne miesiące, oj były. A ponad 4 - 5 tys to ja nie widziałam niiiigdy. ;-) ALE praca była fajna. Teraz to nie wiem , lecz kiedyś było naprawdę miło pracować . Pozdrawiam wszystkich starych PH

anonymous
@Była ph 04.01.2018 17:18

Na jakim regionie pracowalas

jóóó

mi w bosmanie pasuje, a jak ktos ma problem to można sobie ułatwić wejscie w zawód jakimis kursami na przedstawiciela handlowego, wiem ze jest cos w stylu kursu ktory podnosi samoocene i dodaje pewnosci siebie a to w tej pracy jest bardzo przydatne

Pilo
@jóóó 08.01.2018 11:26

No ok czyli licząc średnią z prowizjami ile Ci wyszło? Tak szczerze bez ściemy.. I jak to jest w końcu z wykorzystywaniem samochodu w celach prywatnych. Jaki limit Jakie dodatkowe koszta Płacisz kilometrówkę + tankujesz? Chyba raczej nie co? Naprawdę fajnie gdyby w końcu pojawiły się szczere konkrety...

Nove
@Pilo 08.01.2018 14:10

Cześć. Pracowałam w firmie i chciałam też o czymś powiedzieć. Średnio na rękę wyszło, że miałam 4,5 tyś. Miałam chyba najlepszy rynek w PL, ale też i najwyższe plany. Nie miałam większych problemów, żeby zrobić 100%. Jeśli chodzi o szefów - Prezes człowiek rozsądny i taka prawda, że można z Nim się dogadać. Dyrektor-osobiście jest dla mnie "Persona non grata". Mam prawo wyrazić takie zdanie. Może nadaję się do "sprawowania władzy" w innej branży. Jeśli z Nim musiałam rozmawiać, to to robiłam. Raczej zawsze kontakt był między mną, a Prezesem. Panie w biurze i kadry: wiadomo, każdy może mieć gorszy dzień, ale dziewczyny zawsze odpowiadały na pytania i pomagały, jeśli o coś się poprosiło. Auto służbowe, normalną Fabia, wsiadasz i jedziesz. Miałam potrącane chyba raz z pensji za przekroczenie km. Czasem sama tankowałam gaz (ale to za 20zł). Były wzloty i upadki moje w tej firmie. Denerwowały mnie niektóre rzeczy, ale najważniejsze było, że jeśli robiłam swoje, to NIKT mi się nie wpierniczał. Trzeba pracować i dawać z siebie wszystko. Chyba to jest oczywiste. Tęskni mi się za klientami, bo fajny miałam rynek. Lubię pracować w ten sposób. Nie mówię, że jest super, extra, kolorowo!! Ale tragedii też nie ma. Często się dochodziłam z Prezesem, bo jak nie powiesz co i jak, to nie licz, że ktoś Ci będzie czytać w myślach. I zrypki były, chwalić mnie nikt nie pochwalił, ale pracujesz dla kasy. Ta firma, jest dobrym miejscem, żeby liznąć budowlanki. Plusem jest to, że zatrudniają ludzi bez doświadczenia i można coś nowego poznać. Wkurza mnie mnogość niektórych kom. Wiele z Nich znika, często te niewygodne, które wcale nie są niezgodne z regulaminem. Nie dziwię się, bo każda firma, chcę być pozytywnie postrzegana. Nie mogę wystawić, ani pozytywnej opinii, ani negatywnej. Jeśli ktoś chce pracować i jest odporny na stres-ok. Ci, którzy pracują tu po KILKA LAT, są innaczej traktowani, niż Ci, którzy pracują krótko, wiadomo czemu-liczy się staż pracy. Ja byłam wrogiem nr.1.

K8

Może i jest ciężko, ale w bosmanie dużym plus taki że można to połączyć ze studiami (no ale tylko zaocznymi). Z każdym kolejnym dniem pracy przychodzą nowe doświadczenia.

hehe

Ja robię w Bosmanie już prawie pół roku i zdecydowanie mogę polecić, bo jest jasny system zysków, czarno na białym wszystko, co umożliwia wygodniejszą pracę :)

1

Mi się podoba, ale to specyficzna praca w sprzedaży. Dostajesz od bosmana samochód i musisz być otawrty na kontakt z drugim człowiekiem, bo bez tego ani rusz.

Ania

2000 brutto? Poważnie? To na 2000 netto na rękę nie ma wgl szans czy to kwestia negocjacji? Dziękuję za szczerą odpowiedź

anonymous
@Była ph 02.01.2018 17:51

To ile w końcu? Bo każdy co innego pisze

anonymous
@anonymous 03.01.2018 07:30

?

OBECNA

Informacja dla Jola. najlepiej jak z dyrektorem porozmawiasz . facet miły no i zabawny lubi sie pobawić. ale to co jest to stał 2,5 brutto lub jak chcesz mniej to tez możesz .jest sporo dziewczyn no wiesz co chce duzo mniej bo np 500 plus czy alimenty itp .jak chcesz wiecej to tez mozesz sie dogadac indywidualnie . prowizja jak zalezy ci aby zarobić i trochę pomyslisz itp tez jest całkiem przyzwoita owszem premiuje robiacych plany i targety ale z drugiej strony to normalne -cos za cos .plany na ten rok są niskie jak nigdy choc nie wiem jaki chcesz region . auto to fabia osobowa a reszta to juz to samo co w innych firmach czy standard gpsy i ewidencja pzrebiegu no chyb ze masz vana. na urlop czy inny wyjazd zawsze o auto sie dogadasz , zaplacisz tylko paliwo . km prywtne tylko mozesz nabic w weekendy czy l4 itp . ale mozesz sie dogadac ze chcesz gdzies jechac itp a na L4 sie nie jezdzi . limit starcza . a poza tym i tak ludzie maja prywatne bryki bez gpsu wiec po co kto ma wiedziec gdzie w weekend sie jezdziło itp prezes gosc jest spoko tez mozesz z nim indywidualnie rozmawiac nr tel podaje poza tym wszyscy go znaja bo otrzymuja smsy . w tym roku bylo tylko mniej imprez firmowych ale wigilia i to co po niej było super , prezes tanczył i ma gust facet . lojalka standard jak wszedzie .z tego co wiem to do sadu trafila sprawa tylko jednej byłej ale sie nie dziwie bo zachowała sie wrecz po swinsku sprzedajac pianę w innej firmie i to juz dyrektora wkurzyło. .ludzie tu piszą rózne rzeczy o firmie trochę z zemsty i aby zaszkodzic celowo prezesowi ale ja tu jestem już trochę czsu i tak to wygląda w realu

obecna

Informacja dla Jola. najlepiej jak z dyrektorem porozmawiasz . facet miły no i zabawny lubi sie pobawić. ale to co jest to stał 2,5 brutto lub jak chcesz mniej to tez możesz .jest sporo dziewczyn no wiesz co chce duzo mniej bo np 500 plus czy alimenty itp .jak chcesz wiecej to tez mozesz sie dogadac indywidualnie . prowizja jak zalezy ci aby zarobić i trochę pomyslisz itp tez jest całkiem przyzwoita owszem premiuje robiacych plany i targety ale z drugiej strony to normalne -cos za cos .plany na ten rok są niskie jak nigdy choc nie wiem jaki chcesz region . auto to fabia osobowa a reszta to juz to samo co w innych firmach czy standard gpsy i ewidencja pzrebiegu no chyb ze masz vana. na urlop czy inny wyjazd zawsze o auto sie dogadasz , zaplacisz tylko paliwo . km prywtne tylko mozesz nabic w weekendy czy l4 itp . ale mozesz sie dogadac ze chcesz gdzies jechac itp a na L4 sie nie jezdzi . limit starcza . a poza tym i tak ludzie maja prywatne bryki bez gpsu wiec po co kto ma wiedziec gdzie w weekend sie jezdziło itp prezes gosc jest spoko tez mozesz z nim indywidualnie rozmawiac nr tel podaje poza tym wszyscy go znaja bo otrzymuja smsy . w tym roku bylo tylko mniej imprez firmowych ale wigilia i to co po niej było super , prezes tanczył i ma gust facet . lojalka standard jak wszedzie .z tego co wiem to do sadu trafila sprawa tylko jednej byłej ale sie nie dziwie bo zachowała sie wrecz po swinsku sprzedajac pianę w innej firmie i to juz dyrektora wkurzyło. .ludzie tu piszą rózne rzeczy o firmie trochę z zemsty i aby zaszkodzic celowo prezesowi ale ja tu jestem już trochę czsu i tak to wygląda w realu

anonim

(usunięte przez administratora)

Info

Bzdury gonią bzdury . To forum dla frustratow i mścicieli oraz hejtowcow

Była ph
@Info 02.01.2018 03:51

Ależ panie P. dziękujemy za przypomnienie o co tu biega. Pozdro.

Jola

Ludzie konkrety. Rozumiem najniższą krajową, ale realne średnie zarobki PH to? Tak samo z autem do celów prywatnych. Pobierają opłatę plus tankowanie? Coś tu nie gra. Stawka 35gr plus paliwo? Serio? Moze ktoś to skomentować? Tylko proszę tak jak jest

Obecna
@Jola 02.01.2018 09:44

Wieczorem będę to opiszę Ci system .itp można zarabiać itp

Pppp
@Obecna 02.01.2018 11:30

Gratuluję asertywności. Mądrością nie grzeszysz... Ktoś chce się dowiedzieć konkretów i prawdy, a Ty...

Nie mogę spać

Mam kaca i nie mogę spać. Czytam Sila hejtu będzie malec . Kto myśli to powinien do tekstów na tym portalu podejść z dużą rezerwą Pracuje tu parę lat . Rozumiem iż zemsta przykrywa rozum . LUDZIE PRACY JEST DZIŚ WBRUD STARCZY DLA WSZYSTKICH . więc po co pisać bzdury i oczerniac . Nie minęły jeszcze od ostatnich imprez firmowych 2 tygodnie. Notabene fajnych . A niektórzy już opinie wydali . Znam byłych i obecnych . Nie jest trudnym domyslic się kto to pisze i jaki ma cel . Czy nie lepiej zająć się czymś co przyczyni się do własnego rozwoju .

Anna

Czyli przy zrobionym planie 2500 na rękę (usunięte przez administratora) I auto z limitem plus opłaty? To kto tam pracuje, porażka jakaś

anonim

(usunięte przez administratora)

myslący

A dla mnie jest OK - wystarczy tylko robić obroty, i target i dużo więcej się wyciągnie niż w 2017 ! . Plany zostały praktycznie takie jak obroty w 2017 czy plan na 2017- a najważniejsze jak dla mnie to jest dowolność w ustalaniu ceny .

Nick
@myslący 21.12.2017 11:46

Chyba żartujesz. Obudź się człowiecze ;-)

Fox

Nie wiem po co jeszcze ktoś się łudzi, że prawdziwe opinie na temat firmy nie będą usunięte... Wszystko to, co jest nie na rękę Prezesowi jest kasowane, a Ci ludzie, którzy potrafią głośno i w kulturalny sposób o tym powiedzieć, są zaraz tymi złymi.

Paweł

tak to jest w Bosmanie ze jak masz smykałke do komunikacji to sobie na spokojnie poradzisz, a jak nie to po prostu idziesz w inną branżę, nie ma co się łamać :) Pracować trzeba i oo

Aww

Ja poszedłem do bosmana świeżo po różnego rodzaju kursach i sobie radziłem. Najważniejsze to być otwartym na ludzi, nie być nieśmiałym

one two

jak bd ci sie chcialo to bedzie ok,ale firma to nie jest miejsce dla cwaniaczków i pozerów, musisz ostro pracować, może nie każdemu wychodzi od początku, ale z czasem się to zmienia, byle tylko poczatek jakos przetrwac

Bye Bye
@one two 15.12.2017 11:08

Dokłaaadnie. Szefostwo szybko reaguje jak się trafi jakiś aktor i kombinuje z wahą i kręci z wynikami to jest szybkie bye, bye i nikt się nie przejmuje..

Bezstresowy

Plany są może i ciężkie do wyrobienia, ale jak już się uda to jest ok. W mojej poprzedniej firmie plany były nie do wyrobienia i cieli na wszystkim. Tutaj dostaję swoje i mogę spokojnie utrzymać rodzinę :)

gabrillah

Klientów trzeba znajdywać i to nie takich, że kupią raz i do widzenia! Tylko takich, żeby byli stałymi klientami. I wcale nie ma tragedii, żeby ich znaleźć.

,?

Praca specyficzna i musisz to lubić.Bo oferując produkt po pierwsze musisz go dobrze znać,a po za tym potrafić to sprzedać-przekonać klientów do produktu.

Zostaw opinię o Bosman Od A do Z - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bosman Od A do Z