Over Group

2.6/5

• Kim jesteśmy i co robimy?
  • Nasze działy
  • Misja, wizja i wartości
  • Kogo szukamy i dlaczego warto być z nami?
  • Rekrutacja
  • FAQ
  • Social Media

Kim jesteśmy i co robimy?

Nasze działy

Misja, wizja i wartości

Kogo szukamy i dlaczego warto być z nami?

Rekrutacja

• Wydrzyn
  • Mikołajówek
  • Wronowice

3. Opinie o pracodawcach Łask
  5. Opinie o Over Group Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Over Group Łask

Nie przegap nowości o Over Group Sp. z o.o. sp.k.!

09.04.2025 08:13

REKRUTUJEMY!

Marzysz o zostaniu ekspertem w dziedzinie zootechniki? Interesują Cię zagadnienia związane z hodowlą zwierząt gospodarskich? Mieszkasz na terenie woj. mazowieckiego, wielkopolskiego, lubuskiego lub dolnośląskiego? Jeśli tak, sprawdź poniższe oferty pracy:

Doradca Weterynaryjny Over Vet
    Teren pracy: całe woj. mazowieckie
    Widełki płacowe: 5 000 – 12 000 zł brutto z możliwością przekroczenia
    Link do oferty: https://rocketjobs.pl/oferta-pracy/over-group-doradca-weterynaryjny-plonsk-sales-uslugi-profesjonalne

Przedstawiciel Handlowy Over Agro
    Teren pracy: część woj. dolnośląskiego, wielkopolskiego i lubuskiego
    Widełki płacowe: 5 000 – 15 000 zł brutto z możliwością przekroczenia
    Link do oferty: https://rocketjobs.pl/oferta-pracy/over-group-doradca-przedstawiciel-handlowy-w-branzy-produktow-dla-zwierzat-lubin-sales-uslugi-profesjonalne

Więcej informacji udzielamy telefonicznie i mailowo

tel. 505 421 064

mail [email protected]

CV prosimy przesyłać przez przycisk APLIKUJ w podanych linkach do ofert pracy lub bezpośrednio na adres mailowy.

Administratorem Danych Osobowych jest Over Group Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka Komandytowa,
    ul. Warszawska 65, 98-100 Łask, (zwana dalej Spółką lub Administratorem). W Spółce został powołany Inspektor Ochrony Danych, adres korespondencyjny: ul. Warszawska 65, 98-100 Łask, adres e-mail: [email protected]

Dane osobowe gromadzone przy pomocy aplikacji o pracę (CV) – przetwarzane w celach rekrutacyjnych – przetwarzane są na podstawie art. 6 ust 1 lit. a, a w zakresie wizerunku – art. 9 ust. 2 pkt. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako RODO). Dane osobowe podane przez kandydata związane z:

– uczestnictwem w wybranym procesie rekrutacyjnym będą przechowywane do czasu zakończenia procesu rekrutacyjnego na dane stanowisko,

– uczestnictwem w przyszłych procesach rekrutacyjnych będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody kandydata na przetwarzanie jego danych w tym celu.

Dane osobowe mogą być ujawnione pracownikom lub współpracownikom Spółki, jak też podmiotom udzielającym wsparcia Spółce na zasadzie zleconych usług i zgodnie z zawartymi umowami powierzenia. Kandydat posiada prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania. Kandydat ma również prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy RODO. Podanie danych w aplikacji o pracę jest dobrowolne, ale niezbędne w celu uczestnictwa w bieżącym procesie rekrutacyjnym i ew. przyszłych rekrutacjach. Wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych w ww. celach jest dobrowolne.

News image

Wywiadu udzielił/aMarzena Olejnik

27.11.2023 12:09

Jak wyglądały początki firmy?

Idea stworzenia Firmy o takim profilu pojawiła się w głowach założycieli już w trakcie ich studiów na Wydziale Zootechnicznym Akademii Rolniczej. W 2001 roku pomysł ten został zrealizowany przez dwóch Wspólników. Początkowo Firma funkcjonowała pod nazwą FHU OVER i była dystrybutorem produktów dla zwierząt hodowlanych. W krótkim czasie, bo około trzech lat, stała się samodzielnym producentem preparatów dla zwierząt gospodarskich. To był ważny krok, wyznaczający dalsze kierunki rozwoju przedsiębiorstwa. Stopniowo wyodrębniały się kolejne działy i marki Firmy. Dzięki zatrudnieniu ekspertów w swojej dziedzinie, z roku na rok stawaliśmy się coraz bardziej samodzielną i wyspecjalizowaną organizacją.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?

W każdej z branż, w której obecnie funkcjonuje OVER Group, istnieje duża konkurencja. Nie obawiamy się jednak tego. Zasłynęliśmy z innowacji i nie zatrzymaliśmy się na jednym status quo. Firma OVER Group zrewolucjonizowała dotychczasowe podejście w hodowli bydła, wprowadzając jako pierwsza na rynek polski w 2004r. glicerynę roślinną. To była wyjątkowo „słodka rewolucja”. Gliceryna jest obecnie stosowana w większości gospodarstw, gdyż poprzez swój słodki smak jest niezastąpionym źródłem energii dla krów. Jako lider w branży rolniczej obserwujemy, że Klienci chętnie wybierają nasze sprawdzone i skuteczne preparaty, szybko rozwiązując problemy hodowlane. Również w pozostałych obszarach działalności mamy pewność, że dostarczamy wysokiej jakości rozwiązania dla naszych Klientów. Nie tylko w Polsce, ale również za granicą.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

Struktura OVER Group jest rozbudowana ze względu na wiele marek, jakie składają się na naszą Firmę, a także różne jej działy i spółki. Jako wyspecjalizowany producent i dostawca usług zrzeszamy specjalistów w zróżnicowanych obszarach, m.in. handlowym, produkcyjnym, jakościowym, graficznym, social media, administracyjno-biurowym. Nasze oddziały mieszczą się w woj. łódzkim (w Łasku oraz w Łodzi). Można wyodrębnić dwie największe grupy Pracowników: jedną z nich stanowią Pracownicy blisko związani z Zakładami Produkcyjnymi, a drugą z Działami Handlowymi. Doceniamy zaangażowanych i lojalnych członków naszej organizacji. Warto zauważyć, że ok. 70% obecnej kadry managerskiej to Pracownicy, którzy objęli te stanowiska drogą awansu wewnętrznego.

Z jakimi wyzwaniami na co dzień mierzy się firma o globalnym zasięgu, zrzeszająca kilka marek?

Prowadząc tak różnorodną działalność musimy dbać o to, by Klienci byli usatysfakcjonowani ze współpracy na każdym etapie. Wyzwaniem, z którym doskonale sobie radzimy, jest odpowiednie zaplanowanie etapu realizacji różnych procesów, aby czas dostarczenia produktu/usługi dla Klienta był jak najkrótszy. Potrafimy bardzo dobrze zarządzać zasobami. Nieustannie obserwujemy otoczenie biznesowe i pojawiające się trendy. Wyzwaniem zdecydowanie jest wprowadzenie kolejnego innowacyjnego produktu w jak najszybszym czasie, spełniając przy tym szereg norm jakościowych oraz poprzedzając wdrożenie nowego produktu w rynek badaniami naukowymi. Jesteśmy w stanie sprostać niekiedy bardzo wymagającym oczekiwaniom naszych Klientów, gdyż rozwiązania, jakie proponujemy, są szyte na miarę ich potrzeb. Tak – tworzymy również pod marki prywatne, nierzadko zaczynając od podstaw, czyli od stworzenia receptury.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

Do naszych zespołów najczęściej poszukujemy osób, które posiadają umiejętności handlowe i są gotowe do podejmowania nowych wyzwań. Niekoniecznie trzeba posiadać wiedzę branżową, ponieważ przy odpowiednim poziomie zaangażowania i motywacji do poznawania nowych obszarów, można odnieść sukces również w nich. W działach handlowych mamy przyjętą rejonizację, stąd ogłoszenia rekrutacyjne na stanowiska sprzedażowe mogą pojawiać się w różnych województwach. Pytamy również kandydatów o możliwość ewentualnej relokacji, jeśli aktualnie prowadzimy rekrutację na inny region. Jesteśmy szczególnie zainteresowani podjęciem współpracy z ekspertami w branży zootechnicznej, którzy świetnie mogliby uzupełnić nasz zespół managerski. Zależy nam na rozwoju oferty produktowej oraz wsparciu Pracowników w zakresie wiedzy merytorycznej. Dlatego też pojawiają się rekrutacje na stanowiska Product Managerów. Procesy rekrutacyjne zawsze składają się z kilku etapów po to, by jak najlepiej poznać kandydatów, wypracować obiektywną opinię o nich oraz umożliwić im kontakt z różnymi osobami w Firmie, w tym również z bezpośrednim przełożonym, a nawet Zarządem. W niektórych działach oferujemy zapoznanie się ze stanowiskiem w praktyce jeszcze przed podjęciem ostatecznej decyzji. Praktykujemy rekrutację o charakterze stałym.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Każdy Pracownik przyjmowany do OVER Group jest objęty programem onboardingowym. Utrzymujemy kontakt z przyszłym Pracownikiem, dostarczając mu niezbędnych informacji przed rozpoczęciem procesu wdrożenia. Cieszymy się, że możemy otoczyć opieką każdą osobę przyjmowaną do pracy. Doskonale wiemy z jak dużym stresem wiążą się pierwsze dni u progu nowego pracodawcy. Staramy się minimalizować to uczucie. Wdrożenie rozpoczynamy w siedzibie Firmy od ogólnych zagadnień – prezentacji Firmy, zasad współpracy, podstawowego instruktażu, a następnie przechodzimy do szkoleń związanych z ofertą produktową, obsługą systemów lub maszyn produkcyjnych, standardem obsługi klienta itp. w zakresie zależnym od stanowiska. Zapewniamy pracę pod okiem doświadczonych Pracowników. Osoby pracujące w terenie mają zaplanowane wspólne wyjazdy. Proces szkolenia trwa od kilku do kilkunastu dni, natomiast wdrożenie to tak naprawdę cały okres próbny, podczas którego Pracownik otrzymuje wsparcie.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Rozwój jest jedną z kluczowych wartości OVER Group, dlatego jako pracodawca zapewniamy szkolenia dopasowane do obejmowanego stanowiska. Wiele z nich jest organizowanych wewnętrznie, gdyż zatrudniamy specjalistów, którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą. Cały czas Pracownicy mogą liczyć na wsparcie zespołu i przełożonego. Funkcjonuje u nas również Biblioteka Firmowa, do której każdy z Pracowników ma nielimitowany dostęp, a jej zasoby są sukcesywnie powiększane. Oferujemy nie tylko książki, lecz także e-booki i audiobooki, wychodząc w ten sposób naprzeciw potrzebom wszystkich Pracowników. Wiemy, że słuchanie wartościowych treści w czasie przejazdów między wizytami u Klientów, jest pozytywnie odbierane i doceniane przez Pracowników OVER Group.

Over Group regularnie sięga po nagrody i wyróżnienia. Które z nich są dla Państwa najcenniejsze i dlaczego?

Każda z nagród czy wyróżnień to ogromny sukces dla OVER Group, który jest zasługą naszych Pracowników oraz sprawnej polityki zarządzania przedsiębiorstwem. Punkt, w którym jesteśmy obecnie, nie byłby możliwy bez motywacji oraz wytrwałości w dążeniu do celów. Jednymi z najważniejszych nagród są dla nas Gazele Biznesu, gdyż ten prestiżowy tytuł jest przyznawany firmom z segmentu MŚP, które z roku na rok odnotowują dynamiczny wzrost. Ważne są dla nas także wyróżnienia preparatów produkowanych przez OVER Group, ponieważ jest to świadectwo wysokiej jakości oraz innowacji, które regularnie wprowadzamy.

Wywiadu udzielił/aSebastian

19.02.2024 12:52

W jakim dziale jest Pan zatrudniony, na jakim stanowisku i od jak dawna pracuje Pan w tej firmie?

Jestem Przedstawicielem Handlowym - Doradcą w dziale Over Agro. Pracuję w firmie od siedmiu lat.

W jaki sposób rozpoczęła się Pana przygoda z obecną pracą? Jak wyglądały początki Pana pracy?

O możliwości pracy w firmie Over Group dowiedziałem się z prasy lokalnej. Na początku długo zastanawiałem się nad złożeniem swojej aplikacji, gdyż była to branża, z którą niewiele miałem wspólnego. Były obawy, jak się odnajdę w dziale Agro, aczkolwiek chciałem spróbować swoich sił w nowej dziedzinie, gdyż dotychczas kilkanaście lat pracowałem w branży FMCG.

Jak wygląda Pana dzień pracy?

Mój dzień pracy jest bardzo zróżnicowany. Jest wiele stałych elementów wynikających ze standardów pracy, ale dużą cześć dnia pracy stanowią bardzo zróżnicowane elementy działania –podyktowane potrzebami klientów. Samodzielnie organizuję i planuję sobie pracę, oczywiście trzymając się pewnych ram wynikających ze standardów firmowych. Branża, w której pracuję, wymaga konstruktywnego działania i szukania rozwiązań na dany moment, na aktualne potrzeby rynku i kontrahentów.

Jakie umiejętności są kluczowe dla tego stanowiska?

W pracy w firmie Over Agro bardzo ważnymi umiejętnościami są wiedza merytoryczna – produktowa i branżowa, umiejętności handlowe oraz interpersonalne.

Czego można nauczyć się na Pana stanowisku?

Pracodawca zapewnia wiele szkoleń branżowych i nie tylko. Na każdym spotkaniu firmowym przekazywana jest kolejna porcja wiedzy. Na moim stanowisku mogę pogłębiać tematy związane z szeroko pojętą zootechniką, hodowlą zwierząt gospodarskich, jak również doskonalić swój warsztat handlowy. Dodatkowo zawsze mogę skorzystać z rozbudowanej tematycznie biblioteki firmowej.

Z jakich narzędzi może Pan korzystać i bez których nie wyobraża Pan sobie pracy na tym stanowisku?

Pracodawca zapewnia wszelkiego rodzaju niezbędne narzędzia do pracy, które w dużej mierze pomagają w codziennej pracy terenowej i samorozwoju. Do dyspozycji każdego Przedstawiciela pracującego w terenie jest przekazany samochód służbowy, komputer oraz telefon, a także system CRM, próbki produktów, materiały marketingowe i biurowe. Flota aut jest regularnie wymieniana i dostosowywana do potrzeb stanowiska przedstawiciela handlowego. Zapewniony jest również stały dostęp do zabezpieczenia logistycznego, co w dużej mierze ułatwia działanie.

Co najbardziej ceni Pan w swojej obecnej pracy? Jakie są największe atuty pracy na Pana stanowiska?

Cechami, które sobie cenię w pracy w firmie Over Agro są przede wszystkim: stabilność w rynku, bezpieczeństwo i komfort pracy oraz otwartość na proponowane rozwiązania.

Z jakimi wyzwaniami mierzy się Pan pracując na obecnym stanowisku? Jak radzi sobie Pan z nimi? Czy można liczyć na wsparcie przełożonych/zespołu/innych pracowników/pracodawcy?

Praca w branży agro wiąże się z ciągłym poszukiwaniem rozwiązań i proponowaniem ich naszym kontrahentom. Pozwala to na wykorzystywanie własnej inwencji i samodzielnego działania, dodatkowo nieprzerwanie wspierane przez kompetentnych przełożonych.

Jaką radę dałby Pan osobom, które chciałyby rozpocząć pracę na podobnym stanowisku?

Jeżeli kandydat do pracy na równoległym stanowisku jest osobą otwartą na wyzwania, nie bojącą się nowości , to właśnie coś dla niego. Obawa przed czymś, czego nie znam nie dotyczy pracy w tej firmie. Otrzymać tu można bardzo duże wsparcie i każdy, kto szczerze chce tu pracować – pracuje i jest wspierany.

Dlaczego warto pracować w Over Agro na stanowisku Przedstawiciela Handlowego? Co daje Panu zadowolenie z tej pracy?

W trzech krótkich punktach: komfort pracy, możliwość rozwoju, miła i przyjazna atmosfera.

Karolina

02.06.2024 12:58

Witam, jestem przed rozmową rekrutacyjną do firmy Over Agro , również jestem PH w branży FMCG kilkanaście lat i postanowiłam poszukać czegoś nowego . Przyznam się że branża jest dla mnie nowa jednak pierwszy raz, odkąd szukam pracy poczułam że to Jest To . Artykuł - wywiad z Tobą po przeczytaniu umocnił mnie w tym że bardzo chciałabym znaleźć się w firmie Over Agro i rozwijać moje umiejętności. Pozdrawiam Karolina

06.06.2024 09:46

Szanowna @Karolino, dziękujemy za zapoznanie się z wywiadem prowadzonym z Przedstawicielem Handlowym Over Agro. Potwierdzamy, że w zespole handlowym zatrudniamy także te osoby, które wcześniej zdobyły doświadczenie w innych branżach. Uważamy, że przy odpowiednim poziomie zaangażowania i motywacji do uczenia się nowych rzeczy, sukces jest na wyciągnięcie ręki. Życzymy powodzenia w procesie rekrutacyjnym! Z poważaniem, Zespół OVER Group
    handlowiec

09.09.2020 17:10

Wszystkim, którzy zastanawiają się czy podjąć pracę w Over Group chciałabym uświadomić jedną rzecz. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić, że za większość ostatnich wpisów w temacie odpowiada jedna i ta sama osoba. (usunięte przez administratora) Faktycznie , przy takim zachowaniu można mieć pretensję do funkcjonowania GPS no ale przepraszam, co to za podwójne standardy ? Do klientów jeździć nie można bo wirus, ale do koleżanek już tak ? Jeśli obserwujesz ten temat i pod wpływem różnych wpisów zastanawiasz się , czy podjąć pracę w Overze czy nie, mogłabym dać Ci jedną radę. Jeśli robisz takie akcję jak opisana powyżej, to stanowczo Ci odradzam, stracisz tylko czas. Prędzej czy później olewactwo wyjdzie na jaw. Jeśli zaś czujesz się handlowcem, chcesz pracować i się rozwijać , to ta firma jest jak najbardziej dla Ciebie.Owszem, trzeba (usunięte przez administratora) , ale na każdym etapie nikt nie odmówi Ci pomocy.
    Kandydatka

09.09.2020 22:30

W przyszłym tygodniu zaproszona jestem na rozmowę kwalifikacyjną i oczywiście zajrzałam na ten portal szukając informacji i faktycznie coś dużo tych nowych postów. Również mam podejrzenia że to wszystko pisze jedna może dwie osoby które z jakiegoś powodu mają do firmy uraz..Chyba jednak wolę się sama przekonać jak jest naprawdę
    Niemiec

09.09.2020 23:35

Ja się podpisałem :) a pan Krzysztof czyta opinie i jak nie zacznie szanować ludzi to będzie miał problem z obsada terenów tak jak teraz . Pozdrawiam
    handlowiec

09.09.2020 12:33

nie rozumiem w czym problem z tym kalendarzem??!! efektywny handlowiec to taki który wszystko ma dobrze zaplanowane. Oczywiście czasem wizyty z partyzanta też się zdarzają ale chyba lepiej jest sobie wszystko poukładać po to aby lepiej wykorzystać dzień w pracy i dzięki temu go skrócić. Planowanie tygodnia pracy przed jego rozpoczęciem uważam za wielki plus tej firmy, dzięki temu jestem jeszcze lepsza w organizacji czasu pracy.

Klient

17.05.2026 18:58

O co chodzi z tak częstymi ogłoszeniami na woj kujawsko - pomorskie. Raptem rok temu widziałem ogłoszenie i znowu rekrutują. Wczesniej też ok roku i znowu ogłoszenie. Jest tak ciężko czy kandydaci się nie sprawdzają ? Znam produkty over group i sądzę, że są dobrej jakości. Fakt, że te 9msc może już sporo powiedzieć o kandydacie jednak czy to aż tak dużo aby z niego rezygnować i wydawać czas, szkolenia jak również pieniądze na szkolenie kolejnego ? Z czego wynika tak spora moim zdaniem rotacja ? Pytam poważnie i bez hejtu dlatego liczę na poważną odpowiedź 😊

18.05.2026 12:58

Szanowny @Kliencie, jako Firma OVER Group posiadamy kilka różnych marek. Każdą z nich należy rozpatrywać osobno jako odrębny dział ze swoją strukturą. Pojawiające się ogłoszenia rekrutacyjne dotyczą różnych działów. Zdarza się również tak, że w wyniku awansu pracownik przechodzi na inne stanowisko, wobec czego naturalnie pojawia się wakat do uzupełnienia. Ewentualne rezygnacje z zatrudnienia nie zawsze leżą po stronie pracodawcy. Jesteśmy przekonani do wysokiej jakości naszych produktów, z których zapewniamy solidne szkolenie, jak również nastawiamy się na długoletnią, stabilną współpracę. Z poważaniem, Zespół OVER Group

03.05.2026 12:19

Czy sa jakies socjale np. Paczki dla dzieci? Jakies pakiety dofinansowanie do sportu?np karta multisport???

05.05.2026 10:07

Szanowny @Kandydacie, wszystkie oferowane benefity są wymienione każdorazowo w ogłoszeniach rekrutacyjnych OVER Group. Aktualnie Pracownicy mogą korzystać z możliwości przystąpienia do grupowego ubezpieczenia na życie, Premiowanego Systemu Poleceń Pracowniczych, atrakcyjnych rabatów na produkty z różnych kategorii, czy biblioteki firmowej, w której znajduje się kilkaset różnych książek i e-booków. Z poważaniem, Zespół OVER Group

20.04.2026 10:49

Drodzy Użytkownicy,

zgodnie z wcześniejszymi aktualnościami, w których pisaliśmy o regularnej wymianie floty samochodowej ogłaszamy, że Pracownicy naszych Działów Handlowych od marca 2026r. użytkują już nowe auta. Do naszej floty dołączyło 27 nowych samochodów.

Postawiliśmy na dobry standard i wysoki komfort jazdy, wybierając samochody 5-osobowe marki Seat Leon Sportstourer w kolorze Fiord Blue. Użytkownicy tych aut mogą być spokojni na każdym etapie – nasza firma ma dostęp do kompleksowej obsługi floty w zakresie eksploatacji oraz obsługi serwisowej. Cechy tych aut takie jak komfortowe wnętrze, pojemny i przestronny bagażnik oraz nowoczesne systemy wsparcia kierowcy sprawiają, że codzienna praca staje się jeszcze większą przyjemnością.

Nadal oferujemy Pracownikom możliwość użytkowania aut prywatnie w trakcie zatrudnienia w OVER Group. Samochody możecie zobaczyć na zdjęciach, a więcej o tej zmianie przeczytacie w artykule:
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Juan

11.04.2026 15:36

Cześć, Mam pytanie do osób pracujących w firmie albo mających wiedzę o flocie służbowej. Jakimi samochodami poruszają się pracownicy na wyższych stanowiskach? Zauważyłem, że firma ma obecnie również Seaty w zamówieniu, a wcześniej widziałem też Skody Octavie. Czy możecie napisać, jakie są to roczniki i czy auta są nowe, czy z obecnej floty już bardziej wykorzystane?

16.04.2026 09:19

Szanowni Użytkownicy, odpowiadając na ostatnie wpisy, informujemy, że w marcu 2026r. została w większości wymieniona flota samochodowa naszej Firmy na nowe auta. Zakupiliśmy w tym roku 27 samochodów. Posiadamy jeszcze inne auta w różnym standardzie wyposażenia i przebiegu. W kolejnym roku planowane są kolejne wymiany samochodów firmowych, w tym również samochody przeznaczone dla kadry menadżerskiej. Z poważaniem, Zespół OVER Group
    Bezzi

11.04.2026 16:03

Ja widziałem te auta i nie licz na nic dobrego, totalny szrot którym ciężko gdzieś dojechać.. Octavie to uraczysz z 2023r dezelowana i heja
    Rybak

12.04.2026 21:04

Nie wiem skąd masz tą wiedzę... flota jest co 3 lata wymieniana. Auta serwisowane. Nowe samochody są naprawdę dobrej klasy - jedyny minus to brak automatu .

12.03.2026 13:19

Czy są przyjęcia na stanowisko pracownik produkcji? Pozdrawiam

13.03.2026 08:14

Szanowna @Beza, aktualnie już zakończyliśmy rekrutację na stanowisko produkcyjne. Zachęcamy do przesłania CV z klauzulą RODO na adres mailowy [email protected] z dopiskiem "Pracownik Produkcji", abyśmy mogli pozostać w kontakcie pod względem przyszłych procesów rekrutacyjnych. Z poważaniem, Zespół OVER Group

19.02.2026 20:37

Czy mógłby ktoś napisać jak wyglądają zarobki na produkcji? Bez pośrednictwa pani z HR z tekstem, zapraszam do kontaktu itp. Chciała bym aby wypowiedzieli się pracownicy.

06.02.2026 12:39

Na jakie zarobki może liczyć nowy pracownik produkcji?

06.02.2026 15:09

Szanowna @Beza, w sprawie oferty pracy na stanowisku Pracownika Produkcji prosimy kontaktować się bezpośrednio z Działem HR Firmy Over Group: [email protected] lub telefonicznie 505 421 064, 602 241 369. O szczegółach wynagradzania informujemy na spotkaniu rekrutacyjnym. Z poważaniem, Zespół OVER Group
    zainteresowany

26.01.2026 12:56

Dzień dobry, jestem zainteresowana pracą w laboratorium. Jakie macie Państwo wymagania w ramach stanowiska "laborant"? Czy funkcjonuje u Państwa laboratorium kontroli jakości oraz osobne laboratorium badań i rozwoju? Jakie analizy są wykonywane? Czy w najbliższym czasie będzie możliwość podjęcia pracy w tym charakterze? Czy na dział produkcji przyjmowane są również kobiety czy tylko mężczyźni ze względu wymagania KP? Pozdrawiam
    #Laborant

27.01.2026 13:29

Szanowny/a @Zainteresowany, w sprawie ofert pracy oraz wymagań względem konkretnych stanowisk prosimy kontaktować się bezpośrednio z Działem HR Firmy Over Group: [email protected] lub telefonicznie 505 421 064, 602 241 369. Z poważaniem, Zespół OVER Group
    Przemek

19.01.2026 17:58

Witam Jak wygląda dzień pracy na stanowisku doradca handlowy - sprzedaż produktów dla handlowców , ile wizyt dziennie trzeba odbyć ? Jak ma się duży teren ? Wszystkie dni w terenie ? A jeśli tak to kiedy układam plan czy dzwonię do nich ?

20.01.2026 11:50

Szanowny @Przemku, miło nam, że zainteresowała Cię nasza oferta pracy. Specyfika pracy Doradcy Handlowego jest zależna od marki. Z reguły tryb pracy jest w 100% terenowy, jednak w pewnych sytuacjach dopuszczamy dzień biurowy. Plan pracy ustalany jest indywidualnie przez każdego Doradcę. Posiadamy system CRM, który znacznie ułatwia planowanie oraz umożliwia tworzenie kalendarza również na bieżąco po zakończonej wizycie handlowej. Podział terenu jest zgodny z przyjętą rejonizacją – obejmuje od kilku / kilkunastu wybranych powiatów do maksymalnie 3 województw. Zawsze dopasowujemy miejsce zamieszkania kandydatów do aktualnego podziału terenowego. Określamy min. kilka wizyt dziennie, podchodząc do tego tematu zdroworozsądkowo. Znaczenie ma średnia liczba wizyt z danego okresu. Zachęcamy do kontaktu telefonicznego, abyśmy mogli porozmawiać o konkretnej marce i zasadach współpracy. Z poważaniem, Zespół OVER Group

13.11.2024 09:55

Dzień dobry. Aktualnie trwa rekrutacja na stanowisko Doradca / Przedstawiciel Handlowy w branży produktów dla zwierząt w Starogardzie Gdańskim. Czy w tym mieście jest biuro? Jak wygląda zatrudnienie? W jakim mieście odbywają się szkolenia? Jeśli w innym niż miejsce pracy, to kto pokrywa koszty np noclegu/przejazdu do siedziby gdzie szkolenie się odbywa? Czy to wygląda w ten sposób, że dostajemy listę sklepów, które zamawiają u nas produkty i musimy "pozbierać" zamówienia i ewentualnie pozyskiwać nowych ? Czytałam, że pracownik otrzymuje auto skode scalę, jak to wygląda jeśli chodzi o naprawy? Paliwo? Jest jakaś karta przedpłacona? W obrębie ilu km handlowiec pozyskuje klientów? W ogłoszeniu, o którym wspomniałam nie były podane widełki zarobkowe. Było napisane, że jest podstawa plus premia. Czy podstawą jest najniższa krajowa? @Pracodawca byłoby mi miło, jeśli znajdą Państwo chwilę na odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Mam doświadczenie w handlu, pracuje również na systemie CRM. Szukam pracy w ciekawej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku. Jednak zanim podejmę kroki, muszę znać podstawowe informacje, o które pytam wyżej. Dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam

14.11.2024 08:03

Szanowna @Kasiu, cieszymy się, że zainteresowała Cię nasza oferta i chętnie udzielimy dodatkowych informacji. Ogłoszenie na to stanowisko jest jeszcze aktywne do końca dzisiejszego dnia. Nie posiadamy oddziałów firmy poza woj. łódzkim. Praca na stanowisku Doradcy / Przedstawiciela Handlowego jest terenowa, a spotkania w siedzibie firmy są realizowane nie częściej niż raz w miesiącu. Szkolenia wdrożeniowe odbywają się początkowo w siedzibie firmy, gdzie pokrywamy koszty z tym związane, a następnie na terenie innego, doświadczonego Przedstawiciela Handlowego. Zgodnie z ogłoszeniem, zatrudniamy na umowę o pracę oraz podajemy widełki wynagrodzenia – proszę wrócić do treści ogłoszenia w Pracuj.pl. Podstawa wynagrodzenia nie jest najniższym wynagrodzeniem krajowym. Wykonywane zadania mają charakter doradczy, zależy nam na odpowiedniej diagnozie potrzeb i dopasowaniu adekwatnej oferty produktowej, zdecydowanie nie jest to „zbieranie zamówień”. Przekazujemy bazę klientów aktywnych i do pozyskania na swoim terenie (obowiązuje ścisła rejonizacja). Wszelkie zaplecze logistyczne związane z naprawami samochodu, paliwem, kartami flotowymi jest zabezpieczane przez pracodawcę. Zachęcamy do kontaktu telefonicznego, gdzie odpowiemy na wszystkie nurtujące pytania lub wyjaśnimy bardziej szczegółowo opisane wyżej kwestie. Z poważaniem, Zespół OVER Group

18.11.2024 13:28

Dzień dobry. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Złożyłam aplikację. Miło z Państwa strony, że na każde zadane pytanie rzeczowo Państwo odpowiadają. Pozdrawiam serdecznie

15.11.2024 12:56

Drodzy Użytkownicy,

obserwujemy, że w rozmowach z kandydatami, którzy chcą rozpocząć karierę w nowej dla siebie branży, pojawiają się wątpliwości związane z brakiem wiedzy merytorycznej. Pragniemy podkreślić, że nie zawsze jest to przeszkodą w zatrudnieniu na wybranych stanowiskach w firmie Over Group.

Każdy nowy pracownik jest otaczany opieką z naszej strony. Niejednokrotnie spotkaliśmy się z opinią, że żaden wcześniejszy pracodawca naszych obecnych pracowników, nie zapewniał tak kompleksowego i szczegółowo zorganizowanego wdrożenia w struktury firmy. Zaczynamy od zebrania informacji, które pozwalają nam efektywnie zaplanować proces wdrożenia. Następnie przygotowujemy zakres szkoleniowy i zawieramy go w przejrzystej tabeli, którą udostępniamy jeszcze przed przyjazdem na wdrożenie. Wszystkie szczegóły organizacyjne są przekazywane z odpowiednim wyprzedzeniem.

Nasze szkolenia opierają się na spotkaniu z przełożonym, trenerem - praktykiem lub doświadczonymi pracownikami, omówieniu współpracy z działami wspomagającymi, spotkaniach z osobami, które bezpośrednio współpracują z daną osobą. To nie tylko teoria i udostępnianie materiałów do zdobycia kluczowych informacji, ale przede wszystkim praktyka i realne wsparcie na późniejszym etapie. We wdrożenie wplecione jest badanie satysfakcji z przebiegu tego procesu, aby móc wdrożyć te działania, które jeszcze są ważne dla nowego pracownika.

Niwelujemy stres związany z nową pracą i dbamy o odpowiednie przyjęcie do naszych zespołów.
    News image
    Specjalista ds. sprzedaży

19.06.2024 15:35

Kandydatka

Przebieg rekrutacji Pierwszy etap to rozmowa telefoniczna ze specjalistką ds. rekrutacji. Rozmowa trwała około godziny zegarowej, padły podczas niej pytania dotyczące obowiązków zajmowanych na poprzednim stanowisku, tego jak moim zdaniem powinien przebiegać idealny proces sprzedaży, o podzielenie się sytuacją z życia zawodowego/prywatnego którą uważam za swój sukces. Oprócz tego rekruterka opowiedziała krótko o dalszym przebiegu rekrutacji i ofercie pracy, a także dała mi czas na zadanie pytań. Rozmowę oceniam dobrze, pytania zadawane przez rekruterkę były konkretne, a odpowiedzi które dostałam na swoje pytania wyczerpujące. Atmosfera rozmowy była miła, niegenerująca stresu. Drugi etap to spotkanie w siedzibie firmy które odbyło się po jakimś tygodniu od pierwszej rozmowy, poza specjalistką ds. rekrutacji uczestniczył w nim manager działu sprzedaży. Spotkanie trwało godzinę i przebiegło w kulturalnej atmosferze, zostały na nim szczegółowo omówione warunki pracy, specyfika pracy w danym dziale i na stanowisku którego rozmowa dotyczyła. Pytania dotyczyły wcześniejszych doświadczeń zawodowych, wykonywanych obowiązków, umiejętności, tego co jest dla mnie najważniejsze w pracy, jaki powinien być idealny przełożony, dlaczego zaaplikowałam do tej firmy. Ponadto zostałam zapytana o znajomość oferty i dlaczego interesuje mnie ta konkretna marka. Podobnie jak poprzednio był również czas na pytania z mojej strony. Całość procesu rekrutacji oceniam bardzo dobrze, rozmowy kwalifikacyjne faktycznie były rozmowami a nie castingami czy przesłuchaniami, czułam wyraźnie że osoby prowadzące rekrutację chcą mnie lepiej poznać jako kandydatkę. Ponadto kontakt z rekruterkami na każdym etapie rekrutacji był sprawny i przejrzysty. Na duży plus oceniam też to, że pomimo wycofania się z procesu rekrutacji firma okazała zrozumienie z powodu mojej sytuacji osobistej i zapewniła, że jest otwarta na powrót do rozmów w przyszłości. Pytania - Jak według Pani powinien przebiegać idealny proces sprzedaży? - Czy mogłaby Pani wymienić przykład sytuacji, kiedy to udało się Pani przekłuć porażkę w sukces? - Co skłoniło Panią do złożenia aplikacji do naszej firmy/do tego działu? - Czy wie Pani jakie produkty sprzedajemy pod marką X? - Co jest dla Pani najważniejsze w miejscu pracy, co motywuje Panią do pracy?

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
    #SpecjalistaDsSprzedazy

08.05.2024 04:51

@Pracodawca Jakimi autami poruszają się doradcy/przedstawiciele? Jak wygląda z rozliczeniem za paliwo w czasie prywatnym? Czy stawiacie na rozwój pracownika?

15.05.2024 12:50

Szanowny @Anonim, z zadanych pytań wnioskujemy, że zainteresowało Cię nasze ogłoszenie na stanowisko Doradcy / Przedstawiciela Handlowego, co nas bardzo cieszy. Nasi pracownicy terenowi poruszają się samochodami osobowymi marki Skoda (najczęściej wydawanym modelem jest Scala) lub Renault Clio. Umożliwiamy korzystanie z auta służbowego w czasie prywatnym przy założeniu, że po przekroczeniu określonego limitu kilometrów, rozliczamy się wg stawki obowiązującej w danym dziale handlowym. Rozwój pracowników jest dla nas bardzo ważny. Umożliwiamy go poprzez organizację szkoleń na etapie wdrożenia oraz cyklicznie w trakcie wykonywania pracy, korzystając z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. Udostępniamy różnorodne materiały do samokształcenia, w tym gorąco zachęcamy do korzystania z bogatych zasobów biblioteki firmowej. Ponadto, przedstawiciele podczas wspólnych wizyt terenowych otrzymują wskazówki rozwojowe, aby doskonalić warsztat handlowy. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z nami, aby poznać pozostałe powody, dla których warto z nami pracować! Nasz adres mailowy [email protected] Z poważaniem, Zespół OVER Group
    Lena

28.02.2024 18:17

Teraz pojawiło się ogłoszenie dla doradcy bo czytałam. Mianowicie Doradca / Przedstawiciel Handlowy w branży produktów dla zwierząt. Zainteresowała mnie oferta oraz to, że jest możliwość zatrudnienia bez doświadczenia. Taką osobą bym właśnie była. Firma zapewnia podobno bazę klientów więc super, do tego laptop, telefon, samochód służbowy w pakiecie są. Natomiast z takiej startowej bazy ile można miesięcznie zarobić?

29.02.2024 15:32

Szanowna @Leno, w opublikowanym ogłoszeniu na to stanowisko wyraźnie wskazujemy, że doświadczenie w sprzedaży terenowej jest wymagane. Kandydat/ka nie musi być związany z branżą zwierzęcą, natomiast ważna jest wiedza i umiejętności handlowe, nabyte w trakcie współpracy z innymi firmami. Potwierdzamy, że zapewniane są wszystkie niezbędne narzędzia pracy. Miesięczne widełki wynagrodzenia również zostały podane w ogłoszeniu. Zachęcamy do przesłania swojej aplikacji, abyśmy mogli dokonać bardziej szczegółowej analizy Pani kandydatury. Z poważaniem, Dział HR OVER Group

27.02.2024 10:09

Wiecie, czy Over Group Sp. z o.o. S.K. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

28.02.2024 13:36

Szanowny/a @Pytanie, w chwili obecnej żadne z istniejących stanowisk pracy nie jest zorganizowane w 100% w formie zdalnej. Tryb pracy w Over Group jest stacjonarny, terenowy lub hybrydowy (łączony z pracą zdalną) w zależności od działu i stanowiska. Jeśli pojawiają się okoliczności do wykonywania zadań w trybie zdalnym, to naturalną sprawą jest dla nas, aby Pracownik korzystał ze sprzętu służbowego. Z poważaniem, Zespół OVER Group

06.12.2023 02:26

Export Manager dokąd podróżuje na te wspomniane wyjazdy zagraniczne? Szkoda, że nie napisali szczegółów w ogłoszeniu, nie mam skąd się dowiedzieć, bo nikogo stamtąd nie znam. No i skoro oczywiście do zadań należy pozyskiwanie klientów, to czy wypłata jest od wyniku tutaj na tym polu jakoś zależna?

06.12.2023 12:48

Szanowny/a @XY, Export Manager podróżuje w różne regiony świata, jest to kwestia bardzo otwarta. Posiadamy Klientów m.in. w Europie, Azji, Afryce. Szczegółów na temat stanowiska można dowiedzieć się bezpośrednio od Działu HR, zapraszamy do kontaktu: [email protected], tel. 505 421 064 / 602 241 369. Z poważaniem, Dział HR OVER Group

09.01.2024 14:17

Szanowna @Angelka, w takich sytuacjach każdy pracownik planuje swój tydzień w porozumieniu z bezpośrednim przełożonym. Zgodnie z Kodeksem Pracy zapewniamy zgodne z prawem normy odpoczynku. Jeśli np. targi odbywają się w dni ustawowo wolne od pracy, pracownikowi przysługuje odbiór dni wolnych za wynagrodzeniem. Powinny one zostać odebrane jak najszybciej, w tym samym miesiącu, w którym odbywał się wyjazd zagraniczny, najlepiej zaraz po tym wydarzeniu. Pracownik ma także prawo skorzystać z urlopu. Kierujemy się dobrem pracownika, dlatego wiemy jak ważna jest regeneracja i wypoczynek dla osiągnięcia efektywności w pracy. Z poważaniem, Zespół OVER Group

18.11.2023 09:27

Over Group Sp. z o.o. S.K. wystawiła w ostatnim czasie ogłoszenia na GoWork.pl. Na chwilę obecną szukają do pracy jako Doradca Klienta.

21.11.2023 12:30

Szanowny/a @Pytanie, w ostatnim czasie nie publikowaliśmy ogłoszeń w serwisie GoWork. Nie posiadamy obecnie stanowiska, którego nazwa brzmiałaby Doradca Klienta. Posiadamy aktywny proces rekrutacji na stanowisko Specjalisty ds. sprzedaży. Ogłoszenie jest dostępne w kilku innych portalach z ogłoszeniami o pracę oraz na naszej stronie www.over-group.com/kariera Zachęcamy do zapoznania się z ofertą i przesłania CV w odpowiedzi na ogłoszenie lub bezpośrednio na nasz adres mailowy: [email protected] Z poważaniem, Dział HR OVER Group

22.11.2023 15:18

Szanowna @Amelio, temat hybrydowego systemu wynagradzania był poruszany we wcześniejszym wpisie. Jest to wynagrodzenie składające się z kilku części: podstawy oraz prowizji za sprzedaż i dodatkowych premii w ujęciu miesięcznym. Praca na tym stanowisku jest wykonywana od poniedziałku do piątku w godz. 7:30 - 15:30. Zapraszam do kontaktu z Działem HR: tel. 505 421 064 / 602 241 369, e-mail [email protected] Z poważaniem, Dział HR OVER Group

16.11.2023 09:49

Jestem zainteresowana firmą, a szczególnie posadą Export Specialist. Jak kiedyś szukali pracownika, to napisali, że praca jest mobilna. Jaki % czasu to jest praca w terenie, na wyjazdach, w delegacjach? I jest info o rekrutacji zdalnej, jest do tego potrzebny jakiś konkretny program do rozmów online?

17.11.2023 13:18

Szanowna @HU, praca w Dziale Exportu przyjmuje formę hybrydową - stacjonarną połączoną z wyjazdami zagranicznymi w razie potrzeby. Odnośnie rekrutacji, to prowadzimy rozmowy drogą telefoniczną oraz za pośrednictwem Google Meet, ale możemy też skorzystać z innych narzędzi wg potrzeb Kandydata. Możliwe jest również spotkanie osobiste w siedzibie Firmy. Zapraszamy do bezpośrednio kontaktu z Działem HR w celu przybliżenia specyfiki pracy na tym stanowisku oraz złożenia CV. Z poważaniem, Zespół OVER Group
    Antośka

16.07.2023 15:52

Warto spróbować jako specjalista ds. Sprzedaży? Pytam ogólnie o klimat pracy, ale też parę rzeczy bym chciała mieć wyjaśnione, o co chodzi z tym hybrydowym systemem wynagradzania? Tyle lat pracuje i nigdy nie słyszałam o czymś takim.

17.07.2023 09:26

Szanowna @Antośka, hybrydowy system wynagradzania to nic innego jak wynagrodzenie składające się z kilku części: podstawy oraz prowizji za sprzedaż i dodatkowych premii w ujęciu miesięcznym. W celu wyjaśnienia pozostałych szczegółów oferty zapraszamy do bezpośredniego kontaktu pod nr tel. 505 421 064, gdzie odpowiemy na wszystkie pytania. Z poważaniem, Zespół OVER Group

31.07.2023 13:10

Szanowna @Marto, wynagrodzenie całościowo jest wysyłane na konto pracownika raz w miesiącu do określonego terminu. Z poważaniem, Zespół OVER Group

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Over Group?

Kontakt - Over Group Sp. z o.o. sp.k.

Warszawska 65 98-100 Łask

Branże: Sprzedaż hurtowa

FacebookIconLinkedinIcon
    Pompej

10.03.2023 23:56

PH / doradca, jak wyglada rekrutacja obecnie? Jak duża jest podstawa i czy są limity prowizji ? Jaka jest flota obecnie, jakie benefity ? Czy jest ścieżka awansu z tego stanowiska?

23.06.2023 07:39

Szanowna @Wiki, temat wynagrodzenia był poruszany w poprzednich wpisach. Stawki wynagrodzeń w Firmie OVER Group są ustalane na podstawie raportów płacowych dopasowanych do stanowiska. Zakładamy określone widełki gwarantowanej kwoty wynagrodzenia miesięcznego, zawsze jednak staramy się poznać perspektywę finansową kandydata. Cały system wynagradzania jest przedstawiany podczas procesu rekrutacji przez osobę decyzyjną. Zapewniamy, że nie mówimy o minimalnym wynagrodzeniu za pracę. Podkreślamy, że nie zależy nam, aby pracownicy otrzymywali wyłącznie tzw. podstawę. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu, aby rozwiać wszelkie wątpliwości. Z poważaniem, Zespół OVER Group

05.07.2023 14:12

Szanowny @G, zapewniamy naszym przedstawicielom wszystkie narzędzia niezbędne do wykonywania pracy, w tym samochód służbowy i kartę flotową, dzięki czemu koszty dojazdu do Klientów oraz powrotu do miejsca zamieszkania Pracownika są po stronie OVER Group. Rozumiemy też, że Pracownik może potrzebować samochodu do zaspokojenia podstawowych potrzeb, dlatego dajemy możliwość korzystania z wyżej wspomnianych narzędzi również do tych celów. Z poważaniem, Zespół OVER Group
    Anna

14.04.2023 22:18

Jak sytuacja pracy dla handlowców, pisaliście coś wcześniej o rotacji pracowników. Czy sytuacja się ustabilizowała? Praca jest stabilna na umowę o pracę? Jakie wynagrodzenie wychodzi za MSC pracy?

29.04.2023 13:18

Podstawa to najniższa krajowa, a reszta co wyrobisz. Choć kokosów nie będzie

15.05.2023 10:29

Nie wiem, zależało od humorów dyrektora jaką dał Ci premię. Czasem nie dawał wcale, bo mimo najlepszych wyników, coś mu się nie spodobało w Twoim podejściu so firmy xd

27.04.2023 15:47

Jak kształtują się zarobki na stanowisku doradcy wet i zoo?
    kandydatka

12.04.2022 22:08

na popularnym serwisie jest aż 16 ogłoszeń o pracę w tej firmie na stanowisko handlowca.... bardzo mnie zastanawia i martwi czym spowodowany jest tak wielki exodus z tej firmy, czy ktoś z obecnie pracujących zdradzi jaka jest prawda?

29.03.2023 13:27

Były zmiany w zasadach premiowania, zmiana dyrektora, głodowe pensje i (usunięte przez administratora). Dlatego większość bez żalu odeszła

29.03.2023 13:31

Ja również sama z tej firmy odeszłam. Czytamy ze zrozumieniem!

23.12.2022 09:25

Jakie godziny pracy obowiązują w Over Group Sp. z o.o. S.K.?

02.01.2023 13:10

Dzień dobry, zapraszam do kontaktu z Działem HR: mailowego [email protected] lub telefonicznego 505 421 064 - odpowiem na pytanie dotyczące godzin pracy, gdyż są one zależne od działu i stanowiska. Pozdrawiam

01.03.2023 08:03

Szanowny @Tomaszu, tryb pracy na tym stanowisku jest hybrydowy, tzn. zakładamy 3 dni pracy w biurze i 2 dni home office, wyjazdy zagraniczne w zależności od potrzeb. Chętnie udzielimy bardziej szczegółowych informacji oraz odpowiemy na dodatkowe pytania. Zapraszamy do kontaktu mailowego [email protected]. Pozdrawiamy, Zespół HR Over Group
    Agnieszka

07.12.2022 10:58

Widziałam że firma wstawiła ogłoszenie kilka miesięcy temu na pozycję Export Specialist. Szukam info o tym czy jest opcja pracy zdalnej lub hybrydowej po okresie wdrożenia do pracy w firmie?

08.12.2022 11:35

Szanowna @Agnieszko, ogłoszenie na stanowisko Export Specialist nie jest już aktywne. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi aktualnymi ofertami pracy na stronie www.over-group.com/kariera Zachęcamy również do przesłania swojego CV na potrzeby przyszłych rekrutacji, w tym celu prosimy o zawarcie odpowiedniej klauzuli dotyczącej przetwarzania danych osobowych, która również dostępna jest pod podanym powyżej linkiem. Tryb pracy na stanowisku Export Specialist jest hybrydowy. W razie dodatkowych pytań pozostajemy do dyspozycji: [email protected] Z poważaniem, Zespół OVER Group.
    Teresa

22.11.2022 13:13

Czy jeśli chodzi o zarobki na produkcji to są zależne od pracownika? pytam, bo zastanawia mnie brak odpowiedzi na pytania o nie. Każdy może negocjować inaczej warunki?

29.11.2022 13:14

Szanowni Kandydaci, odpowiadając na Wasze pytania odnośnie warunków wynagrodzenia na stanowisku produkcyjnym pragniemy podkreślić, że istnieją pewne możliwości negocjacji pensji zasadniczej adekwatnie do poziomu doświadczenia, w określonym przez Firmę budżecie. Jesteśmy sprawiedliwi względem wszystkich zatrudnionych pracowników. Oprócz podstawy wynagrodzenia funkcjonuje także system motywacyjny. Możliwości finansowe są prezentowane kandydatowi na etapie przedstawiania propozycji współpracy. Z poważaniem, Zespół OVER Group.
    Jarek

29.10.2022 09:56

Jaka stawka i warunki na produkcji?

21.10.2022 10:08

Co z tą kasą w tej firmie ? Czy jest ktoś wstanie jest napisać ile konkretnie dostaje się na łapę na produkcji i na początek ???
    Kand

19.10.2022 12:08

Na jakie wynagrodzenie można liczyć na początek tak żeby nie tracić czasu na jakieś tam procesy rekrutacyjne

19.10.2022 12:05

Interesują mnie konkretnie zarobki na produkcji. Bez czarowania i śmiemy i dostaje się na rękę ?
    Kasia T.

11.07.2022 22:59

Trudno będzie napisać tę opinię. Głównie dlatego, że to była moja pierwsza poważna praca, którą na dodatek bardzo lubiłam. Pracowałam jako członek zespołu call center. Zatrudniając się w październiku myślałam, że złapałam Boga za nogi. Dobra wypłata, zasady premiowania na tyle optymalne, że naprawdę były z tego pieniądze. Atmosfera wtedy jeszcze też była całkiem dobra. Po drodze zaszły pewne zmiany. Pojawił się nowy Dyrektor. Wraz z nim przyszły inne zmiany, które znacząco wpłynęły na lawinę zwolnień, niedopowiedzeń i trudną do zniesienia atmosferę. Nie mogę wypowiadać się w imieniu handlowców, chociaż zakładam, że sytuacja była podobna (nastąpiła bardzo duża ilość odejść z pracy). Zdaję sobie sprawę z tego, ze sprzedaż rządzi sie swoimi prawami. Oczywiste są pewne zasady co do wynagrodzeń, standardów rozmów, ilości tychże. Niestety zmiany w systemie premiowania spowodowały znaczne obniżenie naszych wypłat, pozostawiając nieco wiecej niz najniższa krajowa. Dla pracodawcy żadnego znaczenia nie miało jaki wyrobileś obrót, a jedynie czy udało Ci się spełnić wymagania premiowe. Więc jeśli zrobiłeś świetny obrót, ale nie wyrobileś norm odnośnie ilości rozmów itp, to kasa przepadała. Sama miałam zawsze mniejszą ilość rozmów niż koleżanki, ale nie odstawałam z wynikami jeśli chodzi o obrót. Często robiłam go 50% na całym swoim regionie . Zamiast nagrody w postaci wynagrodzenia, dostawałam informację, że mam pracować więcej (za malo telefonów), a wszyscy gramy do jednej bramki (mówiąc wprost ktoś inny dostawał pieniądze za moją pracę). Dodatkową kasę można było zgarnąć sprzedając pewne produkty. Jeśli miałeś duzo szczęścia i obsługiwałeś innych klientów niż indywidualni, mogłeś na tym dobrze zarobić. Jeśli miałeś jedynie klientów indywidualnych, sprawa nie była tak kolorowa. W firmie jak ognia unikano informowania pracowników o rezygnacji innych, co powodowało pewne problemy w obsłudze klientów później. Pomimo, że dział cc często dosłownie "niósł" Over Agro na plecach, nasze wypłaty były znacznie niższe niż te handlowców. Podobno wynikało to ze specyfikacji pracy (my siedzieliśmy za biurkiem). Rozmowy dyscyplinujące z pracownikami, którzy nie zgadzali się z pewnymi kwestiami polityki firmy, również miały miejsce. Oczywiście ta niezgoda to kwestia wynagrodzenia oraz braku poszanowania klienta . Wszystko co działo sie w firmie, działo sie poza nami pracownikami. Byliśmy jedynie informowani o zmianach, które mocno utrudniały nam pracę, a także powodowały nieprzyjemne reakcje klientów, z którymi musiałyśmy sie mierzyć. Nie liczcie na to, ze Wasz głos faktycznie będzie miał jakiekolwiek wpływ na to co się dzieje w firmie. Nie ma szans. Nawet jeśli wykryjesz błąd w jakimś segmencie, i tak nikt nie posłucha. Atmosfera.... W pewnym momencie była prawie nie do zniesienia. Przez lawinę wypowiedzeń było bardzo niewielu pracowników. Ich praca spadła na barki cc. Było bardzo nerwowo, nieprzyjemnie. Byłyśmy pod ciągłą presją na wynik, bo nie było komu go zrobić. Nie usłyszałyśmy nawet dziękuję. Czy to od dyrektora, czy kierownika. Pomimo całej mojej sympatii do kierownika (prywatnie fajny facet), to zdecydowanie zbyt często stał w opozycji do pracownika. Ciężko powiedzieć z czego to faktycznie wynikało. Mimo to szedł nam czasem na rękę, czasem wsparł dobrym słowem i znosił mój temperament (to już coś). Właściwie to w firmie mówiono o nas pracownicy cc, nie wymieniano nas z imienia. Mówiono o nas "wsparcie" handlowców, chociaż wyniki wskazywały, że to handlowcy wspierają nas. Dużym problemem w firmie jest komunikacja wewnętrzna pracowników. Problemy w tej komunikacji powodowały np. kłopoty z zamówieniami, bo nie było odpowiednio wcześnie wiadomości o braku dostępności niektórych produktów. Dziewczyny z BOKu i windykacji cudowne. Bardzo wspierające, miłe, ciepłe. W firmie monitorowane jest wszystko. Telefony, Twoja bieżąca praca. Wiem, bo jak się opieprza*lam cały dzień, to dostałam info od Dyrektora. Zostało mi wybaczone, a ja sie poprawiłam ???? Ciężko było dociec prawdy w niektórych kwestiach, bo od każdego z góry słyszało się coś innego. (usunięte przez administratora) Chociaż w pracy każdy chce sie dobrze czuc, w końcu spędza w niej 1/3 doby. Mimo wszystko do pracy chodziłam chętnie. Głównie ze względu na ekipę w pokoju. Było sporo śmiechu i dobrych chwil. Klienci też wspaniali. Należy im sie lepsze traktowanie niż dotychczas Na koniec wspomnę, że zdecydowanie uwielbiałam tę pracę samą w sobie, dlatego ciężko było się pożegnać. Pozdrawiam, Kasia
    Północny chłodny wiatr

14.07.2022 19:57

Sama obalasz swoje tezy, poza tym skoro są w firmie zasady to się ich przestrzega. Czy w każdej firmie próbowałaś zmienić jej politykę zatrudniając się w niej. Radzę w takim wypadku założyć własną firmę. Poza tym tylko tyle masz do powiedzenia na temat firmy w której bądź co bądź pracowałaś więc to przeszłość, a ze swoim egoistycznym częściowo podejściem bynajmniej tak wywnioskowałem z wypowiedzi ciężko odnaleźć się w zespole. Ale to tylko moja opinia. Powodzenia dla Ciebie
    Kasia T.

15.07.2022 18:18

Nie wiem tez jak można obalić coś co nie istnieje. Ja nie stawiam tez (odsyłam do sprawdzenia co to teza), zywczajnie opisuję suche fakty. Proszę nie mylić pojęć, dyskusja musi być merytoryczna, a nie oparta na Twoich domysłach na temat mojej osoby.

09.07.2022 01:17

NIE NARZEKAJCIE WEZCIE SIĘ DO ROBOTY, ZŁEJ BALETNICY TO I RĄBEK U SPÓDNICY PRZESZKADZA. JAK WYROBISZ PLAN TO ZAROBISZ I OSIEM TYSIECY ,FAKT PODSTWA NISKA.COŚ ZA COŚ.NAPRAWDE POWIEM DOBRA FIRMA ALE WYMAGAJACA ,COŚ ZA COŚ.

14.07.2022 15:17

Szanowny Czesławie, wynagrodzenia w Firmie OVER Group składają się z kilku części. Nagradzamy Pracowników, którzy działają zgodnie z zaakceptowanym przez nich systemem motywacyjnym. Przyjęte wskaźniki są opracowane zgodnie z zasadą SMART, dając naszym Pracownikom możliwości wypracowania premii. Udział systemu motywacyjnego w całości wynagrodzenia jest znaczący, co nie oznacza, że wynagrodzenie zasadnicze (tzw. podstawa) jest najniższym wynagrodzeniem krajowym. Każdy Pracownik przed podpisaniem umowy jest przez nas informowany o zasadach działania tegoż systemu oraz ma decydującą wolę zawarcia umowy na określonych, często w drodze wspólnych negocjacji, warunkach. Z poważaniem, Zespół OVER Group
    Anieszka

02.03.2022 22:19

Zastanówcie się 3 razy, może będzie Ci odpowiadać taka praca, mój były pracował jako PH, poniedziałek godz. 7-8 wyjazd w trasę, wraca 17-18 (czasami nocleg), raport zrobić, odpisać na @,oferty wysłać jest 21, i tak do piątku, tysiąc telefonów od dyrektora i cenne wskazówki, i pytania ile wrzucisz w system ? jak by pracował 10 lat w tej firmie i w branży, niedawno sprzedawał znany napój energetyczny. Zaskakujący jest fakt, sobota ,,dzień wolny,, godz. 7 leżakujemy w łóżku- telefon ,lekarz zobaczył ze kończy Mu się preparat, lek - dzwoni do PH, i pogawędka 1,5h, oczywiście ze trzeba odebrać bo to są pieniądze PH za wyrobienie targetu, mimo wolnej soboty telefony co chwile – brak życia prywatnego. Fenomenem są telefony w niedziele(usunięte przez administratora) lekarz weterynarii jedzie do kliniki (ew. idzie bo ma ja obok domu) i patrzy co mu brakuje, co musi uzupełnić, aha to zadzwonię do PH, i zamówię, tak niedziela zleci, a wieczorem trzeba przygotować trasówke na nowy tydzień. Płaca nieco więcej niż najniższa krajowa – podstawa, ale premia to prawie dwa razy więcej. Praca dla samotnego studenta, zero prywatnego czasu, jak tak podsumował swoje godziny to wychodzi dwa etaty - dlatego to już mój BYŁY
    Pablosaa

21.06.2022 09:03

Oczywiście o 16 tel off i nara a jak ktoś sobie daje wejść na głowę pracuje i odbiera telefony w soboty czy niedziele to jest sam sobie winny
    obeznany

24.06.2022 00:38

Oczywiście , że robią obowiązkowe jest ustalenie trasówki na cały tydzień podczas weekandu + przygotowanie wizyt. Jeśli chcesz pracować 8 godzin dziennie to nawet tutaj nie aplikuj , planu są tak wysokie , że nic nie wyrobisz , a po kilku wypłatach z gołą podstawą sama odejdziesz.
    V

26.05.2022 10:45

Wybieram się na rozmowę na stanowisko specjalista ds. Sprzedaży. Czy ktoś mógłby objaśnić jak faktycznie wyglada wynagrodzenie oraz praca na codzień?

06.04.2022 11:05

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Over Group Sp. z o.o. S.K.?
    Minimi

11.04.2022 08:16

W Overze nie ma czegoś takiego jak „ luźniejsze okresy dla przedstawicieli „ - różnica w planach sprzedażowych w poszczególnych miesiącach to 2-5 %. Każdego roku idą w górę o 15-25% co jak na firme z 20 letnim stażem na rynku jest wynikiem kosmicznym. W zeszłym roku w związku z szalejąca inflacją zapowiedziano podwyżkę rzędu 30 % rok do roku. Był to jeden z głównych powodów dlaczego odszedłem po blisko 4 latach. Ostatecznie plany na rok 2022 wzrosły niektórym o 40 %... Swoją pracę w Overze mogę podzielić na 2 okresy. Pierwsze 2 lata , gdy żyłem w bardzo luźnym związku ( niestety właśnie przez pracoholizm ) nie ukrywam - nawet podobało mi się. Pracowałem po 10-14 godzin dziennie ( trasa+ wieczory przed komputerem) -zarabiałem całkiem przyzwoitą kasę, kosztem wyrzeczenia się prywatności. W trzecim roku po kolejnej gigantycznej podwyżce planu przyszło otrzeżwienie, że to droga do nikąd. Zdałem sobie sprawę , że jestem tylko cyfrą w planie sprzedażowym ( już nie do osiągniecia), a prawdziwe życie ucieka mi przez palce. Przyszła decyzja o założeniu rodziny, doszły obowiązki , już nie byłem w stanie żyć tylko Overem. Sprzedaż mimo wszystko nie spadła , ale wobec wzrostu wymagań o 25% - dla kadry zarządzającej było to nie do zaakceptowania. Był czas kiedy w Overze dało się żyć. Podejmując prace w tej firmie, musisz jednak Tereso odpowiedzieć sobię na jakim etapie życia jesteś.

15.04.2022 08:08

Szanowna Tereso, Szanowna Minimi, jesteśmy zdania, że kluczowa jest równowaga życiowa pracowników. Wiemy też, że nasi pracownicy potrafią takową osiągnąć w Firmie OVER Group. Rozumiemy każdego pracownika i jego zmianę ról życiowych oraz społecznych w trakcie zatrudnienia. Jednak jako Zespół OVER Group nie możemy się zgodzić, że praca w naszej Firmie jest najlepsza dla singli, ponieważ takich podziałów nie prowadzimy. Jest to praca dla ludzi zorganizowanych, ambitnych, mających hobby i umiejętności łączenia życia zawodowego z pozazawodowym. Z drugiej strony jako Firma wspieramy naszych pracowników w znalezieniu równowagi work – life balance, między innymi poprzez elastyczną organizację pracy i samodzielność w realizacji założonych celów, a na niektórych stanowiskach możliwość wykonywania pracy w trybie home office. Doskonale rozumiemy relację między dobrym samopoczuciem pracownika a wyższą produktywnością i motywacją do pracy. Z poważaniem, Zespół OVER Group
    Łysy

19.02.2022 16:08

Witam, jako były przedstawiciel Agro mogę potwierdzić, w Overze idzie zarobić ale tylko pod warunkiem regularnego wyrabiania planu, podstawa jest bardzo niska, dziewczyny w Call Center zarabiają niewiele więcej niż najniższa krajowa, pracownicy terenowi nie dużo więcej.. . Dochodzą mnie natomiast słuchy o nierealnych planach na rok 2022, jeśli to się nie zmieni niedługo można spodziewać się szerokiej rekrutacji do Agro... Niestety ludzie mają rodziny kredyty, nikt szanujący się nie będzie za podstawę pracował
    Kasia Tomasik

07.03.2022 14:33

Zarabiam w call center znacznie więcej niż najnizsza krajowa, pozdrawiam ????
    ex PH

07.03.2022 19:56

Kasia, chyba jesteś z niedługim czasem pracy. I jeszcze chwytasz wizję z ramek. Jednak skończysz karierę w tej firmie jak praktycznie wszyscy. Takich co to uwierzyli w wizję było wielu. Nikogo nie ma. Ale to sama musisz się przekonać bo nikt nie przekona ciebie.
    Informacja zwrotna

08.12.2021 10:43

Brałem udział w procesie rekrutacji. Po nim miałem w głowie tylko jedno pytanie. Jak to możliwe, że Firma doszła do takiego statusu rynkowego. Dysonans kompetencyjny.

26.02.2022 18:32

Nie trac czasu, odradzam jako były pracownik. Popytaj na goworku ale to co uslyszysz i co zostanie Ci obiecane na poczatku to tylko zostanie uslyszane, rzrczywistosc jest inna. Nie bez powodu osoby ktore pracowaly trzy miesoace zwalniaja sie wlasnie dla tego ze co innego mowili na rozmowie a rzeczywistosc okazala sie calkowocie inna
    Były

26.02.2022 19:59

Prawda. Szkoda twojego czasu i zdrowia.
    Szukajacy

23.02.2022 21:14

Widziałem ostatnio ogłoszenie do Over Zoo. Jak się Wam pracuje? Opłaca się aplikować i starać się o prace? Możecie mi doradzić?
    Były PH

14.01.2022 19:55

Pracowałem jako Przedstawiciel Handlowy w Over Zoo kilka lat. Polecam pracę tym którzy szukają wyzwań, odporni są na duży stres. Praca w terenie plus praca w domu. Po za tym na początku pracy wszystko fajnie, klepią po plecach, motywują. Po okresie próbnym czuć już nacisk na wynik, który z roku na rok zwiększał się o 15-20%. Płaca, no cóż nie będę pisał ale w dzisiejszych czasach na tym stanowisku podstawy w większości firm w tej branży są dużo większe. W aucie jest GPS i jest skrupulatnie sprawdzany. Mam do tej pory regulamin pracy PH podpisany przez moją Pani Dyrektor - u klienta nie później niż 9:30, 10 wizyt dziennie (w tym 2 w gabinetach wet.), plan uklada się na caly tydzień do wglądu u przełożonego. Jak chcesz coś w nim zmienić to za jego zgodą. W pracy co najmniej raz w miesiącu jeździ z Tb kierownik, dyrektorka i patrzą na ręce. Później dostajesz raport co było OK a co musisz poprawić plus dodatkowe zadanie (taka pokuta). Na spotkaniach firmowych rozmowy indywidualne gdzie omawiane jest Twoje zaangażowanie, Twoje plusy i minusy. Często pokazywana skuteczność - Ilość wizyt vs. Ilość zamówień vs. czas na wizycie. Najgorsze dla mnie były końcówki miesiąca i te nieszczęsne "esytmacje". Nawiązałem w tej firmie przyjaźnie z ludźmi które zostaną pewnie do końca życia (piszę tylko i wyłącznie o kolegach/koleżankach PH). Jedno mogę napisać że jak chcesz odejść to brzydko się z Tb obchodzą. I to niejedna osoba potwierdzi. Nie napiszę że polecam czy nie. Każdy jest inny. Ja odszedłem bo ta praca nie sprawiała mi już przyjemności. Dla mnie za dużo stresu i za mało czasu dla rodziny. Ale wiem że są ludzie którzy lubią taką korpo pracę i odnajdują się w tym. Pracują w overze latami i jest im dobrze. Życzę powodzenia, a dla osób które zastanawiają się czy spróbować pracy w tej firmie - jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
    Łysy

19.02.2022 16:15

Potwierdzam, w momencie gdy składasz wypowiedzenie automatycznie stajesz się wrogiem, jako, że premia jest uznaniowa możesz spodziewać się gołej, głodowej podstawy. Powiem jedno - to nie jest przypadek, że do Overa nie przychodzi praktycznie nikt wcześniej związany z branżą .

22.02.2022 13:11

Szanowni byli pracownicy, przeanalizowaliśmy opinie dotyczące odejścia naszych pracowników i sposobu traktowania ich na okresie wypowiedzenia. Zawsze doceniamy pracowników, którzy na okresie wypowiedzenia przekazują jeszcze z pełnym zaangażowaniem swoje obowiązki osobie, która ich zastąpi, zamykają swoje projekty i z pełną odpowiedzialnością rozpoczynają nowy etap w życiu. Każdemu pracownikowi jesteśmy wdzięczni za wniesiony wkład w pracę i rozumiemy, że z różnych przyczyn rozstajemy się. Szanujemy to i wyciągamy wnioski, aby być jeszcze lepszym pracodawcą. Z poważaniem, Zespół OVER Group.

Zostaw merytoryczną opinię o Over Group Sp. z o.o. sp.k.