2.8/5

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o MediaExpert

Opinie o MediaExpert Łódź

WebsiteIconMediaExpert

Nie przegap nowości o MediaExpert!

Jarek

19.12.2019 22:52

Media ekspert” NIE POLECAM Dla FIRM !!!!!!!!!!! jeśli bierzesz co kolejek na raty nie otrzymasz faktury parodia !!!!!!!!! w każdym inny sklepie „media markt” czy „euro AGD „ to są sklepy dla firm itp.. plus ze maja terminale płatnicze ;-) omijam go już na zawsze od dziś...

20.12.2019 08:01

Dzień dobry, bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację, uwagi prosimy kierować na adres e-mail: [email protected].
    J.

09.11.2019 16:06

Ostatnio plus dlaTerg za fajną stołówkę i posiłki, bo tego brakowało . Tylko żeby jeszcze szatnie były większe i ciepłej na magazynach. Reszta zależy już od ludzi, przełożonych, a tu zależy jak się trafi.
    GG

16.12.2019 08:50

Fajna stołówka potwierdzam ! mam porównanie z innymi firmami
    Króliczek

19.11.2019 09:00

Musze przyznać, że trzeba gonić króliczka z ogon, żeby zarobić.Czasami mam dosyć. Przychodzi klient, chce żeby mu doradzić, ale co powiesz to niezadowolony. Nie zniechęcasz się, prezentujesz dalej. W między czasie sto razy zapyta, czemu tak drogo. Po godzinie batalii nie masz już siły. Myślisz, odpuszczam. I nagle klient kupuje najdroższy sprzęt jaki polecałeś :DDD
    Kubix

01.12.2019 22:34

Albo wychodzi i idzie do konkurencji xDD
    irmina

02.12.2019 08:02

potem wraca widząc konkurencyjne "promocje" xd
    Szkoda gadać

26.11.2019 19:24

Po rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko operatora wózków widłowych zostałem umuwiony na oprowadzenie. Na miejscu 5 minut przed spotkaniem dostałem telefon że zostalo pŕzełożone na nastepny dzień. Czekałem tydzień po spotkaniu i zadzwoniłem czy coś wiadomo, dostałem informacje że zostałem odrzucony. Zero informacjii, decyzje o moim zatrudnieniu podejmuje kierownik który nnie nie widział na oczy chora firma.
    roman

27.11.2019 11:35

Co ty gadasz. Jak się sprawdzisz to zostajesz na długo. nie jeden odszedl a potem plakal czy moze wrocic. powodzenia tez
    nie martw się

27.11.2019 11:58

czyli wychodzi na to,że przez ten gorący okres się sprawdzają a po nowym roku już nie.Pozdrawiam
    Pioter

02.12.2018 01:36

Praca Doradca Klienta Zasadniczo bardzo dużo zależy od tego na jaką ekipę na sklepie trafisz (współpracownicy+ kierownik+regionalny) bo to głównie podyktuje ile wytrzymasz ;) Zarobki bardzo różne w zależności od miesiąca, planów itp. można zarobić średnio ok 3tyś, można 2k z hakiem a można i 7k w grudniu z nadgodzinami tz przepracujesz cały grudzień codziennie po 12 godzin i zamkniesz wszystkich plany (nie martw się plany będą takie że nie zamkniesz). Pensja Najniższa krajowa plus masa różnych premii.(żeby było z czego ciąć) Praca sama w sobie ciężka, cały dzień na nogach codziennie dziennik dnia z zadaniami typu. zmiana ekspo, dokładanie, towaru zmiana cen, odtowarowanie, Przygotowanie sprzętu do wysyłki, czytanie nowych promocji, kontrofert, szkolenia online, inwentaryzacje cząstkowe, sprzątanie sali, spr zabezpieczeń, ścieranie kurzy, przyjecie dostaw, rozpakowywanie towaru, zmiana wizualizacji, odkurzanie salonu, itd. No i przede wszystkim sprzedaż! sprzedaż! sprzedażna! sky is the limit!!! xD . Mocne parcie na wciskanie ubezpieczeń do sprzętu, rat i akcesoriów. Jak nie masz do tego smykałki to się nie nadajesz. Pakiety socjalne to żart. Obciążenia za braki na inwenturze, potrącenia za tajemniczych klientów czy kontrole. ASM lub kierownik zobaczył na kamerach że się nudzisz - notatka służbowa albo obcięta premia. Ogólnie może się opłacać ale nie warto.
    Pioteros

18.11.2019 10:05

No nikt za najniższą krajową raczej by tam nie pracował;D
    Ala5

19.11.2019 08:43

dokladnie
    Aleksandra

13.11.2019 09:49

Prace w ME zakończyłam kilka msc. temu. Niestety sytuacja życiowa zmusiła mnie do rezygnacji. Jednakże muszę zwrócić uwagę, że Firma nie pozostaje obojętna na swoich pracowników. Fundacja firmowa wsparła mnie w sytuacji, w której tego potrzebowałam. Nie znam Firmy, która na w swoich zasobach Fundację. Pewnie są, ale nie w moim miasteczku...
    Kamila

19.11.2019 08:10

Też byłam beneficjentką. Jestem bardzo wdzięczna Fundacji...

19.11.2019 08:12

Fundacja to coś więcej niż wsparcie finansowe...
    Polo

13.11.2019 00:18

Pracowałem na reklamacjach, cóż mogę powiedzieć, ludzie byli w porządku z którymi pracowałem i tutaj nie mogę powiedzieć złego słowa. Jednak organizacja pracy leży i kwiczy, zwłaszcza na e-comm, zaginione rzeczy sprzed 3 lat, przekładanie z półki na półkę, a potem obarczanie twojej osoby "zgubieniem" tego przedmiotu. Za wszystko jesteś odpowiedzialny, nawet jak dana rzecz przyjechała i została wprowadzona do systemu miesiąc temu, jak się nie znajdzie to ty będziesz pierwszym, którego będą ścigać. A to, że potrafią zgubić telewizor 80cali to już przypadek. Pozostałe działy funkcjonują lepiej przerwy 30 minut, 2 zmiany, czasami nadgodziny w sobotę - Pod tym względem jest ok.
    Zen

06.11.2019 16:53

Po co piszą takie bzdury o terminie realizacji zamówienia 3 do 5 dni . Dałem się nabrać i zamówiłem towar w dniu 04.11.19r. i już go dostanę 12.11.19r. Więc ile to dni ? No chyba że Święta Bożego Narodzenia już się zaczęły i firma ma nawał pracy przy realizacji zamówień.
    AM

09.11.2019 12:58

Jak zamawiam w tygodniu np. we wtorek najczęściej mam po dwu dniach, a jak rano to i następnego dnia. Raz zdarzyło się 5 dni ale kurier (usunięte przez administratora)że był , potem że niema, a uszkodził czy coś i kombinował.
    Bobofruit

12.11.2019 08:38

Może zamówiłeś chodliwy towar albo wrecz przeciwnie rzadki okaz i stad to opoznienie
    A

02.09.2019 18:27

Jakie są zarobki na początku na zakladowej?
    zorro

07.11.2019 20:30

2800 plus premie max 900
    dfvsrdfd

08.11.2019 08:34

czasami uda się ukręcić więcej
    zorro

07.11.2019 20:26

dlaczego nie ma wczasow pod grusza?Firma powyzej 50 pracownikow ma taki obowiazek, ktos moze pomoc?
    dfvsrdfd

08.11.2019 08:33

Nie w każdej firmie występuje obowiązek organizowania tego typu budżetu... cóż, nie jesteśmy w budżetówce... Nie bądźmy tacy roszczeniowi bo to, że mamy rynek pracownika nie znaczy, że pracodawca będzie tańczył jak mu zagra jeden pracownik. Mamy dużo innych bonusów, a o tym to przecież nikt nie wspomni na tym forum... gdzie nie wejdę, tam narzekanie... nigdy się to nie zmieni.

07.10.2019 10:53

Czy zdarzają się nadgodziny w MediaExpert?
    Dariusz

09.10.2019 07:43

Tak, odgornie, albo jak chcesz dorobić
    Pawelos

13.09.2019 08:24

Jest coraz lepiej... w porównaniu do tego co było kiedyś
    Y

22.09.2019 00:27

Dobre pytanie. Na głównej stronę widać też ogłoszenia odnośnie pracy na Niciarnianej, wie ktoś o co chodzi?
    Wladek

08.10.2019 10:42

Jeśli chodzi Ci o podwyżkę zadadniczej pensji to w 2019 nie było, widocznie nowi walą drzwiami i oknami, a starzy pracownicy nie odchodzą, bo podarowane objady za 1zl tak im smakują...więc po co podwyższac pensję.
    Gość

12.09.2019 22:58

Siema, czy na jedrzejowskiej na rękach dalej rządzi (usunięte przez administratora)?
    Ciekawski Przemo

04.09.2019 11:48

Interesująca wiadomość jest taka że powstał Związek Zawodowy Solidarność w Elblągu w jednym ze sklepów. Podobno sprowokował jego powstanie kierownik sklepu który migał się od pracy od kilku miesięcy na L4. A najlepsze jest to że firma się wkurzyła i w ,,nagrodę” zamyka cały sklep i w dodatku już mają wypowiedzenia pracownicy wręczone. Takie powiedzenie jest ,,Kto mieczem wojuje od miecza ginie”. Przykre ale prawdziwe.
    Radca

05.09.2019 08:49

Przecież każdy wie że to chodzi o kierownika dupochron a nie o załogę sklepu
    tfu

26.08.2019 19:43

podobno na zaladunkach dalej pracują leserzy(usunięte przez administratora)...kabel nad kable i tylko kabel, w dodatku ...(usunięte przez administratora) haha żenada.....tylko nie usuwajcie komentarza jak poprzednio niech ludzie wiedzą (usunięte przez administratora)
    Swój

28.08.2019 00:16

Załadunki (usunięte przez administratora)...jak nie mają co robić lub im się nie chce to przychodza na rozkładanie...w szczególności 1 bywalec (usunięte przez administratora)...ktorego serdecznie nie pozdrawiam bo typa nie trawię...(usunięte przez administratora)przerost formy nad ambicją..ahaha
    Onaaa21

11.08.2019 20:19

Hejka, jutro mama rozmowę do MediaExpert w Łodzi na Zakładowej, możecie powiedzieć Coś więcej jak wiecie. Przez tel powiedziano mi ze dwie zmiany 4 dni w tyg po 10godz - jak to dokładnie wygląda?

13.08.2019 13:31

Praca od niedzieli do piątku, zaplanowana na średnio 4 dni w tygodniu po 10h ;) Kwestia przyzwyczajenia
    Czarny

12.08.2019 10:47

Pracuję już kilka lat, bo lubię pracę z ludźmi. Niestety najgorsi w pracy są klienci, którzy według ich mniemania wszystko wiedzą lepiej. Na szczęście nie jest ich tak wiele;)
    Roman

09.08.2019 21:51

Pracownikom w Łodzi w salonach na Przybyszewskiego , a gdzie indziej pewnie też, przydały by się szkolenia z centrali, jakieś pisemka specjalistyczne... bo wiedza cienka jak bibułka, chyba że liczą że klient ciemny i łyknie pierdoły i baśnie z mchu i paproci, które gadają.

12.08.2019 09:14

Nie bądźmy tacy krytyczni. Trafiłeś na kogoś, kto nie spełnił twoich oczekiwań, ale to nie znaczy, że wszyscy pracownicy mają "braki" w swojej wiedzy. Wystawiasz opinię Firmie patrząc przez pryzmat jednego pracownika. Oczywiście, że mamy szkolenia, a nawet sami się doszkalamy!!
    Roman

12.08.2019 10:25

Nie od jednego, czy jednej sytuacji, a kilkanaście razy. Dodatkowo czekając na ,,odebranie,, zam. towaru, też można się nasłuchać taakich informacji że ręce opadają. To nie ,,atak,, na kogokolwiek , firmie pewnie niezależy na szkoleniach, dwa o pracownika i tak ciężko- i ma sprzedawać, a nie edukować klienta, trzy pracownikom niezależy na poszerzaniu wiedzy w czasie prywatnym, cztery liczy się sprzedaż tego co zalega na stanie/prowizja , a nie co faktycznie klient by chciał.
    Koleżanka

14.07.2019 11:47

Witam wszystkich. Chciałabym się dowiedzieć coś więcej na temat pracy w tym miejscu, zarobki (jaka podstawa, jakie premie, jaki socjal), atmosfera, kierownictwo, zmianowość, itd. Proszę o szczegółowe informacje. Z góry wielkie dzieki, pozdrawiam ☺️
    Kolega

15.07.2019 08:17

Najlepiej jak sama się przekonasz. Ja nie narzekam, mam dobre towarzystwo. Kierownik też jest w porządku... jak to kierownik. Praca zmianowa rzecz jasna, wypłata też się zgadza.
    Pawlo

14.07.2019 11:04

Widzę że wtej firmie dalej nic się nie zmieniło (usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MediaExpert?

Kontakt - MediaExpert

Łódź

Anonim12

02.07.2019 08:39

Byłem na rozmowie tam 2 razy. Pierwszy raz odziwo jak na magazyn oferta zła nie była, że praca na 2 zmiany i że ciężka ale no jak na magazyn płatna nawet dobrze, po całym systemie premiowym, który też nie wiadomo jak działa, gdyż tam nie pracuje, więc nie wiem. Mieli do mnie oddzwonić bo jak to sami powiedzieli, nie mają ludzi do pracy i że jak będę chętny to od razu podpisujemy umowę próbną i zaczynam jak najszybciej. Nie oddzwonil nikt, ale za jakiś czas rekrutacja była ponownie więc znowu wysłałem CV i znowu umówiłem się na rozmowę. Rozmowa nie była miła, warunki już dużo gorsze niż za pierwszym razem i otwarcie mowa o nadhodzinach, do tego dochodzi praca na 3 zmiany, gdzie jest niby dodatkowo odplatna jak i nadgodziny, a najlepiej żeby jeszcze pracować w weekendy. Że nie zgodziłem się na ich warunki to panie krzywo na mnie patrzyły, ale powiedziały że oddzwonia na drugi dzień. Zadzwonili po 5 dniach, że niestety nie mogą zaoferować mi pracy. Serdecznie nie polecam tej firmy, słyszałem że nie ma za dobrych opinii, jednak już na etapie rozmow okazuje się jak to tam wszystko wygląda. Najlepiej pracować cały tydzień za marne grosze, tania siła robocza
    Lukas

03.07.2019 13:13

Ja ci powiem, jaki jest system premiowy, ponieważ tam pracuję. Za każdy popełniony błąd dostajesz negata, czyli obcięcie minimum (usunięte przez administratora). Za urlop na żądanie tracisz premię frekwencyjną (usunięte przez administratora). Za jeden co najmniej jeden dzień zwolnienia tracisz premię frekwencyjną, premię stażową jeżeli taką masz, plus część premii uznaniowej(usunięte przez administratora)Ocenę zostawiam innym, gdyż nie chcę być tendencyjny. Na szczęście przeprowadziliśmy się na jędrzejowską, gdzie jest mnóstwo magazynów innych firm. Może jest tam lepszy klimat do pracy, nad czym dużo osób obecnie zatrudnionych pracuje. Pozdrawiam wszystkich czytających
    Zorro

08.06.2019 22:37

Pracuje od jakiegos czasu ogolnie tragedia
    Habla

27.06.2019 14:22

Czemu tragedia??
    Franz

26.06.2019 23:17

Na jakie zarobki można liczyć na kontroli jakości?
    Milczenie jest niczym

19.06.2019 14:25

Nowy magazyn Jedrzejowska to parodia . Zatrzymal sie tu czas juz ze 100lat temu choc to nowy magazyn .Zaiwaniasz jak beduin po 20 -30 kilometrow z buta po towar ktory powinien byc rozwozony mechanicznie przez inny dzial.Maratonczyk by sie usmiał...Wydania parodia a E-com to parodia wszystkiego. Prosisz sie o wszystko jak wierny w kosciele .
    Prezydent

13.06.2019 23:37

łodzianin

17.06.2019 18:34

i cie usuneli ,(usunięte przez administratora)
    Witold Antoszewski Złotousty

13.06.2019 23:56

Ja tam przepracowalem kilka lat i malo co sie nadawałem do tej pracy. Wszyscy mnie denerwowali zwłaszcza taki P. z załadunkow . Zycie mi duzo za mlodu nie dalo wiec zazdroscilem innym. Wiec nie bede sie rozpisywał ale Mama i Tata nie dali mi wlasciwie nic ,wobec tego muisalem sam tyrac i kłamc innych ze mam wiecej .Taki ze mnie oblesny typ tak mowili i smiedzaiało mi strasznie z ust ale mimo to znalazlem sobie kobiete tęgą i moje wady byly dla niej zaletami bo sama posiadała te cechy . Brakowalo tylko w tym zwiazku malego potomka ale juz nie dlugo bedzie i bedziemy razem i razem stworzymy rodzine gazowników.W pracy w ME JEST DUZO fałszywych ludzi(usunięte przez administratora)JA teraz naprawiam samochody ,mam rece utytłane do łokci ale jestem szczesliwy .....naprawie kazdy samochód (usunięte przez administratora)
    Xyz

08.06.2019 11:14

Na stanowisko magazyniera na początek proponują 2800zl brutto (co miesiac zabieraja 100zl na poczet inwentaryzacji, jak bedzie ok to zwracaja a jak nie to wiadomo(usunięte przez administratora) brutto premii frekwencyjnej plus premie ((usunięte przez administratora)), szału nie ma, atmosfera tragiczna, ciągle ludzi szukają bo nikt nie chce tam pracować...
    Olaf

27.03.2019 10:51

Witam pracowników mediaexpert co powiecie na to żeby zastrajkować o większe pieniądze ta firma dokłada obowiązków a nic w zamian . Zobaczcie wszyscy strajkują i dostają to o co walczą a my stoimy w miejscu od kilku lat a wystarczy zastrajkować 3 dni i zaczną z nami rozmawiać .
    Arczi

03.06.2019 12:08

Zamiast podwyżki, proponują obiady, to jest chore. Najwyżej dobre dla Ukraińców mieszkających w hostelu.
    zastanawiam się

04.06.2019 18:58

po co strajkować.Narażasz firmę na straty a to może tylko wkurzyć i efekt może być odwrotny do zamierzonego.Jeżeli jesteś dobry w tym co robisz to nie będziesz miał problemów.Dla jednych jest ważne ile zarabia dla kolejnych co robi i gdzie znajduje się miejsce pracy.Jeżeli pracujesz już długo to pracodawca doskonale cie zna i wie ile jesteś wart.Idziesz do osoby decyzyjnej i mów co boli.Ważne żebyś się nie chwalił bo jak pójdziecie wszyscy to może być problem a idąc osobiście nie stawiasz pracodawcy w trudnej sytuacji.Nie stawiasz pracodawcy pod murem a kulturalna rozmowa jest dużo lepsza.Mówiąc wprost w ocenie takiej osoby nie każdy może być wart większej kasy a łatwiej negocjuje się osobiście niż grupowo.Rozmowa z pracodawcą jest bardzo prosta bo to też człowiek.Jeżeli nie da bo nie ma to już dalej nie gadasz bo wszystko jasne.Szukasz sobie lepszej pracy.Powodzenia
    Dawid

13.05.2019 08:44

Dobra atmosfera to podstawa ! :)
    Y

27.03.2019 17:11

"Wczasy pod gruszą", jest coś takiego?
    Michal W.

07.04.2019 09:00

Ja z liderem jade nad Sulejow. Bedzie sie dzialo. :)
    Byly

09.05.2019 21:07

Będziesz (usunięte przez administratora)
    IRO_10

14.12.2018 12:37

W dniu 14.12.2018r. chciałem (usunięte przez administratora)zakupić dziecku na gwiazdkę konsolę X Box One S z 2 padami i z grą Fifa 19 niestety nie stoi wyeksponowana bo jest w dobrej cenie 1199 zł zapytałem pracownika czy jest taki zestaw dostępny, oczywiście oderwałem go od rozpakowywania towaru co zapewne go zdenerwowało. Pracownik poszedł ze mną i spod innych zestawów wyjął interesujący mnie zestaw po czym zapytałem czy i jaki jest sposób na zwroty w Państwa sklepie odpowiedź była jedna NIE MA ŻADNYCH ZWROTÓW U NAS... po czym zabrał mi towar, który oglądałem i czytałem jego zawartość na opakowaniu i oddalił się nie interesując się co ze mną klientem. Zdenerwowało mnie to i podszedłem szybko do niego i spytałem czy mogę poprosić kierownika sklepu po czy powiedział tak i szybkim krokiem podszedł do kierowniczki szepcząc jej coś do ucha. Pani kierowniczka nie dała wiary moim opowieścią i wzdrygała ramionami mówiąc, że nie miało nic takiego miejsca. Spytałem czy sprzedał mi konsolę ekspedient konsolę i czy wogóle wie czy chciałem coś kupić BO TO CHYBA GO WOGÓLE NIE INTERESOWAŁO. ODRADZAM WSZYSTKIM ZAKUPU W TYM SKLEPIE JEŚLI CHCECIE BYĆ DOBRZE TRAKTOWANI JAKO KLIENCI ŻENADA Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: DO EDUKOWAĆ EKSPEDIENTÓW I NAUCZYĆ SPRZEDAWCÓW KULTURY
    Don

15.04.2019 15:59

To ja Ci odpowiem na Twoje pytanie. W sklepach stacjonarnych nie ma zwrotów i nie wiem co Ciebie tak zbulwersowało że piszesz to dużymi literami ?
    Missy

03.05.2019 18:18

Nie zależało, żeby sprzedać(usunięte przez administratora)Proste. I pewnie ubezpieczenia też byś nie wziął ani żadnych akcesoriów. Taki deal to gwoźdź do trumny.
    PrzystrzygaczOwiec

19.04.2019 01:35

a jak wygląda praca na dziale e-commerce na Zakładowej? Jaka atmosfera, zarobki, koordynatorzy?
    ABX

01.05.2019 17:57

Nie polecam.(usunięte przez administratora) Ciągle rekrutują, bo ludzie nie chcą tam pracować.
    Maciek Z Klanu

13.04.2019 15:24

Jakie zarobki brutto ? Magazyn zakładowa
    Kto pyta nie błądzi

10.04.2019 11:40

Czy są zniżki pracownicze? A jak są to jaki %?
    Adek

13.04.2019 05:59

Można przyjąć, że takie 10% zniżki jest
    Lucek

04.04.2019 13:34

Hej czytam to forum i szukam prawdziwych opini osób funkcyjnych pracujących w ME. Czy możecie doradzić jaki zakres obowiązków vel zarobki. Czego można się spodziewać. Zgłosiłem się na rekrutacje kierownik sali. Odszedłem z innej firmy branży nie elektro nie chce wpaść w podobne (usunięte przez administratora)
    Michal W.

07.04.2019 09:04

O co sie dokladnie pytasz? Zarobki srednie, nadgodziny fajne. Najlepsza druga zmiana. Socjal slaby. Wazne zebys sie z liderem dogadal i tyle. Reszta ok. Ja tam mam duzo kolegow. Po pracy piwko i szachy. Po prostu sie kreci. Ech.
    Gość

29.03.2019 11:17

Dzisiaj na dziale reklamacji black friday hehe... A to nie koniec. (usunięte przez administratora) życzę powodzenia.
    Uj

21.03.2019 16:16

Ok
    Tomb raider

03.03.2019 15:08

Pracuję już kilka miesięcy. Wszystko zależy od sezonu. W grudniu mieliśmy dużo roboty, ale teraz to dobry czas na rozpoczęcie i wdrożenie się w normy. Nie jest tak źle

15.03.2019 16:13

Zgadzam się z tym. Teraz jest fajnie. Nowy lider taki słodki.
    Zakładowa

16.03.2019 01:24

Jaki nowy?coś Ci się pomieszalo pajacyku..
    Maras

28.02.2019 14:49

Pracowałem i nie było za wesoło. Ostatnio ściągnął mnie kumpel z powrotem i o dziwo dużo się zmieniło...

13.03.2019 21:21

Co się zmieniło?

20.12.2018 10:26

Zakładowa

23.02.2019 22:22

Ok w takim razie w kiblu o 15 jesteśmy umówieni:)

13.03.2019 07:07

Co z tym?